Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen geeft de wedstrijd in één minuut weg en verliest met 3-1 van Heerenveen

Door Redactie 75 reacties

Voor een leeg uitvak en het debuut van huurling Sörensen en aankoop Hove begon de wedstrijd. Heerenveen kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Sarr. Vlak voor de pauze maakte Krüger de gelijkmaker waardoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand gingen rusten. Na de pauze hield FC lang stand. Tien minuten voor tijd ging het vreselijk mis en incasseerde het binnen een tijsdsbestek van één minuut twee goals door doelpunten van Van Amersfoort en wederom Sarr, hetgeen resulteerde in de 3-1 eindstand.

eerste helft
Ondanks de positieve voorwaartse intenties in de beginfase van de wedstrijd kwam FC al snel op een ongelukkig achterstand. Een diepe bal van Noppert werd verkeerd beoordeeld door Blokzijl en de uitkomende Verrips, waardoor Sarr kon profiteren en aantekende voor de 1-0. 

Na een kwartier waren de Feaners dichtbij hun tweede kans maar Blokzijl voorkwam dat de bal op doel ging. Daarna gebeurde er vrij weinig, de Groningers maakten wat meer het spel maar waren niet in staat om aanvallend tot kansen te komen.

De wedstrijd kabbelde voort richting rust, de Groningers hadden daarbij het meeste spelaandeel. Een doelpoging van Hove ging via een Heerenveen speler naast. De hoekschop die volgde leek in eerste instantie te worden uitverdedigd, maar werd via meerdere schijven voor het doel gewerkt. Pepi raakte de bal verkeerd maar Krüger schoot de 1-1 achter Noppert. Op slag van rust knalde Sarr de bal naast het doel van Verrips.

tweede helft
Hove was vervangen door Suslov. Heerenveen drong meer aan. Verrips kon aan de bak op een schot van Van Ewijk. De hoekschop werd naast het doel gekopt. In een andere situatie kopte Van Amersfoort ruim over. Aan de andere kant van het veld schoot Suslov (vanuit een verre inworp van Sörensen) de bal hard op het doel van Noppert die een redding verrichtte. Toch was de thuisploeg dichtbij de 2-1. Een volley ingeschoten bal werd bijtijds geblokt door de verdediging.

Na een uur werd Sher (de derde debutant) ingebracht voor Valente. Ondanks meerdere dreiging van de thuisploeg werd Groningen gevaarlijk bij een aktie door het midden van Oratmangoen dat uitmondde in een hoekschop. Kort daarna strandde een vloeiende groen-witte combinatie. Een tegenaanval van de Feaners werd weggewerkt door Blozijl, uit de rebound stopte Verrips een laag afstandsschot.

Van Hooijdonk nam Verrips opnieuw onder vuur maar de doelman reageerde adequaat. Te Wierik en Dankerlui maakten de laatste 10 minuten vol voor Blokzijl en Van Gelderen. In de 80e minuut kopte Van Amersfoort (geheel vrijgelaten) uit een corner de 2-1 achter Verrips. Nog geen minuut later lag de 3-1 opnieuw achter de doelman. De bal werd kort na de hervatting ingeleverd, vanaf de linkerkant volgde een aanval waarbij de voorzet werd afgerond door Sarr. Daarmee was de wedstrijd beslist. 

Het is te hopen dat FC Groningen deze enorme dreun snel kan verwerken. Donderdagavond wacht de thuiswedstrijd tegen Cambuur.

Opstelling SC Heerenveen: Noppert, Van Ewijk, Bochniewicz, Van Aken, Köhlert, Olsson, Haye, Van Amersfoort, Tahiri, Colassin, Sarr    

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Sörensen, Oratmangoen, Hove, Valente, Krüger, Pepi, Määttä 

Reacties:
Tanner05022-01-2023 om 14:32

Ik lees veel berichten dat het KKD wordt, maar als je realistisch kijkt dan zijn directe concurrenten Cambuur, Volendam en Emmen nog wel een niveautje slechter dan Groningen. Dan word je dus 15e, wat trouwens ook een schande is als je naar de begroting kijkt.

BROMBEER22-01-2023 om 14:37

Dat gaan we donderdag zijn, 

Bas3822-01-2023 om 17:43

Nou sorry hoor maar ik denk dat cambuur en emmen echt niet veel slechter zijn donderdag gaan we het zien maar ik denk dat cambuur gewoon gaat winnen

Dijk22-01-2023 om 14:39

Wel schokeffect Dennis van der Rhee, 4 op rij verloren!!!!!! Kom er maar in onze hardnekkige optimist Badkuip. Nog een slag geslagen met je 1-2.

Heel fijn dat Dennis begon met de nieuwelingen bla bla bla bla.

 

appie happie22-01-2023 om 14:40

Ik vond met name vooruit voetballen beter dan de voorgaande weken.

Achterin is slecht Määtä en Gelderen,Tw Wierik  noem ze maar op..niet goed genoeg.Blokzijl gaat mee in de malaise   2 x fout vorige week de 3- 0 vandaag de 1- 0   was later ook te bang on iets te doen..

 

Verder de nieuwe spelers moeten wennen  maar het is iig niet minder geworden.Hopelijk komt Hove snel op 90 minuten.

Sørensen was nog zoekende  2 x zijn man kwijt.Wel een lekkere ingooi..de Irakees uit Zweden vond ik ook fatsoenlijk invallen.

Donderdag en zo dan zijn 2 finales..dat moeyen 6 punten worden anders gaat het mis..

allartboer22-01-2023 om 14:42

Wat een beginnersfout van Van de Ree, om 2 verdedigers te wisselen net voor een corner tegen. 

Rob197022-01-2023 om 14:48

Dat mag allemaal, en hem moet je ook de tijd geven, wordt er dan gezegd, maar in deze situatie zit Groningen niet, ik begrijp ook niet dat er nog geen aanvulling in de technische staf zit. Daar zal na vandaag wel haast mee gemaakt worden. Het was het proberen waard, maar je hebt inmiddels veel tijd verspeeld na het ontslag van Wormuth.

no guts no glory22-01-2023 om 15:47

Heeft aangegeven op ESPN dat zowel van Gelderen als Blokzijl kramp hadden en gewisseld moesten worden.  Vond het ook niet best verdedigd van onze nieuwe CV. Je zag dat hij wedstrijd ritme mist. Zo'n grote sterke vent mag zich toch niet laten weg zetten door een lichtvoetige speler als Sarr? 

grunn196722-01-2023 om 14:47

Ben er helemaal klaar mee.

Ben al sinds 1975 supporter van de FC.

Heb de club nog nooit zo naar de kloten zien gaan, ook niet bij de degradatie eind jaren 90.

FLUDERUS ROT NU EINDELIJK EENS OP, DE TERINGZOOI IS MAAR 1 MAN SCHULDIG.

Je doet werkelijk waar alles fout.

We verliezen alles, uit, thuis, kkd ploegen, amateurs.

75% van de selectie is betaald voetbal onwaardig.

Nieuw dieptepunt kwa spelers Maatta

grunn196722-01-2023 om 14:48

.

Herman Badkuip22-01-2023 om 14:52

Heb deze wedstrijd tussen Heerenveen en FC Groningen niet gezien, maar ik begrijp uit de analyses, dat wij de wedstrijd in slechts één minuut uit handen hebben gegeven.....Jammergenoeg kwam de wedstrijd nog iets te vroeg voor onze nieuwe Scandinaviërs, maar komende twee wedstrijden zullen ze er zeker moeten staan! Denk dat MJF nú ook de noodzaak van nieuwe aanvallers wel inziet, gaat wel goed komen hoor! We hebben gelukkig nóg 17 wedstrijden voor de boeg, dus géén paniekvoetbal! 

