Terug

Deel deze pagina:

Tandeloos FC Groningen verliest nipt in Kralingen

Door Redactie 70 reacties

Het is FC Groningen niet gelukt om dit nieuwe jaar met een positief resultaat te starten. Uit bij Excelsior verloor het met 1-0 door een doelpunt van El Yaakoubi die twintig minuten voor tijd scoorde. Terugkijkend op de wedstrijd speelden de groen-witten een redelijke eerste helft waarbij het grotendeels de controle had. Na de pauze kenden de Kralingers meer spelaandeel met de beste kansen. Schrijnend om te zien was dat FC (op de openingsfase na) vrijwel niet tot kansen en mogelijkheden kwam. 

eerste helft
Na de één minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Pele kon de wedstrijd beginnen. Trainer Dennis Van Der Ree en de spelers Thijmen Blokzijl en Thom Van Bergen debuteerden op het hoogste niveau. Onder aanmoediging van het fanatieke uitvak kende de openingsfase het meeste balbezit voor FC dat met veel intentie naar voren voetbalde. Vrij snel in de wedstrijd waren er twee grote kansen (waaronder één rebound) voor Van Bergen die tot twee keer toe op Van Gassel stuitte.

Na een ruim kwartier lieten ook de Kralingers voor het eerst van zich spreken. Een voorzet bereikte Goudmijn die over het doel schoot van Verrips schoot. Op de speelhelft van Excelsior kreeg Valente het op zijn heupen die de combinatie zocht met (de buitenspelstaande) Pepi, waardoor de aktie geen doeltreffend vervolg kende.

De thuisploeg kwam wat meer in de wedstrijd. De Groningers mochten niet klagen dat kleine overtredingen op Azarkan door de vingers werden gezien. Diezelfde Azarkan kreeg uiteindelijk wel geel en ook Van Gelderen onderging in een andere situatie hetzelfde lot. Vlak voor rust drongen de Kralingers aan maar achterin kwam Groningen niet in de problemen. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. FC drong diverse malen aan maar was slordig met de voortzetting waardoor kansen uitbleven. Daarentegen werd Excelsior gevaarlijker en was er in de 53e minuut een grote kans voor Azarkan die Verrips tot een knappe redding dwong. Kort daarna kapte Azarkan Määttä uit en schoot rakeling langs de tweede paal. Aan de andere kant van het veld was Groningen dichtbij de 1-0 na het behendig voorgeven van de bal door Pepi waardoor deze uiteindelijk via het hoofd van Suslov nipt naast ging.

Goudmijn beproefde Verrips in de korte hoek. Van Gelderen werd gewisseld, Pelupessy mocht het laatste half uur volmaken. Balker gooide zich voor een doelgerichte harde knal van Goudmijn, de afvallende bal werd nipt over het doel gewerkt door Azarkan. Aan de overzijde leek Pepi op weg te zijn naar de openingstreffer maar schoot in het zijnet. Twintig minuten voor tijd kwamen de Groningers dan toch op achterstand. Een hoekschop werd bij de eerste paal ingekopt door El Yaakoubi.

Met nog een kwartier te gaan werden Krüger en Kalley ingebracht voor de moegestreden Valente en Suslov. De Groningers zetten opnieuw aan om een dreigende nederlaag af te wenden. Doordat met name de finesse uitbleef in de eindpassing, kon FC geen enkele aanspraak maken om op gelijke hoogte te komen.

FC Groningen blijft voorlopig op een vijftiende plek. Aankomende donderdag ontvangt het voor de beker Spakenburg, drie dagen later wacht Feyenoord. Het is te hopen dat een aantal geblesseerden (met alle respect voor de twee debutanten) snel weer fit is en dat er gerichte versterkingen worden gecontracteerd.

Opstelling Excelsior: Van Gassel, Horemans, El Yaakoubi, Nieuwpoort, Tjoe-A-On, Baas, Fein, Goudmijn, Azarkan, Van Duinen, Driouech                          

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Määttä, Oratmangoen, Kasanwirjo, Valente, Van Bergen, Pepi, Suslov     

Reacties:
Holwierde08-01-2023 om 19:15

Wanneer trappen ze dze eigenwijse dikke domme Fledderus weg bij de Fc.

Hij vindt dat de selectie goed is ,hij denkt alleen maar aan zich zelf ,de supporters hebben er blijkbaar geen verstand van .

Hij heeft nog vertrouwen in de selectie,terwijl heel Nederland ziet dat dit een degradatie kandidaat is.

Deze selectie is zelfs niet goed voor de eerste 6 plaatsen in de KKD

Japie-R08-01-2023 om 19:26

+++++

Oeleoptak08-01-2023 om 19:32

Het wordt tijd dat bij de eerste thuiswedstrijd de spandoeken onder het bed vandaan worden gehaald en de witte zakdoekjes niet vergeten. Het enige signaal wat men aan de top verstaat. Misschien wil Arjan Robben wel een tijdje TD spelen, of Veldmate, die bij Ajax toch een wat mindere rol heeft nu. Mag wat kosten want dit gaat op deze manier ook veel geld weg. Degraderen kost al helemaal bakken met geld. Dat roepen is niet zo snugger. 
en dan de zaak nGonge. Ik snap ook wel dat hij zich bij tijden onmogelijk gedraagt. Maar denk tevens dat hij op dit moment niet gemist kan worden. Van moraal kan een club niet leven, van doelpunten wel. 

Japie-R08-01-2023 om 19:17

++++++

Nachtwacht08-01-2023 om 19:20

Ik heb wel sympathie voor een aantal spelers en de nieuwe trainer. Vond de start opstelling, spelopvatting en de instelling eerste helft prima. Tweede helft zakken we dan toch door het ijs

Hoe kan het dat een ervaren man als Pelupessy zo eenvoudig zijn man laat lopen bij de corner?

Er moet wat bij, anders zijn de play offs niet te ontlopen

Dijk08-01-2023 om 19:20

OPROTTEN FLEDDERUS EN BEUVING PER DIRECT.

 

Nevland08-01-2023 om 19:23

Er moet nu wat gebeuren anders komt het niet goed. Vervelende is dat wij als supporters afhankelijk zijn van de heren in de leiding. Ik mag hopen dat ze urgentie voelen om hier onmiddellijk wat aan te doen.. 

Boerentrien08-01-2023 om 19:24

Sneu voor dit (te) jonge team. Fantastische steun van onze meegereisde supporters. Hoewel het een uitwedstrijd was op slecht kunstgras, je hoopt toch op minimaal een punt. Misschien tegen beter weten in, ik blijf toch vertrouwen houden. We kunnen echt beter

brummie08-01-2023 om 19:32

Helemaal mee eens Boerentrien, gewoon vertrouwen houden. Debutanten hebben zich knap staande gehouden en had dit jonge team minimaal een punt gegund. 

Het laatste wat de ploeg nodig heeft is onrust rondom de ploeg en in en om het stadion. Daar gaat de ploeg zeker niet beter van voetballen. 

Het onslaan vaan Fledderus of scout zal zeker geen resultaat op korte termijn gaan geven. 

Dijk08-01-2023 om 19:36

Tot bekend is dat KKD volgend seizoen wordt. SUCCES voor de hardnekkige optimisten.

 

Johan08-01-2023 om 19:28

Hou het kort zoals eerder. We gaan gewoon degraderen met dit kutelftal. Niks meer en niks minder. Schandalig dat je dit bijelkaar koopt. Geen goals, geen kwaliteit, geen mentaliteit. Kortom niks

Oeleoptak08-01-2023 om 19:39

Helemaal juist en volledig correct. 

BROMBEER08-01-2023 om 19:36

Zeker brummie als je maar lang genoeg wacht, komt het allemaal goed.  Blokzijl,  van bergen , valente verriips en balker  goed, pepi verdient voordeel vd twijfel en de rest in brandhout. 

brummie08-01-2023 om 19:42

Orantmagoen vond ik vandaag een van de betere spelers. Van Gelderen speelde zeker in de eerste helft meer dan prima. 

Kasanjawiro is ook nog maar 20 jaar en Suslov 21. Wat verwacht je van deze jonge jongens?  Tis net wat je brandhout vindt. 

 

 

 

Henk108-01-2023 om 19:46

Ik verwacht dat Fledderus ons niet langer voor de gek houdt maar stevig investeert in broodnodige ervaringen versterking. De druk op de jongeren is nu veel en veel te groot.

Johan08-01-2023 om 19:46

Heerlijk elftal hebben we idd Brummie!

