Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest ook in en tegen Volendam en blijft (voorlopig?) onderaan

Door Redactie 50 reacties

De wedstrijd is zojuist geëindigd in een 3-2 nederlaag. De dertiende verliespartij van dit seizoen. FC Groningen kwam na 20 minuten heel ongelukkig op een 1-0 achterstand door een foutieve terugspeelbal van nieuwkomer Chalus. Na de pauze kwam FC op gelijke hoogte door Hove. De Volendammers kwamen na deze gelijkmaker snel op 2-1 maar Pepi trok ruim een kwartier voor tijd de stand in evenwicht. Vijf minuten later viel een hoge gekraakte bal bij de tweede paal voor Muhren die aantekende voor de 3-2, hetgeen de eindstand was. De zoveelste domper van dit seizoen.

eerste helft
De beginfase kenmerkte zich met veel duels, balverlies en een op en neergaand spelbeeld. In de negende minuut ontstond de eerste kans voor FC. Vanuit een aanval kwam de bal goed voor, Van Gelderen kreeg een vrije schietkans maar schoot naast het doel van Stankovic. In een andere situatie was er een mogelijkheid voor Pepi die de bal te lang bij zich hield en te laat Hove inspeelde waardoor een doelpoging uitbleef.

De Groningers drongen meer aan. Een voorzet van Van Gelderen werd naastgekopt door Pepi. Daarna kantelde de wedstrijd... In de twintigste minuut (en werkelijk uit het niets) werd het 1-0 voor Volendam. Een knullige terugspeelbal van debutant Chalus werd onderschept door Oristanio die dankbaar gebruik maakte van het cadeautje. Verrips werd omspeeld en de bal werd in het doel geschoven. Wat een deceptie! Het andere oranje kreeg de nodige boost en zette aan. Verrips zag kort daarna rakelings een bal langs de tweede paal vliegen. Enkele minuten later verrichtte Verrips een redding in de korte hoek. 

Daarna kropen de Groningers wat meer uit hun schulp. Ondanks het meerdere van het balbezit gebeurde er vrij weinig. Wel was er nog een schietkans voor Hove dat  het zijnet trof. 

tweede helft
Er waren geen wissels toegepast bij de hervatting. In de 50e minuut de 1-1 van Hove. Een corner ging hieraan vooraf. Deze werd ingekopt door Chalus, via Blokzijl kwam de bal voor de voeten van Hove die de gelijkmaker inschoot. De feestvreugde was echter van korte duur. Nog geen vijf minuten later leek in eerste instantie een vrije trap te worden weggewerkt. De bal kwam alsnog weer voor en werd ingekopt door Twigt. De Groningers waren kort daarna dichtbij de 2-2 waarbij doelman Stankovic attent uitkwam en daarmee een schot op doel wist te voorkomen. 

Bij een doelpoging van Miriani haalde Blokzijl de bal voor de lijn weg. Met nog twintig minuten te gaan werden Irandust en Van Bergen ingebracht voor Blokzijl en Lundqvist. Niet veel later werd Pepi weggestoken door Irandust en pegelde de 2-2 achter Stankovic. 

Een kwartier voor tijd werd het 3-2. Een hoge voorzet van Oristanio dat gekraakt werd daalde bij de verre hoek en werd binnengetikt door Mühren en kwamen de Groningers voor de derde keer op achterstand. Vijf minuten voor tijd mocht Suslov aanleggen voor een vrije trap. Deze werd goed ingeschoten met een dito redding van Stankovic.

Door deze nederlaag is Volendam nu vier punten los van Groningen. De tijd begint wel heel erg te dringen. De transferwindow sluit in de nacht van dinsdag op woensdag. Komen er nog vleugelverdededigers en vleugel aanvallers bij? We zijn tevens benieuwd wat de uitkomst is van het evaluatiegesprek tussen Gudde en Fledderus waarbij we de volgende stelling wel in durven nemen. Als je in het reguliere bedrijfsleven als inkoop verantwoordelijke voor slechts 14% slaagt van al je inkopen, is het in vrijwel alle gevallen jasje, tasje en pasje.

Aankomend weekend speelt FC Groningen thuis tegen FC Twente... 

Opstelling FC Volendam: Stankovic, Plat, Mbuyamba, Flint, Murkin, Mirani, Eiting, da Silva, Twigt, Mühren, Oristanio               

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Chalus, Sörensen, Määttä, Oratmangoen, Suslov, Lundqvist, Hove, Pepi

 

Reacties:
Dijk29-01-2023 om 17:17

Zo vertrouwen is eindelijk opgezegd in Fledderus. Goed de brief lezen Badkuip raatjes.  

Oeleoptak29-01-2023 om 19:05

Welke brief, oh zie het

Roelofsky29-01-2023 om 17:19

Graag nieuwe trainer, nieuwe TD, 2 nieuwe backs rechts en links weten we al maanden en 2 nieuwe vleugel aanvallers weten we ook al maanden... verder zeg ik niets meer ben er zat van....

Dijk29-01-2023 om 18:17

En scouting 

Nachtwacht29-01-2023 om 20:17

Precies.... de club weer vanaf het begin opbouwen, met fatsoenlijk technisch beleid en vers scoutingsapparaat met voetbalverstand

Nachtwacht29-01-2023 om 21:35

Ben ook wel benieuwd hoe onze geweldige hoofdscout tegen de aankoop van Abraham aankijkt en tegen het missen van Sarr. Foutje van enkele miljoenen achteraf

Bas3829-01-2023 om 17:20

Lekker 1-0 cambuur goed voor de fc lekker kkd

Stadjer8129-01-2023 om 17:33

Dit elftal hoort niet in de Eredivisie. Er zit niks in en ik denk niet dat we uberhaubt nog een duel gaan winnen. Dat is nergens op gebaseerd. We hebben de 2 sleutelduels verdiend verloren, en ook van Amateurs in de beker. Dit elftal is nog veel slechter dan men misschien denkt. Ook in de KKD bereik je hier niets mee. 

