Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen houdt een uur stand in Utrecht en verliest met 2-1

Door Redactie 32 reacties

Lange tijd leek er een mooi resultaat in de maak voor de Groningers. Na een goede eerste helft met positief spel en een doelpunt van Krüger leek de Trots van het Noorden op weg naar een zege. Ook het eerste kwartier na de pauze leek er nog weinig aan de hand. Na ongeveer een uur werd het 1-1 door Booth en kwamen de Groningers vrijwel niet meer onder de druk uit en vergaten daarbij, om te blijven voetballen. Diep in de tweede helft werd het 2-1 door Van Der Streek waardoor Utrecht vandaag teveel kreeg en Grunn zichzelf behoorlijk tekort deed. 

eerste helft
De eerste mogelijkheid kwam al snel voor Pepi die naast schoot. Kort daarna werd Pepi opnieuw dreigend voor het doel van Barkas. Diens doelpoging ging via Van Der Hoorn naast. Bij de eerste dreiging van de thuisploeg werd een schot op doel van Douvikas geblokt. Daarna ging het spelbeeld op een neer waarbij de Groningers uitdrukkelijk de weg naar voren zochten. In de veertiende minuut stuitte Te Wierik van dichtbij op Barkas. Het leek tot dan toe de grootste kans voor de bezoekende FC, echter bleek de verdediger buitenspel te staan. 

Op de speelhelft van Groningen kopte Douvikas een voorzet ruim naast. Ook een omhaal van diezelfde Douvikas onderging een aantal minuten later dezelfde bestemming. Halverwege het eerste bedrijf was Douvikas wederom dichtbij een goal, Leeuwenburgh verkleinde de korte hoek. FC Groningen bleef daar waar het kon vooruit voetballen, er kwamen meerdere mogelijkheden, zuivere eindpassing ontbrak.

Ondanks het betere van het spel van de gasten, was het na een ruim half uur weer Douvikas die uit een spaarzame aanval werd gevonden en naast het doel van Leeuwenburgh schoot. In een andere sitiatie reageerde Leeuwenburgh attent op een laag schot van Booth. Utrecht drong aan maar het waren de Groningers die uiteindelijk via de schijven Kasanwirjo en Pepi de inkomende Krüger vonden die van dichtbij doel trof, 0-1. Op slag van rust ontstond er een opstootje waarbij Klaiber en Valente op de bon gingen. 

tweede helft
Kort na de hervatting een valpartij binnen het zestienmetergebied van Groningen. Er was contact maar de VAR oordeelde dat de duw niet zwaar genoeg was. De Groningers lanceerden diverse aanvallen en er waren mogelijkheden. Tussen de bedrijven door tikte Leeuwenburgh een hoge bal over de lat. 

Na een uur werd het 1-1 door Booth, die met een individuele aktie door het centrum van de verdediging Leeuwenburgh kansloos liet. Deze gelijkmaker gaf de thuisploeg nieuw elan. De Groningers werden slordiger op het balbezit en kwamen meer en meer onder druk te staan. Een schot in de korte hoek van Booth werd gestopt door Leeuwenburg. Een knal van Youess vloog ruim over het doel van Leeuwenburgh. 

Met nog tien minuten te gaan, een driedubbele wissel bij de Groningers. Valente, Krüger en Määttä werden afgelost door Oratmangoen, Lundqvist en Kalley.  Een minuut of zes voor tijd sloeg het noodlot toe. Van Der Streek (die wel erg veel ruimte kreeg) tikte uit een voorzet de 2-1 achter Leeuwenburgh. 

In de slotfase vloog een lage bal van Duarte naast. Er kwamen nog vier minuten bij maar in de stand kwam geen verandering meer. Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Fortuna. Daarna is het winterstop.

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Klaiber, Van Der Hoorn, Sagnan, Van De Maarel, Toornstra, Brouwers, Van Der Streek, Redan, Douvikas, Booth        

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Kasanwirjo, Te Wierik, Sverko, Määttä, Pelupessy, Duarte, Valente, Krüger, Pepi 

Reacties:
Marco06-11-2022 om 14:39

Volgende week degradatiekraker. Hopelijk uitverkocht huis.

5 3 2 werkte goed. Voorzetten opnieuw drama. Ook verdedigend nog te lief. 

Nachtwacht06-11-2022 om 14:50

Goed eerste half uur, veel op de helft van Utrecht. Daarna een uur de mindere. Daarmee helaas verdiend verloren.

