Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Excelsior tegen FC Groningen

Door Tom Kuiper 28 reacties

Zondag is het dan zo ver. Na een lange winterstop hervatten Excelsior en FC Groningen de competitie aanstaande zondag. Het was een winterstop met volop voetbal, maar het WK lijkt alweer zo ver weg. De FC heeft misschien niet gevoetbald, maar stil was het zeker niet. In deze voorbeschouwing zullen we kort terugblikken op de gebeurtenissen rondom de FC. We kijken ook vooruit, want er staan een hoop wedstrijden voor de deur.

Winterstop
Volgens betrouwbare media zijn er deze winter drie a vier trainers benaderd. Joseph Oosting (RKC Waalwijk), Dick Lukkien (FC Emmen) en Dick Schreuder (PEC Zwolle) zijn de drie bekende namen. Laatstgenoemde zat zelfs al ver in de onderhandelingen maar zag schijnbaar na een aantal gesprekken de overstap niet meer zitten. Wat de reden daarvan was? Misschien gezond verstand. Zo kan Schreuder nog promoveren met PEC Zwolle en bij de FC valt er helaas weinig te winnen als trainer zijnde.
Het gerucht gaat dat ook Peter Bosz gepolst is, maar die zag een overstap ook niet zitten. Daarom is van de week bekend geworden dat Dennis van der Ree het “vertrouwen krijgt” en het seizoen af mag maken. Dennis van der Ree was vorig jaar assistent (video analist op papier) van Arne Slot. Zo had van der Ree ook de leiding over het trainingskamp in Spanje. De FC speelde daar een aantal wedstrijden en het leek een goede oefencampagne te hebben gedraaid na onder meer een dikke overwinning tegen FC Utrecht. De afsluiter was de wedstrijd tegen Almere City. Met wel geteld 0 gecreëerde kansen verloor Groningen dik verdiend met 0-2 op Corpus. De FC had nog mazzel ook want Almere raakte zowel paal als lat. Een wake up call of (opnieuw) een waarschuwing? De ploeg kan in ieder geval wel een kwaliteitsimpuls gebruiken. Zeker na het wegvallen van Ngongé, die uit mag kijken naar een andere club.

Echt transfernieuws hebben we nog niet gehad. De bekritiseerde Mark-Jan Fledderus zegt tijdens het trainingskamp wel 3 a 4 gesprekken op een dag te voeren met vertegenwoordigers van voetballers. In elk interview geeft Fledderus aan dat hij denkt dat er meer in de selectie zit dan we tot op heden hebben gezien. Daarmee lijkt hij het vertrouwen te geven aan de ploeg die nog maar één punt boven de streep staat.

Excelsior uit.

FC Groningen treed zondag dus aan in Rotterdam, maar doet dat met een gehavende selectie. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Marin Sverko, Nordin Musampa, Laros Duarte, Daleho Irandust en Paulos Abraham geblesseerd zijn. Daarnaast is Mike te Wierik geschorst. Niet fijn om zo aan een overvolle voetbalmaand te moeten beginnen. In januari speelt de FC tegen Excelsior, Spakenburg, Feyenoord, Heerenveen, Cambuur en Volendam. Er moeten punten gepakt worden, want februari begint met wedstrijden tegen FC Twente en PSV.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Van Gelderen, Kasanwirjo, Balker, Määttä; Oratmangoen, Pelupessy, Van Bergen, Valente, Suslov, Pepi.

Aan de steun van de supporters ligt het niet. Het uitvak in Rotterdam is (wederom) uitverkocht. 400 supporters reizen de club achterna! Grote klasse!

Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip06-01-2023 om 20:45

Eindelijk gaat de bal weer rollen in de eredivisie, FC Groningen heeft zondag in de laatste wedstrijd van deze ronde een lastige uitwedstrijd op het matige kunstgrasveld tegen Excelsior! Veel geblesseerde spelers in de selectie van trainer Dennis van der Ree én een geschorste Mike te Wierik. Verwacht zelf dat Thijmen Blokzijl zijn eredivisie-debuut gaat maken tegen de Rotterdammers in de achterste vier naast Radinio Balker. Voorin verwacht ik, naast Florian Krüger en Ricardo Pepi, de jonge Thom van Bergen....En een middenveld met Joey Pelupessy, Luciano Valente en Tomas Suslov. Tegen Excelsior moet zondag toch een resultaat mogelijk zijn, op zijn minst een gelijkspel én misschien wel een kleine overwinning....Nog maar even afwachten of onze spelers de juiste wedstrijdinstelling meenemen naar Rotterdam. Aan de steun van de 400 FCG-supporters zal 't niet liggen, zij zullen er weer ruim 90 minuten vol voor gaan! Mijn hoop is gevestigd op de debuterende talenten [Blokzijl, van Bergen én misschien ook Jorg Schreuders], waar ik veel van verwacht!  

Metworst06-01-2023 om 20:55

Herman, als er in deze omstandigheden spelers niet de juiste wedstrijdinstelling kunnen opbrengen mogen ze wat mij betreft op de transfer lijst. 

 

Metworst06-01-2023 om 20:51

Poah,  de chornisch geblesseerden maken naast die van Duarte en schorsing van te Wierik de spoeling wel dun. Ook door het gekozen/ noodgedwongen aankoopbeleid natuurlijk, waar soms risico's worden genomen. Wel weer kansen voor de jeugd dus. Daarbij een uitwedstrijd maakt dat we denk ik al blij moeten zijn met een puntje. 

MJ moet mbt de versterkingen echt fitte mannetjesputters halen. 

Herman Badkuip06-01-2023 om 21:06

Denk dat zeker de jonge talenten Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen wél willen laten zien, dat ze goed kunnen voetballen.....

Jantje06-01-2023 om 21:00

Ik verwacht winst drie keer Van Bergen 

Marco06-01-2023 om 22:52

We gaan het wel zien. Zonder Duarte, Te Wierik en Ngonge blijft er nog minder kwaliteit over. Vreemd dat Kruger niet mee doet. Die begint te scoren en werkt hard.

Suslov en Pepulessy stonden er naast tegen Fortuna. Toen ze erin kwamen ging het helemaal verkeerd. Waarom ze nu in de basis staan is onduidelijk. 

Op het veld staat 1 speler, waarvoor er meer voor is betaald dan de andere 21 spelers samen. Gelukkig draagt die speler het shirt van Groningen. Hopelijk gaat Pepi het verschil maken. 

Herman Badkuip07-01-2023 om 10:07

Zeker vreemd dat Florian Krüger helemaal niet wordt genoemd....staat niet bij de geblesseerde spelers.

no guts no glory06-01-2023 om 23:40

Ik moet er niet aan denken dat Pepi geblesseerd raakt, dan hebben we helemaal geen scorende speler meer over. Er moet echt scorend vermogen bij zeker nu Ngonge ook niet meer opgesteld kan worden. 

Bayco07-01-2023 om 02:12

Laten we hopen dat tei fit is .. maar ook blijft!!

 

Las dat er veel intresse vanuit Engeland is...waar gezegt wordt dat het onwaarschijnlijk lijkt om hem nu over te nemen van augsburg ... maar gaan wel kijken wat mogelijk is..

Hoop niet dat er ergens een clausule in het huurcontract staat

appie happie07-01-2023 om 10:11

De jongelingen zouden zomaar kunnen verrassen.

Wie weet..Excelsior is nou ook geen wonderploeg..en wellicht spelen ze morgen zonder " druk"..en counteren we ze er uit..0- 2..

Er moet gewonnen worden,volgende week Feyenoord daarna uit naar het Dorp..

Tussendoor beker tegen Spakenburg...

Ik ben benieuwd..