Henk108-01-2023 om 19:43

Zoals ik al eens eerder schreef, op deze manier rechtstreeks naar de KKD. Niks ten nadele van de trainer. Een vakman heeft goed materiaal nodig, anders wordt het niks qua eindresultaat. Fledderus heeft zakken vol met geld binnen geroeid, daarnaast een trainer aangesteld die er totaal niets van gemaakt heeft, en zó belabberd ingekocht in verhouding tot de spelers die zijn vertrokken, zodat wat er nu op het veld staat absoluut niet Eredivisie waardig is. Het is nu kiezen of delen: investeren of het er op aan laten komen en degraderen ( want dat gaat met dit elftal zeker gebeuren). Feyenoord, Heerenveen, Volendam en Twente zijn de volgende wedstrijden... blij met een punt of twee. Er MOET iets gebeuren!!

 

Herman Badkuip08-01-2023 om 19:49

Blijf vertrouwen houden in het team van Dennis van der Ree, ben natuurlijk net als iedereen teleurgesteld over het resultaat tegen Excelsior, maar vond deze kleine nederlaag wél onverdiend! We moeten niet té lang blijven treuren, want donderdagavond spelen we thuis een bekerduel tegen SV Spakenburg. En we hebben gezien wat een overwinning in de beker kan doen met het vertrouwen van FCG.....

Dijk08-01-2023 om 20:02

Droom lekker verder hardnekkige optimist lachwekkend ben je. Na PSV HEBBEN WE HELEMAAL NIKS MEER GEZIEN. En daarvoor ook niet de laatste 7 wedstrijden van vorig seizoen niet vergeten.

Oeleoptak08-01-2023 om 20:06

Het is geen kwestie van vertrouwen maar van kwaliteit. Zonder kwaliteit komt er geen vertrouwen. Snappie?

Marco08-01-2023 om 19:52

Het basiselftal mag met de jongerentour van de NS terug naar Groningen..

Verder een schande dat Groningen met zo'n puppy-elftal aantreedt. Hadden verwacht dat de thuis nederlaag tegen cambuur vorig jaar mei het dieptepunt was en dst er snel kwaliteit bij zou komen. 

Van der Ree had gewoon ballen moeten tonen en Ngonge in de basis.Verder hadden Kruger en Lundqvist moeten spelen. Die hebben bewezen een doelpunt te kunnen maken.

Nu kon alleen Pepi een doelpunt maken, maar was de aanvoer flut. De enige unselfich poging van Suslov om een voorzet te geven belande hopeloos hoog in de tribune. Misschien kan de trainer aan hem uitleggen dat voetbal een teamsport is, en dat in de spits een spits staat van 16 miljoen, waarbij het Suslov zijn werk is om de spits goed aan te spelen. 

Als MJF zijn vertrekpremie niet wil innen in januari kan hij beter heel snel beginnen met het versterken van de huidige selectie!

 

 

BROMBEER08-01-2023 om 20:23

Droom maar lekker verder positivo ''s,  dit team gaat nacompetitie spelen en dan moeten ze heel goed uitkijken dat ze er niet uitvliegen.  En de boys kunnen er niet er heel veel aan doen, ze kunnen gewoon niet beter,  zijn nog te jong en te bleu of ze kunnen gewoon niet de absolute wil opbrengen om profvoetballer te worden. De schuld ligt bij de mensen die deze groep bij elkaar heeft gebracht en buijs,  wormuth  en nu weer van der ree in indirecte zin gewoon hebben laten stikken. 

appie happie08-01-2023 om 21:00

Vorig seizoen 8 achter elkaar verloren...het is NIKS ...drama 1ste klas..dit loopt fout af zo!!!

Herman Badkuip08-01-2023 om 21:00

Droom liever over het vertrouwen in onze kwalitatieve én talentvolle, jonge spelersgroep, dan dat ik al die nachtmerries van onze papegaaien Dijk en Brombeer en co. moet doorlezen! Deze hardnekkige negativisten laten al na 15 competitiewedstrijden hún cluppie stikken! Opgeven is voor mij absoluut géén optie.....FC Groningen moet doorgaan op de ingeslagen weg met trainer Dennis van der Ree aan het roer! Paniekvoetbal en doemdenken is niet aan mij besteed! Echte versterkingen erbij zou fijn zijn en anders gewoon het vertrouwen geven aan de huidige selectie! 

Henk108-01-2023 om 21:09

Herman, wel wat naïef gedacht. Met dit elftal betekent het óf nacompetitie voor degradatie of rechtstreeks eruit. De FC MOET investeren. En niet in een Slowaak die niks kost maar in directe versterkingen.

Dijk08-01-2023 om 21:10

Wie noemde zich een hardnekkige optimist jij badkuip. Dus nou niet roepen van hardnekkige negativisme ik laat mijn club ook niet stikken. 

Gewoon oordeel vellen over wat die Fledderus ons gegeven heeft en prut selectie. 

Dus niet afreageren op mij badkuip en medesupporters zwak van je. En iedere keer papagaai jezelf je bent niet origineel maar lachwekkend. En niet stiekem lezen deze post haha.

En Sjapie wordt tijd dat je en ban krijgt van de redactie. Je vader heeft je echt pijn gedaan toen je bij hem op schoot zat. 

appie happie08-01-2023 om 23:36

Hermsn wordt wakker...

Ik ben voor de wedstrijd altijd positief,altijd!!

Ik heb vandaag on minuut 80 de tv uitgezet kon het niet meer aanzien..ik heb voor volgende week zondag een afspask gemaakt..zodat ik geen Fc hoef/ kan zien..

Zo erg is het al..

 

Welterusten voor nu.

Japie-R08-01-2023 om 21:06

++++++

Metworst08-01-2023 om 21:14

Tis werkelijk gewoon buitensporig slecht te noemen, leuk die prima spelende jeugd, die kun je dit ook niet kwalijk nemen, en een Balker doet het gewoon geweldig na zoveel blessureleed,

Maar beide linksbacks kunnen niet verdedigen, kalley is gewoon een leuk joch, maar kan beter op atletiek gaan. En wanneer wordt Suslov een keer terecht gezet met dat overdreven jank gedoe. 

Maar MJ, er is nodig:

2 x linksback

1 rechtsback

Centrale verdediger

Bal afpakker ( vervanger matusiwa) 

Creatieve, scorende middenvelder. 

Spits

Scorende vleugelspeler. 

Dus bijna en hele elftal en ,wat er van het huidige elftal niet geloosd kan worden moet maar genoegen nemen met de bank.

Ben lang positief gebleven, maar na vandaag waar je van zo'n hopeloos Eftal  niet weet te winnen is me wel duidelijk geworden dat de nood nu heel hoog is. ( degradatie elftal) 

Holwierde08-01-2023 om 22:10

Dromen zijn bedrog ,dat komt er echt allemaal niet,

Ik denk dat er maar 2 kleuters bij komen ,want Fleddie is zich al aan het voorbereiden voor de KKD

 

Fugazi08-01-2023 om 22:00

Japie veranderd in een artikel als een blad aan de boom. Zijn eerste post op dit artikel is realistisch en even daarna geeft die af op negatievelingen. Het is gewoon heel simpel. Je ziet dit elftal toch ook wekelijks voetballen? Brummie die doet nog steeds alsof we een topteam hebben. Herman en boerentrien hebben nog steeds vertrouwen. Op basis waarvan denk ik dan? Je kan wel net doen alsof het vanzelf goed komt maar dan kom je toch echt bedrogen uit. Het was vorig seizoen al niets en het is alleen maar slechter geworden. Ik zou ook graag een positief epistel schrijven maar dan kan ik mezelf niet serieus nemen. De club is ziek en Fledderus is het kwaadaardige gezwel. Zolang we die niet wegsnijden is de KKD heel dichtbij. Dat is gewoon de realiteit. Alle analisten op tv weten ook niet wat ze zien maar die zullen er ook wel geen verstand van hebben. Als 1 iemand het nou zou zeggen dan kan je nog denken "laat gaan" maar het is wat het is. En dat is bij lange na niet goed genoeg. En geloof mij. Ik ben ook doodziek van deze nederlaag maar ik ga niet mee doen met dat struisvogel gedrag.

Japie-R08-01-2023 om 22:50

.....................

Fugazi08-01-2023 om 23:10

Ik vermoed dat jij beter moet lezen Japie. Ik zeg ook niet dat je het over degradatie hebt. Ik zeg dat je een realistische post had. Echter heb ik net jouw tweede post nog eens gelezen en daarin stel je dat "ze moeten hopen aan het eind van de rit boven de streep te blijven". En in die post was je verder ook niet bijster positief. Toen had ik even de hoop dat jet het licht had gezien. Maar goed volgens mij delen we dezelfde zorg over de FC. De FC zit zwaar in de problemen en daar maken we ons allemaal zorgen om. 

Goldeneye08-01-2023 om 22:37

Ben al 30 jaar fan van onze mooie FC, maar woon vanwege werk al langer niet meer in het noorden.  Heb nu een account aangemaakt hier, want maak me zorgen.

