Terug

Deel deze pagina:

Energiek, veerkrachtig en vooruit voetballend FC Groningen houdt Twente op 1-1

Door Redactie 28 reacties

In de jacht om uit de kelder van de eredivisie te komen, heeft FC Groningen zijn eerste punt van dit kalenderjaar veroverd tegen FC Twente. Ondanks het gegeven dat de Tukkers binnen vijf minuten via Steijn op voorsprong kwamen en voor de pauze de wedstrijd controleerden met de betere kansen, waren de Groningers zeker niet kansloos en kwamen ook zelf tot kansen en mogelijkheden. Na de pauze werden de tukkers teruggedrongen en schoot de ingevallen Antman die zijn debuut maakte, twintig minuten voor tijd de ploegen op gelijke hoogte. Manu die eveneens voor Groningen debuteerde en diep in de tweede helft werd gewisseld, maakte een sterke indruk en voorzag de ploeg van vele aanvallende impulsen. 

eerste helft
Het eerste doelgevaar kwam op naam van Suslov die opkwam over de as van het veld en kon uithalen, Unnerstall werkte de bal tot hoekschop. Deze corner was ongevaarlijk. Uit de tegenaanval kwam er een voorzet over de rechterkant dat door Steijn via de binnenkant van de paal doel trof, 0-1. Kort daarna was er een kans voor Brenet dat naast ging. Bij een voorzet van Määttä was Suslov opnieuw dichtbij een score, maar de aanval werd bijtijds gesmoord. De tukkers controleerden de wedstrijd.

Na ruim een kwartier kreeg ook Misidjan een kans (na balverlies op het middenveld) maar schoot voorlangs. In een andere situatie kopte Van Wolfswinkel over het doel van Verrips. Czerny's doelpoging kwam via een verdediger in het zijnet. Na een fout van Hilgers wist Pepi goed door te komen, Irandust werd ingespeeld die op Unnerstall stuitte. Zerrouki leek bijna te profiteren van een verkeerde groen-witte opbouw van achteruit, maar Balker en Verrips wisten erger te voorkomen. 

Uit een inworp kwam de bal via een tussenstation bij Manu die met een bekeken bal Unnerstall tot een redding dwong. De Groningers drongen kortstondig aan bij de Twentse zestien, schoten werden geblokt en weggewerkt. Een knal van Suslov tussen de palen was eveneens een prooi voor de doelman. Op de speelhelft van Groningen maakte diezelfde Suslov een overtreding voor de eigen zestien. Steijn mocht aanleggen, de bal werd via de muur van richting veranderd en zeilde net naast de paal. 

tweede helft
De Groningers begonnen met veel sturm und drang. Manu kreeg een schietkans maar schoot te zacht in. Pepi leek op weg naar de gelijkmaker (op aangeven van Manu) maar stond buitenspel, daarbij stopte Unnerstall de bal. 

Na een uur gebaarde Manu niet verder te kunnen maar kon gelukkig toch door. Antman maakte zijn debuut, Pelupessy mocht naar de kant. In de 70e minuut schoot Antman op aangeven van Hove de 1-1 achter Unnerstall. De ontlading was compleet!

Een kwartier voor tijd leek Manu op weg naar de 2-1. In een shoot out poging stuitte de aanvaller op Unnerstall en deed dit in buitenspel positie. Met nog tien minuten te gaan werden Manu en Irandust vervangen door Sher en Kruger. In de extra tijd raakte Sörensen geblesseerd aan zijn (gebroken?) pols bij een ongelukkige valpartij. Dankerlui maakte de tijd vol.

Opstelling FC Groningen: Verrips, Balker, Blokzijl, Sörensen, Määttä, Manu, Pelupessy, Suslov, Hove, Irandust, Pepi                    

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal, Zerrouki, Steijn, Sadílek, Cerný, Van Wolfswinkel, Misidjan

Reacties:
Dijk05-02-2023 om 19:03

En vanaf nu pampers af. Hopelijk is de gifbeker leeg.

Elvis super drive. Hopelijk is Duarte straks ook terug.

Groen hart05-02-2023 om 19:04

Trots op dit Groningen.

MJF verketterd misschien te snel ?

appie happie05-02-2023 om 20:19

Nee hoor   de angst is nu weg..

Bikkel 05-02-2023 om 20:36

Wat een onzin, angst weg. Hahaha 

TirolBeuk05-02-2023 om 21:54

Appie je slaat de spijker op z’n kop

Marco05-02-2023 om 19:13

De harten van het publiek weer teruggewonnen.

