Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen is het helemaal kwijt in de slotfase en verliest van Fortuna Sittard + fotoreportage

Door Redactie 48 reacties

Onder prima weersomstandigheden en in een goed gevuld eigen huis, heeft FC Groningen met 2-3 verloren van Fortuna Sittard. Lange tijd was er weinig aan de hand. FC Groningen had het betere van het spel. Op slag van rust schoot Pepi FC op voorsprong. Ook na de hervatting was er lange tijd weinig reden tot pessimisme. In het slotkwartier ging het vreselijk mis. Twaalf minuten voor tijd kopte invaller Gladon de stand in evenwicht en vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd dompelde diezelfde Gladon de Groningers in diepe rouw, 1-2. In de extra tijd werd het het nog 2-2 door Krüger maar enkele minuten later werd het 2-3 door Noslin. Door deze nederlaag klimt Fortuna naar plek elf, voor FC Groningen resteert tijdens deze vervroegde winterstop de vijftiende plaats...

eerste helft
Al snel werd duidelijk dat FC Groningen het spel mocht maken en dat Fortuna gekomen was voor de omschakelmomenten. Op een klein slippertje na van Te Wierik, bleven kansen voorlopig uit. Een afzwaaier van Irandust en wat vuurwerk achter het doel van Leeuwenburg zorgde voor een beetje opwinding, voor de rest viel er weinig te beleven.

Cordoba kreeg geel na een mislukte tackle op de enkel van Määttä. Een voorzet van Krüger eindigde in de handen van Pandur. Op aangeven van Pepi kreeg Krüger de (tot dan toe) grootste mogelijkheid om de score te openen maar de Duitser schoot ruim over. 

Een hoekschop voor de Zuid Limburgers leverde Navarro een vrije kopkans op dat ruim over het doel van Leeuwenburgh ging. Diep in de eerste helft kreeg trainer Velazquez geel na een act bij de zijlijn. Oratmangoen kegelde van afstand ruim over. Een roller van Yilmaz eindigde in de handen van Leeuwenburgh. Op slag van rust gaf Kasanwirjo een crosspass op Oratmangoen. Pepi werd gevonden die van dichtbij FC Groningen op voorsprong bracht.  

tweede helft 
Vita moest al snel noodgedwongen worden gewisseld. Noslin kwam daarvoor terug. Pepi was dichtbij zijn tweede maar had pech met zijn aanname.Irandust schoot in de handen van Pandur. 

Suslov (die vanwege een blessure een tijdje uit de running was) en Ngonge losten Oratmangoen en Irandust af. Ook Pelupessy kreeg nog speelminuten voor de licht geblesseerde Valente. Een felle aktie van Suslov en een voorzet van Pelupessy eindigde in een blessurebehandeling van Verrati die verder kon. 

Met nog een klein kwartier te gaan haalde Te Wierik met het hoofd een inzet van Yilmaz voor de lijn weg, de voorzet die daarna kwam werd ingekopt door Gladon, 1-1. In de 85e minuut was het weer Gladon die tussen twee verdedigers door werd bereikt en kon uithalen, 1-2. Yilmaz was nog dichtbij de 1-3 maar schoot over het doel. 

In de extra tijd maakte Krüger de 2-2. De puntendeling leek daarmee beslecht tot vlak voor het eindsignaal Nuslin geheel vrijstaand uit een hoekschop de eindstand naar 2-3 tilde.

Wat voor consequenties de zeer teleurstellende resultaten hebben voor trainer Wormuth zal de tijd gaan uitwijzen. Is er nog steeds voldoende draagvlak? Zeker is dat Fledderus terug kan naar de tekentafel en op zoek moet naar ervaren versterkingen.  

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä, Irandust, Duarte, Krüger, Valente, Oratmangoen, Pepi 

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur, Pinto, Ximo Navarro, Guth, Cox, Bassett, Erdogan, Ferati, Vita, Córdoba, Yilmaz 

Reacties:
Marco13-11-2022 om 16:48

Wij zijn er wel even klaar mee..

Een uur niks aan de hand en Fortuna klaar voor de sloop.

Dan begint De grote Suslov-show. Alleen maar in de duels lopen, slechte passes en slap meeverdedigen. In plaats van enkel voorzetten te geven op Pepi waar alle ruimte voor was, alleen maar spelen voor zichzelf. Speler verkopen in de winterstop. Leuk talent, maar na 70 wedstrijden is hij talent af, komt tekort als teamspeler. Komende winter gaan doorselecteren. 

