Terug

Deel deze pagina:

trainer Frank Wormuth ontslagen

Door Redactie 39 reacties

Officieel - FC Groningen heeft bekend gemaakt dat trainer Frank Wormuth is ontslagen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus heeft toegegeven een grote inschattingsfout te hebben gemaakt met het benoemen van de trainer. Binnen de club bleek er te weinig draagvlak te zijn voor het langer aanblijven van Wormuth. Diens werkwijze bleek onvoldoende aan te slaan.

Het lukte de trainer niet om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op de staf en de spelersgroep. Daarnaast bleek er weinig duidelijkheid en verbinding te zijn, hetgeen terug te zien is in de ontwikkeling van spelers, staf en resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken waren in de ogen van de clubleiding niet aanwezig. 

De club bedankt Frank Wormuth voor zijn inzet en gaat zich beraden hoe het vorm gaat geven aan de technische staf voor het vervolg van het lopende seizoen.

 

Reacties:
appie happie14-11-2022 om 10:51

Uiteraard is de trainer aansprakelijk.

 Alleen zou Fleddy ook in de spiegel moeten kijken.

Maar oke,wellicht keren we de elende met aankoop of juur van sterke spelers die er direct staen n het elftal opsleeptouw nemen.

 Een nr 6 stofzuiger zoals Memisevic een Rechtsback zoals Zeefuik..en een sterke " laatste man" voor de rest zijn we aardig voorzien.

Pelupessy,Abraham,Suslov,Ngonge..en degene die ik vergeet proberen te slijten.

 Slor (K) bij de eerste selectie  die kan een man uitspelen en heeft een voorzet in huis.

En D.Blind terug halen..die wil nog wel ff door,alleen lukt dat niet meer bij Ajax.Die laatste man links en rechtsback.

Wat dachten jullie van Frank de Boer?

Ik kan zo nog wel even doorgaan..maar geef anderen de kans om toe tevoegen wat ik " vergeet".

Gegroet allemaal.

 

campesino14-11-2022 om 12:03

Met die voorstellen van jouw ben je al een heel eind op weg. Simpelweg je boerenverstand gebruiken. Als blind zich niet te groot voelt voor groningen zou dat inderdaad mooi zijn. En ik zou nog steeds vormer proberen te halen. Zolang er maar niet nog meer jong grut bijkomt

marcelfcg14-11-2022 om 15:32

Niet gek Appie, alleen zie ik Frank de Boer totaal niet zitten.

Te risicovol, dat kunnen we nu niet hebben.

Op afstand14-11-2022 om 10:53

Goed besluit. Geen enkele klik met deze meneer en mi een tactisch matige coach. Nu nog de bezem door de selectie en een aantal gerichte aankopen en vanaf januari punten gaan halen.

The Cottage14-11-2022 om 10:56

Wat zal Frank Wormuth opgelucht en blij zijn om van dit zooitje af te zijn.

En laat nu ook Groningers met voetbal know- how opstaan om een elftal met spelers en trainer te creëren met een duidelijk FCG dna!

Wat mij verder opvalt is dat in de historie van de FC sinds 1971 er weinig trainers zijn die en populair en/of succesvol zijn geweest bij de FC

Opmerkelijk:carrières van de trainers aardig in het slop zijn geraakt sinds het vertrek van Hans Westerhof, alleen Ron Jans is een uitzondering.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_trainers_van_FC_Groningen

Iemand verklaringen of aanvullingen?

 

Nevinsrow14-11-2022 om 11:03

Jammer dat het niet gelukt is met Wormuth. Ik vind het een dappere en misschien ook wel.noodzakelijke beslissing van de directie om in te grijpen. Goed dat er wordt aangegeven dat er een mismatch is en dat de TD dit zelf ook aanrekent. Nu is er nog tijd om.te repareren. Een goede hoofdtrainer aanstellen en een drietal goede ervaren krachten erbij en dan uit de degradatiezone komen. Zet hem op

Marco14-11-2022 om 11:05

Waardeloos besluit. De inschattingsfout is de gedachte van de TD dat met de huidige selectie, zonder JSL, er met attractief voetbal, play offs gehaald kan worden en dat dit is gecommuniceerd naar de achterban!