Waar ik voor vrees is dat we een 2e Roda JC worden, en dat zit er heel dik in.

grunn196729-01-2023 om 17:42

Het aantrekken van Chalus is precies het niveau van Fluderus.

Deze ongelooflijke pruts verdediger verloor bijna al zijn duels en helpt Volendam aan de 1-0 en staat bij de 3-2 lucht te dekken. 

Fluderus mag zich met recht de slechtste technisch directeur aller tijden noemen.

Komt zelden voor dat íemand alles fout doet, deze brokkenpiloot doet alles fout. 

Met aantrekken van Chalus kunnen we er weer eentje aan toevoegen.

Fluderus zien we iedergeval nooit meer terug in het betaald voetbal na 1 juni.

 

Bayco29-01-2023 om 19:09

Chalus opstellen was een fout net in nl enz . Heeft geen idee hoe te spelen. Enz.. Denk dat prima verdediger kan zijn voor ons.. heb idee dat van ree trekpop van mjf is. Zo van stel hem op als we winnen dan heb ik als td wat krediet. 

Die jongen En de anderen niet afschrijven 

Japie-R29-01-2023 om 21:23

Chalus wordt gelijk bij zijn eerste balconacten voor de FC-Groningen, afgebrand. De speler is nog geen 48 uur in Nederland en wordt nu al gezien als miskoop. Tjonge jonge waar zit jullie verstand? Of jullie zuipen teveel of zitten teveel aan de witte poeder, maar dit slaat natuurlijk nergens op. Het team heeft in Volendam goed gespeeld en zijn twee keer van een achterstand weer bijgekomen, zelfs de allang afgeserveerde Iranrdust speelde een leuke partij. Kijk godverdomme eens naar de positieve punten in plaats alles direct af te kraken, stelletje zuurpruimen. 

Herman Badkuip29-01-2023 om 17:45

Onverdiende nederlaag voor FC Groningen tegen de palingboeren uit Volendam, twee keer sterk terugkomen na een tegengoal en dan weer een ongelukkige voorzet, die precies voor de voeten van Mühren valt! Zit niet mee voor de mannen van trainer Dennis van der Ree.....zeker niet voor debutant Matej Chalus, die schuldig was aan de eerste goal van Volendam. Daarna een sterker FCG gezien met goede kansen op doelpunten, maar het team van Jonk had meer geluk bij de afwerking dan FC Groningen. Heel jammer, want wij hadden écht wel een resultaat verdiend, maar ja, we zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen! Teams boven FCG scoren dit weekeinde wél punten, waardoor de situatie voor onze club steeds lastiger wordt..... 

Dijk29-01-2023 om 18:25

Bla bla bla bla Badkuip zei de hardnekkige optimist. Heel jammer te danken aan je maat Fledderus. Dat er zo gevoetbald wordt. En ga maar eens goed de brief lezen van de supporters vereniging wie die Fledderus is en lafbek om te kotsen. Altijd maar afdoen op de zogenaamde negatievelingen. Maar deze hebben altijd gelijk gehad. Hoef van jou geen excuus. 

Hier zijn heel veel supporters verdrietig over met wat die Fledderus in 3 jaar heeft kapot gemaakt.

BROMBEER29-01-2023 om 19:00

Flikker op man badkuip, het is gewoon een drama

Nachtwacht29-01-2023 om 20:18

Badkuip... als je eerste helft geen schot op doel hebt en tweede helft amper iets kunt creeeren tegen zo'n zwakke tegenstander verlies je terecht. Helaas

Stadjer8129-01-2023 om 17:46

Het positieve hieraan is dat we deze staf inderdaad niet meer terug gaan zien. Maar ik had oa. die scout al eerder weg willen zien gaan. En die Fledderus ook.

En eigenlijk die directeur ook. Het is gewoon weer een old boys network. Deze jongens zijn stuk voor stuk te onervaren en te licht, en daar betalen we nu de hoofdprijs voor. 

Snooze29-01-2023 om 18:09

Uitsupporters zouden gratis naar uitwedstrijden moeten als dank voor de steun. Hulde aan hen die mee gaan. 

grunn196729-01-2023 om 18:15

Prima brief van de SV aan de RVC, begin januari.

Staat op de site vd SV.

Alleen er is nix meegedaan en dat is de RVC aan te rekenen.

Allemachtig wat moet er straks een schoonmaak plaats vinden om deze puinzooi op te ruimen.

Robba29-01-2023 om 18:29

Ik denk dat het allemaal middelmaat is, ze willen wel, maar kunnen zich nergens aan optrekken.. allemaal hetzelfde..

In de zomer grote schoonmaak, dan moet er al een nieuwe spits bij, en afscheid nemen van Leeuwenburg, dankerlui, maatta, Gelderen etc..

Nevland29-01-2023 om 18:31

Wat moet die Hooiveld hier?  Zwaar overschat als verdediger en nu teammanager spelen.. . Kan er ook nog wel bij.

Nog 2 dagen voor een spits!