Als je mild bent noem je ‘alleen’ Pelupessy, Dankerlui, Irandrust, Abraham, Kalley, Oratmangoen, Sverko en Lundqvist miskleunen van MJF, maar je kunt er zo nog 4 spelers bij noemen. Tel daarbij op de vele interne aanvaringen van MJF met trainers en anderen, en de conclusie kan niet anders zijn dan dat hij ongeschikt is voor deze functie. Dat hij goede inkomsten weet te behalen weegt daar lang niet tegenop. Laten we hopen dat MJF na deze transferperiode op moet stappen. Wes Beuvink kan wellicht ooit een goede hoofdscout worden, maar is nu nog veel te jong en ontbeert een netwerk. Wouter Gudde doet het m.i. juist erg goed en ik hoop dat hij nog lang aanblijft voor de club. 

 

 

Oeleoptak08-01-2023 om 23:20

Wouter moet een andere TD aanstellen. Die pluk je niet van een boom, maar dat moet echt gaan gebeuren. Hij is onbekwaam. 

appie happie08-01-2023 om 23:31

Na deze transfer periode? Ik denk nu!! Slechter gaat het niet worden.

 

Ik zag wel in de eerste 30 min.iets van spelvreugde..of wilde ik dat zien?

Stadjer8108-01-2023 om 22:56

Het zorgelijke is onze defensie. Voorheen kregen we niet zo veel tegengoals, maar dat zijn er nu al 30 en we zijn nog niet op de helft. Als je dat doortrekt kom je op 60+ uit aan het einde van de rit met een stuk of 30 goals voor. Dan degradeer je normaliter. Vorig seizoen kwamen we uit op 41-55, toen stonden we 3 punten boven de streep. Reken maar uit. Je speelt nacompetitie of je degradeert met de huidige statistiek. Toen we 7e werden hadden we een positief doelsaldo, slechts 40 goals voor maar ook slechts 37 tegen.... het is goed mogelijk dat Heerenveen en Feyenoord ons na 17 duels al op die 37 brengen. Dat laatste goede seizoen hadden we minder tegengoals dan nummer 3 AZ. Dan kun je concluderen dat de defensie en Padt ons er vaak doorheen sleepte.

We zijn al een aantal seizoenen een van de minst scorende ploegen in de ED en nu koppelen we dat voor het eerst, of eigenlijk sinds het laatste voorjaar onder Buijs aan een van de slechtste defensies. Dat is een recept voor misere. We trekken de lijn van het laatste kwart van vorig seizoen door, en toen waren we de slechtste ploeg in de ED. Dus degraderen is echt geen onrealistische gedachte. We zijn niet beter dan vorig seizoen, integendeel, we zijn oa. De Leeuw, Strand Larsen en Ngonge kwijt. 26 goals, dus meer dan de helft van de hele productie (41). Ik snapte niet dat De Leeuw weg moest, ok, hij was niet in beste doen maar scoorde toch nog 5 goals en is een aanjager. Niemand op Pepi na gaat in deze selectie op 5 goals komen.

We vechten tegen lijfsbehoud, simpel zat. Niks top 8 doelstellingen, je moet handhaven dit jaar.

 

Wat de waarde en kwaliteit van onze selectie betreft, onze beste speler is een huurling. De rest is verdampt. Abraham? Die gaat niets meer opleveren. Wordt een verhaaltje Femi. Gaat transfervrij of wordt verhuurd naar 1 of ander clubje waar hij er ook niks van bakt.

The Cottage08-01-2023 om 23:07

Hoe kun je mijn mooie club, die ik uitdraag in binnen en buitenland(vandaag aanwezig bij Sampdoria-Napoli), die mij zoveel vreugde heeft gegeven op deze manier te te grabbel gooien?

ik heb het niet over de korte,middel of lange termijn beleid of over sportieve successen of teleurstellingen.

Ik heb het over gevoel, het diepe gevoel dat ik in 40 jaar supportersschap heb opgebouwd, mijn FC gevoel. Altijd kritisch, realistisch en positief de club benaderd.

En dat diepe gevoel , brokkelt af.

Het kan zijn dat het leeftijd is, je relativeert meer. Je weet meer, weet de belangen van ieder individu binnen de FC.

Maar het brokkelt vooral af, door de zakelijke manier. Het leiden van de club, het bedrijfs economisch denken en handelen van de directie.

En wanneer je succes hebt met dit beleid dan kom je er mee weg, alleen dat is er niet.

EN er is geen vreugde en geen succes plus daarbij het ultra zakelijk leiden van een VOETBAL club, deze combinatie is killing.

ik hoop dat mijn gevoel niet verder afbrokkelt en zowel dan nog draag ik mijn club met gevoel uit.

Eredivisie of KKD maakt niet uit , mijn club is de FC!

 

appie happie08-01-2023 om 23:26

Zeg het ze.

I can't agree more..

De klootzakken..

Oja doe er van mij maar 15 jr bij..zeg 55 jr mijn club..zolang kom ik er ook al

Marco08-01-2023 om 23:28

MJF moet blijven en deze week de boel gaan repareren dat is zijn werk en dat kan hij prima. Na vandaag is duidelijk dat hij fors aan de slag moet. 

hermank196908-01-2023 om 23:54

Begrijp het niet, nu hadden ze een elftal met veel eigen jeugd erin wat menigeen al jaren om roepen, is het nog niet goed! Komt het nu omdat ze verloren hebben of omdat ze fysiek niet mee konden? Maar hoe dan ook, de wens van menig forum bezoeker is ingewilligd. In de toekomst toch maar betere spelers erbij dan onze eigen jeugd?

Bayco09-01-2023 om 00:24

Je begrijpt het idd niet denk ik.... iedereen hier is blij met jeugd wat er aan zit te komen...en eigen jeugd kan pas goed renderen en ingepast worden in een elftal dat in balans is. De jeugdspelers hebben steun en vertrouwen en hulp nodig van goede ervaren spelers.. en laten we die nu niet hebben! Nu worden ze veld ingestuurd om een zwalkend team en falende td te helpen!!!

Het elftal is in onbalans...ervaring mist.. .maar ik denk dat iedereen blij is met de jeugdopleiding en jeugd wat door kan stromen. 

Dus nee ik denk niet dat jij het begrijpt 

b.raatjes196609-01-2023 om 06:36

Ik ben nog wel wat positief ik ga niet meteen iedereen ontslag geven ik denk dat er wel wat bij komt maar ik moet ook een groot compliment maken voor de jongere generatie die hebben het goed gedaan als van bergen nu nog even scoort maar ik begrijp je staat voor het eerst in de grote jongens dan ben je ook nog wat zenuwachtig want je wilt geen fouten maken je wilt je laten zien op het veld en dat hebben ze allebei goed gedaan niet in paniek geraakt alleen jammer dat uit een hoekschop de doelpunt viel dat kan gebeuren daar kunnen we niks aan doen en mensen de competitie duurt nog meer dan de helft dus geef het nu niet zo gauw op kijk naar de kop lopers die hebben er ook niks van gebakken en trouwens ik heb een betere fc Groningen gezien ze zetten goed druk het was eigenlijk een gelijk waardige wedstrijd deze wedstrijd verdiende geen winnaar zo eerlijk moeten we ook zijn maar goed ik hoop dat flederus nu gezien heeft dat er wat bij moet en hoop dat het deze slaagt om et wat bij te halen er is nog niks verloren 

b.raatjes196609-01-2023 om 07:16

En ik moet van de ree ook een grote compleet maken hij durft goed voetbal te laten zien en ook te durven om jonge spelers in te zetten en ook goed spel te laten zien 

Koekiemonster09-01-2023 om 09:05

Ik hoop dat het goed gaat komen allemaal, ik vond de eerste helft prima.

De 2e helft was wederom niet goed genoeg, en ik ben vooral geschrokken van Maatta.... Hoe hij instapt op Azarkan, en kinderlijk eenvoudig wordt uit gespeeld. Ook zijn korte passjes vooruit belanden stevast in xe voeten van een tegenstander, waarom wordt deze man überhaupt gekocht?

Ook een Pelupessy staat na de wedstrijd te janken voor de camera dat ie natuurlijk het liefste wil spelen, maar die heeft werkelijk helemaal niks goed gedaan.

Er moet gekocht worden, en aan het eind van het seizoen zal Fledderus weg moeten.

Misschien een John de Jong als nieuwe technische man?

