Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen delft ook het onderspit tegen Cambuur en is rode lantaarndrager

Door Redactie 44 reacties

In een matig duel is het jammergenoeg niet gelukt om met de drie versterkingen een resultaat te halen. FC Groningen verloor met 1-0 van Cambuur door een doelpunt van Van Kaam die dertien minuten voor tijd Verrips passeerde. Het tweede dieptepunt daarna waren "supporters' die op het veld kwamen waardoor de wedstrijd zeven minuten voor tijd werd stilgelegd. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat. FC Groningen was vanavond niet in staat om een doelpunt te maken. Het mag hopen dat er voor het sluiten van de window aanvallende versterkingen bijkomen en dat het zich eveneens versterkt op de backposities.   

 

eerste helft
Tijdens de openingsminuten drong Cambuur aan maar kwam niet tot kansen. In de negende minuut ontstond de eerste grote kans voor FC. Een vloeiende combinatie ging hieraan vooraf waarbij Valente als eindstation in scoringspositie werd gebracht en naast de paal mikte. Daarna namen de Groningers wat meer het initiatief.  

Af en toe kwamen er mogelijkheden maar de eindpassing was onzuiver. Halverwege het eerste bedrijf werd een doelpoging van Breij gestopt door Verrips. Een paar minuten later ging Jacobs bij een aktie onderuit in het zestienmetergebied van Verrips. Nijhuis zag er geen strafschop in en liet doorspelen. In het doelgebied van Cambuur vloog een bal van Pepi via een tegenstander net voorbij de inkomende Krüger. Meerdere hoekschoppen volgden, gevaarlijk werd het niet.

Määttä die mocht aanleggen op een mooie positie net buiten de zestien, knalde tegen de muur. Jacobs die niet verder kon werd vervangen door Balk. Op slag van rust schoten Hoedemakers en Breij naast het doel van Verrips.

tweede helft
Een vrije trap die in het strafschopgebied belandde kwam terecht bij Hoedemakers die over het doel schoot. Aan de andere kant van het veld was Krüger dichtbij een treffer op aangeven van Pepi. Uit de tegenaanval kreeg Paulissen een vrije kopkans. Valente kreeg zijn tweede kans van de wedstrijd maar doelman Ruiter voorkwam de achterstand. Krüger werd gewisseld voor Sher.

De Liwwarders drongen aan. Balk haalde uit, Verrips keerde bal. De rebound vloog voorlangs de tweede paal. Grunn ontsnapte. Bij een aktie van Valente ter hoogte van de cornervlag raakte de middenvelder geblesseerd aan zijn voet. Lundqvist kwam daarvoor terug. 

Een kwartier voor tijd schoot Van Kaam uit een volley de 0-1 achter Verrips. Een voorzet die hieraan vooraf ging werd in eerste instantie weggekopt, de oud FC-er rondde heel knap af in de verre hoek. Een mokerslag! Van Bergen werd als extra aanvaller ingebracht om de naderende nederlaag te voorkomen. Daarna werd de wedstrijd stilgelegd i.v.m. de veldbetreding van boze supporters. Uiteindelijk kon er verder worden gevoetbald. FC Groningen toonde urgentie om op gelijke hoogte te komen. Een bekeken schot van Lundqvist werd voor de lijn weggehaald. De rebound van Pepi werd geblokt. 

De extra tijd bedroeg 7 minuten. Een voorzet van Määttä werd door Pepi over het doel gekopt. Verrips meldde zich in de slotseconden nog voorin bij een vrije trap maar het mocht allemaal niet meer baten. Daarmee was de wedstrijd ten einde en staat FC Groningen onderaan de ranglijst.                      

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Balker, Blokzijl, Sörensen, Määttä, Oratmangoen, Valente, Hove, Pepi, Krüger   

Opstelling SC Cambuur: Ruiter, Schmidt, Tol, Smand, Bangura, Van Kaam, Jacobs, Hoedemakers, Van De Water, Paulissen, Breij  

Reacties:
Dijk26-01-2023 om 21:07

Oprotten Fledderus Beuving. Rvc laat zien dat dit zo niet verder kan en stel gvd andere trainer aan met staf .

MFEgrunn26-01-2023 om 21:27

Het zijn allemaal flutspelers dankzij Beuvink en Fledderus! Nu beiden gelijk weg, en nog miljoenen investeren in fatsoenlijke spelers! (Geld hebben ze wel) 

We gaan linea recta naar de KKD, en met deze slappe hap blijven we wel 10 jaar in de KKD waar vechtvoetbal de norm is i.p.v. deze ballerina's. 

Nachtwacht26-01-2023 om 21:13

DRAMATISCH... KKD komt wel heel dichtbij.

 

Geen speler die zich aan de malaise wist te onttrekken. 

m o i26-01-2023 om 21:14

We kunnen vanavond nog de weg naar boven al weer gaan inzetten, kijk nu de concurrent *SARCASM OFF*

Hmm. De palingvissers maken 0-1. Normaal hilarisch natuurlijk maar in dit geval niet blij mee.....

