Terug

Deel deze pagina:

Lundqvist en Kalley mogen uitkijken naar een andere club

Door Redactie 13 reacties

Eerder vandaag werd via RTV Noord en VI bekend dat Ramon Pascal Lundqvist en Yahya Kalley geen toekomst meer hebben bij FC Groningen. Beide spelers maken eveneens geen deel meer uit van de selectie en mogen weg. Zowel Lundqvist als Kalley hadden het liefst blijven meetrainen met de eerste selectie. Algemeen directeur Wouter Gudde die tevens de honneurs waarneemt over het technische beleid zegt hierover als de mogelijkheid zich voordoet, dat de club wil meewerken aan het vertrek van beide spelers. Daarbij is in overleg met de TS na de transferwindow besloten om met een kleinere groep te werken, waarbij alles in het teken staat van handhaving. 

 

Reacties:
Marco06-02-2023 om 18:59

Lundqvist was toen hij kwam bij Groningen een veel belovende speler. Stak het middenveld over en scoorde regelmatig. Werd noodgedwongen spelbepaler gezet, dat ligt hem minder. Vind hem beter dan Phelupessi die nu in de basis staat.

Kalley hebben we weinig van gezien. Lijkt wel de enige reserve links back die we hebben. 

Herman Badkuip06-02-2023 om 20:23

Vind Ramon Pascal Lundqvist niet te vergelijken met Joey Pelupessy, volgens mij is Lundqvist meer een nummer 10 en Pelupessy meer een spelbepaler......Yahya Kalley heeft nooit écht een eerlijke kans gehad om zich te laten zien als linksback, niet zoals Isak Määttä een aantal wedstrijden achter elkaar in de basis....Nooit het vertrouwen van Buijs óf Wormuth gekregen, denk dat hij meer capaciteiten heeft dan wij vermoeden! Gun ze allebei een fijne nieuwe club in Zweden, kunnen ze laten zien wat ze écht waard zijn! Naast Määttä hebben we nu alleen nog Musampa en misschien Bech Sörensen als optie voor linksback....Heel misschien ook Chalus nog?

Nachtwacht06-02-2023 om 20:33

Lundqvist heeft echt best een aantal kansen gehad op 10, maar heeft het zelden laten zien. Is inmiddels door anderen op die positie voorbij gestreefd en gaat nu langzaam aan de eigen jeugd in de weg zitten. 

Kalley kreeg zelfs geen kans toen Maatta een aantal malen opzichtig in de fout ging en zal daarom nu ook niet meer spelen. Ik begrijp niet waarom hij niet tussentijds aan Zweden (Goteborg) is verkocht, toen er interesse was.

Begrijpelijke beslissingen en goede motivatie.... 

FCG_far away_107-02-2023 om 00:11

Grappig dat hier opgemerkt wordt dat Kalley niet de kansen kreeg van de trainers. Ook ik zag meer in hem dan dat eruit kwam. Wellicht door het fanatisme om een duel te winnen, ten koste van wat dan ook.

Het feit dat meerdere trainers het niet zien in hem, zou genoeg moeten zeggen.

Hetzelfde geldt voor Van Kaam (2x) en Slor. Die zouden ook de kans moeten krijgen. Ook hier zien meerdere trainers het niet in zitten. Zelfs Lukkien, die wel raad weet met afvallers van onze FC, ziet het niet. Dan hebben ze dus de kwaliteit niet.

Daniel van Kaam scoort wel de winnende tegen ons, maar stond toevallig op de goede plek. Leuke speler, maar een bepalende speler is en wordt het niet. Dus uiteindelijk toch te licht. Dit geldt voor meer spelers die in eerdere topics al benoemd zijn.

Dit brengt me bij de jeugdopleiding. We hebben in de voetbalpiramide gezeten met de jeugd en zijn eruit gestapt. Feyenoord koos de weg andersom, waarbij iedereen ze voor gek verklaarde dat ze niet in de piramide gestart waren. Ze hadden de boot gemist. Wie heeft hier gelijk? Ik zeg niet dat we met een jeugdelftallen in de KKD moeten voetballen, maar hoger spelen in een piramide zorgt wel voor meer weerstand.

Corona heeft het jeugdseizoen ook stop gezet, voor lange tijd. Heeft dit invloed? Vast wel...

Desalniettemin hebben we een goede jeugdopleiding waar echt wel talenten van zullen doorbreken (bv. Blokzijl, Valente en onze jeugdige spits). Ik vraag me alleen af of ze wellicht een tussenstap nodig hebben, omdat de stap nu te groot is.

Kortom, goede koers nu, van onze FC, maar volgens mij zit er nog veel ruimte voor verbetering.

