Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen komt niet langs FC Emmen en deelt de punten

Door Redactie 55 reacties

Voorafgaand een prachtige sfeeraktie op Noord. In de wetenschap dat FC Volendam won van Vitesse, bedroeg het gat om naar een veilige plek te klimmen maar liefst 7 punten. FC Groningen kwam via Pepi al snel op een 1-0 voorsprong maar zag binnen twee minuten na de openingstreffer Emmen op 1-1 komen via Araujo. Het bleek tevens de eindstand te zijn. Wie gehoopt had op groen-wit vuurwerk, (nadat Te Wierik ruim een kwartier voor tijd met twee keer geel van het geld moest) kwam teleurgesteld uit. De ploeg was niet in staat om in het laatste kwartier van de wedstrijd de Emmenaren de duimschroeven aan te draaien en het winnende doelpunt te maken.  

eerste helft
In de tiende minuut was FC Groningen dichtbij de 1-0. Balker werd binnen de zestien neergelegd door Veendorp, het spel mocht verder. Manu leek te profiteren maar schoot op de paal. In de twaalfde minuut dan toch de 1-0. Manu vond via Hove als tussenstation Pepi, die Van de Hart verschalkte. Het stadion ontplofte! De feestvreugde was echter van korte duur. Uit een vrije trap van Diemers (niet al te slimme overtreding van Määttä) werd de geheel vrijstaande Araujo gevonden die binnen twee minuten na de openingstreffer de stand in evenwicht trok, 1-1.

De Groningers gingen niet bij de pakken neerzitten en zochten veelvuldig de weg naar voren. De gasten werden teruggedrongen, kansen bleven uit. Wel waren er  mogelijkheden, steekpasses rondom het Emmense zestien meter gebied werden er bijtijds uitgehaald. 

Een voorzet werd naastgekopt door Pepi. Tot aan de pauze gebeurde er vrij weinig meer. Over de eerste drie kwartier gezien hadden de Groningers meer het initiatief. Emmen had slechts één kans gehad en lieten/konden zich aanvallend weinig zien.

tweede helft
Bij Emmen was Hoesen ingebracht voor Dirksen. FC dat geen wissels had toegepast voerde de druk op. Diverse schoten richting het doel van Van Der Hart werden gekraakt. Een doelpoging van Irandust verdween over de lat. Aan de andere kant van het veld leverde balverlies van Oratmangoen een dreigende situatie op met een bijna kans voor Hoesen. Verrips had uiteindelijk de bal. De gasten begonnen meer aan te dringen. Daarentegen kreeg Hove namens de Groningers een vrije schietkans maar raakte de bal verkeerd.

Bij een Emmense vrije trap die in eerste instantie half werd weggewerkt kwam de bal alsnog richting doel. Verrips tikte deze naast. Oratmangoen voorkwam dat Diemers het doel onder vuur kon nemen. Mike te Wierik die al geel had, kon een minuut of zeventien voor tijd met zijn tweede gele prent van het veld na een overtreding op Irandust. 

Sher en Dankerlui mochten de laatste tien minuten volspelen voor Oratmangoen en Van Gelderen. FC Groningen was jammergenoeg niet in staat om er een overtuigend slotoffensief uit te persen, ondanks de man meer situatie. Een poeier van Hove werd gestopt door Van Der Hart. Ook Blokzijl's afstandsschot was een prooi voor de doelman.    

In de extra tijd probeerden de Groningers nog wat te forceren maar kwamen niet verder dan geblokte schoten. Een teleurstellend resultaat waardoor de weg naar boven meer en meer uit het zicht raakt. 

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Määttä, Suslov, Oratmangoen, Hove, Irandust, Pepi, Manu                                            

Opstelling FC Emmen: Van De Hart, Bouchouari, Araujo, Te Wierik, Veldmate, Dirksen, Veendorp, Diemers, Bernadou, El Messaoudi, Zivkovic 

Reacties:
Marco18-02-2023 om 21:06

Mooie sfeeractie

Te weinig kwaliteit 

Suslov, Oratmangoen en Irandust scoren nooit, maar denken dat zij er staan voor de doelpunten. Mooi doelpunt van Pepi.

Verschil met Emmen is nog steeds maar 3 puntjes. Blijven vechten.

Grunnfanatic18-02-2023 om 21:07

Te slecht

Fan op afstand18-02-2023 om 21:13

Heb mij allang neergelegd bij de komende jaren de KKD want het elftal is niet eredivisie waardig, net zoals de trainer die allang de deur gewezen had moeten worden. Maar zoveel ballen hebben ze dus niet met alle gevolgen van dien. We zijn dan wel de rijkste club in de KKD en dat is maar goed ook want je loopt veel geld mis in de KKD.

Dijk18-02-2023 om 21:19

En dan nog KKD  middenmoot. Was super zet om die van der Rhee aan te stellen 10 wedstrijden verder met deze data coach te laf om tegen 10 man vol op de aanval te spelen. 

Jetro pas op wat je gaat doen je komt in een gelaten team die er niet voor willen gaan. Of je moet van breien houden.

Buddy18-02-2023 om 21:14

Het is duidelijk. Volgens jaar de keukenkastjesdivisue. Uithuilen en opnieuw beginnen. Maar ajb niet met deze trainer. Als je niet ziet dat je met een half uur te spelen dat je moet wisselen. Ik zag wel 6 heel slechte spelers ipv 3 en dat je in een overtal situatie in e slotfase maar liefste 9 minuten misbruikt om te gaan wisselen, ga je het nooit meer begrijpen 

Reactie verwijderd door redactie

Herman Badkuip18-02-2023 om 21:15

Wéér een teleurstellend resultaat na een spannend duel, waar wij hélaas niets mee opschieten.....Volgende week weer een nieuwe ronde met kansen op drie punten tegen Excelsior! 