Huistra, Maaskant, vd Looi, Faber en uiteindelijk ook Buijs vertrokken veelal op eigen verzoek vanwege te weinig kwaliteit in de selectie met onrealistische uitgesproken verwachtingen van de directie.

Probleem is ook nu een zwakke selectie. Vorig seizoen al op het tandvlees 12de. Daarna 2 beste spelers verkocht voor 20 miljoen, maar voor slechts 3 miljoen jeugdige vervangers gehaald. Was vorig seizoen ook al duidelijk dat er veel kwaliteit en ervaring ontbrak. De 6-1 nederlaag in de voorbereiding tegen het reserve elftal van Werder Bremen was heel duidelijk. Er moest in iedere linie een ervaren kwaliteit speler er bij. In de zomer zijn er alleen veredelde jeugdspeler aangetrokken. En een aanvoerder die wissel zit, omdat hij geen leider is en te slap is in de duels. Bleek gistermiddag ook weer eens in het veld dat hij de boel niet kan aansturen, toen hij er in kwam ging het verder goed mis.  

Trainer moest spelers nog leren om een pass over 15 meter te geven. 

Spijtig voor de mens Wortmuth. Met wat betere spelers had hij echt wel atracktief voetbal kunnen bieden op middenmoot niveau. Qua vechtlust en taktisch bijsturen viel hij mij erg tegen. Eerste doelpunt met de cross pass was echt iets wat hij spelers heeft geleerd. Een Heracles scenario wordt hem bespaard.

 Flederus handhaven voor de verkoop. Enkel spelers halen van play offs nivo!

Bas3814-11-2022 om 11:28

Wat zal die opgelucht zijn dat ie van dit bagger elftal af is zooitje ongeregeld

brummie14-11-2022 om 11:31

Trieste maar verstandige beslissing om afscheid te nemen van Wormuth. Heeft helaas niet de boel op rit kunnen krijgen. Tactisch ook wat tegenvallend, maar belangrijker, geen duidelijkheid en eenheid kunnen creëeren. 

Ik blijf erbij dat uit deze selectie veel meer te halen valt. Uiteraard is Fledderus verantwoordelijk aanstelling trainer. Ik vind niet dat hij het veld moet ruimen. Continuïteit voor de club is belangrijk. Trainers zijn passanten. Directie is voor langere termijn. Net als met het halen van spelers, heb je ook met  het aanstellen van een trainer een beetje geluk nodig. 

De vraag is natuurlijk wie nu? Ik zou het zo niet weten.  Frank de Boer zoals geopperd door Appie zou zeker niet mijn voorkeur hebben. Er zijn ook niet zoveel vrije trainers beschikbaar. Frem Grim? Henk ten Cate? Lijken me ook geen logische opties.

Contracten Joseph Oosting en Lukkien lopen af komende zomer. Wellicht mogelijkheden. 

We wachten maar rustig af. 

opa14-11-2022 om 11:37

Op de juiste moment  gestopt met Wormuth, nu heeft de nieuwe trainer de tijd om het elftal op te bouwen, vreemd dat deze trainer het niet klaar kreeg met deze selectie, een memisevic  of matusiwa, hadden de zaak wel in bedwang gehouden, pelupessy is te lief

Nevland14-11-2022 om 11:38

Het speculeren kan beginnen, Oosting en Lukkien zijn goede opties. Maar ja, wie vult die periode dan tot de zomer op? Joop Gall?  Frank de Boer is geen trainer zegt hij zelf. John van het Schip misschien? Peter Bosz? Of toch een terugkeer van Danny Buys...

 

 

Marco14-11-2022 om 11:40

Doe maar Raymond Atteveld als hoofdtrainer. Leert spelers vechten voor de club.

Daarnaast moet er een goede systeem assistenttrainer bij die er spelpatronen in slijpt. Type co Adraanse. Misschien wil hij wel advies gaan geven 2 dagen in de week. 

 

Tobiassen levert kwaliteit af, Grim ook. 