Rob197022-01-2023 om 15:02

En in de toekomst zullen wij ook verliezen, als je zo blijft doorgaan. Het veldspel is schandalig slecht. Ze lopen continue uit hun positie's waardoor ze keer op keer in de problemen komen. Geen enkel systeem is er te ontdekken. Hove liet de eerste helft een paar keer een strakke pass ziennover meerdere meters, maar dat is uit nood geboren, er is namelijk geen enkele automatisme. Dat heeft niets te maken met nieuwe spelers, maar komt doordat iedereen meedoet aan ren je rot. Veel inzet, maar zonder idee.

De Generaal22-01-2023 om 15:28

Nog 17 wedstrijden om niet te degraderen. Van met zn allen naar de Grote Markt naar hopen dat er nog 3 slechtere ploegen zijn. We leveren seizoen na seizoen kwaliteit in.

 

Begin aub met een herkenbare manier van spelen. Is ook voor de spelers zelf wel handig. Dat gedoe met wingbacks, lekker modern , hou er aub mee op. Je hebt er de spelers niet voor. Graag 2 backs die kunnen verdedigen, dat zou al fijn zijn.

Durovski22-01-2023 om 15:34

Precies wat Azing Griever ook zegt, geen idee of systeem, en waarom weer een ander verdedigend systeem met 5 verdedigers. Hierdoor viel de eerste coal onderlinge misverstanden. En onvoldoende kwaliteit nog steeds. Dat mag ook MJF nu eindelijk wel duidelijk zijn. Na twee jaar.

TomOkker22-01-2023 om 18:06

Voor mij is het wel herkenbaar, al  3 - 4 seizoenen lang

Bayco22-01-2023 om 15:30

Ik begrijp werkelijk waar niet dat je met 5 verdedigers begint..want maatta en van gelder zijn hopeloos uit votm(als ze überhaupt ooit in vorm zijn geweest) waarom niet op links sorendsen dan balker en blokzijl en op recht te wierik.. Dan kan je maatta nog wel als links midden gebruiken.. daar hebben we niemand lopen.. en hij heeft altijd links voor gespeeld

Dus ik ben voor 442

Ter wierik  blokzijl  balker  sorendsen

Dankerlui   hove    ragnar   maatta

      Kruger     pepi

 

Zo kunnen er nog voorzetten komen van dankerlui en maatta zonder dat wanneer ze naar voren gaan bij balverlies meteen gevaarlijk is

De Generaal22-01-2023 om 16:04

Best wel triest dat Irandust, Abraham, Pelupessy, Lundquist, Duarte, Sverko niet in deze opstelling voorkomen. Wat zijn er eigenlijk veel matige spelers gehaald.

King Poffel22-01-2023 om 15:32

Ik zie het niet zo negatief als vele anderen hier. De wedstrijd was inderdaad slecht, waarbij beide backs er wederom in negatieve zin bovenuit staken. Eerst moet er gekapt worden met dat 5-3-2 systeem, R23 heeft daar in het vorige topic alle juiste dingen al over gezegd. Dan is het zaak dat we Hove en Sher samen in de basis zien te krijgen. Beiden hebben meer voetbal in zich dan menig ander in het team.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer maar ik ben nu al gecharmeerd van Sher (mits hij zo blijft voetballen dus). Deed in balbezit alles goed, zoekt graag en snel de combinatie, wil het liefst ook één keer raken en maakte de juiste keuzes.

Blokzijl is er nog niet klaar voor en zal met een specialist aan zijn looptechniek moeten gaan werken (vind ik bij Abraham ook trouwens).

campesino22-01-2023 om 15:33

Het was een ren je tot wedstrijd van beide kanten. Heerenveen bakte er ook niet veel van. Het verschil: heerenveen heeft sarr en wij niet. Lopen nu best wel voetballers rond die kunnen voetballen maar aanvallend moet er domweg versterking bij. Verder was van gelderen dramatisch, alle ballen stuiterden 2 meter van zijn voet af en in de eerste helft speelde maata geen een bal naar de goede kleur. Orantmangoen en hove konden me wel bekoren. Ook blokzijl ondanks zijn fout niks mis mee. Toen hij en van gelderen eruit gingen was heel even de organisatie weg en profiteerde heerenveen 2 maal. Jammer. Een puntje was vandaag mogelijk geweest.

Thomas Portugal22-01-2023 om 15:41

We spelen met twee wingbacks die in een hele wedstrijd geen een maal hun mannetje voorbij gaan en een fatsoenlijke voorzet kunnen geven. De verdediging van Heerenveen had zo een makkelijk middagje. Al het gevaar bij Heerenveen kwam ook van de flanken. Tijd dat we twee degelijke backs halen en wel zo snel mogelijk om het tij te doen keren.

Marco22-01-2023 om 17:09

Hveen heeft ongeveer hetzelfde budget en is een elftal dat al een halve competentie samen heeft gespeeld. Dat maakt een groot verschil. Probleem is wel dat Groningen slecht leert. Hveen had Groningen goed geanalyseerd. Eerste 2 tegendoelpunten kregen we ook zo tegen Feyenoord en Excelsior.

We zijn niet weggespeeld en toonden veerkracht toen we achter kwamen en kruger begint te scoren. 

Wingbacks spelen we omdat daar op is ingekocht afgelopen zomer. 

Herman Badkuip22-01-2023 om 17:54

Denk dat 't niet verstandig is om telkens van systeem te veranderen, dat geeft géén zekerheid en vertrouwen aan de spelers van FCG! En Määttä is echt geen wingback, tis gewoon een linkermiddenvelder annex aanvaller, verdedigend erg matig! Zou Kalley weleens een aantal wedstrijden als linksback willen zien spelen i.p.v. af en toe 10 minuutjes invallen....Volgens mij is met deze selectie een 4-4-2 systeem 't beste, als er aanvallers bijkomen kun je altijd en vooral in de thuiswedstrijden overschakelen op een 4-4-3 systeem! Misschien Mark van der Maarel van FC Utrecht ophalen als rechtsback.....tevens op meerdere posities achterin inzetbaar!

Bayco22-01-2023 om 19:35

4-4-3

 

Staat er dan niet 1 teveel in ????

Herman Badkuip22-01-2023 om 20:13

Hahaha....misschien dat wij dan weer eens winnen! Als de scheids en VAR 't maar niet door hebben...

Zeeman22-01-2023 om 18:04

Silence is golden. 

Zeeman22-01-2023 om 18:04

Silence is golden. 

TomOkker22-01-2023 om 18:14

Zullen we eens ophouden over dat wingback geleuter die hebben we niet en gros weet niet wat het is.

PDI22-01-2023 om 18:20

Dan maar iets positiefs: Sher is een prima creatieve speler, die ongetwijfeld uit het niets onze spits in de juiste positie kan zetten. Let op daar gaan we een hoop plezier aan beleven. Veel belovend wat ik van hem zag

Rob197022-01-2023 om 20:02

Ik vond Hove en Sorensen ook positief, als je in zo'n korte tijd in een lamgeslagen elftal moet debuteren, dan hebben ze het er goed van afgebracht. Die tweede goal kun je Sorensen ook niet aanrekenen, hij krijgt voor de corner een geheel nieuwe verdediging, die allemaal niet ingespeeld zijn op de corners van Heerenveen. En de laatste is een goal, die er zoveel vallen, iedereen in de voorwaartse lijn, een omschakeling van de tegenstander en iedereen is uit positie en je wordt weggecounterd. Dat is voetbal. 

