Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen heeft twee versterkingen in het vizier

Door Redactie 42 reacties

Volgens VI heeft FC Groningen twee spelers op het oog waarmee het zich deze maand wil versterken om het tij te keren. Het gaat om middenvelder Thomas Van Den Belt van PEC Zwolle die aan een ijzersterk seizoen bezig is en (van de achttien wedstrijden) al acht keer trefzeker was. FC heeft de interesse kenbaar gemaakt bij de Zwolse clubleiding maar er is concurrentie van eredivisie clubs die hoger op de ranglijst staan. Voor de achterhoede heeft het Hjalmar Ekdal van Djurgardens IF op de korrel, een 24 jarige centrumverdediger die wordt gezien als één van de betere verdedigers uit de Zweedse competitie. Het Engelse Burnley dat uitkomt in de Championship is eveneens op de markt om Ekdal los te weken. 

Reacties:
appie happie13-01-2023 om 10:26

Aktie   van der Belt laten ze vast niet gaan...tenzij de trainer van Zwolle volgend jaar toch naar Groningen komt.

Ekdal gaat niet naar Burnley volgens de berichten.

Dus handelen maar Fleddie! En kijk niet op een euro!

Dijk13-01-2023 om 10:38

Ekdal inderdaad niet naar Burnley i.v.m werkvergunning!

 

BROMBEER13-01-2023 om 10:42

Goede versterkingen lijkt mij, alleen het probleem voor het grooste gedeelte bij de gasten die de boel verzieken en saboteren. Zolang zij blijven, krijg je geen teamspirit. Ook al  leg je 5 frisse appels in een fruitschaal met rottend fruit, ook zijn zullen dan snel gaan rotten. Je zult eerst het rotte gedeelte eruit moeten halen, voordat je fris verder kan.

Bayco13-01-2023 om 10:55

Tja flederus moet nu wel namen naar buiten brengen.  Om te laten zien dat hij " bezig" is. 

 

Beide spelers onhaalbare kaart denk ik. Beide hebben intresse vanuit clubs die hoger staan. En als beide slim zijn kiezen ze dan niet voor het wespennest wat fc groningen heet. Denk dat niet handig is nu deze namen naar buiten te brengen als je nee op bordje krijgt... Dan weer blamage. 

Bovendien waarom weer cv daar hebben we prima spelers. En beide nog relatief jong en dus wisselvallig

Wil look weten hoe het er voor staat met verkoop van spelers. Spelers die weg moeten. Om rust te creëren en ruimt. Zoals

Ngonge kasanwiro matuta  suslov om maar paar te noemen. Om de rust weer te krijgen

En daarnaast spelers die niet presteren  zoals abraham irandust pelupessy leeuwenburg van gelder ...

 Lees ook net dat pec hakken in zanf zet van der belt mag niet weg en daarnaast ziet feijenoord hem als vervanger van zerouki...wie is volgende op je lijstje flederus?

Wil toch compliment maken aan dankerlui. Al maanden wordt gezegt dat hij niet goed genoeg is... maar in mijn ogen enige die altijd vollebak geeft en juiste mentaliteit heeft. En in mijn ogen beter als wat we nu hebben op rechts.. dus van mij mag hij blijven staan. Dan zal die vast stabieler worden.

 

Ik denk dat je nu het beste paar huur spelers kam aantrekken.  Paar ervaren spelers. En opruiming houden in je selectie . Zodat je kleiner selectie houd die veel beter te hanteren is

Ben benieuwd. 

FGfan13-01-2023 om 11:04

Helaas denk ik ook dat het niks ga worden... ze zouden eerder dure bankzitters moeten wegdoen al la Irandust, Abraham,... 

 

Voor Ngonge is niet eens geweten voor hoeveel die weg zou mogen en traint al tijdje niet meer met eerste eh. Matuta geniet van buitenlandse interesse dus als die gratis zou mogen weggaan komt het wel goed denk ik. Over Leeuwenburg en Kasanwirjo kan in mij niet uitspreken

boertje13-01-2023 om 12:04

Zou Groningen niet eens bij Monaco kunnen aankloppen om Myron boadu te huren? Tijdelijk scorend vermogen in de ploeg + een type Tadic / schöne met brok van ervaring. 

