Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen pakt eindelijk weer eens de winst en ontdoet zich met 3-0 van Excelsior

Door Redactie 34 reacties

Fantastisch nieuws uit de Euroborg! Eindelijk weer een een winstpartij voor FC Groningen en dat sinds 23 oktober! De ploeg kwam binnen een kwartier via Hove op een 1-0 voorsprong en verzuimde voor de pauze om verder uit te lopen. Gelukkig kreeg het deze ronde geen verkeerd vervolg. Na de rust kwam het snel op 2-0 door Pepi. Een ruime twintig minuten voor tijd scoorde Van Gelderen de 3-0 waarmee de zege nog meer glans kreeg. Door deze overwinning komt FC Groningen op gelijke hoogte met FC Emmen dat zondag thuispeelt tegen Go-Ahead Eagles. De Kralingers die vijftiende staan hebben drie punten meer. 

eerste helft
De eerste opwinding ontstond na een goede interceptie en passeer beweging van Määttä die een aanval kon inleiden via Pepi met een uiteindelijke schietkans voor Suslov dat bijtijds werd gekraakt. In de dertiende minuut vond Irandust met een steekbal Hove die FC Groningen op een 1-0 voorsprong schoot.  

De Groningers kenden het meeste spelaandeel, de Kralingers kwamen er spaarzaam uit. Het wachten was of FC in staat was om de score verder uit te bouwen.

Na een half uur was Manu dichtbij een treffer maar zijn harde uithaal werd gekeerd door Van Gassel. Er kwam een mogelijkheid voor Irandust en er waren twee kansen voor Pepi met dito reddingen door Van Gassel. Op slag van rust kreeg Pepi een kopkans dat werd gered door Van Gassel. 

tweede helft
Het eerste gevaar van Excelsior kwam van Koopmeiners dat net op tijd door Van Gelderen onschadelijk werd gemaakt. De hoekschop werd naastgekopt. Direct daarna bereikte een diepe bal Pepi die zich ontdeed van een tegenstander en Van Gassel verschalkte, 2-0. De fase daarna kwamen er schietkansen voor Manu en Pepi die de paal trof. 

Met nog een klein half uur te gaan maakte Willems zijn debuut. Manu werd eruit gehaald. Kort daarna werd het 3-0 door Van Gelderen. De rechtsback leek zich in eerste instantie te verslikken in zijn directe tegenstander maar kon toch profiteren en uithalen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Duarte maakte na lange tijd van blessureleed zijn rentree, Oratmangoen werd eruit gehaald. Van Bergen en Dankerlui vervingen Irandust en Van Gelderen. Het laatste kwartier had weinig meer om het lijf. FC Groningen bleef de bovenliggende ploeg. Hove kreeg een publiekswissel, daarvoor terug Valente die na een tijdje in de ziekenboeg te hebben gezeten, nog een paar speelminuten kreeg.

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Määttä, Hove, Oratmangoen, Suslov, Irandust, Pepi, Manu  

Opstelling Excelsior: Van Gassel, Horemans, Nieuwpoort, Seymor, Tjoe-A-On, Koopmeiners, Naujoks, Baas, Azarkan, Agrafiotis, Lamprou    

Reacties:
Marco25-02-2023 om 18:50

Scorende spelers maakten het verschil. 

Hard gewerkt voor een resultaat. 

 Mooi debuut voor Jetro Willems. 

MFEgrunn25-02-2023 om 19:08

Heerlijk! Eindelijk de 3 punten en ook dikverdiend, eerste helft kon het al 4-0 staan. 

 

Hove een 10, wat een topspeler, Pepi goede drive, zelfs Irandust deed het goed. Nu doorpakken!!!

BROMBEER25-02-2023 om 19:20

Wat een genot johan hove!!! Veruit beste op het veld ...

Manu viel weer door de mand...

TomOkker25-02-2023 om 21:37

Laten we daar nu eens mee ophouden, jij valt hier sinds je eerste post al door de mand. Het is een team sport weet je nog?

Bas3825-02-2023 om 22:41

Je heb gelijk man vind manu ook niet veel toevoegen en tomkker lult met alle winden mee hier

TomOkker25-02-2023 om 23:37

Nou Bas als hier iemand niet met alle winden mee waait ....... enfin. Maar fijn om te lezen dat jij hier je onvermogen en onkunde in eén zin keurig weg zet. Heb je verder nog aanbevelingein of suggesties hoe het beter kan of blijft het bij zeiken zeuren papegaaien en roeptoeteren. Wellicht is het verstandig om morgen op de nuchtere maag even te reageren.

