Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen en FC Emmen komen niet tot scoren

Door Redactie 32 reacties

Onder prima weersomstandigheden is de wedstrijd in Emmen geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Gelet op de rood-witte kansen in de eerste helft en diep in de tweede helft, mag FC Groningen met deze puntendeling het meest gelukkig zijn. Terugkijkend op de wedstrijd boden de eerste 45 minuten het meeste vertier. Na de pauze viel er lange tijd, weinig meer te beleven.

eerste helft
Mendes kreeg binnen twee minuten een vrije kopkans dat ruim naast ging. De thuisploeg toonde het meeste initiatief met hoog druk, de Groningers kwamen er spaarzaam uit.

In de twintigste minuut een grote kans voor Emmen. Mendes werd aangespeeld in de zestienmeter, diens voorzet bereikte Diemers die te onzuiver in schoot waardoor Leeuwenburgh weinig moeite had de bal te klemmen. Kort daarna kreeg Romeny een schietkans dat ruim naast het doel ging. Aan de overzijde van het veld begon FC zich wat meer te laten zien. Op een voorzet van Krüger, miste Ngonge een uitgespeelde kans om de score te openen. De eerste grote kans voor de bezoekers. Daarna nam Emmen het over.

Na ruim een half uur voorkwam Leeuwenburgh de achterstand. Een hoekschop ging hieraan vooraf dat uiteindelijk door Romeny werd ingeschoten in de korte hoek. Een doelpoging van Zivkovic werd gekeerd door Leeuwenburgh. 

tweede helft
Emmen probeerde wederom iets te forceren maar de Groningers bleven eenvoudig overeind. Het spelbeeld verplaatste zich op en neer, beide teams grossierden in balverlies waardoor kansen (voorlopig) uitbleven. Het tempo lag beduidend lager.

Ruim twintig minuten voor tijd werden Oratmangoen en Krüger gewisseld voor Dankerlui en Lundqvist. 

De wedstrijd kabbelde door naar de eindfase. Beide teams toonden weinig aanstalten om nog een beslissing te forceren. In de slotfase kwam Emmen geheel onverwacht nog drie keer dichtbij de 1-0. Bij de laatste doelpoging voorkwam Leeuwenburgh een nederlaag en onderging een blessurebehandeling. 

Opstelling FC Emmen Van de Hart, Bouchouari, Araujo, Veldmate, Burnet, Mendes, Veendorp, Diemers, Bernadou, Romeny, Zivkovic       

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä, Ngonge, Pelupessy, Krüger, Duarte, Oratmangoen, Pepi   

Reacties:
m o i30-10-2022 om 14:40

Het was weer een lange zit. Keeper op het eind nog belangrijk, anders sta je met lege handen. Uitvak was weer geweldig vandaag. Helemaal vol en ondanks het vertoonde spel volop steun. 

Roelofsky30-10-2022 om 14:47

Wat een verschrikkelijke kut wedstrijd er moet een compleet nieuw ervaren middenveld gehaald worden en Ngonge mag in de winterstop verkocht worden wat is die vent slecht zeg en egoistisch volgens mij de rotte plek binnen de selectie snel wegwezen graag. Snap trouwens niet dat die bleef staan was na een kwartier al rijp voor een wissel... en wat is er met Valente en Abraham aan de hand???

Boerentrien30-10-2022 om 14:51

Een punt in een zeer matige uitwedstrijd en daarmee is alles wel gezegd, lijkt me. Snel vergeten en door naar de 2 resterende wedstrijden voor de winterstop. Wie weet,  komen er nog een paar puntjes bij. Bij voorkeur ook in de Euroborg.

Marco30-10-2022 om 14:53

Voetballend weer zeer bedroevend. Weinig intensiteit, beleving en idee. Een derby zou je toch ten koste van alles willen winnen. Ook een kans om weg te komen van de onderste plekken en boven H'veen te komen.

Voorin een spits van 16 miljoen. Speler wordt nooit aangespeeld in de 16. Dieptepunt was een voorzet van Kasanwirjo aan het eind van de wedstrijd dat hopeloos in de tribune belandde. Bij een goede voorzet win je de wedstrijd nog. Scherpte op kansrijke momenten ontbreekt. Ook juiste eenvoudige keuzes maken.