JOS13-01-2023 om 12:13

Deze namen waren al lang bekend. Ze worden gelekt om aan te tonen dat er hard gewerkt wordt en om 'het volk' rustig te houden. V.d. Belt zou wel gek zijn om in dit zinkende schip te stappen en Ekdal zou tijd nodig hebben om zich te settelen (taal, woonruimte etc.). Dat kost tijd en dat is er niet.

Probleem is dat de TD. in Nederland nergens meer serieus genomen wordt. Daarom een oproep aan de RVC om Robben en Nijland aan te stellen als tijdelijk TD en dan samen langs het netwerk van Robben om kwaliteit en ervaring binnen te hengelen voor de korte termijn. Daarna zien we wel weer verder.

marcelfcg14-01-2023 om 13:02

Nijland moet lekker ver van een officiële functie wegblijven.

In zijn laatste periode is de ellende begonnen met een investeringsfonds tegen voor FC Groningen ongekend slechte voorwaarden als dieptepunt.

En Robben, die kijkt dit circus vermoedelijk van een afstand hoofdschuddend aan en zal gek zijn om in deze situatie in te stappen.

Fugazi13-01-2023 om 12:26

Fledderus weet ook wel dat deze spelers niet naar Groningen gaan komen maar kan dit straks mooi als excuus gebruiken dat er grotere clubs in dezelfde vijver lopen te vissen. Die debiel weet het ook gewoon niet meer en heeft geen netwerk om op terug te vallen. In en in triest. 

BROMBEER13-01-2023 om 12:41

IDD, en het zou hem sieren ipv kansloze namen te droppen, gewoon naar buiten te treden en de hand in eigen boezem steken en zo van de Ree uit de wind te houden. Maar ipv daar van verstopt ie zich onder zijn steen en gaat namen droppen waarvan je bij voorbaat al weet die gaan niet komen in deze slangenkuil.

Robba13-01-2023 om 13:05

Ik dacht dat we juist een rechtsbuiten en linksbuiten nodig hadden? Suslov is geen linksbuiten en voor rechts lijkt dankerlui het beste te renderen??

Vleugelflitsers a.u.b.

Zeeman13-01-2023 om 15:21

inderdaad, Dankerlui op rechtsbuiten, die heeft een goeie dribbel en voorzet.

Nachtwacht13-01-2023 om 19:11

En Slor bij de selectie halen. Al is het maar voor het laatste half uur. Begrijp niet wat die jongen misdaan heeft

Thomas Portugal13-01-2023 om 13:58

Lijkt me lastig om spelers te kopen als je niet weet of je volgend jaar wel in de eredivisie speelt. Ik zou al mijn tijd en energie steken in het huren van een paar scorende middenvelders en vleugelspelers. Na evt handhaving kan het puinruimen beginnen. Iets wat afgelopen zomer al had moeten plaatsvinden.

TirolBeuk13-01-2023 om 14:46

Lees net Ramselaar in vizier Grunn?

Holwierde13-01-2023 om 15:05

die heeft toch een knieblessure

 

Bayco13-01-2023 om 15:54

Die heeft idd in mei knieblessure opgelopen 

Maar qua type speler lijkt het me wel soort watfc nodig heeft. Lijkt me iemand die het niet accepteert als er de kantjes afgelopen wordt door medespelers 

grunn196713-01-2023 om 16:13

Past precies in plaatje van Fluderus.

Weer een speler die niet 100% fit is. 

Ik vind onverstelbaar dat Fluderus er vandaag nog zit.

Einde van het seizoen krijgen we een jank verhaal van Gudde, dat we het anders hadden moeten aanpakken en dat we van die prutser 1.0 eerder afscheid hadden moeten nemen.

Bij Gudde ontbreekt visie, daadkracht anticipatie vermogen. Over extra veldjes lullen bij corpus is hij goed in. Prutser 2.0

Het is niet meer zo makkelijk te promoveren uit de kkd dan in 99. Stad als groningen mag toch niet in de kkd spelen.

marcelfcg14-01-2023 om 13:04

Dat zou een echte Fledderus aankoop zijn. Speler met een lang blessureverleden.

Wel gezellig voor de immer geblesseerde Koning Irandust.

b.raatjes196613-01-2023 om 17:00

We moeten er nu op vetrouwen dat er versterking komen daar zijn ze mee bezig ze willen flink geld uitgeven laten we daar op wachten en ik heb er dan wel weer vetrouwen in misschien komt feyenoord nog te vroeg maar we hebben vaker gezien dat ze tegen topclubs er wel staan dus zit er misschien wel een stunt in

TirolBeuk13-01-2023 om 17:06

Las een stuk over de supporters opSikkom ,hulde voor de Noord tribune ,geen ruit gesneuveld alleen gevloek en scanderen Freddie rot op ,zelf geen seizoenkaart meer op noord ivm emigratie naar Tirol.

