Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen kansloos onderuit in Enschede

Door Redactie 71 reacties

De wedstrijd is vanmiddag geïndigd in een 3-0 nederlaag. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Het grote manco van vandaag was dat de ploeg van Wormuth aanvallend zwaar door de ondergrens was, waardoor de zege van Twente geen moment in gevaar kwam. Een grotere afstraffing bleven de Groningers bespaard.

 

eerste helft
Het eerste gevaar ontstond na een mislukte corner voor de Groningers waaruit Twente een aanval kon lanceren. Kasanwirjo greep attent in. Kort daarna mocht Vlap aanleggen voor een vrije trap dat snoeihard via de lat over het doel ging. In de elfde minuut ging Suslov bij een aktie door zijn enkel, onderging een blessurebehandeling en moest zich na een korte rentree laten vervangen door Valente. Twente begon meer aan te dringen. 

Na een ruim kwartier schoot Vlap naast. Een andere doelpoging van diezelfde Vlap werd bijtijds geblokt door Te Wierik. Ruim halverwege mochten de tukkers aanleggen voor een vrije trap. Deze bal leek in het doel te gaan, maar de bal rolde naast het doel. 

Er kwam een mogelijkheid voor Smal (kopbal naast), een kans voor Zerrouki (redding Leeuwenburgh). Een ingekopte bal richting verre hoek werd weggewerkt door Pelupessy. Op slag van rust werd er geappelleerd voor een handsbal van Duarte. De arbitrage zag er (tot onze grote opluchting) geen strafschop in. Er kwamen zes minuten bij. Kansen bleven verder uit.

tweede helft
Met het inbrengen van Oratmangoen en Abraham voor Ngonge en Krüger werd er hervat. De eerste dreiging kwam op naam van Brenet die Määttä op snelheid aftroefde en het zijnet trof. Niet veel later speelde Brenet van Wolfswinkel in die Misidjan in stelling bracht en Leeuwenburgh met een geplaatst schot verschalkte, 1-0. 

Op de speelhelft van de tukkers stopte Unnerstal een doelpoging van Duarte en daar bleef het bij. 

Leeuwenburgh die in een andere situatie een goede redding had was even later kansloos bij het schot van Brenet, 2-0. Daarmee vervloog alle hoop op een goede afloop en dat in een tijdsbestek van zeven minuten. 

Ook Määttä kon niet verder. Kalley kwam daarvoor terug. Leeuwenburgh verrichtte een stijlvolle redding op de doelpoging van Misidjan. FC Groningen was niet bij machte om tot kansen te komen.

Een kwartier voor tijd ging Kasanwirjo de fout in waardoor Van Wolfswinkel leek te profiteren. De bal leek via het aluminium de doellijn te zijn gepasseerd maar zowel de scheidsrechter als de VAR waren van oordeel dat de bal niet geheel over de lijn was geweest. Diep in de tweede helft scoorde van Wolfswinkel 3-0. 

Kalley en Te Wierik incasseerden nog een gele kaart. 

Aankomende woensdag speelt FC Groningen voor de beker uit tegen Dordrecht gevolgd door de thuiswedstrijd zondagmiddag tegen PSV. Het is te hopen dat het tij gekeerd kan worden. 

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal, Zerrouki, Vlap, Kjölö, Rots, Van Wolfswinkel, Misidjan                 

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo, Määttä, Suslov, Pelupessy, Krüger, Duarte, Ngonge, Pepi 

Reacties:
alexvl16-10-2022 om 16:47

Kansloos. Tweede helft wel lichtpuntjes gezien.

Abraham vond ik leuke dingen doen en Kalley vind ik verdedigend sterker dan Mattä.

ook enige kritiek zo langzamerhand op Wormuth.

WAAROM 4-2-3-1?

Pelupessy eruit en aanvallende speler erbij

King Poffel16-10-2022 om 18:33

Dat laatste helemaal mee eens. Roep al een tijdje dat het onzinnig is om met twee controleurs te spelen, het gaat ook nog eens ten koste van de balans op het middenveld. Ga gewoon 4-3-3 of 4-4-2 spelen.

Het frappante vind ik dat Wormuth het steeds over een proces heeft. Als je bezig bent met een proces dan laat je je team vanuit een vast systeem spelen, ongeacht de tegenstander, terwijl hij al tig systemen heeft gespeeld met (dezelfde) spelers ook steeds weer op een andere positie (1 op 1 vervangers van geblesseerden daargelaten). Wat voor proces heeft die man het in godsnaam dan over?

Had vanaf het begin gespeeld vanuit een 4-3-3 of een 4-4-2 formatie en had geblesseerden/geschorsten gewoon 1 op 1 vervangen i.p.v. met spelers te schuiven en ik durf te wedden dat we meer vastigheden en automatismen hadden gehad en ik durf ook wel te zeggen 8 tot 10 punten meer.

Bas3816-10-2022 om 16:47

Goed zo bm gelijk reactie uitzetten kun je niet tegen de waarheid dat we een bagger elftal hebben en ik hoop dat emmen en volendam volgende week wel winnen sta je mooi 18e waar je hoord

 

 

 

Het ging ons meer om het elkaar ongefundeerd uitschelden. Neem de huisregels in acht aub! Mod BM

Dijk16-10-2022 om 16:51

Geen wedstrijd meer gunnen Wortmuth Fledderus en Beuving zo snel mogelijk afscheid van nemen. 

appie happie16-10-2022 om 18:06

Lees de op 1 na onderste reactie,vorige post..ik ben het helemasl eens met de redactie.

Fan op afstand16-10-2022 om 17:00

In de winterstop actie. Praatjes vullen geen gaatjes. 

Herman Badkuip16-10-2022 om 17:00

Teleurstellende wedstrijd tegen een sterk FC Twente, dat dikverdiend én overtuigend heeft gewonnen van FCG! Nóg teleurstellender vond ik de reacties van een aantal gefrustreerde posters op deze site....té triest voor woorden! Ontzettend sneu voor de 900 meegereisde supporters, die zich ondanks het matige spel tóch de hele wedstrijd hebben laten horen! Vóóral zij verdienen een FCG met een heel andere wedstrijdinstelling dan vanmiddag.....Misschien dat het team van Frank Wormuth komende woensdag zelfvertrouwen kan tanken in het bekerduel tegen FC Dordrecht.

Rob197016-10-2022 om 17:15

Dit heeft niets meer met instelling van de spelers te maken, de chaos intern, de kwaliteit en het gevoel van machteloosheid neemt het over, en dan is dit wat er over blijft.

Als je als trainer, gelooft dat Dordrecht misschien de juiste duw in de rug gaat worden, ben je een doemdenker en dus hopeloos verloren. 

King Poffel16-10-2022 om 17:04

Wormuth is bij mij iig af. In het vorig topic aangegeven waarom, topic werd vlak daarna afgesloten (om wel een terechte reden, al dat persoonlijk op de man spelen slaat nergens op).

grunn196716-10-2022 om 17:08

Ben benieuwd of er nog actie/ reactie komt uit de organisatie lees RVC.

Of is er al berusting en glijden we nog verder af en gaan w2 Roda pec.... achterna.