We verliezen omdat de eindpass naar Pepi niet wordt gegeven. Verdedigend wordt de voorzet er niet uitgehaald en er wordt teveel ruimte weggegeven. Cross pass heeft Wormuth ze wel goed geleerd, hier kwam ons 1de doelpunt door. 

JSL is goed vervangen. Op veel andere plekken is het elftal veel te zwak en jeugdig. Was al duidelijk na de 6-1 nederlaag tegen Werder Bremen. 

Nachtwacht13-11-2022 om 17:00

Verschil vandaag was dat Fortuna sterker werd na de wissels, terwijl Groningen minder werd na de wissels

Na de wissels was het los zand aan Groningen zijde en voelde je de goal van FS aankomen

opa13-11-2022 om 17:04

We missen een Matusiwa

Tanner05013-11-2022 om 17:22

Goed punt Wormuth

Dijk13-11-2022 om 17:15

Niks tekentafel. Fledderus out samen met Beuving en opa Wortmuth out out out. 

 

 

 

 

 

Herman Badkuip13-11-2022 om 17:15

Een héél triest resultaat na een matige partij voetbal van FC Groningen......Het laatste kwart van de wedstrijd gaat Fortuna Sittard aanvallend wisselen en FCG geeft deze wedstrijd volledig uit handen! In het strafschopgebied van FCG konden de aanvallers van Fortuna ongestoord én ongedekt ballen aan nemen én voorzetten benutten! Je kunt niet één speler van FCG aanwijzen als de zondebok, dit was een collectief falen van het volledige team! In de winterstop maar snel op zoek naar een échte leider, die in het veld de spelers goed neerzet! En een andere coach, want Frank Wormuth krijgt ze niet meer aan 't voetballen! Gelukkig hebben we na de winterstop nog twintig wedstrijden om te laten zien, dat wij écht wel kunnen voetballen!

Dijk13-11-2022 om 17:20

Brei het maar weer goed badkuip. Supporters laten zich horen bij de hoofdingang Wortmuth ROT OP. Eerst was het tot de winterstop en nu na de winterstop 20 wedstrijden te gaan. Praatjesmaker 

Roelofsky13-11-2022 om 17:18

Er moet wat gebeuren NU... Trainer weg of niet ? Spelers afscheid van nemen... en goede spelers halen met een vechters mentaliteit... Directie doe wat anders gaat deze mooie club naar de kloten....

grunn196713-11-2022 om 17:25

Laat maar aan Flederus over, die komt in de winterstop met aantal top aankopen en we doen weer mee in de subtop.

Alle vertrouwen in deze man heeft zich al bewezen binnen de FC met veel top aankopen.

 

Dijk13-11-2022 om 17:32

Te lang gepruts. Over en uit voor Fledderus zul je bedoelen.

Oeleoptak13-11-2022 om 17:39

Je kunt niet alleen de trainer wegsturen. Hem zie ik niet als hoofdschuldige hoewel zijn wissels niet altijd top zijn. Veel goeds in te wisselen is er ook niet, teveel baggerspelers. En dat kun je de hoofdoorzaak wel kwalijk nemen, nl de TD. Gooi in vredesnaam die hoofdscout eruit, miskleun eerste klas. En stel een ervaren hoofdscout aan. 
er is nu genoeg misgekleund met ene Irandust, Pelupessy. Zogenaamd leiders maar dat zijn ze totaal niet. Er moeten bewezen goede ervaren spelers bij. Dan maar meer salaris. Dit elftal is totaal niet geschikt om degradatievoetbal te spelen. 
Hierboven een opmerking over kliekvorming. Bedoeld wordt Fleddie en Wormuth. Betwijfel idd of Fleddie wel kritische mensen om zich heen kan hebben. Terwijl dat goed is voor kwalitatief goed beleid. Met alleen jaknikkers doe je aan een soort van inteelt. Met ook een 23 jarig knaapje als hoofdscout zou je Fleddie wel ervan verdenken geen kritiek te kunnen verdragen. Hoe dan ook deugt het beleid voetbaltechnisch niet. Daar moet dan ook het mes in in mijn ogen. Nog meer miskleunen kan fataal zijn. Dat zou een Gudde zich nu ook eens moeten realiseren. 

campesino13-11-2022 om 17:59

Pfffff ik weet het ook niet meer.  Eigenlijk is er een grote schoonmaak nodig. Maar of de winterstop daar nou het juiste momento voor is.

Suslov, Ngonge zijn 2 ego trippers die zo snel mogelijk moeten oprotten. Paulus de boskabouter, irandust, pelupessyzijn 3 pussys waar ik helemaal schijtziek van wordt. En dan hebben we ook nog kalley, sverko, dankerlui, oratmangoen....... Daar win je de oorlog ook niet mee.

