Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 3-0 in Dordrecht en bekert verder

Door Redactie 24 reacties

Eindelijk weer eens een winstpartij voor FC Groningen! Een verdiende zege met de beste kansen en mogelijkheden voor FC. Kasanwirjo opende diep in de eerste helft de score, verdubbelde deze na de pauze en Pepi maakte vlak voor het einde de derde. Enig smetje op deze wedstrijd was het missen van de kansen van Pepi, die vanavond grote kansen liet liggen waardoor de wedstrijd sneller in het slot had kunnen worden gegooid.  

eerste helft
Een voorzet van Krüger werd door Doornbusch over de lat gewerkt. Aan de overkant van het veld schoot Baldé uit een moeilijke hoek in de handen van Leeuwenburgh. FC Groningen had het initiatief en zocht naar openingen. Pepi werd gevonden en kon uithalen, Doornbusch verrichtte een redding. 

Baldé leek te gaan profiteren na een misverstand tussen twee Groningers, maar de aanvaller schoot uiteindelijk ruim naast. Na een minuut of twintig werd Krüger in stelling gebracht die hard over het doel kopte. De gasten behielden het overwicht en hadden het betere van het spel.

FC Groningen hanteerde een laag tempo, nam daarbij weinig risico waardoor de thuisploeg eenvoudig overeind bleef. Daarbij moest Groningen oppassen bij balverlies want met name de snelle Baldé toonde regelmatig dreiging. Op het moment dat je zou denken dat er tot de pauze niet meer gescoord zou worden, schoot Kasanwirjo (op aangegeven van Ngonge) FC op voorsprong, 1-0. Op slag van rust maakte Kasanwirjo een overtreding net buiten de eigen zestien. Deze vrije trap werd gekeerd door Leeuwenburgh. 

tweede helft
De Boer verving de geblesseerde Leeuwenburg. Al gauw speelde Ngonge twee tegenstanders uit en schoot de bal naast de tweede paal. Op de speelhelft van Grunn werd Baldé in stelling gebracht die De Boer tot een redding dwong. Dordrecht begon kortstondig wat aan te zetten. Uit een omschakelmoment via Abraham werd Pepi in scoringspositie gebracht die het leder hard tegen de lat kopte.

Oratmangoen loste Abraham af, Dankerlui werd ingebracht voor Kalley. Pepi was opnieuw dichtbij een doelpunt maar Doornbusch voorkwam een grotere achterstand. Niet veel later kopte Pepi naast. In de zeventigste minuut nam Pepi het Dordtse doel onder vuur, Doornbusch verrichtte een knappe redding.

Een kwartier voor tijd werd Valente gewisseld voor Pelupessy. Pepi strandde in kansrijke positie wederom op Doornbusch. Tien minuten voor tijd viel dan toch de verlossende 2-0. Een lage voorzet van Ngonge kwam op het hoofd van Kasanwirjo dat te machtig van voor de Dordtse doelman. 

En weer was het Pepi die een grote kans kreeg op meer maar niet langs Doornbusch kwam. Ook de rebound van Ngonge werd gered door de doelman. In de slotfase schoot Ngonge op de paal. In de 90e minuut benutte Pepi een niet te missen kans (voorbereidend werk Kruger) en tilde daarmee de eindstand naar 3-0.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Kalley, Matuta, Valente, Ngonge, Krüger, Abraham, Pepi

Reacties:
Metworst19-10-2022 om 21:14

Ronde verder. Dat is het belangrijkste. Wat een kansen miste Pepi, maar hij is wel een hard werkende en doelgerichte spits. 

 

 

Fido19-10-2022 om 21:31

zondag PSV als dat maar geen dubbele cijfers worden.  vind de voorbereiding op het nieuwe seizoen wel lang duren. O ze zijn al begonnen

campesino19-10-2022 om 21:46

Mooi zo. Gewoon prima overwinning in een wedstrijd waar je het nooit goed kan doen 

Nu kunnen de dijkjes en bromberen weer terug in hun hok. zijn we in ieder geval een paar dagen van dat gezeik af.