Fan op afstand07-01-2023 om 10:41

Zou mij verbazen dat ze nu ineens het licht hebben gezien bij de FC en dat ze de pannen van het dak spelen. Een voordeel zou inderdaad kunnen zijn dat er jeugdspelers een kans krijgen en dat zij onbevangen gaan spelen en daarmee de meubelen gaan redden in Rotterdam. Vind het trouwens heel bijzonder dat er zoveel eerste elftal spelers niet inzetbaar zijn door vooral blessures. Zeker na deze lange winterstop. Wil ook nog even reageren op de uitspraak van Fledderus dat hij vertrouwen heeft in de huidige selectie. Als hij dat niet zou hebben dan ondermijnt hij voor een groot deel zijn eigen aankoopbeleid. En krijg ook het gevoel dat dit als excuus gebruikt wordt omdat hij tot op heden niet capabel geweest is nieuwe versterkingen aan te trekken. Maar goed, dit even een weergave van mijn gevoel. Laten we hopen dat we morgen met 3 punten Kralingen gaan verlaten en dat ook komende week de volgende ronde van de KNVB beker gehaald wordt met daarna weer een thuiswedstrijd in de beker. En een compliment voor alle fans die elke keer trouw de FC achterna reizen om hun ploeg te steunen.

b.raatjes196607-01-2023 om 10:53

Ik verwacht hier wel wat van want de jonge spelers krijgen nu hun kans dus die moeten ze nu grijpen en dat gaat ze ook doen 

Reactie verwijderd door redactie

campesino07-01-2023 om 11:34

De gebleseerden ( op Duarte na, normaal gesproken geen basisspelers) zullen na het verlies tegen excelcior ( want daar kan je donder op zeggen) wel weer gebruikt worden als excuus. MJF zal weer geduld prediken, want met deze fantastische selectie gaat het zeker goedkomen. Maar als we met 0 punten uit rotterdam terugkeren, is er maar 1 schuldige: MJF.

Het was al moeilijk te verteren dat hij van de zomer de selectie niet op orde bracht, maar goed toen werd er met onze duitse vriend Wormuth nog zand in onze ogen gestrooid en was er nog hoop. Maar je moet wel heel onnozel zijn om te denken dat met een paar jeugdspelers erbij, deze onervaren trainer wel voor elkaar krijgt, wat Buijs en Wormuth niet konden.

marcelfcg07-01-2023 om 11:36

Ik verwacht een nederlaag en daarna een in paniek geraakte Fledderus die eindelijk aankopen gaat doen.

Dijk07-01-2023 om 11:53

Hij blijft wel cool, fleddie. Maar wie gaan er komen dan?Mochten ze verliezen van Exelsior wat ik helemaal niet zo verassend zal vinden ! 

Of komen er excuses? Veel geblesseerde spelers of toch de ervaring van niet kunnen winnen. En de woorden Pelupessy ik speel nog steeds onder mijn niveau. 

Succes fc

 

 

marcelfcg07-01-2023 om 12:36

Wie er gaan komen?

Ik zou zeggen de speler die we na het vertrek van Matusiwa blijkbaar nog steeds niet hebben gevonden.

En daarnaast een vleugelflitser die wel een voorzet op maat kan geven.

Dat lijkt mij de eerste prio en als het helemaal meezit ook een echte RB.

Henk107-01-2023 om 13:03

Ik hoorde het interview met de nieuwe trainer op RTV Noord gisteren. Ik voorspel dat er niemand meer bij komt. Zowel de TD als aanvoerder Pelupessy zeggen dat er voldoende kwaliteit aanwezig is, en dat het team te laag staat in verhouding tot de aanwezige kwaliteit. Ooit was het nóg slechter, en toen kwamen Bel Hassani en Bruns en die gaven het team een andere drive, en daarna begon het te lopen.  Of een paar verliespartijen en het wordt steeds lastiger om naar boven te krabbelen. Ik ben betrokken supporter,  en ik hou mijn hart vast.