Dijk18-02-2023 om 21:21

Kap er eens keer mee volgende week 3 punten.  Sinds jij dat al 2 jaar roept worden er geen punten gepakt. KARMA 

MFEgrunn18-02-2023 om 22:25

Dat wordt natuurlijk ook niets. Het is al 1 ovér 12! Er moet iets gebeuren, Van Ree moet nu ook gewoon weg. Is geprobeerd, aardige vent, maar volledig ongeschikt. Zijn keuzes zijn echt onbegrijpelijk qua wissels en bij die rode kaart, kom op, gelijk vol gas erop. Nee hoor. 

 

Kan me niet voorstellen dat er in de jeugd mindere spelers rond lopen dan Irandust en Oratmangoen... Blokzijl blijkt hele goede te zijn. Jeugd erin! En door met de betere spelers.

 

Roepen volgende week pakken we vast wel de punten helpt nu niet. We gaan linea recta naar KKD en dan zijn Pepi, Verrips vertrokken, en blijven we met Irandust, Maatta, etc. over, nou, zelfs Telstar en Top Oss worden daar niet bang van!!

TandyCx18-02-2023 om 21:15

Oke jongens, nu herpakken en weer door. Nog 12 wedstrijden te gaan, dit zijn 12 finales.

Durovski18-02-2023 om 21:17

Einde oefening. Beste speler Mike te Wierik, alleen kunnen we zelfs zijn gebaar naar de FC niet verzilveren. Sukkels, wat een slap gevoetbal. Waar bleef de stormloop. Nee lekker balletje breed en tikkie naar achteren. Wanneer we degraderen kan Knudde ook wel vertrekken. In plaats van Europees voetbal en naar de Grote Markt heeft hij onze club naar de kelder gebracht. Ben je soms een Fries.

Bikkel 18-02-2023 om 21:18

Is een ding waar ik respect voor heb... de supporters achter het doel! Onvoorstelbaar dat ze het volhouden... laat mij dan maar een slappe zak zijn maar kan het niet meer opbrengen om nog weer heen te gaan... en ja ook vanavond bleek dat wel weer. Kan nog beter naar de plaatselijke amateurclub gaan...

TirolBeuk18-02-2023 om 21:22

Samen naar de Ossemarkt en dan opflikkeren , komt niet meer goed .Mismanagement ten top veel poen maar volgend jaar kkd en hooguit 7000 toeschouwers ,

 

 

 

 

Oeleoptak18-02-2023 om 21:25

Aanvalsspel van FC te traag en te voorspelbaar. Verdedigend voor de zoveelste keer bij zowat de enige aanval van Emmen de deur open hebben staan. Het is ten hemel schreiend. Je kunt nu wel je richten op Excelsior, maar als er niks veranderd wordt dat ook niks. Aangezien je niet nog meer nieuwe spelers aan zult trekken, ga je met deze selectie dus verder. Dan zie ik als enige mogelijkheid om de trainer te vervangen cq op het tweede plan te zetten. Hij heeft het niet in zich wat voor deze wedstrijd al duidelijk was. Vervelend is dat ze Westerhof naast hem hebben gezet, iemand van overleg en zoete praat. Dat hebben we nu net niet nodig. We hadden iemand nodig die een plaatsvervangende duivel is om bv een Manu naar een betere prestatie te krijgen. Maar zoals alles ging dit ook fout, al dit hele seizoen. Fleddie heeft te lang kunnen grabbelen in de ton van spelers en trainers en assistenten. Hij heeft deze club naar de afgrond mogen brengen. Dat mocht. En dat gebeurt. 

Herman Badkuip18-02-2023 om 21:46

Tis vette pech dat Mads Bech Sörensen en Oliver Antman, die wij allebei vanavond goed hadden kunnen gebruiken, er door blessures lang uitliggen....Maar volgende week zijn waarschijnlijk Paulos Abraham en Laros Duarte ook weer van de partij....en misschien Jetro Willems?

Johan18-02-2023 om 21:48

Paulus Abraham. Jummie

Dijk18-02-2023 om 21:58

Heb je de hardnekkige optimist weer pech pech pech allerlei excuses. Altijd maar de volgende keer misschien misschien misschien.  

 

BROMBEER18-02-2023 om 21:31

Met deze  slappe inspiratieloze zak aan de lijn winnen ze geen wedstrijd.  Tegen 10 man stuur je toch verl eerder balker mee naar voren en breng je van bergen en kruger. Laffe hond dat ie is

Boerentrien18-02-2023 om 21:49

Wij waren wel wat beter, vond ik. Maar het beetje geluk, dat je af en toe moet hebben ontbrak Het kan nog alle kanten op. Op naar volgende week!

Oeleoptak18-02-2023 om 22:05

Onzin. Het was geen gebrek aan geluk, maar gebrek aan daadkracht, onverzettelijkheid en scoringsdrang. Gebrek aan karakter dus. Daar mankeerde het aan en dat doet het nog steeds. Als je geen geluk hebt heb je pech en het kan niet zo zijn dat dat al 15 wedstrijden aan de hand is. Het is gewoon gebrek aan kwaliteit. Vooral in de elementen die ik net noemde. Groningen heeft amper kansen gecreeerd tegen Emmen net als tegen andere ploegen. Zelfs Spakenburg. Als je het dan nog hebt over gebrek aan geluk kun je beter bingo gaan spelen. 

RKremer18-02-2023 om 22:23

Prima analyse Oeleoptak

appie happie18-02-2023 om 22:00

Ik heb niks gezien...niks gehoord...niks gemist.

JOS18-02-2023 om 22:00

Met Willems, Sőrensen en Antman gaat Groningen het gat met Emmen echt nog wel goed maken. Dan spelen we nacompetitie en hebben we het in eigen hand. Het wordt een moeizaam voorjaar en we gaan langs de afgrond, maar we gaan het redden.Volgend jaar geen Lukkien aub. Staat altijd onderaan in de eredivisie. Zegt altijd leuk aanvallend te spelen, maar stond, behalve tussen minuut 55 en 65, alleen te verdedigen en te loeren op een foutje van Groningen.

