Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen overtreft zichzelf en trakteert PSV op een 4-2 nederlaag

Door Redactie 37 reacties

Tegen alle verwachtingen in heeft FC Groningen gewonnen van PSV. De Eindhovenaren die grotendeels de eerste helft domineerden kwamen rond de veertigste minuut op achterstand door een doelpunt van Pepi. In een tijdsbestek van zes minuten liep FC uit naar 2-0 en 3-0 door Balker en Ngonge. Sangaré scoorde 3-1. Na de pauze stonden de Groningers opnieuw onder druk en kopte Gakpo (later ook De Jong) op de lat. Een kwartier voor tijd scoorde Til 3-2. De wedstrijd leek te kantelen maar in de extra tijd werd het 4-2 door Pelupessy. Met deze onverwachte driepunter kruipt de trots van het Noorden weg uit de onderste plaatsen. Daarnaast is het publiek de grote winnaar dat getuige was van een bijzondere wedstrijd met heel veel opwindende momenten, dat wat het voetbal juist zo mooi maakt. Doelman Jan de Boer maakte zijn ere divisie debuut en keepte verdienstelijk.

eerste helft
In de negende minuut was er een grote kans voor Til die over het doel schoot. Uit de tegenaanval schoot Valente naast het doel van Benitez. De Groningers werden bij vlagen flink onder druk gezet en kwamen nauwelijks onder de druk uit.   

Uit een voorzet van El Ghazi leek Til van dichtbij met het hoofd te gaan scoren, De Boer bracht redding. De Eindhovenaren domineerden het spel, FC hield de rijen gesloten.

Bij een verdedigende aktie gleed Balker de bal bijna in het eigen doel, De Boer was attent. Bij een aanvallende situatie van Abraham schoot Valente ruim over. Uit de tegenaanval schoot Simons recht op De Boer. In de veertigste minuut verslikte Obispo zich, Ngonge leek te profiteren maar stuitte op Benitez, de rebound was voor Pepi die FC Groningen op voorsprong schoot. 

PSV leek van slag. Een mislukte voorzet van Ngonge kwam op de hand van Max binnen het zestienmetergebied. Een vergrijp waar FC Groningen regelmatig een strafschop voor tegen kreeg, werd nu op advies van de VAR weggewuifd. Kort daarna zeilde een van richting veranderde bal van Krüger net naast het doel. De hoekschop die volgde werd perfect ingekopt door Balker, 2-0. Op slag van rust zette Ngonge een aktie in en schoot de 3-0 achter Benitez. In de extra tijd kopte Sangaré vanuit een vrije trap de 3-1 achter De Boer.

tweede helft
De Eindhovense druk was weer terug. Ramalho kopte een hoekschop over het doel van De Boer. In een andere situatie kopte Gakpo op de lat, twee rebounds werden geblokt. Ook Veerman kreeg een schietkans, De Boer verrichtte redding. Uit en spaarzame aanval schoot Ngonge naast. De Jong die net was ingevallen kreeg al snel een schietkans, De Boer reageerde prima. Namens de Groningers schoot Krüger naast het doel van Benitez. 

De Jong was opnieuw dichtbij een score maar mikte ruim over. Valente en Abraham werden gewisseld voor Pelupessy en Oratmangoen. Krüger leek op weg naar de 4-1 maar werd bijtijds afgestopt. De gasten behielden de meeste dreiging en creeërden de meeste mogelijkheden, FC Groningen streed naar de mogelijkheden. 

Een kwartier voor tijd werd het 3-2. Een voorzet van Gakpo werd in de korte hoek binnengeknikt door Til. Daarmee was de spanning helemaal terug. Dankerlui en Lundqvist werden in de slotfase ingebracht voor Krüger en Ngonge. De Jong kreeg een kopkans en raakte de lat. Op de speelhelft van PSV had Oratmangoen een aktie waarbij Dankerlui de bal kon afdrukken maar Benitez in de weg lag.. In het doelgebied van FC voorkwam Kasanwirjo terugrennend naar het doel met het hoofd de gelijkmaker. 