Maar gvd wat doet het pijn om je cluppie die je Al meer dan 50 jaar omarmt door zo’n misbaksel als flutjederes naar de kloten ziet gaan ,ROBBEN mag toch door Gudde vooruit geschoven worden en die vuile heraclesjankerd het sjacheren mededelen en oprotten .

Henk113-01-2023 om 17:27

De FC gaat voor koopjes, is mijn ervaring. Ik heb geen enkele illusie dat er daadwerkelijk direct inzetbare spelers aangetrokken zullen worde. De FC is niet meer de club die het was. Zakelijkheid heeft de overhand, niet of nauwelijks oog voor bv de supporters. Na zondag staan we 16e en alles en iedereen zal ons voorbij gaan in prestaties en in punten. Ik vind het heel erg en verdrietig dat het zo moet gaan . Ben al sinds 2001 seizoenkaarthouder, maar dit seizoen spant echt de kroon. Het is 1 minuut voor 12, en we moeten wachten tot 31 januari tot er iets gaat gebeuren, en "dan gaan we evalueren". Als het kalf verdronken is .......

TomOkker14-01-2023 om 10:35

Het is inderdaad alle hens aan dek. Het oogt allemaal kalm en rustig maar persoonlijk denk ik dat er achter de scherm gezien de laatste 2 wedstrijden blinde paniek heerst. Afgezien van de geblesserde of geschorste spelers, want dat hoort er gewoon bij, is het ook bij de 'top' doorgedrongen dat er een kwaliteits impuls nodig is om boven de degradatie lijn te blijven. De spelers die nu gehaald moeten worden om het vege lijf te redden zullen niet de goedkoopste opties zijn, even afgezien of ze willen komen. Mooie verkoopcijfers is het compliment aan MJF's adres maar de rekening wordt nu duur betaald en verdampen de mooie opbrengsten als sneeuw voor de zon. Als ik de reactie van Gudde hoor/lees staat de positie van MJF wel degelijk onder druk. Want het is natuurlijk maar de vraag of de de bankrekening na deze transfer periode nog zo goed gevuld is om richting de grote markt te gaan. Het gaat in ieder geval op dit moment richting de KKD. Mensen die hier riepen dat je met Suslov, Ngonge of wie er ook allemaal genoemd werden, transferwaarde in huis hebt, kan inmiddels ook een streep door worden gezet. De vanaf prijzen zijn inmiddels aardig gereduceerd en zijn inmiddels verworden tot wat de gek er voor geeft niveau of misschien wel erger, 'dumpprijzen'. Zo snel kan het allemaal gaan. "From hero to zero". 

Daarbij afgaande wat Brombeer hierboven schetst, en ik heb geen enkele reden om daaraan te twijfelen, want die houding zie je al langere tijd bij een aantal van de genoemde spelers en als ik het mij goed herinner heb ik daar begin van dit seizoen, zeker over eén speler, al een opmerking over gemaakt in het draadje 'centrale verdediger'. Dan hebben we het natuurlijk over een heel ander verhaal. Dan ben je er niet met enkel een verdediger en een nr. 10. Vraag mij of Valente dit nieuws ook zo leuk vind. Als het verhaal klopt dat er naast Ngonge meerdere patiënten in het team rond lopen, dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat er meerdere vervangers moeten komen. Om de druk voor MJF nog maar even op te voeren, kan men alvast beginnen met Kasanwirjo en Mutata naar de beloften te transfereren en wellicht zolangzamerhand richting de uitgang. Kapitaalsvernietiging hoor ik sommigen alweer roepen, ja èn, we hebben het hier over een typisch gevalletje van kosten baten analyse, om het even simpel te houden, wat leveren rotte appels op. 

Schoon schip maken las ik hier maar dan moet je wel kloten hebben en niet dat halfbakken gedoe waar men nu mee bezig is en niet net doen alsof jeugdspelers je kunnen behoeden van degradatie. Zakelijk zijn heet dat, iets in de trend van "my way or the highway". Als je een leider bent dan heb je dergelijke stappen te nemen en niet wegduiken voor sentiment en onderbuik gevoelens of studio bord op schoot geleuter. Ngonge is daar een mooi voorbeeld van en zoals Freek de Jonge het ooit zo mooi zong/zei "wie volgt". 