Alleen deze jongens moeten goed ingepast worden met iets betere jongens met zelfvertrouwen om zich heen. Jonge jongens is heel leuk voor de club, maar missen toch nog wel de extra dingetjes om onderscheidend te zijn. 

Alle drie de spelers kunnen zeker van meerwaarde zijn, alleen de machine van Groningen zit vol met zand, het loopt voor geen meter, maar dat zal nog weken gaan duren. Vanaf dag 1 van dit seizoen speelt Groningen een systeem, die volgens mij niemand begrijpt, volledig onsamenhangend, zonder visie. Als een speler het niet meer weet, gaat hij maar rennen met de bal, op de vleugels is niet 1 lopende combinatie met een middenvelder en verdediger. Pepi en Kruger lopen van links naar rechts en van rechts naar links, puur op gevoel. Deze jongens maken zoveel onnodige meters waardoor de scherpte er wel vanaf gaat, als ze in scoringspositie komen. 

Kijkend naar alle overige elftallen in de eredivisie, dan spelen Cambuur en Groningen het slechtste voetbal zonder een vaste manier van spelen. Alles gaat op geluk en op ingeving van een speler, over het algemeen reactievoetbal.

 

PDI22-01-2023 om 18:20

Dan maar iets positiefs: Sher is een prima creatieve speler, die ongetwijfeld uit het niets onze spits in de juiste positie kan zetten. Let op daar gaan we een hoop plezier aan beleven. Veel belovend wat ik van hem zag

The Cottage22-01-2023 om 20:37

 

The Cottage22-01-2023 OM 20:36

 

Het heeft nu helemaal geen zin om te lullen over systemen en spelers of de manier van spelen.

Punten motten we hebben en vraag aan iedereen die de FC kritisch,realistisch en postief beleeft,het elftal naar 3 punten te supporten komende donderdag!

De keiharde werkelijkheid is overlevingsmodus, voor iedereen. Supporters, de spelers, de opleiding, de vrijwilligers, de ballenjongens/meisjes en ook de directie.

Met waarden die wij Groningers hebben.

Strijdlust, eensgezindheid en nuchterheid en een vleugje "gekkigheid'/ briljantie

Com' on FC....

 

TomOkker22-01-2023 om 20:50

Goeie analyse Rob1970, bij corners worden afspraken gemaakt, daarbij Balker ging m.i. ook niet vrijuit. Dat je er op snelheid wordt uitgelopen wil niet zeggen dat je niet snel bent, die Sarr is gewoon een snelle spits maar de nuance is hier zoals gewoonlijk ver te zoeken. Dat de 3 nieuwe spelers een andere dynamiek brengen is wel duidelijk. Ballen gingen in ieder geval naar dezelfde kleur shirtje.

TirolBeuk22-01-2023 om 21:15

Actie en snel die mjf lozen 

Goldeneye22-01-2023 om 21:53

Het is door velen al gezegd: er moeten z.s.m. twee goede backs bij. Anders blijft het simpelweg veel te instabiel. Op zich goede transfers deze window tot nu, maar er ligt nog een zeer forse opdracht. Naast de backs, liefst ook een balvaste spits. En hoe sympathiek ik de nieuwe trainer ook vind en begrip heb voor veel van zijn keuzes, het blijft wel een erg grote klus voor iemand die voor het eerst hoofdtrainer is. 

 

TomOkker22-01-2023 om 22:32

2 backs 2 veugelflisters hier is alles al gezegd. Misschien moeten ze zeggen wat er verwacht wordt op de posities waaar ze worden opgesteld.

JOS22-01-2023 om 22:37

Als de tegenstander even gas geeft gaat het vaak direct fout. Zie Sparta, Excelsior, Utrecht uit en Fortuna thuis. Aanvallend is het al jaren slecht; reactievoetbal dat werd gemaskeerd door een prima verdediging (Itakura, Padt, Memisevic etc.) Het inpassen van jeugd is lovenswaardig maar jongens van 17 en 19 kun je het niet aandoen degradatievoetbal te spelen. Hun tijd komt nog wel.

De transfer van Kasanwirjo is veel te snel gegaan. Misschien is het fijn om een lastige jongen snel te lozen, maar Groningen had hier veel meer uit kunnen halen. Feyenoord heeft veel sterke aanvallers; waarom is er niet geprobeerd om, als onderdeel van de deal,  Idrissi of een ander een half jaartje te huren met de garantie van een basisplaats?

Toch ook lichtpuntjes. Oratmangoen als 6 is voldoende en de drie nieuwe spelers hebben hun eerste 'oefenwedstrijd'  goed doorstaan.

Helaas kwam mijn voorspelling (3-1) vandaag uit, maar donderdag gaat het gebeuren; bloed zweet en tranen en een 1-0 overwinning. 

no guts no glory22-01-2023 om 23:50

Toch een positief puntje: Vind Oeratmagoen het ook prima doen als nummer 6. Zeer comfortabel aan de bal en heeft ondanks dat hij veel risico in zijn spel legt nauwelijks balverlies. 
 En uiteraard is iedereen begrijpelijk wat negatief ten aanzien van de laatste 4 wedstrijden maar we moeten nu achter de ploeg gaan staan. En niet zoals de meeste toetsenbord supporters hier op het forum MAAR IN HET STADION. 
Zorgen voor een uitverkocht stadion donderdagavond en vol achter de ploeg gaan staan. ( want we hebben komende week echt geen 2 nieuwe wingbacks of 2 vleugelspitsen) 

Deze jongens moeten het donderdag doen en hoe slecht ze misschien soms ook zijn, volle bak er achter gaan staan. 
FARMER TILL I DIE 

appie happie22-01-2023 om 23:19

Ze moeten Fräser morgen nog halen..niets tenadele van Ree,maar degradatie voetbal is different "koek".

Donderdag en zondag moeten 6 punten opleveren..

no guts no glory22-01-2023 om 23:39

Sparta is er vorig jaar op het nippertje ingebleven door Maurice Steijn de laatste 4 wedstrijden aan te stellen . Onder Fraser waren ze gedegradeerd. Hij verloor bijna alles met Sparta. 

appie happie23-01-2023 om 09:20

Daar zit wat in...

Maar wat dan?

Dit kan zo ook niet langer.

Herman Badkuip23-01-2023 om 09:49

Deze maand nog twee belangrijke finales te gaan, donderdag thuis in een uitverkochte Euroborg tegen Cambuur én zondag uit met een uitverkocht sfeervak tegen Volendam móeten 6 punten opleveren! Laten we met z'n allen achter ons FC Groningen gaan staan, want ze hebben ons écht nodig! Even géén gezeur over systemen, nieuwe spelers, trainer en technische staf, gewoon met z'n allen strijden voor een goed resultaat in deze degradatie-knallers! Deze onvervalste, en volgens Dijk, hardnekkige optimist blijft er altijd in geloven! 

Dijk23-01-2023 om 10:35

Daarom als jij eens keertje mee ophoudt met je gezeur misschien winnen ze dan. KARMA 

Herman Badkuip23-01-2023 om 10:43

Misschien heb jij wel gelijk Dijk, maar ik ben een geboren optimist! Zou 't niet door al die negativisten komen.....?

Dijk23-01-2023 om 10:46

Sinds jij hier droomt is het alleen maar bergafwaarts gegaan met de fc. Wat Wim Masker al zei meest negatieve reeks van de fc in 44 jaar. 17 wedstrijden 12 punten. 

En geboren optimist bestaat niet ! 

TirolBeuk23-01-2023 om 11:28

We worden flink belazerd door de machthebbers met hun veel te hoge sallarissen, doe eens wat

positiefs anders is het TE LAAT !!!