1-1 nu. Nog maar eentje ajakkes. Staan we 17e 

Dijk26-01-2023 om 21:20

Heb je ook zo genoten raatjes badkuip . 

Herman Badkuip26-01-2023 om 22:04

Beetje flauwe opmerking Dijk, natúúrlijk hebben wij niet genoten! Zonde dat jij jouw frustaties door dit soort opmerkingen kwijt wil raken....

Dijk26-01-2023 om 22:10

Hardnekkige optimist.Jij geniet toch van elke nederlaag. Jouw frustratie want je zou niet méér op mij reageren. 

 

Bayco26-01-2023 om 21:21

Duidelijk commentaar verrips..

"Ik doe er alles aan ... maar dat moet iedereen  willen. Spelers en staf"

 

Van de ree ziet positief spel...

 

Zie de verschillen

Herman Badkuip26-01-2023 om 21:24

Héél teleurstellend resultaat voor FC Groningen.....lijkt mij duidelijk dat wij deze week nog échte vleugelspelers moeten halen, want aanvallend zijn wij machteloos! FCG mist duidelijk zelfvertrouwen en speelt zonder échte overtuiging! Wij speelden in deze thuiswedstrijd zonder lef, alleen de invallers Thom van Bergen en Aimar Sher speelden met een tomeloze inzet! Cambuur speelde ook niet sterk vanavond, spelers stonden ook duidelijk onder spanning, maar Daniël van Kaam scoorde wél een geweldige goal! Vanaf nú het verdedigende systeem achter je laten én kiezen voor een 4-3-3 met aanvallende intenties! En vooral in de thuiswedstrijden lekker oppertunistisch gaan spelen! Dan gaat 't thuispubliek er écht wel achter staan! Zondag weer een degradatiekraker in Volendam......

Stadjer8126-01-2023 om 21:29

Maar zijn jullie dan echt zo verrast? Ik gaf het van de zomer al aan. Die Wormuth was geen match. Er liepen teveel jonge spelers rond, geen routine, geen scorend vermogen op een JSL na die het van aanvoer moest hebben die er niet was. We hebben geen defensie meer van 2 jaar geleden die maar 37 tegengoals liet gebeuren. Daarnaast heb je die lijn die vanaf het voorjaar werd ingezet, waarin we de slechtste ploeg van de hele competitie waren en zelfs maar 3 punten boven de streep finishte.

Dan wordt JSL verkocht, De Leeuw de deur gewezen (21 goals in totaal) en wat onbeduidende spelers en weer een zooi jonkies gehaald. 

Seizoen begint, je speelt 2-2 tegen Volendam thuis, nog met Ngonge en JSL. Men zegt hier, ja maar Volendam is misschien niet zo slecht. Nou dus wel, die ploeg staat ook op degradatie en heeft de meest gepasseerde defensie van allemaal. Ik zal je wat verklappen, wij zijn gewoon nog slechter. Onze defensie ontloopt hun niet veel, en scoren even weinig als wij. Verschil is, van hun wordt niets verwacht, wij zijn aangeslagen wild in deze positie. Volendam uit verliezen we ook.

Het is over. Er zit geen lijn in het spel, de trainer kan dit ook niet managen wat je hem niet eens kwalijk kunt nemen. Er zijn geen spelers die deze ploeg op sleeptouw kunnen nemen. We hebben, naar mijn mening, afgetekend, de slechtste en meest onsamenhangende ploeg van de ED. End at vind ik eigenlijk al vanaf de eerste paar duels. De lijn van het voorjaar is gewoon voortgezet met nog slechter materiaal. We vliegen er rechtstreeks uit, terecht ook.

Johan26-01-2023 om 21:43

Helaas helemaal eens. 

Nachtwacht26-01-2023 om 21:48

Helaas geen speld tussen te krijgen

JopieGall26-01-2023 om 21:57

Klopt als een bus en wat is hiervan de oorzaak? Onkunde in de top! TD en directie onder de maat, bestuur onzichtbaar en geen visie en RVC idem! Dus: KKD totdat de hele top is vervangen door mensen met voetbal visie en een groen hart!!!

Bierboer27-01-2023 om 00:32

Hoewel ik hoopte dat het niet zo was. Moet ik je helemaal gelijk geven. Armoede troef...geen woorden voor 

Bierboer27-01-2023 om 00:32

Hoewel ik hoopte dat het niet zo was. Moet ik je helemaal gelijk geven. Armoede troef...geen woorden voor 

Marco26-01-2023 om 21:32

Triest dat het zover is gekomen.

Waarom wordt kruger er afgehaald als je moet winnen en een doelpunt nodig hebt?

Wat gooit MJF zijn eigen glazen in. Koop 2 ervaren makkelijk scorende spelers op eredivisie nivo en haal 2 nieuwe backs. Ook een nieuwe trainer. Dit kon je eind november al zien aankomen. 