 

no guts no glory20-10-2022 om 23:44

Ha ha wat zullen Dijk, Brombeer en Bayern een kut avond hebben gehad. Helaas voor hun heeft de FC moeiteloos gewonnen. Ze wachten met smart op de wedstrijd tegen PSV. Hebben ze waarschijnlijk meer geluk   Ik was erbij in Dordrecht en heb een heerlijke away day gehad. 

Bombarda779119-10-2022 om 21:51

Goede teamprestatie! 

Wat gebeurde er nu bij tussen Valente en Wormuth bij zijn wissel?

Metworst19-10-2022 om 22:02

Misschien was hij ontevreden over zichzelf en was Frank het daarmee niet eens 

Voordat iedereen weer gaat speculeren. 

brummie19-10-2022 om 23:01

Valente klaagde over zijn hamstrings tegen Wormuth. Waarop Wormuth reageerde van hoezo? Je bent nog maar 18/19 jaar! Niets bijzonders. Je kan interview Wormuth terugzien op ESPN.

appie happie19-10-2022 om 22:55

Hahaha..Valente was moe..hij wilde er niet uit..was boos..ik vond dat hij al eerder rijp voor een wissel was..hij heeft verder prima gespeeld.

De overwinning was zeer terecht..FC was op alle fronten beter..alleen had het 0-5 moeten zijn.

Op naar Psv  die zijn zondag nog moe van morgen..dus is er wellicht iets te halen.

Marco19-10-2022 om 22:56

Mooi resultaat. Hopel7hk goede loting voor vervolg..

Nachtwacht19-10-2022 om 22:58

We zitten er nog in. Als het straks allemaal wat beter gaat kan de beker het seizoen misschien nog wat glans geven.

Ondanks dat de tegenstander niet van Eredivisie-niveau is en weinig druk zette heeft Matuta mij vandaag wel overtuigd.

Vreemde wissel trouwens om Dankerlui linksback te zetten. Dan liever een echte back uit Jong inbrengen. 

Herman Badkuip19-10-2022 om 22:59

Ben net thuis van de wedstrijd ADO’20 tegen Emmen, heb van FC Groningen daarnet alleen de korte samenvatting gezien. Mooie uitslag in het bekerduel tegen Dordrecht met goals van Pepi en 2x Kasanwirjo! Geeft misschien weer wat meer zelfvertrouwen voor de wedstrijd van zondag tegen PSV! Emmen had het ontzettend moeilijk tegen de amateurs van ADO’20....en de mannen van Dick Lukkien speelden 80 minuten en de verlenging tegen 10 man van de Heemskerkers!

brummie19-10-2022 om 23:06

Inderdaad Herman, hoop dat team zelfvertrouwen heeft getankt. Mooie overwinning, en ook nog eens relatief makkelijk Dordrecht opzij gezet. RKC en Vitesse vliegen er gewoon uit tegen amateur verenigingen. En Emmen tegen 10 man nog verlengen! Dat maakt bekerwedstrijden ook aantrekkelijk. Zeker voor de clubs op lagere niveau's.

 

no guts no glory20-10-2022 om 23:47

Zo is het Brummie. Helaas snappen sommige posters op dit forum dit niet. 

TomOkker19-10-2022 om 23:15

Geen kans weggegeven en we hebben een zeer goede spits. 

Fugazi20-10-2022 om 07:32

Heel er blij met de overwinning. Hopelijk helpt ons dit. Verder was de eerste helft natuurlijk heel erg slecht. Je kan zien dat er angst in de ploeg zit. Totaal geen zelfvertrouwen. Tweede helft hebben ze goed gespeeld. Kregen iets meer ruimte en dat hebben ze goed gedaan. Als Pepi het vizier op scherp had staan dan kan het maar zo 0-6 worden. 