Roelofsky23-01-2023 om 12:02

Het wordt tijd dat de vleugelverdedigers (backs) vervangen worden want dat is een drama... dacht dat het wel meeviel maar na gisteren is het duidelijk... Maata is geen verdediger maar eventueel een vleugel aanvaller en van Gelderen is van het niveau amateurs dus snel vervangen en nog een vleugel aanvaller type Hauge erbij .... anders komt het niet goed.

Boerentrien23-01-2023 om 12:05

Vooraf had ik dit verlies al ingecalculeerd. Goede wedstrijd om de nieuwe jongens te laten wennen aan de Eredivisie,  in te passen en te beoordelen. Er is wel enige vooruitgang, heb ik begrepen. Daar hou ik me maar aan vast.  In de komende wedstrijden moeten echt punten gehaald worden, te beginnen komende donderdag. 

Fan op afstand23-01-2023 om 13:09

Volgens een voetbalsite zou de FC belangstelling hebben voor Bruma maar het ziet ernaar uit dat Heerenveen met hem aan de haal gaat.

appie happie23-01-2023 om 15:14

Halen wij v Hooijdonk toch..die wil daar weg.

Ronnie 23-01-2023 om 16:08

Met alleen gelul komen we er niet.

Waar bljven de nieuwe spelers Fleddie?

Linksback

rechtsback (prio) 

2vleugelspitsen.

Graag voor volendam uit. 

Wij horen graag van u

 

appie happie23-01-2023 om 16:11

Hij is bezig...hoop ik..Bruma had ik ook wel iets gevonden

.maar die gaat liever 60 km verderop,snap ik ook wel weer.

 

Heb @feddie een bericht gestuurd!!

 

Waar blijft Hauge?

 

Nog niks gehoord

 

En waarom laat je Slor geen linksbuiten spelen..heb dit al vaker gezegd!! Hij doet het goed in o21..dus  .

grunn196723-01-2023 om 19:08

We hadden gewoon vormer en eklund moeten halen.

Had je de as weer op orde, Verrips, Eklund, Vormer en Pepi.

Je had de portemonnee moeten trekken, degradatie kost veel meer.

Fluderus blijft maar aanmodderen.

Japie-R23-01-2023 om 19:25

Makkelijke redenatie van jou. Heb je er wel eens aan gedacht dat betreffende spelers ook zelf een stem hebben om ergens te gaan spelen? Vormer wilde in Belgie blijven en wat betreft die Noor Ekdal, die is naar Engeland gegaan en wat dacht je waarvoor. Hij kan daar ongeveer4 keer zoveel verdienen. En wat betreft Bruma, lekker naar dat dorp bij onze naaste buren laten gaan, zulke spelers hebben wij hier niet nodig. Jens Petter Hauge mag voor mijn part morgen wel bij ons worden gepresenteerd want die wil wel komen.

Henk123-01-2023 om 20:27

What about Glen Bijl als rechtsback en de linksback van Cambuur ( naam kwijt)...

Stadjer8123-01-2023 om 20:33

Het klopt inderdaad dat de defensie, en ook Padt, veel zwakheden maskerde. We zijn al jaren een van de moeilijkst scorende ploegen in de competitie maar dit seizoen in combinatie met een beroerde verdediging die tevens een van de meest gepasseerde ploegen is. Dan sta je waar je nu staat. De goals kwamen al niet, met JSL ook niet zozeer. In het onderbroken seizoen na 26 duels stonden we gemiddeld op 1 goal per duel, met net zoveel tegengoals. In het seizoen erop 40 goals en 37 tegen. Daarna 51 tegen. En nu komen we boven de 60 tegengoals uit met weer gemiddeld 1 goal per duel.

Alleen Emmen en Cambuur scoren minder, maar dat zijn de absolute degradatiekandidaten. Wij hebben meer doorgelaten dan beide ploegen. Alleen Volendam doet het slechter.  

Met deze statistieken behoor je simpelweg tot de onderste 3, 4 ploegen. We moeten geluk hebben want ik zie ons echt heel weinig winnen omdat we niet scoren en wel veel tegengoals krijgen. Tegen Heerenveen typerend, gewoon in het laatste kwartier 2x kinderlijk eenvoudig geklopt oa. bij een standaard situatie. Hopen dat Volendam, Emmen en Cambuur minder punten pakken. En dan hopen dat er na de zomer een betere en frissere ploeg staat.

Als we Cambuur niet winnen zie ik het heel somber in.

BROMBEER23-01-2023 om 20:55

Ik heb ruim driekwart jaar geleden al gewaarschuwd dat dit fc groningen in alle geledingen doodziek was, toen was ik Piet negatief voor velen, nu is dit fcg terminaal.  Blijven we erin , dan gaan we opzeker volgend seizoen eruit. Dit is het slechtste  fc groningen van de laatste 40 jaar!! Kan me niet heugen dst ik ooit zulke slechte backs en xo weinig voetbalidee  in een team heb gezien.  En het is triest maar ook van der ree gaat hem niet worden,  alleen de uitstraling al. 

TirolBeuk23-01-2023 om 21:10

Wie had gedacht dat vd Ree het wel ff zou fixen kan Mjf in zijn kont kruipen

Club naar de kloten geholpen door slechtste td ooit ,word toch wakker lulloo .

 

 

 

Rob197023-01-2023 om 21:58

Daarom mag je ook niet terugkijken, want de diagnose "Fc Groningen is ziek" werd alleen door doemdenkers gebruikt, maar zoals jij, zijn deze doemdenkers, helaas " de Zieners" van deze malaise geworden. 
De patiënt kan met veel pech, misschien volgende week al bijna afgevoerd worden. 
Er zal waarschijnlijk hard gewerkt worden, maar alles wat er gedaan wordt en in het verleden gedaan is, heeft helemaal niets geholpen. Het vasthouden aan deze trainer is weer een dieptepunt, kansloos hoe het vlaggenschip geleid wordt. 
Voor mij was wederom het dieptepunt afgelopen zondag, dat een Alfons Arts na de wedstrijd, niet met zijn eigen spelers op het veld staat, en helemaal schandelijk, met spelers van Heerenveen van het veld loopt. Of hij solliciteert, of hij is het lachertje van de groep. De trainer heeft al geen natuurlijk overwicht en gezag in de groep, en als dan je assistent ook al geen eenheid is, dan is het einde nog sneller in zicht. Maar misschien is dit ook wel het begin van het einde voor deze "passanten", en weten zij wat er aan staat te komen.

Ik hoop het van harte, want deze jongens blijven aanmodderen, door gebrek aan ervaring en niet onbelangrijk kwaliteit. Van der Ree, zit al vanaf de voorbereiding bij deze groep, en denkt nog steeds dat Maatta en van Gelderen kunnen verdedigen, dat is toch kansloos. De wissels van gisteren geeft toch precies aan, dat hij niet geschikt is. Met nog 10 minuten te spelen kun je niet wisselen, ook niet als de spelers tegen kramp aanzitten. Heerenveen was ongevaarlijk en zat niet in een super fase. Er was wel wat druk, maar om nu te zeggen dat het aanval op aanval was. 
Van der Ree, is vooruitgeschoven, waar hij ook "nee", op hadden kunnen zeggen, maar zo'n kans en geloof in eigen kunnen doet hem anders besluiten. Hij is natuurlijk niet verantwoordelijk voor het aanstellen van hem zelf. Maar is wel een grote inschattingsfout van de directie en Fledderus.