Pelupessy heeft geen meerwaarde. Zowel niet in balbezit, als verdedigend. Loopt bij balbezit weg van de bal en staat verdedigend vaak op afstand, waardoor hij steeds een stap te laat is. Misschien moeilijk voor FW om hem te passeren, maar beter voor de club.

Ook wel een paar lichtpuntjes. Valente, Kruger en Maatta brachten veel strijd. Leeuwenburg ook prima vandaag

In de winter hebben een vervanger voor Pelupessy en een rechtsback prio.

Bierboer06-11-2022 om 20:19

Mee eens, pelupessy is niet de pitbull welke  daar nodig is. Op belangrijke positie niet bepalend en brengt te weinig. Wat matusiwa individueel kon brengen kunnen pelupessy en duarte samen amper.

Leeuwenburg ook met je eens, weinig vertouwen in op voorhand maar doet tot nu toe behoorlijk.

In winterstop eens kijken naar spelers welke de spitsen kunnen bedienen, die kunnen het volgens mij echt wel maar worden veel te weinig bediend,  waar larsen vorig jaar ook last van had. 1 goede controleur halen zodat we ook met 1 kunnen spelen ipv 2. Misschien dan wat meer creativiteit en ballen naar voren.

 

Roelofsky06-11-2022 om 15:23

Eerste helft goed voetbal laten zien... Tweede helft stukken minder en dat kost je de kop. Het is nu toch wel duidelijk Valente hoort thuis op het middenveld en in de de winter 2 vechters halen voor het midden... en afscheid nemen van Duarte en Ngonge voegt helemaal niets toe en meent volgens mij dat die Messi himzelf is,... is totaal geen teamspeler. Wegdermit.

Marco06-11-2022 om 17:40

Ngonge zat wissel. Onbegrijpelijk en Kapitaalvernietiging!!!

Speler scoorde bij Ajax uit en thuis tegen PSV. Kan in potentie deze zomer voor miljoenen worden verkocht.

Lijkt op idrissi voor 2 miljoen verkocht aan AZ die hem wat opkweekt en voor 12 miljoen verkocht aan Sevilla.

Nu speelde een afgeschreven wingbacks op rechts Dankerslui. Hobbelt aardig mee en heeft gevoel voor ruimte. Maar voor wie op de details let, stelt hij op beslissende momenten, zowel aanvallend als verdedigend, uiteindelijk altijd teleur. Wat Groningen veel punten kost. Kan na jaren profvoetbal nog geen goede voorzet geven, ook vandaag niet toen hij aan het begin van de wedstrijd alle ruimte kreeg en weer met een slechte voorzet kwam. Verdedigend altijd kinderlijk slap in de duels, waardoor Younes hem ook ongehinderd kon passeren en de voorzet kon geven waar de winnende treffer van Utrecht uit kwam. Marktwaarde van Dankerslui is misschien 20.000 euro. 

Zowel sportief als financieel verkeerde keuze van Wormuth.

TomOkker06-11-2022 om 15:25

Pellupessy was vandaag niet sterk maar om hem nu al af te schrijven is niet terecht, het spel is op meerdere posities niet stabiel genoeg om eén speler als slachtoffer aan te wijzen. Overigens speelde Dankerlui een prima pot.

no guts no glory06-11-2022 om 17:41

Mee eens. Dankerlui was prima. Als rechtsback komt hij verdedigend wat te kort maar hij bestrijkt de hele rechterzijde en schakelt zich aanvallend goed in. 
Pelupessy vaak wel degelijk maar ik zie persoonlijk het liefst Duarte en Valente samen. Goed koppeltje met meer voetballend vermogen. Beide ras voetballers al vind ik Duarte wat flegmatiek. 

b.raatjes196606-11-2022 om 16:25

Ik vindt dat fc Groningen het goed heeft gedaan we moeten niet vergeten de blessure waar we mee te maken hebben balker..verips..SUSLOV. .van GELDEREN..en dat gedonder met abraham dat vergeten we allemaal dan moet WORMUTH schuiven achterin en voorin en DUARTE was niet helemaal fit we vergeten wel deze dingen ik hoop dat balker volgende week er weer bij is dan kunnen we achterin weer goed maken 

b.raatjes196606-11-2022 om 16:28

En als we volgende week thuis van fortuna Sittard winnen dan sluiten we nog goed af op de ranglijst en dan kan flederus aan de slag om versterken te halen en dan heb ik nog wel vetrouwen in fc Groningen 

frankism06-11-2022 om 16:56

Vond dat de fc eerste 60 min heel behoorlijk speelde. 

met een fitte balker ipv sverko had het heel anders uit kunnen zien. 

dankerlui en matta voelen zich duidelijk meer senang als hoge wingbacks. Matta was leeg gespeeld, maar speelde een prima pot mijne inziens. Hij is nog niet hard genoeg als verdediger, anders had ie een professionele overtreding op booth en die gelijkmaker er misschien uitgehaald. 

kruger heeft echt wel potentie. Top inzet en veel soms te veel oog voor andere spelers. 

leeuwenburgh prima pot. 

je kunt hier wel mee verder.  Met dezelfde wedstrijdinstelling moet Fortuna te pakken zijn. 