 

 

Zeeman18-02-2023 om 22:15

Het is over en uit. Sluiten maar.

V/d Ree is ook 1 van de zwakste schakels.

Wisselt pas in de 80e minuut, hoe verzin je het en wat zegt hij, ik twijfelde wie en wanneer. 

Dus totaal geen benul wat te doen in deze situatie. Weg ermee.

Heiky19-02-2023 om 01:16

Misschien Westerhoff als hoofdcoach aanstellen? Geen idee, maar er moet iets gebeuren. Ik weet ook wel dat dit niet het wondermiddel is maar je moet toch iets?

Alf18-02-2023 om 22:25

Aardige wedstrijd gezien. De eerste helft was de FC duidelijk sterker. Erg jammer dat Emmen zo gemakkelijk kon scoren uit de vrije trap. Ik begreep al niet waarom er een drie mans muurtje werd opgesteld zo ver van de goal. Daardoor kwamen we verdedigend mensen te kort.

Manu viel me tegen. Hij bracht niet dezelfde intensiteit als tegen Twente en hij verdedigde maar halfslachtig mee. Volgende week mag Kruger spelen in zijn plaats wat mij betreft. Onze backs (waar bijna elke week over wordt geklaagd) deden het ook aardig goed. Jammer van die ene tegengoal. Winst had er echt ingezeten.

 

EDIT: Net de samenvatting gezien. Manu liet bij de gelijkmaker de Emmen speler gewoon weglopen. Hij bleef staan en deed helemaal NIKS! Dit mag Manu zich echt aanrekenen.

marcelfcg19-02-2023 om 09:52

En zo is er iedere wedstrijd wel weer een speler die het verkloot.

Bech tegen Cambuur, die Chalus tegen Volendam en nu weer Manu.

En we gaan weer gezellig analyseren tot het volgende week weer misgaat.

Repeterende plaat met een noodlottige kras.

TomOkker19-02-2023 om 12:09

Daar had ik geen 6 herhalingen voor nodig, Balker wordt verrast door de actie of beter gezegd geen actie van Manu.

Fleddiebedankt18-02-2023 om 22:38

Veel al gezegd over de oorzaaken... Alleen erger ik mij ook aan het publiek... We zijn vandaag gedegradeerd, en toch blijft het publiek maar juichen en aanmoedigen. Heel goed, maar is een flink fluitconecert misschien niet wat de spelers nodig hebben? Nu lijkt het mij inziens dat we het als suopporters ook wel prima vinden.

marcelfcg19-02-2023 om 09:54

Jij kent teams die beter gaan spelen als ze massaal worden uitgefloten door hun eigen aanhang?

Goldeneye18-02-2023 om 22:56

Diepe zucht. Een trainer die geen idee heeft hoe te reageren op een overtalsituatie (cadeautje van Te Wierik). Misschien een extra man voorin brengen naast Pepi: Kruger of Balker naar voren? Was de oude Westerhof in slaap gevallen en kon die dit niet doorgeven? Iedereen zag dat er niet genoeg duelkracht was in de zestien van Emmen. Deze verder aardige man had sowieso nooit moeten worden aangesteld voor de job van hoofdtrainer gezien zijn evidente gebrek aan ervaring en moet nu gewoon echt direct weer gaan doen wat hij wel kan. Beide assistenten stralen ook niks uit en lijken geen idee te hebben wat te doen behalve 'positief blijven'. Wat een aanfluiting. Op korte termijn is er een krachtige hoofdtrainer nodig.

Stadjer8118-02-2023 om 23:03

Het verschil is reeds 6 punten. Bijna de helft van ons totaal. Dit gaan we gewoon niet redden. Het doel nu is de playoffs halen maar die winnen we ook niet, die KKD ploegen zijn doorgaans hongeriger. Dat hebben we vorig seizoen ook gezien met Heracles.

Dijk18-02-2023 om 23:11

Brummie 

Rob197019-02-2023 om 00:45

Onze positivo's analyseren, onze oude posts, waarin dit scenario is voorspeld. Evenals onze trainer, die de ene na de andere analyse er op los laat, om te achterhalen hoe het toch allemaal verkeerd gaat.

Wij zijn op dit moment als laatste redmiddel afhankelijk van een wonderdokter, maar volgens velen was onze conclusie dat de Fc zwaar ziek was, zwaar overtrokken en totale onzin.

Een trainer is zo goed als zijn materiaal, ook zo'n vaak gehoorde dooddoener hier. In de praktijk geldt dat vaak niet voor goede trainers, en laten wij die nu net niet hebben, of gehad hebben. Ik ga ook steeds meer begrijpen waarom Buijs er geen spelers bij wilde, hij kende het boekje met namen van Fledderus, en die spelers hebben wij er dit jaar bij gekregen. 

En zo kan ik nog wel een pagina vullen.....het is in en in triest hoe onze club, in korte tijd door een stelletje amateurs om zeep is geholpen. 

Dijk19-02-2023 om 08:21

Welgeteld 1 speler die de boel nog op wilde jutten en er voor gaan Hove. 

De rest gelatenheid. Coaching die een fantastisch diploma heeft maar tot dusver het NIET voor elkaar gekregen en wedstrijd te winnen. Ja 2 oefen wedstrijden ergens in december. En zelfs de nederlaag tegen Almere gewoon op de zelfde voet verder gaan met een nederlaag uit tegen Excelsior. 

Nou laat dat de tegenstander van volgende week zijn. De hardnekkige optimist schreeuwt alweer nieuwe ronde nieuwe kansen 3 punten.