Wat ik mij niet kan voorstellen, dat er geen enkele trainer beschikbaar is, voor Pepi, wordt ook 1 miljoen neergelegd, financieel is er wel iets te halen. Of het netwerk laat te wensen over, en zitten ze hierin muurvast. Met Excelsior, Cambuur en Volendam in de eerste 5 wedstrijden had men de hoop om zich snel veilig te spelen, nog 6 punten zijn er op korte termijn te halen, en is ook nodig want anders zitten wij vanaf volgende week aan de beademing. Emmen heeft een vreselijk zwaar eindprogramma, Cambuur draait niet en kan ook geen spelers vinden, maar dan komen wij aan bod. Oei, oei, hoe had het toch zo ver kunnen komen.

Thomas Portugal23-01-2023 om 22:36

Rechtsback Hoever half jaartje huren?

Rob197023-01-2023 om 23:06

Anders Sorensen als back, en verder zoeken tussen de Bruma's. 

Bayco23-01-2023 om 22:37

Ki-jana Hoever miss als rechtsback huren? Psv stuurt hem terug naar wolverhampton..

Als tijdelijk oplossing?

Euroborgfc23-01-2023 om 23:11

PSV vrij weinig zien spelen. Wat is de reden dat Hoever bij PSV niet aan spelen toekwam? Is het voor ons een versterking? 

Bayco23-01-2023 om 23:37

Spreekt Nederlands.  20 wedstrijden wolverhampton gespeeld.  Echter rechtsback. Afgelopen periode idd niet gespeeld zal om reden zijn. Maar ik denk dat het beteris als dat we hebben. 

 

Euroborgfc23-01-2023 om 23:52

Klinkt goed. Als je erop vooruitgaat altijd doen.

Herman Badkuip24-01-2023 om 08:52

Liever een aanvaller erbij, Sydney van Hooijdonk van Heerenveen óf Jorbe Vertessen van PSV......

boertje24-01-2023 om 09:50

Bangura oppicken bij Cambuur en Glen bijl uit Rusland halen. Misschien wahlmark van Feyenoord huren? En hopen dat die hauge nog komt

BROMBEER24-01-2023 om 11:19

En we gaan gewoon door met de vriendjespolitiek bij de fcg, nu komt gert peter de gunst weer als assistent trainer. Vriendje van art"WANHOOP"langeler, ipv van voor een clubmens als jan van dijk te kiezen. Dan maar een of andere NOBODY uit zwolle, net zo als de fysiektrainer nog eventjes en die sjap van een langeler maken ze hoofdtrainer, nergens wat klaar gemaakt.

appie happie24-01-2023 om 11:50

Hahaha hou es op te brommen 

marcelfcg24-01-2023 om 18:32

Nog even en we zijn allemaal aan het brommen Appie.

dit kan verdomme toch niet langer zo.

Wat moeten we met nog een fucking assistent trainer.

Spelers moeten er komen, spelers.

Snel en echte kwaliteit ????????????

Burdy24-01-2023 om 12:14

Het lek is boven. Nieuwe assistent trainer.

Bayco24-01-2023 om 12:16

Omg... van de gunst...

Zit al jaar zonder club en daarvoor ijselmeervogels... we zijn zo echt aan het voorbereiden op kdd..

Echt onbegrijpelijk wat er gebeurt...ik snap er niets meer van

grunn196724-01-2023 om 12:23

Hoe kan je z'n lul met vingers binnen halen, totaal geen ervaring op hoogste niveau. kleffe bende

Volledig aan het voor sorteren op de KKD.

Wat krijgt de volgende algemeen directeur en technische directeur wat voor z'n kiezen, wat een puinhoop.

Goed bezig !

Rob197024-01-2023 om 12:25

Je mag toch hopen dat de beleidsbepalers straks wel conclusies trekken als het schip gezonken is. Oh, oh, oh, wat een armoede.

Herman Badkuip24-01-2023 om 12:44

Tsjonge jonge, wat zijn we weer lekker negatief! Gert-Peter de Gunst is een voormalig assistent-trainer van PEC Zwolle met een ruime eredivisie-ervaring. Heeft lang samen gewerkt met Ron Jans, John van 't Schip, Jaap Stam, John Stegeman en Art Langeler! Lijkt mij een heel geschikte assistent voor onze hoofdtrainer Dennis van der Ree. Misschien zitten er in zijn netwerk nog nieuwe spelers voor FC Groningen?

BROMBEER24-01-2023 om 12:47

flinker op man  badkuip , langeler heeft nog niks gepresteerd waar dan ook!! We hebben in deze zware tijd mensen met club gevoel nodig en geen vriendjes van!!

Rob197024-01-2023 om 12:58

Alleen Ron Jans heeft een goede staat van dienst, de overige namen zijn toch weinig succesvol geweest. Alleen Ron Jans zou ik voor de groep willen hebben, met John van 't Schip als je een stabiele club bent. Wat er gevraagd wordt voor de situatie waar Groningen in zit, is dit een weinig florisant vooruitzicht.

Bayco24-01-2023 om 13:05

Dat zal miss allemaal ik wil die man ook niet afbranden en miss is het een prima assistent.. maar eigelijk heb je nu 2 x een assistent voor de groep.

 

Ik had liever gezien dat van de ree nu in bescherming werd genomen door een man met ervaring.

 

Dijk24-01-2023 om 13:15

Hardnekkige optimist. Misschien in zijn netwerk nog nieuwe spelers kots kots kots om zum kotsen.  Kruip die Fledderus in z'n  wat zijn we weer lekker negatief. 

marcelfcg24-01-2023 om 18:38

Hou toch op met dat domme gelul man.

Had die Van de Ree gewoon assistent gelaten, meer zit er voor die man gewoon niet in.

Nu zitten we opgescheept met een volslagen onervaren trainer die als een bang muisje in de dugout zit en we halen de eerste de beste pionnenplaatser op.

Het geld wordt over de balk gejaagd aan verkeerde zaken.

 

BROMBEER24-01-2023 om 12:45

Mogen allemaal weer mark jan "zonder netwerk"fledderus voor bedanken!! Hij helpt de club niet naar de kloten, hij heeft de club naar dekloten geholpen die halve duitser. 

Thomas Portugal24-01-2023 om 14:00

Beste Boerenmacht lezers en Groningen fans,

Ik begrijp dat iedereen zijn frustratie over de slechte prestaties van Groningen op een andere manier uit. Ikzelf volg Groningen al meer dan 45 jaar en heb vele goede en slechte tijden meegemaakt inclusief twee seizoenen eerste divisie. Ik ben net zo bezorgd als elke andere Groningen fan. Echter, ik probeer mijn frustraties niet op anderen af te reageren en mijn taalgebruik binnen de grenzen te houden. De schreeuwers op dit forum lopen het risico dat alle andere forumleden afhaken en ze alleen nog maar tegen zichzelf staan te schreeuwen. Daarvoor kan je ook de spiegel thuis gebruiken. Ik haak voor nu even af.

BROMBEER24-01-2023 om 14:21

Slecht voetbal is te accepteren helemaal niet erg gaat met ups en downs, maar het afbraakbeleid  tov onze club van deze directie zal ik NOOIT accepteren. 