Met Hove, Manu en Antman veel drang naar voren en scorendvermogen.

Boerentrien05-02-2023 om 19:47

Genoten van een herboren Groningen! Veel goede aanvallen gezien. Wat een leuke, spannende wedstrijd.

Bierboer05-02-2023 om 19:48

Strijd en inzet, lang niet zoveel power gezien. Hopelijk geeft dit vertrouwen en trekken we de positieve lijn door. Blik vooruit en gas geven 

Oeleoptak05-02-2023 om 19:51

Met trots naar dit elftal gekeken. Als dit soort aankopen in de zomer waren gedaan had MJF geen pijn gekend. 
Vond ook Balker als rechtsback niet verkeerd. Irandust nu eens niet kleurloos. Eigenlijk verzaakte er niemand op wat verdedigende foutjes van Maäata in het begin. Ben benieuwd of ze dit vol kunnen houden. Als ze zo spelen zijn ze tegen PSV ook niet kansloos. 

TomOkker06-02-2023 om 07:50

Sterker Irandust een van de betere, gozer kan echt wel wat. Heeft natuurlijk ook te maken met wat er om hem heen speelt. Eindelijk flankers waar we al jaren op zaten te wachten. Had JSL welleens tussen dit geweld willen zien spelen.

BROMBEER05-02-2023 om 19:52

Gestreden als leeuwen,  iets minder nadenken aan de bal en er vol voor gaan,strijd , passie  en kansen recept  voor een leuke middag voetbal,  nu nog zichzelf belonen!!  1 kanttekening maatta  bleek ook nu weer verdedigend zeer  zwak tegen cerny. De rest allemaal dikke voldoende 

TomOkker06-02-2023 om 07:57

Het gekke is Brombeer dat er niet alleen strijd was en het spel leek bij vlagen opportunistisch maar er werd wel degelijk goed gevoetbald dat het niet allemaal lukte in na 2 dagen training niet zo gek.

Alf05-02-2023 om 20:00

Leuke wedstrijd gezien. Ik was wat verrast doordat Balker rechtsback speelde, maar dat ging best aardig. Jammer van de vroege tegengoal, maar ik ben blij met de energie die de spelers van de FC erin legden om het om te draaien. Irandust speelde ijzersterk. Hopelijk raakt hij voorlopig niet meer geblesseerd. Sorensen vond ik ook goed spelen. Ik hoop echt dat zijn blessure meevalt. We hebben geen andere linksbenige centrale verdediger. Hem kunnen we niet missen.

Credits ook aan Fleddie. Zijn winterse aankopen maakten deze wedstrijd het verschil.

hermank196905-02-2023 om 20:06

Blokzijl speelde eveneens verdienstelijk ondanks zijn 17 jaren. Was zeker niet foutloos maar hield zich staande. Deze jongen kan enkel maar groeien.

Groen hart05-02-2023 om 20:26

Eens een topper.

TomOkker06-02-2023 om 07:54

Klopt Herman laat dat ook gezegd zijn en we hebben hem met het uitvallen van Sörensen nog hard nodig. Overigens die Sörensen is een beest voetballend misschien niet altijd gelukkig maar wel iemand die een speler de 2e ring in knalt. Jammer dat hij er een tijdje uit ligt.

The Cottage05-02-2023 om 20:07

Genoten en met een heerlijk gevoel van de tribune af, nu richting play-off voor Europees voetbal. Blijven dromen...

campesino05-02-2023 om 20:33

Is lang gelderen dat ik zo heb genoten van de Fc. Totaal andere swung in het elftal. Dit geeft hoop op lijfsbehoud

Milko4ever05-02-2023 om 20:33

Sinds lange tijd weer eens genoten van de FC. Zo spelend gaan we genoeg punten halen om niet te degraderen. Irandust is een heerlijke speler, legt risico's in zijn spel en daar hou ik wel van. Van Gelderen nooit weer opstellen aub! Ook Mäatä is geen verdediger. Manu prima aanjager, Hove zeer waardevol, Suslov blijf zo spelen zonder je irritante trekjes. Zeg niet dat we PSV gaan winnen..... maar dit voelt zeer goed. 