 

just my two cents 

Herman Badkuip06-11-2022 om 17:11

Wat een geweldige sfeer in het gastenvak van FC Groningen...écht een aanrader voor alle FCG-supporters om dat een keertje mee te maken! De fanatieke aanhang heeft de hele wedstrijd de mannen van Frank Wormuth flink aangemoedigd, de supporters van FC Utrecht waren er stil van! Eerste helft was van een prima niveau, jammer dat FCG niet alle kansen heeft benut. Het 5-3-2 systeem beviel mij wel, vóóral de wingbacks Dankerlui en Määttä waren tot de eerste goal van FC Utrecht goed bezig! Oók Luciano Valente was onze beste middenvelder in deze wedstrijd, alle ballen werden vooruit gespeeld! Jammer dat onze spitsen niet écht op scherp stonden vanmiddag, al hebben ze wel ontzettend hard gewerkt! Keeper Leeuwenburgh en de centrale verdedigers Kasanwirjo, te Wierik en Sverko speelden tot de eerste goal van FC Utrecht erg sterk! In de tweede helft zag je na een uur voetballen langzaam de krachten bij veel FCG-ers wegvloeien.....Eigenlijk had trainer Frank Wormuth tóen al moet wisselen, want Krüger, Valente en Määttä konden 't niet meer belopen....FC Utrecht speelde een hele matige eerste helft, maar werd in de loop van de tweede helft steeds sterker met goed aanvallend spel over de vleugels! Jammer van deze 1-2 nederlaag, maar ik maak mij absoluut geen zorgen over ons FC Groningen. Volgende week is Radinio Balker er weer bij en gaan wij Fortuna Sittard verslaan!

Fugazi06-11-2022 om 22:25

Ik vraag mij wel af welke kansen Groningen allemaal af had moeten maken. Groningen speelde de eerste helft best prima maar om nu te zeggen dat we heel veel kansen gecreëerd hebben is natuurlijk niet waar. Laten we wel realistisch blijven. Hopelijk kunnen ze volgende week een hele wedstrijd het niveau van de eerste helft volhouden. Hopelijk proberen ze dan Pepi wat vaker in stelling te brengen vanaf de zijkanten. Voorzetten geven i.p.v. dat gebrei. Daar creëren we namelijk heel weinig mee.

Bombarda779106-11-2022 om 19:27

Op deze manier is verliezen niet erg. Het was echt leuk om naar te kijken. 

Nevland07-11-2022 om 06:33

Waarom  maakt de trainer nu weer van die vreemde opmerkingen ? Brengt onnodige onrust. Niet zo slim. We moeten juist nu de Rijn gesloten houden.

 

Theo de topper07-11-2022 om 07:17

Ik vermoed dat hij voetbal net zo belangrijk vindt als de protesten in Iran. Ook bij dat ongeluk van Vloet waarbij een kind omkwam , stelde hij hem op toen het hem uitkwam zonder te denken aan allerlei gevoeligheden.  Dat berokkende Heracles toen veel hoon. Hetzelfde gebeurt de FC nu ook. Hij zal wel weer excuses maken, en dan gaan we weer verder met dit treurige seizoen. De FC zit er weer mooi mee. 

TomOkker07-11-2022 om 17:29

Verhaal Vloet ligt iets genuanceeder dan wat jij hier probeert te vertellen. Feiten graag op onderbuik geroeptoteter zit niemand te wachten.

Nevinsrow07-11-2022 om 07:32

Ik probeer altijd de intenties te begrijpen van hetgeen iemand zegt. Er vanuit gaande dat iedereen altijd goede intenties heeft, wil ik Wormuth wel begrijpen, maar zijn vergelijking met de protesten in Iran iis uiterst ongelukkig. Dat iedereen mag protesteren, is een feit, maar je kunt de 'bijtende hond protest actie' niet vergelijken met de protesten in Iran. Dan heb je niet goed nagedacht wat er in de wereld gaande is en wat er echt toe doet.

brummie07-11-2022 om 09:06

Prima eerste helft gespeeld, tweede helft zag je dat breedte selectie van Utrecht met Younes en Dost als invallers de bovenliggende partij werd. Helaas geen punten, maar heb wel aardig positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Heb toch het idee dat het 5-3-2 /3-5-2 het team goed past. 