Fugazi07-01-2023 om 16:38

Ik hoorde de nieuwe trainer ook en dacht meteen: Fledderus heeft eindelijk zijn marionet gevonden. Die vertaald de onkunde van Fledderus in ieder geval zonder kritiek. Wat die karakterloze aanvoerder van ons allemaal blaat is allemaal voor de bühne. Die staat het hele seizoen de pers al lachend te woord met een schoon tenue en zonder zweet op zijn voorhoofd. Ik hoop van harte dat ze morgen 3 punten gaan pakken maar ik zou er niet op durven wedden. In alle reacties hoor je de woorden misschien en als of wellicht. Het is heel broos. Hopelijk laten ze het morgen zien en vechten ze zich een slag in de rondte. Wellicht lukt het en misschien hebben ze het licht gezien en als de jeugd het oppakt. Blablabla. Het is gewoon de dood of de gladiolen en niets anders. 

TomOkker08-01-2023 om 10:01

@Henk, ik kreeg zelfs al de bevestiging na het interview van MJF. "directe versterkingen en anders niet" dit zei MJF overigens al ergens begin december. Dit moeten dan al spelers zijn van wie de makelaar geen krant leest en niet op internet zit. Misschien een makelaar die op zwart zaad zit waarvan de speler niet kan lezen. Want welke zichzelf respecterende speler wil zich tot aan de enkels toe laten affakkelen. Om maar meteen een streep door het 'springplank' effect te halen. Vervelende bijkomstigheid is dat spelers te duur zijn voor FCG want elke speler die in beeld is, overigens lekker makkelijk om dit te zeggen, worden ook wel 2 -3 andere clubs genoemd die meer kunnen betalen en het verkooppraatje van FCG inmiddels verworden is tot luchtfietsen. Kansloze missie dus en geen toeval dat we met de 2e keus van Ajax zitten opgescheept die denken dat ze god zijn. 

Denken we nu echt dat de spelers die zogenaamd een 'stap' wilden maken ooit terug willen komen. Spelers die in nietszeggende competities of de zgn. grotere competities spelen, wegkwijnen op de bank of zelfs in het 2e elftal belandden en na een 'mislukt' seizoen weer kunnen vertrekken en onderhand wereldreizigers genoemd mogen worden. Dat hebben ze er waarschijnlijk allemaal voor over gehad om uit de ellende die ze om zich heen zagen weg te komen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk want het verhaal Björn Meijer is natuurlijk een mooi sprookje en overkomt je eens in de 5 - 10 jaar. Brummie zal overigens wel weer met meer uitzonderingen op de proppen komen maar dat zullen er niet veel zijn.

Het is sowieso een slecht idee om spelers terug te halen want die kunnen vaak niet omgaan met de geromantiseerde verwachtingen omdat ze niet meer de spelers om zich heen hebben die hun spel destijds ten goede kwam. Het is pijnlijk om te constateren dat we met een onervaren trainer en dito spelers uit de 'gevaren zone' moeten blijven en als het lukt de mensen die dit altijd al gezegd hebben zichzelf op de borst gaan kloppen. Terwijl het voetbal in Groningen zo langzamerhand aan het uitsterven is. 

Dijk07-01-2023 om 13:07

Spannend allemaal zou dit lukken?

Zeker een must, type Matusiwa en iemand die de spitsen bediend !

Ja en de de RB want v Gelderen heeft het ook nog niet laten zie dat hij betrouwbaar is voor de RB positie. 

We gaan het meemaken ?

brummie07-01-2023 om 15:11

Fijn dat de competitie na lange tijd weer begint! Ondanks blessures en schorsingen kijk ik uit naar morgen. Ben benieuwd hoe bijv. van Bergen het gaat doen. Kan de ploeg voortborduren op het goede spel zoals oefenpot tegen Utrecht? 