Herman Badkuip25-02-2023 om 19:28

Prima wedstrijd van een sterk FC Groningen, had na de eerste helft al 3-0 moeten staan, maar een uitstekende keeper Stijn van Gassel hield veel ballen tegen! Heb vanavond géén matige FCG-voetballers gezien, ook goed dat er weer spelers [Laros Duarte, LucianoValente] terug komen uit een blessure! Ook Jetro Willems en Thom van Bergen vielen sterk in, alleen maar goed voor onze trainer, die weer meer keuzes krijgt voor de komende wedstrijden! Jarige Thijmen Blokzijl speelde een foutloze partij, doet mij denken aan Ronald Koeman in zijn beginjaren. Isak Määttä speelde op het middenveld nog beter, dan als linkerverdediger....Johan Hove is een prima aankoop, geweldige techniek en drive naar voren en scoorde een mooie goal! Man van de wedstrijd was voor mij de verguisde Delaho Irandust, die de laatste wedstrijden écht het licht heeft gezien! Hoop dat FCG door deze overwinning afstand neemt van Cambuur én inloopt op Emmen en Volendam. 

appie happie25-02-2023 om 20:57

Määtä is op linksmid een goede kracht..laten we Suslov po de bank.Willems links achter.

Manu viel tegen weinig van gezien..zelfs v Gelderen speelde oké en goede redding en een doelpunt goed voor het zelfvertrouwen..

Feyenoord en Az krijgen het moeilijk tegen DIT fcGroningen...kijk nu AZ maar die hebben het niet makkelijk tegen Cambuur..

Iig kunnen we vooruit kijken..

Forza   en wat de supporters betreft,die krijgen.ook een 10 p van.mij.

TomOkker25-02-2023 om 22:07

Ik ben nooit fan van Suslov geweest maar zijn rol tegen Twente en vanavond tegen Excelsior is exact wat ik voor ogen heb, maar hij moet niet denken dat hij de beslissende (steek)pass moet geven, laat dat a.u.b. over aan een Irandust Hove of een Duarte. Misschien verklap ik hier ook wel eén van de problemen die speelt en hopelijk heeft gespeeld. Suslov loopt spelers domweg voor de voeten en Vallente heeft dezelfde geldingsdrang en dat aspect is nu niet bepaald hun sterkste punt. Deze 2 jonge honden kennen hun plek niet los van de kwaliteiten waarover beide spelers beschikken. Maar gezien het spel van vanavond denk ik dat het kwartje inmiddels wel gevallen is.

Groen hart25-02-2023 om 19:41

Genoten eindelijk weer nu kijken wat de concurrentie gaat doen .

Alf25-02-2023 om 19:42

Overtuigende overwinning tegen een (dat moet wel gezegd) zwakke tegenstander. Met dit spel zie ik de FC boven Excelsior eindigen. Veel aanvallen begonnen bij Irandust. Hij is een belangrijke speler voor ons. Ook op Pepi hadden de verdedigers van Excelsior geen vat. Complimenten aan van Gelderen. Hij maakte een heel belangrijke onderschepping toen een speler van Excelsior vrije doortocht had. Het had ook zo maar 1-1 gestaan kunnen hebben. Willems viel goed in. Echt een mannetje. Maar zijn truken bleven functioneel.

Hopelijk houden ze dit spel en de strijdlust vast.

Herman Badkuip25-02-2023 om 20:58

Komende twee uitwedstrijden tegen Feyenoord en AZ zullen waarschijnlijk weinig punten opleveren.....maar je weet maar nooit. Feyenoord speelt vóór de wedstrijd tegen FCG eerst midweeks nog een lastige bekerwedstrijd in Heerenveen....dat zal ze zeker krachten kosten! En AZ speelt dinsdag 7 maart een uitwedstrijd tegen Lazio voor de Conference League, vóórdat ze op zaterdag 11 maart tegen FCG spelen.....Gaan misschien spelers sparen voor de return tegen Lazio? De selectie van FCG wordt steeds sterker, misschien zijn Oliver Antman en Mads Bech Sörensen er dan ook weer bij?