Growi26-01-2023 om 21:33

Kom net uit stadion ben gedesillusioneerd 

hoe kunnen we dit nog omdraaien.........

ben er bang voor dat het niet meer gaat lukken als je dit soort wedstrijden verliest 

schaam je kapot gezang is logisch maar veld bestorming sta ik niet achter 

wakker worden in de ivoren torens in de euroborg en de spelers moeten beseffen dat de kkd dichtbij komt op deze manier. 

hoop dat het elftal dit kan verwerken voor as zondag. Als we dan verliezen is het toch klaar

Dijk26-01-2023 om 21:39

Volendam houd 020 netjes op 1-1

FCG_far away_126-01-2023 om 21:33

Waar ik me bij onze FC over verbaas, is dat spelers als Valente, Blokzijl en Van Bergen bij deze trainer in de basis staan, of invallen. Ze doen het blijkbaar beter dan onze 1e selectie spelers. Het kan uiteraard dat ze er de eerste keer in gekomen zijn vanwege blessures, maar ze laten blijkbaar een betere indruk achter dan de selectie spelers.

Je zou verwachten dat Fleddie hierdoor achter zijn oren moet krabben. Het zegt namelijk heel veel over de selectie spelers.

Ik wil eigenlijk niet op de man spelen, want niemand haalde zijn niveau, maar onze rechtsback hoeft alleen maar de linksback van Cambuur voor zich te houden. Dat is blijkbaar te moeilijk...

Nou ja, volgend jaar schoon schip met de KKD. Kunnen we dan aan een elftal gaan bouwen dat wel kan voetballen.

 

Stadjer8126-01-2023 om 21:37

Met dit elftal kom je ook de KKD niet uit. Wat er nu staat is echt heel slecht en zo'n Pepi gaat gewoon weer terug naar Duitsland. Als we degraderen dan kan er wel een ring af.

 

We moeten voor handhaving een stuk of 22 punten gaan halen en dat gaat never nooit niet lukken.

Jantje26-01-2023 om 21:40

Belangrijke wat Groningen nu nodig heeft is trainer met ervaring.  

Nachtwacht26-01-2023 om 21:50

Een trainer met ervaring, zonder aanvallers? Zelfs van Gaal haalt hier geen punten, want wie gaat er scoren en wie gaat Pepi in stelling brengen? We hebben vandaag gespeeld om niet te verliezen en hebben daardoor verloren

hermank196926-01-2023 om 21:43

Herman, je moet altijd positief blijven en ben ik ook wel maar dat wordt wel minder. Met veel tegenzin moet ik alle mensen die negatief waren en zijn wel hun meerdere erkennen, ondanks die negatieve teksten. Er is nog een lange weg te gaan maar Fledderus en Beuving kunnen niet zo doorgaan en lijkt het mij een onhoudbare situatie. Zorg dat je als club een ervaren rot krijgt en niet iemand die onervaren is.

Johan26-01-2023 om 22:01

Zijn gewoon realistische teksten. Snap dat gelul over negatief niet zo. Je hebt zelf toch ook ogen? Begrijp ook niks van zon Brummie etc. Alles recht willen praten wat krom is en dan wordt het wat te heet onder de voeten en dan.....

Herman Badkuip26-01-2023 om 22:14

Heb totaal géén moeite met negatieve geluiden van onze medeposters, gaat mij méér om het op de man spelen én het onbeschofte taalgebruik van een aantal posters op deze site! Natuurlijk zie ik ook dat het spel de laatste weken om te huilen is, maar ik probeer wél om mijn frustraties op een normale manier te verwoorden, zonder anderen te beschadigen! 

Boerentrien26-01-2023 om 21:45

Ik ben eerder weggegaan. Ik kon het niet meer aanzien. Hoe het verder moet......... maar op deze manier komt het niet meer goed, vrees ik. Zonder voorhoede scoor je geen goals!

BROMBEER26-01-2023 om 22:20

Maar dat kon ik je 3 maand geleden ook al wel vertellen 

Goldeneye26-01-2023 om 21:48

MJF eruit (moest al veel en veel eerder), trainer moet weer assistent worden en Buijs (of een andere karakter-trainer) erin en met het geld op de bank liefst in elk geval 1 back en 1 spits (want zonder Pepi zijn er vrijwel 0 doelpunten over) halen. De club is echt heel ziek en de afgelopen jaren qua eerste elftal en TD-beleid geleidelijk maar wel gestaag afgegleden. Waar we nu staan is niet meer dan een logisch gevolg. TD-organisatie gevuld met ja-knikkers en een ED-selectie, op enkele uitzonderingen na. En dan is de TD bezig met: een nieuwe CV... Tja. 

Herman Badkuip26-01-2023 om 21:59

Terughalen van Danny Buijs zou een prima optie kunnen zijn, maar denk niet dat 't gaat gebeuren zolang Mark Jan Fledderus technisch directeur is....Belangrijkste vind ik het aantrekken van twee vleugelspelers met een goede voorzet op onze spits Ricardo Pepi....Hij mist duidelijk een goede ondersteuning, alleen Isak Määttä heeft een paar scherpe voorzetten gegeven....Doordat je al een aantal wedstrijden kampt met veel geblesseerde spelers én speelt met nieuwe spelers, die vorige week zijn gehaald, is 't logisch dat het spel van FCG nog onsamenhangend is! Dat zal zeker nog tijd nodig hebben......

