Terug

Deel deze pagina:

UPDATE vrijdag 27 januari - Matej Chalus (Malmö FF) vierde winterse aanwinst FC

Door Redactie 72 reacties

VI berichtte eerder vandaag dat FC Groningen de centrale verdediger Matej Chalus (24) wil halen. De Tsjech maakte het afgelopen seizoen zijn debuut voor de nationale ploeg. Volgens ingewijden gaan de gesprekken tussen Groningen en het Zweedse Malmö de goede kant op. In Groningen hoopt men dat Chalus bij de selectie kan zitten tegen Volendam.

Via DvhN is te lezen dat de Tsjech een jaar geleden overkwam van Slovan Liberec en tijdens zijn eerste seizoen in Zweden tien wedstrijden speelde (op het hoogste niveau) waarvan vier keer in de basis. De deal zou nog niet beklonken zijn, het contract van Chalus loopt tot eind 2025. 

Officieel - update vrijdag 27 januari - FC Groningen bevestigt via haar officiële kanalen dat het Matej Chalus huurt voor de rest van het seizoen met een optie tot koop. Technisch manager Mark-Jan Fledderus heeft over het aantrekken van de centrale verdediger laten optekenen dat FC Groningen in deze fase naar spelers zoekt die het elftal meer stabiliteit geven in de strijd om weg te komen uit de onderste regionen. Het team incasseert teveel doelpunten uit spelhervattingen en voorzetten. Matej wordt omschreven als een fysiek sterke centrale verdediger met duelkracht en onverzettelijkheid die weet wat er nu gevraagd wordt. "Wij denken daarom dat hij ons op dit moment direct kan helpen.' 

 

Reacties:
Herman Badkuip26-01-2023 om 16:28

Lijkt mij een verstandige keus om centrale verdediger Matej Chalus aan te trekken.....Thijmen Blokzijl doet 't boven verwachting, maakt nog beginnersfoutjes én kun je niet 17 wedstrijden als cv laten spelen. Mike te Wierik kan 't niet meer belopen en Sverko en Musampa zie ik meer als linksbacks....als ze weer hersteld zijn.

Theo de topper27-01-2023 om 10:58

Lijkt mij dat indien je ziet dat veel doelpunten via voorzetten tegenkrijgt, dat je dan spelers zoekt die deze voorzetten zoveel mogelijk voorkomen, backs dus. 

Alf27-01-2023 om 11:14

Gezien deze aankoop denk ik dat we in een 3-5-2 (balbezit) of 5-3-2 (balverlies) blijven spelen.

Marco27-01-2023 om 11:24

Geheel overbodige aankoop. Balker en Sorensen kunnen prima centraal. Met Te Wierik naast zich ontwikkelde Balker zich ook goed, en ging het ondanks een enkelfoutje en trage opbouw acceptabel. 

Ik vind het hele kerstboom 5-3-2 systeem al niks. Wil je dit spelen dan moeten de wingbacks regelmatig met een goede voorzet komen waaruit wordt gescoord. Maatta had aan het begin van een het seizoen een voorzet in de lucht waaruit Pepi scoorde nadien is er niet meer gescoord uit een voorzet vanaf links door een wingback. Van Gelderen heeft geheel geen voorzet gegeven waaruit is gescoord. Al het hele seizoen krijgen we heel veel doelpunten tegen door zeer zwak verdedigen vanaf de flank. Ook tegen Cambuur kwam er weer een voorzet, wat uiteindelijk zorgde voor het tegendoelpunt. Per saldo zwaar negatief en dat zal niet snel beter worden, zolang onze wingbacks niet kunnen verdedigen.

Omdat we met zoveel verdedigers spelen, ontbreekt het voorin aan mensen en doelpunten.

Haal een sterk verdedigende linksback. Zet Te Wierik rechtsback en 2 man centraal. Haal nog een aanvaller of middenvelder die makkelijk scoort. We zien steeds kleine uitslagen, dus als je 1 of 2x scoort heb je 3 punten. 

Oeleoptak27-01-2023 om 11:46

Volledig juist Marco. Ze willen Te Wierik kwijt maar dat is ook al geen goede keuze. Op dit moment in 442 op RB zetten. Hij verdedigt beter dan Gelderen. Op rechtshalf dan Dankerlui. 
Er wordt nu alleen in de as gekocht terwijl de manco's op de zijkanten liggen. Wij zien dat allemaal behalve Fleddie. 

Goldeneye27-01-2023 om 11:55

Precies dat. Onvoorstelbaar hoe deze TD zo kan falen. Iedereen ziet de grote problemen in deze selectie, behalve hij. Nu wordt Te Wierik eruit gewerkt, terwijl zijn centrale blok met Balker een van de weinige wel ED-waardige elementen in dit team was. En zet hem anders inderdaad maar neer op RB, want zal in elk geval voorop gaan in de strijd. Tegelijk is hij iemand die zijn eigen mening duidelijk zegt en dat is iets wat deze TD slecht pruimt. In zijn hofhoudinkje alleen maar ja-knikkers over. 

Herman Badkuip27-01-2023 om 11:56

Kan mij niet voorstellen, dat er binnenkort géén vleugelaanvallers aangetrokken worden door FCG.....Iedereen heeft óók gisteravond tegen Cambuur weer gezien, dat wij aanvallend in een onderbezetting te kort komen om wedstrijden te gaan winnen! Laten we vanaf zondag het verdedigende 5-3-2 systeem loslaten en kiezen voor een 4-4-2 óf 4-3-3 concept met meer ondersteuning voor onze spitsen!