Wormuth vergeleek boycot FC niet alleen met Iran, maar noemde ook andere voorbeelden. Hij drukt zich soms wat vaker ongelukkig uit, maar er zit volgens mij geen kwaad achter.  Zeker niet handig, , maar niets wat uitvergroot  (o.a. Reon Boeringa) hoeft te worden. 

campesino07-11-2022 om 10:39

Helemaal met je eens brummie

Marco07-11-2022 om 09:59

In de passing game (elkaar de bal toe spelen, ook naar voren) worden we beter. Nu nog de juiste keuzes maken en een goede eindpass.

Pepi krijgt al weken geen kansrijke bal in de 16 vanaf de flank, terwijl hij makkelijk scoort. 

b.raatjes196607-11-2022 om 19:30

We moeten ook niet overal wat achter zoeken 

Fan op afstand08-11-2022 om 15:58

In de winterstop Willems oppikken. Zit thuis en wil zich nog graag een keer als linksback bewijzen. Vond hem altijd wel goed bij PSV en hij is oud internationaal.

brummie08-11-2022 om 16:11

Willems voegt niets toe. Zit niet voor niets thuis.  

Marco08-11-2022 om 16:30

Laat zo'n Willems en andere contractvrije spelers eens een paar weken meetrainen. Dan weten we het snel genoeg 

b.raatjes196609-11-2022 om 18:27

Inderdaad 

DanMan197109-11-2022 om 18:55

Iemand een idee hoe t met vriend Castaignos is eigenlijk?

Loopt ie nog rond op Corpus?

Fugazi09-11-2022 om 21:53

Castagnois past overigens prima bij deze selectie. Een zwaar overschatte speler die al op zeer jonge ge leeftijd over zijn top heen was. Het zou mij niets verbazen als Groningen met deze jongen in zee gaat. Het zal een typische Fledderus miskleun zijn. Dat zijn niet de spelers die dit zwalkende Groningen over het dooie punt heen helpen. Eerder andersom. Dit soort spelers zorgen alleen voor onrust.

appie happie10-11-2022 om 03:43

Ik denk dat het meevalt.

ChiChi10-11-2022 om 09:40

Hij heeft vorige week afscheid genomen van de FC.

en gaat op zoek naar een club.

Dus gelukkig hier niet!

appie happie10-11-2022 om 10:18

Ok ik wist het niet..krijg ook niet alles mee down under

Herman Badkuip10-11-2022 om 09:06

Off topic #   Jammer voor Ricardo Pepi én FC Groningen, maar onze Amerikaanse spits doet niet mee aan het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar.....Ben benieuwd hoe Ricardo Pepi om zal gaan met deze teleurstelling.....Misschien schiet hij er komende zondag uit frustratie wel 3 in tegen Fortuna Sittard?

brummie10-11-2022 om 11:14

Jammer voor Pepi, maar beter voor de FC. Groep blijft compleet tijdens WK en hij komt in iedergeval niet geblesseerd weer terug uit Qatar. 

Marco10-11-2022 om 15:09

Slecht nieuws voor Groningen. Die jongen wordt door een bundesliga club verhuurd met het idee om hem snel op niveau te krijgen. Dit is mislukt.

In de laatste 3 wedstrijden (Utrecht, Emmen, PSV) is hij ook 0 keer goed aangespeeld in de 16 waardoor hij geen enkele scoringskans kreeg. Verkeerde strategie en incompetentie van medespelers. Zoveel egoïsme en onkunde om hem heen kost die jongen een unieke WK deelname. Fijne collega's die zich meer druk maken om een agressieve hond, dan dat ze hun best doen, zodat een hardwerkende collega mee mag doen aan een WK. 