Alf25-02-2023 om 21:38

Ze gaan geen spelers sparen, hoor. Daarvoor doen ze teveel mee om het kampioenschap. Hoogstens wat eerder wisselen.

TomOkker25-02-2023 om 21:51

Inzet van Hove is van de buitencategorie en over de inzet van Pepi verbaas ik mij elke wedstrijd weer. Wederom logische en begrijpelijke wissels. Ook duidelijk dat Retro nog tijd nodig heeft om meer speelminuten te kunnen maken. Van de Ree gewoon de komende 3 jaar voor de klas zetten.

Bas3825-02-2023 om 22:41

Ja man wie weet nog play offs europees voetbal??? 

Holwierde26-02-2023 om 10:15

Hij moet niet voor de klas ,maar op het veld staan haha

 

Oeleoptak25-02-2023 om 23:03

Nou Tom. Ik vind dat op basis van een enkel goed resultaat wat voorbarig. Ree heeft de nodige domme ingrepen gepleegd. Bijvoorbeeld het direct inzetten van die Tsjechische CV met zijn terugspeelbal, of het tien minuten voortijd bij een hoekschop twee verdedigers wisselen. Dus hij heeft nog veel te leren. Deze wedstrijd leek me foutloos. Aan de lijn was hij ook veel actiever nu. Maar het mag gerust veel meer wedstrijden goed gaan voordat ik een meerjarencontract zie zitten. Een positief punt vind ik trouwens ook dat hij nu aan het systeem vasthoudt. Dat geeft vastigheid voor spelers. 
Ten aanzien van de komende wedstrijden. Als je ziet hoe moeilijk Cambuur het AZ maakte vanavond zijn we niet totaal kansloos. Als de spelers er zelf maar in geloven en de aanval niet schuwen. 

TomOkker26-02-2023 om 09:00

Dit heeft niks met het resultaat van gisteren te maken, dit heb ik hier al vaker gezegd. Daarbij wil ik dit geen fouten noemen eerder een beslissing die verkeerd is uitgepakt. Maar goed vd Ree is niet jouw 1e keus. Ik zeg alleen wat ik er van vind. Ik vind dat hij met zijn weinige ervaring zich opvallend goed staande houd in een woelige en gekke periode waar de druk er vol op zit of staat. Hij heeft te maken met een zeer jong team en veel spelers die ingepast moeten worden een team dat fouten maakt en mag maken. vd Ree kan er niks aan doen dat de verwachtingen van de buitenwacht m.i. onterecht hoog zijn. ik heb in die paar wedstrijden al meer voetbal gezien dan de afgelopen 4 - 5 jaar. Daarnaast hebben de Beenhakkers, Hiddinks en noem ze maar op ook moeten leren van hun beslissingen. Zo dacht bijvoorbeeld Beenhakker na een late goal van Feijenoord in de Euroborg dat de wedstrijd gespeeld was maar FCG alsnog met de winst er vandoor ging.

Alberto126-02-2023 om 11:59

Ik ben ook zeker nog niet overtuigd van deze trainer. Door de terechte kritiek naar aanleiding van zijn late wissels vorige wedstrijd, waar hij overigens een slappe uitleg voor gaf, zal hij nu mogelijk op aandrang van Westerhof eerder gewisseld hebben. Maar dan nog mocht Manu te lang blijven staan en ook Irandust had er wel een kwartier eerder uitgekund. Jammer en ook bepaald niet slim was dat ze na de 3-0 het wat rustiger aan gingen doen. O.a. de voortreffelijk spelende Blokzijl vertraagde het spel  teveel terwijl we met een gretige Tom van de Berg er vol voor hadden moeten gaan om de 4 of 5-0 te maken. 
Maar je kunt niet alles hebben, het was een mooie wedstrijd. Weliswaar tegen ws de zwakste eredivisie ploeg.

TomOkker26-02-2023 om 12:16

Aanames en onderbuik prietpraat bevestigen de onwetenheid van sommige personen.

Japie-R26-02-2023 om 14:28

@Tom,

Ik ga helemaal mee in jouw betoog. Klein detail: Vind dat je Willems, als je hem bij zijn voornaam wilt noemen. Jetro in plaats van Retro wil schrijven, want zo heet de man nu éénmaal.

Nachtwacht25-02-2023 om 23:09

Broodnodige winst, maar ook zeer terecht. Groningen was vandaag een paar klassen beter dan Excelsior.

