Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Feyenoord - FC Groningen

Door Redactie 10 reacties

Speelronde 24. FC Groningen wacht zaterdagavond een loodzware uitwedstrijd tegen een Feyenoord dat momenteel bivakkeert op de eerste plek en drie punten los is van Ajax. De Rotterdammers liggen volledig op koers voor het landskampioenschap en zitten inmiddels bij de laatste vier clubs voor de KNVB beker. Hoe anders is het daarentegen bij onze FC dat een zwaar mislukt seizoen ondergaat en alle zeilen moet bijzetten om niet onder de streep te eindigen? Daarbij zullen onze ogen eveneens gericht zijn op de resultaten van FC Volendam tegen FC Emmen, Excelsior dat Sparta op bezoek krijgt en Cambuur dat thuis speelt tegen Go-Ahead Eagles.

Eindelijk weer eens winst

Eén zwaluw maakt natuurlijk geen zomer. Het grootste pluspunt tegen Excelsior was dat (naast eindelijk weer eens winst en de aansluiting op plek 14,15 en 16) de overtuiging in het spel was terug te vinden met daarbij de meerdere mogelijkheden en kansen. De ontlading na de zege was groot. We zijn dan ook zeer benieuwd wat voor impact dit heeft gehad in de spelershoofden. Krijgt dit een vervolg? 

Over de opstelling kunnen we alleen speculeren. Positief is dat Duarte na een lange periode van blessureleed zijn eerste minuten kon maken tegen Excelsior, evenals Valente. Hoe fit zijn beide spelers en hoeveel minuten kan Willems maken? Ondanks dat meerdere opties zich nu aandienen voor Dennis Van Der Ree, gaan wij er vanuit dat de trainer zo min mogelijk wijzigingen gaat doorvoeren. 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Määttä, Hove, Oratmangoen, Suslov, Irandust, Pepi, Manu   

De verwachting op een goede afloop zal bij menigeen met een groen-wit op een laag pitje staan met in ogenschouw de eerdere afstraffingen dit seizoen in Eindhoven en Amsterdam. Dat neemt niet weg dat er elf finales resteren waarin het nog steeds mogelijk is te eindigen op een plek dat uiteindelijk voldoende is voor lijfbehoud. Te beginnen zaterdagavond om 20.00 uur!

COME ON FC!

Reacties:
Marco02-03-2023 om 20:23

Wat nodig is om te winnen:

1). Mentaal sterke spelers om druk te weerstaan

2). Fysiek sterke spelers 

3). Koelbloedig in benutten kansen

4). Slimme spelers 

5). Tactisch sterke trainer

6). Onpartijdige scheidsrechter en VAR.

Veel van bovenstaande ontbreekt, omdat ook de KNVB het bovenin en onderin spannend wil houden is het behoorlijk kansloos.

Er maar brutaal opklappen en op voorsprong komen. Misschien werkt de kampioenstress en vermoeidheid verlammend. Achteruit lopen is sowieso vragen om problemen. 

In mei 2007 schakelden we Feyenoord nog uit in de play offs voor Europees voetbal. Misschien moeten ze zich daaraan maar vasthouden, dat een resultaat mogelijk is. 

appie happie02-03-2023 om 21:02

Nr 6   is een ilusie  J.Kooij is de alleeerslechtste schieds ooit!Maar hij heeft nog wat goed te maken bijn ons

Ik denk dat 1 punt zeker haalbaar is.

De FC is op de weg terug..je weet het nooit.

Herman Badkuip02-03-2023 om 21:04

We gaan 't zaterdagavond meemaken Marco....zou wel heel verrassend zijn als de spelers van FCG er vanaf 't begin brutaal opklappen en snel de eerste goal zouden scoren! Daarna op de counter spelen, maar niet achteruit voetballen.....Denk dat Elvis Manu als oud-Feyenoorder zaterdagavond in een volle Kuip nog wel even wil laten zien, dat hij 't scoren niet verleerd is! Je mag toch verwachten, dat de spelers van trainer Dennis van der Ree zich niet zo laten wegspelen als in de Johan Cruyff Arena én Philipsstadion....Zou zelf een gelijkspel al een geweldig resultaat vinden!