De extra tijd bedroeg zes minuten. Een doelpoging van Dankerlui werd geblokt. Maar even later schoot Pelupessy FC Groningen op een bevrijdende 4-2 na een goede voorzet van Dankerlui. Daarmee was de wedstrijd beslecht.  

Opstelling FC Groningen: De Boer, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä, Duarte, Valente, Krüger, Ngonge, Pepi, Abraham            

Opstelling PSV: Benítez, Teze, Ramalho, Obispo, Max, Sangaré, Veerman, Simons, El Ghazi, Til, Gakpo         

Reacties:
Alf23-10-2022 om 16:59

Ik heb genoten!:) Vermakelijke wedstrijd waarin PSV in de meeste zaken beter was op 1 ding na: scoren! :)

Nachtwacht23-10-2022 om 17:01

En duels winnen

Nachtwacht23-10-2022 om 17:01

Hoe lekker is dit, met het oog op de volgende wedstrijd tegen Emmen. 

Valente heeft veel duels gewonnen en zette daarmee de toon. 

Als de selectie dit elke week kan brengen....

Marco23-10-2022 om 17:07

Trouwe supporters hebben zichzelf beloond met een prachtige voetbalmiddag en een sensationele overwinning!

Door duels aan te gaan, dwongen we PSV in de fout en straften het koelbloedig af. Ngonge is een ruwe diamant. Was heel belangrijk bij de doelpunten.

Backs moeten snel leren om naar voren te verdedigen en voorzetten eruit te halen.

De Boer zorgde voor veel rust achterin. Ballen gewoon ver weg geschoten zodat er weer 11 man achter de bal stonden.

 

 

Herman Badkuip23-10-2022 om 17:07

Geweldige wedstrijd in de Euroborg tussen twee op de aanval spelende teams en wat een uitstekende doelpunten van FC Groningen! Eindelijk volop strijd bij alle spelers van FC Groningen, het volle stadion er helemaal achter en PSV werd in de laatste minuten van de eerste helft helemaal uit de wedstrijd gespeeld! Tweede helft goed verdedigd en prima op de counter gespeeld! Uitblinker voor mij was Radinio Balker, die werkelijk waar iedereen met zijn snelheid er uit rende en ook nog eens een geweldige kopgoal maakte! Ook keeper Jan de Boer speelde een klasse partij, wat een eredivisie-debuut voor hem! Eigenlijk heb ik vanmiddag géén zwakke schakel gezien en het zat flink mee voor FC Groningen. Beide teams kregen vooral in de tweede helft nog veel kansen, een 6-6 was óók mogelijk geweest! Invaller Dankerlui, prima spelend als rechtsbuiten, had er ook zomaar twee kunnen maken....Geweldig voor het hondstrouwe thuispubliek, dat het team van Wormuth enorm ondersteunde! Laten we hopen, dat de FCG deze winning mood nog een aantal wedstrijden vasthoudt! Voor het zelfvertrouwen van alle spelers van FCG is zo'n uitslag tegen PSV natuurlijk fantastisch! 

TomOkker23-10-2022 om 17:11

Geniet van de overwinning maar wel realistisch blijven zoals Wormuth het zegt Emmen is weer een andere wedstrijd en zal weer een moeilijke opgave worden want er valt nog genoeg te verbeteren.

Herman Badkuip23-10-2022 om 17:40

Je hebt helemaal gelijk hoor Tom, maar laten we vandaag met z'n allen nog even genieten van dit onverwachte succes! En wél een prima opsteker voor de uitwedstrijd in Emmen!

marcelfcg23-10-2022 om 18:06

Na een fantastische voetbalmiddag was het interview dat Wormuth gaf van grote kwaliteit.

Wat een verademing is deze man als uithangbord van de club.

Die vlerk die deze man in de pers als opa weg heeft gezet moet zich doodschamen.

 

TomOkker23-10-2022 om 18:24

Helemaal met je eens Marcel

Roelofsky23-10-2022 om 17:30

Prachtige wedstrijd mooie overwinning weekend kan niet meer stuk... op naar Emmen.

b.raatjes196623-10-2022 om 17:35

Inderdaad wat een klasse van fc Groningen prima uitstekend gedaan

Durovski23-10-2022 om 17:42

Yes, eindelijk niet terug gespeeld op de keeper en bijna alle ballen naar voren gespeeld. Wat mooi!!!. Houden zo.