BROMBEER26-01-2023 om 22:01

Buis , mathijs en jan van dijk

BROMBEER26-01-2023 om 22:00

Tis nou voor iedereen toch wel duidelijk wat voor een triest wanbeleid  bij onze fc wordt gevoerd,  alle clubmensen erit gejaagd en ingeruild voor pseudo managers. Het elftal speelt net zoals de organisatie functioneert zonder idee en bezieling.  

Bayco26-01-2023 om 22:03

Precies dat

Johan26-01-2023 om 22:03

Buijs terughalen en onze TD eruit is ook mijn mening. Tis wel gebleken wie gelijk heeft gehad. Mooi voetbal willen spelen met deze waardeloze spelers. Hoe verzin je het....

Fan op afstand26-01-2023 om 22:07

Liever Buys terug en Fledderus eruit dan andersom.

BROMBEER26-01-2023 om 22:07

Als je in een thuiswedstrijd tegen cambuur met 5 verdedigers begint,  begrijp je als coach er geen kloten van . En dan ook nog zo zielloos  en ongeinspireerd staat te coachen,  hoe kan je dan van je team passie en strijdt verlangen 

Nachtwacht26-01-2023 om 22:11

1000 procent eens

Zeeman26-01-2023 om 22:09

Ik ben ook eerder weggegaan, kon het niet meer aanzien en wat ik niet snap, wat doet die Maatta eigenlijk in de basis? Waarom Kalley niet een kans gegeven en waarom speelt Blokzijl alle ballen terug ipv naar voren toe.

Een waardeloos en futloos elftal, zit als los zand aan in mekaar. Er zit totaal geen pit in dit elftal en nog meer waardeloze aankopen zal niet veel helpen.

De Föhn26-01-2023 om 22:14

Dit systeem spelen om de Backs beter in hun kracht te laten komen? Manmanman.. erg slecht. Van Gelderen niveau Telstar. Kan Maata in vervolg ook van de corners afblijven? 
De makkelijkste manier om wedstrijden te winnen is aanvallen ipv de pot dichtgooien met "verdedigers" die toch elke week schutteren. Iedere wedstrijd 5 ballen tussen de palen mag toch op profniveau?

 

Koekiemonster26-01-2023 om 22:42

Ik heb ook weer met open mond zitten kijken naar van Gelderen en Maatta, geen 1 voorzet hebben ze afgeleverd.

En dan zit te Wierik 90 minuten op de bank, zet hem er dan in g*v*d* die wil tenminste strijd leveren! 

Die Maatta kan echt helemaal niks, en daar hebben Beuvink en Fledderus 1,5 miljoen voor op tafel gelegd. De corners ook, wat een regelrecht drama zeg.....

Ik schaam me oprecht kapot voor dit team, de goeien nagelaten uiteraard..... Wij als supporters ademen deze club, maar op het veld hebben ze blijkbaar de urgentie niet om het gras op te vreten en iemand over de reclameborden te trappen.... 

Degradatie kan helaas niet uitblijven, er is geen enkele speler die in dit wespenest wil stappen en dat is volkomen logisch...

Bayern 27-01-2023 om 21:42

@ Koekiemonster van Gelderen was inderdaad een aanfluiting. Maäta had tenminste inzet. Maar te Wierik is echt meer dan passé die heeft ons al zoveel punten gekost door ofwel domme overtredingen ofwel domme fouten. Die wil ik nooit meer in het FC shirt zien. Daley Blind in het kwadraat. Te langzaam, draaicirkel van een olietanker en compenseert dat niet eens met ervaring en inzicht. Heeft in zijn eerste periode ontzettend veel geluk gehad met de spelers om zich heen die zijn tekortkomingen maskeerden en heeft daardoor een leuke transfer af kunnen dwingen. Maar deze man is niks beter dan Maäta en van Gelderen. En dat wil wat zeggen.

RKremer26-01-2023 om 22:16

Henk Fräser is vrij, ervaren goede trainer. Direct aanstellen als hoofdtrainer.  V/d Rhee weer assistent. Niks verloren. Dat is de eerste stap. In de as van keeper tot spits 5 ervaren spelers. Met deze basis verder gaan. Inpassen met de huidige spelers.

Oeleoptak26-01-2023 om 23:09

Nee. De eerste stap is Fleddie wieberen.

Dijk26-01-2023 om 22:17

Filmpje frustraties, van Kaam loopt de spelers tunnel is en krijgt me toch een duw. Speler was geschorst Suslov wat deed hij daar in godsnaam.  Zag hem op de tribune zitten met petje op. Als dit geen consequentie wordt na weekend gezuip. 

Zo filmpje van Suslov op de bekende voetbal sites inmiddels te zien.  Wordt gezegd dat Suslov de lul is terecht.  

En van Elsacker stond ernaast heeft het zeker ook gezien.

Bayco26-01-2023 om 22:33

Heb ik niet gezien..