Kein geloel Fußbal spiel'n

b.raatjes196613-01-2023 om 17:44

Kom jongens er komt versterking aan dat hebben ze toegezegd maar we kunnen ook niet verwachten dat er nu gelijk een goede versterking staat waarom een club doet nu niet zomaar een speler weg die zei goed kunnen gebruiken dat doet een club niet zomaar dan moet je met een hele goede bod komen en dat zal fc Groningen nu ook wel doen 

PDI13-01-2023 om 18:46

Nu geen spelers zo van " die volgen we al jaren" zoals zo vaak, en met alle respect geen kkd spelers, die zijn er voor na dit jaar. Nu eerst spelers die de rest tot de orde roept, voorop gaan in de strijd. Nogmaals met alle respect dat kan een 21 jarige van Zwolle niet! We hebben types nodig die oorlog maken in de kleedkamer, op het veld, en als het nodig is na de wedstrijd! En daar een 21 jarige niet bij! Betaal veel meer om onze fc uit deze situatie te halen.

hermank196913-01-2023 om 19:31

Onzin, denk dat daar betere spelers lopen. Dat zijn spelers die zich in de kijker willen spelen, wat Groningen heeft lopen denken dat ze er al zijn.

Nachtwacht13-01-2023 om 19:18

KKD spelers zullen het niet worden, want die kan Beuvink niet volgen. Die zitten niet in Fifa

ebel7913-01-2023 om 19:18

Locadia, Jetro Willems en Labyad zitten volgens mij zonder club. Heb je in elke linie een brok ervaring.

appie happie13-01-2023 om 19:36

Jamaar  Groningen is té ver van Amsterdam-Utrecht.

Metworst13-01-2023 om 20:53

Dat zijn wel namen, en prachtige spelers voor de FC. Maar of ze in vorm zijn? Dat hebben we wel nodig. 

Nachtwacht13-01-2023 om 21:02

Willems is wel een eigenwijze vogel... Ik zou voor alle drie eerst vaststellen hoe ze in de wedstrijd zitten en of ze bereid zijn in de groep te corrigeren. Anders hoeven ze niet te komen

ebel7913-01-2023 om 21:21

Ik gooi maar een balletje op na 5 minuten onderzoek Hahaha. Zo moeilijk kan het dan toch niet zijn voor Fledderus.

TirolBeuk13-01-2023 om 21:30

Stap over je kloten ego heen en laat good old Henk Veldmate een stel toppers voorstellen, volgens mij word het een flop zoals het nu word gespeeld ,Gudde heeft ook geen ballen om Freddie aan te spreken voor einde transferwindow .KKD here comes the sinking proud of the north ????

Bayco14-01-2023 om 10:19

Iedereen kan voorstellen doen. Maar de onderhandelingen gaan via flederus.  En wat ik al vaker gezegt heb en wat ik uit zeer betrouwbare bron heb..daar is echt geen twijfel over.

Flederus staat er zeer slecht op bij zaakwaarnemers. Hij staat bekend als rat. Miss een prima houding als je spelers verkoopt.. maar als je spelers moet kopen.. zaakwaarnemers doen je nu geen gunsten enz. Spelers willen niet.. 

Wat gudde zegt na 2.5 week gaan we evalueren tot nu toe heeft hij zijn targets niet gehaald. Via die bronnen weet ik dat zijn positie tijdens ontslag wormuth al op de wip was..dus denk dat hij na deze transferwindow mag vertrekken

Robba14-01-2023 om 10:52

Ik lees dat die Ekdal 3.5 miljoen moet kosten ( of zelfs wat meer). Ik heb dan liever 2 exotische buitenspelers voor 1.75 miljoen to be honest. Er is zoveel druk op de verdediging omdat we zelf niks creëren. We hebben gewoon geen buitenspelers. 

Probleem ligt mijn inziens meer op de flanken en dan komen ze met van den Belt en Ekdal..

 

Dijk14-01-2023 om 11:31

De prijs voor het wanbeleid. Mooi geciteerd door Valentijn Driesen.

En dikke rotte appel Ngonge naar Verona doei misschien kun je nog wat drank bro's meenemen van de fc zijn we daar ook van verlost.