Theo de topper24-01-2023 om 14:26

je hebt gelijk Thomas. Ik ben vanaf 1975 seizoenkaarthouder en snap best dat iedereen zeer gefrustreerd is over wat we dit seizoen meemaken, maar laten we het wel een beetje rustig houden met elkaar. Mijn reden tot frustatie is dat de huidige leiding het voetbal zogenaamd "wetenschappelijk" benaderd; een topsportcentrum (dat is alleen maar een gebouw), een scoutingsapparaat die aangestuurd wordt door statistiek (volgnes mij zijn spelers mensen), spelers die maar een helft kunnen spelen volgens de  gegevens, etc. Ik zie de voordelen niet, spelers zijn bijvoorbeeld nog steeds even vaak geblesseerd of passen niet als persoon in het team. De huidige lijn is mijns inziens teveel bezig met organisatie (nu weer een nieuwe assisteant) en mamagement en minder wat op het veld gebeurt. Maar toch heb ik het gevoel dat we dit jaar niet degraderen., dit gevoel is trouwens niet wetenschappelijk onderbouwd.

appie happie24-01-2023 om 17:45

Jammer..tot snel.

FCG_far away_124-01-2023 om 14:25

En dat is de volgende die hier zijn mond houdt. Clubje wordt steeds kleiner en negatiever...

b.raatjes196624-01-2023 om 15:33

Je hebt wel gelijk we geven altijd maar commentaar we weten ook wel er zijn drie nieuwe spelers gehaald en die moeten ook even de tijd hebben om zich aan te passen en dan kan je niet verwachten dat ze afgelopen zondag er gelijk maar staan ze zijn net verhuisd naar Nederland en dan moet je nog met de groep trainen en dan sta je afgelopen zondag gelijk in de bassis ik vindt ook geeft ze even de kans ik verwacht dat ze donderdag het beter zullen doen en ik verwacht ook dat we nu winnen en een nieuwe assistenttrainer erbij dat geeft ook een frisse indruk dus ik verwacht dat we donderdag winnen 

Reactie verwijderd door redactie

BROMBEER24-01-2023 om 16:24

Dat kan zou zijn maar welke van de onderstaande doelstellingen zijn door deze td en staf gehaald dan.

Men wilde :

1) de fitste en conditioneel beste selectie van de eredivisie hebben

2) aantrekkelijk en dynamisch voetbal spelen

3) structureel top 8 spelen

4) het stadion vol spelen

5) een selectie hebben waar de suppporters zich mee konden identificeren

 

Dit waren de eigen woorden van onze directie 2,5 jaar geleden bij aanstelling , en er is mijn inziens niet 1 punt waar ze ook enigzins

maar in de buurt komen  van wat de doelstelling was,sterker nog het is nog nooit zo triest geweest. En het zijn proffesionals en worden er goed voor betaald, mogen ze dan ook worden afgerekend op hun prestaties( lees wanbeleid).

 

* maar goed het kan nog triester, ik krijg net een filmpje toegestuurd waarin onze vrienden thomas suslov en liam van gelderen zondagnacht in een karaokecafe in de gelkingestraat  goed aan het feestvieren zijn. Begrijp me goed ieder mag een feestje vieren , maar om in deze tijd waarin het zo slecht gaat met de club en zelf ook nog es geen bal raken zo de bloemetjes buiten te zetten getuigd in mijn ogen niet van heel veel zelfreflectie, zelfkritiek en respect naar de club toe.

Rob197024-01-2023 om 16:52

van Gelderen is zondag gewisseld omdat hij tegen kramp aanzat, nu weten wij ook waarom ze kramp hebben, ze zijn niet prof genoeg om er iets van te maken.

Dijk24-01-2023 om 17:19

Dan zet jezelf wel te kijk die Liam toch. En nog wel met onze topper Suslov.

 

Bayco24-01-2023 om 17:30

Je zal toch zeggen dat de trainer en of teamchef de jongens aanspreekt op hun gedrag..

Feesten en topsport.. ik ben van mening als je in competitie bent dat niet hoort.! Doe je dat wel dan ben je in mijn ogen niet 100% bezig met je sport je lichaam enz

 

Keihard afstraffen die jongens

marcelfcg24-01-2023 om 18:45

Jammer dat de overige bezoekers deze twee klaplopers dat café niet hebben uitgetikt.

Dat krijg je dus met die halfzachte trainers. Die verwende kut kereltjes hebben gewoon schijt aan die trainer.

En wat hebben we toch een fantastische sfeer met die nieuwe trainer.....

We gaan met een rotgang richting de afgrond.

Boerentrien24-01-2023 om 16:25

Ik ben ook geen fan van de wetenschappelijke benadering. Daar hebben wij het team ook niet voor, denk ik. Maar waar ik helemaal niet van houd is negativiteit en onbeschoft taalgebruik. Ik kan er niet bij  dat er fans zijn, die denken, dat directie en technische staf er niet alles aan willen doen om uit de huidige misère te komen. We willen toch allemaal hetzelfde, punten halen en in de eredivisie blijven. Daar ga ik wel van uit!

Fugazi24-01-2023 om 18:33

Ik ben er van overtuigd dat ze hun uiterste best doen om ui deze misère te komen. Trouwens wel misère die ze zelf veroorzaakt hebben. Echter zijn ze niet capabel genoeg om dit te doen. Dan mogen daar best consequenties aan verbonden worden. Wat dat betreft is het net als in het normale leven. Ik werk ook keihard maar als ik niet lever wat er van mij verwacht wordt dan vind ik het heel normaal dat ik daar de gevolgen voor gepresenteerd krijg. Dan is het gewoon exit. We zitten niet meer op de kleuterschool. 

TirolBeuk24-01-2023 om 20:11

Keep on dreaming

Bierboer24-01-2023 om 17:40

Laten we reacties inderdaad netjes houden en niet persoonlijk maken. Ga er van uit dat iedereen beste met de fc voor heeft.

Dat zullen onze td en technische staf ook hebben, echter begin ik steeds meer aan de capaciteiten van deze mensen te twijfelen. Ze zullen ongetwijfeld hard werken en het beste met de club voor hebben. Maar wat ik er tot nu toe van zie en hoor,vind ik (op cashen en financieel gezond worden na) het niet overtuigend.

Er is in mijn ogen nog geen naam/ervaring binnen gehaald en het is bijna februari. De nieuwe aanwinsten zullen best een versterking zijn, maar als je spelers haalt die er gelijk moeten staan, een helft kunnen spelen of wedstrijdritme missen, heb je niet goed ingekocht/geanticipeerd op de situatie. Zelfde geld voor trainer. Had in mijn ogen voor half jaar iemand aangetrokken moeten worden welke bewezen hebben met bijltje te hebben gehakt, en ja dan trek de portemonnee maar een keer.

Komende wedstrijden worden cruciaal. Ik hoop dat er 6 punten gepakt worden komende 2 wedstrijden en we in een positieve flow komen. 

Herman Badkuip24-01-2023 om 19:12

Een aantal posters op deze Boerenmachtsite hebben nog nooit van respectvol reageren gehoord, zij willen veel liever op de man spelen én hun taalgebruik is hélaas grenzeloos! Héél jammer om op deze manier te laten blijken, dat je je eigen frustraties niet onder controle hebt óf kunt houden! Frustraties kunnen er zijn, logisch want de prestaties van FCG zijn tot dusver teleurstellend, maar probeer jouw mening op een normale manier te verwoorden zonder andere personen te beschadigen! Net wat Bierboer en anderen al gezegd hebben, óók ik ga er van uit, dat een ieder, die een groen-wit hart heeft 't beste voor heeft met ons FC Groningen! 

DanMan197124-01-2023 om 19:10

Las vanmiddag ergens dat ze druk zijn geweest met yorbe Vertessen van PSV (huur). Was in een redelijk ver gevorderd stadium. Op het laatste moment afgeblazen vanwege het vertrek van Madueke. Jammer....leuke, frisse aanvaller.

marcelfcg24-01-2023 om 20:35

Dit geeft dus het probleem weer.