Excelsior heeft ook de nodige personele problemen, o.a. Ayoub, die het hele seizoen al kwakkelt. Maar ook Pierie is afwezig. In de winterstop heeft Dijkhuizen (prima trainer in mijn ogen), met name aan het defensieve gewerkt. Excelsior kreeg teveel goals tegen. In de selectie bij Excelsior maar 1 linksback, en maar 3 vleugelspelers. Excelsior zal de markt opmoeten wordt geschreven. 

Laatste oefenwedstrijd Excelsior was tegen Willem II, die met 3-1 verloren ging. Net als FC tegen Almere een slechte generale. 

Ik verwacht morgen zeker geen wonderen en een flitsende FC. Een resultaat, zou al een mooie start zijn van de tweede seizoenshelft. 

val07-01-2023 om 16:50

Op de vele forums is de nodige paniek te lezen over FCG. Hoe is het mogelijk dat er nog geen enkele versterking is aangetrokken? In een gehouden poll verwacht 55% dat FCG gaat degraderen. Is Fledderus nog wel de juiste man om het tij te keren? Veel bezorgheid dus over de Trots van het Noorden. Belangrijk is dat de beleidsbepalers van FCG niet in paniek raken. Fledderus maakt naar de buitenwacht (nog) niet deze indruk en dat is positief. Volgens de berichtgeving wordt nog gemikt op een rechtsback, een centrale verdediger en een buitenspeler. Het moeten dan spelers zijn die er direct staan en het team beter maken. De vraag is of dit lukt. Het zullen geen spelers zijn met een prijskaartje van > 2 miljoen (zoals Ekdal). Het gevaar bestaat dat van de lijstjes de meeste gewilde opties niet haalbaar zijn en dat FCG dan in 2e of 3e keuze's terechtkomt. Hoewel Fledderus geen voorstander is van huren zou het in deze situatie misschien wel verstandiger zijn. Beter dit dan straks nog paniekaankopen doen. Jammer is dat veel van het salarisbudget is besteed aan niet goed functionerende, ervaren spelers zoals Pelupessy en Te Wierik. Verwacht mag worden dat laatstgenoemde in de 2e helft van de competitie nog diverse kaarten krijgt en daardoor nog een aantal wedstrijden zal moeten missen. Tel daarbij de blessuregevoeligheid van Sverko en Musampa dan is de noodzaak van een goede centrale verdediger wel te verklaren. De rechtbackpositie is al langere tijd een zorgenkindje en voorin mist een snelle buitenspeler met diepgang. Wat zou het mooi zijn wanneer Tom van Bergen morgen een goed debuut maakt en zorgt voor de broodnodige 3 punten.

Herman Badkuip07-01-2023 om 17:22

Volgens mij heeft trainer Dennis van der Ree veel vertrouwen in de jeugdspelers, die tijdens de winterstop bij de selectie zijn gekomen. Thom van Bergen gaat morgenmiddag waarschijnlijk debuteren en ook centrale verdediger Thijmen Blokzijl zal zeker minuten gaan maken! Luciano Valente heeft zich in de eerste seizoenshelft al laten zien en zal ongetwijfeld alleen maar sterker worden de komende weken! Bij zo veel geblesseerde spelers zal ook middenvelder Jorg Schreuders zijn kans wel krijgen en wellicht later dit seizoen Alex Mortensen als spits? Paniekaankopen moet Mark Jan Fledderus zeker niet doen, als hij géén échte sterkhouders kan halen, zou ik voor de jeugdspelers gaan!

hermank196907-01-2023 om 17:34

Wat zullen enkele gasten op dit forum morgen de dag van hun leven krijgen. Wat moet het voor hen een goed gevoel geven dat er een aantal jeugdspelers meedoen, mocht dit het geval zijn. Dit was toch de wens van enkelen? En ja wat zal het fantastisch zijn wanneer ze ook nog scoren! 