Pepi, kruger, Valente en Balker zijn eigenlijk de enigen waar ik echt vrolijk van wordt.  Mattaa, Duarte, Ter wierik, en verrips hebben nog het voordeel vd twijfel.

Maar ja, je kan de niet allemaal in de winter de euroborg uitschoppen.

En dan is het inderdaad maar de vraag of MJF de aangewezen man is om de miljoen van strand larsen uit te geven. Het mooist zou zijn dat hij de verkopen blijft doen en dat er een nieuwe man voor het technische beleid en aankopen komt.

En wormuth, tsja. Tot vandaag had hij bij mij het voordeel van de twijfel, maar iedere week een ander systeem en andere opstelling. Ik weet het niet hoor. En volgens mij hijzelf ook niet. Misschien toch maar het beste dat hij weggaat. Hij past hier simpelweg niet.

 

 

no guts no glory13-11-2022 om 18:49

Je slaat de spijker op de kop. Ik was in eerste instantie ook enthousiast over de aanstelling van Wormuth. Maar hij spreekt zich continu tegen. Zijn 12 punten systeem gooit hij ook al overboord. Hij wisselt continu van systeem en spelers. Nu stond opeens de tribune klant Irandust in de basis. Er is geen touw aan vast te knopen. Maar ben het met je eens je kunt de halve selectie wel vervangen. Het is niet zo eenvoudig op te lossen. We missen in ieder geval gif. Types als Matusiwa en Zeefuik worden enorm gemist. 

campesino13-11-2022 om 19:47

Tsja, dat staat als een paal boven water. Maar vind die maar eens in de winter.  Aan de andere Kant, niets is onmogelijk, kijk Pepi maar.

PDI13-11-2022 om 18:13

Fledderus, het kan gebeuren dat je denkt dat we genoeg kwaliteit in huis hebben. Het lijkt me dat het nu tijd is om je inzet volledig maar dan ook volledig in te zetten om 3 spelers binnen te halen, die er direct staan, en die een"over m'n lijk" mentaliteit hebben. En dat mag een paar centen kosten!!

Boerentrien13-11-2022 om 18:19

Wat weer een zure nederlaag. Uithuilen en na de winterstop opnieuw beginnen. Nu de diepe teleurstelling wegspoelen met wat wijntjes.

TirolBeuk13-11-2022 om 18:26

Die wormuth staat met de handen in de zak dom te kijken , Suslov Ngonge Irandust en nog een paar direct afscheid van nemen , jammer om je middag te vergallen voor de zoveelste keer . Eindelijk eens schoon schip maken , helaas zal wel niet gebeuren ????????

Durovski13-11-2022 om 18:35

PDI Helemaal gelijk 3 stevige spelers er bij zoals Matusiwa of Jantje van  Dijk. En ophouden met dat gepingel voorde eigen 16. Want daar begon de ellende. Tegen PSV ging het juist prima met lange ballen naar voren zonder gebrei voor de eigen goal.

Sterkhouders erbij en anders degraderen. 

Zeeman13-11-2022 om 18:36

Om moedeloos van te worden, leren ze op de training niet hoe ze een goeie voorzet moeten geven?

En maar lopen met de bal ipv op tijd af te geven , vroeg me al af wie die nr 10 was en dat was dus Irandust, die heeft echt geen bal goed geraakt en over Suslov zullen we het maar niet hebben.

Idd uithuilen en in januari opnieuw met frisse spelers tegen Excelsior paar puntjes ophalen.

BROMBEER13-11-2022 om 18:53

Gewoon gvd kapot schamen. Heb al veel eerder gezegd die Groningen is ziek en fledderus in de ziekte oprotten met fleddie en wormuth. Compleet over nieuw beginnen.  Grote schoonmaak door de selectie en club. Fledderus is gewoon een waardeloze lafaard zonder verantwoordelijkheidsgevoel , anders had hij gudde wel ook  back-up  gegeven op de trappen van het stadion.  

Dijk14-11-2022 om 09:50

Mjf grote inschattingsfout. Maar steekt hij zijn hand in eigen boezem. Zal wel slecht hebben geslapen vanacht.

no guts no glory14-11-2022 om 14:49

Fledderus was in het supportershome om uitleg te geven. 

jvantilt13-11-2022 om 19:10

Al jaren en jaren hetzelfde liedje; af en toe een hoogtepuntje en voortdurend continuïteit is uitermate belabberd (positi)spel.
De kwaliteit en mentaliteit ontbreekt eenvoudig.
Paar jaartjes degaraderen en opnieuw beginnen, opbouwen lijkt me beter dan deze voortdurende ergernis.