Ronnie 27-01-2023 om 12:31

Je zegt het Herman, maar ik kan me wel voorstellen dat er geen vleugelspelers bij komen. Simpelweg omdat Fleddie uitgerangeerd is.Spelers willen niet, paniek aankopen, een trainer die wel wil maar simpelweg te weinig ervaring heeft met houten klazen naast zich, volstrekt belachelijk systeem want zowel Maata als van Gelder zijn middelmaat/slecht en niet geschikt voor dit systeem.

Wanbeleid, 1e week van februari gesprek met Fleddie en de laptop scout. Beide weg en direct anderen aanstellen zodat we volwaardige selectie hebben in de KKD.

Hartelijk dank Fledderus. Oetlul

hermank196927-01-2023 om 12:07

Zal het wel niet hebben meegekregen maar hoe staat het met Duarte eigenlijk?

De Vierde man27-01-2023 om 12:21

Yorbe Vertessen, mag verhuurd worden, lees je mee Fleddie!

 

 

 

hermank196927-01-2023 om 12:41

Geen optie

appie happie27-01-2023 om 13:04

Dan komt hij er aan..ze waren al ver gevorderd.

Ronnie 27-01-2023 om 12:50

Gisteravond was ik er bij, ik zag vooral het volgende;

Zeer onzekere ploeg. Blokzijltje prima, geen risicos en als jong ventje doen wat moet en laten wat niet kan. Naast hem centraal achterin Balker prima. Sorensen viel mij niet mee, eigenlijk tegen. Zeer onrustig in balbezit, matige balcontrole.

Op links Maata. Dat is echt een ramp. Zowel verdedigend als aanvallend. Heeft 1x fatsoenlijke pass gegeven. Miskoop. Van Gelderen heeft niet het nivo (en stand in Dankerlui ook niet) dat is al anderhalf seizoen een kritisch punt.

Middenop Valente prima, wil wel heeft diepgang. Oratmagoen druk, wel dreiging maar voorin geen aanspeelpunten. Die duitser doet heel druk, maar komt in alles tekort. Elk een/2tje met hem mislukt omdat hij te weinig techniek heeft. Hoove doet mee, kan zich nog niet onderscheiden evenals Sher. Pepi niet gezien, is ook geen aanspeelspit waar je omheen kunt voetballen. Is een spits die bediend moet worden vanaf de flanken. 

Dat hebben we hier ook al duizend keer gezegd, maar goed.

Dat gecombineerd met een onervaren trainer en een eigenwijze TD maskt dat we nog een paar dagen hebben maar ik vrees met grote vreze.

Op naar Telstar. Fleddie bedankt

TomOkker27-01-2023 om 14:49

Nou Ronnie ik wil niet flauw zijn maar heb je echt wel op het spel van Määtä gelet? In een ander draadje heb ik e.e.a. uitgelegd over Valente. Die gaat ons niet redden te veel verkeerde keuze veel balverlies maar wel strijd, hoop alleen dat het niets is om zijn plekkie veilig te stellen, door het gros zand in de ogen te stroooien. Määtá had gisteren nog wel meer strijd en vloog er boven op daarnaast gaf hij een paar goede voorzetten, te weinig maar dat ligt niet aan hem. Krüger moest te vaak uit positie komen om de bal nog te redden waar ik een Valente of een Hove verwachtte. Valente loopt Hove voor de voeten er is duidelijk nog geen goede afstemming.

sponsje27-01-2023 om 13:25

???? Met verdedigers win je geen wedstrijd.Met spitsen en scorende middenvelders wel. En dat is wat er op dit moment ontbreekt  en zullen er ook wel niet komen denk ik. En dat is het te laat en speel je volgend seizoen op vrijdag rond 8 uur ????

b.raatjes196627-01-2023 om 13:58

Goede aankoop die kan naast balker gaan spelen en dan SÖRESEN op links en ter wierik op rechts dan kun je MÄÄTTÄ op LINKERMIDDENVELDER zetten 

Nachtwacht27-01-2023 om 16:31

Ik weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt Raatjes, maar Maatta is compleet uit vorm. Hij kan niet verdedigen, maar levert ook opbouwend niets. De corners van Maatta zijn heel slecht en ik schrok me kapot toen hij gisteren ook nog eens achter de bal ging staan bij een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied. Maatta moet even in de luwte op adem komen. Hopen dat hij zijn geld nog een keer opbrengt, maar voorlopig is hij niet goed genoeg. 

b.raatjes196627-01-2023 om 14:11

Dat geeft balker ook een steun in de rug dus prima aankoop 

Nevland27-01-2023 om 14:15

Dan kan Maatta inderdaad doorschuiven naar middenveld, wordt hij beter van. Is/was ook geen verdediger. 

Nu nog 4 dagen voor een spits erbij. Optie Hauge nog mogelijk?

Ronnie 27-01-2023 om 14:16

Maata nog een stukje verder doorschuiven richting dugout

Metworst27-01-2023 om 14:51

b.raatjes196627-01-2023 om 14:24

Ik bedoel te zeggen hier kun je balker ook sterke van maken twee goede verdedigen achterin plus SÖRESEN op links en ter wierik op rechts hove nr 10 geven achter de aanvallers KRÜGER EN pepi en dan kan MÄÄTTÄ de linkerkant goed belopen 

TomOkker27-01-2023 om 14:52

Nou mooi, nu nog een rechter en een linkerflanker of als je Määtä voorin zet alleen een rechterflanker en een rechtsback.