 

hermank196914-01-2023 om 13:49

Nee marktwaarde is €3.5 miljoen wil niet zeggen dat Groningen dit er voor geeft.

Marco14-01-2023 om 12:29

Laat Valentijn Driesen zich maar met Ajax bezig houden in zijn Amsterdams sensatie krantje. 

Beide mogelijke aanwinsten is beter dan we nu hebben. Zeker een scorende spelbepaler is zeer welkom. 

JOS14-01-2023 om 12:29

Wat mij ook steeds opvalt is dat Groningen geen plan B heeft. Als het niet lukt moet je ook een keer het roer om kunnen omgooien om iets te forceren zoals Weghorst tegen Argentinië. Die nummer 9 van ADO-Den Haag Thomas Verheijdt zou daar geknipt voor zijn. Imposante gestalte (1.92 m. ruim 90 kg.), duelkracht en een neusje voor de goal. Ideale targetman naast Pepi voor een laatste kwartier. Kosten 575.000 euro.

Nachtwacht14-01-2023 om 12:31

Ngonge weg... eindelijk. Goeie zaak. Slecht huwelijk en hele slechte invloed op bv Matuta. Wie volgt naar de uitgang?

no guts no glory14-01-2023 om 13:14

Vind het wel knap dat Fledderus een rotte appel als Ngonge toch verkocht krijgt naar een serie A club. Hoop dat hij nog een doorverkoop percentage erbij onderhandelt heeft. Mocht er ooit nog een trainer zijn die de juiste snaar weet te raken bij Ngonge dan kan hij nog wel eens veel geld opleveren. Want voetballen kan hij wel. Zonde dat zo'n talentvolle voetballer zo'n kut mentaliteit heeft. 

Fan op afstand14-01-2023 om 12:33

Van den Belt heeft al aangegeven niet weg te willen tijdens de winterstop. En als de speler niet wil dan kun je het wel vergeten. En las afgelopen week in een ander topic op dit  forum dat er morgen tegen Feyenoord een CV van 27 jaar zijn opwachting zou maken in het eerste maar tot op heden heb ik nergens gelezen dat er een nieuwe speler bijgekomen is. Het geeft de burger weinig moed als ik verder lees dat Fledderus er heel slecht op staat bij zaakwaarnemers als het over aankopen gaat. Dat is echt heel triest en vraagt om ingrijpen van of de AD of van de sponsoren lijkt mij. En het is de AD te prijzen dat hij achter de TD staat maar ook hij moet zich gaan realiseren dat het kapitaal van de club op het veld behoort te staan en niet op een bankrekening. 

no guts no glory14-01-2023 om 13:19

Las net in het dagblad van het noorden dat van der Rhee hoogstwaarschijnlijk tegen Feijenoord begint zonder Kasanwirjo en Suslov. Hij had ze in de rust tegen Spakenburg ook al gewisseld. Ook Te Wierik werd gewisseld omdat hij zich niet aan de afspraken hield waardoor hij genoodzaakt was Balker in te brengen. Onze trainer toont wel ballen. Dat valt hem te prijzen. 

Nachtwacht14-01-2023 om 13:29

Eens... eerder ook al met het passeren van Pelupessy. Van der Ree verdient alle vertrouwen

b.raatjes196614-01-2023 om 13:37

Inderdaad KASANWİRJO en SUSLOV en ter wierik moeten nu maar eens goed nadenken hoe slecht ze zijn en hoe zei het beter moeten doen ze kunnen het wel van de ree goed gedaan dit is hun verdienste straf laten deze drie maar even goed nadenken wat ze verkeerd deden

b.raatjes196614-01-2023 om 13:44

Nou als van den belt meer verdienen kan bij fc Groningen dan bij pech Zwolle nou dan wil ik wel eens zien waar hij voor kiest

Jantje14-01-2023 om 13:49

ik zie liever bart Ramselaar komen van Utrecht dan.

