Terug

Deel deze pagina:

Cyril Ngonge mag weg bij FC

Door Redactie 21 reacties

Meerdere incidenten rondom houding en gedrag, hebben uiteindelijk FC Groningen doen besluiten om Ngonge definitief uit de eerste selectie te zetten. De aanvaller heeft daarmee zichzelf de das om gedaan en mag per direct weg. Ondanks de arbeidsovereenkomst dat nog doorloopt tot medio 2025, traint Ngonge in afwachting op een nieuwe club. Technisch manager Mark-Jan Fledderus zegt hierover dat Ngonge een talentvolle voetballer is maar niet aan de normen en eisen voldoet, aan het trainen en voetballen bij FC Groningen.

Reacties:
TomOkker01-12-2022 om 17:41

Tja kijk er niet van op.

Fan op afstand01-12-2022 om 17:42

Indien nodig? Doei.

Hoekie01-12-2022 om 18:41

Verstandige beslissing. Deze speler met veel kwaliteiten is niet met topsport bezig en trekt andere spelers door zijn doen en laten mee in de ellende. Ik weet dat een paar forumleden (o.a. Marco)  denken dat er miljoenen euro overboord gegooid worden maar het houdt na anderhalf jaar pappen en nathouden een keer op. 

Herman Badkuip01-12-2022 om 18:57

Ontzettend jammer dat zo'n talentvolle voetballer als Cyril Ngonge het voor zichzelf, zijn teamgenoten én FC Groningen flink verpest heeft! Lijkt mij een verstandig besluit van FCG, dat een speler zónder waarden en normen niet meer voor FC Groningen gaat spelen! Tevens een duidelijk signaal naar andere voetballers in de selectie, dat niét het spelersbelang, máár het teambelang voorop staat bij Fc Groningen!

Roelofsky01-12-2022 om 19:30

Het was geen team speler ben blij dat die weggaat... Misschien was het wel een eis van de toekomstige trainer zo van met die lul wil ik niet werken....weg der mit.

appie happie01-12-2022 om 19:42

Opgeruimd dus...was vrijdag al bekend...hij is dé onruststoker..jammer had het liever anders gezien,maar het is niet anders.

Ben wel benieuwd wie er trainer wordt...Art interim Langeler denk ik..

Boerentrien01-12-2022 om 19:51

Opgeruimd staat netjes. Goed, dat pijnlijke beslissingen niet meer uit de weg worden gegaan. Het teambelang hoort inderdaad voorop te staan.

b.raatjes196601-12-2022 om 20:06

Denk ik ook ard langeger zal het wel zijn of er moet nog een verassing komen 

Marco01-12-2022 om 20:19

 

Straks moeten we nog een kaarje kopen om Dankerslui rechtsbuiten te zien spelen..

De degradantiepaniek slaat schijnbaar erg toe bij de directie! Eerst al niet meer willen praten met RTV Noord en nu deze mispeer.

Begeleid zulke jongens beter en pas je trainersstaf hierop aan. Moest een geliefde elftalbegeleider afgelopen zomer niet het veld ruimen, omdat hij een weekje extra vakantieverlof wilde met zijn gezin? Een Romano Sion kreeg een vriendin, waarvan hij leerde wat normaal gedrag was. 

In de universiteit stad en gevangenis is er zat kennis en expertise in huis om een moeilijke jongen wat in de rails te houden en de situatie werkbaar te houden.

Als betaald voetbal club is het helemaal wanbeleid en Kapitaalvernietiging. Wilde je al per direct afscheid nemen dan had Ngonge stilzwijgend VERKOCHT moeten worden, de transferwindow is zelfs open!

Ajax verkocht Promes vorig jaar nog voor 8,5 miljoen aan een rijke club uit Rusland omdat ze als beursgenoteerd bedrijf van hem afwilden, met bonussen tot zelfs 11 miljoen, nadat hij waarschijnlijk iemand heeft neergestoken en een strafrechtelijk onderzoek kreeg. Dan is een Ngonge ook wel te slijten. 

Na zijn mooi doelpunt in de Arena en thuis tegen PSV had hij nu makkelijk voor 2 miljoen verkocht kunnen worden. De voetballerij zit vol met opportunisten. 