Reactie verwijderd door redactie

brummie07-01-2023 om 18:29

Volgens mij gezien de blessures en schorsingen is het nu ook even noodzaak om bijv. Van Bergen in te brengen i.p.v. wens. In iedergeval fijn dat FC talentvolle jeugdspelers achter de hand heeft die nu zich mogen laten zien. Geeft de jeugdopleiding weer meer glans én perspectief.

 

Fugazi07-01-2023 om 17:43

Dennis van der Ree moet wel vertrouwen op de jeugd aangezien hij geen ervaren versterking erbij krijgt. Fledderus trekt aan de touwtjes en van der Ree beweegt. Volgens Fledderus en dus ook van der Ree is onze selectie goed genoeg. Zorgelijk. 

b.raatjes196607-01-2023 om 18:12

Ik vindt we moeten ook eens vetrouwen hebben er moet inderdaad wat versterking komen 

The Cottage07-01-2023 om 18:31

Het zou niet eens slecht zijn wanneer de FC degradeert dan gaan de gekkies weg.Ipv van hen komen er echte FC mensen met normale beleidsideeën  dat weer teruggaat naar de basis waarom de FC zo populair is geworden. Geef de club weer aan de supporters en laat het besturen door normale FC Groningen mensen met hart voor FC die weten wat en welke plek de FC heeft in de (voetbal)wereld.

Hoekie07-01-2023 om 20:07

Heb jij een flauw benul wat een degradatie financieel en sportief met een club doet?

Waar zijn dan die echte FC mensen en wat zijn volgens jou normale beleidsideeën?

Over welke teruggaan naar de basis heb je het en over welke periode? 

De club teruggeven aan de supporters : Over welke supporters heb je het. Zijn dat de azijnzeikers die dit bestuur weg willen hebben? 

Welke plek moet de FC in de voetbalwereld hebben en hoe denk je dat te bereiken?

Hoe zie je het besturen nu en wat moet er volgens jou veranderen om het beter te laten gaan. 

Welke duizendpoot heb jij in gedachten die deze uitdaging moet aangaan. 

Herman Badkuip07-01-2023 om 20:13

Sorry hoor, maar deze post van the Cottage kunnen we toch niet serieus nemen....En degraderen lost niets op hoor, dan wordt 't alleen maar lastiger voor FCG! 

brummie07-01-2023 om 19:02

Gudde en Fledderus zijn verantwoordelijk dat de FC weer in financieel gezond vaarwater is gekomen. En vrijwel iedereen vindt Gudde een prima directeur. Ook speerpunt jeugdopleiding werpt zijn vruchten af.

Degradatie zal de club niet beter maken, kijk hoe de concurrentie nu in de KKD is. En hoe moeilijk het is om te promoveren. 

Dat het sportief wat minder loopt en dan hopen op degradatie is wel het meest onzinnige wat ik tot nu toe heb gehoord. Het zou club jaren terugwerpen. Zowel binnen als buiten het veld. 

Fugazi07-01-2023 om 20:17

Dat we in financieel opzicht er goed op staan is mooi maar wat heb je er aan als je degradeert. We zijn een voetbalclub en dus hoort het kapitaal op het veld te staan. We zijn geen bank. Aangezien onze huidige selectie amper waarde vertegenwoordigd ben ik bang dat het gezonde vaarwater snel gaat opdrogen. Tevens is het zo dat Fledderus zelfs met een gezonde financiële huishouding nog niet in staat is kwaliteit aan te trekken. Als Gudde een prima directeur was geweest dan had hij Fledderus gelijktijdig met Wormuth eruit gesodemieterd. Gudde zou bij mij in aanzien stijgen als die dat alsnog voor het nieuwe seizoen gaat doen. Hopelijk is het dan nog niet te laat.

b.raatjes196607-01-2023 om 19:29

We gaan niet degraderen fc Groningen heeft de juiste weg nu bewandeld door de hoofdtrainer wormuth te ontslaan je ziet nu in de ploeg dat het plezier weer terug is en dat is al heel wat en we kunnen nu ook nog versterking halen als het nodig is daar naast vindt ik het prima dat we de jeugd een grote kans geven we hebben bacuna en arjan robben gehad en bjorn meijer 

brummie07-01-2023 om 20:52

Fugazi, ben het oneens met je dat selectie amper waarde vertegenwoordigd. Er zijn in mijn ogen aardig wat spelers die waarde hebben en FC mooie transferopbrengsten kunnen opleveren. 