Huidige selectie moet vooral niet zelf gaan nadenken over oplossingen. 

b.raatjes196614-11-2022 om 11:58

Terecht ontslag hij heeft het gewoon niet voor elkaar en zijn uitspraken klopte ook niet vorige week hielt hij Iran erbij waar nergens op sloeg dus Terecht ontslag

campesino14-11-2022 om 12:00

Zolang het maar geen Buijs, lukkien, gall of vd Looi, vind ik het allang goed. Moet in ieder geval iemand zijn die de jeugd een kans heeft.

Groninger met robben als asistente, maduro zoals eerder genoemd of de boer zoals appie voorstelt, lijken me wel wat.

Roelofsky14-11-2022 om 12:07

Afscheid nemen van Suslov,Ngonge,Duarte en Dankerlui want die voegen niets toe binnen de groep.... Mijn voorkeur voor de trainer zou Mischa Visser en Joop Gall als assistent zijn. Hoog Groninger DNA... en natuurlijk 6 nieuwe spelers halen voor middenveld en vleugels en verdediging...

Jantje14-11-2022 om 12:17

Domme besluit om deze trainer weg te doen. lost totaal niks op. deze selectie is gewoon te matig.

technisch manager moet gewoon de laan uit voor deze domme transfers. wat er veranderen moet is dat je jaar in jaar uit je beste spelers weg doet en er mindere voor terug haalt. nieuwe trainer heeft ook weer tijd nodig om zijn team naar zijn hand te zetten.

als ik eerlijk ben verwacht ik gewoon degradatie van de FC dit jaar. voetbal is al jaren lang niet om aan tezien.

alexvl14-11-2022 om 12:19

Aub geen Frank de Boer. Dat is iemand met een persoonlijkheid als een stuk stront.
En dit is persoonlijk ervaren. Die voelt zich meer dan de FC in zijn geheel.

Ik zie toch Lukkien graag vanaf komende zomer komen.
Tot aan die tijd mogen ze Jan van Dijk uit pensioen halen. Die ijzervreter is de juiste persoon denk ik.
Gall zeker niet.

Jantje14-11-2022 om 12:27

Ik zou Ronand koeman vragen om dit jaar af temaken bij de FC.

Fan op afstand14-11-2022 om 12:31

Uiteraard moest er iets gebeuren. Daarbij is het ontslaan van de trainer de meest voor de hand liggende oplossing. Maar met alleen een andere trainer kom je er niet. Ook de selectie moet opgeschoond worden. Weg met de ego's die er rondlopen en nu types halen zoals Itakura, Matusiwa, Memisevic, Cherry etc. Mensen die het gras gewoon opvreten en ook medespelers in het veld durven aan te spreken en te sturen. En qua trainer zou ik een tussenpaus aanstellen en goed kijken wie volgend jaar vrij komt en daar op inzetten alhoewel dat geen garantie op succes wil zijn.(kijk huidige trainer). 

Nevinsrow14-11-2022 om 12:41

 het interview met RTV Noord van MJF concludeer ik één ding. Het wordt Dick Advocaat als interim trainer 

frankism14-11-2022 om 12:43

Ben benieuws naar de nieuwe trainer. 

T zal toch over een andere boeg moeten, in mijn optiek veel meer discipine. De vaderlijke hand werkt duidelijk niet.

Type Jaap stam, Gert jan verbeek?

 

Of toch lokale helder als Joop Gall of Lukkien. (ben ik persoonlijk niet voor),

 

ik las net Raymond atteveld, das ook zon ijzervreter. De zweep mag er wel een beetje over. 

En dan liefst ook nog met oog voor de jeugd. Zal nog een lastige klus worden om een geschikte kandidaat te vinden.

Japie-R14-11-2022 om 13:00

Een niet zo sjieke oplossing om deze trainer de laan uit te sturen. Hier wordt een aimabel mens erg door beschadigd. Jammer dat deze trainer de 25 b.v tjes niet tot een eenheid heeft kunnen smeden. De juiste kandidaat voor deze ploeg zal moeilijk te vinden zijn en als ik dan lees over een Lukkien, Frank de Boer, Verbeek, Atteveld dan zakt bij mij de broek helemaal af  M.J.Fledderus moet maar zien wat hij ervan maakt, veel vertrouwen heb ik er niet in want ik heb hem altijd positief uitvoerend gevonden maar nu maakt hij een grote blunder om deze trainer weg te sturen. En..................asjeblieft niet weer die grootbek iut Dordrecht (ene Buijs)bah!!!! 