Nog lang na gefeest in het stadion.

Boerentrien23-10-2022 om 17:45

Dit was alle slechte wedstrijden waard. Wat een spannende wedstrijd met over en weer veel kansen en 6 doelpunten! En wat heerlijk om weer in een ouderwets ontplofte Euroborg te zitten. Wat was ik hier aan toe. En ik weet 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar inmiddels hebben we wel al 2 zwaluwen.

Hinderk23-10-2022 om 17:47

Geen zwakke schakel Badkuip ? Volgens mij heeft die Abraham geen pepernoot geraakt.

marcelfcg23-10-2022 om 18:07

Gefeliciteerd kerel, na zo'n prachtwedstrijd krijg jij het toch voor elkaar om negatief te zijn.

Je moet het maar kunnen.

Herman Badkuip23-10-2022 om 18:46

Abraham was zeker in het begin van de wedstrijd niet sterk, maar later heeft hij ook goed meeverdedigd.....Laten we hem nog even de tijd geven, niet te snel afschrijven hoor!

campesino23-10-2022 om 18:12

Wat raar, ik heb nog niet gelezen dat opa weg moet, dat MJF en Gudde moeten opsodemieteren etc etc...

Oeleoptak23-10-2022 om 18:23

Één zwaluw maakt nog geen zomer. Maar dit had ik niet verwacht, niemand denk ik. Jij ook niet. Ik kon alleen fragmenten zien. Veel van wat er te zien was zag je de wedstrijden voor Dordrecht sporadisch of niet. Nu hopen dat ze deze lijn door kunnen trekken!! 

campesino23-10-2022 om 19:06

Nee, oeleoptak. Dit had ik zeker niet verwacht. Sterker nog, ik had een pak slaag verwacht. Maar dat maakt voetbal zo mooi. Maar ik zit ook niet na een paar wedstrijden tot vervelens toe te zeiken dat wormuth weg moet. Ook niet als we straks van Emmen verliezen.

En ja het blijft een kloten seizoenstart en het blijft een feit dat MJF tot nog toe beter verkoopt dan inkoopt, maar geef wormuth aub wat de tijd. Met vallen en opstaan lijkt er een stijgende lijn in te zitten, de voetballers geven alles en hoewel de selectie zeker niet evenwichtig is, loopt er best talent rond. Maar het blijft oppassen, want momenteel zijn we simpelweg 1 vd vele degradatiekandidaten.

marcelfcg23-10-2022 om 19:39

Zo is het.

BROMBEER23-10-2022 om 18:37

Fantastische pot  voetbal gezien  met 9 uitstekende spelers, maar zowel abraham als maatta eredivisie onwaardig.  Voor 5 ton haal je in kkd twee spelers die veel beter zijn  ipv de 3 miljoen die deze heren gekost hebben. 

Herman Badkuip23-10-2022 om 18:44

Misschien heb je gelijk Brombeer, vind zelf beide spelers kwalitatief ook iets te kort komen, maar ze compenseren veel met hun enorme inzet! Wellicht dat ze zich op gaan trekken aan het niveau van hun medespelers? 

marcelfcg23-10-2022 om 19:44

Ook ik vind met name Abraham nog steeds ver onder de maat maar kijk eens naar Balker. Een topper in wording die door Fledderus voor een paar ton is gehaald.

 

BROMBEER23-10-2022 om 20:06

@ marcelfcg, daarom zou de fc er goed aan doen om daar veel meer rond te kijken daar goede talenten ipv in het hoge noorden . 

Nachtwacht23-10-2022 om 21:49

Wat Abraham betreft overtuigt het niet. Je zou bijna zeggen: neem je verlies en laat Slor af en toe invallen. Wat Maatta betreft ben ik het niet met je eens. Die startte slecht, maar komt wel langzaam aan beter in het spel. 

m o i23-10-2022 om 18:38

Knotsgekke middag beleefd in de Euroborg. Lang niet altijd goed, ook hier en daar wat geluk, maar veel inzet, een prachtig resultaat en een uitgelaten sfeer. Uitblinkers voor mij Balker, Volente en de Boer. De laatste terecht MOTM wat mij betreft. 