Metworst27-01-2023 om 14:55

We hebben echte backs nodig, scorende middenvelder en scorende en voorzet gevende buiten spelers.

Herman Badkuip27-01-2023 om 15:42

Groninger Thomas Poll, linksback bij Almere terughalen óf Fredrik Oppegard, linksback van PSV en Youri Regeer, rechtsback bij Ajax oppikken? Daniël van Kaam, scorende middenvelder en Yorbe Vertessen óf Groninger Fodé Fofana van PSV, Oussama Idrissi van Feijenoord huren, Moussa Sylla, rechtsbuiten van Utrecht.....

Grunnboy05027-01-2023 om 15:44

1-5-3-2 zou kunnen werken, maar dan moet je de minst slechte variant kiezen.

                     Pepi - Kruger

                            Sher 

           Oratmangoen - Hove

Suslov                                   Blokzijl 

        Sörensen - Balker - Chalus

                           Verrips  

 

Of gewoon 1-4-3-3 (mijn voorkeur) 

 

                 Sher - Pepi - Bergen     

                            Hove

         Oratmangoen - Balker

Sörensen - Chalus -  Blokzijl - Suslov 

                            Verrips

 

Het is hopen dat Duarte snel terugkeert en Fleddie wakker wordt en iemand als Quincy Menig of Luciano Narsingh weet te halen. Power voorin is nodig op de flanken. Dat zorgt juist voor minder kwetsbaarheid achterin en voor vertrouwen. Want: Boeren die geven nooit op! 

TomOkker27-01-2023 om 16:44

Leuke fantasie opstellingen.

Fan op afstand27-01-2023 om 16:04

Het is wel grappig om te zien welke spelers wij als een toevoeging zien voor de selectie maar tot op heden heb ik nog nooit een speler zien komen die hier op dit forum genoemd is. Fledderus heeft een abonnement op Scandinavië en vindt onze suggesties blijkbaar niet goed genoeg of hij leest onze suggesties niet. Dus waag ik mij niet aan namen. Maar hij mag wel heel hard zijn best gaan doen want we hebben nog steeds geen doelpunten.

TomOkker27-01-2023 om 16:12

en nog maar een paar dagen te gaan

Nachtwacht27-01-2023 om 16:26

De spijker op zijn kop.... MJF: "Het team incasseert teveel doelpunten uit spelhervattingen en voorzetten"

We proberen zo weinig mogelijk tegen te krijgen ipv we proberen zo veel mogelijk te scoren. 

Hoe kan een oud profvoetballer als MJF de plank zo misslaan???

Fan op afstand27-01-2023 om 16:52

Hij is van origine een verdediger.

grunn196727-01-2023 om 16:36

Alweer een verdediger, weer B keus.

Heeft niet veel gespeeld bij malmo, zal wel weer gekocht zijn via een gelikt YouTube filmpje en weer uit Scandinavië. 

Door welke  ondergrens moeten we zakken dat die jan lul een x wordt ontslagen.

 

Fan op afstand27-01-2023 om 17:00

Volgens een ander forum en Oostveen op Twitter heeft de trainer van Frankfurt aangegeven dat Hauge lekker zijn tijd uit moet zingen bij Gent. Dus een dikke streep. Daarnaast is er volgende week donderdag een verslag van de gang van zaken tijdens de transferperiode van onze FC bij ESPN. 

b.raatjes196627-01-2023 om 19:05

Jongens kom op als fc Groningen zondag wint zijn we van de laatste plaats af ik verwacht dat deze goede verdedigen ernu goed staat deze nieuwe speler kan samen met balker achterin goed aan SÖRESEN op links en ter wierik op rechts en blokzijl er nog bij dan staat er echt wel een goede verdediging en op het middenveld met MÄÄTTÄ en hove en sher en SUSLOV staat er goede middenveld en KRÜGER EN pepi in de aanval dan staat er best een goede team

Oeleoptak27-01-2023 om 19:47

Wil je zonder keeper spelen? Das wel een noviteitje!!!

Burdy27-01-2023 om 19:41

Best goed team??? Droom lekker verder Raatjes. 

BROMBEER27-01-2023 om 19:51

Overdag niet meer drinken raatjes! Het is een team wat voetbal speelt zonder idee , inspiratieloos, en passieloos voetbal  speelt. Een beetje zoals de trainer coacht en de directie de club leidt. 

BROMBEER27-01-2023 om 20:19

Mooi interview met mjf in dvhn. Wat heeft die vent een plaat titanium voor zijn kop, bij het narcistisch af. Die gast had onder  een ezel moeten hangen,  wat een lul.

Dijk27-01-2023 om 20:30

Het maakt hem helemaal niet uit. Helpt Groningen naar de kloten. Met dit interview mag je toch verwachten dat RVC hem vanavond nog op non actief zet. 

Heel veel supporters hier hebben dat nooit willen zien. 

BROMBEER27-01-2023 om 20:50

Die rvc is ook geen knoop voor ogen waard,  allemaal mannetjes die er voor eigen eer zitten!!

Dijk27-01-2023 om 21:10

Nou er komt niks meer bij het lukt hem niet om spelers te halen. Of aanvaller zal geblesseerd zijn. 

En alleen maar excusses na excusses. Zo wil hij de evaluatie door komen denkt hij. En zelfs met 3 verdedigers voor de goal denkt hij nog wedstrijden te gaan winnen. 