Zo triest oud voetballers Messaoudi en ter Wierik proberen Groningen nog in zadel te krijgen sportief trouwens want veel supporters dachten aan scenario welke oud voetballer van Emmen maakt de winnende ? Gelukkig is dat bespaart gebleven anders was het doek definitief gevallen. Nu nog heel dun draadje.

Maar gaan ze door met van der Rhee gaan ze geen wedstrijd meer winnen. Twijfel op de bank jeetje mina 4 coaches van der Rhee interview rtv noord. 

Er is berusting gelatenheid in dit elftal. Zie Manu 1 helft tegen Twente er voor willen gaan en daarna is hij ook door ijs gezakt.

Vraag me af waarom kijken over weekend heen tillen krijgt Willems een contract? Ik denk zelf dat hij zegt Groningen bedankt maar in dit zinkend schip wil ik niet mee de diepte in zoek nu wel een club die er beter voor staat. Heeft laten zien dat hij het nog kan. 

Gudde wil je nog wat zul je actie moeten ondernemen vraag advies van mensen die ommekeer per direct kunnen forceren.

 Goed weekend supporters.

 

 

Rob197019-02-2023 om 09:36

Goede kijk, Dijk.

Nu is Matthijs een beetje gevuld met wrok, misschien, maar in zijn voor en nabeschouwing legt hij alle pijnpunten bloot. In zijn mening zit precies het probleem, onevenwichtige selectie, matige inzet, leiderschap, dramatische trainers,( Arts, van der Ree), matige spelers, enz enz, maar dat is allemaal bekend, maar helaas doen de beleidsbepalers er niets mee.

"Als wij winnen van Excelsior zijn we nog steeds niet kansloos" en "wij hebben alles nog in eigen hand", dat is ook de waarheid, maar wel lachwekkend, en zo lang de beleidsbepalers nog steeds deze gedachtengang hebben, kunnen wij bijna de dag van de definitieve degradatie op de kalender invullen.

skjipke19-02-2023 om 08:40

Als het voetballend niet lukt, moet de bal in iedergeval richting het strafschopgebied van de tegenstander. Oorlog maken met spelers die daar geschikt voor zijn, zoals Kruger en Balker. Het lukt al 21 wedstrijden niet voetballend... dat gaat ook niet meer lukken in de komende 13 wedstrijden. Waarom is er geen ander recept?? Ligt het aan mij, of snap ik er helemaal niks van??

manus19-02-2023 om 09:20

Bijna iedereen in mineur hier, maar ik heb de eerste helft een leuke wedstrijd gezien met een goed spelende Irandust. Snap die negatieviteit niet; hij laat heel goede acties zien. Samen met Hove zorgt hij ervoor dat we veel vaker in de buurt van de goal komen, dan voorheen. Wat echt niet langer kan, is Maäta als verdediger. Hij is zeer gedreven vooruit, maar dan zijn de voorzetten weer waardeloos.
Tegen 10 man spelen blijkt overigens lang niet altijd een voordeel. De tegenstander gaat de bus parkeren en wij hebben geen Houtman, MacDonalds, Drenth of Van Dijk meer op de spelerslijst die vrijwel alle luchtduels wonnen. Los van het gegeven dat er zelden goede voorzetten komen, hoewel Dankerlui een lichte verbetering toont wat dat betreft.
Hoop dat Willems komt en het goed gaat doen. Of we het gaan redden, weet ik niet, maar er wordt veel beter gespeeld dan in het afgelopen jaar.

skjipke19-02-2023 om 09:39

Eens, maar het levert niets op. In deze fase gaat het om resultaat en niet om "beter voetbal dan voorheen"

Boerentrien19-02-2023 om 10:11

Mee eens. Irandust viel ook mij op in positieve zin. En voor de jonge Blokzijl neem ik mijn petje af. En wat er met Mätta aan de hand is? Die was aanvankelijk beter, maar nu valt hij helaas op in negatieve zin, hoewel hij hard werkt. . 1 punt is niet genoeg, maar we moesten zeker niet verliezen. Dat zag je terug in de slotfase. Zo jammer van de 2 geblesseerde nieuwelingen, daardoor kwam Manu ook niet uit de verf. Wat dat betreft zit het echt niet mee. 

Herman Badkuip19-02-2023 om 11:55

Sommige posters blijven wel heel erg in het duister zitten, heb best een aantal lichtpunten gezien gisteravond in de wedstrijd tegen Emmen. Thijmen Blokzijl speelt met de week zelfverzekerder en verdedigt erg sterk, Johan Hove is een middenvelder met een enorme inzet en veel drang naar voren. Oók Ricardo Pepi blijft de hele wedstrijd scherp en scoorde een prima goal! Irandust en Manu hadden hélaas niet de vorm van de wedstrijd tegen Twente, Määttä is als linkerverdediger veel te druistig, heeft een tomeloze inzet, maar maakt té veel onnodige fouten. Blijft een feit, dat wij Sörensen en Antman de komende wedstrijden zeker gaan missen, maar er komen ook weer spelers terug....Blijf 't jammer vinden dat Thom van Bergen géén speeltijd meer krijgt, verzaakt nooit, heeft snelheid en lef. Groot nadeel van FCG is het feit, dat wij niét gewend zijn aan het spelen van degradatie-wedstrijden, onze concurrenten Cambuur, Emmen, Volendam en Excelsior kunnen beter omgaan met de druk en spanning in dit soort wedstrijden. Niet al onze spelers weten hélaas wat er van hen gevraagd wordt in dit deze wedstrijden....maar wat niet is kan nog komen! Om te beginnen komende zaterdag thuis tegen Excelsior!

Dijk19-02-2023 om 12:44

Poster schemerlampje badkuip blijft hardnekkig positief. Nou gelukkig maar. Licht in de duisternis. 