Met een paar messcherpe counters hadden we eenvoudig kunnen winnen vandaag. 

 

Herman Badkuip30-10-2022 om 15:03

Waardeloze wedstrijd tussen FC Groningen en Emmen, die eigenlijk géén winnaar verdiende! Volgens mij heb ik slechts één echte kans voor FCG gezien, na een goed opgezette aanval.....Emmen stelde ook weinig voor, hele matige afwerkers en een prima keepende Peter Leeuwenburgh bij FCG! Maar snel doorspoelen deze wedstrijd, hoop dat de laatste twee wedstrijden nog punten oplevert....

Snooty10.30-10-2022 om 16:11

Bij de FC totaal geen wil om te winnen gezien. Na "de wereldprestatie" tegen PSV greep Wormuth weer terug op de "ouwe formatie" en kregen we weer voetbal van voor de wedstrijd tegen PSV. Never change a winning team was denk ik een betere optie geweest.........

TomOkker30-10-2022 om 16:34

De wil is er wel maar de onmacht is ook zichtbaar.

campesino30-10-2022 om 16:35

Wst een gezeik weer. Was er nou werkelijk iemand die davht dat we met sprankelend voetbal Emmen vd mat speelden?

Groningen speelt gewoon kloten en dat blijft voorlopig ook wel even zo. Hopelijk wordt na de winterstop, met een paar versterkingen de opgaande lijn voortgezet.

Vandaag was het gewoon zaak vooral niet te verliezen en weg te blijven vd onderste 3. 

Leeuwenburg of de boer, ik denk niet dat dat enig verschil has gemaakt. Paulos zat niet bij de selectie dus kon niet spelen en ja ik had ook liever Valente gezien maar of we dan wel hadden gewonnen, ik weer het niet.

Zoals badkuip schrijft, hopelijk pakken se nog een paar punten

Nachtwacht30-10-2022 om 16:45

Verdedigend prima, aanvallend tandenloos

Het valt me op dat Pelupessy in balbezit zelden aangespeeld kan worden. Die hobbelt zo ver mogelijk van de bal weg. Heel bijzonder. Misschien wil hij ruimte maken voor Duarte, maar ook dan kun je aanspeelbaar zijn. Veder blijven zowel Pelupessy, als Duarte uit de duels. 

Zonde dat we Dankerlui op linksbuiten moesten brengen, laat dan Slor invallen.

 

Uitzitten tot de snelle winterstop en hopen op een kwaliteitsinjectie. 

Herman Badkuip30-10-2022 om 20:18

Ongelooflijk dat Damil Dankerlui als linksbuiten wordt ingezet, terwijl je genoeg linkspoten op de bank hebt zitten! Als ik Wormuth was geweest, had ik Yahya Kalley óf Marin Sverko op linksback gezet en Isak Määttä op linksvoor.....Jammer inderdaad dat Paulos Abraham en Daleho Irandust geblesseerd waren én Kian Slor niet eens bij de selectie zat! Tis nu voor iedereen toch wel duidelijk, dat Laros Duarte en Joey Pelupessy samen op het middenveld niet kan....waar was Luciano Valente? Complimenten voor keeper Peter Leeuwenburgh, hield er een aantal ballen keurig uit, was op géén fout te betrappen! Volgende week zondag uit tegen Utrecht en de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Fortuna Sittard....misschien toch nog een paar punten erbij als we een meer aanvallende opstelling hebben? 

marcelfcg30-10-2022 om 18:32

Ongehoord slecht vandaag.

Zelden zo'n slecht Emmen gezien. Daar niet van winnen zegt ook alles over FC Groningen vandaag.

Tom heeft het vaak over het probleem van het spelen naar de juiste kleur over korte afstand en vandaag had hij niet minder gelijk kunnen krijgen.

De aller, allerslechtste twee waten voor mij Ngonge en Kasanwiro. Leeuwenburgh was een lichtpuntje.