En door niet nu al de laan te worden uitgestuurd door dat Fledderus aan alle kanten wordt ingedekt door RVC en Gudde. De excusses worden geaccepteerd en Fledderus en Beuving hebben zich ingedekt. Wanneer Groningen gaat degraderen wordt Fledderus eruit geflikkerd met Beuving. En omdat ze zich hebben ingedekt kunnen ze later weer naar andere club. Dus daarom per direct vertrekken Fledderus en Beuving onvermogen wat jullie hebben laten zien. Fc Groningen naar de kloten geholpen. 

Hoop dat elke supporter het interview gaat lezen DVHN. Fledderus gaat in ieder geval niks meer doen!!!!!!!!!!!!!

Holwierde27-01-2023 om 20:53

oude spits van Az Fred Friday is ook transfervrij ,heeft samen met Johan Hove gevoetbald .

Het is geen topspits maar proberen kan altijd beter wat er nu loopt.

MOD27-01-2023 om 21:03

Postuma terughalen

Holwierde27-01-2023 om 21:04

die bakt er bij Roda ook niks van ,dat is onze redder echt niet.

 

boertje27-01-2023 om 21:14

Dan zou ik liever Dylan vente halen! Weet wat scoren is.. kan er gelijk staan, of kijken wat de opties zijn omtrent huren sontje Hansen ?

Holwierde27-01-2023 om 21:19

Ja ook een leuke spits Roda kan de centjes wel gebruiken ,

Durovski28-01-2023 om 09:15

In datzelfde DvhN staat ook dat wij de meeste doelpunten in het laatste kwartier tegen krijgen. En dat is logisch. Onze halve backs rennen de hele wedstrijd over het veld en in het laatste kwartier zijn ze moe. De tegenstanders weten dat en laten ze lekker rennen doen zelf rustig aan en gooien er op het laatst nog een paar verse en snellere spelers tegen aan. Doelpunt, klaar. En daar helpen 3 centrale verdedigers niet tegen, want je 2 backs geven niet thuis en daar sta je met z'n drieën voor paal. Vooral nog een CV er bij halen.

marcelfcg28-01-2023 om 09:48

En de tijd tikt door.

Actie Fledderus, actie.

Donder die laptop maar opzij en ga met mensen in gesprek die het wel begrijpen.

Trots opzij en je even nederig opstellen.

Geen verstoppertje meer en geen lulverhalen meer.

Tenminste 1 echt goede vleugelspits en tenminste 1 echt goede back.

Als je dat niet voor elkaar krijgt kun je opdonderen.

Dijk28-01-2023 om 10:04

Hij heeft zijn excuses al klaar.  

Herman Badkuip28-01-2023 om 10:38

Gewoon Thijs Dallinga uit Toulouse én Reuven Niemeijer uit Brescia ophalen, vormden een uitstekend aanvallend én veel scorend koppel bij Excelsior vorig seizoen! Kunnen we goed gebruiken bij FCG, laat MJF zijn miljoenen euro's maar eens inzetten voor échte voetballers! Daarnaast Thomas Poll halen, heeft een terugkoopregeling bij Almere en op rechts Glenn Bijl! Er moet meer Gronings bloed in deze selectie! Lager dan plek 18 kunnen we niet zinken en deze spelers kunnen we gewoon betalen! Deze spelers staan er direct en kunnen makkelijk aarden in de Euroborg!

Dijk28-01-2023 om 11:02

Echte voetballers Thomas Poll, Thijs Dallinga zijn nog niet vergeten hoe ze door MJF zijn behandeld. Badkuipje geen minuut langer door met Fledderus en Beuving zijn maar met 1 ding bezig de fc naar de afgrond te duwen en over 16 wedstrijden is het zover. Laat ze per direct Alex Kroes TD en de marionet Van der Rhee aan de kant (anders record met 8 op rij verloren). En stel Grim maar aan trainer voor 1/2 jaar mocht deze nog willen ? zal wel denken ben geen 2e plan koekoek. 

Want jij badkuip ziet nog steeds niet in wie MJF is. 

 

Bikkel 28-01-2023 om 11:58

Iedereen weet het allemaal zo goed.... zijn hier geen gegadigden om mjf op te volgen? Dan wil ik het wel eens zien!mss zijn er te veel verkeerde keuzes gemaakt... maar weet zeker dat mjf z'n uiterste best doet! Ondankbaar baantje... stel we worden 4e om wat te noemen, dan is er geen betere... neemt niet weg, het is al jaren bagger... ook voor mjf aan al! Toen zat het iets meer mee en nu zitten we in de hoek waar de klappen vallen! 

 

Alf28-01-2023 om 11:59

Eens Bikkel!

Herman Badkuip28-01-2023 om 12:15

Je hebt volkomen gelijk Bikkel, natúúrlijk doet Mark Jan Fledderus zijn best om FCG uit deze benarde situatie te halen. Niemand wil toch dat deze geweldige club ten onder gaat! En inderdaad soms zit 't mee en soms eventjes tegen....máár we komen ook weer sterk uit dit moeras, als wij elkaar blijven steunen! En het pleit voor MJF, dat hij niet zélf de handdoek in de ring gooit, maar gewoon doorgaat met zijn werk, ondanks alle kritiek, die hij op zijn bordje krijgt! 