Dijk29-01-2023 om 18:46

Hooiveld de beste vriend van Fledderus. Belangenverstrengeling heet zoiets vriendendienst zeggen al dit is tijdelijk. 

b.raatjes196629-01-2023 om 18:32

Er moet nu een goede aanvaller bij komen per direct die er ook goed staat en wat makeert DUARTE eigenlijk 

Dijk29-01-2023 om 18:44

Er hoefde toch niks méér bij raatjes vond toch prima hoe jou vriendje Dennis van der Rhee bezig is inmiddels weer verloren gaan mooi richting 8/9 verliezen achter elkaar record van Buys geëvenaard. Waarom opeens goede aanvaller erbij. Pepi is er toch volgende wedstrijden 1 8 11 opstelling. Want Fledderus heeft alleen maar verdedigers gehaald. Duarte heeft last van zeur zak. 

grunn196729-01-2023 om 18:37

Ik denk dat we eerst maar weer een centrale verdediger halen, was weer een gatenkaas achterin.

Zelfs onze trainertje vond het achterin slecht.

TirolBeuk29-01-2023 om 18:38

Nu fledprutser wegschoppen , als die maniac er nog is komt er geen versterking meer bij. Heel duidelijk dat die vuile rat mjf alle versterkingen in de weg staat Raatjes en Badkuip . 

b.raatjes196629-01-2023 om 18:57

Ach we moeten nu niet paniek gaan saaien daar schieten we niks bij op het is jammer dat balker geblesseerd was en ik vraag mij af wat makeert duarte eigenlijk hij is al weken geblesseerd en we moeten nu niet alweg de de bestuur de schuld geven maar hun aan werk zetten nog drie dagen dus ik verwacht nog versterking 

Dijk29-01-2023 om 19:18

Last van zeurzak raatjes waar jij ook last van hebt dat zijn de blessures. Rvc heeft niks gedaan kop in zand gestopt. Anders had je nu niet nog 3 dagen wachten op versterkingen maar waren die er 2 januari geweest.  

BROMBEER29-01-2023 om 18:59

Zondag gewoon hele station massaal achter  de ploeg en tegen de directie,  90 minuten lang anti fleddie!!

Oeleoptak29-01-2023 om 19:05

Vergeet de spandoeken en witte doekjes niet

Nevinsrow29-01-2023 om 19:05

Deze situatie kent alleen maar verliezers.  Ik ben er namelijk van overtuigd dat de beleidbepalers van de FC de beste bedoelingen hebben met de club. Je kunt niet zeggen niet zeggen dat er géén visie was de afgelopen jaren. Dit seizoen kon de fc de negatieve spiraal van eind vorig seizoen niet doorbreken. Sterker nog , de wet van Murphy lijkt dit seizoen alles te bepalen. Wormuth bleek een mismatch, (nieuwe) spelers halen het niveau niet, veel blessures, onvrede en géén nieuwe coach durfde tussentijds in te stappen.

Nu we ook niet hebben kunnen winnen van Spakenburg,  Cambuur en Volendam, kan ik maar tot een spijtige conclusie komen.  We beleven een rampseizoen.

Nu is het heel logisch dat we een zondebok gaan aanwijzen,  maar hoe eerlijk is dat.  Wie vindt de spelers echt waardeloos? Wie bond Wormuth géén goede keuze? Ik denk dat er echt meer uitvte halen valt, maar dat er structureel iets mis is met de mentaliteit. 

Toen Robben twee jaar geleden zijn professionele houding toonde ol het veld, in de gym en daarbuiten,  kon iedereen zich eraan optrekken.  Nu lijkt me de instelling van de jongens niet heel slecht, maar ze missen ergens een topsportmentaliteit.

Het zij donkere tijden, maar ik ben blij dat er nu eindelijk in de kleedkamer woorden zijn gevallen.  Laat het hier niet bij blijven. 

Ik pleit ervoor om de directie, de staf en de spelers te blijven steunen. Géén vertrek van MJF. Dat is nu het domste wat je kunt doen. 

 

Fugazi29-01-2023 om 19:10

Fledderus moet z.s.m. oprotten. Hij en Gudde zijn verantwoordelijk voor deze chaos. Hij heeft na 31 januari toch niets meer te doen. Wieberen met die gast. Hoofdschuldige en dan ook nog laten zitten zeker. Pffff

Oeleoptak29-01-2023 om 19:14

Je ziet het probleem niet. Of beter, de problemen door de hele club heen. En de hoofdveroorzakers zijn de directie die niet tijdig heeft ingegrepen en de TD zijn congé heeft gegeven. Daardoor nog meer miskopen op plekken waar we geen versterking nodig hadden. Als je dit niet ziet heb je er de ballen verstand van. Fleddie moet NU wieberen en dan een TD met verstand die kan shoppen in transfervrije spelers. 

Reactie verwijderd door redactie

Bayco29-01-2023 om 19:07

Kom op raatjes.... 

 

Is he jou allemaal nog niet duidelijk..wat er speelt. Mjf is niet capabel genoeg. Brief van sv is motie van wantrouwen. 

Sommige  van ons zeggen dit al langer  en worden voor gek aangezien. Ik zelf heb al maanden gezegt wat er speelde Onder bronnen te noemen. Snap dat iedereen dat niet altijd geloofd. En zeker sommige zeggen uit frustratie dingen. 

Maar beste raatjes dit speelt al heel lang. Ik ben blij dat de sv nu alles op tafel gooid. Deze mensen zitten  namelijk ook bij vergaderingen. De visie van  mjf is niet de juiste voor fc groningen. 