TomOkker23-10-2022 om 18:50

Het is gebruikelijk om een MotM te kiezen maar in mijn optiek is dit een geweldige team effort. Balker begint zo langzamerhand buitencategorie te worden En Pepi vond ik ook vandaag weer sterk, ook zonder bal vind ik hem erg goed. Valente ging voorop in de strijd hier en daar een paar keer balverlies maar dat zit in zijn spel, bovendien los je dat samen op. Oratmangoen, zal het wel verkeerd schrijven, viel lekker in en toonde lef en Pellupessy is echt wel de middenvelder en aanvoerder die wij zoeken, heerlijk dat fanatisme. Jan de Boer voorlopig maar even laten staan voordat ie chagarijnig de deur uitloopt. Hij straalt rust uit, heeft overigens die pegel van Xavi de Jong niet zien aankomen. Maar goed Benitez kreeg de loei van Dankerlui op z'n neus. Nog even Määtä noemen, hij komt steeds beter in zijn salsa, net als Jan lekker laten staan. Nogmaals er valt nog genoeg te verbeteren. Maar we kunnen terugkijken op een mooie week voor onze FC. 

Herman Badkuip23-10-2022 om 18:53

Naast Radinio Balker vond ik keeper Jan de Boer, Nereysho Kasanwirjo en Luciano Valente erg sterk spelen vanmiddag tegen PSV! Kasanwirjo benadert zijn vorm van vorig seizoen, Balker is ons nieuwe goudmijntje en Valente wordt een revelatie dit seizoen! Wat onze keepers betreft, hoeft Wormuth zich geen zorgen te maken...wordt een lastige keuze als ze allemaal wedstrijdfit zijn!

brummie23-10-2022 om 18:54

Heerlijke middag beleefd in het stadion. Grnoten van de FC en sfeer in stadion. 

Mooie teamprestatie en tactiek met Krüger en Valente beiden op '10' pakte goed uit. Genoten van de spelers. Met name de strijdlust was fantastisch. Wat dat betreft vond ik persoonlijk mooi om te zien hoe te Wierik voorop in de strijd ging. Ook al is deze uitslag een typisch geval van scorebordjournalistiek, dit in tegenstelling tot de overwinning op Dordrecht. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. 

Uiteraard nog voldoende werk aan de winkel, maar hier kunnen we met z'n allen flink op teren. De laatste keer dat ik FC 4x  thuis zag scoren tegen PSV was in het seizoen 90-91... deze zal ook nog wel een tijdje blijven hangen. 

Op naar Emmen uit! 

marcelfcg23-10-2022 om 19:49

Terecht dat Te Wierik hier ook nog even wordt genoemd.

Liep te bikkelen als in zijn beste dagen en had daar opvallend weinig overtredingen voor nodig.

boertje23-10-2022 om 19:10

Jan de Boer speelde super wedstrijd, mag wat mij betreft blijven staan komende wedstrijd

Bayern 23-10-2022 om 19:59

Eerste halfuur gemist. Hoorde wel van een kameraad dat ze daar een paar keer goed wegkwamen. Het ruime uur dat ik gekeken heb zag ik een Groningen dat wilde winnen. En dat is lang geleden. En wat mij opviel is dat de onrust beperkt bleef. En wat ik al eerder zei bleek nu weer, en mijn kameraad was het roerend met mij eens. Suslov is degene die het hele team naar beneden haalt. 2 wedstrijden. Dat hij er niet bij is en 2 wedstrijd wordt er zowaar aardig gespeeld.  

Herman Badkuip23-10-2022 om 20:09

Beetje goedkoop om alles op Suslov af te schuiven....met hem erbij hadden we vanmiddag ook gewonnen hoor! We moeten gewoon elke wedstrijd met veel meer lef gaan voetballen....géén onnodige ballen terug op de keeper, maar gewoon alle ballen op Pepi!