Oeleoptak13-11-2022 om 19:51

Robben zat weer op de tribune. De club gaat hem aan het hart. Ergens hoop ik dat hij meer inbreng krijgt en dan bij het technische beleid. Met zijn ervaring zal hij wel zien wat er allemaal fout zit en wat er nodig is. 

Alf13-11-2022 om 20:13

FC Groningen speelde een heel behoorlijke wedstrijd. Maar toen Gladon inviel raakte de fc de conttole kwijt. Wormuth had toen moeten ingrijpen door bijv een verdediger in te brengen voor een aanvallende middenvelder. Dat deed hij niet. Dat we vandaag alweer de overwinning uit handen geven reken ik vooral hem aan. Het lijkt wel of hij niet de wil heeft om koste wat het kost te winnen. Ik heb geen vertrouwen in hem. Van mij mag hij weg. En dan een nieuwe nemen die niet per se beste maatjes is met Fleddie  maar het beste is voor de club.

Herman Badkuip13-11-2022 om 20:35

Klopt helemaal Alf, had zelf ook gedacht dat wij met Frank Wormuth een trainer in huis hadden gehaald, die met een aanvallend én herkenbaar spelsysteem FC Groningen zou laten voetballen, maar hélaas het spelsysteem en de basisopstelling van zijn elftallen verschillen per wedstrijd.....Vind hem tactisch niet sterk, wisselt tijdens de wedstrijden vaak té laat, zoals vorige week uit tegen Utrecht pas na 60 minuten, terwijl iedereen zag dat FCG zienderogen zwakker werd....Oók vanmiddag tegen Fortuna Sittard, zoals jij al schreef, slecht geanticipeerd nadat Paul Gladon als tweede spits in het veld kwam! Na de wedstrijden krijgen wij van onze huidige trainer hele matige wedstrijdanalyses....wat een verschil met zijn voorganger Danny Buijs, die precies kon uitleggen waar het fout óf goed ging tijdens een wedstrijd. Wat mij betreft mag onze, tijdens de wedstrijden, enthousiast meelevende Danny morgen weer terug keren als trainer van FC Groningen!

TomOkker14-11-2022 om 12:49

Als je Buijs een serieuze optie noemt dan snap je er werkelijk helemaal niks van.

Japie-R13-11-2022 om 20:26

En wie zou dat dan moeten zijn?? Kom eens met een suggestie!!! We kunnen allemaal wel schreeuwen van hoe en wat, maar niemand heeft de oplossing voor dit probleem. En dat gelul over "volgend jaar keukenkastje divisie" vind ik flauw want er zijn nog 20 wedstrijden te spelen dus het kan nog alle kanten op. Mark Jan heeft bijna twee maanden om een paarbikkels binnen te halen................waar vandaan zal mij een rotzorg zijn, voor mijn part haalt hij ze van Mars, als ze maar komen.

Nachtwacht13-11-2022 om 22:52

Eens Japie. Goede trainers staan niet in de rij. Wormuth is in principe geen slechte trainer. Anders houd je het ook niet zo lang vol.

Onze selectie is gewoon niet in balans. Teveel BV-tjes en te weinig spelers die de trainer steunen om de bv'tjes te corrigeren. Na de wissels leek het alsof de spelers ook niet meer voor elkaar wilden lopen

Hinderk13-11-2022 om 22:17

Duarte zegt op Noord 1-0 voor, niets aan de hand we maakten ons niet druk.

Slap gelul had je maar wel druk gemaakt en wat meer energie in de wedstrijd gestopt in plaats de de bal als een zombie wat rond spelen, dan kun je een resultaat behalen.

Ipv morgen op vakantie te gaan eerst maar eens de vraag bij de spelers neerleggen wie bereid is alles voor onze club over te hebben.

Anders geen vakantie maar gewoon afscheid nemen.

skjipke13-11-2022 om 23:24

Iedere keer dat Groningen op voorsprong komt, weten ze niet wat daar mee te doen. Dat begon al tegen Volendam en dat is eigenlijk niet meer verandert. Vooral in het laatste kwart van de wedstrijd en na dat er gewisseld wordt. Frustrerend!! 

Rob197013-11-2022 om 23:43

Als je een stukje schrijft, en daarin begint met Groningen is ziek, krijg je hoon en commentaar, dat het allemaal zo erg niet is. Wij zijn inmiddels een dikke maand verder en er is alleen maar ellende bij de Fc, en op wat kreten en interviews in de krant later na, is het alleen nog maar erger geworden, waarbij zelfs de beerput lichtelijk open is gegaan. Voor mij toch echt een reden om te reageren over de gigantische chaos bij de club.