Er moet nu daadwerkelijk iets gebeuren. En dat begint met een andere td. Mensen die hij aangesteld heeft tegen licht houden. En indien nodig vervangen. Mensen met clubhart en voetbal knowehow op de plekken neerzetten die er toe doen 

 

Het is triest dat dit nog zolang heeft kunnen door etteren. En pijnlijk voor al die hondstrouwe supporters die veel geld in de club steken.

Tijd om nu boetekleed aan te doen en handelen 

Japie-R29-01-2023 om 21:38

Op de man spelen is eigenlijk niet de manier om je frustratie weg te spoelen. Raatjes heeft hier geen schuld aan dat er niet gewonnen wordt. Deze man heeft alleen het beste voor met de club en probeert de heethoofden op dit forum een beetje rustig te houden door zijn mening rustig te formuleren, anders dan een aantal "flapdrollen"die menen met schelden een gore woorden enig resultaat te boeken, zonder er bij na te denken wat het oplevert, niets dus. Gewoon gelaten de realiteit aanvaarden dat je er toch niks aan kunt veranderen...........is moeilijk, dat wel, maar er zijn ergere dingen op de wereld, maak je daar maar eens druk over.

Fugazi29-01-2023 om 19:07

Ik denk dat het zondag niet heel druk gaat worden in het stadion Brombeer. Ik kan je zo 20 supporters opnoemen die echt al heel erg lang bij de FC komen die er echt klaar mee zijn en na donderdag hebben besloten de Euroborg voorlopig te mijden. Zijn er allemaal helemaal klaar mee en die komen ook maar zo niet terug. 

Dijk29-01-2023 om 19:31

En dit zijn supporters die week in week uit, uit keken naar wedstrijd van de fc. 

En dat er nu paar voetbalschoenen van spelers door de kleedkamer gingen dat dit het sein moet de gifbeker is leeg. Nee hier had de technische staf al veel eerder knuppel in hoenderhok moeten gooien. Maar dat zal wel niet hebben gemogen van die Fledderus ben er bang voor.  

Hoop dat er toch nog iets gebeurt een ommekeer. Maar ben er bang voor. Voor alle supporters die de fc het  beste gunt.

JOS29-01-2023 om 19:18

Ondanks het weggeven van twee goals en pech bij de derde toch een paar lichtpuntjes gezien.

Twee prima goals in één wedstrijd, het wegsteken door Irandust, Blokzijl en een paar fases waarin het spel behoorlijk was. 

Waarom Van Rhee die Tsjech direct liet spelen is mij een raadsel. Als de verdediging al zo onzeker is valt of staat alles met communicatie en vertrouwen. Dan laat je die speler toch niet 90 minuten staan. 

Ondanks alle ellende dus toch wat hoop. Misschien tegen beter weten in maar Cambuur en Emmen hebben ook weer verloren en als Groningen in de komende potjes niet 5 punten meer dan dit zwakke Volendam haalt dan weet ik het ook niet meer.

Van Rhee of MJF  wegsturen? Ik begrijp de emotie maar het is te laat. Welke trainer begint hier nog aan in deze korte periode. Een nieuwe TD heeft dit seizoen ook geen inbreng meer.

Als ik de blik van Gudde, in zowel de pauze als na afloop van de wedstrijd vanmiddag, goed heb ingeschat dan zoekt Groningen voor komend seizoen een nieuwe TD.

 

Bombarda779129-01-2023 om 19:40

Ben er helemaal klaar mee. Dat een persoon een hele club om zeep kan helpen. Het is onvoorstelbaar. Zodra Groningen weer een club is ipv een bedrijf, zodra supporters geen klanten meer zijn, maar supporters, dan kom ik wel weer eens kijken. Sterkte ermee allemaal. 

ebel7929-01-2023 om 19:42

Gewoon 2 backs kopen die Maataa en van Gelderen kunnen ondersteunen. Centraal achterin 4 man en op doel twee keepers, waarbij elk een hoek neemt. Voor de verdediging een blok van 2 middenvelders die bij omschakeling dienen als aanvallers. Grote kans dat je niks tegen krijgt en kleine kans dat je scoort, maar elk punt telt he ???? Allemaal gezeik en oplossingen hier, maar je haalt de komende wedstrijden gewoon geen punten en degradeert rechtstreeks.

m o i29-01-2023 om 19:57

We zijn hier met elkaar zo onderhand het orkest dat maar doorspeelt in de zinkende Titanic. Met dit verschil dat hier veel uit de maat en soms zelfs vals wordt gespeeld. Ik lever mijn instrument in, ik heb er zo geen zin meer in. Ik ben ook teleurgesteld en zie geen licht meer aan het eind van deze tunnel, maar het is de toon die de muziek maakt. Sterkte met elkaar de komende 15 wedstrijden. Moi! 

Durovski29-01-2023 om 20:09

Wij hebben van Cambuur verloren, het allerslechtste team dat ooit in de Euroborg heeft gespeeld. En wij verliezen er van. Ook onze nieuwe extra verdediger helpt Volendam even en weer verliezen we met 2 luchtdoelpunten die extra verdedigers helpen dus niet. Er moeten aanvallers met doelpunten bij.