Herman Badkuip05-02-2023 om 20:41

Potverdorie wat een heerlijke wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente! Thuis lekker aanvallen, we hebben er de spelers voor met Elvis Manu, Ricardo Pepi, Oliver Antman, Delaho Irandust, Johan Hove en Tomas Suslov! Daarnaast hebben wij veel strijd gezien van alle spelers van FCG, óók Radinio Balker als rechtsback ijzersterk. Centrale duo achterin, Thijmen Blokzijl en Mads Bech Sörensen vol zelfvertrouwen spelend én ook linksback Isak Määttä verdiend een pluim voor z'n tomeloze inzet! Natuurlijk werden er ook foutjes gemaakt, maar dat is het risico van het aanvallende voetbal én goed druk zetten van FCG! Denk dat alle toeschouwers in de Euroborg weer eens genoten hebben van een team, dat vol de strijd inging tegen het kwalitatief sterke FC Twente. Oók fijn dat wij nu voldoende goede spelers op de bank hebben, die ook sterk invielen! En als straks een Paulos Abraham en Laros Duarte ook weer van de partij zijn, moet dat toch écht weer punten gaan opleveren! Met deze instelling zijn wij zélfs zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV niet geheel kansloos.....Positieve energie en véél strijd dat willen wij zien in de Euroborg en de uitwedstrijden! Hoop dat de lelijke blessure van Mads Bech Sörensen meevalt, maar ben bang dat hij een armbreuk heeft opgelopen.....Vanaf nú niet met de hoofd in de wolken lopen, maar elke wedstrijd als finale beschouwen, dan blijft FCG zéker in de Eredivisie! 

TomOkker06-02-2023 om 08:19

Goeie aanvulling badman, de bank is nu ook op niveau en zijn de mogelijkheden legio. 

BROMBEER06-02-2023 om 08:27

Wat is er eigenlijk aan de hand met  duarte en abraham? Enige dingetje is wel naar komend seizoen je beide centrumspitsen zijn wel gehuurd zonder optie, dus moeten ook wel 2 centrumsspitsen bij komen, want kruger liet gisteren ook weer heel weining zien, ik weet het zo net nog niet met hem, evenals sher, maar goed zit iig weer swung in het team!!

Herman Badkuip06-02-2023 om 10:28

Dankjewel TomKnokker, een goedgevulde bank is noodzakelijk, concurrentie is alleen maar goed voor 't team! Mis naast Duarte en Abraham ook nog steeds Musampa.....Zeg Brombeer, misschien kunnen we Elvis Manu wel overhalen om in Groningen te blijven na dit seizoen? En we hebben natuurlijk ook Alex Mortensen nog achter de hand.....

opa05-02-2023 om 20:50

Voor we het vergeten  de spelers  zijn wel aangetrokken door Mjf, 

TirolBeuk05-02-2023 om 21:58

Alleen een half jaar te laat

Herman Badkuip06-02-2023 om 10:33

Zullen we MJF terug vragen.....?

Japie-R06-02-2023 om 15:32

@Opa,

Wat wil je daar mee zeggen? Dat hij het toch goed gedaan heeft? Mark Jan Fledderus is verleden tijd en die moeten we gauw vergeten. Was een goede spelers verkoper en is daarvoor bedankt, maar als collega en mens een onmogelijk figuur. Ik wens hem veel sucees als b.v autoverkoper maar in de voetballerij heeft hij niks meer te zoeken.

Nachtwacht05-02-2023 om 20:50

Heerlijk en zoals Marco zegt... de harten van het publiek weer gestolen en dat was, met PSV als uitzondering, lang geleden

Vond Bech en Hove erg goed, Irandust en Suslov boven hun niveau, maar Manu... die geeft ons flair en dat straalt af op het team en de staf.  Prima (noodgedwongen) wissels uiteindelijk

Wat mij betreft niet te veel wijzigingen

Hopen dat de pols van Bech snel herstelt

TomOkker06-02-2023 om 08:09

Irandust eindelijk zijn niveau en dit is wellicht de rol die het best past bij Suslov. Ruimde veel vuil op en in dienst van het team. Manu heeft zich goed laten zien maar ik verwacht nog wel meer van The Antman. Het is een heel ander team geworden mede door de flankers komen de sleutel spelers beter in hun salsa. 

Durovski05-02-2023 om 20:53

Eindelijk weer voetbal in de Euroborg. Wat heeft die Fledderus ons toch benadeeld door 2 jaar lang te weinig kwalitatief goede spelers in huis te halen.

Nevinsrow05-02-2023 om 20:57

Mijn complimenten voor Pelupessy en Irandust. Beide spelers sterk spelend na een persoonlijk moeiljjke periode. Hoop dat beide spelers deze intensiteit vaker ol de mat kunnen leggen. 