Zelfs de media is met de kreet, Groningen is ziek aan de haal gegaan, en dat is dan ook terecht. In de ivoren toren zou deze boodschap toch ook wel aangekomen zijn mag ik hopen, want anders komen de nu heersende heren, die van "de twee handen op een buik" filosofie er niet uit, en blijft alles bij het oude, en kabbelen wij rustig door naar nog meer ellende.

Dat laatste is de doodsteek voor de club dus is ingrijpen nu echt noodzakelijk. In Groningen praten ze over topsport, in de diverse rapporten en brochures die de club heeft samengesteld, komt dit naar voren. En bij topsport horen ook minder vriendelijke zaken, die nu toch echt opgepakt moeten worden, want de vertoning die men nu opvoert is van een laag amateurniveau. 

De spelers die er zijn, daar moet je het meedoen, op dit moment, maar zelfs dat lukt niet. Het is een vergaarbak aan individuen die er samen niets van maken. Een technische staf, die nog steeds geen evenwichtig elftal op de been kan brengen, een directie, die niet samen de problemen kunnen oplossen, en daarbij communiceert, als het bestuur van de klaverjasvereniging, zonder deze tekort te doen, maar ook ieder ander bestuur zou ik beschadigen. En dan nog de bedenker van deze hele selectie, hoe kun je dit samenstellen, of is er bij het data verzamelen iets goed misgegaan. Dat laatste behoeft geen uitleg, je kunt namelijk niet datascouten op karakter, omgangsvormen, enz enz enz. 

Nu is het scouten op persoonlijke karakter eigenschappen al mislukt, maar op voetbalvaardigheden ook schromelijk, wat wekelijks weer tot uiting komt, als er samen gevoetbalt moet worden.

Veel dingen zijn al aangehaald, maar toch overheerst bij mij, maar bij velen volgens mij, als ik zo op de tribune heb rondgekeken en heb beluisterd, hoe het mogelijk is dat je een bijna zekere overwinning uit handen geeft. Daar zijn veel oorzaken voor te vinden, maar die zijn toch echt van persoonlijke aard. Een trainer die niet kan wisselen, en week in week uit zijn team door zijn vele wissels en omzettingen nooit een gedegen formatie heeft staan. Deze trainer heeft een haat liefde verhouding met diverse spelers, maar deze spelers worden ingebracht en laten hun trainer als een baksteen vallen, omdat zij zich belangrijker vinden dan het winnen van 3 punten.

Suslov, mocht al weer invallen, waarom?, op basis waarvan? Het team was zelfs iets beter gaan spelen zonder hem, maar de eerst beste mogelijkheid stond hij er weer. Ngonge hetzelfde verhaal, op basis van 1 goede pass in de afgelopen 4 wedstrijden, deze zelfingenomen speler zou eens moeten nadenken wat hij daadwerkelijk in het teambelang heeft gepresteerd, en dan daar na handelen. De mooiste goals schieten is nog geen garantie dat je de beste speler bent, en dat je beslissend bent voor een team. Daar komt wel iets meer bij kijken.

Deze spelers zo snel mogelijk in de etalage en afscheid nemen. Suslov wordt helemaal hyper als Groningen een vrije trap of een corner krijgt, want dan denkt hij dat hij het moet regelen, hij mist het gogme om zich zo op te stellen dat hij het laatste deel van de wedstrijd in dienst moet spelen van het team en zijn moe gestreden teamgenoten de helpende hand moet reiken. Maar nee, net als zijn andere kompaan spelen zij hun eigen spelletjes met frivole hakjes, onnodige mislukte dribbels, onbegrepen een/tweetjes enz enz.

Leeuwenburg heeft het redelijk gedaan in de afgelopen wedstrijden, maar liet vanmiddag weer zien waarom er vorig jaar zo weinig punten werden gehaald. De 1-1 is hem ook aan te rekenen, hoe slap hij weer in de voortzetting Nnonge probeert te bereiken, slappe mooie draaiende trap, die op een open dag een jonge supporter laat smullen van enthousiasme, maar in het voetbal niet noodzakelijk is als je de overwinning nog niet in de knip hebt. De Boer heeft kortgeleden nog laten zien wat er verwacht wordt om een overwinning over de streep te trekken, maar daar heeft niemand van geleerd. Ook onze trainer niet, die voor deze keeper gekozen heeft. Ook de Boer kan fouten maken, maar de manier van keepen is wel een stukje agressiever als die van Leeuwenburg, die gewoon een matige keeper blijkt te zijn.

