Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen - Excelsior

Door Sven Heikens 23 reacties

Matchday! Vanmiddag om 16.30 uur trapt FC Groningen vanmiddag af in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Een wedstrijd die als laatste strohalm zal gelden om degradatie af te wenden. Bij een overwinning wordt het gat met Excelsior (op een veilige 15e plaats) 3 punten, anders blijft het gat tenminste 6 punten. Kortom, er moet gewonnen worden vanmiddag! 

De vermoedelijke opstelling: Verrips; Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Määtä; Oratmangoen, Hove, Suslov; Irandust, Pepi, Manu.

Duarte en Willems zullen vermoedelijk op de bank zitten.

Nogmaals, alleen 3 punten tellen vandaag! Come on FC! 

Reacties:
Bombarda779125-02-2023 om 01:02

Die borrels heb ik ook. Letterlijk en figuurlijk.

Je hoort die trainers altijd zeggen: we gaan van eigen kracht uit. Hoe kan het dat het systeem elke keer maar weer veranderd? Het FC Groningen DNA. Tja, wat is dat? Hard werken enzo. Als ik aan FC Groningen DNA denk, dan denk ik aan centrale verdedigers en centrale middenvelders. Je kunt daar heel wat flankspelers tegenover zetten, dat weet ik. En toch. Koemannen, Roossien, Van Dijk, Van Dijk (Jan, Virgil, Dominique, Gregoor, en waarschijnlijn nog wel een paar), Gall, Veenhof, ik vergeet een hele boel. Die lui uit de hoofdstad hebben 4-3-3 omarmd. Wat mij betreft is het FC Groningen DNA 4-4-2. Dat past bij de club. Maar wat het ook is, maak een keuze. En voer dat voor alle elftallen door, van jong tot het eerste. Dan heb je tenminste een DNA. 

Veel plezier morgen! Aan de supporters ligt het niet :) 

Herman Badkuip25-02-2023 om 08:13

Vanmiddag moét 't dan écht gaan gebeuren voor FCG....Vanaf 16.30 uur zal er weer een bijna uitverkochte Euroborg achter ónze jongens gaan staan! Zij schreeuwen met alle macht de spelers van trainer Dennis van der Ree naar voren én hopen dat onze spitsen tegen Excelsior eindelijk weer eens goed gaan scoren! Onze spelers, onze trainers, onze hondstrouwe aanhang verdient de eerste overwinning in 2023! Oók voor de sfeer op deze Boerenmachtsite zou 't geweldig zijn, als wij met zijn allen tegen half zeven kunnen genieten van een goed glas bier en/of wijn! Samen proosten op een geweldige herstart van onze mannen in 't groenwit en daarna nog méér punten pakken, óók tegen de topploegen Feyenoord en AZ! Weet zeker dat 't vanmiddag gaat gebeuren.....gisteren een overwinning voor onze Grunneger Bodem Beweging én vanmiddag is FCG aan de beurt! Mijn broer Euroborg voorspelt een 4-1 overwinning voor de mannen van trainer van der Ree en fluisteraar Hans Westerhof....ben zelf al blij met een kleine 2-1 overwinning! Natúúrlijk blijven wij met z'n allen achter de Trots van het Noorden staan, óók als 't in het begin even tegenzit, want ons plan B voor het laatste half uur is al bekend. Is het spel na een uur voetbal nóg niet naar ons zin, gaat Radinio Balker naar de spits én komt onze nieuwe leider Jetro Willems erin! Heel veel plezier allemaal, kop d'r veur en FORZA FC GRUNN! 

appie happie25-02-2023 om 09:03

Mogge

Ik ben fan van Slor..Hij zou zomaar het verschil kunnen maken.Komt zijn mannetje makkelijk voorbij en scoort ook meestal..in 021  dus waarom niet in t eerste!

Herman Badkuip25-02-2023 om 09:12

Goed nieuws Appie.....Kian Slor is er ook weer bij! Zal dat de ommekeer zijn?

Fugazi25-02-2023 om 09:29

Kon je de verleiding toch niet weerstaan Herman? Welkom terug. Ik ben blij dat je er weer bent ondanks dat ik het vaak anders zie dan jou . We moeten toch een keer weer eens gaan winnen. Laten we dat vandaag dan maar doen. Het is ongelooflijk dat wij nog in leven zijn dus maak het vandaag dan maar een keer waar FC. Ik doe niet aan een voorspelling maar het moet een winst worden vandaag. Niets meer niets minder. Komop FC.

Herman Badkuip25-02-2023 om 09:52

Yes Fugazi, Herman Badkuip is back on the Boerenmachtsite! De mediastilte is na drie dagen weer voorbij....het bloed blijft kriebelen. Gelukkig hoeven wij 't niet allemaal met elkaar eens te zijn, maar laten wij elkaars mening respecteren! 

