Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Emmen - FC Groningen

Door Redactie 7 reacties

Aankomende zondagmiddag staat de volgende wedstrijd in de Eredivisie op het programma voor FC Groningen. De Trots van het Noorden gaat op bezoek in Drenthe, bij FC Emmen. Kunnen we de lijn doortrekken die zondag is ingezet?

 

FC Groningen

Vorige week werd er zeer verrassend maar niet geheel onterecht gewonnen van PSV. Waar alle tekenen dat weekend de andere kant op wezen werd een wonder verricht in de Euroborg. Na negentig minuten spektakel stond er 4-2 op het bord. Iets waar wij als supporters lang op gewacht hebben. Zowel de strijd als de overwinning.

 

Onder de lat stond Jan de Boer. Voor komende zondag keert Peter Leeuwenburgh hoogstwaarschijnlijk terug onder de lat. Eerste keeper Michael Verrips is er nog niet bij, maar wel op de weg terug meldt Stefan Bleeker van RTV Noord.

 

Hoe Frank Wormuth de rest van zijn elf mannen het veld ingaat sturen is nog onduidelijk. Waarschijnlijk zal het veel weg hebben van hoe het er afgelopen zondag ook uitzag.

 

De Trots van het Noorden zal in Emmen gesteund worden door een vol uitvak. 375 man nemen plaats aan de Meerdijk. Eerder deze week werden 52 supporters die ook een kaart hadden bemachtigd toch teleurgesteld. Zij kunnen zondag niet naar FC Emmen – FC Groningen omdat er bij de verkoop teveel kaarten zijn verkocht.

 

FC Emmen

De tegenstander dan. Bij de Emmenaren is de start van de competitie niet zoals gehoopt. Er werd nog maar één overwinning behaald (FC Utrecht was het slachtoffer), drie keer gelijk gespeeld en de rest verloren. Hiermee bezetten ze momenteel de 17e plek op de ranglijst. De selectie die vooraf best op orde leek kreeg al vroeg enkele klappen te verwerken. Zo raakten Kieftenbeld en Hardeveld dusdanig geblesseerd in de voorbereiding dat het seizoen er voor hen gelijk op zat. Ook het niet fit zijn van Burnet, El Messaoudi en Bernadou zorgt voor een te smalle selectie.

 

Ook de spelers die het verschil wel zouden moeten kunnen maken geven nog niet thuis. Zo heeft spits Zivkovic nog geen één keer het net gevonden en kan Mark Diemers ook nog niet domineren op het middenveld.

 

Toch lijkt er afgelopen drie week verbetering te zijn, verteld Arjan, supporter in hart en nieren van FC Emmen aan ons. Tegen Volendam kwam de ‘swung’ erin en ook tegen Vitesse deden de Emmenaren niet onder. Daarna kijkt hij nog even vooruit. “FC Emmen – FC Groningen, in mijn ogen een veel mooiere pot dan tegen de topclubs, De Meerdijk is uitverkocht en dat staat vaak garant voor een goede sfeer” Als afsluiting heet hij ons alvast welkom in Emmen. Het welkom waar de 375 supporters in het uitvak dankbaar gebruik van zullen maken.

 

Historie

De wedstrijd uit bij FC Emmen is 11x eerder gespeeld. In deze 11 wedstrijden vielen er 15 doelpunten voor. 4 daarvan waren twee jaar geleden, toen FC Groningen met 0-4 wist te winnen. De Trots van het Noorden kreeg er 12 tegen in die 11 wedstrijden. Er werd 5x gewonnen en 6x verloren

 

 

Reacties:
Oeleoptak28-10-2022 om 21:19

Leeuwenburg op doel? Zou jammer zijn. Mijn voorkeur is nu doorgaan met de Boer tot Verrips weer fit is. 

Herman Badkuip28-10-2022 om 22:53

Zou niet te veel veranderen aan de basisopstelling van FC Groningen voor de lastige uitwedstrijd tegen Emmen in de Oude Meerdijk. En ook de speelwijze niet weer omgooien, Luciano Valente en Florian Krüger zullen weer een belangrijke rol moeten vervullen als aanvallende middenvelders! Laros Duarte moet daarachter het spel gaan verdelen, Ragnar Oratmangoen en Cyril Ngonge op de vleugels én uiteraard Ricardo Pepi als diepe spits! Of keeper Jan de Boer óf de meer ervaren doelman Peter Leeuwenburgh op doel staat, vind ik minder belangrijk, zij ontlopen elkaar niet zo veel! Lekker aanvallend voetballen én strijden voor elke bal moet het motto van deze Hondsrugderby zijn! Hoop dat ook de mannen van Dick Lukkien voor de aanval gaan kiezen, dan kon 't nog wel eens een aantrekkelijk duel worden! Achterhoede met de uitblinkers Radinio Balker én Nereysho Kasanwirjo zou ik in tact laten, dat geeft wel meer zelfvertrouwen! 

Metworst29-10-2022 om 09:21

Inderdaad., met dezelfde opstelling en intentie als tegen PSV gaan spelen, dan hebben we kans. Ik hoop dat ze niet naast hun schoenen gaan lopen na afgelopen wedstrijd, elke pot zullen ze alles moeten geven voor de punten. 

Durovski28-10-2022 om 23:09

Helemaal mee eens Badkuip. En geen getik meer voor de goal maar alle ballen direct naar voren spelen net als tegen PSV.

appie happie28-10-2022 om 23:22

Vanuit Melbourne zal ik het volgen..bewegende beelden kan ik niet zien..blocked...dus ik moet mijn eigen voorstelling ervan maken.

 

Hopelijk trekken we er weer een overwinning uit .

 

Ik zeg de groeten  vanaf  de great ocean road..

 

Metworst29-10-2022 om 09:14

No Worries Mate

Veel plezier Down Under, Grampians en Wilson Promontory zijn in die omgeving ook aanraders. 

Japie-R29-10-2022 om 16:50

Ook de groeten, de "Sea of Tranquility"op de maan is ook een aanrader.

appie happie29-10-2022 om 23:20

Japi-r   ik wilde daar heen,maar kon helaas geen vervoer vinden..

Jij zit daar al zeker?

appie happie29-10-2022 om 09:48

Thnx,

Crampians  staat veel water..weet niet of ik er kan komen..heb daar wel geboekt

Vandaag Apollo Bay..

 

Marco29-10-2022 om 17:55

Stoppen met prutsen achterin en Pepi in de 16 van Emmen gaan aanspelen.

Gaan counteren voor een resultaat..

Herman Badkuip29-10-2022 om 19:50

Dacht ik ook Marco, lekker kick and rush-voetbal, alle ballen op Pepi! Geen ballen terug op Leeuwenburgh!

King Poffel29-10-2022 om 19:56

Op alle vlakken lekker doorgaan met waar we vorige week gebleven zijn.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!