Heinrich05-02-2023 om 21:10

Eindelijk weer een leuke wedstrijd gezien maar wat hebben we een slechte grasmat in de Euroborg.

hermank196905-02-2023 om 21:44

Hebben meerdere clubs last van, ook Twente en die hebben doorgaans een topmat

Hoekie05-02-2023 om 21:23

Ook mijn complimenten voor dit energiek spelende FC. Irandust en ten Hove speelden erg sterk. Manu speelde erg gedreven en legt veel dreiging in zijn spel. Jammer dat hij bij een paar aardige kansen wat slordig omgaat. Sorensen speelde ook een sterke partij. Ik ben bang  dat wij hem een tijdje kwijt zijn. Zoals hij van het veld liep lijkt het op een armbreuk. 

Cuckoo06-02-2023 om 07:27

Verkeerde titel. Twente hield Groningen op 1-1... Groningen veel sterker op een gegeven moment. En die Irandust!! Wtf... 

Dijk06-02-2023 om 09:49

Zo 2 spelers Kalley en Lunqvist uit de selectie kunnen vertrekken prima. Sommige zagen al dat deze 2 totaal geen meerwaarde waren voor de FC. Denk dat er nog wel meer zullen volgen!!!!!!! Goed bezig Gudde.

PDI06-02-2023 om 10:07

Wat heeft die Stefan Bleeker weer een negatieve vraagstelling wanneer hij Manu interviewt, wat een azijnzijker is dat. 

PDI06-02-2023 om 10:07

Wat heeft die Stefan Bleeker weer een negatieve vraagstelling

PDI06-02-2023 om 10:07

Wat heeft die Stefan Bleeker weer een negatieve vraagstelling

PDI06-02-2023 om 10:07

Wat heeft die Stefan Bleeker weer een negatieve vraagstelling

TomOkker06-02-2023 om 13:59

Die Bleker moet eens een curusje normen en warden volgen. Zogenaamde FCG watcher, een lompe blinde vink is het en ga graag eens de discussie met hem aan.

Oeleoptak06-02-2023 om 10:09

Sôrendsen arm gebroken. Jammer. Nou hopen dat die Tsjech meevalt, want die zal dan ws zijn plaats innemen. Aan Kalley en de ballerina zullen we niet veel missen. Helemaal niet omdat de laatste het haar kort heeft en zonder zijn kekke haarbandje speelt. 

Nevland06-02-2023 om 12:45

Die Irandust, verbazingwekkend... Ik had hem al afgeschreven maar ineens lukt het nu wel met de steekpasjes. Nog steeds geen man voor de duelkracht maar op deze manier is het ook goed. Valt de puzzel nu in elkaar? Zaterdag PSV daarna Emmen thuis en Excelsior thuis (6-7 punten?) Dan zijn we met de punten op schema naar minimaal 30

 

Herman Badkuip06-02-2023 om 13:22

Begrijp jouw enthousiasme Nevland, maar rustig aan hoor....Maar je hebt gelijk hoor, het lijkt allemaal in elkaar te vallen. Wellicht dat Laros Duarte en Paulos Abraham straks ook weer iets toe kunnen voegen aan het team? Jammer dat Mads Bech Sörensen er een aantal weken uitligt met z'n gebroken onderarm....Tomas Suslov heeft ook 't licht weer gezien, Johan Hove is een prima aanjager, wat een loopvermogen én energie heeft die Noor! En Irandust was een openbaring, dat belooft nog wat de komende wedstrijden! Manu en Antman samen met Pepi voorop is voor elke tegenstander een plaag!

TomOkker06-02-2023 om 13:36

Duelkracht? Begin a.u.b. niet weer over een type Matusiwa we hebben nu eindelijk voetballers die er allemaal wat van kunnen en daar hoort verdedigen ook bij. Met goed positie kiezen en communicatie komt je net zo ver en kost minder energie. Daarbij heeft Pellupessy zeer verdienstelijk gespeeld in het begin misschien wat onwennig maar dat gold voor het hele team. 2 dagen trainen en dan dit op de mat leggen is ongekend. Mijn advies haal a.u.b. dat vakjes of bakjes denken een keer uit je hoofd. Daarbij die Stein kijkt nog steeds achterom of Suslov er nog staat. 

Nachtwacht06-02-2023 om 20:28

Een aantal spelers lijkt toch beter uit de verf te komen bij een klassiek 4-3-3. Irandust is daar een van en ik verwacht Abraham ook.

Pelupessy kreeg kort na de wedstrijd hier en daar nog wat kritiek, maar ik vond hem best prima spelen eigenlijk

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!