Maar als dat zo is...Dan is dat diep en diep triest

Dijk26-01-2023 om 22:41

Twitter niiwino geertsema en andere voetbal sites

Bayern 27-01-2023 om 21:50

Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik Suslov een jankert vind die bij elk zuchtje wind gaat liggen. En dat hij zichzelf iets te goed vind. Maar deze actie (een duwtje, laten we het niet overdrijven) liet wel zien dat hij de pest in heeft. Dat is meer dan ik van een aantal andere spelers kan zeggen. Gelukkig zijn ngonge en kasanwirjo weg. Maar er zijn er nog genoeg die schijt hebben aan de club en in hun penthouse 's avonds hun flappen liggen tellen en geen seconde stilstaan bij hun wanprestatie van een paar uur daarvoor. Wat dat betreft heb ik meer respect voor schaatsers en wielrenners. Helemaal kapot gaan voor een loon wat de gemiddelde matige voetballer in de eredivisie ook verdiend. En 100% leven voor je sport. Daar kunnen een aantal huppelkutjes bij de fc nog wat van leren. 

Burdy26-01-2023 om 22:25

De aankopen tot dus ver zijn niet beter dan de spelers die we al hadden. Er moet kwaliteit komen en niet alleen kwantiteit 

Dijk26-01-2023 om 22:27

En de palingboeren op voorsprong tegen 020 . Moeten we zondag tegen. 

Durovski26-01-2023 om 22:38

Ben ook net terug, koud. Cambuur was super slecht en toch verliezen wij er van. Dit team gaat geen wedstrijd meer winnen. En waarom staat Valente er in? Hij was 'een van de beteren. Zo slecht is de rest. FLEDDERUS heeft de club kapot gemaakt Gefeliciteerd.

hermank196926-01-2023 om 22:41

Binnenkort Schreuder ook beschikbaar.

corinti26-01-2023 om 22:45

Daniel van kaam......Daniel van kaam....

appie happie26-01-2023 om 22:50

Ik zou nog een paar cv's halen  want daar hebben we nog niet genoeg vsn

.geloof ik.

Durovski26-01-2023 om 22:58

Van Kaam Gefeliciteerd 

Herman Badkuip26-01-2023 om 23:17

De slogan was toch : Er gaat niets boven Groningen? Zullen we na vanavond toch een beetje moeten aanpassen....Zijn nu hekkensluiter van de eredivisie. Kan vanaf vanavond alleen maar beter gaan....Hebben wij geen terugkoop-regeling met Daniël van Kaam afgesproken? En gelijk maar Thijs Dallinga ophalen!

skjipke26-01-2023 om 23:18

60% balbezit, maar het leidt tot helemaal niks. 2 doelpogingen in bijna 100 minuten voetbal?? Tegen Cambuur??

m o i26-01-2023 om 23:18

Nog 16 wedstrijden waarvan er tenminste 7 gewonnen moeten worden, het liefst 8. Dat is de helft. Kijkend naar het programma zie ik dat niet meer gebeuren met dit team. Helaas. 

Tanner05026-01-2023 om 23:37

34 punten grens is niet heilig. Zeker niet als er 4 zwakke ploegen onderaan staan. In theorie zou je Emmen thuis, Excelsior thuis, NEC thuis, Heerenveen thuis, RKC uit, Volendam uit punten moeten pakken, op basis van je materiaal en begroting. Alleen hangt het allemaal zo slecht aan elkaar momenteel dat het een moeilijke opgave gaat worden.  

m o i27-01-2023 om 01:15

Niet heilig, klopt. Almelo had vorig seizoen 34 punten en we weten waar die nu spelen. Maar zeg dan 6 overwinningen. Op wie dan?? 

Stadjer8127-01-2023 om 08:46

Meestal moet je dat aantal punten wel hebben. Vorig seizoen wel, de 2 seizoenen ervoor rond de 26. En de 2 daarvoor eveneens 34. 26 punten gaan we echter ook niet halen, dan moet je in 16 duels je aantal meer dan verdubbelen. Die lijn is er niet. Onderin is ieder punt een groot verschil, vaak scheelt het een enkel punt tussen handhaving en nacomp. Emmen heeft al een gat van 3 geslagen, als Volendam wint slaan zijn een gat van 4. En thuis op dat kunstgras wint Volendam van dit Groningen, misschien zelfs met grote cijfers. Die hebben net Ajax op 1-1 gehouden, die voelen zich beter dan wij.

Daarna krijgen we Twente en PSV. Ik denk dat we er gewoon uit vliegen en dat je alvast moet voorsorteren op KKD. Het zal niet onverwacht zijn, dan zijn ze wel heel dom.

TirolBeuk26-01-2023 om 23:20

  • Wat een Flop , komt niet meer goed vrees ik .wanbeleid 

 

 

 

Nachtwacht26-01-2023 om 23:23

Komende wedstrijd een 8-1-1 opstelling, heb ik gehoord

Alf26-01-2023 om 23:33

Groningen had best een aantal kansen om te scoren. Jammer dat Cambuur dan toch tegen scoort. Dat doelpunt tegen vond ik erg, maar nog erger vond ik dat een aantal idioten het nodig vond het veld te betreden. Zoiets doet het aanzien van de club veel schade en was voor mij ook reden om eerder weg te gaan. Hier wil ik niet bij horen.