MJF weg en donder op met je plan naar de Grote Markt, je stomme T-shirt en achterlijke speldje. Zorg voor goede voetballers, daar kopen wij een seizoenkaart voor.

marcelfcg29-01-2023 om 20:52

De amateurs van Spakenburg waren nog slechter. En ook daar verloren we van....

b.raatjes196629-01-2023 om 20:12

Ja maar als je de td wegsturen op dit moment dan moet je gelijk een nieuwe td hebben want die moeten in twee dagen tijd goede spelers en ren trainer halen hoe zien jullie dat voor je Ik vindt dat de rvc nu moet zeggen jullie gaan nu beter je best doen en haal goede spelers en trainer op dit moment punt uit de rvc moet nu streng zijn tegen td 

Reactie verwijderd door redactie

Bayco29-01-2023 om 20:17

Hans nijland kan dat prima tijdelijk doen

TirolBeuk29-01-2023 om 20:24

Wegwezen , twee dagen nog .als mjf nog niet weg is dan geen nieuwe toppers.word eens wakker raatjes

Japie-R29-01-2023 om 21:46

Alsjeblieft zeg, begin mij niet over Hans Nijland, die knaap heeft de laatste jaren alleen maar aan zichzelf gedacht, met zijn investeringsfonds. Dat heeft hem geen windeieren gelegd want hij was zelf één van de investeerders die jaarlijks een rendement van 5% opstreek, terwijl de normale spaarder geen penning bij zijn spaargeld kreeg.

DanMan197129-01-2023 om 20:15

Dream on Raatjes.

Dijk29-01-2023 om 20:19

Ja raatjes nu even streng zijn. 

Fan op afstand29-01-2023 om 20:19

Als ik het geheel wat de SV kenbaar maakt, wanneer geschreven, inhoud, reactie, geadresseerde RvC op een rij zet dan krijg ik een gevoel van ouwe jongens krentenbrood. Het elkaar de hand boven elkaars hoofd houden. En zich inlaten palmen door Fledderus. En dat is verwerpelijk. Van een RvC moet je het dienen van het grote geheel, kennis van zaken hebben en niet afgaan op wat Fledderus aangeeft, misschien wel gesteund door de AD. Weet ik niet. Wat de RvC kwalijk te nemen valt is het feit dat er (te) weinig kennis van voetbalzaken binnen de RvC te vinden is blijkbaar want anders was Fledderus niet weer zo tekeer kunnen gaan zoals nu. En wat mij betreft komen de situaties met de deze winter vertrokken spelers in een heel ander daglicht te staan. Misschien waren zij het wel die de koe de bel aan wilden binden. Wie weet.

De reactie van de RvC valt niet uit te leggen. Helaas kun je volgens mij de RvC niet ter verantwoording roepen.  Zij hebben mijn inziens veel te veel vertrouwen getoond in in ieder geval de TD en misschien ook wel de AD. Het voorstel van de SV om iemand met verstand van voetbalzaken op te nemen in de RvC een must. Misschien wel twee.

Volgens mij heb ik niets gelezen aangaande de sponsoren. Verbazingwekkend. Zijn zij ingelicht over deze brief vol emoties en suggesties? Laat duidelijk zijn dat zij, mocht het wel helemaal verkeerd gaan, ook beïnvloed zullen worden. Denk zeker contractueel. Maar ook qua uitstraling. Eredivisie of KKD. Wereld van verschil. En ontevreden supporters is slechte business voor de sponsoren.

Laat duidelijk zijn dat ik het toejuich dat de SV de brief openbaar gemaakt heeft. Hoe meer publiciteit er komt hoe sneller stappen ondernomen moeten worden, althans in een normale organisatie. Alhoewel ik het standpunt van de SV heel goed begrijp, had ik persoonlijk de brief eerder openbaar gemaakt, puur om de FC meer tijd te gunnen zaken ten goede te keren. Nu hebben ze Fledderus onder het mom van oude jongens krentenbrood de mogelijkheid geboden verder aan te rommelen. De FC heeft nog 2 dagen om aan deze zooi wat te doen en ik zou niet gaan voor nieuwe spelers maar voor een nieuwe trainer. Maar dat is mijn idee. Proberen met wat er is dan het beste eruit te halen.

Opnieuw weer een periode van vol verwachting klopt mijn hart maar dan niet in de eerste plaats van wie gaat/gaan er komen maar wie gaat/gaan vertrekken. De leden van de RvC, de AD en de TD zouden eens goed in de spiegel moeten kijken en hun conclusies moeten trekken. Maar laat duidelijk zijn dat er wel een kapitein achter moet blijven op het zinkend schip. Dus met beleid.

 

Marco29-01-2023 om 20:33

Dit is een ramp.

Nieuwe trainer.

Heel snel goede backs, verdedigende middenvelder en scorende spelers halen. Maakt niet uit waar vandaan, als het maar kwaliteit heeft. 

Bij degradatie komt er nog 8 duizend man naar het stadion. Je komt zomaar maar niet meer terug. Na 1 jaar eerste divisie eind jaren 90 miste Tony Albert een strafschop in de beslissing wedstrijd, konden we nog 1 jaar langer in eerste divisie blijven. Drama. 

Burdy29-01-2023 om 21:07

In elk geval verbod op spelers die in Scandinavië gevoetbald hebben. We hebben er nu al een stuk of 9. Voegen allemaal niets toe.