BROMBEER20-10-2022 om 13:34

Juiste analyse fugazi, maar ook te weinig spelers met een bepaalde ondergrens qua niveau. Ze zakten in de eerste helft er heel gemakkelijk doorheen. In devtwee helft toen dordt vermoeid werd en ruimtes weggaf zag je het voetbal wel , alleen komt er meer bij kijken.  Zullen zien hoe ze het er zondag vanaf gaan brengen.  

Bayern 20-10-2022 om 08:58

Leuk dat we een ronde verder zijn. Tweede helft vond ik Groningen beter dan de eerste. Maar het ging wel in een ontzettend laag tempo hoor. de schapekoppen leken er heel weinig zin in te hebben waardoor het ondanks het lage tempo nog een redelijk makkelijke overwinning werd. 

Een aantal hierboven trekken het alweer door naar zondag tegen PSV. Zoals je gister speelde is echt niet genoeg. Als je in dit tempo speelt verlies je met dubbele cijfers. Leuk dat je weer een keer wint, maar dit geeft echt niet zo'n boost dat ze kans hebben tegen PSV.

Rob197020-10-2022 om 09:04

Een wedstrijd tegen een KKD ploeg in vorm, is gelukkig gewonnen. Daarvoor is ook genoeg basiskwalitwit en ervaring aanwezig. Opvallend daarbij is, dat er toch spelers zijn die zich hierin niet kunnen onderscheiden. Het middenveld met Matuta en Valente, is leuk, maar niet geschikt voor zwaardere klussen. Wat de beweegredenen zijn geweest om niet meer met van Kaam verder te gaan moet toch een black-out zijn geweest van verschillende mensen. Op het middenveld werd nu niets geregeld, maar dat kan ook niet met deze jonge jongens. Van Kaam kon dit op zijn leeftijd al wel. 
Abraham, gaat toch een gevalletje van weggegooid geld worden, deze jongen zou ik in de winterstop naar een club verhuren waar hij wekelijks speelt, en waar hij beter kan worden. Sporadisch laat hij dingen zien die eredivisie waardig zijn. 

Kruger was met zijn werklust en draufgang belangrijk, maar is een de Leeuw 2.0, nuttig maar niet staatsgevaarlijk, matige techniek en handelingssnelheid spelen hem nog wel eens parten. Het invallen van Dankerlui op links werd in twijfel getrokken, maar ik moet hem toch wel een compliment geven, dat hij met zijn basiskwaliteit, ver boven zijn tegenstanders uitsteekt, met zijn directe passing en goede opbouw, viel hij goed in, en werd het bij Groningen nog stabieler. De overige verdedigers zijn goed genoeg, en moeten iets meer rust krijgen achterin, om het met zijn vieren op te lossen. Het liefst daarvoor een verdedigende middenvelder, Duarte die ondersteunt en dan de voortzetting verzorgt. De jonge jongens kunnen dat nog niet, en Pelupessy is niet geschikt, hij viel ook niet bijzonder in, en ik heb ernstig mijn twijfels of dit wel een versterking is.

Ngonge blijft een verhaal apart, soms geniaal, maar daarna minuten niets bijzonders. Om dodelijk te worden, zou hij veel meer met Pepi moeten samenwerken. Pepi, is voor een spits erg actief, en heeft een fantastische werklust, is altijd aanspeelbaar, wil ook altijd direct de aanval opzoeken door snel de voortzetting in te zetten, wat hij ook kan. De keeper van gisteren was van een goed niveau, en dan heb je iets meer geluk nodig om die 3 doelpunten te maken. 