BROMBEER27-01-2023 om 08:08

mooi weg blijven dan, om mij hadden ze die 2 clowns  boven van de tribune gegooid. Onze hele club naar de kloten door hun wanbeleid

Rob197027-01-2023 om 09:57

#Alf, het valt niet goed te praten, supporters op het veld, maar het had een zegen moeten zijn voor Groningen dat dit gebeurde.

Groningen zat muurvast en maakten er helemaal niets van, dan wordt de wedstrijd stilgelegd, en wat gebeurd er. Staan ze met zijn allen te kijken wat er gebeurd. Hier gaat het ook al weer fout, verzin dan iets in deze extra mogelijkheid om na de hervatting, Cambuur als nog bij de kladden te pakken. Speel alles of niets en wissel daarna, en zet een elftal op het veld die daarna nog 10 minuten vol gas geven. 

Wij hebben echt met prutsers te maken, of te wel amateurs die het proffesionele niet in zich hebben. Er lijkt wel berusting te zijn, van dat het toch niet meer iets gaat worden, of de berusting wij gaan het wel redden.

Maar zolang er mensen rondlopen, die het voor het zeggen hebben, en van Gelderen en Maatta laten staan, die begrijpen er echt niets van. Ajax speelt ook met de slechtste backs ooit, en leveren keer op keer een wanprestatie, maar hier wordt wel ingegrepen en is het exit voor de trainer. 

Om onze naar voren geschoven trainer de schuld te geven is weer te kort door de bocht wordt er dan gezegd. Maar als dit de strijdwijze tegen Cambuur was, met 5 verdedigers, ben je nog ongeschikter als ongeschikt. Afgelopen zondag de wedstrijd kapot gewisseld, (waarom kon Hove nu wel 90 Minuten, en zondag absoluut niet). Maar ja, wij modderen maar door om de eigen fouten niet zichtbaar te laten worden. Fledderus en Beuvink, hebben geen kaas gegeten van een elftal opbouwen en totaal geen oog voor talent. 

Ingrijpen heeft geen zin, nee, natuurlijk niet want de spelers zijn niet beter. Wij kijken al jaren naar afbraak en reactievoetbal, is het dan misschien een keer slim om er een echte trainer neer te zetten die met lelijk voetbal wel wint. Oe jammer, en dan op je knie slaan.......dat doe je bij vier op en rij maar niet in een vol stadion met liefhebbers van voetbal en tevens in het bezit van een groen hart.

Arrogantie ten top binnen de organisatie, iets dat niet past in Groningen, en waar je plat gezegd, mee op je bek gaat, en dat is op dit moment het geval en zal zo nog weken doorgaan.

Herman Badkuip26-01-2023 om 23:34

Alles boven Groningen....en toch is ‘t glas bij mij nog steeds halfvol! De uitwedstrijd tegen Volendam wordt weer ruim 90 minuten billenknijpen, maar na het weekend komen er zeker aanvallende versterkingen naar Grunn! 

Dijk26-01-2023 om 23:48

Heb je gezopen, doe alvast je 24 uurs luier maar om.

Denk dat van der Rhee , wel het record gaat pakken van vorig seizoen de laatste 7 verliezen. Laat het daarom niet zover komen. 

 

 

 

Bas3827-01-2023 om 00:14

Neem er nog een en doe je groenwitte bril af sjap kkd daar hoor je en zlefs daar ga je 14e staan

Hinderk27-01-2023 om 00:00

020 pakt tenminste door en ze staan niet eens laatste 

Bas3827-01-2023 om 00:11

Kkd daar hoor je bagger kut voetbal laffe honden voetbal

Goldeneye27-01-2023 om 00:14

Laten we hopen dat het ontslag van MJF (en zijn incompetente scouting) de club niks kost, maar ik vrees het ergste. Vast - zeer onterecht - veel goede beoordelingen gehad en ook nog een contract tot medio 2026...

Dijk27-01-2023 om 07:25

Al nieuws uit de groene kathedraal? Heeft rvc de hoop bij veel supporters inmiddels gedaan? Ontslag van wat Goldeneye zegt MJF en die kleuter Beuving.  Gudde zal niet thuis zijn wat die toont niks. En zet van der Rhee op zijspoor anders gaat hij record van Buys verbreken 7 wedstrijden op rij verliezen.

 

Jan de Jonge vrij als td, en stel trainer aan met staf die er verstand van heeft om uit deze onderste regionen vandaan te komen.en groninger hart heeft.

Statistiek 25 wedstrijden gespeeld 18 verloren en 3 gewonnen.

Bayern 27-01-2023 om 09:00

Hahaha dat geroep om Buijs. Die man heeft eigenhandig minstens 1/3 van de toeschouwers weggejaagd met zijn 5 jaar betonvoetbal. En dan had hij nog een 10keer betere selectie dan we nu hebben. Denken sommigen nou echt dat die schreeuwlelijk dit nog om kan keren. Ik was na een half jaar al klaar met die man en vind het een ergernis dat hij zo lang heeft mogen blijven. Bij Mechelen zagen ze wel na een half jaar dat dit hem niet werd. Die hadden het goed gezien.