Oeleoptak25-02-2023 om 09:58

Mooi Badkuip. Hoewel ik het ook niet altijd met je eens ben. Maar dat geldt voor alle posters :-))

Ik was met Willems begonnen, dat is in ieder geval een verdediger. Mooi dat Slor erbij is. Die zou ik nu wel eens willen zien spelen. Vond ik een jaar geleden niet echt slecht. 

En verder hopen dat Ree niet pas een minuut voor het einde wisselt als het niet loopt. 
Fijne wedstrijd iedereen. 

Rob197025-02-2023 om 10:48

Gisteren een verhelderend gesprek gehad met een liefhebber elders uit het land. En die begrijpt niets van onze afgegleden club, hoe kun je met deze spelers zo slecht staan.

Soms zit je in de situatie waarin wij zitten. Dit heb je als je in de top 5 wil spelen, of in de subtop a la Utrecht, mocht dit eens niet lukken, dan lig je uit deze groep, laten wij nu gevallen zijn in de onderste groep, en dan is kwaliteit niet altijd een garantie. Het kwartje valt maar verkeerd, maar deels door ongelukkige momenten, maar deze momenten hebben wel zijn oorzaken, deze oorzaken kennen wij nu allemaal wel, maar om dit te doorbreken, moet je wel slimme beslissingen nemen, of lef tonen.

Lef en iets durven, dat mis ik nu ook weer in de opstelling, stop met Maatta en van Gelderen, week in week uit hopeloos voetballend, deze twee zijn echt de zwakste schakels, en daar kun je ieder ander neerzetten, die ook op voetballen zitten, en zich misschien wel heel erg willen bewijzen.

Degradatievoetbal verlangt iets anders, maar deze bovengenoemde voetballers maken essentiële fouten, laat een ander deze dan ook mogen maken. Voor het ego van Maatta zou het een enorme deuk zijn, dat hij zijn plek af zou moeten staan aan Willems, maar het kan ook een zegen zijn (opluchting), en Willems in het veld kan ook weer een zegen zijn met ervaring end.

Er moet toch een weg te vinden zijn om ze aan de gang te krijgen. Hove is een mannetje die tempo en strijd kan bepalen maar dan moeten er geen verzakende spelers om zich heen lopen. Vol erop. Onervarenheid, mag volgens mij niet meer de reden zijn, alle spelers op Blokzijl na, hebben veel wedstrijden in de benen, die zouden toch echt wel van Excelsior moeten kunnen winnen. Over kwaliteit gesproken, ik zou niet met de kralingers willen ruilen.

Helaas kon dit niet in rijmvorm, maar ik ga er ook over nadenken.

Laatste toevoeging, Die Wormuth is hartstikke gek geworden, geen knoop gepresteerd, en heeft nu last van zijn imago, als het over zijn imago gaat, dan mag Groningen zijn onorthodoxe, filosofische denk-, werkwijze ook wel op straat gooien, want deze trainer heeft er helemaal niets van gebakken evenals onze huidige trainer. 

Nachtwacht25-02-2023 om 11:50

Oratmangoen mid-mid begrijp ik niet... heeft aangetoond tekort te komen.

Deze vroege wedstrijd maakt het weekend of vergalt het weekend volledig. 

 

appie happie25-02-2023 om 12:39

Ja met 3 punten wordt het een leuk weekend!!

Herman Badkuip25-02-2023 om 13:07

Het gaat vanmiddag écht lukken, Appie voelde 't gisteren aan zijn water,

óf blijven wij onverhoops toch weer zitten met een kater?

Wij blijven er met z'n allen nog steeds in geloven,

vanmiddag drie punten en we klimmen weer langzaam naar boven.

De spelers, trainers en onze trouwe aanhang gaan vanmiddag voor de drie punten,

hoop dat ons FC Groningen weer eens ouderwets gaat stunten!

Wij schreeuwen met z'n allen onze kelen schor,

voor de strijd van ónze spelers én de goals van Elvis Manu, Ricardo Pepi en Kian Slor!

Onze nieuwe leider Jetro Willems geeft het team van Dennis van der Ree méér zelfvertrouwen,

we gaan 't vanmiddag allemaal aanschouwen.

 

 

 

 

 

Japie-R25-02-2023 om 14:33

Ja Herman en daarna gaan we een feestje bouwen!!!!

appie happie25-02-2023 om 15:05

Nou de stemming zit er nu al goed in...