Dijk14-11-2022 om 13:36

Schijnt ook nog leuk feestje te zijn geweest gisteravond vanacht. Waar vanmorgen 1 speler Ngonge (dronken van geluk) naar huis zijn gestuurd.  Zie Twitter bericht merijn slagter geen Pelupessy die had alibi.

hermank196914-11-2022 om 14:19

Dit zegt eigenlijk wel genoeg hoe ze er in staan. Ongeinspireerd op veld zo geinspireerd in de kroeg, als ik mijn salaris maar krijg. Opzouten!!

campesino14-11-2022 om 15:19

Het is dikke shit bij Groningen. Er moet een nog grotere bezem doorheen dan ik al dacht. Lekker voor een nieuwe trainer om in deze mesthoop te stappen

 

hermank196914-11-2022 om 14:29

Blijf het jammer vinden dat Frank is ontslagen maar vanaf dag 1 denk ik dat hij nooit is geaccepteerd door enkelen in de groep! Fledderus noemt het een fout van hem. Daar kun je over redetwisten maar feit blijft dat de chemie er nooit was. Trainer blijft verantwoordelijk maar de spelers komen er makkelijk vanaf, letterlijk en figuurlijk. Hoop wel dat Fledderus de stokers een signaal afgeeft dat enkelen op nominatie staan.

Herman Badkuip14-11-2022 om 14:41

Nog even een aanvulling op het rijtje trainers......Louis van Gaal, heeft alle tijd na het WK in Qatar! 

b.raatjes196614-11-2022 om 15:28

Wat dom ze heb ard langeder als jeugd opleiding hij heeft vroeger ook bij pech Zwolle gezeten 

b.raatjes196614-11-2022 om 15:36

Die heb je toch ook bij pech Zwolle deed hij het super goed en de appel hoeft niet ver van d'r boom geplukt te worden hij is in dienst van fc Groningen 

Dijk14-11-2022 om 15:44

Niet geschikt. Ook ontslagen bij Zwolle en Curaçao. Dus vallen we die niet lastig.

slchan14-11-2022 om 15:48

Een naam zie ik niet voorbij komen Erwin Koeman polsen.Mijn persoonlijke voorkeur

 

brummie14-11-2022 om 16:05

Erwin heeft aangegeven na zijn laatste klus in Israël, definitief te stoppen als hoofdtrainer. 

brummie14-11-2022 om 15:51

Goed dat Merijn Slagter rectificeert inzake Pelupessy. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar het leek me al vrij onwaarschijnlijk dat Joey dronken op de training zou verschijnen. Volgens zijn vorige coach bij Wednesday is hij een op en top prof en een hele goede in de groep. 

Neemt niet weg dat hij ook zijn draai nog niet heeft gevonden. 

Jammer dat een speler zoals Ngonge die in potentie zo goed kan voetballen, mentaal steeds door zijn hoeven zakt. Selectie mag sowieso iets ingekrompen gaan worden. Spelers als Irandust & Lundqvist mogen wat mij betreft vertrekken. Vol lof, ook hier op het forum binnen gehaald, maar hebben verwachtingen niet kunnen inlossen. Helaas. 

 

 

Dijk14-11-2022 om 16:04

2 namen die worden genoemd Kasanwirjo en van Gelderen.

Japie-R14-11-2022 om 16:26

En wat is jou punt????

Holwierde14-11-2022 om 16:21

Waarom geen Reiziger van Ajax als trainer halen.