Oeleoptak30-10-2022 om 19:50

Emmen was zeer pover. Het zegt alles dat die nog de meeste kansen kregen. Spelopvatting van FC was zoals zo vaak eerder; bal in bezit houden en weinig risico nemen. Dan krijg je ook weinig kansen. Er was ook geen greintje creativiteit te bespeuren. Daar had Valente voor kunnen zorgen maar die kwam niet. Vraagteken? 
Verder was het verwonderlijk dat trainer niet eerder wisselde, wat hij anders wel vaak doet. Gonge mocht de hele wedstrijd spelen terwijl al vroeg duidelijk was dat die geen knikker ging raken. En dan Mangoen eruit en daar op LV Dankerlui posteren. Je moet er maar opkomen. Zat Slor niet bij de selectie? 
Nogal onbegrijpelijk allemaal. 

Herman Badkuip30-10-2022 om 20:25

Vond naast Oratmangoen én Ngonge onze spits Pepi óók erg matig presteren tegen Emmen.....waarom pakken ze die Luc Castaignos er niet bij? Kon toch een aardig balletje trappen bij Feijenoord en Twente?

Nachtwacht30-10-2022 om 22:05

In dit team kun je Lewandowski neerzetten, maar als hij geen bruikbare ballen krijgt wordt het helemaal niks

Pepi zakte steeds verder terug om zelf maar een aanval op te zetten.

Marco31-10-2022 om 00:03

Pepi kan beter eens de clowns op de flanken op hun plek gaan zetten en ook van de wingbacks eisen dat ze fatsoenlijke voorzetten gaan geven. Die jongen wil naar het WK. 

Fugazi31-10-2022 om 08:21

Pepi die heeft geen idee in wat voor voetballende armoede hij terecht is gekomen. Die jongen laat zich van zijn eiland afzakken om nog een beetje in het spel betrokken te worden. Die jongen moet in de 16 aangespeeld worden. Echter lukt dat niet omdat we met 9 man achter de bal spelen. Als Pepi het duel aangaat voorin dan is er geen aansluiting. Daarom hebben wij zelden tot nooit de tweede bal. Als we weleens die tweede bal hebben dan draaien we achteruit en gaat de bal naar Balker of te Wierik. Die wachten dan vervolgens dat de organisatie bij de tegenstander weer goed staat zodat we weer in een heel traag tempo proberen op te bouwen. GAAP. Slaapverwekkend voetbal. 

BROMBEER31-10-2022 om 08:44

Pepi is 3 klasses beter als castaignos, schei uit. maar als er op de flanken( maatta, oratmangoen, ngonghe en kasanwirjo)spelers lopen

die amper een bal over 5 mtr van A naar B  kunnen passen , kan die jongen ook nix aan doen . Hij werkt zich een slag in de rondte, kunnen ngonghe en oratmangoen( was was die slecht, onvoorstelbaar) een voorbeeld aan nemen. Er mist bij een aantal van die gasten ( weer oa)  oatmangoen, ngonghe, kasanwirjo gewoon het vermogen om een normale wedstrijdmentaliteit  aan de dag te leggen en als dan ook nog es je aanvoerder verstoppertje speelt bij balbezit en zijn directe tegenstander diemers ( net als vlap tegen twente) gewoon teveel ruimte geeft, dan  wordt het qua strijdt lastig en moet  het voetballende deel voornamelijk wegkomen bij duarte en balker, welke beide voornamelijk bezig zijn om te repareren wat de anderen laten lopen of tekort komen, en bij maata en kruger is het gewoon zo dat ze keihard werken maar voetbaltechnisch gewoon tekort komen. En dan krijg je wedstrijden zo gisteren , dit team kan af en toe boven zichzelf uitstijgen zoals psv, maar gaat voornamelijk tegen degradatie strijden helaas.

marcelfcg31-10-2022 om 13:21

Mooi dat je nu eens met een voetbalinhoudelijke reactie komt.

ik kan een heel eind meegaan in je verhaal maar niet met jouw mening dat Krüger voetbaltechnisch tekort komt. Die jongen heeft een prima overzicht en weet de ballen goed neer te leggen.

Dat Ngonge voor een leeg doel naast schiet en dan ook nog voor de camera de kwaliteit van de voorzet betwist is lachwekkend en kan Krüger ook helemaal niets aan doen.

