Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Hopen op een stunt in Alkmaar

Door Tom Kuiper 14 reacties

FC Groningen speelt zaterdag avond tegen AZ in Alkmaar. De Alkmaarders wonnen afgelopen dinsdag knap met 1-2 van Lazio en hebben dus een wedstrijd in de benen. Wellicht kan Groningen hiervan profiteren, de punten zijn namelijk brood nodig. 

FC Groningen

Rondom de selectie lijkt de laatste weken een positieve vibe hangen. Na de schitterende winstpartij tegen Excelsior werd helaas verloren tegen Feyenoord, maar wat opviel was dat het elftal niet opnieuw als een kaarten huis in elkaar zakte. 
Rondom de club is het onrustig op supporters-vlak. De politie weigert na een aantal 'incidenten' de supporters van FC Groningen te begeleiden naar uitwedstrijden. Hierdoor geld ook voor zaterdag (en de rest van het seizoen) een verplichte buscombi. Op dit moment zijn er al 330 kaarten verkocht. Noordtribune deed een oproep om desondanks de combi regeling alsnog af te reizen naar Alkmaar en zo het elftal te steunen in de strijd om degradatie. 

Directeur Wouter Gudde reageerde op de situatie in gesprek met RTV Noord.

AZ

Zoals gezegd won AZ in Rome. Een bijzonder knappe prestatie, waardoor het halen van de volgende ronde binnen handbereik ligt. Wellicht biedt dat FC Groningen mogelijkheden.

 

Reacties:
Marco09-03-2023 om 21:28

AZ had zeer veel moeite met het opportunistische spel van Cambuur. Wellicht maar de ballen blind voor het doel gaan slingeren, dan komen er vanzelf mogelijkheden.

Herman Badkuip09-03-2023 om 21:39

Schat zélf de kans, dat wij zaterdagavond tegen AZ in Alkmaar een resultaat halen hoger in dan tegen Feyenoord, als de wedstrijdinstelling van FC Groningen dezelfde is als in de Kuip! Verwacht niet dat trainer Dennis van der Ree veel zal veranderen aan de basisopstelling van FCG. Isak Määttä is er hélaas niet bij en Delaho Irandust waarschijnlijk ook niet....Onze verdediging zal niet anders zijn dan tegen de Rotterdammers, middenveld met uiteraard spelmaker Johan Hove, op links Tomas Suslov en een basisplaats voor Laros Duarte? Voorin zijn Elvis Manu en Ricardo Pepi een zekerheidje, de tegen Feyenoord sterk ingevallen Thom van Bergen verdient ook een plek op rechts! AZ mist achterin de nodige spelers [Beukema, Martins Indi, Dekker] door blessures én Sugawara is tegen FCG geschorst! De wedstrijd tegen Lazio én de reis naar Rome zal ongetwijfeld in het nadeel zijn van de Alkmaarders. Vermoeidheid van de spelers van het team van Pascal Jansen én het belangrijke, tweede duel tegen Lazio op dinsdagavond kan in 't voordeel zijn van FCG....Laten wij daar niet té veel op speculeren, onze spelers zullen 't zélf moeten laten zien! 

no guts no glory09-03-2023 om 21:45

Ik was dinsdag erg onder de indruk van AZ dat regelmatig Lazio van het kastje naar de muur stuurde. Het positiespel van AZ is vind ik het beste van Nederland.  Gelukkig zijn ze niet zo constant. Ben het met Marco eens, Cambuur had de juiste speelwijze tegen AZ. Ze hebben een hekel aan een ploeg die hetzelfde doet als AZ namelijk vroegtijdig druk zetten. Als we met man en macht voor het doel gaan liggen verliezen we waarschijnlijk ook. Hopelijk heeft AZ de wedstrijd van dinsdag nog flink in de benen. In ieder geval fanatiek en scherp beginnen. Ik hoop op een stunt. 

Milko4ever10-03-2023 om 08:31

Wedstrijden tegen AZ zijn meesal oké. We hebben alleen kans als Groningen met een goede instelling gaat spelen en AZ een mindere dag heeft. Was ook onder de indruk hoe ze Lazio bestreden. Daarnaast zijn ze te wisselvallig. We moeten hopen dat dit gaat samenvallen. Reken nergens op, elk punt is welkom. 

Nachtwacht10-03-2023 om 14:54

Normaal gesproken is dit een verliespartij en is AZ een maat te groot. De overwinning op Lazio zal ze een enorme boost geven. Hopen dat de wedstrijd tegen Lazio ook voor wat pijntjes, vermoeidheid en ongeconcentreerdheid zorgt.

Jammer dat we in deze wedstrijd niet over Maatta kunnen beschikken, want als AZ speler wil je in een week na een Europese wedstrijd liever niet tegenover een speler staan, die maar blijft rennen.