En voor de optimisten die zo graag gepasseerde spelers zien opgesteld: Als meerdere trainers het niet zien zitten, zijn ze waarschijnlijk niet goed genoeg. Het is niet dat de afgelopen jaren de concurrentie moordend was, of dat de trainer alleen maar vast hield aan vaste patronen en spelers.

Hoekie07-02-2023 om 09:47

Helder verhaal. Geen speld tussen te krijgen. Neemt niet weg dat spelers die nu nog niet goed genoeg zijn soms meer tijd nodig hebben te groeien. De ene speler groeit wat sneller door dan de ander. 

Herman Badkuip07-02-2023 om 19:05

Moet eerlijk toegeven, dat jij een sterk verhaal hebt over de twee afvallers én onze jeugdvoetballers! Denk zelf ook dat een jeugdteam in de KKD-competitie voordelen zou kunnen hebben voor de ontwikkeling van onze jeugdspelers Toch breken er ook bij Feijenoord en FC Groningen óók jeugdspelers door naar de eerste selectie, terwijl ze niet in de KKD spelen.....Je noemde zelf al Luciano Valente én Thijmen Blokzijl, verder zitten ook Thom van Bergen en Jorg Schreuders al bij de eerste selectie. Alex Mortensen heeft na zijn zware knieblessure nog even de tijd nodig om door te breken, maar komend seizoen zal hij er zeker bij zijn! Klopt ook dat sommige spelers er direct staan én dat andere spelers meer tijd nodig hebben....Irandust en Abraham zitten volgens mij bij de laatste groep en komen er langzaam aan....Niet té vroeg spelers afschrijven, dat hebben wij wel bij de Noor Alexander Sorloth gezien.....

Alberto108-02-2023 om 19:04

Ik ben het er niet helemaal mee eens, de laatste paar zinnen. Dat meerdere trainers het niet zien zitten zegt mij niet alles. Ik weet nog dat ik Dallinga een paar keer zag invallen en vaststelde dat ik hem goed vond voetballen in die paar minuten die hij kreeg. Verbaasde me toen dat hij niet meer speeltijd kreeg. Nou ja, we weten allemaal hoe het met hem is verder gegaan.Destijds hadden we Matavz die eigenlijk niet mee kon bij Emmen en dus maar weer terug kwam, ook daar weten we de afloop van. En nu mag Kalley dus weg, ik heb hem weinig gezien maar wat ik zag vond ik het een jongen met pit en duelkracht, wel onbesuisd misschien. Soms hebben spelers ook speeltijd nodig om te groeien. Maar ja, daar kun je niet altijd op wachten. 
ik lees nu dat Westerhof als adviseur terug komt. Uitstekend, was naar mijn idee de beste trainer die ik heb meegemaakt. 

Oeleoptak08-02-2023 om 11:34

Hans Westerhof toegevoegd aan technische staf lees ik. Op voorspraak van vd Ree. Man met ervaring in ieder geval. 

hermank196908-02-2023 om 12:44

Meester zet, persoonlijk de betere trainer geweest. Misschien na die half jaar technisch direkteur?

campesino08-02-2023 om 13:03

Inderdaad prima.

Hoewel ik in eerste instantie liever een meer ervaren trainer has gehad, moet ik vd Ree toch een pluim geven. Hij had het aardig op de rit tegen twente, met toch aanvallend voetbal. Het makkelijkste zou geweest zijn net als Buijs de bus te parkeren. Verder lijkt hij voetballers te prefereren die naar voren spelen. Iets wat ook een rol speelde in de keuze om Ter wierik te laten gaan. Zie zowiezo minder terugspeelballen op de keeper. Verder getuigt het van lef om blokzijl in de basis te zetten en balker als rechtsback was een goede zet. Wat ik me dan wel afvraag is waarom hij dat niet eerder deed. Mocht dat niet van MJF omdat zijn aankoop van gelderen moest spelen?

Herman Badkuip08-02-2023 om 13:50

Altijd goed voor een onervaren trainer om een klankbord te hebben....Hans Westerhof is een trainer met veel ervaring! Trainer Dennis van der Ree kon aanvallender spelen, omdat hij nieuwe spelers heeft gekregen met aanvallende kwaliteiten! Hoop dat FCG dit systeem blijft spelen, zowel in thuis- en uitwedstrijden, veel attractiever dan dat countervoetbal zonder échte aanvallers! Verwacht Radinio Balker tegen PSV weer als centrale verdediger óf Matej Chalus moet weer hersteld zijn. Alleen maar verdedigen tegen PSV levert nooit een overwinning op, lekker met z'n allen op de aanval het sfeervak van FCG vermaken! Ook PSV kent geblesseerde óf geschorste spelers en is nog géén goed ingespeeld team, dús er liggen vast wel mogelijkheden voor FCG!