Herman Badkuip09-01-2023 om 10:02

Als ik alle voetbalkenners mag geloven, zitten wij met FC Groningen op dit moment in de overlevingsmodus....Weet zeker, dat wij met het aanvallend ingestelde 4-3-3 systeem van onze trainer Dennis van der Ree gaan overleven in de eredivisie! Hij gaat 't doen met de jonge, getalenteerde spelers, die hij tot zijn beschikking heeft en heel misschien één of twee échte versterkingen erbij! Laten we de rust om het team van FCG heen bewaren én geef Dennis van der Ree met zijn selectie de kans om er uit te komen! Je weet hoe 't in de voetballerij toegaat, één overwinning en de wereld ziet er al weer heel anders uit! Eerst het bekerduel tegen SV Spakenburg en daarna de thuiswedstrijd tegen Feijenoord! Heb er ondanks alle tegenslagen nog steeds vertrouwen in dat FCG uit deze malaise komt, géén paniekvoetbal, want daar schiet niemand iets mee op!

Dijk09-01-2023 om 10:16

3 duels gewonnen uit de laatste 23 wedstrijden. Ff winnen van Spakenburg. Uit de malaise het was gisteren de laatste 20 min alleen maar paniek voetbal. Kalley linkerspits. Balker spits, peppie spits, allemaal paniekvoetbal badkuip maar dat zag jij natuurlijk weer anders hardnekkige optimist. 1 overwinning op amateur wat schiet je daarmee op en de volgende 2 competitie Feyenoorder en Hveen weer verlies. 

Wordt tijd dat Fledderus en Beuving vandaag nog plaats maken. Voor mensen die wel weten wat er nodig is om de fc in de eredivisie te houden. Dan kost het maar geld maar degradatie en KKD kost nog meer.

Gudde actie want je zult toch wel inzien dat Fledderus disfunctioneerd en de club naar de afgrond duwt.

Oeleoptak09-01-2023 om 10:29

Het roepen om het ontslag van Fleddie kun je onmogelijk paniekvoetbal noemen. Ondanks zijn verkoopvaardigheid. Hij heeft echt een waardeloos elftal op de mat gekocht. Ik was niet ongerust over Maäata, maar gisteren was het niet om aan te zien. Je kunt dat rennen als een kip zonder kop geen verdedigen noemen. Koop nooit weer een tot verdediger omgebouwde aanvaller. Daar hebben we nu twee backs van. De  jonkies deden het niet echt verkeerd maar mag je nu nog niet op bouwen. 
Maar echt, Fleddie moet weg. Dat zou een weldaad zijn, een goede managementactie van Gudde. Helemaal geen paniekactie. In elk normaal bedrijf was hij er al veel eerder uitgeknikkerd. 

b.raatjes196609-01-2023 om 10:42

Ach nee ik denk dat flederus nu hard aan werk gaat hij heeft nu wel gezien dat er wat bij moet 

Dijk09-01-2023 om 11:14

Fledderus teert alleen nog op het feit dat hij Jsl en Meijer heeft verkocht. Maar het vorig seizoen de laatste 7 duels op rij verloor heeft hij niks mee gedaan.

Wortmuth een grote blunder, Fledderus was zo overtuigd.  Afgelopen zomer had hij moeten door selecteren alle aankopen voldoen niet. Jonge spelers zonder na om te kijken en goeie begeleiding geven.

Td gefaald om een trainer voor Wortmuth te halen. Nu een noodverband Dennis misbruiken. Tot op heden bijna 8 weken verder en Fledderus wist daarvoor al . Missie niet geslaagd als hoofdverantwoordelijke ervaring, kwaliteit en leiderschap te halen. En nog steeds zeggen dat de selectie beter kan nee dit is niet het geval. Alle conflicten die de nodige onrust hebben veroorzaakt. Scouting van onze dataspecialist Beuving zijn bagger.

Troosteloos 3 duels gewonnen DEGRADATIE VORM Fledderus heeft niks met zijn eigen functioneren gedaan deze komt lek niet méér te boven al bijna onder de streep en kom daar maar eens uit. Geen versterkingen is tekenen voor ondergang van de fc.

brummie09-01-2023 om 11:39

Fledderus nu weg sturen heeft natuurlijk geen zin, en zou ook gezien de huidige transferwindow onverstandig zijn.

Het lijkt mij onmogelijk om binnen een paar weken een nieuwe TD aan te stellen en ook ook deze transferwindow erbij te doen. Laat staan inventarisatie huidige selectie.  Daarnaast lopen er op dit moment al contacten met potientiele spelers via Fledderus. Bij wegsturen MJF lijkt me de kans op nieuwe aanwinsten zeker niet groter worden, integendeel. 

Dat men de laatste 7 wedstrijden erbij pakt van vorig seizoen is niet helemaal terecht. FC heeft best aardig ingekocht en goed geanticipeerd op vertrek JSL met komt Pepi. We hebben een stabielere doelman gekregen, Verrips, en met Mäatä, van Gelderen, en Krüger echt wel spelers met potentie.  Ook Orantmagoen wordt  hier  te snel afgeschreven. Pelupessy hadden we meer van verwacht, maar komt er nog niet uit. Ook dat kan gebeuren.

Ik lees dat sommigen na vele jaren FC support het (eerst) voor gezien houden. Nu heeft FC in de afgelopen 30 jaar er veel slechter voor gestaan en veel diepere dalen gekend. Men romantiseert het Oosterpark, en ook de beginjaren van de Euroborg. Las laatst nog een interview met een speler van de FC dat ook toen alles meezat in de Euroborg, er waardeloze wedstrijden tussen zaten. Verbaasd me dat een aantal het in de afgelopen decennia niet eerder voor gezien hebben gehouden. Want FC het heeft altijd moeten hebben van hard werken, en niet van hoogstaand en vermakelijk voetbal. 

In deze mindere periode voel ik me juist veel meer verbonden met de club. Als ik zie hoe goed de jonkies uit de opleiding het gister gedaan hebben, maakt me dat echt wel trots. Want hoe je het went of keert, De jeugdopleiding van FC staat er goed op. Qua balans is de selectie wellicht iets te jong. Maar gister ontbraken ook Duarte en te Wierik.  Des te knapper dat FC gister bijna niets weg gaf. 

Ik blijf trots op de FC, en support de club in goede tijden, maar zeker in de wat mindere. De stand op de huidige ranglijst is niet fraai, maar met ieders support, zullen er ook zeker weer betere tijden komen. 

 

BROMBEER09-01-2023 om 12:19

Brummie morgen maar eventjes weer grasmaaien bij fleddie zeker.

Buiten zijn vetkoopskiiĺs om heeft fleddie maar heel weinig structureel verbeterd in de jaren dat hij nu td is. Eerder veel afgebroken en voor onrust gezorgd.  Er moet een moment komen dat men zijn functioneren gaat evalueren,  en wat mij betreft is dat moment aangebroken.  Zo kan het niet langer..  ipv van pleisters te blijven plakken  nu maar eens de wond hechten lijkt mij.

Japie-R09-01-2023 om 15:04

++++++

marcelfcg09-01-2023 om 18:17

Je kunt het met Brummie eens zijn of niet maar hij onderbouwt wel prima wat nu het grote probleem is.

Fledderus er nu uitgooien betekent dat er per direct een nieuwe TD moet zijn die dan ook weer direct de selectie in kaart moet brengen en ook direct de juiste nieuwe spelers moet halen.

Dat is volstrekt onmogelijk en alleen om die reden al kun je Fledderus op dit moment niet ontslaan.

Ik vermoed dat Gudde dat ook inziet.

We kunnen allen hopen dat Fledderus na een flinke reeks missers nu met twee voltreffers aankomt.

Hoekie09-01-2023 om 13:05

Laat ik met het positieve beginnen: De jonkies deden het goed. Bijna de hele eerste helft speelde de FC verfrissend voetbal. Er werd vooruit gevoetbald, druk gezet en driehoekjes gemaakt. Een verademing bij het tikkie breed voetbal van Wormuth.  De dienstdoende analist van het dagblad van het Noorden noteerde de hoogste cijfers van dit seizoen, veel zevens en zelfs een paar achten. Waarschijnlijk is hij de tweede helft in slaap gevallen want ze zakten zoals wel vaker in tweede helft door de ondergrens. 
De nederlaag was dan ook terecht. De jonkies speelden onbevangen en kunnen met een 3 tal gerichte versterkingen geholpen worden Groningen uit het dal te trekken. 

Dit is voorlopig mijn laatste post. Ik hou het even voor gezien omdat de grammafoonplaat Fledderus maandenlang wordt gedraaid en die ken ik inmiddels al. Begrijp niet wat deze heren op dit forum daar mee denken te bereiken. Op een inhoudelijke bijdrage heb ik ze nog niet kunnen betrappen. 

marcelfcg09-01-2023 om 18:25

Dat is jammer Hoekie.

Inhoudelijk onderbouwd tegengeluid in deze lastige tijd is meer dan welkom.

no guts no glory09-01-2023 om 23:27

Jammer dat je stopt met je bijdrage. Ik vind jouw  reacties altijd heel realistisch. 