Japie-R14-01-2023 om 14:31

hermank196914-01-2023 om 14:52

Niet met jou eens Japie, een speler in een rolstoel verplaatst het spel sneller dan de hakkenkrukkers wat er nu loopt.

no guts no glory14-01-2023 om 14:46

Verrassend: Cambuur gaat voor ex Groningen spelers Mahi en Matavz 

Marco14-01-2023 om 15:14

Zou mahi hier als linksbuiten halen. Balvast en altijd inzet. 

no guts no glory14-01-2023 om 15:33

Een fitte Mahi blessurevrij is zeker een aanwinst voor Grunn. Heeft een actie en kan scoren. Maar 20 wedstrijden blessurevrij blijven lijkt me in het geval Mahi een utopie. 

campesino14-01-2023 om 15:27

Even over van rhee, ik ben er niet zo zeker van of het een goed idee is met hem door te gaan. Niet omdat ik het een slechte trainer vindt, maar in de eerste plaats omdat hij het vertrouwen van MJF niet heeft. Bovendien lijkt me deze klus te groot voor een beginnende trainer. Je hebt nu eigenlijk een trainer nodig die gepokt en gemazeld is in het degradatievoetbal. Vroeger had je trainers als kistemaker en jacobs die daar wel raad mee wisten.

Wat me ook doet twijfelen is dat van rhee met 3 spitsen blijft spelen. Daar is de selectie niet geschikt voor. Je hebt behalve Abraham geen 1 vleugelspeler. Pepi loopt er dan ook verloren bij. Net als suslov en irandust die zich als vleugelspeler ook geen raad weten. Bovendien hebben we backs die niet kunnen verdedigen en geen spierballen op het middenveld. En zoals Brombeer en Tom okker al schreven, moeten de rotte appels suslov. Kansanwirho en musampa ook richting de uitgang gedirigeert worden. Dan moet je dus vrijwel een geheel nieuw elftal kopen. Dat wordt hem niet. En met een verdediger, een middenvelder en misschien een aanvaller Kun je met deze selectie geen 4-3-3 spelen. Dat wordt op zeker nacompetitie en dan vlieg je er uit.

Met deze selectie kun je het beste 5-3-2 spelen. Dan Kun je de backs behouden en hoef je alleen een centrale verdediger, een middenvelder met spierballen en een nieuwe spits  aan te trekken. Die spits moet het dan samen met Pepi en kruger uitvechten voor de 2 spitsposities. Het liefst een lange kopsterke spits. Dan Kun je in de euroborg ( a la nederlands elftal met weghorst) met het publiek erachter, lekker hots knots Begonia voetbal spelen. Het verzorgde voetbal bewaren we wel voor volgens jaar. Het beste is dan spelers te huren, omdat je volgens jaar weer wat anders Wil.

Maar ik ben bang dat MJF daar de ballen niet voor heeft. Want dan moet hij zijn ongelijk bekennen, de rotte appels eruitdonderen. Alsnog een tussenpaus als trainer aanstellen en als de donder de 3 genoemde spelers aantrekken.

no guts no glory14-01-2023 om 15:39

Mee eens. Goed onderbouwd. Ik denk dat Grunn ook beter 4-4-2 of 5-3-2 kan gaan spelen. Met 4-3-3 vallen er ook teveel gaten op het middenveld. Jongens als Duarte en Pelupessy kunnen dat ook niet belopen. Ze zijn kwetsbaar in de omschakeling. Bovendien heeft Groningen nog niet 1 vleugel flitser die zijn man voorbij komt en een voorzet kan geven. Het is tekenend dat de verdediger Dankerlui nog het meest geschikt is voor die positie momenteel. 

marcelfcg14-01-2023 om 16:14

Dan heel rap Matavz halen en naast Pepi zetten en dan inderdaad 5-3-2

Holwierde14-01-2023 om 16:19

Inderdaad mooi Matavz halen ,kan hij ook mooi afbouwen bij de FC.

Oeleoptak14-01-2023 om 16:28

Ben voor het 4 4 2 systeem. Helder systeem Waar de taken goed in afgebakend zijn. Dankerlui  dan rechtshalf, vanwege de voorzetten. Maäata kun je dan als linkshalf kwijt. Opdracht: diepgang in het spel brengen plus voorzet. Je hebt echter geen fatsoenlijke LB, dus daar moet iets mee. Pol terughalen zou kunnen, zit een terugkoopregeling nog op. Is beter dan Maäata op die positie. Dankerlui en hij zijn trouwens omgebouwde vleugelspitsen volgens mij. Zoiets dus nooit weerkopen. 
Maar de tijd gaat dringen voor meneer Fleddie. Ben benieuwd waar de man mee aan komt zetten. Misschien wel met niks. 

grunn196714-01-2023 om 16:56

Er is totale paniek bij de FC, er is 1 grote ravage gecreëerd. De puinhoop is ongekend in de FC historie.