 

Nevland19-02-2023 om 09:48

De kritiek op de trainer is meer dan terecht. Als je in een situatie komt dat je moet winnen moet je anders spelen. Spitsen er bij,achterin 1 op 1 en hoge ballen in de 16. Dat snapt toch iedereen met een beetje voetbalverstand.Waarom gebeurt dit dan niet? Westerhof is er toch ook bij?Die kan toch ook iets doen zou je zeggen... Juist als de hut vol zit met al het publiek er achter. Amateurs.

 

Nevland19-02-2023 om 09:48

De kritiek op de trainer is meer dan terecht. Als je in een situatie komt dat je moet winnen moet je anders spelen. Spitsen er bij,achterin 1 op 1 en hoge ballen in de 16. Dat snapt toch iedereen met een beetje voetbalverstand.Waarom gebeurt dit dan niet? Westerhof is er toch ook bij?Die kan toch ook iets doen zou je zeggen... Juist als de hut vol zit met al het publiek er achter. Amateurs.

 

TomOkker19-02-2023 om 12:20

Wellicht heeft dat ook te maken met dat wij geen steady verdiging hebben. Een Blokzijl is een goede speler maar speelt simpel en sober. Er waren 2 momenten waarin hij kon/moest inspelen en een moment dat de bal direct naar de hoogstaande back gespeeld had moeten worden. Er zit geen tempo in en dit heeft met ervaring te maken en dat kun je die jongen niet kwalijk nemen. Wat mij tegen viel is dat Manu 50 minuten onzichtbaar was. Dat heeft Emmen goed gedaan zullen we maar zeggen.

Milko4ever19-02-2023 om 09:59

Duidelijk dat we de gifbeker moeten leegdrinken tot de KKD. Ons groen-witte hart bloed en er zal aardig gedotterd moeten worden willen we weer terugkeren naar de eredivisie. Vanmiddag hoop ik voor t eerst in mijn leven dat Heerenveen gaat winnen. Van de onderste drie zijn wij de betere maar als we geen punten gaan halen is het over. Spelers halen lukt niet meer maar de sympathieke videoanalist moet echt vervangen worden. Je MOET winnen en bij rood tegenstander ga je aanvallend wisselen met nog 20 minuten te spelen. 

Het tegendoelpunt is een fout van Määtä. Daar een overtreding maken is superstom. Manu heeft geen bal direct onder controle kunnen krijgen. Hove is een prima versterking.

heb inmiddels geen vertrouwen meer in goede afloop.....

Snooze19-02-2023 om 10:57

Onzin. Misschien een lichte kater, maar op de wedstrijden tegen AZ en Ajax na, kunnen we alles nog winnen! Heb wel een iets beter voetballend Groningen gezien. Hopelijk zijn ze snel op elkaar ingespeeld.

TirolBeuk19-02-2023 om 20:29

Over 2 week Feyenoord?

campesino19-02-2023 om 12:34

De hoogst haalbare plaats is nummer 16. Volendam lijkt het lek boven te hebben en is definitief ontsnapt.  Cambuur en Emmen zijn net zo beroerd als Groningen, maar ook al worden we zestiende, in de nacompetitie worden we afgeslacht. Van de 6 aankopen voldoen er op korte termijn maar 2, hove en Bech. Bech doet voorlopig niet mee, dus moeten we het met dezelfde rommel doen als voor de kerst, maar zonder Duarte ( gebleseerd) Ter wierik ( bedankt voor het kadootje) en kasanwirho. Na de kerst heb ik 1 goede wedstrijd gezien tegen twente, voor de rest was het wel zeker bedroevend. De trainer weet volgens eigen zeggen ook niet wat hij moet doen....   Tsja, dan kan ik werkelijk niet begrijpen dat iemand nog positive aanknopingspunten kan vinden.

Wat is er trouwens met kruger aan de hand? Heeft die de vrouw van vd Ree gen**** of zo? Het is misschien niet een fantastische speler, maar ik begrijp niet dat hij niet eerder werd gebracht. Kan er zo 5 noemen die rijp waren voor een wissel.

BROMBEER19-02-2023 om 12:42

Ihandust  positief, bij het minste of geringste ligt ie op de grond te janken, ben er steeds meer van overtuigd dat de enige redding voor ons kan  zijn het duo buijs/ mathijs  is. Om er nog enig gif in te brenger,  met deze papzak langs de lijn is het einde oefening. Want als je als trainer naar 9 wedstrijden  met oa emmen, excelsior, cambuur, volendam, en zfs spakenburg je ploeg naar geen overwinning kan coachen ben je volledig ongeschikt!!!!En  manu was tegen psv al.om te grienen, maar wat hij gisteren oa bij die goal  deed en qua aannames was gewoon ongeïnteresseerd en slecht en ook hier geldt dus weer 1 zwaluw maakt nog geen zomer!!

Burdy19-02-2023 om 12:57

Er zal bij de jeugd toch wel een betere linksback lopen dan de huidige?? En hoe graag wil je winnen? Aanvallende wissen in de 89 min?  

Burdy19-02-2023 om 12:57

Er zal bij de jeugd toch wel een betere linksback lopen dan de huidige?? En hoe graag wil je winnen? Aanvallende wissen in de 89 min?  

Burdy19-02-2023 om 12:59

En met de huidige trainer gaan we het niet redden. Tot dus ver nog geen overwinning geboekt. En dat niet alleen tegen top ploegen. 

Marco19-02-2023 om 13:50

Een trainer die de juiste beslissingen neemt en soms wat opportunistische speelt voor de 3 punten is noodzaak.

Willems gaat de defensief helpen. Waarbij een goede defensieve middenvelder en rechtsback ook het verschil kan maken, regel dit Gudde. 