Misschien mist hij wel de topsport mentaliteit die Groningen in alle brochures en folders heeft vermeld. En dat is nu net het grootste probleem, Groningen mist dit soort mensen in het veld maar ook er buiten. Yilmaz, heeft precies het voorbeeld gegeven, zeurt, sleurt en gooit zoveel energie in zijn elftal, dat hij het wel voor elkaar heeft gekregen dat zijn jongens er voor gingen. Iets met topsportmentaliteit, niet altijd leuk, maar wel van groot belang.

De wapperende handen van Robben nog geen twee jaar geleden, werkte als een stier op een rode lap, en hij kreeg zijn medespelers aan het werk. Nu staat er een uitgebluste trainer langs het veld, die Suslov, Ngonge en Pelupessy brengt om het spel te regulieren een hele hoop ellende op zich afroept. Het laten staan van de basisspelers was nog beter geweest dan deze wissels. Valente kon misschien niet meer, maar de overige spelers hadden kunnen blijven staan en dan waren alle toeschouwers getuige geweest van een simpele overwinning met weinig amusement, maar een ieder was tevreden geweest om dan net voor de winterstop weg van de onderste regionen te geraken. Ook iets met topsport. 

Helaas hebben wij te maken met tobsport in de Euroborg, en daarvoor is nu de tijd aangebroken om de b maar weer om te buigen naar een p, en helaas horen daar minder populaire maatregelen bij. Helaas kan er een streep door vele namen, als je de strijd wel wil winnen.

Wie zou er dan trainer moeten worden?, is de vraag die naar voren komt. Er zullen weinig echte namen in Groningen willen stappen op dit moment, dan is het verstandig om een nobody te nemen, die niet uit de vaste lijstjes komt, maar die juist wel iets wil bereiken en in het bezit is van een topsport mentaliteit.

De grote oplossing ligt binnen de club zelf, en daarvoor hebben ze de komende periode mooi de tijd voor. Ik zou daarom iedere dag van de week als ik de directie en de technische staf was gaan sparren met Robben, en hem de club eens goed door laten lichten. Want als er 1 persoon op de tribune zat met een topsport mentaliteit dan is het Arjen wel.

De statistieken maar even over boord, en nu de juiste mensen op de juiste plaats. Geen Lucius of iets in deze trend, maar echte spelers en trainers die de klus in Groningen wel kunnen klaren.

Ik wens verder iedereen een leuk WK, fijne kerstdagen en natuurlijk een gelukkig nieuwjaar toe.

14/11/2022

De eerste stap is inmiddels gezet, en nu op naar de volgende. Wormuth zijn draagkracht was al niet groot, maar is door het verlies van gisteren snel gezakt naar 0. Echter de houdbaarheid van Wormuth was al na enkele maanden verdwenen en het optreden van zijn ploeg van de afgelopen weken heeft dit alleen maar versterkt. De directie heeft zoals verwacht de winterstop afgewacht, en kan nu met een schone lei beginnen. Onder iedere trainer bloeien er weer spelers op. Wat mij wel zorgen baart is dat de overige trainers op de plek mogen blijven zitten. Arts zit er nu ook al langer, maar heeft geen enkele invloed gehad op het geklungel van Wormuth maar ook op dat van Buijs, dan ben je het 3 wiel aan de wagen, en is je inbreng dus 0.0, ook tijd om hier een gedreven en vol gemoitveerde trainer neer te zetten. Arts is het niet en heeft het ook niet. 

 

grunn196714-11-2022 om 06:42

Prima stuk zo op de vroege morgen !!!

Alleen ik ben bang dat het een heel eng kliekje geworden is, die mekaar de hand boven het hoofd houdt. De mensen die niet in deze sekte passen zijn weggestuurd, probeer dit maar eens te doorbreken. We hebben een incompetente TD en scouting, die hadden al lang weggestuurd moeten worden. Arme Wormuth zit met talentloos elftal opgescheept en doet ook de gekste dingen en begint wartaal uit te slaan. Ook afscheid van nemen. Veel spelers zijn van een dramatisch niveau, horen thuis op de amateur velden. Er is geen beginnen aan om ze allemaal op te noemen. Het is zelden z'n choas bij de FC geweest. Met dank aan Gudde en Flederus. Er zal wel niks gebeuren, Mark Jan Fiasco zal weer een paar prutsers halen. Dan maar hopen dat we 15de worden en de ellende zal dit seizoen niet veranderen.

BROMBEER14-11-2022 om 09:09

spijker op zijn kop !!!