BROMBEER16-10-2022 om 17:11

Grote schoonmaak in de gehele technische organisatie 

Dijk16-10-2022 om 17:13

Oeleoptak16-10-2022 om 17:34

Eens

Johan16-10-2022 om 17:37

Maak me ernstig zorgen want met dit elftal vliegen we er keihard uit. We scoren moeilijk en krijgen te veel tegen en spelen echt het minste voetbal van alle ploegen in de eredivisie. Verbaas me er bovendien over dat we in het bezit zijn van een trainer die erg veel niet ziet. Je speelt met 2 dezelfde types op het middenveld. Zijn geen lopers, geen creatieve spelers en geen balafpakkers, geen fysieke beulen.  Kunnen wel van alles een heel klein beetje maar veel te weinig. Kortom 1 moet eraf want je hebt zo geen enkele verrassing in je elftal en ze lopen elkaar in de weg. Maar goed dit is maar 1 van de vele dingen die niet kloppen. Ben ook dus voor een exit van Wormuth en Fledderus en onze meesterscout. Hebben er een dikke bende van gemaakt waar je nog jaren last van gaat hebben want de contracten van al deze topspelers lopen ook nog jaren door.

TomOkker16-10-2022 om 17:37

Ik weet niet of alle kritiek terecht is maar om nu als een kip zonder kop zomaar wat gaan roepen helpt al helemaal niet. Daarbij denk ik dat een RVC niet zenuwachtig wordt van een paar stresskippen. MJF heeft het m.i. prima aangegeven wat er aan schort en wat er moet gebeuren. Tot die tijd is het 'god zegen de greep'.

Oeleoptak16-10-2022 om 17:47

Dat kan MJF wel roepen maar hij heeft zelf deze selectie uit zijn grabbelton gehaald. Wat Johan zegt, er schort van alles aan dit elftal. Mn middenveld heeft geen enkele power, verloren vanmiddag ook weer bijna alle duels. Met al zijn miskopen vertrouw ik hem de reparatie van zijn falen ook niet meer toe. Nu nog weer missers maken is fataal. Degraderen kost meer dan zijn succesverkopen. En degraderen gaan we zeker als dit voortduurt. En ik ben beoordeeld als zeer stressbestendig.

Fido16-10-2022 om 17:47

Ik denk dat het nog wel onrustig wordt bij het arriveren van de bus bij de Euroborg

no guts no glory16-10-2022 om 18:13

Zeer tendentieus dit. Zit in de bus op de terugreis van Twente. Team is weer voor de volle 100 procent gesteund   Ook in het uitvak ziet men echt wel dat het zeer slecht is. Geen goed idee om te suggereren om naar het stadion te gaan. 

Bikkel 16-10-2022 om 17:53

Dat er wat gebeuren moet lijkt me duidelijk! Dit kan niet langer doorgaan...wordt slechter ipv beter!! Continu verschillende opstellingen ook.. geen enkele lijn in te bekennen... en dat emoties hoog oplopen ook hier begrijp ik wel! Iedereen maakt zich zorgen! Maar blijf enigszins netjes zou ik zeggen...

Fido16-10-2022 om 17:58

17 milj op de bank elftal is k*t

Nachtwacht16-10-2022 om 18:01

Makkelijke middag voor Unnerstal vandaag. Eigenlijk geen enkele echte aanval gezien.

Het middenveld en de rechtsback-positie waren vandaag de zwakke plekken

 

Complimenten voor het uitvak. Die zetten de club momenteel op de kaart.

Kalley vind ik in alles een jongere Zeefuik. Ook zo onbesuist. Ik zou hem graag vaker zien spelen. 

Kasanwirdjo weer ouderwets. Vaak goed er tussen, met af en toe een slippertje

Nachtwacht16-10-2022 om 18:07

Ik maak me wel zorgen... met dit elftal win je zomaar niet van Emmen, Excelsior of Fortuna

 

Ik geloof niet in het ontslaan van een TD of een trainer. In de winterstop moet dit gerepareerd worden met een aantal gerichte aankopen

De laatste aankopen vallen kwalitatief tegen en kennelijk zit de groep van Jong FC qua kwaliteit nog te ver van het eerste af. 

 

Bombarda779116-10-2022 om 18:12

ik zou wel lekker vinden eigenlijk, lekker elke week op de vrijdagavond, pizzaatje van te voren, drankje, waarom niet? 

appie happie16-10-2022 om 18:19

Flesje wijn pizzaatje ja   maar niet op vrijdag ????tenminste hoe jij dat bedoeld..

Zaterdagavond of zondagmiddag..

Ach na winterstop gaat het beter andere trainer en 6 nwe spelers..geld zat  jonge..

campesino16-10-2022 om 18:21

Pfffff. Het was wel heel slecht vandaag 

appie happie16-10-2022 om 18:29

Ik ben wezen " hiken" ander woord voor wandelen.op het hoge land..ik moet zeggen geweldig weer was het,17 graden zonnetje en mosterdzaadvelden...ik heb de FC niet gemist vanmiddag..en dat is maar goed ook,anders was er nu al een fles wijn op.

campesino16-10-2022 om 19:47

 Groningen en Barcelona verloren. Ik denk niet dat een fles wijn genoeg is. Denk dat ik net als als jou moet leren dat de TV een uit knop heeft.

Metworst16-10-2022 om 20:05

Hier aan de 2e fles, maar het wordt niet beter. Ik zit ook altijd de hele marteling uit, terwijl sm echt niet mijn ding is Ik zie het voor de winterstop niet beter worden, en hoop dat dat voor de club reden is om echte aanwinsten binnen te halen. Dit is het tenminste niet. 

Ron van Es16-10-2022 om 19:08

Ik heb eigenlijk nog nooit echt af gegeven op een trainer, toch heb ik ook nog nooit een trainer meegemaakt die zo opzichtig en opvallend zijn eigen team afvalt. Het lijkt net of dit elftal opnieuw moet leren voetballen. Ze gaan voor de Grote Markt en zijn nu op deze wijze een duidelijke degradatie kandidaat. In de voorbereiding had de basis gelegd moeten worden voor dit seizoen.. ze zijn nog steeds met een voorbereiding bezig. Wordt snel wakker, anders..... mis de Nijland tijd.... 

Tanner05016-10-2022 om 20:33

Tja ik kan hem niet kwalijk nemen dat hij wil dat ze terug naar de basis gaan en er eerst op moeten trainen om fatsoenlijk de bal naar elkaar te passen op kleine en grote afstand. Laat ze eerst maar de basis leren voordat ze ingewikkelde tactieken en looplijnen moeten leren.
Wat ik hem wel kan kwalijk nemen is dat hij niet 5-3-2 speelt met deze selectie.

campesino16-10-2022 om 19:44

Error 

De Generaal16-10-2022 om 20:04

Het plan was om 0-0 te spelen, anders kan ik niet concluderen aan de manier van spelen en het tijdrekken vanaf minuut 1. Dat ging eerste helft redelijk. Met Dankerlui, Te Wierik en Kasanwirjo weet je dat er fouten worden gemaakt, dus die 1-0 viel uiteindelijk toch. En dan is er geen aanvalsplan meer... Respect voor de meegereisde supporters.

Tanner05016-10-2022 om 20:30

Met dit materiaal moet je niet te ambitieus zijn en 4-3-3 willen spelen, je moet je systeem aanpassen op het materiaal dat je hebt, niet andersom. Daarom zou ik met deze selectie 5-3-2 spelen. Met Dankerlui en Maatta als opkomende backs. Suslov/Lundqvist, Pelepussy, Duarte op het middenveld met Pelepussy voor de verdediging. Voorin Pepi en Ngonge.