Herman Badkuip31-10-2022 om 15:57

Brombeer, we hebben 't al vaker gezegd, Frank Wormuth moet zijn  spelers in hun sterkte laten spelen én niet gaan kiezen voor een verdedigende optie met twee controleurs! Gewoon Laros Duarte als controleur laten spelen met Florian Krüger en Luciano Valente ervoor! De grootste kans voor FCG ontstond uit een geweldige pass van Laros Duarte op Florian Krüger, die op zijn beurt een prima strakke voorzet gaf aan Cyril Ngonge, die de bal helaas volledig mistte....Voor het zelfvertrouwen van zijn spelers is het beter als Wormuth hen met een vast spelconcept laat spelen. Lekker aanvallend met één controleur en twee aanvallende en kreatieve middenvelders én géén onnodige ballen terug op Radinio Balker, Mike te Wierik en/of keeper Peter Leeuwenburgh! Hoop a.s. zondagmiddag in de Galgenwaard een aanvallend FC Groningen te zien, daarvoor gaan wij toch naar het stadion!

b.raatjes196631-10-2022 om 15:48

NGONGE die was super slecht hij had de doelpunt moeten maken punt uit 

Herman Badkuip31-10-2022 om 16:03

Cyril Ngonge is een flegmatieke voetballer met sóms geniale momenten én geweldige goals en sóms onbegrijpelijke acties.....écht een voetballer, waarvoor ik graag naar het stadion kom! 

Boerentrien31-10-2022 om 17:40

Ik baal nog steeds als een stekker. Krijg je voor de zoveelste keer weer zo'n snertwedstrijd voor de kiezen, terwijl ze wel anders kunnen. Snappen ze nog steeds niet  dat we ander voetbal willen zien. Maar eens wat Ngonge betreft, die heeft bijzondere kwaliteiten, die hij niet altijd laat zien en daarom blijven ze bijzonder.

Bombarda779131-10-2022 om 18:21

Waarom gaan jullie niet gewoon allemaal lekker naar ajax ofzo? Van de gemiddelde reactie druipt zoveel azijn af, dat ik me afvraag waarom je uberhaupt de FC nog volgt. Als ik ergens geen plezier mee aan beleef, dan stop ik er gewoon mee. Het lijkt me verscrhikkelijk week in week uit dusdanig teleurgesteld te zijn dat je je gal op zo'n site moet spuwen... Ja, ik maak me ernstig zorgen over menigeen op dit forum. 

Bel 113, als je het echt niet meer ziet zitten, deze mensen zijn er voor je! Sterkte!

Boerentrien31-10-2022 om 19:16

Ik blijf fan van FC Groningen in goede tijden en in slechte tijden. Maar dat maakt me niet blind. Het contrast met de wedstrijd tegen PSV was wel erg groot, vandaar denk ik mijn extra releurstelling. Maar ik blijf hopen en blijf  positief gestemd.                           

 

Herman Badkuip31-10-2022 om 20:47

Beetje vreemde reactie van jou Bombarda7791.....je kunt je toch wel voorstellen, dat wij ietwat teleurgesteld zijn na de wedstrijd van afgelopen zondag. Dat wij het onbegrijpelijk vinden, dat trainer Frank Wormuth na een prima partij tegen PSV het speelplan én de basisopstelling verandert. Sluit mij aan bij Boerentrien, wij blijven voor altijd fan van FC Groningen, want het zit in onze genen! Maar wij zijn niet blind voor de realiteit en blijven altijd positief! FCG opgeven is voor ons écht géén optie! En begin alsjeblieft niet over Lucky Ajax, want de problemen in Amsterdam zijn vele malen groter dan bij ons! Maak je over de échte supporters van FCG dus geen zorgen....misschien ben jij ook één van de op dit moment 670 fans, die naar Utrecht reizen en zien we jou zondag wel in het uitvak bij FC Utrecht?