Roelofsky09-01-2023 om 13:27

De jongkies mooi laten staan deden het goed.... op Suslov na dan want die meent dat die Messi zelf is jezus wat veel balverlies... Maar dat er versterkingen bij moeten op de juiste plaatsen lijkt mij duidelijk dus wie trekt een blik versterkingen open. Een Rechtsback, middenvelder (bal afpakker box to box player) en een scorende rechtsbuiten... veel succes Fleddie aan het geld zal het niet liggen maar misschien is dat juist wel het probleem iets van het onderste uit de kan halen voor de nieuwe spelers.....

Boerentrien09-01-2023 om 13:31

Ik heb zowel gisteren als in andere verliespartijen voldoende goede dingen gezien om mijn vertrouwen op te baseren, zoals bijvoorbeeld een aantal zuivere crosspasses over grote afstand. Ik probeer ook altijd juist te letten op de dingen die wel goed gaan. Een aantal malen hadden we net niet het beetje geluk om een wedstrijd over de streep te trekken. Ook ik was gisteren aangenaam verrast over het spel in de 1e helft en het spel en de inzet van de jonkies. Maar het is hier soms net, of je de positieve dingen niet mag benoemen. Maar ik ben er van overtuigd, dat zowel de negatievelingen/pessimisten als de positivo's/optimisten het beste voor hebben met onze FC. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Aan elkaar afbranden hebben we niets. En laten we in wedstrijden vooral achter de ploeg blijven staan.

Herman Badkuip09-01-2023 om 15:07

Vond het al een verademing om te zien, dat de meeste ballen van achteruit naar voren werden gespeeld. Zag ook veel beweging op het middenveld, veel spelers waren goed aanspeelbaar, vóóral Ragnar Oratmangoen speelde zich steeds weer goed vrij! Isak Määttä is voor mij meer een linkerflankspeler [middenveld/aanval] dan verdediger....Radinio Balker blijft mij verbazen, zo sterk teruggekomen na een vrij zware blessure! Geef deze nieuwe samenstelling de komende wedstrijden een kans, dan komt 't vast wel goed met de FCG! En Boerentrien heeft groot gelijk, aan elkaar afbranden hebben we niets én laten we in de wedstrijden achter onze jongens blijven staan!

Fugazi09-01-2023 om 14:19

Een kinderhand is snel gevuld. Sommige doen net als we de eerste helft de pannen van het dak hebben gespeeld. We hebben 1 grote kans gecreëerd verder niets. We moeten ook niet vergeten dat we tegen Excelsior voetbalden. Die kunnen er ook niet zoveel van. Wederom 0 punten. Kunnen wel blijven benoemen wat wel goed ging maar dat was echt niet zo bijster veel. Nu krijgen we Feyenoord en Heerenveen. Dat worden wederom 0 punten. Sterker nog. Ik denk dat je het donderdag zelfs tegen Spakenburg heel erg moeilijk gaat krijgen. Als je de mentale weerbaarheid van deze selectie in temperatuur zou uitdrukken dan komen in Friesland de rayonhoofden bij elkaar. 

Japie-R09-01-2023 om 15:12

...................

Alf09-01-2023 om 15:25

Redelijke 1e helft gezien; de 2e helft had de FC het een stuk lastiger. Te weinig gecreëerd en dan kan zo'n corner je de das omdoen als je zelf niet scoort. Qua versterkingen denk ik dat de FC het meest gebaat is bij een type El Hankouri. Iemand die uit een individuele actie een assist kan geven. Pepe heeft wel aangetoond een afmaker te zijn.

Overigens was ik erg verrast met Oratmangoen centraal op het middenveld, maar hij deed dit heel behoorlijk. Zijn balvastheid kwam goed tot zijn recht.

Marco09-01-2023 om 17:21

Het gast om doelpunten. De enige basisspeler die makkelijker scoort is Pepi. Ondanks een lange voorbereidingsperiode is hij maar heel weinig aangespeeld in de 16.

Andere 2 spelers in de selectie die nog een keer scoren waren Kruger en Lundqvist. Beginbersfout van Van der Ree dat hij deze spelers, voor het scorendvermogen niet heeft opgesteld. 

Verder was de eerste helft aardig, maar miste het scorendvermogen. Nu degradatiezorgen.

marcelfcg09-01-2023 om 18:31

Krüger voor Van Bergen lijkt mij prima maar voor wie wil jij Lunqvist er dan inzetten

Herman Badkuip09-01-2023 om 19:07

Zou donderdagavond tegen SV Spakenburg niet te veel aan het team sleutelen....Thom van Bergen op rechts, Ricardo Pepi in de spits en Tomas Suslov op links! Florian Krüger is volgens mij een speler, die als een echte 10 in de buurt van spits Pepi moet spelen, maar daar speelde Luciano Valente ook een prima partij! Zou Isak Määttä wel eens links op het middenveld willen zien i.p.v. Nereysho Kasanwirjo.....Ragnar Oratmangoen laten staan als centrale middenvelder! 

b.raatjes196609-01-2023 om 19:46

Inderdaad zo kun je ook beginnen maar we moeten nu ook niet in paniek raken met elkaar er stond zondag een betere team dan met wormuth deze trainer liet ieder geval goed voetbal zien het moet ook in de tweede helft wat beter maar ik denk dat komt wel we zijn nog niet op de helft 

Fan op afstand09-01-2023 om 21:47

Suslov op de bank, De huidige linksback, Maata op linksvoor en een nieuwe linksback. Ben helemaal klaar met die egotripper Suslov. Denkt volgens mij dat hij Messi en Ronaldo in 1 is. Hopeloos type. 

TomOkker09-01-2023 om 22:15

Ik zat meer te denken aan Mätää als linkerspits Suslov en Kalley erachter. O ja Krüger voor Valente. Overigens de wedstrijd was een kopie van de vele wedstijden voor de winterstop. Net als je denkt ze doen leuk mee met die grote kans nog in het achterhoofd, ligt de bal alweer in het eigen netje. Daarbij zo bijzonder was het allemaal niet. Mensen die volharden dat het verlies onverdiend is hebben er geen enkele sjoege van. Leuk allemaal die dartelende veulentjes maar je koopt er niks voor. We hebben op dit moment klootzakken nodig en geen ballerinas.

no guts no glory09-01-2023 om 23:33

Ik zou zeker Valente laten staan. Samen met Oeratmagoen beste Groninger. Één van de weinige spelers die Pepi van een goede steekpass kan voorzien. Speelt erg volwassen voor zijn leeftijd en werkt ook nog eens keihard. Heb niets tegen Kruger maar zou hem eerder voor Suslov of van Bergen brengen. Vraag me ook af of Kruger wel fit genoeg is voor een hele wedstrijd. 

BROMBEER10-01-2023 om 07:11

Kalley was idd een openbaring, nog nooit zo'n slechte voetballer gezien, wat een drama die gast.

Zelfs jules de korte had kunnen zien dat hij er geen kloten van kan.

no guts no glory09-01-2023 om 23:57

Voor de grootste Fledderus haters zou ik toch eens aanraden om de uitzending van radio Milko van vandaag te beluisteren. Ook ik vind veel kritiek op Fledderus terecht maar er zijn toch echt wel verzachtenende omstandigheden. Luister maar waarom de Finse international toch op het allerlaatste moment niet kwam. 
Ik ben ook van mening om Fledderus nu de laan uit te sturen juist volledig averechts gaat uitpakken. Vind wel dat er deze zomer zijn functioneren kritisch geëvalueerd moet worden maar nu op non actief zetten lost niets op. Hij is zoals jullie kunnen beluisteren continu bezig met versterkingen maar echt goede spelers hebben geen zin om degradatie voetbal te spelen. Hij is ook tijden met Zeefuik bezig geweest maar die is logisch niet bereid tweederde van zijn salaris in te leveren. Is gewoon niet haalbaar voor devFC. Hopelijk lukt het hem toch 2 ervaren goede spelers te halen. Liefst op huurbasis zodat komende zomer de bezem flink door de selectie kan. 

grunn196710-01-2023 om 06:13

Goed en realistisch stuk in svfcgroningen.nl van John de jonge.

 

brummie10-01-2023 om 07:55

Persoonlijk zou ik niet al teveel wijzigen in de opstelling zoals tegen Excelsior. Wordt het voor de spelers alleen maar onzekerder van. Leuk om wat te filosoferen over verschillende opstellingen, maar TS werkt alle weken met deze jongens. Hebben denk ik iets meer sjoege (!)  m.b.t. welke plek spelers het beste tot hun recht komen. 