Bayern 23-10-2022 om 20:20

Nope, dat is niet waar. Er is een user op FCG forum die precies de vinger op.de zere plek legde en die zei precies hetzelfde. Jij mag er uiteraard anders over denken. Maar in mijn ogen was de wedstrijd compleet anders gelopen.Suov in het veld. Die jongen vindt maar 1 ding belangrijk: Suslov! Totaal geen teamplayer en daarmee haalt hij het hele team omlaag. Hopelijk ziet Wormuth dit ook in. 

brummie23-10-2022 om 20:24

Beetje een te makkelijke conclusie wat Suslov aangaat, en in mijn ogen ook te negatief ingezet. 

In iedergeval zorgde Suslov met zijn doelpunt voor 3 belangrijke punten uit bij Cambuur. Bijv. tegen Volendam en RKC thuis speelde Suslov gewoon goed. Dit jaar speler van het jaar gekozen in Slowakije en al 9 interland gespeeld! Gewoon kwaliteit. Uiteraard nog veel te leren. Is nog jong. 

Maar uiteraard mogen jij en je kameraad dat vinden hoor. Maar in mijn ogen doe je Suslov tekort. Nu ben ik ook wat gekleurd. Het is namelijk een speler die ik heel graag zie spelen, en tot de beste spelers in de selectie behoort.  Binnen het veld een gifkikker,  buiten hel veld bijzonder vriendelijk en attent. 

Bayern 23-10-2022 om 21:21

@ brummie klopt, wellicht zien wij het verkeerd. Maar wij zien Suslov er graag nog een paar wedstrijden naast staan. Kijken hoe het dan loopt.

campesino23-10-2022 om 22:05

Volgens mij deed bij die reeks van 8 nederlagen van vorig jaar, suslov bijna geen 1 wedstrijd mee. 

Herman Badkuip24-10-2022 om 13:25

Volgens mij wint een team óf verliest een team.....je kunt toch nooit één speler de schuld geven?

Boerentrien23-10-2022 om 20:26

De 12e man was ook geweldig vandaag! Lang geleden, dat werkelijk het hele stadion meedeed.

brummie23-10-2022 om 20:33

Ja was geweldig boerentrien! Heerlijk zo'n sfeertje en support voor de ploeg. Mag inderdaad gezegd.

Herman Badkuip23-10-2022 om 21:17

Boerentrien sloat weer ains de spieker op zien kop! De 12e man heeft héél goed gezien, dat het hele team vanmiddag écht strijd wilde leveren én dat wil elke supporter van FCG!

Bombarda779123-10-2022 om 20:54

Dit wilden we zien!

frankism23-10-2022 om 21:45

Oeratmogoen met een goede invalbeurt. En die actie op de achterlijn waarbij hij die verdediger poort is natuurlijk waar je voor naar t stadion komt 

Herman Badkuip24-10-2022 om 08:47

Jammer dat Damil Dankerlui zijn geweldige voorzet daarna niet af kon maken.....dan was 't helemaal af geweest!

Reactie verwijderd door redactie

King Poffel24-10-2022 om 09:17

Een wedstrijd waar iedere supporter lang op heeft gewacht; veel juichen, samen geknepen billetjes en weer juichen. Chapeau voor de strijd en passie die door de spelers geleverd is en ook chapeau voor de aanwezige supporters!

Hoewel ik geen fan van Wormuth ben verdient hij deze keer ook een pluim. Weer een 4-2-3-1 opstelling maar dit keer niet met twee controleurs naast elkaar maar met een Valente die dieper speelt. Wormuth had van tevoren al aangegeven hiervoor te kiezen om de aanvallers meer ondersteuning te geven en dat is in mijn ogen goed gelukt. Ondanks dat we gigantisch onder druk hebben gestaan, was er balans in het elftal en zag het er in balbezit vaak echt heel goed uit en daarbij (en daarom) een zooi kansen bij elkaar gespeeld met als resultaat vier goals.

Balker nog 1,5 jaar contract plus een optie voor nog een jaar. Begin alvast maar met de gesprekken voor het opwaarderen en verlengen hiervan. De Boer maakte op mij ook een uitstekende indruk en is wat mij betreft Leeuwenburgh voorbij en hoort eigenlijk de tweede keeper in de selectie te zijn.

Al met al genoten gisteren en vooral......trots!