 

Fido14-11-2022 om 16:49

Stegeman  of dijkhuizen niets voor ons zijn aimabele personen

Fan op afstand14-11-2022 om 16:50

De reputatie van onze FC loopt vandaag vele krassen en deuken op. De Messias die de deur gewezen wordt en 2 spelers die dronken op de training komen vanmorgen. Tot welk bedenkelijk niveau is de FC gedaald? En alles overziend ook nog vragen hoe het kan dat de resultaten zo slecht zijn. Diep triest. Valt veel binnen en buiten de club te repareren.

jvantilt14-11-2022 om 16:58

Tja,  voordat de FC bij zichzelf te rade gaat is dit een stap die wellicht aanslaat bij het publiek, maar het verdonkeremaant de eigenlijke structurele problematiek bij de club. 
Té hoge ambities die niet met de aanschaf van nieuwe spelers en behoud oude spelers waargemaakt kunnen worden en het blijft maar doorgaan. Oplossing: degraderen en vanuit de eigen kweek het nodige opbouwen ipv de markt afromen van spelers die bij andere clubs overbodig zijn geworden in de hoop dat...
Al jaren zit de club te kwakkelen met achter-de-feiten-aanlopen-beleid.  Het publiek moet flink betalen, maar krijgt al jaren de kous op de kop.

Nevland14-11-2022 om 17:26

Ngonge en Musampa schaam je diep. Als je niet het respect kan opbrengen om op een fatsoenlijke manier het jaar af sluiten ( en vooral naar Wormuth toe) ben je geen prof en het zeker niet waard om dit shirt te dragen. Per direkt ontslaan!

Fan op afstand14-11-2022 om 17:34

Het moddergooien is begonnen want Wormuth heeft gereageerd. En nu is het zaak te kijken waar het midden is want daar ligt vaak de waarheid. Maar dit is ontzettend slecht voor de reputatie/ naam van de FC. Dit is echt het allerlaatste wat je wilt als club maar ook als supporter. 

The Cottage14-11-2022 om 17:48

LAAT GVD die onmenselijk, hyper commerciële  Fledderus weggaan , een schande voor de FC.

Dank voor de gevulde kas en nu wegwezen, heel snel! 

grunn196714-11-2022 om 17:58

Wie kan die hypocriete Flederus weg schoppen. 

Die lul met vingers kan toch niet blijven zitten.

Giga chaos, die lul is hier verantwoordelijk voor.

Per direct opdonderen en Ted v Leeuwen proberen te halen,  een TD met een echt netwerk in plaats van you tube netwerk.

Eerst een nieuwe TD en dan een nieuwe trainer ! 

 

Nevinsrow14-11-2022 om 18:30

Deze zaak kent alleen maar verliezers. Jammer dat sommige op dit forum ook hun taalgebruik verliezen

Stadjer8114-11-2022 om 19:16

Wormuth vond ik nooit een match. Liep vanaf voorbereiding al niet. Maar ik geloof zijn relaas wel, de bedoeling was wel om te veranderen en hij kent MJF natuurlijk goed. Het zou namelijk ook wel bij het beleid van de club passen, de reden dat bijv. Kemkers ook met de staart tussen de benen is vertrokken omdat topsportmentaliteit hier ontbreekt.

MJF is een misselijke gast, en buiten dat levert hij vooral op sportief gebied slecht werk. Kijk, met een Ted van Leeuwen haal je een geweldige td in huis, maar dan moet de club wel eens gaan luisteren. Het is min of meer 5 voor 12, zoals we nu staan te voetballen loop je gewoon kans op degradatie. De spelersgroep is ook niet in balans, teveel geouwehoer. Hier moet een persoonlijkheid voor staan. 

Heb die top 8 doelstelling nooit begrepen, we zijn een middenmoter. Al een tijdje. Met plek 12 moet je eigenlijk tevreden zijn. Met wat spelers van jong Ajax, wat jonge scandinaviers speel je echt geen top 8. Er is nauwelijks tot geen routine. Als je bijv. een Brenet, Unnerstall, Vormer of Tannane had kunnen halen, een paar ervan, ja dan kan je heel misschien spreken van linkerrijtje. 

b.raatjes196614-11-2022 om 19:22

We kunnen niet iedereen de laan uit sturen daar hebben we nu geen tijd voor eerst een goede trainer halen daarna nieuwe spelers halen dat heeft nu de prioriteit 

alexvl16-11-2022 om 09:26

HAAL JAN VAN DIJK TERUG.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!