Gudmundson en Zeefuik, en ook Hateboer hadden het in hun eerste jaar als vleugelverdediger lastig. Maätä heeft ook tijd nodig en gaat steeds ook ietsje beter. Niet voor niets staat hij al op de radar bij andere club (s). 

Suslov speelde wat ongelukkig, maar de meeste overtredingen van Excelsior werden op hem gemaakt. Resulteerde in 2 gele kaarten voor de thuisploeg. Zegt ook wel iets over zijn dreiging aan de bal. Tevens is hij iemand die een baasje is in het veld en ook fysiek aanwezig.  Daar hebben we juist te weinig van in het veld. Jammer dat zijn kopbal prima gered werd door de keeper. Vind hem helemaal geen egotripper, maar iemand die probeert juist voor de actie te gaan.  Lukt uieraard niet altijd even goed, maar  verstopt zich zeker niet na een mislukte actie , en probeert het gewoon opnieuw. Karakter. 

Suslov heeft daarnaast vorig seizoen uit nood i.v.m. blessures lange tijd DM gespeeld en Wormuth wist niet waar hij Suslov moest neerzetten vanwege zijn veelzijdigheid en dus geen vertouwen gaf. Laat hem nu gewoon een tijd op vaste positie staan, dan mag en kan je ook meer van hem verwachten. Ja hij heeft soms zijn maniertjes in het veld, maar koorknaapjes hebben we genoeg. Buiten het veld is Suslov trouwens het tegenovergestelde. Vriendelijke en sociale jongen. 

 

 

 

 

appie happie10-01-2023 om 10:01

Ik zou sws Ngonge per direct terug halen.

Dat was ook een fout om hem weg te zetten..

Stelletje machtmisbruikers...

Ik denk dat er nog geen 2000 man komen donderdag.

Dijk10-01-2023 om 10:43

Zou Ngonge zelf nog voor de fc willen spelen ? En is hij dan eventueel gemotiveerd genoeg ? 

Ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat we tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord de eerste aanwinst kunnen begroeten. 

TomOkker10-01-2023 om 20:15

Ngonge hebben we definitief en terecht afscheid van genomen. Hem terughalen is geen optie meer dan kom je als bestuur helemaal niet meer geloofwaardig over.

brummie10-01-2023 om 10:42

Spakenburg is ook niet echt een aantrekkelijk affiche appie. Ook al stond FC 3e dan was er ook geen toeloop. Wordt ook nog doordeweeks om 20.00 gespeeld. Veel kids vallen dan ook al af. 

 Ngonge heeft het gewoon verbruid, dit seizoen, maar ook vorig seizoen. Kwaliteit, ja, maar houding op dit moment niet geschikt voor profvoetbal helaas....

BROMBEER10-01-2023 om 11:03

Lijkt wel of jij de siamese tweeling bent van onze topper "fleddie"brummie

BROMBEER10-01-2023 om 10:59

@ DIJK wie i het    KENNIKS of WORDTNXX

Dijk10-01-2023 om 11:01

Nog ff geduld wordt gezegd aanstaande zondag erbij is bij de aftrap. 

Trouwens mooi verhaal van de Jonge spijker op zijn kop. Alles wat jij al lang aangaf de puinhoop.

 

brummie10-01-2023 om 11:23

@brombeer, siamese tweeling MJF lijkt me lastig aangezien in het verleden ik hier op het forum  ook al de zoon van Nijland werd toegedicht. Dus moet je teleurstellen helaas. 

Wil uiteraard via deze weg je wel heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijden m.b.t. de FC. Het is ook moeilijk als je nergens iets positiefs meer inziet en alleen maar aan het bromberen bent.  Kan ook niet anders dan met  zo'n naam.  Hoop voor je dat je FC demonen niet erger gaan worden de komende weken. Hopelijk is er iemand in je omgeving is die af en toe een arm op je schouder legt als je het niet meer ziet zitten. Het kind in jou schreeuwt er volgens mij om. 

Ik sluit me aan bij Hoekie, ik neem ook even tijdelijk afstand van dit forum. Je mag hier blijkbaar alleen negatief mee papagaaien. Daarnaast  worden forumleden die wel wat positiefs willen melden niet in hun waarde gelaten.  Vraag me af waarom sommigen hier op het forum FC nog supporten ( lees: compleet afbranden). Zonder enige onderbouwing.

 

hermank196910-01-2023 om 11:43

Waarom zwichten Brummie? Iedereen mag zijn mening hebben net als jij/wij. De heren Dijk en Brombeer zijn Derksen 2.0 en 3.0 en toch kijken er veel mensen naar. Ook ik lees het allemaal en neem het met een korreltje zout en tot aan het grappige toe, probeer dat ook eens het zal je bevallen. Ik blijf ook aan de kant van het positieve maar in een aantal punten moet ik Derksen 2.0 en 3.0 wel gelijk geven, na de aantal gespeelde wedstrijden maak ik me wel zorgen en moet ook ik nu wel concluderen dat er niet goed is ingekocht. Maar ondanks dat kraak ik niemand af en dat zouden er meer moeten doen want met boosheid bereik je alleen dat je hartproblemen krijgt en dat gaat me te ver.

Bayco10-01-2023 om 12:22

Dat is jammer. Je stukjes zijn vaak goed onderbouwd. Lees ze graag.

En ja het heeft vaak een positieve inslag maar dat kan anderen ook helpen niet zo negatief te zijn.

 

Want ja negatief zijn we heel gauw. Maar nu moeten we ook gewoon reëel zijn. Heel voetballend Nederland heeft het over onze fc. En allemaal met dezelfde conclusie.. spelers ondermaats. Onze vorige trainers hadden dit al aangegeven. De supporters roepen het al een tijd.(en dat is een bron van inkomsten) er zijn beloftes gedaan.. ons voorzitter van supportersvereniging trekt nu ook aan de bel.

 

Het zal een moeilijke markt zijn. Maar het ligt nu wel bij 1 persoon en daar mag best kritiek op geuit worden. 

 

 

Nachtwacht10-01-2023 om 12:32

Kop d'r veur Brummie... anders wordt het hier helemaal zo'n treurige bende

@Bayco... Deel niet je mening dat het bij 1 persoon ligt. Het scoutingsnetwerk, de fitheid van de spelers, de mediastrategie... het loopt allemaal niet zo lekker momenteel. Tuurlijk heeft MJF daar veel invloed op, maar anderen kunnen ook ingrijpen. 

Bayco10-01-2023 om 20:46

@nachtwacht 

Daar heb je gelijk in uiteraard.. maar hij is wel de technisch directeur en die gaat nou eenmaal om zulke dingen. Die heeft ook mensen aangenomen of afgeserveerd. Dus is de eerste die verantwoordelijkheid moet nemen. 

En ik zeg niet dat tie op moet zouten.. maar hij zal miss wel es in de spiegel moeten kijken en dingen zo gaan doen dat het wel gaat lopen en iedereen weer vertrouwen krijgt in hem en zijn manier van werken. Nu lijkt het alsof zijn manier de enige is.

 

Thomas van looi...als tie wat gegroeid is in het buitenland denk ik niet eens dat het slechte keuze is. Kent de club.. speelt op de positie die we missen.. maar als ik me beetje kan herinneren dan was het ook niet altijd koek en ei tussen hem en fc. Dus zou die nog wel willen

Nachtwacht10-01-2023 om 11:41

@Dijk.... je maakt me nieuwsgierig

Marco10-01-2023 om 12:40

Laat MJF gewoon een paar spelers halen zodat we dit seizoen boven GEA en Cambuur eindigen. 

Het zal zo zijn dat het niet altijd makkelijk is om een speler vast te leggen. Dat is het werk van MJF en zijn team en Groningen is daarin ook niet uniek. 

Dat veel journalisten de club en hun interne contacten in bescherming nemen, en ons waarschijnlijk volgend seizoen met een degratie trainer opzadelen prima, maar als supporter mogen we meer van de club verwachten en dit uitspreken. 

Heracles had vorig jaar in de winterstop ook 10 miljoen op de bank. Daar dachten ze ook het wel goed zou komen. Groningen moet gewoon snel gaan handelen op de transfermarkt en makkelijk scorende spelers halen. Met contractvrije spelers had dit al voor de uitwedstrijd naar Excelsior grotendeels geregeld moeten zijn. 

Herman Badkuip10-01-2023 om 12:57

Heel begrijpelijk dat jij er (tijdelijk) mee stopt Brummie. Vind het wel heel jammer, want ik geniet altijd van jouw goed onderbouwde posts! Maar als je steeds van die flauwe, kinderachtige reacties krijgt, is jouw reactie heel logisch! Zoals je weet hoor ik ook bij de positivo’s en ben ik volgens een aantal posters ook een vriendje van onze zeer gewaardeerde technisch directeur Mark Jan Fledderus....Dit is voorlopig ook mijn laatste post geweest, zolang er op deze Boerensite zo laagdunkend gereageerd wordt op positief, realistische posts! In plaats van zinvol reageren op goed onderbouwde posts, wordt er respectloos op de man gespeeld! 