Metworst24-10-2022 om 18:30

Balker verlengen is zeker een verstandige zet, als hij deze lijn door trekt is hij echter na dit seizoen lastig te behouden. Al zal Radinio zeker waarderen dat de FC in hem is blijven geloven ondanks zijn blessure zodat hij wellicht openstaat voor opwaardering. 

Voor hemzelf zal dat ook als een beloning voelen, en niet alle clubs zullen het risico willen nemen vanwege zijn blessure verleden. Dat zal hij zelf vast wel inzien, het lijkt mij een verstandige speler. 

Fugazi24-10-2022 om 09:24

Een hele fijne overwinning waar inmiddels alles wel over gezegd is. Daar hebben we gisteren na de wedstrijd nog wel een paar op gedronken. Je merkte het ongeloof en de euforie duidelijk. Heerlijk gevoel. Nu moet je deze bonuspunten aankomend weekend verzilveren door Emmen te verslaan. In ieder geval deze vechtlust vasthouden. 

Hinderk24-10-2022 om 09:53

Net de cijfers gelezen in het niisblad Pelupessie 7 Valentente 6,5 met de motivatie ,daarom is het ook nooit wat geworden met die Westerhof.

TomOkker24-10-2022 om 22:14

Nou Hinderk ik heb een verassing voor je, ik heb de wedstrijd nog even terug gekeken en wat Pellupessy in die paar minuten deed was indrukwekkend, druk zetten op het juiste moment. Die goal bijvoorbeeld zette hij nota bene zelf op. Ga ik je nog een keer verrassen die Kruger gelijk vastleggen voor de komende jaren. Het viel mij in eerste instantie niet meteen op maar wat heeft die vent veel werk verzet. Ik wil eén voorbeeld noemen, Balker wordt op de helft van PSV afgetroefd door Xavi en het was Kruger die deze lichtzinnigheid op wilskracht toto op de achterlijn ten koste van een corner, dat wel, herstelde. Hij leest het spel als geen ander en was in vele gevallen de Haarlemmer olie op het moment dat het nodig was. Hij weet wanneer en wat er gevraagd wordt in bepaalde situaties.

Prima dat mensen iets vinden maar laten we voorkomen dat onderbuik analyses niet de boventoon gaan voeren. Maar goed als het springt en rent dan vind het gros het blijkbaar al prima. 

marcelfcg25-10-2022 om 21:13

Exact dit was mij ook al opgevallen aan Krüger.

Prima aanvulling aan selectie. Ik ben blij met die kerel.

Uitstekende speler naast de scorende Pepi.

appie happie24-10-2022 om 12:08

Ik zou dit domme krant opzeggen..heb ik jaren geleden al gedaan..

Metworst24-10-2022 om 18:37

Helaas maar een helft gezien. Maar wat een fantastische overwinning dit. Balker en de Boer hebben het fantastisch gedaan. N' gonge, het ene moment vervloek je hem maar de volgende actie kan dan weer briljant zijn.  Mooi dat Valente het ook erg  goed deed. Maar dan vergeet ik de rest, zoals hier al eerder al genoemd: het is een teamprestatie. 

b.raatjes196624-10-2022 om 23:14

Het hele team stond super goed iedereen was aan het vechten voor elkaar en zo moeten ze door gaan en KRÜGER ligt vier jaar vast dat is geen probleem ik vindt dat ze keeper Jan de boer moeten vast leggen nu en nog een leuke aanvallende middenvelder halen en ABRAHAM eruit halen en RAGNAR ORATMMANGOEN moet daar spelen die heeft meer kracht daarin 

Marco25-10-2022 om 13:22

Abraham bestrijkt de hele linkerkant. Zeker in omschakelmomenten is hij erg goed.

Wat ontbreekt zijn aanvalspatronen. Duidelijkheid wat er in de eindfase moet gebeuren. Zowel Abraham als Ngonge doen daarom dan maar wat. Omdat Abraham fysiek nog wat minder sterk is als Ngonge is zijn rendement een stuk minder.

Met een spits van 16 miljoen voorin, zou de opdracht moeten zijn, spits in stelling brengen en hier eindeloos op trainen. Tegen PSV is Pepi geen enkele keer aangespeeld waardoor hij in scoringspositie kwam, dit zien we al een tijdje, was ook bij SL het geval. 