Hoekie31-10-2022 om 22:16

Bombarda7791@ Ik neem aan dat de meeste FC supporters geen Ajax fan zijn, maar dat terzijde. Normaal gesproken is bij mij het glas halfvol maar dit keer kan ik begrip opbrengen voor de azijnpissers. Zoals Lukkien al zei, thuis had ik de TV uitgezet. Een bedroevend nivo. Een (verprutste) doelkans in 90 minuten tegen de nummer laatst is niet iets waar je blij van wordt. Teveel spelers zakken met grote regelmaat door de ondergrens. Eigenlijk zijn er maar 3 of 4 spelers die hun nivo halen. Radinio Balker, Leeuwenburgh, Ter Wierik die de laatste weken erg betrouwbaar speelt en Mattaa die in aanvallend opzicht een verademing is. Als hij verdedigend zich ook nog kan verbeteren zal hij zelfs zijn vele criticasters op dit forum gaan verbazen. Wellicht kan hij na de winterstop in een aanvallender positie worden opgesteld. 

Marco01-11-2022 om 00:33

Doelstelling voor dit seizoen is play-offs halen en aansprekend voetbal, volgens de club.

Supporters mogen kritisch zijn met wat we de afgelopen maanden hebben gezien. In 90 minuten voetbal kunnen de fulltime profs, na maanden training, nog geen voorzet op maat geven aan de centrumspits. Bedroevend. We zien geen verbetering in het spel en play-off raken uit beeld. 

In plaats van een winnaarsmentaliteit en ten koste van alles willen verbeteren hangt er een sfeer van acceptatie rond de club. 

Fugazi01-11-2022 om 07:13

Je hoeft je over mij in ieder geval geen zorgen te maken Bombarda. Je kunt je beter zorgen maken over de povere staat waar onze selectie zich in bevind en de onkunde die onze trainer en onze TD tentoonspreiden. Volgens mij werden er in eerdere posts vrij realistische opmerkingen geplaatst over afgelopen wedstrijd in Emmen. Echter moet je wel de waarheid onder ogen durven zien. 

King Poffel01-11-2022 om 08:00

Vooral de onkunde van de trainer is erg storend. Hij is net zo'n tactisch onbenul als dat Buijs was, steeds weer andere en verkeerde opstellingen en de selectie gewoon niet op orde hebben. Dacht ik dat hij vorige week het licht had gezien, verandert hij het spelsysteem weer (dan heb ik het niet over 4-2-3-1 maar hoe dit ingevuld wordt), onbegrijpelijk! 

As je naar zo'n wedstrijd toewerkt dan zie je van tevoren toch al dat je een probleem krijgt in de voorhoede, neem dan Slor mee op de bank om deze problemen eventueel te kunnen oplossen op een fatsoenlijke manier. En inderdaad had Wormuth tijdens de wedstrijd Kalley kunnen/moeten inbrengen en Määttä op de positie van Oratmangoen kunnen/moeten zetten. Määttä is tot vijf wedstrijden voordat hij bij ons kwam altijd een aanvallende speler geweest.

Mijn conclusie is dat Wormuth in niks van Buijs verschilt op één ding na. Zo ver in het seizoen nog geen vast spelsysteem, nog geen automatismen, onbegrijpelijke keuzes, onbegrijpelijk wisselbeleid en Dankerlui is onze nieuwe Hankouri. Het enige verschil met Buijs is dat er geen geschreeuw meer is langs de kant.

De pluim die hij vorige week bij hoge uitzondering van mij kreeg mag hij nu dan ook lekker in een plek steken waar de zon niet schijnt!

brummie01-11-2022 om 08:41

UIteraard had ik graag 3 punten gezien tegen Emmen, maar was op voorhand gematigd positief over deze wedstrijd. De overwinning op PSV was prachtig, maar geen reden dat FC na deze pot ineens de sterren van de hemel voetbalt.

De wedstrijd had een doelpunt nodig om het open te breken. Ngonge had natuurlijk de 0-1 moeten maken. een doelpunt had het spel zeker veranderd, ten goede voor alle toeschouwers. 

Vond het duo Balker te wierik sterk spelen, en Leeuwenburg deed het ook uitstekend, mag ook gezegd. 