Marco14-11-2022 om 00:02

Ngonge zijn houding en discipline moet beter. Speler heeft wel rendement. Ook in deze wedstrijd weer een knappe assist bij de 2-2. 

 

Jantje14-11-2022 om 09:28

De trainer heeft ontslag gekregen .

appie happie14-11-2022 om 09:28

Ok de trainer is ontslagen..

Fugazi14-11-2022 om 09:31

Er is maar 1 oplossing. De bezem moet door de hele organisatie. Die hel kliek moet weg. Gudde. Fledderus. De scouting en de halve selectie. Gebeurt dit niet dan gaan we dit jaar niet overleven. Het is een hele enge club geworden waar je eigenlijk helemaal niets meer mee te maken wil hebben. Een boycot van een regionaal zendertje zegt hierin genoeg. Russische praktijken. 

Nachtwacht14-11-2022 om 09:38

Wormuth weg.... en nu? Spannende weken

Nieuwe trainer heeft door de lange winterstop veel tijd om de selectie te managen, maar hoop niet dat het de eerste 10 wedstrijden weer zoeken is naar de ideale opstelling. 

Profiel zal wel moeten zijn een sterke persoonlijkheid, die met MJF overweg kan en die boven de spelers kan staan

Groen hart14-11-2022 om 09:43

Flederus had mee moeten gaan.

Dijk14-11-2022 om 09:46

En nu de grote inschattingsfout Fledderus zelf steek je hand in eigen boezem. Met je data scouting Beuving erbij . Op naar de grote markt.

Boerentrien14-11-2022 om 09:49

Er moest ook echt iets gebeuren. Het blijft gelukkig niet doorsudderen. Ik wens degenen, die erover gaan veel wijsheid toe met het maken van de juiste keuze! En ik hoop voor de supporters vooral op een betere en leukere 2e seizoenshelft. 

Sapmeer14-11-2022 om 09:49

Joop Gall,aasistent Martin Drenth. Hoog tijd voor wat Gronings bloed.

Dijk14-11-2022 om 09:55

Joop al gesignaleerd bij de Euroborg met assistent Robben. Groninigsbloed 

Fan op afstand14-11-2022 om 09:50

Dat er iets moest gebeuren was en is duidelijk. Alleen wie gaat hier chocolade van maken? En is dit de enige persoon die zijn koffers kan pakken? Kan ook nog wel enkele spelers noemen. 

King Poffel14-11-2022 om 09:51

Goed nieuws om de dag mee te beginnen. Er mag wat mij betreft ook wel flink de knip getrokken worden voor een fatsoenlijke trainer, dus ook gewoon een trainer pakken die al een andere club heeft en niet alleen kijken naar trainers die op dit moment geen club hebben. Ik heb liever dat ze bijvoorbeeld een miljoen uitgeven om ergens een fatsoenlijke trainer weg te kapen dan twee miljoen uit te geven aan een nieuwe Abraham.

Oeleoptak14-11-2022 om 09:55

Weet niet of er momenteel veel goede trainers rondlopen. Misschien een tussenpaus tot de zomer? In ieder geval geen contract weer van 3 jaar, dat is nu een dure grap geworden. 
De nieuwe coach moet in ieder geval overwicht hebben op de spelers. Dat ontbrak er sowieso aan. En hij moet kunnen werken aan het mentale  aspect bij spelers. Waarschijnlijk zijn dat de trainers die ooit karakterspeler waren. Zoals een Gall bv. Maar of Fleddie zo iemand  kan verdragen is de vraag. We wachten af.

Fugazi14-11-2022 om 09:55

Stap 1 is gezet. Nu moet die engnek Fledderus ook heel snel oprotten. Hoeveel inschattingsfouten mag die clown nog maken?

BROMBEER14-11-2022 om 09:56

Wormuth weg , en de "lafaard van de stad"die hem heeft aangesteld en deze selectie 100% heeft samengesteld blijft zitten.
Wat een lafbek, neem je verantwoordelijkheid en stel je functie ter beschikking. Dan ben je een kerel, lafaard!

Boerentrien14-11-2022 om 09:59

Achteraf goed, dat we verloren hebben gisteren. Nu wordt er tenminste actie ondernomen.