Dankerlui  Te Wierik  Balker  Kasanwirjojo  Maatta
              
              Suslove/Lundqvist  Pelepussy  Duarte
           
                              Ngonge  Pepi


Persoonlijk denk ik dat je dan echt wel meer punten pakt en in ieder geval degradatie voorkomt, omdat je gewoon aan je begroting verplicht bent om boven Emmen, Volendam, Go Ahead en Fortuna te eindigen. 

Johan16-10-2022 om 21:22

Pcies zoals Buijs zou spelen... Misschien was het toch niet zon slechte trainer als een paar hier suggereerden. 

Tanner05016-10-2022 om 22:29

Tja.. ligt aan het materiaal. Buijs heeft ook wel materiaal bij Groningen gehad waarmee hij aanvallender kon spelen 

Johan16-10-2022 om 23:05

Ben ik niet met je eens. Maar goed ieder zn ding. 

Tanner05016-10-2022 om 23:25

Marco16-10-2022 om 21:29

Het seizoen verloopt gewoon zoals eind juli was te voorzien. We werden niet voor niks door Werder Bremen met 6-1 weggespeeld, terwijl die nog niet eens vol gas gaven of in hun sterkste opstelling speelde. 

Alleen maar jonge spitsen die het allemaal nog moeten waarmaken. Waarbij er 0 aanvoer is, of een idee hoe tot een scoringskans te komen.

Een middenveld zonder scorend vermogen, diepgang, afstandschot en fysieke wreedheid.

2 backs die niet kunnen verdedigen. Een centrum dat kwetsbaar is als de rest verzaakt.

Alleen Verrips is een verbetering t.o v. afgelopen seizoen. 

Wil je play offs halen of winnen dan heb je 8 ervaren spelers nodig. Nu lopen er 8 jonkies in de basis. Dat is teveel, waarbij de oudere spelers niet beter zijn. 

Het voetbal idee van Wormuth kost tijd. Als er in de winterstop spelers bijkomen begint de klok weer op 0. 

b.raatjes196616-10-2022 om 21:53

Ik denk dat flederus wel bezig is met versterken van spelers erbij te halen 

Rob197017-10-2022 om 00:04

Hij heeft in de voorbereiding ook spelers gehaald, en dit is het resultaat. Maatta, is back, maar kan niet verdedigen, Kruger is een renpaard, die voor en achter moet zijn, maar is achterin levensgevaarlijk voor balverlies, oeratmagoen daar is nog geen beeld van hoe hij van waarde kan zijn, Pelupessy, is een hele matige middenvelder zonder ruggegraat, en dan nog een heel leger aan spelers van de topclubs, die niet aan kunnen tippen in de eredivisie, simpelweg niet goed genoeg. 

Dan lopen de koopjes van het seizoen 2021 er ook nog, "geweldig" materiaal, ik heb wel vertrouwen in deze technische staf.

Beuvink heeft de statistieken erbij, en dan zal er wel een blik met spelers open gaan, die Fc Groningen al jaren volgt, en in het verleden niet haalbaar waren, maar door de zuinige inkopen van de laatste jaren is er iets meer mogelijk als voorheen, en in de winter dus wel komen, ja ja.

Schut de boel gewoon goed op, en begin met een nieuwe technische staf, dit is geklungel van niets, tijd nodig, de pressing die ik wil spelen komt er nog niet uit, veel persoonlijke fouten, enz enz enz. Nu is Slot geen optie, maar deze trainer presteerd het wel om 9 nieuwe spelers in te passen. En van dit soort trainers zijn er wel meer. Het is vijf voor twaalf, en zo door gaan, kan gewoon niet.

Ze hebben zich gigantisch verkeken op Wormuth en het aangeschafte materiaal, en dat zien niet alleen wij als fans, maar in het hele land is men geschrokken van het niveau van Groningen. 

TirolBeuk16-10-2022 om 22:36

Vanmiddag heerlijk op terras gezeten , via RTV noord ingeschakeld , werd net 2-0 , wat een armetierig

en machteloos vertoon . Ben bang dat dit niet meer goedkomt , nooit meegemaakt de afgelopen 45 jaar

supporter ben je voor eeuwig , maar dit is bagger ????

 

 

 

 

Dijk17-10-2022 om 08:02

Wat als er aanstaande woensdag van Dordrecht verloren wordt in de beker ? Aangeschoten wild de fc. Ik neem aan dat de trainer dan zijn afscheid aankondigt. Heb het interview van Wortmuth bij ESPN verschillende keren beluisterd. Er komt geen zinnig woord uit van deze trainer. Denkt dat hij het zelf ook niet meer begrijpt waar hij mee bezig is. Van roer omdraaien,  dat hij ontwikkeling ziet dat hij duelkracht heeft gezien. Deze trainer is niet goed voor de fc grote blunder van Fledderus. En dat mag Fledderus zich aanrekenen en dan zeggen in de podcast vorige week Gudde was zo enthousiast dat er met andere trainers niet méér gesproken hoefde te worden dit was de man die de fc naar de grote markt moet leiden. Nou nu is lijden lijden lijden Gudde. Week in week uit.

Laat de rvc deze man uit zijn lijden verlossen Wortmuth krijgt Groningen niet méér op de rails. Tja en dan want de komende 5 wedstrijden zijn heel belangrijk dat Groningen daar punten gaat pakken. Maar als ik de laatste 4  5  wedstrijden terug zie zijn er amper mogelijkheden geweest. En dat waren de laatste 7 wedstrijden vorig seizoen ook al. Men dacht met Wortmuth wel ff dat er einde aan zou komen. Nee het is alleen maar slechter en slechter geworden. 

Net wat Tirol hier boven zegt dit heeft hij in 45 jaar nog nooit meegemaakt en bang dat dat het niet meer goedkomt. En zeker als er dus verloren wordt van Dordrecht woensdag bagger.

En dat mag Fledderus Beuving Wortmuth en technische staf zich zeker aanrekenen. Bagger Groningen niet waardig onthutsend slecht.  

Noem het maar een sinkhole waar de fc in beland. 

 

BROMBEER17-10-2022 om 09:12

We zijn het nu toch inmiddels wel met elkaar eens , dat Fledderus er samen met zijn scouting een grote puinhoop van heeft gemaakt.

Er is gistermiddag niet 1 kans gecreeerd uit een fatsoenlijk opgezette aanval, niet best. Een waar te wierik, valente , pepi en duarte nog eningzins wilden strijden, viel de rest genadeloos door de mand , met onze aanvoerder voorop!! Hoeveel ruimte hij zijn directe tegenstander vlap wel niet gaf, die liep in de eeste helft in een voetbalwalhalla. Dan ben je aanvoerder  &  routinier van een team dat  totaal  niet loopt, vecht tegen zichzelf en 16 e staat en ook nog eens op een postitie speelt waar je zou moeten buffelen voor het team en dan presteer je het om na 10 wedstrijden nog geen enekele gele kaart te hebben gepakt. Dit groningen is het lachertje van de eredivisie door haar slechte  en fc groningen onwaardig. Nu nog niet optreden is een groot disrespect naar alles en iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt. STA OP COMMISARISSEN EN WOUTER GUDDE!!!!!!!!!

opa17-10-2022 om 09:29

Je hebt 2 spitsen maar komt niet voor de goal van de tegenstander, je hebt een vijfmans verdediging, en krijgt veel goals tegen,  met de keeper en 2 verdedigende middenvelders dat zijn 8 verdedigers en 3 aanvallers die geen aanvoer krijgen,en  een verdediging die de deur open zet, hoe moet dat goed komen

Oeleoptak17-10-2022 om 09:36

Wordt zo langzamerhand tijd voor witte zakdoekjes

appie happie17-10-2022 om 11:16

Ik zeg lakens

Roelofsky17-10-2022 om 09:44

De spelers begrijpen de trainer niet, de trainer begrijpt de technisch directeur niet en de technisch directeur begrijpt de scouting niet. Kortom we hebben een groot probleem er moeten koppen gaan rollen hoe pijnlijk dit ook is... en maak gebruik van het oude netwerk aan spelers (Robben, Koeman, van Dijk) om hier uit te komen.