TomOkker04-03-2023 om 08:38

1 - 0 is al geweldig Herman maar daar schieten we niks mee op. Een resultaat zou in mijn optiek een godswonder zijn daar ik geen Spakenburg achtige taferelen verwacht. Trouwens is die Chris de Graaf niet wat voor komend seizoen? Heeft geen probleem om op zondag te coachen.

Jantje03-03-2023 om 11:22

Verwacht de komende 5 wedstrijden dat er niet gewonnen gaat worden door de FC. verwacht een dik pakslaag zaterdag voor de FC 6-0

Marco03-03-2023 om 12:39

Doelsaldo ten opzichte van Emmen kan ook de doorslag gaan geven tussen degradatie of beslissingswedstrijd. 

Pakslaag is geen optie.

Herman Badkuip03-03-2023 om 14:09

Jantje ziet 't niet zitten de komende vijf wedstrijden....Zelf ben ik optimistischer, Feyenoord uit wordt héél lastig, AZ uit wordt een gelijkspel, Heerenveen gaan we pakken, Fortuna uit een gelijkspelletje én Utrecht thuis moet te doen zijn! Acht punten uit de komende vijf duels.....

grunn196703-03-2023 om 15:04

De bus parkeren en schade beperken, anders een pakslaag als tegen psv. Doelsaldo kan misschien nog doorslaggevend zijn tov emmen en excelsior.

Geen enkele illusie hebben dat er wat te halen valt, FC staat niet voor niets 17de en speelt een waardeloos seizoen.

Alles minder dan 3-0 is prima.

 

 

Durovski03-03-2023 om 17:54

Zo is het. Doelsaldo beperken en geen blessures en kaarten oplopen zodat je op sterkte bent tegen ploegen waar we wel een kans maken. Een klein verlies zou mooi zijn.

Herman Badkuip03-03-2023 om 19:12

Denk niet dat trainer Dennis van der Ree de bus gaat parkeren tegen Feyenoord als je naar de vermoedelijke basisopstelling kijkt....FCG met Jetro Willems op linksback en Isak Määttä als linksvoor, Elvis Manu als nummer 10 achter spits Ricardo Pepi en Delaho Irandust op rechtsvoor ziet er niet écht verdedigend uit! 

no guts no glory03-03-2023 om 23:30

Feijenoord zal zijn ex werknemer Dennis van der Ree er dankbaar voor zijn. Feijenoord heeft het moeilijker tegen een tegenstander die uit de bus parkeert en het veld klein houdt. Fysiek en qua dynamiek is Feijenoord superieur. Ze gaan het kampioenschap echt niet verspelen tegen Groningen thuis. Nederlaag zo klein mogelijk houden tegen zowel Feijenoord als AZ. Ons doelsaldo is al minder als dat van Emmen. Het is zo zonde dat we tegen onze directe concurrenten zo weinig punten hebben gepakt. Ben bang dat we na de wedstrijd tegen Heerenveen al 6 punten achterstand hebben op oa Emmen, Volendam en Excelsior. Dan staat de druk er nog veel meer op. Dan mag je niets meer laten liggen. Ondanks de positieve wedstrijd tegen Excelsior ben ik bang dat we het niet gaan redden. Ben al blij als we de playoffs gaan halen. 

TomOkker04-03-2023 om 08:29

Zo eindelijk een opstelling die er op lijkt. Of we hiermee een kans maken tegen Feijenoord, dat denk ik niet. Maar om met 11 man voor de goal te gaan liggen of zogenaamd 'de bus parkeren' is m.i. geen optie en meestal geboren uit angst. 

Kein geloel Fußbal spiel'n

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!