Het balbezit is er te weinig op gericht op het creëren van kansen. Met Pepi, Manu en Hove hebben we 3 spelers die makkelijk scoren. Een Pepi liep eerste helft meerdere keren weg uit rug van de tegenstander en vroeg om de bal, dan komt er niks. Suslov, Oratmangoen en Irandust lijken meer met zichzelf bezig, dan oog te hebben voor scorende spelers of bewust van hun taken als aangever. Suslov, Oratmangoen en Irandust moeten ze gewoon verbieden om nog op het doel te schieten, want ze scoren vrijwel nooit, terwijl de spelers die wel makkelijk scoren niet worden aangespeeld. 

Dan kun je beter kruger 3d / 16 wed. En Lundqvist 7 d / 60 wed inbrengen. Die scoren dan nog een enkele keer. 

Ieder doelpunt kan nu het verschil maken of we er in blijven. 

campesino19-02-2023 om 14:03

Zolang Duarte gebleseerd is, een middenveld met suslov, hove en kruger op 10. Hoef ik me ook niet te ergeren aan oratmangoen en pelupessy 

TirolBeuk19-02-2023 om 20:35

Suslov eruit , denkt dat ie superster is ,dus niet alleen maar egoïst , opzouten .

Dijk20-02-2023 om 06:30

Juist TirolBeuk tribune voor Suslov ga de wedstrijden maar na dat hij mee deed niet gewonnen !!!!!!!. Niet in belang fcgroningen maar dikke egoïstische droeftoeter denkt dat hij de superster is. Met zijn handjes in de lucht oh ben zo onschuldig. Wanneer hij op de grond ligt zo erg aanstellen of hij door de midden is geschopt. Geen enkele scheidsrechter trapt daar nog in. Alleen die van der Rhee. 

b.raatjes196619-02-2023 om 14:30

DUARTE trainde al weer mee met de groep dat is goed nieuws en nu JETRO WILLEMS erbij halen dan heb ik wel weer wat vetrouwen in fc Groningen 

Dijk20-02-2023 om 07:47

Bel MJF ff Raatjes dan ben jij ook vol vertrouwen, Jetro erbij halen mits hij nog wilt natuurlijk? Oeps MJF is er niet meer.

Boerentrien19-02-2023 om 14:40

Wat iedereen zijn mening ook is, we zijn nu wel 1 punt los van de onderste plek. 

Dijk19-02-2023 om 14:57

Ben je wel blij natuurlijk.

Boerentrien19-02-2023 om 15:04

Wie het kleine niet eert.......

TirolBeuk19-02-2023 om 20:36

Heeft honger als een peerd ????

Jantje19-02-2023 om 15:05

Groningen gaat 100% zeker degraderen dit jaar. voetbal wat ze brengen is gewoon heel matig. zie ze geen wedstrijd meer winnen dit voetbal jaar. 

TandyCx19-02-2023 om 15:22

Zou terecht zijn. Maar ook wel heel bizar als je naar de begroting en selectie kijkt vergeleken met de andere clubs uit de kelder van de competitie. 

Ik weet zeker dat je met een fitte Duarte meer punten had gehaald. Datzelfde geld trouwens voor Emmen als Kieftenbeld niet geblesseerd was. Maar ja als telt niet, maar toch ben ik van mening dat pech met blessures ook een rol speelt in de sportieve problemen.

Nachtwacht19-02-2023 om 15:38

Op zich geen slechte wedstrijd gisteren. We degraderen ook niet op deze wedstrijd. Oratmangoen zakte wel door het ijs gisteren. Veel te laag handelingstempo. Hopen dat Duarte snel weer kan starten en anders Sher daar neerzetten.

Hove is echt een geweldenaar. Vloog er de hele wedstrijd in en jutte ook zijn teamgenoten op

 

Het kan nog wel, de laatste wedstrijden tegen middenmoot ploegen zijn vaak onvoorspelbaar. Maar denk dat 16e wel het hoogst haalbare is

Japie-R19-02-2023 om 15:52

39 analyses,niet slecht voor de meesten die er geen snars van begrijpen. Gister, tegen Emmen was een prima wedstrijd, er werden zoals gewoonlijk de nodige fouten gemaakt maar dat is juist de sharme van voetbal. Perfecte spelers/clubs bestaan niet, zo ook FC-Groningen heeft zijn onvolkomendheden. Er wordt hier over een terugkomst van Buijs gesproken, alsjeblieft zeg, de grootbek niet meer in de Euroborg, please. Dennis moet gewoon de speler op de juiste plek neer zetten b.v Määtä als linkshalf, dan komt Manu ook beter aan de bal. Maar ja, ik hoor ook bij die 39 die er geen verstand van hebben. Het zei zo!!!!!

Herman Badkuip19-02-2023 om 16:25

Beste Japie-R, troost je maar met de gedachte, dat niemand er écht verstand van heeft! Iedereen geeft zijn óf haar mening en dat hebben we gewoon te respecteren. Maar één ding geldt voor ons allen.....we hebben allemaal 't beste voor met onze club FC Groningen!

Dijk20-02-2023 om 06:33

Teiltje

Oeleoptak19-02-2023 om 16:27

Dennis zet de spelers best redelijk neer. Alleen krijgt hij niet genoeg gif en discipline in dit elftal. Zodoende komen de spitsen niet in stelling en laten de verdedigers weer eens iemand vogelvrij staan. Op die manier win je echt nooit. Kick die fuckers eens keihard in hun hol Dennis. Vergeet de vaderlijke gesprekjes, de aardige schouderklopjes, het vriendelijke knikje. Schop de darmen uit hun lijf als ze zich niet aan jouw strikte instructies houden. Laten die achterlijke aardwormen zich panisch verbergen in de toiletpotten in de catacomben van de Euroborg. Als ze weten dat jouw wetten overtreden zijn. Laten ze fluisteren over Dennis the devil. Doe eens wat manneke!!!