Johan28-01-2023 om 20:45

Wat een gelul. Als je laatste staat met het budget van Groningen heb je gewoon gefaald. 

b.raatjes196628-01-2023 om 12:27

We moeten ook eens positief blijven ik denk dat we de verdediging op orde hebben balker en deze nieuwe speler kunnen prima duo worden en sórresen op links en ter wierik op rechts en määtta kun je op linkervleugel aanvaller zetten daar is hij op zijn best middenvelder is ook aardig goed hove suslov en duarte en PELUPESSY kan daar ook spelen en dan krüger en pepi in de aanval dus ik denk dat we nu een goede team hebben misschien kun je nog een aanvaller erbij halen als dat lukt maar ik vind er zijn goede spelers gehaald en die aimar sher kan ook wel goed voetbal laten zien dus wees ook eens positief na regen komt zonneschijn we hebben goede tijden en slechte tijden laten we zondag maar eens weer winnen dan staan we niet onderaan 

Oeleoptak28-01-2023 om 12:38

Natuurlijk doet hij zijn best. Op zijn manier. Zou toch wat wezen als hij dat niet zou doen. Het punt is, waarde schrijvers hierboven, dat hij zijn werk niet goed doet. 
Zijn hoofdtaak is een eredivisie waardig elftal samen te stellen. Waarmee je naar de Grote Markt kunt. Maar dat samenstellen lukt hem niet. Hij heeft nu nog meer middelmaat gehaald voor posities waar we er al genoeg hadden. De posities die beter bezet moeten worden, daar komt niks voor. Een trainer halen lukte hemmen al niet. Hoe lang mag je falen? Het kan zijn dat hij inmiddels ook extern een kwalijke reputatie heeft opgebouwd. Dat geldt in ieder geval voor veel ex spelers. Hoe lang denken jullie wel niet dat we hier mee, met hem, door kunnen gaan? Alleen een nieuwe TD met kijk op de behoefte van een selectie kan nog redding brengen. Die een goed netwerk heeft, kennissen bij andere clubs, goede relaties met zaakwaarnemers etc. Fleddie doet zijn best, jazeker, maar hij kan het niet. Zie dat nu toch eindelijk eens in.

Bayco28-01-2023 om 12:51

Ik kan het alleen maar met je eens zijn. De keuzes die gedaan zijn door hem zijn kwalijk te noemen. En een td doet meer dan elftal samenstellen. Alle doelstelling zijn nagenoeg mislukt.  Club staat onderaan. Een trainer halen was al te moeilijk voor. Zodat we nu met een paar assistenten opgescheept zitten die de club van degradatie moeten behoeden. Spelers willen niet meer naar de fc. Alles wat nu gehaald is heeft lager gespeeld of zat op de bank..

In potentie zouden het prima spelers kunnen zijn als er een stabiel elftal en leiding stond..nu verzuipt iedereen en denkt iedereen aan zijn eigen hachje. 

 

Ik ben er bang voor dat er niets meer bijkomt..ik hoor totaal geen geruchten enz..enig wat mjf nog kan doen om iets van sympathie aan fc te tonen is.. het halen van  een adviseur. Zowel op veld als in de organisatie .. Schijnbaar wil een Jan van dijkman dat wel doen..

Zet je trots opzij en erken dat je gefaald hebt ipv in media roepen dat je doorgaat enz enz..

 

Droevige scenario ... en erg pijnlijk voor alle supporters 

campesino28-01-2023 om 13:07

Oeleoptak. Ik lees jouw stukje en ineens heb ik het licht gezien.: Samen naar de grote market. Dat is het. 

Ik dacht eerst, misschien is MJF wel omgekocht door de friezen om Groningen naar de kloten te helpen. Misschien een samenzwering van Rutten om MJF te dwingen een volkomen kansloze selectie samen te stellen, als wraak voor de BOEREN akties. Of misschien heeft hij simpelweg een klap van de molenwiek gehad. 

Maar nee, samen naar de grote market. Dat is het. MJF is van het type " een man een man, een woord een woord" en de enige manier om samen naar de grote market te gaan is Groningen eerst te laten degraderen en daarna een kampioensfeestje op de grote market.  Echt, een briljant idee van MJF.

TirolBeuk28-01-2023 om 13:15

Over hoeveel jaar want daar komen ze niet snel weer uit !!!

Fan op afstand28-01-2023 om 13:58

Van den Belt van PEC naar Feyenoord? Fledderus misschien in een winterslaap gevallen? Je hoort helemaal niets, niet eens een gerucht. Misschien nu proberen de trainer van PEC los te weken?

BROMBEER28-01-2023 om 14:12

 Hij  wil van fc groningen een soort pseudo  Zwolle maken , en doet  er alles aan om het te kopiëren,  inclusief degradatie!! Dan weet je zeker ook wel wie volgend seizoen trainer wordt!!

b.raatjes196628-01-2023 om 14:52

We hebben nog 16 wedstrijden te gaan en we laten nu onze hoofd al hangen we gaan morgen winnen van volendam de verdediging is nu op volle kracht en middenveld is ook nu klaar voorin kunnen we met määtta op linkerkant zetten en krüger en pepi en suslov op rechts nou dan staat er wel wat wees nu eens positief 

Dijk28-01-2023 om 15:18

Dat zei je donderdag ook van cambuur. We gaan we ff winnen van cambuur. Thuis konden ze al niet van Volendam winnen. En afgelopen donderdag hielden makkelijk stand in 020. En wanneer heeft groningen voor laatst een puntje gepakt raatjes? 