Fugazi10-01-2023 om 13:29

Herman, er wordt juist gereageerd op jullie positieve niet realistische posts. Ik vind het jammer dat jullie stoppen. Ik vind het op de man spelen ook niet perse nodig. Echter is het een discussie platform. Dat er geroepen wordt dat onze selectie nog steeds goed genoeg is klopt niet en is dus niet realistisch. Dat je daar positief over bent is knap maar strookt niet met de realiteit. Als je die reacties blijft posten dan kan je natuurlijk ook wat tegengas verwachten. Aangezien het seizoen vordert en bijna iedereen in Groningen en inmiddels heel Nederland ziet dat Groningen te weinig kwaliteit heeft dan worden jullie reacties ongeloofwaardig. Positief is goed maar sprookjes geloven we niet meer in. Groningen is een zinkend schip en het water staat inmiddels aan onze lippen. Je kan denken dat die vanzelf weer gaat drijven of je kan zorgen dat het lek gerepareerd wordt. Nogmaals ik ben het vrijwel nooit met jou en Brummie eens maar dat is zeker niet persoonlijk. Succes in ieder geval. 

Oeleoptak10-01-2023 om 13:43

@fugazi

Daar sluit ik me geheel bij aan!

appie happie10-01-2023 om 13:43

Nou de FC is zeker geen zinkend schip..Maar er moet wel wat gebeuren en snel.

Ik ben voor de volgende wedstrijd altijd positief..altijd..

Maar dan zie ik weer de wedstrijd en krijg ik een " inzinking"..

Brummie heeft vaak wel een realistische kijk..laat zich vaak niet leiden door de waan van de dag...Ik doe dat wel..ik weet het vanmezelf,komt meestal door de teleurstelling.

Herman B is net als ik altijd poditief,hij dan ook nog na de wedstrijd( bij verlies).

Hopelijk komt er deze week iets bij..ik ben benieuwd..

 

Oja die opmerking over 2000 toeschouwers tegen Spakenburg  is natuurlijk makkelijk..

 

Hopelijk zie we Brummie en anderen snel terug..

Bloed kruipt...

Jantje10-01-2023 om 15:29

Na wat ik gezien heb in de eerste helft van de fc gaat het hellemaal de goede kant op weer. als selecitie weer compleet is de weg naar boven ingezet. als ik versterking zou hallen dan een spits erbij nog.

Koekiemonster10-01-2023 om 15:36

Misschien een rare gedachte, maar zou Nicolai Jôrgensen geen goede versterking zijn?

Heeft bewezen bij Feyenoord een prima puntspeler te zijn

Marco10-01-2023 om 16:06

We hebben met Pepi een goed spits, die makkelijk kan scoren. Wat ontbreekt is dat hij wordt gezocht en aangespeeld. In het spel van Groningen vond ik het teleurstellend dat het spel er niet op was gericht om Pepi aan te spelen in de 16. Er was nu een voorbereidingsperiode alle tijd om dit te trainen. Verder zijn de spelers rondom Pepi van een bedenkelijk niveau. Suslov, Oratmangoen en Van Bergen. 

Wat Groningen nodig heeft zijn doelpunten makers. Suslov scoort 1 doelpunt per jaar. Oratmangoen 0 doelpunten per jaar en Van Bergen is onbekend. Groningen zal doelpunen moeten gaan inkopen voor die posities. Tot die tijd zullen deze spelers alle ballen naar Pepi moeten gaan spelen die wel makkelijk scoort. 

 

BROMBEER10-01-2023 om 18:04

Goed en realistisch  stuk door voorzitter van SV. Maar ook hij zou het wel niet goed zien. 

Dijk10-01-2023 om 18:27

Sinds 17 september 2020 zegt hij nu januari 2023 in een tweet is er niks veranderd!!!!

Henk196110-01-2023 om 19:27

@ Dijk als ik je post goed zie, dan heb jij het volgens mij over

Thom van der Looi.

Zal me eerlijk gezegd niet verbazen.

Dijk10-01-2023 om 19:42

Henk ik heb geen naam door gekregen. Enigste dat ze dicht bij een speler waren een aanstaande zondag mee kon tegen Feyenoord.

appie happie10-01-2023 om 19:58

Sorry   vd Looi   zo  kost zeker ook niks..wat mis ik hier?

Henk196110-01-2023 om 20:51

@ Ik heb ook geen glazenbol hoor maar ik had ff op google gekeken welke speler er is vertrokken in Sept. 2020.

Zo kwam ik op Van der Looi.. maar ik gok ook gewoon hoor leek me 1 en 1 is 2.

Rob197010-01-2023 om 21:26

#brummie, af en toe een bijdrage kan ook, met daarin je mening en overal op reageren hoeft natuurlijk niet.

ieder zijn mening moet toch mogelijk zijn, en als rasoptimist kom je automatisch met de negatieveling in botsing, onvermijdelijk op dit moment, want het is nu ook geen feest om supporter te zijn van Fc Groningen.

Supporter zijn wij hier allemaal met ieder zijn kijk op de zaak, en die van jou en de mijne liggen soms ook mijlen ver uit elkaar, maar vaak ook dicht bij elkaar, het zit hem alleen in de verpakking. Waarbij op dit moment de goede wil, de inzet, de kennis, de kwaliteit en veel andere zaken, de club niet meer in een opgaande lijn zit.

Een zorgelijke zaak, en om niet in herhaling te vallen, zal ik alles niet weer opnieuw aanhalen. Zoals er al veel geschreven is, is er natuurlijk een leider in het veld nodig, die weet hoe je een wedstrijd moet spelen, maar ervaring buiten het veld is ook nodig, en dan heb ik het over een trainer, beleidsbepalers, end. Op dit moment laat je de club over aan mensen, waarvan er niet een ooit met dit bijltje hebben gehakt.

Gudde kan nog eens bij zijn vader te rade gaan, maar dan houdt het ook op. De wijze waarop is geacteerd met de trainer zegt genoeg, laten we dan maar Dennis voor de groep zetten. Een grote inschattingsfout, als je in deze situatie zit. Een zwalkend elftal waar alleen Pepi zich kan onderscheiden door geen zware last op zijn schouders mee te dragen. Alle overige spelers zijn in de vorige seizoenen en nu in het eerste half jaar ook weer murw gemaakt door eerst Buijs, een trainer die je uitknijpt, en door Wormuth met onnavolgbare werk en denkwijzen. 
Bij gebrek aan een ervaren trainer, is er gekozen voor een waarschijnlijk aardige persoonlijkheid, maar geen persoonlijkheid die met veel overtuiging de uitstraling heeft, dat het goed gaat komen.

Ook hij als hoofdtrainer weet het niet, als je een half jaar op de bank hebt gezeten en van daaruit alleen maar ellende hebt gezien, ga je niet met dit soort opstellingen aan de haal. Sinds zijn trainerschap, speelt hij met continue andere opstellingen, deels door de afwezigheid van spelers, maar ook deels omdat hij een bepaald systeem wil spelen, waarvan hij denkt dit met zijn opgestelde spelers te kunnen. Dit is allemaal gestoeld op een voorbereiding, maar in deze situatie zitten wij nu niet. Spijkers met koppen, en proberen punten binnen te harken.

Valente speelde een wereldpartij tegen PSV, en heeft sindsdien niet weer op deze positie zo mogen spelen. Kasanwirjo, hopeloos uit vorm, maar dan wel op een cruciale plek laten spelen, het blijven gooien met Suslov, terwijl hij op dit moment geen toevoeging is. Kruger, is ook ineens de kind van de rekening, waarom? Hij mist wat finesse en basisvaardigheden, maar wel 1 die kan afjagen en een tomeloze inzet neerlegt, die ook inspirerend kan werken. Zijn samenwerking met Pepi werd met de week beter, maar daar werd ook snel weer van afgestapt. Waar hij niets aan kan doen is het niveau van de aankopen, allemaal net niet aanvullingen. Pepi en Balker daargelaten, de enige spelers die wel de basisvaardigheden van Wormuth hebben, de rest zijn spelers die meekunnen in goed draaiende elftallen, maar uit zichzelf geen linkerrijtje spelers zijn.

Hiervoor zijn toch echt de beleidsbepalers voor verantwoordelijk, en in het normale leven is het zo, als je fouten maakt, ga je dit proberen te herstellen, en dan kun je je niet blijven verschuilen achter allerlei redenen. En mocht je het niet weten, dan zal er hulp bij moeten, en dat kost misschien geld, iets wat er gelukkig wel ligt. Er wordt iets teveel gegokt dat er nog genoeg tijd is om alles te herstellen, maar dan moet je geluk hebben dat het kwartje eens een keer de goede kant op valt,  maar dat valt hij al jaren niet meer.

