Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen komt snelle tegentreffer niet meer te boven en verliest met 1-0 in Alkmaar

Door Redactie 27 reacties

Het is vanavond niet gelukt om een puntje af te snoepen van AZ. FC Groningen kwam binnen vijf minuten op achterstand en was voor de pauze een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Na de rust kenden de Alkmaarders één uitgespeelde kans via Wijnands om de score te verdubbelen maar Verrips hield de ploeg in de wedstrijd. Het grote manco aan het spel van FC was dat er tijdens de tweede helft in aanvallend opzicht nauwelijks iets gebeurde. De ploeg kende vrijwel geen urgentie om een gelijkmaker te forceren en speelde feitelijk een kansloos tweede bedrijf.

eerste helft
De eerste bal van AZ op doel zat er ook gelijk in. In de vijfde minuut kon Karlsson opstomen, na een kap en draaibeweging drukte de aanvaller een meter of twintig af richting het doel van Verrips. De bal sloeg als een raket in - hoog in de verre hoek, 1-0. Wat een domper! Een paar minuten later schoot Wijnands hard naast. Het spelbeeld werd gedicteerd door de thuisploeg, de gasten kwamen mondjesmaat onder de druk uit.

De eerste kans voor FC ontstond na een kwartier uit een voorzet van Willems en het half wegwerken van Ryan, Suslov raakte de bal verkeerd en schoot de rebound ruim over. Kort daarna kon Munu uithalen op aangeven van Willems, de bal eindigde op de buitenkant van de paal. Daar bleef het voorlopig bij. AZ voetbalde gemakkelijker waardoor de Groningers vaak richting de eigen speelhelft werden teruggedrukt.

Tot aan de pauze gebeurde er lange tijd weinig. Aanvallen van de thuisploeg werden tijdig geneutraliseerd. Manu kreeg nog een schietkans maar de bal verdween ver naast het doel. Op slag van rust mocht Suslov aanleggen voor een vrije trap. Met grote moeite verrichtte Ryan redding. Aan de andere kant van het veld werd Verrips onder vuur genomen door Reijnders die attent reageerde.

tweede helft
AZ toonde tijdens de openingsfase na rust de meeste dreiging. Uitgespeelde kansen bleven uit. Tussen de bedrijven door probeerde Groningen tot een aanval te komen maar ballen werden vaak simpelweg ingeleverd bij de tegenstander.

Na een uur werd Duarte afgelost door Valente. In de 69e minuut was er een grote kans voor de doorgebroken Wijnands, Verrips bood een prima redding.

Met nog een kwartier te gaan een dubbele wissel bij FC. Willems en Van Bergen mochten naar de kant, Sher en Dankerlui kwamen daarvoor terug. Ook Kruger kreeg nog speelminuten voor Manu die in het tweede bedrijf weinig meer in het stuk voorkwam. Het eerste doelgevaar van FC kwam zeven minuten voor tijd via het hoofd van Kruger die voorlangs kopte. De echte wil om op gelijke hoogte te komen bleef uit, ondanks dat FC in de slotminuten meer op de speelhelft van AZ was te vinden.

Opstelling AZ: Ryan, De Jong, Hatzidiakos, Goes, Kerkez, Reijnders, Mijnans, Clasie, Odgaard, Pavlidis, Karlsson     

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Willems, Suslov, Hove, Duarte, Van Bergen, Pepi, Manu 

Reacties:
Johan11-03-2023 om 22:08

Op zich een prima pot gezien. Wereldgoal tegen. Weinig kansen echter maar wel veel inzet en dat moet de basis zijn. Komende wedstrijden Heerenveel is het erop of eronder. Geen excuses meer

Marco11-03-2023 om 22:15

Opnieuw geen punten.

Oefenen op aanvalspel.

Herman Badkuip11-03-2023 om 22:15

Jammer én onverdiend, dat wij tegen kampioenskandidaten Feyenoord en AZ géén resultaat hebben gehaald! Eerste helft heeft FCG best een aantal kansen op een doelpunt gehad met schoten van Elvis Manu en een gevaarlijke vrije trap van Tomas Suslov....wij hebben ons zelf vanavond te kort gedaan! Dan moet 't volgende week thuis tegen Heerenveen maar gebeuren! En de acht wedstrijden erna!

Dijk11-03-2023 om 22:20

Droom lekker verder de 9 wedstrijden. 