Fan op afstand28-01-2023 om 15:24

Zolang Fledderus zijn beurs niet trekt, daarmee echte kwaliteit binnen haalt en dan voor posities die echt versterking verdienen dan blijft er niet veel meer over dan je hoofd laten hangen. Die man is TD van FC Groningen en niet van FC Knudde. Heb al eerder aangegeven dat Fledderus geen idee heeft op welk niveau hij hoort te acteren, daar horen die 13 in een dozijn aankopen echt niet bij. Hij heeft voor grof geld goede kwaliteit verkocht en mindere kwaliteit weer binnen gehaald en daarmee niets ten nadele van de aankopen maar binnen de FC is het blijkbaar allemaal ouwe jongens krentenbrood want anders had toch iemand Fledderus na deze tijd van kwaliteit verkwanselen toch wel op het matje geroepen. En tuurlijk is Fledderus de inkoper maar ik denk dat de RvC, de AD en de sponsoren veel te lang geloofd hebben in de sprookjes die Fledderus heeft verteld. En daar geef ik geen kwalificatie af over hoe hij als mens is maar wel een kwalificatie als TD bij de FC. En gezien wat hij gepresteerd heeft in de periode die hij hier TD is, kan ik alleen maar concluderen dik onder de maat. En daar gaan eventuele hele goede aankopen tot 1 februari geen verandering in brengen bij mij.

JOS28-01-2023 om 15:17

Vertessen naar België; Van den Belt naar Feyenoord en de klok tikt door. Het evaluatiemoment komt dichter en dichterbij voor Fledderus. Ik vraag mij wel af door wie hij geholpen wordt of wil hij dat zelf niet. Waar is de familie Koeman met hun netwerk? Een mooi standbeeld van Martin en een hele tribune vernoemd naar deze familie, maar wat zien we ervoor terug? En wat draagt Arjen Robben bij vanuit zijn fraaie skybox? Die moet toch ook wel een netwerk hebben?

Je zou haast denken dat iedereen wacht op het einde van MJF als TD, maar als je dat als clubicoon belangrijker vindt dan het clubbelang dan zou ik ze dat wel kwalijk nemen.

P.S. Zijn er nog mooie geruchten bij de wedstrijd van de O-21?

Burdy28-01-2023 om 15:19

Wordt wakker Raatjes. Van de laatste 25 competitiewedstrijden 3 gewonnen. Moeten nu minimaal 7 winnen van de laatste 16. Nieuwe spelers hebben tot nu toe niets toegevoegd. 

Fido28-01-2023 om 15:31

Zo'n rienstra of darfalou had toch ook bij ons niet misstaan zijn bekend met de eredivisie !nee er moet een talent komen nou hoeveel talenten hebben we nu wel niet daar zal toch wel wat oudere spelers tussen moeten lopen die de klappen van de zweep kennen. Michael de Leeuw moest ook weg gaat altijd voor 200 procent.

grunn196728-01-2023 om 17:16

Wat een gelul over Fluderus, hij heeft een dik betaald salaris bij de FC.

Zit in management team en moet beoordeeld worden op zijn functioneren.

Hij heeft de belangrijkste functie binnen de FC.

Hij moet afgerekend worden op zijn wanbeleid.

Hij heeft er een chaos van gemaakt op bijna alle onderdelen waar hij verantwoordelijk voor is:

Spelers halen, scouting, samenstelling selectie, trainers, begeleiding selectie, jeugd... en ga zo maar door, hij heeft op al deze onderdelen gefaald of zwaar gefaald.

Het enige wat hij goed heeft gedaan is verkoop van spelers. Alleen heeft hij door zijn arrogante houding er nu wel voor gezorgd dat veel spelers niet meer willen komen door zijn halsstarrige houding en weer een blik B acteurs gehaald en de selectie er nix beter op geworden. Kijk naar de resultaten die zijn bedroevend. Slechtste FC aller tijden. Veldspel is geen touw aan vast te knopen. 

Deze man had al lang moeten vertrekken en hij zal zelf niet vertrekken want dat kost hem zijn afkoopsom ( contract 2026, hoe dom kun je zijn Gudde)

Uiteindelijk zal hij toch worden ontslagen, chaos wordt met de week groter en groter en onhoudbaar.

En wie het moet overnemen is Ted v Leeuwen, crisis manager en heeft zich bewezen, alleen voor dit seizoen al te laat is niet meer te repareren.

Dit alles is niet negatief bedoeld maar puur de realiteit, hoe nu gaat met de FC doet me veel pijn. We staan 18de met dit spelers budget, wat een afgang.

Hoop natuurlijk op een resultaat morgen, ook al is het een gelijkspel.

BROMBEER28-01-2023 om 18:14

Dit fc groningen valt niet meer te helpen en is degradatie kandidaat nr 1. Fledderus wil niet geholpen worden daar is zijn ego eenvoudig gewoon te groot voor. Als je het interview van gisteren  ook leest, dan spoort die gast gewoon niet en heeft ie ook gewoon narcistische trekken,  weg met die gast. Maar ook die hele rvc deugd gewoon niet,  want die hadden allang moeten ingrijpen!! De signalen zijn er al veel langer , dat ze onze club aan het vernielden zijn.

Fan op afstand28-01-2023 om 17:51

Sydney van Hooidonkse naar Vitesse? Fledderus wordt eens wakker. Sar naar Frankrijk. De beulen van vorige week.

Jantje28-01-2023 om 19:33

Gewoon even drie wedstijden winnen en we doen weer hellemaal mee.

alles zit nog dicht bij elkaar dus plek rond plaats acht is ook gewoon moggelijk nog.