Pepi, kwam ook op het laatste moment, iets waar wij ons misschien maar aan vast moeten houden, de komende tegenstanders zijn toch al geen zekerheid voor punten.

Bas3810-01-2023 om 21:42

Spakenburg verliezen ze ook loesers

Bas3810-01-2023 om 21:42

Spakenburg verliezen ze ook loesers

b.raatjes196610-01-2023 om 21:55

We zijn gelijk in paniek na 1 wedstrijd waarom ik hen nog wel vetrouwen in fc Groningen en wie weet waar flederus mee komt die man is dag in dag uit ermee bezig wacht nu eens rustig af waar hij mee komt en misschien staat er voor zondag een nieuwe speler de trainer van de ree heeft ook om versterking gevraagd dus er zal ËËN deze dagen wel bekend worden 

Grunnfanatic10-01-2023 om 22:28

Paniek na 1 wedstrijd? Hou toch op, dit is een lijn die al jaren zichtbaar is en die dit seizoen wel eens toch een desastreus einde kan komen. Ben je soms familie van Fledderus, braatjes? Want je ben in je commentaar net zo zwalkend als hij is in zijn aankoopbeleid.

BROMBEER11-01-2023 om 13:41

volgens mij ben je beetje seniel aan het het worden raatjes, dit fc groningen ontbreekt het aan beleid , visie, spelsystemenv automatismen,degelijke vakmensen ,karakter en kwaliteit. Zoals ik al eerder aangegeven heb, dit fc groningen is ziek en is een copy aan het worden  van de seizoenen 1997-1998, we gaan een dejavu beleven. En dus als ze er dit seizoen niet uitgaan, dan is het wel volgend seizoen. De beleidsbepalers  hebben met vuur gespeeld en gaan nu hun vingertjes branden. Maar uiteraard ligt dit niet alleen bij de TD, ook de RVC en Algemeen directeur zijn geen knip voor de ogen waard, want zij hebben dit allemaal oogluikend toegestaan, geilend op de transfersommen die door MJF werden binnen gehaald. Maar aan de andere kant blind zijn voor alle transferblunders als Abraham,Ihandust,Kalley,Pelupessy en ga zo maar door. Paul Mathijs moest wijken voor MJF,maar de jongens als blokzijl, vanbergen, schreuder en valente zijn gevormd door Paul in een belangrijk  deel van hun opleiding, om over alle anderen in organisatie  nog maar te zwijgen die moesten wijken voor de heren. Ze hebben het de hele tijd over speler met een Fc groningen DNA, nou in de gehele organisatie zijn er amper nog mensen te vinden die hieraan voldoen of een fc groningen achtergrond hebben, allemaal zorgvuldig weggesaneerd. De club vervreemd van haar mensen en achterban..

Japie-R10-01-2023 om 21:56

..........................................................."the last post"!!!!!!!!!!!!!!!!!!welterusten,stumpers.

Fan op afstand11-01-2023 om 11:13

Vol verwachting klopt ons hart 

Marco11-01-2023 om 13:34

Mag hopen dat het een back is. Met Balker, Blokzijl en Te Wierik is het centrum voldoende bezet.

Rechtback zouden ze ook Te wierik kunnen neerzetten. Het is geen wing back, maar een aanvaller uitschakelen kan hij prima, hij was zelfs jeugd international als rechts back.

Zie liever scorende middenvelders en aanvallers komen. Doelpunten maken tegen Volendam en Cambuur het verschil.

no guts no glory11-01-2023 om 18:09

Helemaal mee eens. Ik snap ook niet waarom er een centrale verdediger bij moet. Balker, Te Wierik, Sverko, Blokzijl , Kasanwirjo, dat lijkt me wel voldoende. Het is geen absolute top maar zeker niet minder dan de centrale verdedigers van andere degradatie kandidaten. Wij hebben meer behoefte aan scorende spelers. Ngonge is ook nog eens weggevallen. Diepgaande vleugel spelers die een goede voorzet hebben en ook nog eens kunnen scoren daar hebben we behoefte aan. En een goede rechtsback is ook zeer welkom. Krijg straks nog heimwee naar Mo Elhankouri????

Bayco11-01-2023 om 18:33

Ik hoop dat er toch snel wat duidelijkheid is.. erger me kapot... hoor je in een interview Gudde zeggen we willen een sportpark met minimaal 8 velden..  dus dat wordt niet op topsportcentrum.. 

 

Lekker politiek onder druk zetten als je bijna laatste staat.

Prio moet zijn spelers halen..

b.raatjes196611-01-2023 om 18:34

Ik vindt het dat flederus wel op mag schieten maar ja ik weet ook niet hoe dat gaat maar er is versterking nodig heeft ook iemand die weet waar flederus mee bezig is nu

no guts no glory11-01-2023 om 20:36

Ik weet alleen dat die Finse international op het laatste moment is afgevallen. Laat me ook graag verrassen. Het schijnt dat Emmen wel een extra spits krijgt. Darfalou schijnt zo goed als rond te zijn. 

Fan op afstand11-01-2023 om 22:27

Begin het nu toch aardig donker in te zien, zowel qua aankopen als qua eindstand competitie. En inderdaad zie eerst maar eens met de FC een steady top middenmoot te worden en praat dan maar eens over uitbreiding van het aantal velden. Want mocht de KKD wel het eindpunt van dit seizoen worden dan verlies je nog meer aan aantrekkingskracht dan dat je nu al kwijt bent, met alle gevolgen van dien. Laat duidelijk zijn dat ik van harte hoop dat de zon weer gaat schijnen bij de FC maar heb er een hard hoofd in. 

b.raatjes196611-01-2023 om 22:32

Nou ik niet ik zie er nog wel in ik zie ook nog wel aankopen komen het moet wel snel iets gebeuren 

Oeleoptak12-01-2023 om 00:04

Ik zou willen dat ik daar vertrouwen in had. Voor Maäata hebben ze meer dan een miljoen betaald. Let wel, ze kochten een linksback die toen nog maar 5 wedstrijden op die positie had gespeeld. Vertel mij eens hoe dat kan. Die jongen wordt never een verdediger. Dit elftal in onbalans is het product van onze TD. Hij heeft bijna nooit een speler gehaald die er direct stond. Verrips en Pepi daargelaten. Dus Raatjes, reken nergens op. 

TomOkker12-01-2023 om 08:40

Nou das niet zo moeilijk, zie Gabriel Gudmundsson. Werd hier in het begin ook verguisd begon in z'n 2e jaar vlak voor de winterstop goed te spelen terwijl hij hier en door het gros nog steeds werd afgebrand. Pas in februari - maart kwamen de roeptoeters en papegaaien uit hun winterslaap en zie wat er daarna is gebeurd. 

Rob197012-01-2023 om 10:08

Gudmundsson werd gehaald als aanvaller, met eventueel de positie van het middenveld, maar was in zijn verleden bij Halmstads BK een middenvelder/aanvaller en zelfs spits. Mattaa wordt gehaald als linksback, maar kan niet verdedigen, dat is toch een wereld van verschil.

Dan kan Gudmundsson wel verguisd zijn op de back positie in het begin, maar de omstandigheden bij Groningen hebben hem gebracht tot back. Dat hij zich daar zo goed ontwikkeld heeft dat is een pluspunt, wat ik niet terug zie bij Mattaa. Maar eigenlijk is Mattaa ook een middenvelder, maar daar wordt hij niet gebruikt. Dat het daarom een slechte aankoop is, is volledig terecht. Waar hij voor gehaald is, komt hij op dit moment te kort, en zeker voor dat geld. De overige positie's wordt hij niet gebruikt, dan is het een miskleun van Beuvink en Fledderus.

hermank196912-01-2023 om 12:09

En daar gaan we weer, nog niet flauw van die negativiteit?

 

Rob197012-01-2023 om 13:14

Je kunt het overslaan.

Rob197012-01-2023 om 20:47

Wordt mijn negatieve constatering vanavond direct bevestigd, of noem jij dit lekker verdedigd van Maatta.

Het is een grote bevestiging van onkunde, dat je dit soort spelers voor 1 miljoen plus koopt. 

Rob197012-01-2023 om 22:46

Jammer dat er geen reactie is gekomen Herman, maar misschien zat je nog vast in het stadion, of hopelijk met een objectieve toeschouwer te praten over de FC, waarschijnlijk krijg je dan een beeld van de club door de ogen van een buitenstaander. 

Want iedere buitenstaander kan je een helder beeld geven van de kwalteit van deze selectie. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!