Marco17-10-2022 om 09:58

Pepi zijn eerste doelpunt bij Groningen kwam vanaf een voorzet vanaf de flank.

Geef de wingbacks en de flankspelers de opdracht om 3x per wedstrijd een voorzet te geven op de spits vanaf de flank.

Dan krijgt Pepi 12 kansen en zien wij leuk voetbal. 

 

JOS17-10-2022 om 10:11

Geloof mij. Ik ben een rasoptimist, maar ik zie dit niet goedkomen. Te Wierik, Dankerlui, Oratmangoen; geen eredivisieniveau.

Kasanwirjo, Krüger, Määta, Duarte,Pelupessy, Abraham, Suslov, Ngonge, Kalley, Musampa, lijken mij spelers die bruikbaar zijn maar gestuurd moeten worden door oudere spelers met bewezen kwaliteit en ervaring. Verrips en Pepi doen het naar behoren.

En nu? Inderdaad de oudspelers ((Robben, Van Dijk, Koeman) aan het werk zetten. Huur desnoods bankzitters van de topclubs (Wijndal,Viergever?)

Het is nog niet te laat, maar de tijd gaat wel dringen.

Tanner05017-10-2022 om 10:42

Goede analyse wat betreft de spelers. Denk dat je de kern raakt. Vindt alleen Ter Wierik nog wel aardig voor de eredivisie, maar voor de rest helemaal met je eens.

Herman Badkuip17-10-2022 om 11:27

Ben net als JOS een rasoptimist, voor mij is het glas altijd half vol, máár moet hélaas ook na 10 wedstrijden concluderen, dat de trainer, die voor onze selectie staat, géén goede keus van Mark Jan Fledderus is geweest.....Volgens mij krijgen Frank Wormuth en zijn staf het huidige FC Groningen niet meer op de rit, zo realistisch moet je hélaas wel zijn! De spelers en Frank Wormuth is tot nu toe jammergenoeg géén goede match....Laten we maar uitkijken naar een nieuwe sterke man, die deze selectie wél aan de praat krijgt! Misschien is Gert Jan Verbeek samen met zijn maatje Jan de Jonge een optie.......? Of gaan we woensdag in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht de ommekeer meemaken....een mooie overwinning, waardoor het zelfvertrouwen van de spelers misschien weer een boost krijgt....? Van de huidige selectie vallen voor mij Mike te Wierik, Damil Dankerlui, Joey Pelupessy én Florian Krüger door de mand! En wat is er met Delaho Irandust én Emmanuel Matuta aan de hand....beiden bijna geen speelminuten gemaakt! Ben écht teleurgesteld in het huidige spelniveau van FC Groningen....hoop op betere tijden!

Fan op afstand17-10-2022 om 12:15

Herman wat een ommedraai. Heb altijd mijn vraagtekens gehad bij Wormuth. Weet achteraf is altijd lekker pochen maar toch. Wil trouwens niet zeggen dat Wormuth geen goede trainer is maar past gewoonweg niet bij de FC. Had liever een Cocu gezien bij de FC. Maar goed, niet gebeurt. Wormuth echter nu de laan uitsturen is misschien een optie maar wie haal je weer op? Wie krijgt dit zooitje amateurs weer in het gareel? En is het niet te makkelijk om de trainer de schuld te geven? Denk dat Fledderus te veel en te lang de verkeerde prioriteiten heeft gesteld en daar wordt hij nu mee geconfronteerd. Daarnaast moet hij opruiming houden waarbij mijn inziens o.a. Te Wierik uitgezwaaid zou moeten worden want het duurt niet lang dan zit hij weer een tijdje op de tribune na zijn zoveelste rode kaart. Kan het niveau niet aan en wordt daardoor gefrustreerd met alle gevolgen van dien. Ook Dankerlui op de lijst van " te koop". 
Wat je Wormuth wel kunt verwijten is dat veel spelers niet in hun kracht spelen, oftewel op de verkeerde plek. Misschien komt dat omdat we teveel van hetzelfde hebben maar toch. En mocht dat zo zijn dan ook daarom opruimen. Een heel ander aspect wat MIJ mateloos irriteert is het feit dat Suslov al behoorlijk lang rondloopt in Nederland en hij spreekt nog steeds geen Nederlands. Misschien wel een kenmerk hoe het bij de FC gaat maar het geeft geen pas. Iemand die al zolang rondloopt bij de FC zou zich in ieder geval mondeling uit moeten kunnen drukken in het Nederlands. En vraag niet om perfectie maar wel begrijpbaar. Even weer terugkomend op jouw opmerking van eventueel trainerswissel, vrees dat er meer nodig is om de patiënt van de IC te halen.

Herman Badkuip17-10-2022 om 15:43

Valt toch wel mee Fan op afstand, heb altijd gezegd dat we de balans op maken na een wedstrijd of tien....Blijf nog steeds duimen dat 't binnenkort weer goed komt, maar heb er een hard hoofd in! 

Alf17-10-2022 om 11:34

Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van een ervaren coach als Wormuth. Je hebt een keer een wedstrijd dat de ander gewoon beter is (Twente) of je dikke pech hebt (RKC, rode kaart Balker), maar er is ook geen enkele wedstrijd geweest dat we boven onze normale kunnen hebben gepresteerd. Het lijkt dat hij nog steeds uit moet vinden hoe het team moet spelen. En ook zijn Nederlands is onbegrijpelijk. Logisch dat de spelers hem niet begrijpen (stel dat hij wel zinnige dingen zegt). Je mag van een topsporter verwachten dat hij het maximale geeft. Geldt dat dan niet voor een coach die na al die jaren in Nederland nog steeds onbegrijpelijke taal brabbelt? Ga toch op cursus!

Marco17-10-2022 om 11:36

Met een ervaren dominante spelbepaler die een assist kan geven en een doelpunt kan maken zijn de grootste problemen verholpen en hobbelen we leuk veilig mee in het rechterrijtje.

Tanner05017-10-2022 om 11:45

idd, dan zijn je directe problemen verholpen en 'hobbel je leuk mee'. Het probleem is dat dit niet strookt met de ambities van het bestuur van FC Groningen, die Europees voetbal roepen. Het is tijd dat ze wat realistischer worden en er eerst voor zorgen dat Groningen een stabielere middenmoter wordt sportief gezien. Bewijs dat eerst maar eens voordat je over Europees voetbal begint te lullen.

campesino17-10-2022 om 12:04

Ja maar zo' n spelers Wil echt niet naar Groningen komen. En als hij al Wil komen, dan kan Groningen hem niet betalen. En al helemaal niet in de winterstop. Want welke club is zo idioot om zo'n speler midden in het seizoen te laten vertrekken

Tanner05017-10-2022 om 12:54

Groningen is financieel gezond, maar sportief niet. Smijt dan maar geld er tegen aan om je hachje te redden dit seizoen. Want je kan er de klok op gelijk zetten dat je financieel flink achteruit gaat in de KKD. Dan maar risico nemen.