 

brummie01-12-2022 om 20:31

Er is binnen FC veel tijd en energie gestoken om Ngonge te begeleiden. Twee trainers hebben hun uiterste best gedaan, en er is door de club zelfs proffesionele hulp ingeschakeld voor Cyril. 

Het houdt een keer op. Jammer van verkwisting van zo'n talent. En dat ligt echt aan Ngonge zelf. 

b.raatjes196601-12-2022 om 21:24

Ik vindt het terecht dat NGONGE weg is hij heeft het zelf verprutst 

BROMBEER01-12-2022 om 22:55

Weg met die kansloze zak en fledderus erachteraan.  Heeft geen topsport mentaliteit,  alleen groningen schiet tekort in de begeleiding vsn zulke gasten,  tis allemaal  veel te steriel geworden.  Zolang hij hier zit komt er geen fatsoenlijk trainer deze kant op,

hermank196901-12-2022 om 23:04

Waarom Fledderus weg? Je mag hem op je knieen dankbaar zijn dat hij Ngonge verwijderd.

Hoekie01-12-2022 om 23:02

Ik heb enige tijd geleden Ngonge zijn reactie aangehoord nadat hij professionele hulp had gehad. Hij heeft er niets van begrepen en denkt alleen aan de firma Ngonge. Bij type spelers als Ngonge, Ihataren moet je op een gegeven moment je verlies nemen. Deze spelers worden alleen nog voor een fractie van de normale transferwaarde verkocht aan gelukzoekers en dan gaat het om een paar ton voor de Ngonge en wat meer voor Ihataren. 

Dijk02-12-2022 om 10:08

Dus eerst Dennis van Rhee de honneurs waar tot er geschikte trainer gevonden is. Dus goeie beslissing en dan zullen ze wel geen vertrouwen in Langeler hebben. En als je Bosz kunt vragen kun je ook hoger inzetten met trainer met naam. Wie volgt ?

Dus raatjes ze zijn er mee bezig bezig bezig voor je helemaal in paniek raakt.

Fan op afstand02-12-2022 om 10:32

Een interne oplossing. Tja wat moet je daar van zeggen? Wat moet je zeggen van het feit dat niemand van de werkloze trainers het stokje op wil pakken? En we hadden aan het begin van het seizoen onze Messias ook binnen gehaald toch? Was het ontslaan van Wormuth te vroeg nu zeker NGonge de deur gewezen wordt? Zomaar vragen die bij mij op komen. Maar goed, misschien ooit antwoorden. Waar de FC nu voor moet gaan is een type zoals Bosz, Van Bronckhorst etc. Je wilt naar de Grote Markt of misschien zelfs meer, zoek dan een trainer die rijkelijke ervaring heeft voetbal op hoog niveau en betaal wat meer. Het aantrekken van zo'n trainer kan ook positief werken op het aantrekken van spelers van een hoger niveau dan wat we nu hebben. En vaak hebben dit soort trainers ook contacten op een hoger niveau in de voetbalwereld. En ze hebben vaak meer ervaring met egootjes.

Bayco02-12-2022 om 11:28

Wat zegt het dat je de trainer ontslaat.. naar buiten communiceert...dit was een inschattingsfout. We gaan snel opzoek naar een opvolger. 

 Je diverse trainers benaderd hebt. En ze allemaal zeggen nee. Laten we wel wezen.. fc was al gesprek en waren al heel ver.

Dus trainers zijn wel geïnteresseerd in de fc. Maar de gesprekken gaan dus mis bij de onderhandelingen..

Voor mij zijn nu wel grote twijfels bij het functioneren van flederus. Niet qua verkoop.. daarvoor verdiend tie complimenten. Maar de rest....... aanfluiting.

 

Ik hoop dat die van de Ree suc6 haalt bij onze fc.. en niet zondebok wordt van flederus. Of van ons als fan. Ik ben er niet blij mee dat hij voor de groep gaat staan. Maar heb wel waardering dat hij het doet. Laten we als supporters hem steunen. Ook al vinden we van alles van flederus 

brummie02-12-2022 om 12:28

We waren niet bij de gesprekken met Schreuder, en kunnen dan ook niet oordelen of het aan Fledderus lag. Schreuder ligt op koers met Zwolle voor promotie, en wellicht zijn er persoonlijke redenen dat hij niet komt. 