Gelukkig hebben we nu Willems die linksback kan staan. Rechtsvoor worden we wel gelijk een stuk minder met het uitvallen van Irandust. Hopen dat Antman snel fit is en dat het niet nodig is Kruger, Dankerlui, Suslov of van Bergen daar langer neer te zetten

 

Herman Badkuip10-03-2023 om 15:55

De schorsing van Määttä is zeker vervelend voor FCG, maar iedereen kun je vervangen. Denk dat Suslov zijn positie als linkshalf overneemt, Irandust zal wel vervangen worden door van Bergen, die het tegen Feyenoord goed deed óf misschien dat Kian Slor op linksvoor gaat spelen?

campesino10-03-2023 om 19:15

Dus volgens de knvb is de gele kasrt van maatta onterecht, maar hij blijft geschorst. Dus een dubbele onterechte straf. Ben ik nou gek.......

Japie-R10-03-2023 om 19:43

Ja,bij de KNVB wordt het steeds gekker. In plaats dat de schorsing wordt geseponeerd bieden ze hun excuses aan. Daar heb je wat aan, het kost ons wel een punt want ik ben er van overtuigd als Määtä was blijven spelen wij bij Feyenoord een punt weggehaald hadden. En dat allemaal door die onbenul Joey Kooy, vieze corrupte rothond.

Herman Badkuip10-03-2023 om 20:40

Nee hoor Campesino, jij bent écht niet gek, tis onbegrijpelijk wat de KNVB nú weer uithaalt! Ze vinden 't een foute beslissing van scheidsrechter Joey Kooij, maar de schorsing van Isak Määttä wordt hélaas niet teruggedraaid......Tis toch niet te geloven! 

Zullen we er weer een vermoedelijke opstelling tegenaan gooien?  Op doel Michael Verrips, achterhoede met Liam van Gelderen, Thijmen Blokzijl, Radinio Balker en Jetro Willems, middenveld met Laros Duarte, Johan Hove en Tomas Suslov en een voorhoede met Thom van Bergen, Ricardo Pepi en Elvis Manu! Mocht 't even tegenzitten dan hebben we voldoende mogelijkheden om te wisselen met een Florian Krüger, Ragnar Oratmangoen, Joey Pelupessy, Kian Slor, Luciano Valente en Aimar Sher!

Marco10-03-2023 om 20:34

KNVB hoefde er niet naar buiten toe op te reageren, netjes dat ze dit wel hebben gedaan.

Verder nu focussen op de wedstrijd met de spelers die wel beschikbaar zijn. Hopelijk kan Jetro Willems al een volledige wedstrijd aan. 

Herman Badkuip10-03-2023 om 21:11

Even off topic #   Zou Michael Reiziger een goede trainer voor ons FC Groningen zijn? Schijnt dat hij teleurgesteld is in Ajax, omdat hij na het vertrek van Alfred Schreuder géén hoofdtrainer van Ajax is geworden.....

campesino11-03-2023 om 08:06

Lijkt mij ook wel wat, maar mocht van der Ree Groningen erin houden, verdient hij wst mij betreft een tweede kans.

Marco10-03-2023 om 22:43

Als ik Groningen was zou ik tot aan de laatste speelminuut van dit seizoen het niet over trainers gaan hebben. Van der Ree heeft het vertrouwen gekregen en er is nu volle focus en energie nodig om in de eredivisie te blijven. We staan nog steeds op een directe degradatieplaats; de luxe om het over volgend seizoen te hebben ontbreekt, waarbij iedere kandidaat trainer eerst zal willen afwachten of dit seizoen nog goed gaat aflopen. 

Oeleoptak10-03-2023 om 23:00

Het zou zeer onverstandig zijn nu een trainer bekend te maken voor het volgend seizoen. Daarmee zou je de positie van Ree ondermijnen. Vergeet niet dat toen bekend werd dat Buijs zou vertrekken hij geen wedstrijd meer won. 

appie happie10-03-2023 om 23:39

Reiziger heeft een goede kop..past ook wel bij Groningen..maar of hij hoofdtrainer waardig is?

Ik zeg gelijk tegen AZ morgen...een punt is mooi...3 super  maar daar reken ik niet op.

BROMBEER11-03-2023 om 07:55

Dit zijn niet de wedstrijden waar we punten moeten gaan halen,  die komen eraan. Eerlijk gezegd denk ik dat we heel weinig kans maken,  tegen een sterk az.

Herman Badkuip11-03-2023 om 07:59

Als er al een kans is om kostbare punten van AZ Alkmaar af te snoepen, dan is dat zeker vanavond mogelijk,mits FC Groningen dezelfde wedstrijdinstelling heeft als tegen Feyenoord in de Kuip! Mijn vrouw Truus de Wit en broer Euroborg voorspellen een kleine overwinning voor FCG, zélf ga ik uit van een 2-2 gelijkspel.... Het team van trainer Pascal Jansen mist veel basisspelers en kijkt ook uit naar de wedstrijd van donderdagavond tegen Lazio Roma! Misschien liggen dáár onze kansen?

campesino11-03-2023 om 08:08

Het Punt wat we de laatste weken hebben laten liggen verdienden we tegen feyenoord. Laten we het vandaag dan maar pakken

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!