Blokzijl subliem vandaag en Irandust liet bij de eerste goal zien dat hij echt wel een hele fijne speler is. 
En zoals boven gezegd... Hove blijkt wel een directe versterking. 

 

De tackle van van Gelderen op de doorgebroken Koopmeinders was wel een hele belangrijke, zo kort na rust. 

Herman Badkuip26-02-2023 om 08:44

Terugkijkend met een positief gevoel op een heerlijke wedstrijd van ons FC Groningen in de Euroborg! Ook heel gunstig voor ons dat Cambuur en Volendam hun wedstrijd hebben verloren.....vanmiddag nog even kijken wat Emmen en Go Ahead tegen elkaar gaan doen. Een gelijkspel zou voor de spanning onderin wel gunstig zijn, al verwacht ik een kleine overwinning voor de Deventenaren. Voor FCG komen er twee lastige uitwedstrijden aan tegen Feyenoord en AZ, maar ook in die duels liggen er kansen om puntjes te sprokkelen.....Als wij maar niet zo naïef gaan voetballen als uit tegen Ajax en PSV, zou kiezen voor een iets behoudener concept, misschien een 4-4-2 met een versterkt middenveld? Zie vooral kansen tegen AZ in Alkmaar, zeker gezien de wedstrijd van gisteravond tegen Cambuur....Ben blij dat er steeds meer spelers terugkomen van een blessure en geef Jetro Willems de tijd om helemaal wedstrijdfit te worden! 

TomOkker26-02-2023 om 09:40

Haha gisteren stond Willems nog in je basis opstelling maar dat enthousiasme kennen we. Ik ben het met je eens dat we de strijd van gisteren en Twente minimaal nodig hebben om nog enigzins voor een resultaat te kunnen gaan. Alhoewel Fijenoord wel erg fysiek speelt zou ik zeker niet voor 442 gaan. Je moet voorkomen dat Suslov een Hove of een Irandust voor de voeten gaat lopen en je moet voorkomen dat Pepi op een eiland komt te staan. Ik ben dan ook voor 433 met Suslov. Zodra Kökcü ook maar met z'n ogen knippert  moet Suslov hem al in z'n nek zitten.  

Herman Badkuip26-02-2023 om 10:19

Dacht eerlijk gezegd dat onze Jetro al verder fit was en had weinig vertrouwen meer in Määttä.....moet eerlijk toegeven, dat onze jonge Noor mij tegen Excelsior positief heeft verbaasd! Speler, die er met veel enthousiasme invliegt en door zijn snelheid tegenstanders uit kan spelen....Nou alleen nog betere voorzetten, dan komt 't helemaal goed!

Bayern 26-02-2023 om 09:57

Lachwekkend dat het bij sommigen gelijk weer helemaal hosanna is hier. Tegen twente was dat ook. En de wedstrijden daarna was het spel weer waardeloos. Komende 3 wedstrijden zijn we al weer kansloos. Tegen Feyenoord, AZ en Heerenveen. En dat terwijl Emmen, Cambuur en Excelsior allemaal tegen elkaar of andere laaggeklasseerden moeten. Emmen kan misschien vanmiddag alweer punten pakken. Over 3 wedstrijden sta je weer op grote achterstand behalve van Cambuur wellicht. Maar dan sta je nog steeds op een rechtstreekse degradatieplek. En ook al zou je het redden om plek 16 te halen. Dan is het maar zeer de vraag of je tegen tot op het bot gemotiveerde KKD ploegen een vuist kunt maken. Ik vrees dat je al teveel hebt laten liggen tegen "gelijkwaardige" ploegen om het nog te kunnen redden. Als je vorige week tegen de 10 van Emmen had gewonnen wat natuurlijk gewoon had gemoeten dan had je misschien nog een goede kans gehad. Maar het is gewoon te laat en allemaal zo fragiel dat binnen een oogwenk het broze vertrouwen weer als een kaartenhuis in elkaar zakt. Ik hoop dat ik er naast zit. Maar dit draai je niet zomaar even om met 1 goede wedstrijd.

Herman Badkuip26-02-2023 om 10:15

Misschien heb jij gelijk Bayern, ik hoop dat trainer Dennis van der Ree en zijn spelers de komende wedstrijden anders zullen aanpakken als tegen Ajax en PSV....Tis allemaal koffiedik kijken, we zullen zien hoe 't verder gaat met ons FCG. In elk geval hebben wij weer een keer gewonnen, dat pakt niemand van ons af! Als wij er niet meer in geloven, kunnen we beter stoppen met voetballen....of niet soms?