Qua marktwaardes spelers staan we keurig op een 9e plek vlakbij de nr. 6,7 en 8 in de eredivisie. 

 Fledderus is ook niet superzuinig trouwens. Pepi zal niet goedkoop huren zijn en Maátä en Krüger waren ieder ruim boven de miljoen euro. 

BROMBEER08-01-2023 om 09:47

En qua punten op de ranglijst? 

BROMBEER08-01-2023 om 09:48

En zowel maata als kruger weggegooid geld. Maar we zien het vanavond om 18.45, waar we staan. 

TomOkker07-01-2023 om 21:47

Excelsior is nog niet eens mijn grootste zorg, laten we op 29 januari 16:30 uur maar eens weer kijken hoe de vlag erbij hangt.

Fugazi07-01-2023 om 21:53

Ik zeg ook niet dat Fledderus zuinig is. Hij weet alleen niet wat die moet kopen met dat geld. Dat Pepi een duit kost dat geloof ik wel. Dat moest ook wel anders hadden we helemaal geen spits gehad. Dat Maata en Kruger beide meer als een miljoen hebben gekocht is precies de kritiek die ik op Fledderus heb. Dat is weggegooid geld. Een linksback die niet kan verdedigen en een niet scorende spits. Goed gedaan Fledderus!!

Oeleoptak08-01-2023 om 00:32

Juist over die twee spelers maak ik me niet zoveel zorgen. Meer om dat dozijn miskopen in mijn ogen. technisch te zwak of fysiek altijd zwak en misselijk. Om nog maar te zwijgen over de mentale weerbaarheid. Het rijtje is wel bekend. Dat de TD er niet in slaagt om met goede spelers op de proppen te komen is zeer zorgelijk. Geen netwerk? Slecht imago van club of TD zelf? 
In de zomer had hier al aan gewerkt moeten worden. Daar slaagde hij niet in. Kwam met de verkeerde trainer op de proppen. En nu is er geen aanvaardbaar iemand te vinden blijkbaar. Niemand heeft er zin in. Een triest verhaal kortom. De neergang van wat een mooie club zou moeten zijn. 

BROMBEER08-01-2023 om 09:51

Laten we nu gewoon eerlijk zijn , qua verkopen  ruim voldoende en qua inkopen dikke onvoldoende voor fledderus en Beuving. Stand op de ranglijst liegt niet!!

TomOkker08-01-2023 om 10:33

De ranglijst wil ik komende periode nog wel even laten voor wat het is, ik denk nl. dat de maand januari een zogenaamde "vorentscheidung" wordt. Maar goed aan de andere kant, de wereld is dan natuurlijk ook weer zo als er onverwachts een bal invliegt het weer helemaal hosanna is. Maar met dit onervaren spul tot en met MJF aan toe zie ik het voorlopig somber in. Men kan mij natuurlijk verrassen qua stand want als de concurent verliest en jij pakt een punt dan zou je het in theorie kunnen redden, maar kan mij niet voorstellen dat we met dit net om de hoek kijkende ensemble, met welk systeem dan ook, het spel opeens beter is of wordt. Helemaal als je het hebt over het vertoonde spel tot nu toe of het voetbal in het algemeen, dan zeker niet. Het kan altijd beter hoor ik sommige roepen en dat klopt maar dat noemen we in het algemeen laag hangend fruit wat nog net niet is aangetast. Ietjes makkelijker gezegd, een kinderhand is gauw gevuld. Maar zoals gezegd ik laat mij graag verrassen.

Kein geloel Fußbal spiel'n 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!