Nevinsrow17-10-2022 om 12:23

Tien wedstrijden gespeeld.

Conclusie wat mij betreft....6 punten te weinig. Dat is veel. We zitten in een proces. Dat snap ik, maar er moeten punten worden gehaald tegen Emmen, Utrecht en Fortuna. 

Wormuth stelt dat het linkerrijtje nu te sterk voor ons is. Dat is inderdaad het geval. We kunnen het alleen niet veroorloven om tegen het rechterrijtje nog meer punten te verspelen. Ik vind dat de minimale doelstelling moet zijn:5 punten! Als dat niet lukt, dan heb ik geen vertrouwen in handhaving eredivisie.

Marco17-10-2022 om 12:34

Emmen, Fortuna en Utrecht hebben een groter spelersbudget. Utrecht is een maatje te groot. Emmen en Fortuna gelijkwaardig.

Eerst maar eens stoppen met blunderen en oefenen op een fatsoenlijke aanval.

Herman Badkuip17-10-2022 om 15:39

Heb 't al eerder aangegeven, haal de sterke, verdedigende middenvelder Memisevic op uit China in de winterstop voor een Samir-effect voor dit zwalkende team van Wormuth!

Hoekie17-10-2022 om 15:46

Ik had net als ALF veel meer verwacht van deze trainer. Destijds temperde ik de euforie van de Buijs-haters bij het ontslag van Buijs dat Wormuth geen Tita Tovenaar is die even sprankelend voetbal uit de hoge hoed tovert. Maar  waar Buijs er in slaagde om toch flink wat spelers beter te maken, moet ik helaas constateren dat deze spelers niet beter zijn gaan spelen en zelfs op dit moment alleen maar slechter zijn gaan spelen. 

We zijn nu ongeveer een half jaar verder en dan moet er toch progressie zichtbaar zijn. Normaal gesproken zou je na de wedstrijd een heldere uitleg verwachten waarom de uitvoering elke keer beneden nivo is. Wormuth schiet daarin te kort als je het mij vraagt. Als je mij het niet eens duidelijk kunt maken dan wordt het uitleggen naar de spelers ook een moeilijk verhaal. Ik blijf er bij dat uit deze spelersgroep veel meer te halen is dan wat er nu gebracht wordt. 

Als Fledderus in de winterstop er in slaagt 2 of 3 echte versterkingen te halen die de jonkies bij de hand kunnen nemen, gaat het allemaal goedkomen. Van bijna een handvol voornamelijk bankspelers moet zo snel mogelijk afscheid worden genomen. 

JOS17-10-2022 om 16:16

Hoe gaat het eigenlijk met Itakura?

Hij speelt bij Borussia Mönchengladbach maar er staan weinig wedstrijden achter zijn naam in dit seizoen. De vraagprijs is 7,5 miljoen maar huren tot het eind van het seizoen kan wellicht.

Een centrum Balker/ Itakura zou al heel wat tegendoelpunten schelen denk ik. Van Memisevic heb ik nooit een goed beeld gekregen; ik vond het een speler waarbij het opviel als hij niet meedeed. Een belangrijke en dienende speler. 

Zeefuik?

Kortom, werk aan de winkel voor het management van onze mooie club!

Herman Badkuip17-10-2022 om 17:33

Ludovit Reis van Hamburger SV huren óf overnemen?

LeoFCG17-10-2022 om 16:27

Itakura heeft een zware knieblessure

b.raatjes196617-10-2022 om 17:25

Ach het valt nog wel mee denk eens na toen voor het eerst Danny buijs slecht begon toen stonden we ook onderaan en iedereen riep weg met die Danny buijs en na de winterstop toen haalde flederus wat spelers erbij en we eindigen op plaats 8 dus bekijk het van die kant dit is een leer half jaar en straks strijden onze spelers zich weer OMHOOG DUS niet zo negatief allemaal daar schieten we niks mee op de seizoen duurt nog lang ik denk dat trainer wormouth al lang tegen flederus gezegd heeft ik wil dat soort kwaliteit in mijn ploeg hebben ga daar achteraan en haal zo spelers op in de winterstop 

ChiChi17-10-2022 om 18:01

Toen was Flederus hier nog niet,

toen was Jans technisch manager!

BROMBEER17-10-2022 om 18:21

Denk even na raatjes, ook in eerste seizoen onder buijs was het voetbal en inzet beter dan wat de ploeg van " opa"  wormuth op de mat legt. Maar het is vooral d3 gelatenheid van zowel trainer ( hij weet het gewoon niet meer) als spelers en het feit dat er vanaf bovenaf buiten zo snel mogelijk geld verdienen totaal geen enkele technische visie is , wat het meeste zorgen baart. 

Fido17-10-2022 om 17:35

Danny Buis kan ook terugkomen is net ontslagen bij kv Mechelen. Mss krijgt hij de boel aan de praat

Japie-R17-10-2022 om 19:51

Best eigenaardig. Op dit  forum is een paar maanden geleden geschrven dat Buijs voor de kerst thuis zou zitten en de afwas zou doen. Nu, 17 oktober 2022..........Buijs krijgt de zak bij KV Mechelen. Zou er dan toch gerechtigheid bestaan. Zo'n (prima(!) trainer ontsla je toch zomaar niet?? (Lol).

Marco17-10-2022 om 17:38

Beetje vreemd dat Buijs ontslagen is. Mechelen staat wel aardig waar het hoort.

Buijs komt niet terug, moet je ook niet willen. Buijs zou voor fc Utrecht een heel goede trainer zijn. 

 

Herman Badkuip17-10-2022 om 17:47

Als Mark Jan Fledderus bij FC Groningen blijft zitten, zie ik Danny Buijs niet meer terugkeren......Persoonlijk vind ik 't wel jammer, want het is wel een trainer met een duidelijke visie én speelwijze! En hij kan zijn team motiveren én spelers op hun donder geven als dat nodig is! Daarnaast staat hij altijd enthousiast langs de lijn én heeft na de wedstrijd altijd een duidelijke analyse over het spel!

ollie17-10-2022 om 18:06

Ik zou bij peter bosz gaan informeren als ik fc Groningen was.

er zullen nu mensen gaan zeggen dat die toch niet komt maar als je het niet vraagt dan komt die zeker niet.

 

Nevland17-10-2022 om 18:13

Ollie: eens 

Of  1 van die oud spelers die laatst in de euroborg waren... Nevland bijvoorbeeld of Sanko of Drent of Joop Gall.  

Maar Danny Buys mag van mij ook gerust terugkomen.

 

 

Bombarda779117-10-2022 om 18:41

KV Mechelen had Buijs een contract voor onbepaalde tijd gegeven. Nu moet ie er na 12 wedstrijden al uit. Dat zal dan een flinke ontslagvergoeding zijn voor Danny. Ben wel benieuwd wat zoiets nu kost voor een club als KV Mechelen.

Rob197017-10-2022 om 18:49

Buijs is een gevalletje Wormuth bij Groningen, er is totaal niet gekeken naar het DNA van deze trainers. Buijs heeft het vanaf dag 1 moeilijk gehad in Mechelen, waar men hunkerde naar resultaat met mooi voetbal, iets wat iedere club wil. Maar Buijs probeerde ook in België betonvoetbal te spelen. Betonvoetbal kennen wij intussen ook, iets wat de Belgen niet pruimden, en de directie van Mechelen helemaal niet. Met dit als resultaat, ontslag, terwijl Buijs net als in Groningen alles met volle overgave heeft gedaan. 