TomOkker26-02-2023 om 10:18

Tja wat we allemaal hebben laten liggen of hebben laten gaan weten we inmiddels maar het is nu echt vooruit kijken en volle bak gaan. Je kunt toch niet ontkennen dat de ontlading gisteren groot was. Ja dat de komende 2 wedstrijden niet de makkelijkste zijn is voor iedereen wel duidelijk. Ja het wordt er na de winst van gisteren niet makkelijker op. We hebben gisteren strijd en goed voetbal gezien en dan kan een winst of verlies verlies het verschil maken. We kunnen azijn blijven pissen maar daar schiet niemand wat mee op. Daarbij kukkelde ik gisteren bijna van mijn stoel toen ik RKC op voorsprong zag komen en vooral de manier waarop. Er is hoop zullen we maar zeggen.

Nevland26-02-2023 om 10:41

Mooi om te zien dat Maatta op linkshalf veel beter in zijn kracht komt. De kerel stopt er flink energie in en blijft maar gaan naar de achterlijn.. Sommige deskundigen wilden hem van de reservebank doorschuiven vanaf de linksback positie....

Boerentrien26-02-2023 om 10:59

Ik heb ook genoten gisteren. Nu echt een TEAM gezien, dat er vol voor wil gaan, en geen los zand. En....degradatievoetbal zorgt wel voor een goedgevulde  Euroborg . Als er dan goed gespeeld wordt, zoals gisteren, zorgt dat voor een plezierige sfeer. Maar veel liever uit de degradatiezone uiteraard.

Fugazi26-02-2023 om 12:02

Ik ben eindelijk in staat om te reageren. Gisteren zo dronken als een aap geworden na eindelijk weer eens een overwinning. Manu vond ik de enige dissident gisteren. Werd in mijn ogen terecht gewisseld. Willems kan echt voetballen. Rustig aan de bal. Prima. Ik ben hier blij mee en hopelijk is het allemaal niet te laat. 

campesino26-02-2023 om 12:43

Met mijn geplaatste opstelling zat ik er niet als badkuip doorgaans helemaal naast. Gelukkig is Herman terug en hoef ik dat niet meer te doen. Met mijn voorspelling had ik het wel juist. Hopelijk komt mijn hoop ook uit dat we het vooraf ingecalculeerde/ gehoopte puntje tegen feyenoord of AZ pakken.

 

Herman Badkuip26-02-2023 om 13:58

Hahaha Campesino, volgens mij had jij gewoon mijn opstelling, gepost op 21-2 19.38 uur, overgenomen.....Geeft niet hoor dat mag altijd amigo!

campesino26-02-2023 om 12:57

Na het gelijkspel tegen twente liet ik me zand in de ogen strooien, of was de wens de vader vd gedachte, maar dat gebeurt me niet weer. Net als twente een offday tegen Groningen has, was excelcior buitengewoon zwak. Vooraf kwa intensiteit. Groningen en vooraf irandust kregen alle ruimte om rustig te kijken waar de bal heen te spelen. Emmen, cambuur etc zaten er veel dichter bovenop. Excelcior un deze vorm is degradatie kandidaat nummer 1.

Desalnietemin lijkt er bij Groningen een stijgende lijn in te zitten. Met hove, balker, Pepi, irandust en blokzijl lopen er ook spelers rond die wel kunnen voetballen. En dat kan alleen maar beter worden. Maatta op het middenveld/ linksbuiten is inderdaad een verademing. Die gast die blijft maar gaan en heeft zeker diepgang. Zeker in uitwedstrijden zie ik hem graag op de plek van Manu, die me vooralsnog niet kan bekoren. Willems trouwens ook niet. Leek Ter wierik wel, veel wijzen en doen, maar haalde de snelheid uit het spel en speelde veel terug. 

Het belangrijkste: we leven nog.