Oeleoptak11-03-2023 om 22:17

Het voetbal in stukken verbeterd. In de aanval vind ik het echter matig. Te weinig tempo, te weinig handelingssnelheid, te weinig scherpte. Aan het einde moet je een offensief ontketenen maar dat gebeurde niet. 
Trainer wisselt wel juist maar te laat. Hij is niet pro actief. 

Bayern 11-03-2023 om 22:27

Op naar de volgende nederlaag tegen Heerenveen. Angstgegner, en Groningen haalt dus op 1 of andere manier in 90% van de gevallen geen resultaat tegen Heerenveen. Ik kan het niet zien volgend weekend, voor de mensen die het wel kunnen zien. Veel plezier!

Dijk11-03-2023 om 22:30

Bedankt  hopelijk staan dan mannen in veld. 

no guts no glory11-03-2023 om 22:53

Ik snap niet waarom er niet wat opportunistischer gespeeld is in de tweede helft. Je had totaal niet het idee dat Groningen in de tweede helft ging scoren. Zo plichtmatig. Waarom Balker niet mee naar voren. Die kan ook goed koppen. Cambuur deed dat veel beter dan Groningen. 
Eerste helft vond ik positief, tweede helft erg matig. Tegen Heerenveen MOETEN we winnen. Hopelijk kunnen de spelers met die druk omgaan. Het zal in ieder geval in een kolkende Euroborg gebeuren. Ik zou zeggen: KOMT ALLEN. Lekker naar het stadion ipv achter het toetsenbord. 

TomOkker12-03-2023 om 14:41

Zit je hier nu doodleuk de analyse van Kwakman op te lepelen?

no guts no glory18-03-2023 om 02:06

Nee Tom okker. Dat kan ik zelf ook wel verzinnen. Loop al zo'n 50 jaar mee. Jij denkt dat je de almachtige analyticus bent. Probeer eerst maar eens een wedstrijd van de FC uit te kijken. Nepsupporter. 

TomOkker18-03-2023 om 08:04

Verzinnen zei je? Je verzint maar een end weg maar hier staat exact wat Kwakman vertelde. Trouwens nergens beweer ik dat ik er verstand van heb maar ik zie wel dat jij er de ballen van begrijpt.

BROMBEER12-03-2023 om 08:05

Ze hadden uit 1 van deze 2 wedstrijden een klein  succesje moeten scoren voor de teamspirit,  nu ben ik er van overtuigd dat we het niet gaan redden gvd.  En dit is zeker geen ploeg waar je de nacompetitie in zou willen qua onderschatting en zelfoverschatting 

Dijk12-03-2023 om 08:48

Nacompetitie zal een grote teleurstelling worden!!!!! Ze willen nog 5 wedstrijden winnen en hopen op een puntje en dat ze zich veilig spelen!!!! Hoe dan? Zolang die Suslov mee speelt zal er geen wedstrijd gewonnen worden. Ballen die hij aanspeelt naar medespelers zijn te hard en dus komen niet aan brengt constant met balverlies het team in gevaar andere spelers kunnen zijn fouten opknappen dit kost zoveel energie. Daarom komt er geen fatsoenlijke aanval over de flanken Pepi heeft gisteravond een wereldprestatie geleverd door contant te blijven jagen op de verdedigers van AZ (benieuwd naar zijn data). Maar in je eentje red je het niet. Sommige spelers zijn nu bezig zich in de picture te spelen voor nieuwe seizoen verstandig want wie wil KKD spelen? Ooit zei Jan van Dijk met promotie naar de eredivisie terug dit NOOIT WEER ! Je hebt nu 4 gewonnen hoe wil je in godsnaam nog 5 winnen en af en toe een punt pakken uitspraken Gudde. 

Ze hebben bloed geroken in de 2e helft maar de trainer niet met zijn staf ONGELOVELIJK. Toen AZ zich ging sparen 2e helft hadden ze van Bergen Suslov moeten wisselen. Orantmangoen en Kruger erin, Balker mee voorin. Nee van dit alles er werd weer gespeeld met pampers om. Sommige spelers wat de trainer vertelde vorige week de laatste 4 minuten van de wedstrijd en vandaag weer de eerste 4 minuten van de wedstrijd. 