Fluderus heeft al 2 maanden de tijd gehad om spelers te halen. De teller staat nog steeds op nul.

Die klojo heeft geen netwerk om echte versterkingen te halen en is het spoor bijster door zijn ernome falen.

Laatste 3 wedstrijden weggespeeld door almere en spakenburg, helft weggespeeld door Excelsior.

Gudde: we gaan evalueren na de deze transfer periode, dan is het te laat lullo.

 

Oeleoptak14-01-2023 om 17:14

Vanuit managerspositie inderdaad een slechte timing que evalueren. Maar transfervrije spelers kunnen dan nog toch? 
Maar inderdaad. Wat de meesten hier zien en ook zowat alle clubwatchers dat klopt. En dan kun je beter vroeger dan te laat afscheid nemen. Misschien dat een interim TD tegen hoge beloning (anders komt men niet) er nog wat van kan bakken. 

TomOkker14-01-2023 om 18:51

Het is qua timing maar net hoe je het bekijkt. Het is voor mij de bevestiging dat de top daadwerkelijk in zichzelf is gaan geloven.

Voor wie het gemist heeft:

Het is inderdaad alle hens aan dek. Het oogt allemaal kalm en rustig maar persoonlijk denk ik dat er achter de scherm gezien de laatste 2 wedstrijden blinde paniek heerst. Afgezien van de geblesserde of geschorste spelers, want dat hoort er gewoon bij, is het ook bij de 'top' doorgedrongen dat er een kwaliteits impuls nodig is om boven de degradatie lijn te blijven. De spelers die nu gehaald moeten worden om het vege lijf te redden zullen niet de goedkoopste opties zijn, even afgezien of ze willen komen. Mooie verkoopcijfers is het compliment aan MJF's adres maar de rekening wordt nu duur betaald en verdampen de mooie opbrengsten als sneeuw voor de zon. Als ik de reactie van Gudde hoor/lees staat de positie van MJF wel degelijk onder druk. Want het is natuurlijk maar de vraag of de de bankrekening na deze transfer periode nog zo goed gevuld is om richting de grote markt te gaan. Het gaat in ieder geval op dit moment richting de KKD. Mensen die hier riepen dat je met Suslov, Ngonge of wie er ook allemaal genoemd werden, transferwaarde in huis hebt, kan inmiddels ook een streep door worden gezet. De vanaf prijzen zijn inmiddels aardig gereduceerd en zijn inmiddels verworden tot wat de gek er voor geeft niveau of misschien wel erger, 'dumpprijzen'. Zo snel kan het allemaal gaan. "From hero to zero". 

Daarbij afgaande wat Brombeer hierboven schetst, en ik heb geen enkele reden om daaraan te twijfelen, want die houding zie je al langere tijd bij een aantal van de genoemde spelers en als ik het mij goed herinner heb ik daar begin van dit seizoen, zeker over eén speler, al een opmerking over gemaakt in het draadje 'centrale verdediger'. Dan hebben we het natuurlijk over een heel ander verhaal. Dan ben je er niet met enkel een verdediger en een nr. 10. Vraag mij of Valente dit nieuws ook zo leuk vind. Als het verhaal klopt dat er naast Ngonge meerdere patiënten in het team rond lopen, dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat er meerdere vervangers moeten komen. Om de druk voor MJF nog maar even op te voeren, kan men alvast beginnen met Kasanwirjo en Mutata naar de beloften te transfereren en wellicht zolangzamerhand richting de uitgang. Kapitaalsvernietiging hoor ik sommigen alweer roepen, ja èn, we hebben het hier over een typisch gevalletje van kosten baten analyse, om het even simpel te houden, wat leveren rotte appels op. 

Schoon schip maken las ik hier maar dan moet je wel kloten hebben en niet dat halfbakken gedoe waar men nu mee bezig is en niet net doen alsof jeugdspelers je kunnen behoeden van degradatie. Zakelijk zijn heet dat, iets in de trend van "my way or the highway". Als je een leider bent dan heb je dergelijke stappen te nemen en niet wegduiken voor sentiment en onderbuik gevoelens of studio bord op schoot geleuter. Ngonge is daar een mooi voorbeeld van en zoals Freek de Jonge het ooit zo mooi zong/zei "wie volgt". 