Reactie verwijderd door redactie

allartboer14-11-2022 om 10:03

En NU een trainer die een duidelijke speelstijl voor staat en discipline in de selectie brengt, want daar ontbreekt het ook aan. Met name Suslov en nGonge doen maar waar ze zin in hebben

TomOkker14-11-2022 om 12:52

GertJan Verbeek?

allartboer14-11-2022 om 10:03

En NU een trainer die een duidelijke speelstijl voor staat en discipline in de selectie brengt, want daar ontbreekt het ook aan. Met name Suslov en nGonge doen maar waar ze zin in hebben

BROMBEER14-11-2022 om 10:06

Ik zeg Joseph Oosting. Noordeling die met RKC leuk, strijdbaar en herbaar voetbal speelt. Maar zolang engnek er nog zit ben ik bang dat er geen enkele trainer hier potten kan breken en de bezem zal rigoreus door de selectie moetn, waarbij afscheid zal moeten worden genomen van spelers als  Ngonghe en  Suslov, Alleen nog spelers zonder pseudo vedette neigingen en  die voor het groen wit door het vuur gaan!

Herman Badkuip14-11-2022 om 10:06

Tot het einde van het seizoen Erwin van der Looi én Marcel Groninger als interim trainers en volgend seizoen eindelijk ruimte voor een échte Groningse trainer met een duidelijke visie én overwicht :  Dick Lukkien

Nachtwacht14-11-2022 om 10:11

vd Looij brengt ook niet echt spektakel. Het winnen van de beker was een mooi resultaat, maar met hem komt het stadion echt niet vol

Herman Badkuip14-11-2022 om 10:24

Voor mij mag Danny Buijs ook nog wel voor dit seizoen terug komen.....beetje beleving op het trainingsveld én langs de lijn kunnen we wel goed gebruiken! Voordeel is dat hij de huidige selectie vrij goed kent, groot nadeel is de "samenwerking" met MJF........Maar met Arjen Robben als TD moet 't lukken!

Oeleoptak14-11-2022 om 10:39

Géén Looij aub!! 

Dijk14-11-2022 om 10:41

Voordeel buys weet wat 7 wedstrijden op rij is verliezen.  Maar laat die schreeuwlelijk maar lekker in westen blijven. En nooit oude trainers terug halen. Trek de portemonnee voor een Bosz en Maduro en Robben.

Nevinsrow14-11-2022 om 10:09

Alex Pastoor met Hedwiges Maduro

Nachtwacht14-11-2022 om 10:09

Ik hoop in ieder geval op een trainer met een aanvallende denkwijze

boertje14-11-2022 om 10:21

Frank de Boer / peter boss

Oeleoptak14-11-2022 om 10:42

 

Badkuip
Arjan Robben als TD, dat zou ik wel mee willen maken!!!  

Marco14-11-2022 om 10:46

Waardeloos en schandalig besluit om Wormuth te ontslaan.

Vorig seizoen al 12de met uitperste selectie. 2 beste spelers verkocht, en dan verwachten om zonder JSL de play offs te kunnen halen.

Trainer is door club in de steek gelaten met kwalitatief gebrekkige selectie. Huidige selectie is rechterrijtje materiaal. 

Voor Buijs vertrok de trainer ook ieder jaar op eigen verzoek. Verwachtingen en kwaliteit spelers matchen niet. 

In de zomer hadden er een paar ervaren (transfervrije) spelers gehaald moeten worden. Dit was na het eind vorig seizoen al duidelijk! Er kwamen alleen maar jeugdspelers bij!

 

 

The Cottage14-11-2022 om 10:48

Wat zal Frank Wormuth opgelucht en blij zijn om van dit zooitje af te zijn.

En laat nu ook Groningers met voetbal know- how opstaan om een elftal met spelers en trainer te creëren met een duidelijk FCG dna!

Thomas Portugal14-11-2022 om 10:57

Ik denk dat er wel meer dan een inschattingsfout is gemaakt door meerdere individuën bij de club. Scouten op alleen data blijkt in de praktijk niet te werken. Fledderus had al veel eerder afscheid moeten nemen van een aantal spelers, waaronder Ngonge, Irandust en Kalley, en een gedegen rechtsback en rechtsbuiten moeten halen. 

Ik denk dat je twee opties hebt deze winter: of je gaat verder met 5 verdedigers achterin zoals tegen Utrecht, wat veel meer gevaar opleverde en probeert met behulp van een nieuwe trainer er een hecht(er) team van de maken in de hoop dat de prestaties en (waarde) van een aantal spelers toeneemt (Suslov, Ngonge), of je maakt schoon schip en verkoopt de spelers die niet presteren. Groningen is te goed en te groot om te degraderen maar dat dachten ze in Enschede en Tilburg ook. 

Toen Faber trainer was van Groningen, werden de tactische besprekingen, als ik me niet vergis, door assistent Groninger gedaan met succes. Hij wilde ook graag hoofdcoach worden maar er werd toen voor Danny Buijs gekozen. Misschien nog eens informeren?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!