Dat clubs hun huidige trainer niet willen laten gaan (Lukkien/Oostingh) valt ook te begrijpen. Bosz polsen was een proberen waard, maar zal opties hebben in grotere competities. 

Vind het allemaal wat te makkelijk om alles op Fledderus te gooien. Hij is niet de enige in proces aantrekken nieuwe trainer. In iedergeval heeft FC niet gekozen voor een paniek oplossing voor de lange termijn. En dat valt te waarderen. 

Nu het eerst intern opgelost is, rustig verder oriënteren. Nu kunnen ook trainers benaderd en gesprekken worden  gevoerd worden die komende zomer uit hun contract lopen. 

Bayco02-12-2022 om 12:40

Dat ben ik niet met je eens brummie. Zit vaak wel op.1 lijn met je.

We zijn idd niet persoonlijk bij de onderhandelingen geweest. Maar schreuder is wel op gesprek geweest. Dus had hij er wel oren naar. Anders kom je niet op gesprek.  De persoonlijke redenen enz.. nee dat geloof ik niet. Dus de onderhandelingen zijn ergens spaak gelopen 

Sommige van ons hebben miss wel een kennis die indirect bij de gespreken betrokken is.. en ook meer informatie heeft. 

 

Ik hoop dat die van de ree het goed gaat doen bij de fc.. maar op de vraag is dit een paniek oplossing.. denk.miss wel. Er zijn 4 weken voorbij en verschillende mensen hebben bedankt. Trainingen enz beginnen weer... dus denk wel lichte paniek. 

 

Maar goed laten wij hem wel de 100 % steun geven. En hopelijk wordt hij geen kop van jut

 

 

Herman Badkuip02-12-2022 om 12:28

Gewilde trainers gaan (nog) niet met FCG in zee,

dus wordt het interim-trainer Dennis van der Ree.            

Toch geen slechte keus om iemand uit eigen staf te pakken,

want Dennis laat zijn spelers never nooit zakken!

Hoop dat interim-Dennis met zijn staf in alle rust én met vertrouwen kan werken,

misschien moet MJF in januari nog wel even onze selectie gaan versterken!

Verwacht dat alle supporters van FCG achter hun nieuwe trainer en spelers blijven staan,

dan staan we eind mei niet meer onderaan! 

b.raatjes196602-12-2022 om 12:32

Wie weet doet deze trainer uitstekend zijn best geef hem de kans

TomOkker02-12-2022 om 12:41

Ik zie wel een lichtpuntje. Als FCG eruit vliegt vliegt MJF mee. 

Hoekie02-12-2022 om 12:49

Vreemde manier van denken dat er lichtpuntjes zouden zijn bij degradatie. 

TomOkker03-12-2022 om 09:33

Omdenken is voor velen vreemd maar dat Grote Markt vehaal komt mij meters de strot uit en is nog heel ver weg en misschien moet er iets gebeuren om dat tussen de oren te krijgen bij de beleidsbepalers. Maar als van Rhee het aan de praat krijgt en MJF 2 - 3 goede spelers weet te vinden dan kan de wereld er weer heel anders uit zien. Zo krom is het voetbalwereldje dan ook wel weer. Leven bij de waan van de dag heet dat.

brummie02-12-2022 om 13:06

@Bayco

Wellicht wilde Schreuder perse zijn eigen staf mee, of salarismatig of zijn eigen gevoel. Er kunnen zoveel redenen zijn waarom Schreuder toch niet bij FC aan de slag wilde.  Heeft wellicht optie FC afgezet tegen functie nu bij Zwolle. Waar hij het ook goed naar de zin heeft. 

Wil alleen maar aangeven dat het niet perse aan MJF hoeft te liggen. 

 

Bayco02-12-2022 om 13:24

Tuurlijk spelen er veel dingen mee.

Maar helaas spelen er ook veel dingen rondom mjf.  Intern rommelt het enorm wat betreft zijn functioneren. Hopelijk kan ik de redenen achterhalen. Dan zal ik dat ook delen.

Hoop nu maar dat er rust komt en het weer bergop gaat. En hopelijk komen de 2 beloofde versterkingen gauw.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!