Heb met name op Pelupessy gelet. Krijgt soms (terecht) kritiek, maar speelde in mijn ogen tegen Emmen best prima. Verplaatste de bal met name breed of naar voren. Zeker niet naar achteren. Wat dat betreft heb ik het idee dat juist Duarte zich wat verschool. Een  defensieve middenvelder , die zeker ook creatieve elementen heeft, die ik veel te weinig terugzie.

Oratmangoen speelde een hele matige wedstrijd. Abraham is dan in mijn ogen een paar klassen beter, maar viel geblesseerd af voor deze wedstrijd. Klik tussen Mäatä en Oratmangoen was er ook niet. Aanval via flank liep vaak daardoor vast. 

Pepi was ook niet erg op dreef, helaas. Toch mis ik Suslov wel op het veld. Iemand die gif in de wedstrijd stopt en fysiek duels aangaat. 

Ben het trouwens niet helemaal eens met King Poffel. Buijs was juist wel tactisch sterk. Wormuth vind ik persoonlijk tactisch wat minder, alhoewel tactiek tegen PSV (met een dosis geluk) wel goed uitpakte. 

Het belangrijkste is gewoon punten sprokkelen op dit moment. Een drie punter tegen Emmen had ons op plek 9 gezet. Zo dichtbij zit alles. Met punten, krijg je vertrouwen, met vertrouwen krijg je beter spel. Zo simpel is het eigenlijk. 

Nog 2 wedstrijden te gaan, en na de winterstop/wk hopelijk met een weer complete fitte selectie een mooie 2e helft van het seizoen. 

 

Marco01-11-2022 om 08:44

Zowel buijs als wormuth zijn geen tactische onbenullen. Buijs introduceerde hoogdruk zetten, na jaren van inzakken en reactievoetbal. Ook kwam hij met wingbacks wat zorgde voor enig amusement. Tactisch heeft hij wedstrijden gewonnen, zoals thuis 2x van Ajax. Een Van Wonderen heeft zijn tactiek vaak gekopieerd bij GEA en nu verfijnd bij Hveen.  

Wormuth heeft bij Heracles laten zien dat hij echt wel wat kan. Nu wil hij te moeilijk. In het bedenkelijke niveau van de eredivisie kun je de bal beter blind in de 16 van de tegenstander trappen. Goede kans dat een verdediger nog in eigen doel schiet. 

brummie01-11-2022 om 09:06

goed punt Marco, het niveau van de eredivisie is zeker vaak erg matig. Er zijn maar weinig of geen ploegen die echt vermaak bieden. Of het spel kunnen maken. 

De vraag is ook, wat versta je onder vermaak? Aantrekkelijk voetbal? Strijd? Spanning? Of is een overwinning het belangrijkste. Dat zal per supporter verschillen uiteraard. Soms denk ik weleens dat we hier in Nederland doorschieten doordat we de lat onhaalbaar hoogleggen, en alle ingredienten willen zien. En dat is op bijv. Manchester City na, in Nederland eigenlijk  onmogelijk. laat staan onze FC. 

Kijkend naar engelse leagues of duitse leagues zie je toch een andere benadering qua support van clubs. Meer resultaat gericht.

Wil situatie FC nu ook niet bagatelliseren, maar had wel FC 3 punten gepakt tegen Emmen en omhoog geschoten zijn op de ranglijst, dan was het 'gevoel' onder groot deel van supporters veel positiever geweest. Scheidslijn is vrij dun wat dat betreft. 

Persoonlijk is voor mij het resultaat, en strijd in het veld het belangrijkste. Mocht dit ook nog hand in hand gaan met vermakelijk/aantrekkelijk voetbal, uiteraard graag. 

King Poffel01-11-2022 om 10:08

Al hadden we nu met 0-1 gewonnen dan was mijn verhaal hetzelfde gebleven, dat is niet afhankelijk van uitlslagen maar van wat ik zie.

Tactisch is natuurlijk een ruim begrip. Dat Buijs met een tactisch wedstrijdplan het goed deed tegen bv een Ajax, ok. Maar onder tactisch kan ook worden verstaan je team in dezelfde opstelling laten spelen en spelers op de juiste manier inpassen in het team. Zowel Bujs vorig jaar als Wormuth tot nu toe hebben geen vast syteem met vaste patronen en vaste spelers weten te creëren, elke wedstrijd is het weer anders dan de vorige wedstijd (1 op 1 vervangers door blessures daargelaten). 