Mechelen is niet tevreden wat zij voor ogen hadden, en dat is in Groningen niet minder, en dan is ontslag het gevolg. Iets wat er in Groningen ook moet gebeuren, en zoals ik in een andere post las, waarom geen Koeman, of Verbeek, gooi rancune en dat soort zaken eens over boord en ga eens met dit soort jongens aan de slag. Bij Groningen is de lijst met namen inmiddels langer, van trainers, die Groningen niet wil, dan trainers die naar Groningen willen.

En sleep alstublieft Robben naar binnen, in een functie, of als klankbord, maar laat hem beslissend zijn binnen de organisatie. Er lopen binnen de Fc zoveel medewerkers rond, die ik niet serieus kan nemen in wat ze doen, of wat ze kunnen. 

no guts no glory18-10-2022 om 12:32

Niet mee eens. In België speelt bijna elk team beton voetbal. Op 3 teams na misschien. Resultaat is daar het belangrijkste en als dat met beton voetbal gepaard gaat is dat prima. Buijs had de pech dat de technisch Direkteur Tom Caluwé die hem gehaald heeft weggekocht is door Club Brugge. Hij heeft daardoor weinig steun meer. Bovendien is het verwachtingspatroon te hoog bij Mechelen omdat ze vorig jaar boven hun niveau gevoetbald hebben. 

appie happie17-10-2022 om 19:06

Verbeek mag van mij ook..maar die komt zeker niet  dat is een Heerenveen man..ik zou het raar vinden.

 

Maar Jan van Dijk met Joop gall als assistent..of Sjors utee met Joop samen..

In geen geval Buijs terug..daar schiet je niks mee op.

Maar zo kan het ook niet verder jongens.

 

Frank ziet het zelf ook allemaal niet meer..hij hakkelt er wartaal op los...man met een visie  ,nou ik heb ook een visie en die ziet er heel anders uit.

Nachtwacht17-10-2022 om 19:23

Buijs niet terughalen. Ik ben de oersaaie wedstrijden en de reeks van 7 verliespartijen echt nog niet kwijt

BROMBEER17-10-2022 om 19:35

Ik mis nog de eeuwig  positieve visie van onze vertrouweling van mjf. 

Marco17-10-2022 om 20:33

We hebben meer aan een goede spelbepaler.

Verder maar beginnen met het trainen op aanvalspatronen. 

 

b.raatjes196617-10-2022 om 21:20

Nou de eerste seizoen met Danny buijs was ook super slecht en ik vindt dat we nu te hard oordelen ik vindt WORMUTH helemaal niet slecht hij heeft in begin al gezegd dat we een paar slecht wedstrijden zien en dat wij naar de winterstop het stukken beter moet gaan alle spelers moeten aan elkaar wennen en ik denk dat er in de winterstop ook andre spelers worden gehaald WORMUTH heeft zijn lijstje al ingeleverd wat hij er beter moet en wat voor soort spelers hij wil bij hebben laten we daar eens op wachten waar flederus mee komt..kijk eens naar ajax die verliezen met 6--1 van Napoli dat zag ook niemand aan komen en daar kunnen we ook negatief ook over gehoord maar ik wil toch  volle vetrouwen in fc Groningen 

b.raatjes196617-10-2022 om 23:15

Ik ben gewoon benieuwd waar flederus mee bezig is en wat voor soort speler die WORMUTH wil ook gaan halen en hoe we na de winterstop weer stevig tegen aan gaan 

Fan op afstand17-10-2022 om 23:19

Alsof het bij Ajax allemaal pais en vree is.

Bas3818-10-2022 om 08:57

Danny terug hallen alweer ontslagen whahahah

Fan op afstand18-10-2022 om 12:05

Denk dat Fledderus onze trainer niet zal ontslaan. Eerste plaats omdat Fledderus en Wormuth 2 handen op 1 buik zijn. Daarnaast zou het een blijk van onvermogen zijn van Fledderus, de volgende mijn inziens, als hij zijn nr. 1 trainer zou ontslaan. Dus denk ik dat Fledderus zijn heil gaat zoeken in nieuwe spelers die er direct staan en die " ballen" durven te tonen in het veld. 

no guts no glory18-10-2022 om 12:38

Denk ik ook. Hij gaat Wormuth zeker nog niet ontslaan in de winterstop. Fledderus geeft al aan dat hij meer ervaren spelers gaat aantrekken die er direct staan. 
Ik hoop in ieder geval op de huur van Zeefuik. Die Dankerlui heeft ons al heel wat punten gekost, dit jaar en vorig jaar. Memisivic is ook welkom. Een fitte Viergever is ook een goede optie. Reis deed het ook goed bij ons. 

Nevland18-10-2022 om 12:52

 Jaap Stam

grunn196718-10-2022 om 13:03

Als Wormuth gaat, gaat Fleddie mee, dat lijkt me meer dan logisch. Hij heeft voor deze chaos gezorgd.

Normaal gesprokken zou de trainer vd Fc al lang de laan uit gestuurd worden, resultaten zijn matig en het voetbal is slecht.

Fleddie heeft ook wel door als hij de trainer er uit gooit dat hij zijn verhuisdoos ook kan inpakken.

Het is aan Gudde of RVC om de boel snel op te schonen en een nieuwe trainer en TD aan te stellen voor dat de winterstop begint.

Ik zou zeggen adieu technische staf, snel ophoepelen en "bedankt" voor deze chaos.

BROMBEER18-10-2022 om 13:34

Zou een heel mooi kerstkado zijn!!

Japie-R18-10-2022 om 14:28

De zogenaamde supporters van de club hier op dit forum, zijn niet de enigste die aan de stoelpoten zitten te zagen van Fledderus en Wormuth. De "heren" Piet van Dijken, de plaatselijke grootbek, en de gevallen Martin Drenth menen ook een duit in het zakje te moeten doen. Maar daarom niet gevreesd, Wormuth wordt niet ontslagen in de winterstop net zo min als de TD.

Waarvan akte.

b.raatjes196618-10-2022 om 14:48

Ik vind het ook waarom zo negatief we waren in de zomer al gewaarschuwd  er is afgesproken dat binnen 3 jaar dat we naar de grote markt gaan en er is duidelijk gezegd dat dit een leerproces is dat vergeten we er bij te zeggen en dit is ook een leerproces ik hoop dat dit niet te lang duurt en wie weet komt er versterking bij deze winterstop we weten niet waar flederus nu mee bezig is er zijn al gesproken over versterking en op welke positie WORMUTH erbij wilt hebben laten we nu het geduld bewaren plaats van al dat negatieve reacties te voeren daar helpen we de club niet mee er is goede tijden slechte tijden nu zitten we in slechte tijden en hopen dat goede tijden snel komt 

brummie18-10-2022 om 15:10

Ik bergijp dat er teleurstelling is na de wedstrijd tegen Twente en verloop van het seizoen. Toch als je een beetje realistisch bent, dan wist je van te voren dat een resultaat gewoon erg lastig zou worden. Ook tegen PSV niet teveel verwachten. Twente en PSV zijn ook niet de ploegen waar we direct punten tegen halen. Ook niet in goede doen. 

De wedstrijden na PSV zijn potentiële puntenpakkers, resp. tegen Emmen, Utrecht en Fortuna.