Hoelang is nu al bekend waar de problemen in de selectie zitten, daar had al lang geleden op geanticipeerd moeten worden. Fledderus is veel te lang overtuigd geweest van zijn gelijk en moet nu in paniek overal nog rond gaan kijken en vist keer op keer achter het net.

Wat een bende is het geworden.

Herman Badkuip24-01-2023 om 20:40

Zou de Groninger Fodé Fofana proberen te huren van PSV....prima invalbeurt tegen FC Emmen!

Durovski24-01-2023 om 20:49

Het is gelukt we staan op een Playoff plek 

TirolBeuk24-01-2023 om 20:57

Verdiend

Oeleoptak24-01-2023 om 20:56

Inderdaad. Hier zal Emmen moed uit putten. En ze hadden niet eens die nieuwe aanvaller erbij. 
Gelukkig is Emmen de ploeg van mijn vriendin. Dus helemaal bedorven is mijn avond niet. Misschien kan ik nog scoren ook :-)

Herman Badkuip24-01-2023 om 21:19

Alle credits gaan naar de spelers van FC Emmen en hun trainer Dick Lukkien! Heerlijke wedstrijd tegen PSV en dikverdiend gewonnen! Laten we hopen, dat onze spelers van FCG en trainer Dennis van der Ree goed gezien hebben, dat je met échte strijd veel kunt bereiken! Donderdagavond gaan we met z'n allen knallen! Bij een overwinning op de Friezen komt zelfs plek 14 in zicht!

TirolBeuk24-01-2023 om 21:22

Geluksvogel 

Fan op afstand24-01-2023 om 21:16

Heb geen flauw idee wat Fledderus allemaal aan het doen is maar hij heeft alle schijn tegen zoals het kunnen inschatten van kwaliteit van eventuele aankopen, het kunnen inschatten waar behoefte aan is bij de FC, het kunnen overhalen van zowel een goede en ervaren trainer als spelers. En wat hij tot nu toe binnen gehaald heeft is misschien goed maar niet voldoende. Daarnaast houden ze spelers aan regels maar kan mij toch niet voorstellen dat het nog aanwezig zijn in een drankgelegenheid 's nachts om 02.00 uur geaccepteerd wordt. Daarnaast geeft het in mijn ogen aan de mentaliteit van deze spelers aan. Al deze zaken geven mij zwaar te denken en ik vrees dat Fledderus zijn rode loper wel op kan rollen want heb weinig fiducie in een goede afloop van deze transferperiode. Wil helemaal geen doemdenker zijn maar vraag mij af of Fledderus de juiste man op de juiste plek is en de wijze van scouten wel de juiste is. Hoop dat ik mij zorgen om niets maak maar het is 10 seconden voor 12 bij de Fc 

Oeleoptak24-01-2023 om 21:31

Dat heb je goed gezien Fan. Voordat de competitie van start ging voorspelde ik deze plek op de ranglijst al. En toen hadden we notabene Gonge nog. Grote fout om die te bedanken in mijn ogen. Wat nu te doen met die twee kroeglopers dan? Gelijke monniken gelijke kappen? 
De hele gang van zaken rond het technisch beleid is een enorm fiasco. Wat mij betreft F bedanken begin februari, tenzij hij nog een paar ter zake kundige konijnen uit de hoed tovert. Maar daar is hij natuurlijk al veel te laat mee. Als Gudde hem laat leven deugt die ook niet voor zijn vak. Een directeur neemt besluiten. Werknemers die er een potje van maken moet hij eruit mikken. Zo gaat dat overal in de wereld. 

Rob197025-01-2023 om 09:03

Dit is voor de directie op dit moment een stap te ver, maar het zal echt anders moeten. Jouw vooruitziende blik is helaas al jaren geleden ingezet. Ron Jans heeft een tijdje geprobeerd, maar kwam er achter dat het niet zijn dingetje was. Ook toen stond de scouting stil en waren er niet genoeg contacten. Intussen zijn er alleen maar clubmensen vertrokken en passanten aangetrokken, met dit als resultaat. Het verkopen van spelers ligt wel in zijn straatje, maar dan is het gewoon op. Het zien van talent, of aankopen, die passen binnen de club, of waar de noodzaak na is, is gewoon niet aan de orde. Ik reken liever een technisch manager af op aankopen dan verkopen. Het verkopen kan hij ook met andere personen samen doen, maar halen van goede spelers is toch wel belangrijk, eigen het allerbelangrijkste. Als je dit vergelijkt met de verkopen, en dat hij daar veel extra geld binnenharkt, laat hij er aan de andere kant zo weer uitvallen. Van de aankopen, die er op dit moment lopen, is er nagenoeg niemand aantrekkelijk voor andere clubs, en vertegenwoordigen geen waarde boven het aankoopbedrag.

Dit alles bij elkaar is een kleine beoordeling die wij al maanden weten en roepen, maar onze directeur gaat pas later evalueren. Wat een zoet sappige organisatie is het geworden. Vanaf dag 1 hadden ze spijt van Wormuth, deze man gaat er voor de vroege winterstop uit, daarna is er geen plan voor een nieuwe trainer, ( die is er wel, maar die trainer is voor het aankomende seizoen ). En tevens is er geen plan om het elftal te versterken wat ze in de zomer niet gelukt is. 

Dan komen er allerlei randverschijnselen naar boven, waar de club geen grip op krijgt, maar ook geen raad mee weet. En zo gaat het maar door.

Bij het vertrek van Wormuth had er afscheid genomen moeten worden van veel meer zaken, de manier waarop er nu gewerkt wordt werkt nu niet, maar heeft nog nooit gewerkt. Conslusies trekken en afscheid nemen van diverse personen. Dat kon Gudde ook in het begin van zijn aanstelling over verschillende clubmensen en functie's. De huishouding was onder de leiding van Nijland ook wel iets te groot geworden, maar daar zijn multifunctionele werknemers voor terug gekomen, die meer in hun mars moeten hebben, als dat ze ook daadwerkelijk in hun macht ligt.

Onze datascout is daar een voorbeeld van, maar ook de functie's om de eerste selectie, het rommelt maar wat aan, omdat ze niet genoeg bagage bezitten, en dat kan voor een miljoenen bedrijf als Groningen niet. Er wordt af en toe een noodverbandje gelegd, maar de grote ingrepen worden uitgesteld, uitgesteld en wederom uitgesteld. 

Met 6 punten meer had de wereld er heel anders uitgezien, dat had ook gekund, maar dan moet de situatie er ook naar zijn, en dat is het absoluut niet. Ik krijg in ieder geval geen enkel moment het idee, dat het wel goed komt, de sfeer bij de selectie, de sfeer op de bank, de sfeer op de training, enz,enz, enz. Alleen de sfeer in het uitvak is goed verzorgd bij de club, en laat daar nu de clubmensen en liefhebbers voor verantwoordelijk zijn.

Misschien eens een idee om daar te informeren hoe je een leuk sfeertje kunt creeeren.

Ronnie 24-01-2023 om 22:46

Emmen is al een tijdje redelijk aan het voetballen. Die pakken nog punten. Volendam wordt steeds beter en pakt punten. Cambuur is even slecht als de fc.

Nog maar een paar dagen en fledderus slaagt er maar niet in om een linksback, een rechtsback en 2 vleugelspitsen te halen. 

Vakje ongeschikt aan kruisen heer Gudde

Bas3825-01-2023 om 00:17

Hoppa emmen wint van psv nu gaan we kijken of volendam en cambuur en emmen nog minder zijn dan de fc denk het even niet morgen op je bek gaan en je gaat in de problemen komen

Herman Badkuip25-01-2023 om 09:59

Of we gaan winnen Bas38 en staan misschien op plek 14 na speelronde 18.....