Ragnar Oratmmangoen kan de hele linkerflank nauwelijks belopen. Speler zou zich enkel moeten richten op het geven van een goede voorzet op Pepi. In de voorbereiding is hem wijsgemaakt dat hij een goede spelbepaler zou kunnen zijn. Gevolg dat hij net als Suslov zich eindeloos wil bewijzen en geen oog meer heeft voor medespelers. Hierdoor geen rendement en veel onnodig balverlies. 

Herman Badkuip25-10-2022 om 19:51

Ben 't niet helemaal met jou eens Marco. De opstelling van FC Groningen tegen PSV was aanvallender dan de vorige wedstrijden, omdat het elftal van trainer Frank Wormuth voor 't eerst niet met twee controlerende middenvelders speelde. Laros Duarte was de controlerende middenvelder én Luciano Valente en Florian Krüger speelden beiden veel hoger op 10! Aanvoerder Joey Pelupessy werd daardoor gepasseerd voor deze lastige wedstrijd. In feite speelde FCG met één diepe spits [Ricardo Pepi] en twee hangende vleugelspelers [Paulos Abraham en Cyril Ngonge] én twee aanvallende middenvelders. [Luciano Valente en Florian Krüger]

Hoop dat trainer Frank Wormuth de komende wedstrijden tegen Emmen, FC Utrecht en Fortuna Sittard met deze speelwijze doorgaat, want alle spelers komen daardoor goed in hun sterkte! 

Het spel van FCG werd gekenmerkt door véél lange ballen vanuit de keeper én verdedigers naar de aanvallende spelers.....en bijna géén vervelende ballen terug op keeper Jan de Boer. 

Op de positie van Laros Duarte zou Joey Pelupessy ook kunnen spelen, hetzelfde geldt voor de positie van Paulos Abraham, waar Ragnar Oratmangoen óf misschien Kian Slor ook kunnen spelen én de positie van Cyril Ngonge zou Tomas Suslov kunnen invullen.

De prestatie van FC Groningen was een échte wisselwerking tussen de meer aanvallende intenties van FCG én het thuispubliek, dat goed aanvoelde, dat er deze middag méér mogelijk was tegen de grote favoriet PSV! Door het afstraffen van een grote fout van de verdedigers van PSV, sloeg de vlam in de pan én ging het Groningse publiek er helemaal achter staan!

Tweede helft hebben de spelers van FCG, óók de invallers, allemaal ontzettend véél strijd geleverd en dat werd uiteindelijk beloond met een fraaie overwinning op PSV!

Boerentrien25-10-2022 om 13:55

Ja, Kruger is ons ook in positieve zin opgevallen. Wat een werklust en inderdaad, wat een een aantal goede acties! 

PDI25-10-2022 om 19:49

Abraham negeerde volledig de opkomende Mättää om zich vervolgens vast te lopen. Mättää heeft zich een slag inde rondte gewerkt en had Abraham hem meer instelling gebracht om op te komen en voorzetten te geven, dan was nu al duidelijk geworden wat deze jonge Noor in zich heeft. Die komt er wel!

Boerentrien25-10-2022 om 20:49

Ja, heel erg jammer, vonden wij ook. Mattaa kan zulke mooie voorzetten geven. Het zou goede kansen hebben opgeleverd. 

val26-10-2022 om 15:44

Binnenkort gaat FCG prachtige financiële cijfers over het seizoen 2021-2022 bekendmaken. De trots hierover wordt overschaduwd door de slechte sportieve prestaties tot nu toe. Er is al aangekondigd dat er dit jaar stevig zal worden doorgeselecteerd in de spelersselectie. Wie kunnen en willen mee, wie kunnen mee maar willen is twijfelachtig en wie kunnen niet mee. De laatste groep is nu al aardig duidelijk.