De Generaal19-02-2023 om 17:26

De wedstrijd van gisteren had gewonnen moeten worden. Ik vond de instelling van de meeste spelers prima. Je zag wel de wil om te winnen en er werd ook vooral naar voren gespeeld. Qua spel zijn we op de goede weg, alleen de vraag is of het niet te laat is...

Je degradeert niet vanwege gisteren. De basis daarvoor is in de eerdere wedstrijden gelegd.

Ik ga de vrijdagavonden na de zomer alvast vrij houden.

Fugazi19-02-2023 om 18:14

Ik ben blij dat er mensen zijn die gisteren een goed spelend FC Groningen heeft gezien. Ik heb mij groen en geel geërgerd aan dat slappe zooitje. Het is toch niet om aan te gluren. Ze doen hun best wel (behalve Manu) maar ze kunnen er gewoon niets van. Je speelt gewoon tegen Emmen die ook heel slecht zijn en dan presteer je het om amper een kans te creëren. Tweede helft was schrikbarend. En laten we het aub niet over deze trainer hebben. Die snapt er ook geen reet van. Je ziet de radeloosheid van zijn gezicht afstralen. Als je niet snap wat je moet doen als je tegen 10 man komt te staan dan houdt alles gewoon op. Wat een druif is dat zeg. Onbegrijpelijk dat ons lot in zijn handen is gelegd. 

TirolBeuk19-02-2023 om 20:40

Helemaal mee eens , alleen bij de vriendjespolitiek doen ze niets , belachelijk .

Goldeneye19-02-2023 om 21:13

Mooi verwoord. Interview met van Van der Ree na afloop was ook niet best: gewoon geen enkele visie hoe dit om te buigen behalve een vaag verhaal over proberen meer kansen te creeren. Echter, als een trainer dat niet lukt tegen 10 Emmenaren, dan lukt dit althans hem in de rest van deze competitie ook niet. Dus: z.s.m (liefst deze week) een nieuwe trainer.

ChiChi19-02-2023 om 20:01

fugazi; ik ben het volledig met je eens!!!

ik vind trouwens dat Gudde, als hoofd verantwoordelijke, mede schuldig is.!!!

Japie-R19-02-2023 om 20:45

Als je alles op een rijtje zet waar het fout is gegaan dan kom je uit bij Hans Nijland, die heeft Mark-Jan fledderus en Danny Buijs aangetrokken en die drie mannen hebben het op hun geweten dat het nu zo slecht bij FC-Groningen gaat. Er wordt al het hele seizoen over degradatie gesproken op dit forum. Het is net of er een paar bij zijn die graag zien dat de club degradeerd, maar we hebben nog alle kans dit te voorkomen want als ik naar het speel programma kijk van onze "concurrenten"dan krijgen ze allemaal de top vier nog als tegenstander inclusief onszelf. Wij hebben PSV gehad maar komen Feyenoord en Ajax en AZ nog tegen. dus wanhopen is nog niet aan de orde. we hebben vaker voor hetere vuren gestaan en bedenk EEN GRONINGER GEEFT NOOIT OP!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hinderk19-02-2023 om 21:16

Net in alle rust Interview van der Ree met Noord even terug gekeken,wat een onzin kan die man in drieënhalve minuut uitkramen.

Vond eerste helft eigenlijk wel voldoende,tja creëren te weinig kansen en geven doelpunt te makkelijk weg,dan is het dus niet voldoende wat om deze voetbal elementen gaat het nu juist GEEN DOELPUNTEN TEGEN EN ZELF SCOREN, dus gewoon lulkoek.

En dan zeggen niet te weten hoe te wisselen had zelf niet het idee dat er iemand op de bank zat die een doelpunt kon scoren of die beter was als een speler die hij eruit haalde TRIEST.

Hoeveel onzin moet die man er wel niet uitkramen in bv een wedstrijd bespreking van een uur.

In het dagblad v/h Noorden doodleuk vertellen dat Willems moeiteloos meedoet HEEF DRIEKWART JAAR NIET GEVOETBALD, is toch te triest voor woorden .

Wie binnen de organisatie staat op en zegt tegen de trainer blijf jij de rest van het seizoen lekker thuis en ga met je oude opoetje lekker yahtzee spelen, en haal per direct een paar ervaren club mensen binnen.

Dijk20-02-2023 om 06:19

Mooi verwoord Hinderk een nachtkaars die uitgaat en naar de KKD gaat of ? Ze leren niet week in week uit.

Per direct ervaren clubmensen halen. SCHOKEFFECT.

MUITERIJ door ervaren clubmensen ACTIE 

BROMBEER20-02-2023 om 08:24

Van de ree is gewoon een  slappe lul, die gaat ons er niet in gaat houden, weg met die vent.

MFEgrunn19-02-2023 om 21:20

Dus handelen!! Om niet op te geven, i.p.v. het gedwee ondergaan en elke week te denken volgende week komt het vast wel goed! 

V/d Ree eruit, nu gelijk proberen schokeffect te bewerkstelligen. 8 wedstrijden op rij zonder winst, en bijna alles verlies. Onbegrijpelijke wissels en keuze. 

De toppers uit de jeugd erin, en slechte spelers eruit (Oratmangoen, Maata, Irandust), en met Pepi, Hove, Antman, Blokzijl, Verrips, Manu erin vol ervoor gaan komende wedstrijden. En Jetro Willems kan nooit slechter zijn dan Maata op linksback. Gooi maar toppers vd jeugd erin, zijn verbonden met FC, vinden het erger als FC degradeert dan Irandust, die rolt dan wel weer ergens naar een vage club in Azerbeidzjan of Roemenië. 