Dijk25-01-2023 om 10:17

Misschien Misschien Misschien. 

TomOkker25-01-2023 om 14:08

Na speelronde 19 ..............?

Herman Badkuip25-01-2023 om 17:29

Komt plek 10 in zicht! Je moet er in blijven geloven als supporter van FCG!

val25-01-2023 om 13:33

Met nog 17 wedstrijden te gaan is het alle hens aan dek. Degradatievoetbal is het scenario voor de komende maanden. De vraag is of FCG het met deze selectie tot een goed einde kan brengen. Voor degradatievoetbal zijn ervaring, vastigheid in het team en een over mijn lijk mentaliteit vereist. Laat dat nou net punten zijn die op dit moment (nog) niet aanwezig zijn. Te lang is er door de directie gedacht dat de selectie voldoende kwaliteit heeft. Inmiddels is Fledderus ook een andere mening toegedaan en moet nu fors repareren. De vraag is of hij zijn eigen falend beleid kan herstellen. Was het niet beter geweest andere mensen de verantwoordelijkheid te geven voor de scouting? Fledderus is het wel toevertrouwd transfers financieel goed af te handelen maar ligt nu als verantwoordelijke samensteller van de selectie zwaar onder vuur. Kan hij de druk nog wel aan? Gudde steunt hem nog maar er ligt ongetwijfeld een zware claim vanuit de RVC. Wanneer er nu, na het tegenvallende seizoen 21-22, opnieuw niet wordt geleverd wat van de FC mag worden verwacht dan rest een treurige afgang van de man die de beste TD wil worden. Kan hij ons nog verrassen met enkele noodzakelijke aanwinsten? Hij heeft steeds ingezet op ervaring en kwaliteit maar waarschijnlijk is het niet gelukt om 1e/2e keus spelers aan te trekken en is hij nu bezig met spelers die lager op het verlanglijstje staan. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen zijn er waarschijnlijk nog minimaal 20 punten nodig; de wedstrijden tegen de directe concurrenten worden cruciaal. Het is te hopen dat de nieuwkomers het verschil kunnen maken maar hierover bestaan (grote) twijfels. De beste analist van FCG (Wim Masker) plaatst al vanaf het begin van de competitie zijn vraagtekens bij het voetbal (kwaliteit) van de FC en hij heeft gelijk. Wordt de Trots van het Noorden de Teleurstelling van het Noorden ?

Japie-R25-01-2023 om 15:48

@Val,

Jij noemt Wim Masker de beste FCG analist, Ik noem deze man een "volksmenner" eerste klas. Noemt alles wat met de club te maken heeft, negatief. Een paar decennia geleden hadden we ook zo'n figuur, ene Henk Kok. was ogenschijnlijk op de hand van de FC-Groningen, maar schreeuwde ondertussen alles wat maar negatief kon zijn, bij elkaar. Man, praat mij niet over Wim Masker. Alleen al van de naam word ik onpasselijk.

hermank196925-01-2023 om 19:33

Ach Japie-R je hebt nu ook genoeg Henk Koks op dit forum!

b.raatjes196625-01-2023 om 14:14

Ach we moeten nu opstaan als fc Groningen fan en onze club blijven steunen ik ben er van overtuigd dat we morgen gaan winnen van sc cambuur

Dijk25-01-2023 om 14:29

En waarom ben jij zo overtuigd raatjes dat de fc wint van cambuur morgen ? Voor cambuur geldt precies hetzelfde namelijk winnen van Groningen.  

 

 

Fugazi25-01-2023 om 14:31

Jij bent dit seizoen al wel vaker ergens van overtuigd geweest raatjes. Tot nu toe is er niets van die overtuiging terecht gekomen. Of te wel jouw overtuiging is hetzelfde als de overtuiging van onze directie die dachten dat onze selectie sterk genoeg was om linkerrijtje te spelen. Niets waard dus. Helaas moet ik zeggen want ik had graag gezien dat jouw glazen bol gelijk zou hebben gehad. 

appie happie25-01-2023 om 17:18

Like..Masker is een oud wijf..eerste klas.

Dijk25-01-2023 om 14:44

Fledderus nog geen reactie gegeven van de 2 toppers in de karaoke bar Suslov en van Gelderen die aan het feesten waren. Ik neem aan dat deze 2 morgen niet spelen. Onze trainer Dennis zei Suslov is geschorst door de knvb. Dus die mocht gaan stappen die wist dat hij niet hoefde te spelen tegen cambuur. 

Bij Bayern noemen zoiets amateuristisch wanneer een speler zoiets doet vrije dag is er voor om rust te nemen en voor bereiden op de volgende wedstrijd.  En deze speler ging op zijn vrije dag naar Parijs o.a. Gnabry.

Holwierde25-01-2023 om 15:47

dat heeft Suslov er vast om gedaan.

Maar volgensmij neemt Fledderus en Gudde het ook allemaal niet serieus .

Je had toch al lang twee aanvallers moeten hebben en een rechtsback voor morgen .

Dijk25-01-2023 om 18:04

Ik moet nog maar eens zien of er nog spelers bijkomen. Het is nu kort dag.

 

Ronnie 25-01-2023 om 17:28

En weer een dag voorbij. Een dag zonder de beloofde en broodnodige versterkingen. Assistent trainer erbij, gezeik over twee spelers die op stap zijn geweest, allemaal randzaken en ruis.

Het gaat om nieuwe spelers direct inzetbaar en een versterking.

Zou die Kian Hoover die bij psv niet san spelen toe komt en verhuurd mag worden door Wolverhampton onze nieuwe rechtsback kunnen worden? 

Kunnen we Fleddie helpen met namen voor rechtsback, linksback en 2 vleugelspitsen? Zelf kan hij het schijnbaar niet namelijk...

DanMan197125-01-2023 om 17:48

Zo moeilijk is t allemaal niet; Pachonik op rechtsachter, Jetro Willems linksback, Jurgen locadia voorin. Die Dabney dos Santos kan toch het voetballen niet verleerd hebben? Allemaal transfervrije jongens. Contract voor een half jaar met een optie voor meer. Nu handelen! Kost wat salaris, maar volgend jaar KKD kost nog veel meer 

Goldeneye25-01-2023 om 17:29

Van der Ree is wel eerlijk: 'ik speel 5-3-2 omdat ik geen buitenspelers heb'. Wel de aantekening: juist in die opstelling, voor de FC zeker niet de beste, zijn (wing)backs cruciaal, maar laten die juist het zwakst bezet zijn (mogelijk net ED). Hoe moeilijk kan het zijn om twee (wing)backs te halen met zoveel tijd? En: het wordt door de TD niet eens als een probleem gezien, want hij zet in op andere posities. Ongelofelijk. Daarbij: je moet een jonge speler zoals Maatta, die zijn stinkende best doet maar het niveau nu nog lang niet haalt, op de bank zetten om de druk op hem te verlichten.

Herman Badkuip25-01-2023 om 17:47

Volgens mij is 5-3-2 géén goed systeem voor FC Groningen, want wij hebben géén echte wingbacks in de selectie! Bij gebrek aan vleugelspelers zou ik kiezen voor een 4-4-2 systeem met twee centrumspitsen [Pepi en Krüger] en een versterkt middenveld met Schreuders, Oratmangoen, Hove en Valente en vier spelers achterin, Bech Sörensen op links, Balker en Blokzijl centraal en te Wierik op rechts! Vind 't wel jammer, dat er zo veel spelers geblesseerd zijn sinds de winterstop.....Duarte, Abraham, Musampa, Matuta, Sverko.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!