Japie-R08-02-2023 om 14:58

Wat mij opvalt dat er ineens geen negatieve geluiden meer te horen zijn op dit forum. Komt zeker dat Mark-Jan Fledderus is vertrokken.Positieve geluiden zijn altijd beter en ook beter voor de verstandhoudingen binnen dit forum. Ëén minpuntje is dat we niet moeten vergeten dat we nog steeds op een degradatieplek staan en dat het moeilijk zal worden om daar weg te komen, maar met het voetbal van de FC op dit moment, gloort er enig vertrouwen in de toekomst. Was een mooie pot tegen FC-Twente. Zat een heel andere beleving in de ploeg waar de spelers nu voor elkaar wilden werken. De mannekes moeten wat meer spinazie eten, dan komt het vast wel goed. Aanstaande zaterdag om 20.00 uur PSV uit, zal moeilijk worden maar met advies van Hans Westerhof en wat geluk kunnen we daar misschen een puntje wegpeuren. En zo komt Jan Splinter door de winter.

Johan08-02-2023 om 15:36

Tis 1 wedstrijdje......

Bikkel 08-02-2023 om 18:11

Wacht maar af tot er weer verloren wordt... dan is er snel weer een pispaal ...

hermank196908-02-2023 om 18:15

Vuur niet meer aanwakkeren, heeft geen meerwaarde! Niet terug kijken maar naar de toekomst en qua spel alleen maar positief!

TomOkker08-02-2023 om 15:22

Open deuren intrappen heet dit.

appie happie08-02-2023 om 18:02

Nou wellicht kunnen we idd zaterdag 1 puntje halen..zou prima zijn..Als Emmen ( thuis)van Psv kan winnen,dan moet er voor ons ook 1 punt in kunnen zitten ..we zullen zien..

TomOkker08-02-2023 om 18:15

 Wacht even af wat Emmen vanavond in eindhoven doet, mocht dat een graadmeter zijn.

Herman Badkuip08-02-2023 om 18:33

Wij hebben thuis ook van PSV gewonnen, weliswaar met een andere samenstelling....Met de juiste instelling kunnen wij overal punten pakken!

Jantje08-02-2023 om 21:28

Als groningen zaterdag geen punten pakt en emmen wint thuis van fortuna word gat wel 6 punten. dan word de druk om thuis te winnen tegen emmen wel heel groot.

Herman Badkuip09-02-2023 om 11:14

Er komen nog 14 finales Jantje....de druk om te winnen of punten te pakken zal er elke wedstrijd zijn!

Marco08-02-2023 om 21:29

Denk dat een resultaat halen in Eindhoven te hoog gegrepen is. Zonder Sorensen en Te Wierik is de verdediging nog zwakker dan voor de winterstop. Alle 4 de verdedigers hebben minder dan half seizoen eredivisie ervaring, waarvan het nog twijfelachtige is of de backs wel eredivisie waardig zijn. 

Ook was Twente het eerste half uur heer en meester, we zijn nog gewoon degradatiekandidaat met 41 tegen doelpunten. 

hermank196909-02-2023 om 16:52

Heer en meester is ietwat overdreven

TomOkker09-02-2023 om 17:41

Daarbij of het nu met of zonder Ter Wierik is of wie dan ook is natuurlijk gewoon gezeur en dat eredivisie ervaring heb je ook niet  van jezelf. 

Oeleoptak09-02-2023 om 14:36

Als ze met dezelfde intensiteit spelen als tegen Twente zie ik wel kansen voor een resultaat. Mentaal is PSV ook niet erg sterk en op dat vlak zit de FC net voorbij een diep dal. 

b.raatjes196609-02-2023 om 17:40

Als we er een puntje meenemen en de volgende wedstrijden winnen dan zie ik nog wel kansen het is al super mooi dat hans westerhof erbij is in de technische staf die ondersteuning van trainer van de ree nou dan heb ik nog vetrouwen ik vraag mij wel af wat makeert duarte eigenlijk dat is nog niet duidelijk 

TomOkker09-02-2023 om 17:47

Voordat er weer mensen helemaal in de stress schieten, laten we er gewoon vanuit gaan dat we dit weekend geen punt(en) pakken, dan is de teleurstelling ook niet zo groot.

Herman Badkuip09-02-2023 om 19:58

Als we maar wél positieve energie én strijdlust zien bij FCG. dan zien we wel of dat iets oplevert tegen PSV.....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!