Week in week uit wordt er niet van geleerd!!!!!!!!! En teamspirit die is er niet. Men was zo hoopvol na de wedstrijd tegen Exelsior nou daar wint iedereen van. Maar daar moet men niet na kijken mes tussen de tanden, bloed ruiken, over mijn lijk mentaliteit. Laat de trainer de wedstrijd 010 blijven herhalen!!!!! eN A.U.B. pampers af voor sommige spelers want die waren weer behoorlijk vol gescheten deze wedstrijd.

En dan kunnen de positivo wel zeggen weer zondebok ja inderdaad Suslov die brengt de fc in discrediet, tribune tussen de supporters op Noord rest van seizoen daar zal hij goed voor zijn. 

campesino12-03-2023 om 09:05

Eerste helft prima, tweede helft bagger. Ik zie 3 problemen. Ten eerste heeft Groningen te veel spelers die maar 1 helft optimaal kunnen spelen. Manu en willems door gebrek aan ritme, Duarte door lange blessure. En laat dat nou net 3 vd belangrijkste spelers zijn. Hu vervangers zijn allen zwaar minder. 

Ten tweede het gemís van irandust. Hij is de man vd eindpass. Brengt wat boetbalvernuft in de aanval. Van bergen drasft voorlopig leuk mee, maar dat is het dan ook wel 

Ten derde het gemís aan een plan. Het gemís van een pinchhitter, een stormram om op het laatst nog wat te forseren. Balker werd hier al genoemde of misschien die lange chalus als stormram inbrengen.

Ondanks het betere spel, baart me dit toch zorgen, want de komende tegenstanders zullen niet zo sterk zijn als AZ en feyenoord, maar ook niet zo zwak als excelcior. Want met 1 helft goed voetbal red je het niet en we hebben al eerder gezien, van een achterstand terugkomen zal niet vask gebeuren.

Herman Badkuip12-03-2023 om 10:05

Blijf na de twee wedstrijden tegen de titelkandidaten Feyenoord en AZ nog steeds veel vertrouwen houden in het team van trainer Dennis van der Ree! Natuurlijk zie ik ook wel, dat onze nieuwe aanwinsten Elvis Manu, Jetro Willems én spelverdeler Laros Duarte nog niet volledig fit zijn én dat Tomas Suslov gisteravond hélaas door de ondergrens zakte....Toch heb ik in beide wedstrijden voldoende lichtpunten gezien, die mij het gevoel geven, dat FCG het tóch gaat redden! Er komen nog 9 wedstrijden tegen min of meer gelijkwaardige teams aan en er komen nog meer spelers [Oliver Antman en Mads Bech Sörensen] terug van een blessure. Oók Isak Määttä zal er op links met zijn scherpe voorzetten tegen Heerenveen weer bij zijn, waardoor Tomas Suslov voor zijn basisplaats moet vrezen! Daarnaast de enorme steun van ons legioen, óók gisteravond tegen AZ weer een vol en fanatiek sfeervak, zal ons FCG het laatste zetje in de rug geven, dat het team nodig heeft! Alle laatste thuiswedstrijden in de Euroborg volledig uitverkocht en volle uitvakken bij de away-wedstrijden zal onze jongens een geweldige boost geven! Eens zal 't toch ook een keertje mee moeten zitten! Maar wij zullen met z'n allen dat geluk écht samen af moeten dwingen door volledig achter het team van FCG te blijven staan!

Fan op afstand12-03-2023 om 10:55

Wat we misschien vergeten is dat we ondertussen ook afhankelijk zijn geworden van mede degradatiekandidaten. Dus is het billenknijpen nog lang niet afgelopen. En helaas geeft mij dit alles nog niet voldoende vertrouwen. En het wordt tijd dat de voorwaartsen scherper in de afronding gaan worden en meer de mentaliteit van de dood of de gladiolen. Altijd blijven vechten voor een resultaat. 

TomOkker13-03-2023 om 07:44

Hoort er allemaal bij endat maakt het allemaal lekker spannend. 

skjipke12-03-2023 om 11:04

Leuk dat ze een beetje mee kunnen voetballen tegenwoordig, maar het leidt niet tot punten. Die ballen moeten naar voren... oorlog maken!!

Nachtwacht12-03-2023 om 11:20

Niet onverdiend verloren helaas, daarvoor was AZ gewoon te sterk. Zij konden het zich veroorloven na de 1-0 in te zakken en uit te spelen. Wat ik wel miste was de wil om AZ op te jagen en te vermoeien. Het tempo aan Groningen-zijde lag de hele wedstijd te laag.