Herman Badkuip26-02-2023 om 14:03

Daleho Irandust is een technisch begaafde én hele slimme voetballer, die het spel goed ziet en hij strooit met ragfijne steekpasses voor de spitsen en opkomende middenvelders! Elvis Manu valt mij ook een beetje tegen, is volgens mij nog niet écht wedstrijdfit. Jetro Willems moet ook nog wedstrijdfitter worden, maar bracht veel rust in het spel van FCG én heeft een prima voorzet! Isak Määttä brengt veel meer als linksbuiten of linksmiddenvelder, blijft maar gaan, zijn voorzetten kunnen beter! Ben liefhebber van onze eigen talenten, Thijmen Blokzijl, Luciano Valente én Thom van Bergen! Thom valt steeds sterk in en brengt ook véél energie in de wedstrijd! 

Nachtwacht26-02-2023 om 16:51

Ik ben het met een aantal posters, oa Bayern en Campesino eens dat de overwinning nog niet veel zegt. Daarvoor was de tegenstander (en met name de stand-in van Yakoubi) te zwak. 

Uiteraard geeft dit wel hoop en zijn er wel positieve punten te benoemen. En ook fijn, het besef dat we Excelsior echt onder ons moeten kunnen houden na 34 wedstrijden. 

Ik moet een beetje lachen om de posters die zeggen dat Willems rust brengt. Hij nam inderdaad elke bal aan en ging op zijn gemak even rondkijken, maar dat is wat anders dan bewust temporiseren. Verdedigend werd hij amper nog onder druk gezet en aanvallend hobbelde hij mee. Meer heb ik echt niet gezien. 

Het sterke invallen van Thom van Bergen vind ik ook ietwat overdreven. Hij bracht eenzelfde energie als bv een Postema, maar heeft niet ergens echt het verschil gemaakt. Zelf vind ik dat hij, met name fysiek, nog niet goed genoeg is voor Gro 1. 

Al met al heb ik me prima vermaakt en heb ik met deze uitslag een topweekend, maar laten we realistisch blijven

Metworst26-02-2023 om 17:54

Ik ben het met jou, campesino en Bayern eens. Heb een leuke wedstrijd gezien en ben echt blij met de drie punten. Maar wat was dit een zwakke tegenstander, 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Irandust komt er eindelijk in, en Hove is een heerlijke speler voor ons, met daarbij de hard werkende en scorende Pepi. Willems was gisteren wel leuk hoor maar die wordt tegen betere tegenstanders aan alle kanten voorbij gelopen. 

Hopen dat ze kunnen stunten komende wedstrijden, en wat punten kunnen sprokkelen..

Bikkel 27-02-2023 om 07:30

Manmanman... wat een hosanna ineens! Natuurlijk hartstikke mooie overwinning! Maar vergeet niet dat de tegenstander ook heel zwak acteerde! En dat in de stand niks is veranderd.... maar dit geeft kleine houvast voor de laatste serie wedstrijden! Het kan nog wel... 

opa27-02-2023 om 12:32

Raar is dat als andere clubs winnen waren ze zo goed en Fc wint was de tegenstander zo slecht, kan dat niet zo zijn dat onze Fc er voor gezorgd heeft dat zij zo slecht waren, PSV was toen ook zo slecht omdat Fc won, 

Boerentrien27-02-2023 om 12:37

Precies!

hermank196927-02-2023 om 20:03

Dit zijn de eeuwige zeurders!

Roelofsky27-02-2023 om 12:40

Heb het idee dat de selectie meer in balans is... het was een fantastische wedstrijd afgelopen zaterdag. Onze FC was uitstekend op dreef en dit heeft niets te maken met een zwak Excelsior. Meer van dit soort wedstrijden en we hoeven niet te degraderen... op naar meer successen...

appie happie27-02-2023 om 21:30

Joey Kooij   dames en heren  zaterdag de scheids!!!!

5 uitroeptekens

Dat wordt smullen....maar niet heus..

Ik schat minimaal 1 x rood en 1 x penal tegen..die idioot is de slechtste fluiter die er rondloopt!!

Echt zacht uitgedrukt nog..

We wachten af.

Alf28-02-2023 om 00:21

Ik ken deze beste man niet. Hoezo is het zo'n slechte scheids? Als het maar geen thuisfluiter is...

appie happie28-02-2023 om 10:21

Deze ezelslul heeft ons al zeker 2x bestolen..met als grootste fout Fc twente thuis..rode kaart( en) en afgekeurd doelpunt.

Tevens heeft  hij zich de afgelopen weken " misdragen "op verschillende velden.