Jammer dat Suslov geblesseerd uitviel tegen Twente. Juist een van weinige spelers die wel fysiek sterk is en in duels en gif heeft. Is er 6-8 weken uit. Een aderlating. 

Leeuwenburg keepte in mijn ogen prima. Was rustig en redde waar hij kon. Mag ook gezegd! Vond de opstelling niet zo denderend. Ngonge bijvoorbeeld vond ik zeer zwak, en hij was helaas niet de enige. In de eerste helft was Twente ook niet sprankelend, maar na rust voerde Twente de boventoon.

 Vanaf het begin van aanstelling Wormuth had ik mijn twijfels. en die heb ik nog steeds. De positie van Gudde en MJF lijken mij geen onderdeel van discussie. Om deze beide heren weg te sturen is een staaltje korte termijn politiek en opportunisme. Of met een nieuwe of andere directie beter zou gaan. Zijn aankoopbeleid mag niet altijd even gelukkig zijn. Aan de andere kant zijn er ook spelers die voor veel centjes zijn verkocht, en ook door MJF waren aangetrokken. Daarnaast is MJF niet de enige die beslist over aan -en verkoop. Daar zit natuurlijk een heel team omheen. 

Kijk naar Utrecht waar meer dan een elftal nieuw is aangetrokken, of de hierop het forum bewierookte clubs Emmen en Cambuur?  En wat te denken van Vitesse, NEC? Heerenveen mag dan 14 punten hebben , maar spelen ultradefensief, ook in thuiswedstrijden. 

Qua punten staat het nog behoorlijk dicht bijelkaar in de middenmoot. Ik vind ranglijst niet zo zorgelijk. Het vertoonde spel en daarbij de gekozen taktiek. Daar mag je zeker wel vraagtekens bij zetten. Er zit weinig tot geen lijn in tot nu toe. En dat mag je TS aanrekenen. 

Verder vind ik het erg jammer voor Buijs dat hij niet de tijd krijgt om Mechelen op de rails te krijgen. Raakte topscorers kwijt en had een zeer middelmatige keeper. Als ik sommige reacties lees over Buijs, dan viert leedvermaak hoogtij. Helaas. In mijn ogen had Buijs vrijwel altijd een goed tactisch plan, bracht een strijdvaardig elftal en heldere analyses. 

Dat in de media en onder supporters druk op de club en ploeg toeneemt is duidelijk. Ik maak me nog niet enorm veel zorgen, omdat ik denk dat kwaliteit van het team uiteindelijk wel zal bovendrijven. Ik zie ook  degradatie dan ook niet gebeuren. 

Na een paar wedstrijden met resultaat kan stemming zo weer omslaan en zal de ploeg ook weer vertrouwen krijgen. Nogmaals PSV thuis, vele maatjes te groot, al is de bal rond. Na PSV 3 wedstrijden waar we punten kunnen gaan halen. Daarna de balans opmaken. 

 

Herman Badkuip18-10-2022 om 16:32

Ben 't over 't algemeen eens met de visie van Brummie.....géén paniekvoetbal door bv. de trainer Wormuth op staande voet te ontslaan en laat ook onze technisch directeur Mark Jan Fledderus rustig ervaren spelers zoeken voor het team van FCG ná de winterstop. Misschien de broertjes Bacuna, Samir Memisevic, Ludovit Reis proberen binnen te halen.....PSV zondag is op papier een kansloze missie, maar Cambuur heeft laten zien dat er van alles mogelijk is in de eredivisie. Daarna Emmen, Utrecht en Fortuna Sittard, tegenstanders die niet veel beter zijn dan FCG, dús moeten punten mogelijk zijn! 

Eerst morgenavond voor de KNVB-beker naar Dordrecht, héél goed dat er door de spelers van FCG speciale aardbevingsshirts gedragen worden tijdens het bekerduel! Laat de betrokkenheid van FCG bij het maatschappelijk leven van de getroffen Grunnigers zien! Hoop dat het shirt ook bijdraagt aan een beter spelniveau van ons team, want de mannen van Wormuth zullen moeten knokken om deze eerste ronde te overleven! We missen veel basisspelers, maar dat geeft weer kansen voor de andere spelers om zich te laten zien! Verwacht de volgende elf in het veld :  Leeuwenburgh, Kasanwirjo, te Wierik, Balker en Kalley achterin,  Valente, Pelupessy, Oratmangoen en Abraham op het middenveld én Pepi met Krüger voorin. 

 

Ga morgenavond zelf naar de bekerwedstrijd ADO'20 tegen Emmen in mijn woonplaats Heemskerk! Denk dat de mannen van Dick Lukkien 't heel zwaar gaan krijgen......

Nevland18-10-2022 om 16:31

Al dat gezeur over leerproces zus en proces zo. Over 3 jaar naar de grote Markt? We hebben het over de 6e begroting vd eredivisie!  

 

Oeleoptak18-10-2022 om 17:30

Ik voorspelde dat de FC na tien wedstrijden onderin zou bungelen. Brummie, je zei toen dat we na 10 wedstrijden de balans op zouden maken. Jij ziet wat ik ook zie. Een zwalkend elftal  zonder plan of veerkracht. 
Alles wat op het veld staat of op de bank zit zijn de aankopen van Fleddie. En dat is een slecht elftal. Zwakke backs, middenveld zonder body of creativiteit. De voorhoede is het minst slecht maar daar komt de bal niet op de goede manier. 
In deze zomer kwam er een half dozijn nieuwe spelers. Op Verrips na voldoen ze gewoon niet. Oratmangoen brengt niks, Pelupessy is een fletse speler. Kan zo in het rijtje gaan staan met Irandust en Lundquist. 
Dit alles aangekocht door Fleddie. Als deze man al jaren niet presteert, op een sporadisch succes na, waarom zou hij het komende winterstop beter doen? Hij heeft blijkbaar geen inzicht in wat voor spelers waar nodig zijn. Of welke trainer nodig is. 
Van mij hoeft hij niet weg, mag blijven voor de verkopen, maar vertrouw hem niet toe dat hij de vrije val van onze FC kan keren. Want dat kan hij niet. 

brummie18-10-2022 om 17:44

Kan deels met je meekomen. Maar Fledderus heeft toch ook spelers gehaald die gewoon wel goed waren en ook goed verkocht zijn? Dat hij al jaren niet presteert klopt volgens mij niet. Vergeet niet dat hij medeverantwoordelijk is dat FC nu financieel gezond is en een beste buffer heeft. 

Met aankopen moet je ook wat geluk hebben. En soms hebben aankopen meer tijd nodig. Ook gezien de jonge leeftijd van aantal spelers. Dat een aantal spelers niet slagen is erg jammer, maar afhankelijk van zoveel factoren. Irandust en Lundqvist werden bijv. als zeer goede aankopen op dit forum aangemerkt toen ze kwamen. 

We hebben het wel over mensen en geen machines. Pepi scoorde nauwelijks na zijn overstap naar Augsburg.  En lijkt nu weer "los" te zijn. Ook nog eens in een vierkant draaiend elftal. 

Ik zie meer een trainer die matig functioneert en te weinig progressie boekt met de ploeg tot nu toe. Teveel wisselingen qua positities en tactiek waar de ploeg te weinig mee uit de voeten kan. 

Helaas nu ook nog eens veel blessures. Musampa, van Gelderen en Suslov tot na winterstop eruit. Maätä en Verrips geblesseerd. Wordt het ook niet makkelijker van. 