Herman Badkuip01-11-2022 om 11:21

Persoonlijk zie ik ‘t liefst aantrekkelijk en aanvallend voetbal met veel strijd, zoals bv. een Go Ahead of RKC op dit moment! Veel doelpunten  voor, maar ook tegen....dat is toch veel fijner voor het publiek dan een bloedeloze 0-0! Resultaat vind ik minder belangrijk, alleen als je bij de beste 8 teams hoort, of tegen degradatie moet knokken, gaan de punten belangrijk worden! Tis al door vele posters gezegd, een vast en duidelijk spelpatroon geeft de spelers vertrouwen en vertrouwen kan zorgen voor verzorgd spel met resultaten! En dat is echt wel mogelijk met de huidige selectie, als de trainer zijn spelers op de juiste plek zet!

brummie01-11-2022 om 11:53

Beste Herman, GOA of RKC aantrekkelijk en aanvallend voetbal? Volgens mij valt dat best tegen. Daarnaast hebben deze clubs totaal geen verwachtingspatroon/druk bij achterban, behoudens lijfsbehoud. Als ik kijk naar clubs waar FC zich mee mag vergelijken, Heerenveen of Utrecht, is daar het voetbal ook aardig slecht, en wisselvallig. Heerenveen en Utrecht gewoon erg defensief.

 

 Maar uiteraard zie ik ook veel liever doelpunten ipv een bloedeloze 0-0. Al kan een brilstand ook een leuke pot opleveren!

Herman Badkuip01-11-2022 om 12:52

Daar heb jij weer gelijk in  Brummie...ben benieuwd of Frank Wormuth in de Galgenwaard vol op de aanval durft te spelen met FCG komende zondag....Vorig seizoen wonnen we ook heel verrassend van FC Utrecht...

brummie01-11-2022 om 13:35

Vrees dat met volop op de aanval spelen in de Galgewaard je Utrecht juist in de kaart speelt. Utrecht  speelt veel vanuit de counter en kan  zelf het spel niet maken.  Ik zou Utrecht het spel proberen te laten maken, maar Onze FC wel druk zetten,  en  dan  zelf scherp in de counter zijn om het af te straffen. 

Marco01-11-2022 om 16:59

Er ontbreekt een goede verdedigende middenvelder. Buijs wilde al een volwaardige opvolger voor Matusiwa. Ook ontbreekt een goede spelbepaler. Irandust gast hem niet meer worden. Dan hebben we nog 2 zwakke verdedigende backs en geen goede linkeraanvaller. 

brummie01-11-2022 om 17:17

Er loopt een hele aardige spelbepaler bij Braunschweig. M. Pherai, Nederlandse speler die het daar goed doet. 

King Poffel01-11-2022 om 18:17

Heeft hij ook niet nog een blauwe maandag bij Zwolle gespeeld?

Herman Badkuip01-11-2022 om 18:45

Immanuel Pherai beviel mij wel dat huurjaartje bij PEC Zwolle, wellicht kunnen wij hem ook huren voor dit seizoen óf kopen....aanvallende middenvelder/linksbuiten kunnen we goed gebruiken! Dacht zelf aan Jeffrey Gouweleeuw, sterke centrale verdediger bij Augsburg, die ook bij Heerenveen en AZ als verdedigende middenvelder heeft gespeeld! Misschien wil hij wel weer terug naar de eredivisie om bij FC Groningen te spelen? 

Herman Badkuip03-11-2022 om 15:47

Ben wel benieuwd of MarkJan Fledderus alle door ons getipte spelers ook meekrijgt....Zondagmiddag FC Utrecht uit, heb er veel zin in, misschien weer een verrassende overwinning?

Marco03-11-2022 om 19:44

Utrecht gaat geen 7 kansen missen. 

Herman Badkuip03-11-2022 om 21:16

Tegen Heerenveen hebben ze bijna géén kansen gehad, door twee geweldige pegels een gestolen overwinning voor de Utrechters ....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!