Wat mij in ieder geval duidelijk heeft gemaakt, dat maar weer bevestigd wordt, dat er kwaliteit bij moet in de middelste lijn, of een middenveld met meer middenvelders dan aanvallers. Abraham, heeft met Kruger en Pepi als aanvalslust, geen toegevoegde waarde, dan een stevige middenvelder die in de aanval meekan, maar wel een fundament is voor een stabieler middenveld, toch maar Seuntjes halen. En dat geldt ook voor Ngonge, zonder rendement zorgt hij ook voor weinig stabiliteit. Ook hier zie ik liever een middenvelder, ik zou bijna zeggen een type Hankouri, maar dan wel een veel betere versie. Hiervoor zou Fledderus zijn geld voor moeten uittrekken, een middenvelder die vooruit kan voetballen, maar dan wel met power, want dat hebben alle bankzitten niet, Lundqvist, Irandrust en Oeramangoen hebben dat alle drie niet. Suslov is dat ook niet, nu geblesseerd, maar ook hij is niet gegroeid om dit wel te kunnen.

brummie20-10-2022 om 09:20

Pelupessy viel 13 minuten voor tijd in. Geen balverlies en speelde nauwkeurig naar een medespeler in de korte tijd op het veld.  Wat verwacht jij dan in 13 minuten van een defensieve middenvelder? 

Ngonge wel 2x assist en kansen op doelpunten. Gaf in 2e helft een kwartier lang alle ballen aan de tegenstander. Zolang het defensief goed staat bij FC kan dat. Wisselvallig, maar dreigend. Als Pepi het vizier wat scherper had staan, hadden zowel Krüger als Abraham ook ern assist op hun naam gehad. Wat dat betreft is het verschil tussen succes en faal flinterdun. Valente komt nog maar net kijken, maar zit echt wel potentie in. Is nog erg jong. Zo zijn er wel meer jonkies, die kunnen uitgroeien tot kwalitatief goede basisspelers. 

Suslov behoort tot een van de meest getalenteerde spelers in de selectie. Heeft gif in zijn spel en staat fysiek ook zijn mannetje. Als je voetbal liefhebber bent, ga je voor zo'n type naar het stadion. Technisch sterk. 

Er valt nog genoeg op -en aan te merken op het elftal hoor. Maar gisteren was gewoon prima. Dat in het begin wat afwachtend was  1e helft was tactisch besproken met de groep. Dordrecht speelt prima countervoetbal en begreep dat ze niet in het mes wilden lopen. 

PSV thuis is uiteraard van een ander kaliber. Realistisch gezien kleine kans op resultaat.  Verlies zou ook niet dramatisch zijn. 

Laten we eerst nog tot zondag nagenieten van overwinning gister, en dat we nog in het bekertoernooi zitten. 

 

Bayern 20-10-2022 om 10:05

Suslov heb ik juist geen moment gemist. Vaak gif op de verkeerde momenten, opstootjes ed. en de vallende ziekte waardoor hij meer dan eens scheidsrechters tegen hem en dus tegen Groningen in het harnas jaagt. Dit gecombineerd met een vleugje arrogantie (continu de vrije trappen opeisen om ze vervolgens als een vuurpijl de 2e ring in te jagen, of alle corners opeisen terwijl er echt 1 op de 20 een beetje fatsoenlijk voor de goal komt). En een behoorlijke zelfoverschatting. Maakt het voor mij 1 een grote bron van onrust in het veld. Een beetje een 'eeuwig talent' hij kan wel wat, maar het blijft allemaal matig.

En voordat mensen roepen: je hebt bijtertjes en gifkikkers nodig. Klopt, maar dat kan ook op een Nevland manier. 90 minuten lang opjagen en je tegenstander geen moment met rust laten. Bij Suslov is het juist andersom, let maar eens op hoe vaak hij zijn man laat lopen waardoor er weer een tegendoelpunt valt.