Herman Badkuip29-01-2023 om 21:07

Heb al eerder aangegeven, dat het huidige team van trainer Dennis van der Ree meer tijd nodig heeft om een samenhangend geheel te worden. Ook vanmiddag tegen Volendam stonden er veel nieuwe spelers in het veld, die nog moeten wennen aan hun medespelers. Daarnaast moeten er nog geblesseerde spelers terugkomen in het team en dat heeft natuurlijk ook tijd nodig.....Natuurlijk werden er in deze wedstrijd ook de nodige fouten gemaakt, debutant Matej Chalus, die een bal té zacht terug speelt op keeper Michael Verrips en een dekkingsfout bij de tweede goal van Volendam. Ook het wisselen van uitblinker Thijmen Blokzijl, die weer een sterke partij speelde, was een fout van trainer Dennis van der Ree. Had natuurlijk Matej Chalus, die erg onrustig speelde en veel fouten maakte, na een uur spelen moeten wisselen! Heel realistisch gezien, had geen van beide teams recht op de overwinning, een gelijkspel was een terechte uitslag geweest. In de eerste helft hebben wij niet gescoord, ondanks vier prima kansen, kans van Gelderen, kopbal Lundqvist, kopbal Pepi én kans van Hove alleen voor de keeper! Tweede helft kansen over en weer, meer balbezit én betere spel voor FCG! Prima goal van Johan Hove, na een goede assist van Thijmen Blokzijl én prima steekbal van Irandust op Pepi, die het tweede doelpunt maakte! Daarna leek 't wachten op de winnende goal voor FCG, maar hélaas één voorzet van rechts, werd van richting veranderd door Määttä en viel voor de voeten van Mühren......Ben benieuwd of wij de komende week de rust rondom de selectie van FCG kunnen bewaren, zal zeker nodig zijn in de voorbereiding op de lastige thuiswedstrijd tegen FC Twente!

Dijk29-01-2023 om 21:38

STEEK JE KOP MAAR IN HET ZAND. PRACHTIG OF JIJ DE RUST KAN BEWAREN EN EIND VAN DE WEEK ZEGGEN WE GAAN WINNEN VAN TWENTE. ZOU ZEGGEN BEL FLEDDERUS MORGENOCHTEND FF OP EN OF HIJ LEKKER HEEFT GESLAPEN. 

Supporters die hun hele leven bijna naar de fc gaan. Maar door 1 onbenul jouw vriend FLEDDERUS die alles kapot heeft gemaakt maar dat wil je niet zien. Steek lekker je kop in zand.  Want daar wil badkuipje het niet over hebben. Benieuwd of wij nou ik hoor niet bij je hoor de rust kunnen bewaren.  Hoop dat de supporters zondag de hele wedstrijd met witte zakdoekjes zullen zwaaien . Liefst nog dat de FLEDDERUS morgen op stapt.

Als je die andere posters leest maar dat doet niks met je . Altijd maar zijn dat de negatievelingen. Nee die wisten wie FLEDDERUS was en er dikke bende van gemaakt heeft. Maar daar lees je bij de hardnekkige optimist niks van terug.  

Nachtwacht29-01-2023 om 21:58

Even serieus Badkuip. Kansen over en weer heb ik niet gezien en dat is precies het probleem

We scoren zelf niet en kunnen het achterin niet dichthouden. Of je nu tegen Excelsior, Spakenburg, Cambuur of Volendam speelt. Amper kansen voorin en stuntelen achterin.

 

Kijk de wedstrijd maar eens terug

Nachtwacht29-01-2023 om 22:00

Het heeft in een aantal gevallen ook puur met kwaliteit te maken. Zoals de kans van van Gelderen die jij noemt. Die bal moet minimaal tussen de palen. Daarvoor ontbreekt de kwaliteit en dat is iets wat niet binnen een paar wedstrijden is opgelost

Herman Badkuip30-01-2023 om 09:19

Kom nou toch op Dijk, jij leest mijn posts verdomde slecht hoor. Net als iedereen hebben óók Mark Jan Fledderus, Wouter Gudde en andere verantwoordelijke personen bij FC Groningen fouten gemaakt. Naast alle zaken, die zij wél goed hebben geregeld, daar heb ik in mijn bijdragen nooit om heen gedraaid! Maar 't is maar net wat jij wil lezen.....Jij wil jouw frustraties over deze vervelende situatie, waarin ónze club FCG verzeild is geraakt, héél graag botvieren op een aantal posters, die jouw eenzijdige én kortzichtige visie niet delen! Natuurlijk steek ik mijn kop niet in het zand, ik zie toch ook dat FCG er allerbelabberst voor staat! Probeer alleen op een respectvolle manier mijn mening naar voren te brengen op deze Boerenmachtsite, zonder op de man te spelen óf personen te beschadigen én dat is voor mijn gevoel het grote verschil tussen ons! Jij hebt 't liefst posters, die jou naar de mond praten, die er net zo over denken als jij én hélaas weinig begrip kunnen opbrengen voor een andere visie! We zullen de komende 36 uur zien hoe 't afloopt....komen er nog aanvallende versterkingen bij, mogen Fledderus en Gudde aanblijven, mag trainer Dennis van der Ree deze zware klus afmaken? Allemaal vragen waar alle supporters van FCG snel antwoord op zullen krijgen! Oja Dijk, dit wil ik ook nog even kwijt, het is voor alle supporters met een groen-wit hart, die FC Groningen volgen een beroerde tijd, tis in deze periode écht géén pretje om aanhanger van FC Groningen te zijn, maar wij geven nooit op!

Japie-R30-01-2023 om 10:29

Goed verwoord Herman. Vooral die grootbekken op deze site zouden zich moeten schamen om altijd maar op de man te spelen. Het is waarschijnlijk de manier van denken van deze gasten. Ik heb het al eens eerder geschreven dat ze het verstand van een fruitvliegje hebben want ik heb ze nog niet op een goed onderbouwd argument kunnen betrappen. Armoedige lui. 