Oeleoptak28-01-2023 om 19:36

Jij hebt er kijk op Jantje. Ik denk dat ze nog landskampioen gaan worden. 

marcelfcg28-01-2023 om 20:43

Ja man en Sinterklaas bestaat ook gewoon

Fugazi28-01-2023 om 19:49

Ik vind het echt bewonderenswaardig dat er nog steeds mensen zijn die Fledderus de hand boven zijn hoofd houden onder het mom dat die toch echt zijn best doet. Toen Wormuth werd geslachtofferd om het falen van Fledderus te maskeren hadvdie clown direct de Euroborg uitgetrapt moeten worden. Dat heeft Gudde nagelaten en nu is het te laat. We zitten nu met een selectie vol amateurs opgescheept die het tij niet gaan keren. Ik weet dat er mensen op dit forum zijn die het niet willen horen en niet het vermogen hebben om het zelf in te zien maar wij gaan degraderen. En Raatjes, ik heb nieuws voor je. We gaan morgen gewoon verliezen. Ik wil er met jou wel om wedden. Noem maar een bedrag. 

Holwierde28-01-2023 om 20:07

Je weet al weken dat Ngonge weg gaat ,dan kun je toch wel een spits halen .

Herman Badkuip28-01-2023 om 20:32

Wat zijn er toch veel posters, die maar blijven zeuren over een vertrek van technisch directeur Mark Jan Fledderus na elke wedstrijd van FCG, terwijl ze allemaal weten, dat de evaluatie over hem volgende week na de transferdeadline plaats vindt! Mensen we hebben nog 16 wedstrijden in deze knotsgekke Eredivisie voor de boeg en er is nog niets beslist! Als onze nieuwe spelers én geblesseerde sterkhouders een aantal wedstrijden hebben samen gespeeld, gaat 't veel beter lopen! De wedstrijden tegen Volendam, Twente en PSV zullen niet veel punten opleveren, maar op zaterdag 18 februari tegen FC Emmen is iedereen ingespeeld en gaan we punten scoren! Laten we ons richten op de wedstrijden van onze club, te beginnen morgenmiddag in Volendam tegen de palingboeren! Uitvak in Volendam is weer uitverkocht, hélaas met een verplichte busregeling, anders was ik er ook bij geweest. Ons sfeervak zal weer de hele wedstrijd een enorme steun voor onze jongens zijn en wie weet.....pakken we heel verrassend wel een punt of meer!

marcelfcg28-01-2023 om 20:46

Doe jij het licht even uit Herman.

Dijk28-01-2023 om 20:55

Jij bent de grootste zeur op dit forum. Dromer hardnekkige optimist  je gokt iedere keer verkeerd. Meest lachwekkende poster met raatjes samen. 18 februari waar praat je over record verbroken 8 op en rij verloren. En hopen dat je maatje Fledderus morgenmiddag zijn koffers heeft gepakt. Na verlies tegen Volendam ja palingboeren. Oh ja doe het licht ff uit.

Johan28-01-2023 om 20:55

Ik snap niet dat je een TD die alleen maar troep heeft gehaald het gewoon nog een keer laat doen. Iedereen heeft het hier over aankopen maarre kijk even wie ze scout en wie ze vervolgens haalt. Allemaal troep. In mijn optiek zijn we reeds gedegradeerd. Geen goals, geen plan, geen idee, niks. De spelers die nu gekomen zijn? Kan iemand mij vertellen wat zij gaan toevoegen? Cambuur haalt Foor, Mahi etc. Heb liever dat deze td niks meer haalt want de kans van slagen is bijna nihil

appie happie28-01-2023 om 23:10

Ik nijg erna om Herman het voordeel van de twijfel te geven.Hij en ik zijn vooraf altijd positief.Daar kunnen sommige anderen slechts een voorbeeld aan nemen.

Dat het tijdens de wedstrijd mis gaat,oké dat is dan k#t..en dat is byzonder vervelend.Ik denk ook dat deze selectie beter kan een klein wonder is er nodig en wie weet komt dat er.

Nog 16 wedstrijden  te gaan we hebben nog 22 punten nodig  dat moet kunnen,te beginnen morgen in palingcity.Halen we geen 22 punten dan moeten we 15 de worden.

En op twitter staat dat er geen spelers bij komen nou het is nog geen dinsdag 24 uur..dus we hebben nog even.

Op naar morgen  de ommekeer is nabij.

Herman Badkuip28-01-2023 om 20:58

Weet je 't nog Marcelfcg én papegaai Dijk, Ede Staal zong 't al : 't Het nog nooit, nog nooit zo donker west, of 't wer altied wel weer licht!   Je moet nooit opgeven, je moet er altijd in blijven geloven!

marcelfcg28-01-2023 om 21:08

Ik heb mezelf lang genoeg voor de gek gehouden dat het eens moest gaan lopen. Maar na Cambuur is het voor mij duidelijk, deze selectie ligt al in de kist en het is een kwestie van tijd dat die afdaalt.

En dan mag jij het ligt uitdoen in Euroborg want dan is het voorbij.

Boerentrien28-01-2023 om 21:09

Inderdaad. Nu de teleurstelling van de wedstrijd tegen Cambuur is weggeebd, denk ik ook, niet wanhopen. We kunnen écht wel beter. 