Kein geloel Fußbal spiel'n

Marco14-01-2023 om 18:06

Wat een geklaag allemaal. De transfermarkt is net open. MJF komt met met nieuwe spelers. 

In tussentijd zou het wenselijk zijn als dure profspelers zelf hun niveau halen. 

Spakenburg is in de eerste plaats een wanprestatie van de spelersgroep tegen een sympathiek amateurclubje. MJF gaat ze niet allemaal vervangen. 

 

Euroborgfc14-01-2023 om 18:12

Ik zou het moeilijk kunnen verkroppen wanneer een Cambuur aan de haal zou gaan Matavz. Misschien is een tweede spits niet de club's topprioriteit maar Matavz kent de club, competitie en heeft andere kwaliteiten dan Pepi. Op dit moment is het naar de achterban toe ook het moment om daadkracht te tonen. Trek maar een blik spelers aan. Liever huur dan dat men zich doodstaart op koop. Met 1 a 2 echte versterkingen die door mjf worden genoemd ben je er niet. Jammer dat het wellicht kapitaalvernietiging is om nu ook een vervanger voor ode linksbackpositie te halen maar degradatie kost meer. Voor beide backpositie's is er meer kwaliteit nodig dan we nu hebben. Ook voor de beide vleugelposities. Wat zou het fijn zijn dat er daarnaast nog een type Bryan Linssen, Sander van der Streek, Ramselaar bij zou komen. Ook een Locadia, Hoedt, Willems zouden spelers zijn die ervaring kunnen brengen. Ze zullen bij de club heus wel de urgentie voelen maar we zien het nog niet omgezet worden in daadkracht. Dat baart mij oprecht zorgen. 

Jantje14-01-2023 om 18:19

eigelijk is ook dikke onzin dat we versterkingen moeten gaan halen. deze ploeg heeft ook gewoon thuis gewonnen van psv.

 

Dijk14-01-2023 om 18:23

En verloren van Spakenburg thuis.

Oeleoptak14-01-2023 om 18:30

Tegen PSV een kwartier goed voetbal waarin alles meezat. De rest van die wedstrijd was het alles PSV wat de klok sloeg, maar kregen m er te weinig in. 

grunn196714-01-2023 om 18:37

Jantje bedoelt dit cynisch, mag ik hopen.

BROMBEER14-01-2023 om 19:34

Goed verhaal oele,  campesino en Tom. Eindelijk maar toch gaat de situatie rondom fcg ook bij de media landen. Dat de situatie  zeer penibel is en dan het probleem niet alleen de lage positie op  ranglijst is , maarcdat het in alle geledingen in de club foute boel is. En we zitten hier ook niet om mensen af te kraken,  maar wel om de clubcultuur te bewaken  en momenteel  is de vlucht onderhevig aan destructie. En 1 of 2 spelers halen levert niet zo heel veel op behalve misschien lijfsbehoud,  er moeten mensen  op gaan staan die rigoureuze organisatorische maatregelen  gaan nemen,  maar dat zie ik de rvc danwel gudde nog niet nemen,  de patiënt is dan ook nog lang niet genezen. 

Durovski14-01-2023 om 19:47

Wie weet gaat het tegen Feyenoord net zo als tegen PSV, daar gingen ook twee verliespartijen aan vooraf. En dacht ik ook dat het 0-5 zou worden.

Fan op afstand14-01-2023 om 19:48

Mahi gaat naar Cambuur, Matavz terug naar zijn geboorteland en Fred Grim zeer waarschijnlijk naar Roda JC. Heb gewoon medelijden met Van der Ree. Zeefuik naar Italië en volgens een ander forum Memisevic naar Dubai.

b.raatjes196614-01-2023 om 21:35

Ik lees nog niks over mahi of andre spelers wacht nu maar af waar flederus mee bezig is 

TirolBeuk15-01-2023 om 08:15

Fleddi op kar met pek en veren

Metworst14-01-2023 om 22:04

Geen Mahi a.u.b. die heeft na de fc niet meer gepresteerd en heel veel geblesseerd. wij hebben fitte en scorende mannetjesputters nodig.

Marco14-01-2023 om 22:16

Krijgen we nog een voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Feyenoord?

m o i14-01-2023 om 22:23

Die heeft Te Wierik al gegeven woensdag, nulletje of acht. 

Holwierde15-01-2023 om 10:06

johan hope van stromsgodset uit noorwegen wordt ook genoemt op twitter.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!