Japie-R30-01-2023 om 10:29

Dijk30-01-2023 om 10:48

Sjapie te lang bij vader op schoot gezeten.  

Burdy29-01-2023 om 21:10

Lastige thuiswedstrijd tegen FC Twente. Haha. Onmogelijk daar op deze wijze punten tegen te halen. Week erop PSV uit. Hetzelfde verhaal. 

Alf29-01-2023 om 22:33

Aanvallend was het beter dan eerdere wedstrijden. Irandust viel goed in. En ook Mattaa zorgen enkele keren voor gevaar over links. Verdedigend echter slecht. Blunder van Chalus die ik niet beter vind dan Ter Wierik. En eigenlijk alle goals van Volendam vielen te gemakkelijk. Ik weet niet waarom Balker niet speelde, maar die had ik liever centraal achterin gezien.

Aanvallend zijn we erg kwetsbaar. Je moet er niet aan denken als Pepi geblesseerd raakt. Er zijn gelukkig nog aardig wat wedstrijden om uiteindelijk niet (rechtstreeks) te degraderen. Maar het zal spannend worden.

Over Fledderus is al veel geschreven. Hij heeft dingen goed gedaan; hij heeft dingen fout gedaan. Iemand afbranden houd ik niet van. Ook ik zelf maak tijdens mijn werk fouten en dan krijg ik gelukkig de kans om ervan te leren. Ik gun Fledderus ook deze kans.

BROMBEER30-01-2023 om 08:57

Maar als jij het bedrijf van je baas compleet de vernieling in helpt , ga je er vandaag ook nog uit heb maar geen illusies .. Alfie

Die vent moet zijn conclusies trekken... Er is een tijd van komen en een tijd van gaan ... en de tijd van gaan in nu gekomen!!

ADIEU....... WE ZIJN FLEDDIE ZIJN WANBELEID BEU!!!!!

 

Euroborgfc29-01-2023 om 22:40

Als het niet lukt om zelf versterkingen te halen dan maar de strategie toepassen om je concurrentie te verzwakken en hun beste spelers te kopen. Een befaamde techniek die Ajax in 2008 heeft toegepast door Lindgren en Silva te kopen. Zonder gekheid, nog 49 uur om de aanval en backposities te versterken. Een hels karwei en veel te laat maar niks doen is geen optie. Ook nu zit ik de hele tijd weer te pagina's te refreshen om te kijken of er nog wat bij is gekomen tegen beter weten in.

Marco29-01-2023 om 23:38

Veruit de meeste transfers zijn op de laatste dag.

Is meer of TD noodzaak voelt om vervanger Kasanwirjo ( verdedigende middenvelder ) en Ngonge (Flankaanvaller) te doen. Linksback is ook zeer nodig. 

grunn196730-01-2023 om 06:26

Ja laten we er nog een blik aan spelers opentrekken, we hebben nog maar 31 selectie spelers.

Ik denk dat ze langzamerhand met naam bordjes rondlopen.

Het is opvallend dat er nog geen spelers vertrokken zijn.

Het zal vanmorgen gezellig zijn in de Euroborg, Fluderus die als een piet paniek rond loopt en kijkt of er nog een blik aan B acteurs in Scandinavië rondloopt, altijd leuk paar Zweden erbij., garantie voor succes.

Gudde die zit te bedenken hoe ik mijn vriendje Fluderus ontsla as woensdag. 

Personeel in alle geledingen die dood zenuwachtig worden over het voortbestaan van hun baan na 1 juni.

Dit zal in de cursus betaald voetbal een hoofdstuk worden, hoe brengen we een subtopper in 3 jaar naar de afgrond,  met in de hoofdrol Eric Gudde, Mark Jan Fluderus en de slapende RVC.

Onder de titel: Op naar de grote markt of laat ons nog eens juichen.

opa30-01-2023 om 12:08

Beslist Fledderus alleen ?

Bikkel 30-01-2023 om 12:24

Natuurlijk niet, hij is wel hoofd verantwoordelijk natuurlijk... en ook ik ben geen fan van hem... maar om nu alles in zijn schoenen te schuiven gaat me te ver... maar feit blijft, er moet iets gebeuren! Hij kan onmogelijk aanblijven... een nieuwe trainer lijkt me wel duidelijk... dat was wel de domste keus! Een onervaren trainer in deze situatie in het diepe gooien... tsjaa en er zal zeker aanvallend iets moeten gebeuren! En dat zal nog verdomd lastig worden in zo'n korte tijd... zie het behoorlijk somber in! Maar niets is onmogelijk...

Japie-R30-01-2023 om 12:29

@Opa,

Dat is het hem juist, Opa, Fledderus heeft altijd overleg met de mensen om hem heen, dat is zijn assistent, de trainer en zelfs de trainers van de opleidingselftallen én de scouting,hebben hun zegje. Ik heb het er wel eens met Ron Jans over gehad hoe de hierarchie bij de club is. Die heeft mij dat eens haarfijn uitgelegd en sindsdien is er nits veranderd. Als er een beslissing moet worden genomen, gaan de drie directeuren om tafel en worden er afspraken gemaakt, dus jouw vraag "beslist Fledderus alleen", is eenvoudig het antwoord NEE. Maar daar schijnen veel posters niet helemaal van zijn doordrongen, die spelen liever "op de man" en zoeken daarbij een pispaal, in dit geval dan Fledderus. Heel kortzichtig allemaal. 