Dijk28-01-2023 om 21:14

Je bent ziek. BADKUIPJE 

Burdy28-01-2023 om 21:04

Sorry

Burdy28-01-2023 om 21:04

Gezien de plaatst op de ranglijst en het voetbal dat FC Groningen speelt zullen er geen aansprekende namen meer bijkomen. Vioetballers uit het buitenland die op de bank zitten en in uitzichtloze situatie zitten willen misschien nog komen. Maar daar worden we niet beter van. Voegen niets toe. Net als de 3 aanwinsten van afgelopen week. Om degradatie te ontlopen hebben we doelpunten  nodig en dat ontbreekt volledig. Alleen onze 2 spitsen scoren af en toe. Op het middenveld ontbreekt volledig scorend vermogen.  En wie niet scoort wint niet

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Burdy28-01-2023 om 21:05

Sorry

Reactie verwijderd door redactie

Herman Badkuip28-01-2023 om 21:22

Ook vanavond weer knotsgekke wedstrijden in de eredivisie, je kunt er toch géén touw aan vastknopen....Emmen, dat van de week PSV met 1-0 versloeg, verliest met 2-0 van een tiental RKC-ers én Heerenveen heeft 't thuis ontzettend lastig tegen Vitesse met een tussenstand van 1-3.....Dus 't zou mij niets verbazen, als de mannen van trainer Dennis van der Ree morgenmiddag, tegen de verwachting in, Volendam verslaan!

Dijk28-01-2023 om 21:27

Droeftoeter. Er is vast nog wel vacature bij ESPN.

Herman Badkuip28-01-2023 om 21:35

Beste Dijk, er is voor jou vast nog wel een plekje in de Papegaaienlaan in Artis....

Goldeneye28-01-2023 om 21:44

Wederom een volstrekt verprutste transferwindow.

Rob197028-01-2023 om 22:17

Om niet te papegaaien, een kleine aanvulling op het aankoopbeleid van Fledderus. Het schijnt dat Fledderus zijn laptop al heeft dicht geslagen. Dan kan ik maar 1 ding concluderen, wij hebben ook op de reparatie van het elftal van de overige degradanten en overige eredivisieclubs verloren.

Bij Groningen zijn wederom spelers gehaald die uit andere competities komen, en totaal geen kennis van de eredivisie hebben. De aanpassing van de gehaalde spelers zal weer enige tijd op zich laten wachten. Wat Groningen goed deed in eerdere wintertransferperiodes was dat er spelers zijn gehaald, die er direct stonden, en niet onbelangrijk een verbetering waren, nu zit je met Sher, (Hankouri 2.0), een Bale look a like, die niet weet waar hij moet lopen in een 5 mans verdediging, wat waarschijnlijk ook voor de nieuwe cv gaat gelden, en dan Hove nog, die wel kan voetballen maar moet wennen aan zijn dartelende medespelers en het systeem.

Aanvallers waren er niet te vinden, helaas, "dan laten we dat zitten " zal Fledderus wel gezegd hebben. Wij gaan op goed geluk de laatste fase in. Twee "rotte appels" de deur uit, de overige deserteurs verbannen, aangevuld met een extra assistent, " dat moet toch lukken" zei Fledderus in het overleg deze week, en alle mede vergadergenoten, knikten en zelfs enkele daarvan applaudisseerden, voor de fantastische score......

Het schijnt dat sprookjes bestaan.........ik geloof er niet in, maar ik laat mij graag verrassen, en met mij velen.

Fan op afstand28-01-2023 om 22:33

Mag toch hopen dat Fledderus zich helemaal gestoord belt en mailt om goede aanvulling te krijgen voor dit zwalkende team. En misschien is een andere trainer nog wel een betere oplossing dan een kudde nieuwe spelers. En mocht hij alwel de pijp aan Maarten hebben gegeven dan niet meer wachten met de evaluatie maar morgen direct zijn congé geven. Echter kan mij niet voorstellen dat hij dat doet of gedaan heeft. Hij maakt slechte keuzes qua aankoop maar hij zet zich wel tot het uiterste in.

Lees inderdaad op FC Groningen transfer Twitter dat er geen inkomende transfers meer te verwachten zijn. Als dat waar is dan zijn we beneden een niveau gedaald die de FC onwaardig is. En we gaan inderdaad naar de Grote Markt omdat we gepromoveerd zijn. Ik zie dit niet meer ten gunste van de FC omdraaien.

Oeleoptak28-01-2023 om 23:01

En we hebben het steeds over Fleddie, maar als Gudde deze onbenul laat zitten dan mag die van mij ook opstappen. In feite is het al belachelijk dat die evaluatie pas aan het eind van deze window is. Als die al gaat over het functioneren van Fleddie. Je kunt dan alleen nog repareren met transfervrije spelers. 

Bayco28-01-2023 om 23:29

Evaluatie einde transferwindow.. als mjf het opgegeven heeft of van mening is dat er geen zaken .eer gedaan hoeven worden.. Dan is het dus einde transferwindow.. dus morgen maar evalueren

Ik denk dat hij zijn ontslag krijgt... of ingefluisterd krijgt eer aan zichzelf te houden. Wat ik al eerder geroepen heb..uit betrouwbare bron die bij gespreken ontslag wormuth aanwezig waren.. zijn er toen al mensen die zich uitgesproken hebben en een motie van wantrouwen uitgesproken hebben aan mjf zijn adres. Zijn kop lag toen al op hakblok...helaas durfde niemand uiteindelijk beslissing te nemen.

 

Dus zal mij heel maar dan ook heel erg verbazen dat hij mag blijven bij de fc. 

Dan zeg ik mij kaart wel op...en dat zou iedereen dan moeten doen..als ze niet naar hun supporter luister moeten ze maar voelen...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!