 

Als dat maar goed afloopt

Durovski25-02-2023 om 13:08

Vanmiddag tegen een club met een stadion van 4400 toeschouwers. Daar moeten we toch van winnen! Op naar de 3 punten Forza FCG!!

Metworst25-02-2023 om 15:44

Wie had dat gedacht: van een eenvoudig voetbalmiddagje tegen de zwakste club uit Rotterdam, naar bibberende knieen en een stadion vol hoopvol gezang!!! 

3 punten is de laatste strohalm, anders dalen we toch echt af naar de kkd. En kappen met die zwakke backs. Balker kan rechtsback, dat scheelt 1 zwakke plek.  Links zal Willems vast nog niet kunnen, zit er geen goede back bij de jeugd? 

Poah, wat spannend weer. Fijne wedstrijd allen

 

Oeleoptak25-02-2023 om 16:45

1-0

Nou doordrukken, meer opportunisme!!!

appie happie25-02-2023 om 17:06

Ik gun irandust een goal

Oeleoptak25-02-2023 om 17:11

Als het maar 2-0 wordt. Excelsior komt op. Ze moeten de druk naar voren houden!!! Balletjes achterin rondspelen, dan gaat het fout 

Oeleoptak25-02-2023 om 17:18

Van Gelderen vind ik toch echt minder. Speelt steeds terug terwijl er legio mogelijkheden zijn zelf op te rukken of naar voren te spelen 

appie happie25-02-2023 om 17:21

Ik wilde dat ook zeggen maar dacht  laat ik het positief houden..v Gelderen is de zwakste schakel..

Ik trek het terug..wat een redding net

En wat een goal!!

Herman Badkuip25-02-2023 om 17:21

Had zeker al 3-0 moeten staan, maar Excelsior heeft een prima keeper...Misschien lukt ‘t na de rust?

TomOkker25-02-2023 om 17:25

Balker legt wel heel veel risico in z'n spel, twijfel of vd Ree dat bedoelde :-) positioneel staat het goed Suslov doet wat hij moet doen en dan zie je dat een Oratmangoen ook lekker mee voetbalt. 

Herman Badkuip25-02-2023 om 17:28

Blijft spannend, tweede helft naar de fanatieke supporters toe...Nog meer druk zetten op het doel van van Gastel, dan moet ‘t lukken....

campesino25-02-2023 om 17:32

Ik vind eerder irandust lekker meevoetballe. En hove natuurlijk. Wat ik wel zou willen weten wat voor peppers Manu de eerste wedstrijd slikte, want toen ging hij als een trein. Helaas heeft hij die ingeruilt voor tranquilizers. Hij dloft als een ouwe over het veld

Oeleoptak25-02-2023 om 17:54

Ik neem mijn woorden over van Gelderen bij deze terug. Deze wedstrijd is een opsteker. Hoop dat het elftal ook tegen grotere machten deze energie kan brengen!

appie happie25-02-2023 om 18:05

We leven nog.

Bayco25-02-2023 om 18:19

Die hove 

 

Dat is toch echt wel een pareltje van rechterrijtje...nieuwe goudmijntje fc

Herman Badkuip25-02-2023 om 18:25

Gefeliciteerd allemaal....eindelijk een verdiende overwinning voor FCG!

Oeleoptak25-02-2023 om 18:32

Excelsior heeft amper kansen gehad. Dat was in de heenwedstrijd anders. 
We kunnen nu met een heel klein beetje vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet zien. Klein beetje maar hoor. Een enkele zwaluw maakt nog geen zomer. 

Herman Badkuip25-02-2023 om 18:36

Nou maar duimen dat Emmen, Cambuur en Volendam deze speelronde punten laten liggen!

TomOkker25-02-2023 om 18:40

Puike pot van de FC, als de bal wat vaker naar dezelfde kleur shirtje gaat dan wordt het voetbal een stuk makkelijker. Dit is lang geleden van 4 jaar toeval voetbal naar strijd en inzet en ook nog eens goed voetbal. Kom mij nu niet aan dat Excelsiot slecht was want dat dwong FCG ook af met inzet en duel kracht. Maar goed op naar de volgende wedstrijd want het wordt nog moeilijk zat. Wil toch een lans breken voor Määtä, die gast blijft gewoon gaan niet altijd goed of gelukkig maar dat hij wel wat kan moge nu wel duidelijk zijn. 

Bayco25-02-2023 om 19:16

Mee eens 

Maatta komt te kort maar compenseert dit met werklust . Ik denk wel dat tandem willems maatta manu erg leuk kan zijn

marcelfcg25-02-2023 om 22:06

Eens, die Azarkan was het na een half uur al helemaal zat van achter Maata aanrennen en liet hem maar lopen ha ha. Werd 2e helft zelfs gewisseld.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!