Herman Badkuip10-11-2022 om 15:45

Wat een onzin Marco, de bewering dat Ricardo Pepi in de 3 laatste wedstrijden géén enkele keer werd aangespeeld.....Tegen Emmen werd hij goed aangespeeld door Laros Duarte, maar alleen voor de keeper wilde Pepi 't té mooi doen....Ook thuis tegen PSV werd hij vaak aangespeeld, maar haalde hij alle ballen op van het middenveld en in de eerste helft tegen Utrecht kreeg hij ook mogelijkheden op een goal....Medespelers hebben in de eerste helft in de Galgenwaard goed opbouwend voetbal laten zien,waar Utrecht het antwoord niet op wist! In de tweede helft zag je het hele team, óók Ricardo Pepi, langzaam wegzakken tot een bedenkelijk niveau! Volgens mij begrijpen de voetbalkenners in Amerika óók niet waarom Pepi niet naar het WK in Qatar gaat. De meeste voetbalsupporters vinden 't écht onbegrijpelijk van de Amerikaanse bondscoach, dat hij Pepi niet meeneemt, maar kiest voor spelers uit de hoger aangeschreven competities dan de eredivisie....En dat terwijl Ricardo Pepi één van de uitblinkers én smaakmakers was in de poulefase op weg naar het WK!

Marco10-11-2022 om 16:29

Suarez was er allang een paar naar de strot toegevlogen omdat in kansrijke positie een goede eindpass uitbleef. 

Herman Badkuip10-11-2022 om 18:36

Denk dat hij dat bij toptrainer Ron Jans niet in zijn hoofd zou halen......

b.raatjes196610-11-2022 om 22:04

Ik denk dat we een linkervleugel verdediger er bij moeten halen dan kan MÄÄTTÄ op LINKERMIDDENVELDER spelen daar is hij wel geschikt voor en een goede rechtervleugel aanvaller erbij dan denk ik dat we beter staan en een aanvallende middenvelder is ook nog niet verkeerd 

Herman Badkuip10-11-2022 om 22:13

Voor mij hoeft er géén speler bij te komen in de winterstop. Zou een andere trainer voor de groep zetten, iemand die de spelers op de juiste positie neerzet én zijn team met een vast spelsysteem laat voetballen! 

Holwierde11-11-2022 om 17:24

Ligt echt niet alleen aan de trainer, de aankopen zijn gewoon niet goed genoeg .

 

b.raatjes196611-11-2022 om 07:53

Daar ben ik het niet mee eens we kunnen alles wel op de trainer schuiven de spelers moeten het gaan doen zei willen profvoetballer worden en hoge op komen dus moeten zei het laten zien als je bij fc Groningen al niet slaagt nou dan kun je carrière wel vergeten 

b.raatjes196611-11-2022 om 07:58

Dam kunt je de voetbal schoen wel weg doen dan ben je gezakt als een baksteen deze spelers willen hoge op dan moeten ze zich bewijzen dat ze goed voetbal te laten zien en dat ligt aan WORMUTH HIJ is best goed de spelers moeten bij zich zelf in de spiegel kijken of ze wel goed bezig zijn zei kunnen het wel dat hebben we gezien tegen psv dat moeten ze volhouden en niet weer afzakken  laat zien wat je kunt zou ik de spelers mee willen geven 

Marco11-11-2022 om 13:08

Zou trainer houden. Hij moet nu teveel werken met jeugdig rechterrijtje spelers. Geld van een afkoopsom beter besteden aan nieuwe spelers.

Nodig is een dominante spelbepaler die een leider is en assist en doelpunten. Een vervanger voor King Irandust dus.

Verder wat lastige keuzes. Rechtback, linksback, verdedigende middenvelder en linksbuiten nu onvoldoende voor play off nivo. 

Herman Badkuip12-11-2022 om 19:50

Morgenmiddag de laatste thuiswedstrijd van FC Groningen voor de winterstop. Zou fijn zijn als de mannen van trainer Frank Wormuth nog drie belangrijke punten pakken tegen Fortuna Sittard. Zal niet makkelijk worden tegen Burak Yilmaz en co., maar met de steun van een bijna uitverkochte Euroborg moet 't toch gaan lukken.....Tis nog niet zeker of alle spelers voor deze wedstrijd fit zijn, hoop in elk geval dat Radinio Balker weer van de partij is! De teams in de buurt van FCG in de stand hebben ook allemaal een lastige wedstrijd voor de boeg. Wellicht, dat wij bij een winstpartij een aantal plaatsen klimmen in de rangschikking van de eredivisie......

Oeleoptak12-11-2022 om 21:10

Het lijkt me dat ze deze moeten winnen. Je kunt de lat wel steeds lager leggen maar dat lijkt me niet wenselijk. Gewoon op de aanval en de hele wedstrijd de druk erop houden. Hopen dat opa verstandig wisselt bij uitputting en niet een kwart dozijn tegelijk het veld opgooit. 

marcelfcg13-11-2022 om 09:25

Kap gewoon eens die sjap van RTV Noord na te praten.

Wat voor nut heeft het om onze eigen trainer voor opa uit te maken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!