TomOkker27-01-2023 om 10:46

Inderdaad het geroep om Buijs is een hard gelach. Paar weken schreef ik hier dat we klootzakken moeten hebben wil je dit overleven. Buijs was zo'n klootzak maar zo'n klootzak hebben we op dit moment juist niet nodig. Blokzijl Valente allemaal leuk en aardig met die jonge gasten maar hiermee redden we het niet. slechte inspeelbalen, diepte kiezen waar breed de betere opties is veel balverlies, deze jonkies missen domweg ervaring op dit moment. Valente voorlopig maar even op de bank.  Begrijp mij niet verkeerd aan inzet geen gebrek bij deze jongen maar nu even niet. Het spel met 2 spitsen is niet aan deze selectie besteed en flankers hebben we niet althans eentje dan maar is geblesseer en geestelijk niet sterk genoeg. In dat opzicht is een 532 een logische opzet en eerlijk gezegd leek dat ook wel goed te gaan. Dat vd Rhee zegt positieve dingen heeft gezien begrijp ik dan ook wel. De reden dat hij kalm blijft, heeft hij min of meer al gezegd, hij heeft te maken met een erfenis van onze beleidsbepalers en daar kan hij niks aan doen. Dat Määtä hier afgebrand wordt is voor de wedstrijd van gisteren niet terecht, hij speelde vanaf begin tot het eind met enorme inzet vocht voor elke verloren bal. Ook bij balverlies van zijn medespelers zat hij er boven op daarbij had een paar leuke voorzetten. Helaas te weinig maar dat zegt niks over Määtä. Het systeem is niks mee maar we hebben de spelers er niet voor en dat heeft met gogme inzicht en tactisch vernuft te maken en dat ontbreekt met name op dit moent bij onderhande Valente. Om het nog scherper te stellen hij loopt Hove voor de voeten maar die heeft alleen Oratmangoen naast of achter zich die met zijn acties Hove in de weg staat. Iets meer snelheid in de opbouw zou een Hove en Sher beter in hun salsa krijgen en wederom we hebben op dit moment de spelers niet. We hebben geen flankers die we goed weg kunnen steken we hebben te maken met een tegenstander die voor een punt komt en met 3 naar huis gaat net zoals voor de winterstop meerdere malen is gebeurd. Ik zou de mensen die iets roepen over 532 Buijs en Zivkovic adviseren om eens met de stand-up comedians mee te toeren want lachen kun je wel met deze figuren.

BROMBEER27-01-2023 om 10:51

dan doet de huidige  slapjanus het aan de lijn veel beter, het elftal voetbalt zoals hij coacht inspriaratieloos, zielloos en zonder passie!!

Bayern 27-01-2023 om 11:28

@Brombeer ik zeg niet dat hij het goed doet. Ik zeg alleen dat de roep om Buijs idioot is. Dat is ook een trainer van niks. En ik heb medelijden met van Rhee want de spelers die hij nu heeft zijn zoals ik al zei echt wel een gigantische klap minder dan degene die Buijs tot zijn beschikking had.

Bayern 27-01-2023 om 11:33

@ TomOkker Maätta is inderdaad een matige voetballer. Maar speelde gisteren toch niet superslecht. En heeft altijd 90 minuten lang 100% inzet.

Als ik dan gisteren naar zo'n van Gelderen kijk snap ik niet waarom deze niet in de rust gewisseld werd. Heeft 90 minuten lang mogen schutteren. Struikelt over elke bal, grijpt slap of niet in, laat zijn man tig keer lopen. En waar komt het doelpunt mede uit voort? Slap/niet ingrijpen van Van Gelderen aan de zijkant. Dat neem ik van Rhee wel kwalijk dat hij daar niet eerder ingreep.

TomOkker27-01-2023 om 14:32

Ik weet niet wat jij leest Bayern ik neem het juist op voor Määtä zoals hij gisteren speelde.

no guts no glory27-01-2023 om 17:15

@Tom Okker. Ben het wel vaak met je eens maar in dit geval niet wat betreft Valente. 

Ik sluit mij aan bij de mening van de analisten( zowel de noordelijke als de landelijke ). Zij waarderen Valente samen met Balker het beste. Ook Blokzijl had nog een voldoende. De rest allemaal zeer zwaar onvoldoende. Zij vonden juist Valente dus de beste speler aan Groninger zijde. Hij verrast tenminste nog eens en werkt ook nog eens erg hard. 

Bayern 27-01-2023 om 21:10

@ TomOkker ik bedoelde inderdaad ook dat Maäta niet zo slecht was, ik heb het niet handig opgeschreven. Ik bedoelde dus te zeggen als ik toch iemand er negatief uit moest halen was de van Gelderen. Wat was die on-ge-loof-lijk slecht. Snap ook niet dat die niet gewisseld werd in de rust. Letterlijk elke andere speler was beter geweest.

Bayern 27-01-2023 om 21:10

@ TomOkker ik bedoelde inderdaad ook dat Maäta niet zo slecht was, ik heb het niet handig opgeschreven. Ik bedoelde dus te zeggen als ik toch iemand er negatief uit moest halen was de van Gelderen. Wat was die on-ge-loof-lijk slecht. Snap ook niet dat die niet gewisseld werd in de rust. Letterlijk elke andere speler was beter geweest.