Jantje30-01-2023 om 12:40

Fledderus heeft hier totaal heen schuld aan dat zo slecht met groningen gaat. dit speelt al veel langer bij deze cub. scouting van speler zullen veel meer mensen opgezet moeten worden . Fledderus moet zich dan meer met de geldzaken moeten bezig houden van ingaande en uitgaande transfer. 

Fugazi30-01-2023 om 12:50

Het probleem is dat Fledderus wel overlegd maar met mensen die hij zelf heeft uitgezocht. Echte clubmensen met een mening heeft die vakkundig de deur gewezen. Gudde is net zo verantwoordelijk als Fledderus want die heeft nagelaten onze vakkundige TD eruit te knikkeren. Op het moment dat Wormuth moest wijken (overigens de trainer uit de koker van jawel Fledderus) had hij gelijk Fledderus de deur moeten wijzen. Het staat als een paal boven water dat Fledderus als een narcistische dictator onze club op technisch beleid probeert te leiden. Nu het mis gast probeert hij zijn gigantische fouten met excuses te billijken. Echter in tegenstelling tot wat jij beweert zijn de supporters niet achterlijk. Die laten zich niet voor de gek houden door de praatjes van Fledderus. Je kan hoog of laag springen maar hij heeft gewoon gefaald. Hij is de zwakste schakel en had daardoor allang niet meer bij deze club moeten zitten. Maar goed, ik ben blij dat er ook mensen zijn met een andere mening en vinden dat onze selectie wel voldoet.

grunn196730-01-2023 om 12:56

Even duidelijk hoe het werkt in een betaaldvoetbal organisatie.

De technischDIRECTEUR is eindverantwoordelijk voor oa spelers, selectie, scouting.

Als er een speler wordt aangetrokken ligt de beslissing bij de TD. De Algemeen directeur en RVC kunnen er voor liggen als ze er niet mee eens zijn maar dan gaat het meer om de financiele kwestie, zij geven wel hun akkoord. (over het algemeen is de kennis over de technische zaken laag binnen de RVC en de Algemeen directeur, omdat ze zich niet bemoeien met het technische gedeelte en er op moeten vertrouwen dat de TD cababel genoeg is.

Dus de TD is in dit geval verantwoordelijk voor de rotzooi bij de FC en niet anders !!!

Jantje30-01-2023 om 13:14

Ik denk met een nieuwe TD voor zelfde probleem komt tezitten straks. Je hebt echt een team van scouting nodig buiten de TD om.

vanaf Henk veldmate weg is is alles achteruit gegaan met de FC.  Zie Ron Jans ging zelfde als met TD die er nu zit.

Bikkel 30-01-2023 om 14:27

Oliver Antman... mogelijk de nieuwe vleugelspeler... doorlopend contract... bij nr 1 van Denemarken! Tsjaa wat moet je er van zeggen... weer een Scandinaviër, nou en!! Als ie maar wat toevoegt...

De Vierde man30-01-2023 om 15:07

21 jaar , 16 wedstrijden, 2 doelpunten & 1 assist..." de verlosser"??!!

Rob197030-01-2023 om 15:17

Heeft vanaf half november geen wedstrijden meer gespeeld, heeft in 18 wedstrijden in het afgelopen seizoen, geen enkele basisplek gehad, en heeft totaal 450 minuten gespleeld. "Het lek is boven", en ze blijven maar doormodderen. 
Er is slechts 1 mogelijkheid, en dat is vissen in de bovenmodale vijver en geld gaan betalen voor echte voetballers. Twee dagen vol gas achter goede spelers aan, en dan woensdag de laptop voorgoed dicht en het pand verlaten. Direct een nieuwe trainer aanstellen, die zijn eigen assistenten mag meenemen, en dan alles uit handen geven.

TirolBeuk30-01-2023 om 15:23

En weer een koopje op de kop getikt , waarom het mis gaat. Nou zie het resultaat ,volgende twee zijn dan Ölle Överbödig en Jens Brödnödig ????

Rob197030-01-2023 om 15:51

Is de vroegtijdige vakantie van Abraham oneindig, of mag hij in het nieuwe seizoen gewoon weer aanschuiven? Wie weet hoe dit in elkaar zit? 

Bayco30-01-2023 om 15:56

Lijkt erop dat de fc inkoopt met degradatie in het hoofd. Alles spelers zijn bijna huur..met optie..kan je mooi weer van af als je degradeert. Lekker goedkoop. 

Fc groningen gaat geen dure speler kopen. Als spelers van naam hier al willen komen dan zal dat vast geen huur zijn. Maar koop met goed loon.

Spelers van naam komen dus niet...wat nu binnen hobbelt zijn spelers die even ervaring willen opdoen en waar je zo weer van af kunt..

 

Wen er maar aan...

Dit is het en hier zullen we het mee moeten doen 

Naar mijn idee handel je dus veel te laat.

 

Enige wat kan helpen is een bekende naam op de bank. Die spelers weer aan ballen  krijgt 

Opa wormuth lukte het niet

Neefje van de ree ook niet

 

 

 

De Vierde man30-01-2023 om 16:03

Er komt alleen maar een " naam" , als Flutjerups is opgedonderd!!

Groen hart30-01-2023 om 17:05

Eindelijk 1 van 21 met ervaring en die goals maakt als aanvaller, namelijk 8 goals en 3 assists in 61 wedstrijden????

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Bikkel 30-01-2023 om 17:22

Een keer was genoeg Hattrick.... ohww ja Hattrick is 3 , dom...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!