Rob197020-10-2022 om 10:46

Pelupessy, loopt geruisloos rond, evenals in zijn vorige wedstrijden.Wat ik van dit soort spelers verwacht?, dat ze met hun"kwaliteiten" de wedstrijd neutraliseren. Maar ik heb het niet alleen over de wedstrijd van gisteren. 

b.raatjes196620-10-2022 om 10:05

Kom op valente deed het na behoorlijk goed hij is nog jong en daar zit nog veel meer in ik vindt KRÜGER ook al beter spelen niet zelfzuchtig maat prima inzicht en kan goede voor zetten geven 

King Poffel20-10-2022 om 12:01

@Bayern, ik snap dat gezever over Suslov niet helemaal. Het lijkt alsof hij al jaren basis speelt maar deze jongen was 3,5 maanden geleden ook nog maar 19, een leeftijd die bijvoorbeeld Valente nu ook heeft. Als ik dan kijk naar de ontwikkeling dan lijkt Suslov al wel vijf jaar verder dan Valente.

Ik stoor me dan ook totaal niet aan zijn gedrag. Hij is nog piepjong en ik heb liever dat je spelers wat moet afleren dan dat je ze wat aan moet leren.

Wat betreft de wedstrijd van gisteren, het viel mij weer op dat Pepi naast een goede doelpuntenmaker misschien ook wel onze beste spelverdeler is. Telkens als hij zich laat inzakken en de bal opeist, verdeelt hij het spel vrij snel en makkelijk en maakt hier ook steeds de juiste keuzes in. Natuurlijk Pepi gewoon als spits laten spelen, maar het liefst zou ik een tweede Pepi achter Pepi willen.

Roelofsky20-10-2022 om 12:15

Prachtige overwinning gisteren natuurlijk maar de wedstrijd maakte wel duidelijk waar het probleem van de FC ligt. Namelijk het middenveld met een jong middenveld zat er veel meer voetbal in. Laat dit aub zo staan en haal in de winterstop ervaren versterking op voor het middenveld... Johan Cruijff zei ooit wie het midenveld bezit tijdens de wedstrijd wint de wedstrijd....

LeoFCG20-10-2022 om 13:37

@King Poffel

Spijker op z'n kop.

brummie20-10-2022 om 13:56

@Rob1970

Pelupessy is een van de spelers die meeste afstand loopt in wedstrijd. Hij speelt vrijwel altijd naar de juiste kleur, daarnaast is hij juist erg belangrijk zonder bal positioneel gezien. Een stille kracht. 

 

Rob197020-10-2022 om 14:13

Mooie statistieken, moet hij zeker mee doorgaan. Kan hij door een ander statistiekscout opgehaald worden.

Johan20-10-2022 om 15:18

Stille krachten hebben we teveel. Mooie statistieken maar wat is zn percentage balveroveringen? Tis tenslotte een verdedigende middenvelder.

Fugazi20-10-2022 om 16:50

Is wel een hele stille en ook onzichtbare kracht. Die ballen die naar de juiste kleur gespeeld worden zijn achteruit. Gisteren had die bij zijn eerste balcontact al moeite. En als hij toch graag grote afstanden loopt dan kan die beter op atletiek gaa. Ik vind het niet zoveel dus. We hebben spelers nodig die ballen tonen en eens een man durven te passeren. Dat was gisteren in de eerste helft namelijk het manco. Op die manier kan je overtal situaties krijgen ipv dat oeverloze trage tikkie terug tikkie breed spel. Dat is wel het spel dat Pelupessy het beste past.

brummie20-10-2022 om 14:20

Zijn sterke kanten zijn verder kopsterk en tackles. Nog even ter aanvulling. Aks jij na 10 wedstrijden al kan zien dan het niks is, vind ik knap. 

Rob197020-10-2022 om 15:22

Je kunt zien of iemand het heeft of niet, maar dat gaat er bij jullie niet in want ik moet hier van jullie alleen maar hosanne en mooie verhalen schrijven, en niet te vergeten alles onderbouwen, maar dat ga ik niet meer doen.  

Ik haak definitief af, en zet mijn Boerenmacht op zwart. Veel succes met jullie succes story. En niet vergeten om straks ook iedere vrijdag op de tribune te gaan zitten, want daar stevenen wij op af, met deze matige spelers. Als Pelupessy op zijn leeftijd zijn draai nog moet vinden, dan is het droevig gesteld. Evenals de trainer en Co, die al vanaf juni in een voorbereiding zitten. Als dit professioneel voetbal is, dan zijn wij diep gezonken. Het kost bakken met geld en rendeert niet. 