En ook het halen van heel veel spelers zoals Utrecht blijkt ook geen succes te zijn. En wat is daar de laatste jaren ingepompt? 50 miljoen plus?

 Daarbij had FC met iets meer geluk in wedstrijden wat meer punten gehad en ook verdiend. Had je 11-14 punten gehad en zag de wereld er heel anders uit. Stond je samen met H' veen gewoon in de middenmoot met aansluiting  naar boven. Heerenveen scoort gemiddeld per wedstrijd minder tov FC.  Maar FC, mede door persoonlijke fouten, zeer slechte defensieve statistieken. Krijgen gewoon teveel en soms te gemakkelijk goals tegen. Daar zit de achilleshiel op dit moment. 

Maar niet getreurd, alles zit nog dicht bijelkaar en er is nog geen man overboord. 

 

King Poffel18-10-2022 om 18:03

Kan me goed in jouw verhaal vinden Brummie. Daarbij heb ik al een tijdje het idee dat MJF weleens een Overmarsje kan gaan doen. Die werd in het begin ook verguisd en Marc Netto genoemd omdat hij op de centen bleef zitten en we weten allemaal hoe dat is gegaan toen hij de opgespaarde centen wel ineens gericht ging uitgeven.

Nu hebben wij niet hetzelfde budget maar op ons niveau zou MJF wel eens hetzelfde kunnen gaan doen. MJF heeft hier nu alleen wel minder tijd voor gezien de beroerde stand op de ranglijst.

Ik hoop van harte dat ik goed zit met mijn gevoel en dat het achteraf geen ijdele hoop is geweest...

Fan op afstand18-10-2022 om 18:36

Veel van de opmerkingen hierboven gemaakt zijn steekhoudend en prima te verdedigen. Wat ik mis in alle zienswijzes is de positie van de trainer. Heb al eerder aangegeven dat ik mij afvraag of Wormuth , hoe goed hij misschien ook is wel de juiste man op de juiste plaats is. En dan kijk ik bijvoorbeeld naar een Cocu en hoe hij zijn elftal binnen enkele weken wel scherp en gemotiveerd krijgt waar onze trainer in bijna 4 maanden niet in is geslaagd.

Herman Badkuip18-10-2022 om 18:45

Weet vrijwel zeker, dat MarkJan Fledderus al flink op zoek gaat naar meerdere, oudere spelers met véél eredivisie-ervaring, die onze jonge talentvolle spelers ná de winterstop goed kunnen aansturen....Maak mij net als een aantal andere posters op deze site nog géén grote zorgen over FCG. Natuurlijk de alarmbellen zijn gegaan, hoop dat alle selectiespelers zich ook realiseren, dat het vijf voor twaalf is én dat er nú écht gepresteerd moet worden! Te beginnen met een goed resultaat tegen FC Dordrecht, daarna nog 4 finales tegen PSV, Emmen, FC Utrecht en Fortuna Sittard. Gelukkig zijn de verschillen tussen de teams op de plekken 7 t/m 18 niet zo groot! Over 4 weken zouden wij zo maar weer een middenmotor kunnen zijn i.p.v. een degradatie-kandidaat. We zijn met z'n allen benieuwd of de mannen van Wormuth het weer snel gaan oppakken!

b.raatjes196618-10-2022 om 20:13

Er komt in de winterstop wel wat spelers erbij daar ben ik van overtuigd de trainer WORMUTH heeft al een lijstje ingeleverd en ik denk dat flederus daarna mee bezig is maar er is nog geen winterstop daar is nu wachten op dus we moeten ernu mee doen wat ernu is ik zal wel kijken naar fc Groningen  jeugd gaan kijken of daarna geen leuke spelers toe zijn ik zal dan kian slor erbij willen halen joël van KAAM zal ook wel wat goed doen nu

Jantje18-10-2022 om 20:39

Ik verwacht dat Groningen gewoon gaat degraderen dit jaar.elk jaar doe je je beste spelers weg en komt er een mindere voor terug.

het is heel lastig om in de winterstop spelers te krijgen die meer waarde hebben voor het team, zekker als je onderin staat. zie het somber in.

Herman Badkuip18-10-2022 om 21:11

Ben ik niet met jou eens Jantje, als FC Groningen het salarisplafond verandert, kunnen ze vast ook de nieuwe spelers meer bieden. Een aantrekkelijk salaris bieden, dan komen óók de oudere én ervaren voetballers wel naar het noorden. Hoop dat een Leandro en/of Juninho Bacuna, Deyo Zeefuik en/of Samir Memisevic na de winterstop weer in Groningen gaan voetballen!

appie happie18-10-2022 om 22:50

Nee nee nee 

b.raatjes196618-10-2022 om 22:32

Daar ben ik niet mee eens ik weet nog best toen Danny buijs net begon bij fc Groningen toen waren we in de winterstop stonden we ook op de ene laatste onderaan en toen trokken we spelers aan in de winterstop en toen plotseling stonden we op plaats 8 dat moeten jullie toch nog wel weten ik vindt dat we fc Groningen nooit mogen laten vallen en ook de td niet en trainer WORMUTH niet hij doet wat hij kan het is de ploeg die moet opstaan en zich beter laten zien zo zit dat de ploeg laat ons in de steek suslov ook grote mond maar laat niks zien toen hij in de voorbereiding er even naast stond gaf hij cometaar op de trainer WORMUTH eb toen zet WORMUTH weer in de bassis en hij laat niks zien ja even tegen sc cambuur meer ook nog niet 

b.raatjes196618-10-2022 om 22:46

Ik kan mij hier soms zo kwaad over maken altijd de trainer de schuld geven en de td maar er zijn meer schuldig aan te geven en ik vindt dat de spelers zich beter moeten laten zien zei moeten zich bewijzen zei moeten er voor vechten voor een goede resultaten zei moeten zich laten zien zei willen goede voetballer worden zei willen een stap hoger op zei willen bij de grote clubs horen dan moeten ze nu opstaan de trainer is er voor om hun goed te sturen maar ze moeten wel luisteren wat de trainer van hun wil zien en dat is goed voetbal te laten zien ik geloof niet dat trainer WORMUTH zegt ik stel jullie op maak er maar een zootje van leverd maar prutswerk daar geloof ik niet dat de trainer WORMUTH ze zo de veld in sturen 

b.raatjes196618-10-2022 om 22:59

Het is zo makkelijk om de schuld altijd maar aan de trainer en het bestuur te wijzen..daar moeten we mee stoppen..het zijn de elf die in het veld staan die moeten zich laten zien niet altijd op de training maar ook voor onze publiek ik vindt ze kunnen het wel dat weten we maar ze  moeten voor de spiegel gaan staan en tegen hun eigen zeggen ik wil een goede professionele voetballer worden ik moet bewijzen dat ik er als een vent staan op het veld sta en ik wil bewijzen waarom ik voor fc Groningen speelt en ik wil een puzzelstukje worden samen naar de grote markt dus we moeten het samen doen samen staan we sterk we moeten het voor de club doen elke dag maar weer.. dat moeten wij ook voor onze werk ook gaan doen we kunnen toch ook niet alles op het bordje van onze baas gaan doen..we hebben toch ook een verantwoordelijkheid voor onze werk ..en zo is het ook in het voetbal de spelers moeten verantwoordelijkheid en goed voetbal te laten zien daar zijn ze voor gehaald en niet voor prutswerk daar zijn ze niet voor gehaald..en nogmaals we kunnen alle schuld bij de trainer leggen en de td maar dat is niet altijd terecht 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!