Nee dit is met afstand de slechtste scheids ooit daar was de " poedel" nog heilig bij..alhoewel ik me Heracles uit nog goed herinner..

grunn196728-02-2023 om 07:24

Dit is de grootste jan lul van het scheidsrechters korps, een wiedemeijer 2.0 (bedrijfspoedel van de knvb)

Gaat helemaal mee met Feyenoord en zeker door zijn schoonpapie. kijk mee eens even voor feyenoord zijn.

Ik erger me ook altijd groen en geel aan deze tuinfluiter met zijn arrogante kop.

 

Fan op afstand28-02-2023 om 08:42

Tuurlijk was de tegenstander niet 1 die ons tot op het bot heeft uitgedaagd maar toch ook dan moet je niet meegaan in de malaise van de tegenstander en dat hebben ze niet gedaan. Prima. Toch wil ik meegeven dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt. Laten we duimen dat deze vorm en inzet, samen met wat geluk ons behoedt voor degradatie.

Herman Badkuip28-02-2023 om 09:05

Nog even afwachten hoe Feyenoord uit de bekerstrijd met Heerenveen komt.....als ik trainer Dennis van der Ree was zou ik niet té veel gaan schuiven in de basisopstelling. Misschien dat hij kiest voor een versterkt middenveld met twee spitsen? En de scheidsrechter moet niet uitmaken toch? Of gaan we ons nú al indekken voor een grote nederlaag tegen de mannen van Arne Slot?

Eerst vanavond een mooie kwartfinale FC Utrecht tegen SV Spakenburg......daar hadden wij moeten staan! Onze nieuwe spelers (Antman, Sorensen, Manu en Willems) kwamen hélaas iets té laat naar de Euroborg.....

appie happie28-02-2023 om 18:45

Herman  Feyenoord  gaat ons vreselijk onderschatten..daar moeten we ons voordeel mee doen..ik zeg op weg naar 1 punt in de kuip..AZ draait ook niet zo lekker daar kunnen we wellicht ook scoren!!

Alles ondervoorbehoud dat we net zo of ongeveer zo spelen als tegen Excelsior of Twente laatst.

We krijgen tegen dit soort ploegen wel meer ruimte..en we hebben er nu de spelers voor.

 

Ik denk dat alles nog goed gaat komen..

Herman Badkuip28-02-2023 om 22:17

Denk niet dat Feyenoord ons zaterdag gaat onderschatten Appie, Nana Kasanwirjo zal de trainer van Feyenoord wel goed inlichten over FCG! Misschien dat de bekerwedstrijd van morgenavond tegen Heerenveen loodzwaar wordt voor de mannen van Arne Slot, reken op een verlenging en strafschoppen...Dat zou misschien een voordeel voor ons zijn. Zie meer mogelijkheden tijdens de wedstrijd in Alkmaar tegen AZ, zij missen veel belangrijke spelers en hadden 't ook thuis tegen Cambuur erg moeilijk!

Henk128-02-2023 om 20:49

Het worden lood- en loodzware weken en wedstrijden. Ik hoop vurig op minimaal plek 15.... gezien het programma het maximaal haalbare schat ik zo in....

Alf28-02-2023 om 21:05

Wie weet hebben we een mazzeltje als de licentie van Vitesse wordt ingenomen omdat ze voor het volgende seizoen nog geen stadion hebben?

Herman Badkuip28-02-2023 om 22:10

Wij hoeven ons niet te schamen voor de bekernederlaag tegen SV Spakenburg, want zij blijken échte cupfighters te zijn! Verslaan FC Utrecht met 4-1 in de Galgenwaard! Denk dat Ajax, Feyenoord en PSV ook hopen, dat zij de amateurs bij de loting van zaterdag zullen ontlopen.....

Fugazi28-02-2023 om 22:15

We moeten ons nog steeds schamen hoor Herman. Net als dat Utrecht zich ook de ogen uit de kop moet schamen. Wanvertoning. 

Dijk01-03-2023 om 06:14

Helemaal met je eens Fugazi. Kijk naar wat de fc heeft gedaan tegen Spakenburg en kijk niet naar andere clubs. Was een wanvertoning.

Nu euforie (polonaise)na de wedstrijd tegen Excelsior was zeer zwak, eerst maar eens zien of de komende 3 wedstrijden 5 punten opleveren in strijd tegen degradatie. Focus op de laatste wedstrijden.

marcelfcg01-03-2023 om 14:16

We bevinden ons nu in goed gezelschap van Utrecht als cuplosers maar het is en blijft een historische afgang.