Bij de keepers Leeuwenburgh, bij de verdedigers Dankerlui, Sverko en Te Wierik, van de middenvelders zijn Lundqvist en Irandust al min of meer afgeschreven en van de aanvallers staat de postie van N'Gonge, vanwege zijn gedrag, ter discussie. Wil FCG een kwaliteitsslag maken dan is er minimaal een rechtsback, een (linksbenige) CV-er, 2 middenvelders (controleur en een box-to-box speler) en een rechterspits met diepgang nodig. Maatta komt er wel. Valente doet het goed maar van hem kan en mag nog niet worden verwacht dat hij dit een heel seizoen kan doortrekken. Op links voorin laat Abraham het nog steeds niet zien. In de wedstrijd tegen PSV liet hij zich weer regelmatig simpel aftroeven. Hij mist duelkracht en gaat luchtduels uit de weg. Dit zou toch trainbaar moeten zijn. FCG zal hem niet snel laten vallen omdat het dan kapitaalvernietiging is. 

Ook in de scouting is een kwaliteitsslag nodig; een toevoeging van een zwaargewicht lijkt geen overbodige luxe. Verder kan Joop Gall, af en toe als gasttrainer voor het benadrukken van het FCG DNA, bij alle spelersgroepen van betekenis zijn. Hij weet als geen ander wat de supporters willen zien. Bij een eventueel vertrek van Wormuth aan het eind van het seizoen is Dick Lukkien dan een logische keuze in combinatie met Marcel Groninger (de huidige assistent-coach van Jong Oranje). Een club als FCG heeft eigenlijk no-nonsense type's nodig met het liefst Groningse roots. Wat is er mooier dan met "Groningers" naar de Grote Markt te gaan.

Herman Badkuip26-10-2022 om 16:41

Ben wel heel erg benieuwd van wie jij aan deze informatie komt Val? Zeker gezien de laatste wedstrijden zie ik echt wel een positieve ontwikkeling ontstaan....Het spelsysteem van FCG met één controleur [Duarte of Pelupessy] en twee nummers 10 [ Valente en Krüger], hangende buitenspelers en één diepe spits is misschien wel het beste voor deze huidige selectie van Wormuth. Zou spelers als te Wierik, Dankerlui en Sverko niet té snel afschrijven....Je hebt vast wel gezien wie de assist op Oratmangoen gaf voor de 4-2 van FCG? Ook te Wierik had afgelopen zondag een tomeloze inzet, waarmee hij zijn handelingssnelheid in veel situaties kan compenseren! Zou in ieder geval tot de winterstop doorgaan met dit spelsysteem met de basisopstelling van zondag tegen PSV. Dan kan je de spelpatronen goed inslijpen en dat geeft alleen maar zelfvertrouwen aan de spelers. Zie onze huidige trainer Wormuth nog niet vertrekken als de FCG zich zo blijft ontwikkelen....Voor de toekomst zie ik de combinatie Lukkien/Groninger ook wel zitten, maar dat heb ik al vaker geopperd.

b.raatjes196626-10-2022 om 19:05

Jongens denk eens na WORMUTH blijft gewoon bij fc Groningen dit geeft zelfvertrouwen winnen van psv wie had dat verwacht en nu moeten we niet alweg zo negatief doen ik denk dat er in de winterstop twee sterke spelers bij komen dan komt het allemaal goed en Dick lukien moet eerst zorgen dat fc Emmen in de eredivisie blijft dat wankeld ook aan alle kanten 

Hinderk26-10-2022 om 22:57

Nou TomOkker zeker indrukwekkend liet zomaar de 3-2 door Till binnenkoppen.

Stond erbij en keek er naar.

Herman Badkuip27-10-2022 om 20:41

PSV - Arsenal uitslag 2-0....met mooie goals van Joey Veerman en Luuk de Jong! Dat maakt onze overwinning op PSV nóg indrukwekkender!

King Poffel27-10-2022 om 20:49

Haha, dacht hetzelfde en de FC heeft PSV gewoon op scherp gezet . Maar volgens mij zitten wij wel vaker op één lijn (o.a. af van spelen met twee controleurs naast elkaar en Slor weer eens bij de selectie te betrekken). 

Herman Badkuip27-10-2022 om 20:53

Klopt King Poffel, zou toch mooi zijn, winnende goal van Kian Slor als invaller tegen zijn oude club Emmen, waar hij hélaas niet heeft kunnen imponeren.....

Bombarda779127-10-2022 om 20:48

Lang geleden dat de winst van de FC zo lang blijft nagenieten

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!