Succes............

 

Herman Badkuip20-10-2022 om 16:20

Wat zonde dat jij gaat stoppen Rob1970, ik geniet altijd van jouw goed doordachte posts over ons aller FCG. Zou 't nog even overwegen als ik jou was, we gaan jou zeker missen op deze Boerenmachtsite! Bedankt in elk geval voor jouw inbreng, heb er zelf héél veel aan gehad!

Dijk20-10-2022 om 18:49

Rob1970 

Ik vind het jammer dat je stopt. Kijk op de fc heb je altijd mooi verwoord en beschreven in je posts. Hoe de fc er momenteel voor staat niet best. En dan is de waarheid hard voor sommigen. Wens je het beste toe. En natuurlijk dat het goed komt bij de fc is tenslotte allemaal wat we willen. 

b.raatjes196620-10-2022 om 14:27

Ik zag gisteren fc Groningen heel aardig veel strijd voetbal spelen het is niet makkelijk als de tegenstander allemaal in de verdediging staan alleen met counter kwamen ze eruit maar voor de rest allemaal in de verdediging gaan staan dat is best moeilijk om een vrij staan speler te zoeken gewoon knap gedaan fc Groningen zo door gaan

brummie20-10-2022 om 16:07

@johan, Pelupessy had bijv. 5 balveroverungen tegen Twente. Op de site whoscored.com kun je statistieken nakijken. 

@Rob1970 jammer dat je niet meer gaat posten. Het hoeft niet allemaal hosanna te zijn. Maar soms geven statistieken een beter en eerlijker  beeld van een speler ipv een gevoel. 

 

Fugazi20-10-2022 om 16:57

Als ik het zo lees zijn de statistieken geweldig. Dan verbaast het mij dat we op het middenveld iedere wedstrijd overlopen worden. De ranglijst geeft dat namelijk ook aan. Dat is voor mij de statistiek die er toe doet. Ik ben namelijk van mening dat we er zo voorstaan vanwege de statistieken. Onze scout kijkt namelijk op zijn laptopje ook alleen naar statistieken. Ik neem aan dat dit verder geen uitleg meer nodig heeft. Lang leve de statistieken. 

TomOkker20-10-2022 om 19:46

Hoe noemde Co dat ook al weer scorebordjounalistiek, cijfertjes voor mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is. 

campesino20-10-2022 om 19:37

Niet te druk maken om stoppen van Rob1970.

Gaat onder Andere naam wel verder. Rob Roy, Matter of honor.....

TomOkker20-10-2022 om 19:47

Herman Badkuip21-10-2022 om 10:55

Ben totaal niet onder de indruk van het huidige PSV, in thuiswedstrijden misschien ongenaakbaar door het thuispubliek, maar in uitwedstrijden nog helemaal niet overtuigend dit seizoen! Verwacht komende zondagmiddag een heerlijke vechtwedstrijd met een gemotiveerd én geinspireerd FC Groningen. En als een uitverkochte Euroborg er achter gaat staan, doen de mannen van Ruud van Nistelrooij 't in hun broek! De overwinning in het bekerduel zal de selectie van Frank Wormuth zeker meer zelfvertrouwen geven. Ook fijn dat onze jeugd op het middenveld [Valente en Matuta] hebben laten zien, dat ze niets minder zijn dan de basisspelers Duarte, Oratmangoen en Pelupessy! Ben benieuwd of onze trainer ook vertrouwen heeft in onze jeugdspelers....hoop dat Kian Slor óók eens een kans krijgt om op links te laten zien wat hij allemaal kan! Ook over onze keepers hoeft Frank Wormuth zich géén zorgen te maken, als Verrips en Leeuwenburgh niet in actie kunnen komen, staat er altijd nog een échte de Boer op het doel!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!