Daar doet het verlies van Utrecht niets aan af.

Herman Badkuip01-03-2023 om 19:07

Natuurlijk is het nóg steeds een schande, dat wij hebben verloren van de amateurs van Spakenburg! Maar goed, dat is geweest, belangrijker zijn de komende 11 wedstrijden in de eredivisie! Om te beginnen met twee lastige uitduels tegen Feyenoord en AZ! We gaan 't beleven.....

Herman Badkuip01-03-2023 om 22:10

Hoe is 't toch mogelijk, dat FCG superspits Thijs Dallinga zo'n 2 jaar geleden heeft laten gaan? Deze échte Grunneger scoorde in 2023 al 10 keer in 13 wedstrijden bij het Franse Toulouse.....En daarvoor schoot hij Excelsior met ontzettend veel goals uit de KKD naar de eredivisie! Tis toch niet te geloven, wat zijn wij met z'n allen blind geweest.....

marcelfcg02-03-2023 om 07:24

Dallinga is een prachtig bewijs dat de ontwikkeling van een jonge speler zich lang niet altijd laat verraden en dat data daarin niet meer dan een hulpmiddel mag zijn.

grunn196702-03-2023 om 10:22

Dit is enorme blunder van de toenmalige TD en Jeugdtrainers, zij zien hem elke dag en hadden toch iets van talent moeten zien.

Dit komt niet vanuit het niets.

Knap bij een club als toulouse zoveel scoren!

Nachtwacht02-03-2023 om 19:49

Bijzonder dat het de schuld van de TD en de jeugdtrainers is, terwijl niemand daarin Danny Buijs noemt

Marco02-03-2023 om 12:04

Vind dat Groningen inzake Dallinga de juiste keuze heeft gemaakt.

Dallinga wilde spelen.

Groningen koos voor JSL die voor 12,5 euro is verkocht.

Dallinga is voor 2,5 miljoen van Excelsior naar Toulouse verkocht. 

Groningen heeft door de juiste keuze 10 miljoen meer verdiend.

TD had een doorverkoop percentage kunnen bedingen, dan hadden we een paar ton extra kunnen krijgen, maar zeker geen miljoenen. 

Verder doet Dallinga het uitstekend, ook mede omdat Groningen hem de kans gaf om naar Excelsior te gaan. Zeer knap wat laat zien, maar hij is niet meer de speler die Groningen liet gaan. 

Alf02-03-2023 om 12:13

Het klopt volgens mij niet wat je zegt. Het was niet JSL versus Dallinga, maar De Leeuw versus Dallinga. De Leeuw kwam, Dallinga vertrok. En dat is wel een fout. Weliswaar had niemand de ontwikkeling van Dallinga voorspeld, maar De Leeuw was toen niet zoveel beter om het jonge talent Dallinga de deur uit te laten lopen.

Marco02-03-2023 om 12:37

Dallinga is in mei 2021 vertrokken. Kreeg van Groningen ook een aanbieding, koos voor Excelsior voor meer speeltijd. Is voor hem goed uitgepakt. 

Talent Remco Balk, die Ajax versloeg, ging naar Utrecht en degradeerd nu met Cambuur met 0 doelpunten en 0 assits. Als club is het ook moeilijk om te kunnen inschatten hoe spelers zich ontwikkelen. 

Herman Badkuip02-03-2023 om 19:46

Over zo'n 48 uur speelt FC Groningen in de Kuip tegen kampioenskandidaat Feyenoord. Uiteraard verwacht onze amigo Campesino van mij weer een prognose over de opstelling van FCG.....Ga een poging wagen: op doel een zekerheidje in Michael Verrips, achterste vier met Liam van Gelderen, Thijmen Blokzijl, Radinio Balker en Isak Määttä, op het middenveld verwacht ik Laros Duarte, Johan Hove en Tomas Suslov en voorin Delaho Irandust, Ricardo Pepi en Elvis Manu! Weinig verrassingen voor zaterdag, omdat ik verwacht dat Antman, Sörensen, Valente en Willems nog niet helemaal fit zijn voor een volledige wedstrijd.....Tweede helft komt Jetro Willems in het veld voor Tomas Suslov en schuift Isak Määttä door naar het middenveld! Wel fijn voor onze trainer Dennis van der Ree, dat hij zaterdagavond meer goede voetballers op de bank heeft zitten! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!