Herman Badkuip19-02-2023 om 22:04

Het kan komend weekend weer héél spannend worden voor de clubs onderin de eredivisie! Excelsior verliest vanavond met 3-0 van NEC en speelt zaterdag zonder aanvoerder El Yaakoubi [rode kaart] en misschien ook zonder de gevaarlijke spits Azarkan [viel geblesseerd uit] tegen FC Groningen. Excelsior en Volendam staan op 20 punten, Emmen op 17, Groningen op 14 én hekkensluiter Cambuur op 13 punten.....FC Groningen speelt tegen Excelsior, Volendam uit tegen NEC, Emmen thuis tegen Go Ahead én Cambuur uit tegen AZ! Komende zaterdag punten laten liggen tegen Excelsior komt ons héél duur te staan.......

Alf20-02-2023 om 00:37

Je hebt gelijk. Als we deze wedstrijd wel weten te winnen, maken we een serieuze kans nog in de eredivisie te blijven.

Dijk20-02-2023 om 06:37

Misschien Misschien Misschien Misschien zei de hardnekkige optimist schemerlampje badkuip

 

 

Oeleoptak20-02-2023 om 06:02

Lees dat Gonge in drie wedstrijden in de serie A al twee keer scoorde. Met hem zouden wevecht niet degraderen. Toch bizar dat je zo'n speler wegdoet omdat je zijn gedrag niet kunt handelen. 

Herman Badkuip20-02-2023 om 08:36

Kom aan Oeleoptak, Cyriel Ngonge is verleden tijd.....we moeten niet steeds terug kijken! De eerstkomende wedstrijd voor FCG is zaterdagmiddag half 5 Excelsior thuis! Dan moet 't gebeuren, Excelsior is onze laatste strohalm voor eredivisie-behoud!

Dijk20-02-2023 om 08:51

Nee vooruit kijken in de tegenwoordige tijd met deze hardnekkige optimist misschien misschien misschien laatste strohalm. Alles wat deze hardnekkige optimist zei een teleurstelling niks is uitgekomen. Deze hardnekkige optimist week in week uit belachelijk. Nu moet het weer gebeuren tegen Excelsior en dan tegen Feyenoord dan tegen AZ en ga zo maar door. Man ga lekker naar Heemskerck kijken nep groninger badkuip.

no guts no glory20-02-2023 om 09:57

@Dijk

Jouw reacties op Badkuip beginnen zo langzamerhand wel heel kinderachtig te worden. Niet iedereen is zo'n azijnpisser als jou. Laat iedereen in zijn waarde. En probeer het een beetje fatsoenlijk te houden. 

Dijk20-02-2023 om 10:05

Beste No guts no glory,  badkuip mag tegen iedereen wel wat zeggen en reageren kijk daar eens na. En prima als jij mij een azijnpisser noemt. Fijne dag No guts no glory. 

Beste badkuip vind het fijn dat je voor hem opkomt. 

Herman Badkuip20-02-2023 om 11:02

Beste no guts no glory, fijn dat jij je ook stoort aan de kinderachtige reacties van Dijk en ik geloof vast dat er meer posters zijn, die zijn flauwe manier van op de man spelen óók niet kunnen waarderen....Begrijp ook niet wat Dijk hiermee wil bereiken. Reageren op een post op een respectvolle manier, zonder andere posters te beschadigen, kan ik alleen maar waarderen. Natuurlijk reageer ik zelf ook op zinvolle posts van anderen, maar probeer dat wel op een waardige manier te bewoorden, zonder de poster te beschadigen! Verder doen de posts met persoonlijke aanvallen van Dijk mij weinig hoor, ik heb een olifantenhuid, dus kan er best wel tegen.....Vind 't alleen jammer, dat een poster op die manier zijn frustraties kwijt wil raken. Daar schiet volgens mij geen enkele fan van FC Groningen iets mee op.....En laten wij ons alsjeblieft bij het item houden, dat is veel belangrijker!

appie happie20-02-2023 om 14:52

Herman positivo  trek je niks aan van anderen wie dan ook!! Jij doet wat jij wil..

Dijkkie  niet op de man spelen..dat is niet leuk.

b.raatjes196620-02-2023 om 12:02

Ik zie nog wel kansen om erin te blijven we winnen zaterdag van EXELSIOR en sc CAMBUUR verliest van az fc Emmen moet tegen go ead eagels dat wordt ook geen makelijk opgaven en fc volendam moet uit naar nec dat is ook een moeilijke tegenstander voor fc VOLENDAM DUS voor fc Groningen is het nu de kans EXELSIOR draait niet goed en die hebben een rode kaart te pakken en wij halen JETRO WILLEMS erbij 

DanMan197120-02-2023 om 13:24

K zit momenteel toevallig in het Martini Ziekenhuis. Zag van veraf een (donkere) jongen binnenlopen. Kon niet goed zien wie het was. Worden de spelers in dit ziekenhuis gekeurd? Dan was het waarschijnlijk onze nieuwe linksachter Willems.

DanMan197120-02-2023 om 13:24

K zit momenteel toevallig in het Martini Ziekenhuis. Zag van veraf een (donkere) jongen binnenlopen. Kon niet goed zien wie het was. Worden de spelers in dit ziekenhuis gekeurd? Dan was het waarschijnlijk onze nieuwe linksachter Willems.

b.raatjes196620-02-2023 om 13:55

Inderdaad dat was JETRO WILLEMS ik zag hem ook

Roelofsky20-02-2023 om 14:33

Mister FC groningen Jan van Dijk moet als de bliksem trainer worden van de FC en maak dan gelijk Roy Beukenkamp technisch directeur en flikker het scouting team de deur uit...dit moet nu gebeuren anders zie ik het zwaar in...

Marco20-02-2023 om 15:56

Zou een goede contractvrije verdedigende middenvelder halen. Kasanwirjo is verkocht en Pepulessy zit op de bank.

Ook is een goed verdedigende rechtback nodig. 

 

Nevland20-02-2023 om 16:10

Retro heeft inmiddels getekend  volgen Stefan Bleeker

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!