Marco27-01-2023 om 09:11

Waarom zou Buijs naar dit fc Groningen willen komen?

 

Bayern 27-01-2023 om 21:13

De vraag is waarom zou je Buijs willen hebben? Typisch achterlijk opportunisme van een aantal mensen hier. Man heeft hier 5 jaar lang de mensen uit het stadion mogen jagen en dat was 4,5jaar te lang. Opflikkeren met die schreeuwlelijk. 

JOS27-01-2023 om 09:43

Hier en nu:

Fledderus ontslaan heeft nu geen enkel effect. Geeft alleen onrust en een evt. opvolger heeft geen tijd om iets te doen.

Tactiek: Voorlopig (Volendam, Twente, ) puur afbraakvoetbal spelen. Zoals Fortuna en gisteren Volendam. Dit om een paar keer niet te verliezen.

Vooral NIET proberen om tegen de volgende twee tegenstanders het initiatief te nemen. Dan gaat het onherroepelijk fout. 

Loeren op de kansjes die altijd komen. Daarvoor nog één of twee toppers halen/huren zoals bijv. Locadia.

We hebben denk ik minimaal 34 punten nodig om van de onderste twee plekken te komen. Dat betekent 6 keer winnen, 4 keer gelijk (en 6 keer verliezen).

Natuurlijk wordt het zeer lastig, maar het kan. Volendam uit zou een luizige 0-1 moeten worden. Die hebben zich gisteren helemaal leeggevochten.( Eiting had bijv. ruim 14 km gelopen.). Het is zeer verleidelijk en begrijpelijk om nu te gaan doemdenken, maar er zijn nog 16 potjes te gaan. 

Herman Badkuip27-01-2023 om 09:47

Paniek is altijd een slechte raadgever, we moeten met z'n allen de rust bewaren! Nederlaag tegen Cambuur snel vergeten, de knop moet om, zondag wacht er weer een kelderkraker in Volendam! Heb mij wel even afgevraagd, hoe deze wedstrijd tegen Cambuur was verlopen als Luciano Valente in het begin van de wedstrijd de bal wél in het netje had gelegd......Net als Thom van Bergen in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Er staat een enorme druk op de spelers van FCG en als dan óók nog eens alles tegenzit, dan wordt het wel heel moeilijk om het tij te keren! Denk dat trainer Dennis van der Ree nu ook wel door heeft, dat een 5-3-2 systeem niet werkt bij het huidige FC Groningen. Zondag maar snel terug keren naar een 4-3-3 óf 4-4-2 concept met meer aanvallend ingestelde spelers dan tegen Cambuur! Thom van Bergen verdient na zijn invalbeurt zeker weer eens een basisplek op de vleugels en ook Aimar Sher zou ik wel eens langer aan 't werk willen zien! De aanval is voor mij nog altijd de beste verdediging!

Dijk27-01-2023 om 10:08

Heb je hem weer alles maar snel vergeten, maar wel wat als Valente wel gescoord had? Nou dat heeft hij niet en de laatste wedstrijden niks toegevoegd.  Wat als van Bergen gescoord had, nou dat heeft hij niet wederom wedstrijden niks toegevoegd. Blokzijl 3x man laten lopen waaruit gescoord werd. 

Dus jeugd maar even toekijken bij de volgende wedstrijden. 

En Dennis van der Rhee weet het ook niet meer, hij gaat record van Buys verbeteren met 3 volgende wedstrijden Volendam, Twente en PSV.  Dus deze videoanalist maar mooi analyseren waar hij goed in is. 

De aanval is beste verdediging. Laatste 15 min staan ze bovenaan in het krijgen van tegengoals. 

Dus jou dromen maar snel door de versnipperaar.

BROMBEER27-01-2023 om 10:40

ALS badkuip... Als mijn tante geertje ballen had gehad, was het mijn Ome Geertje.

De waarheid is dat we troosteloos onderaan staat en dat blijft ook zo, ik voorspel 0 punten in de komende drie wedstrijden.

En dat hebben we allemaal te danken aan het wanbeleid van laurel & hardy, niet meer en niet minder!!

 

TirolBeuk27-01-2023 om 11:51

De jeugd maar weer naar de zandbak ,Valente en co Veel te Licht 

Stadjer8127-01-2023 om 11:53

We hebben geen competente aanvallers, aangevers en een vreselijk slechte verdediging. Met 4 verdedigers verlies je met een groter verschil. Deze selectie is simpelweg niet goed genoeg voor de Eredivisie. Daar moet je je gewoon bij neerleggen. Betekent het dat er kans is op handhaving? ja, het gat is vooralsnog maar 3 punten. Maar wij zijn wel een van de 4 ploegen die onderaan horen te staan.

Fugazi27-01-2023 om 09:59

Dit Groningen is niet meer te redden. Ik ben gisteren voorlopig voor de laatste keer in de Euroborg geweest. Amateur voetbal kan ik ook wel ergens anders kijken. Wanbeleid wordt een keer afgestraft. Dit seizoen keihard met degradatie. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!