Ik denk wel dat we het gaan redden. De rest van de wedstijden moet minimaal 1 punt opleveren en daarmee houden we Cambuur en Excelsior onder ons en kunnen we of Vitesse, of Volendam, of Emmen inhalen. 

Hopen dat Antman op rechtsvoor wat extra aanvallende impulsen geeft en/of dat Irandust snel weer beschikbaar is. 

Goldeneye12-03-2023 om 11:20

Het elftal zou nu net genoeg moeten zijn om er net in te blijven, maar Van der Ree blijft uit onervarenheid kleine, maar cruciale fouten maken, vooral wat betreft te laat en verkeerd wisselen. Gisteren ging de wedstrijd -niet voor het eerst- als een nachtkaars uit doordat er niet aanvallend genoeg werd gewisseld. Met deze verder erg aardige trainer gaan we het, ben ik bang, niet halen.

Fugazi12-03-2023 om 12:46

Ik heb net de samenvatting gezien en daarin leek het nog niet zo gek. Vooral de eerste helft. Maar goed. In de samenvatting zie je ook alleen maar de goede momenten. Kan er verder dus niets zinnigs over zeggen. Wie heeft trouwens bedacht dat wij in die verschrikkelijk lelijke shirts moeten spelen. Is echt niet om aan te zien. Afgrijselijk. 

no guts no glory12-03-2023 om 13:57

Eens, gelukkig maar 1 keer per jaar . Dit door kraantje Pappi ontworpen shirt. 

BROMBEER12-03-2023 om 14:40

Iemand die weet hoe het er met Oliver antman en bech sorensen ervoor staat 

Herman Badkuip12-03-2023 om 20:06

Afgelopen vrijdag hebben ze beiden voor 't eerst meegetraind...denk dat Heerenveen nog te vroeg komt voor Antman en Sörensen! Misschien gaan we hen weer op het veld zien begin april na de interlandbreak?

Fugazi12-03-2023 om 14:53

Ik had ergens gelezen dat ze weer mee getraind hebben eind vorige week.

appie happie12-03-2023 om 16:33

Ik heb na de 1-0  niet meer gekeken..was er helemaal klaar meer.

Heerenveen -Ajax net gezien..H' veen is niet te onderschatten volgende week..ze zijn levens gevaarlijk.Eigenlijk had hun gevaarlijkste speler er met rood af gemoeten vind ik.

Hopelijk zit het volgende week wel een x mee! Want we zitten echt ook in de hoek waar de klappen vallen.

We gaan niet degraderen..

Cambuur en Excelsior  gaan rechtstreeks..Groningen en Emmen Vitesse en Volendam gaan om plek 16..spannend dat wel..

 

Oeleoptak12-03-2023 om 17:13

Kijk nu Cambuur. Staan met 1-0 voor in Eindhoven. Nu 1-1. Maar die maken daar Iig een wedstrijd van. Dat vuur mis ik bij de FC. Ziet er allemaal nogal plichtmatig uit hier. 

Dijk12-03-2023 om 17:16

Ik mag verwachten dat psv wel doorgaat. 

TomOkker13-03-2023 om 07:48

Dit soort wedstrijden kun je niet met elkaar vergelijken. Bij PSV staat de druk er vol op en spelen op Simons na op badslippers.

Herman Badkuip13-03-2023 om 09:33

Bij veel clubs in de eredivisie staat de druk er zeker op.....In de laatste 9 duels een spannende strijd om beide play-offs [Europees voetbal én degradatie KKD], dús voor geen enkel team nog makkelijke wedstrijden! Voor ons komende zondag een thuiswedstrijd tegen een wisselvallig Heerenveen, dat nog strijdt voor plek 8. Onze concurrenten [Cambuur-Excelsior-Emmen-Vitesse-Volendam] hebben ook allen een lastig duel! Wéér een degradatie-kraker met Excelsior tegen Cambuur....Volendam, Emmen én FC Groningen spelen een thuiswedstrijd, die zij in deze degradatie-strijd écht moeten winnen om niet af te haken! Wel fijn dat onze wedstrijdselectie met de week sterker wordt met Määttä, Valente, Krüger, Antman en Sörensen er weer bij! 

GroenWit02013-03-2023 om 23:56

Waar komt dat vertrouwen in Antman vandaan? Ik heb hem maar een helft van een helft gezien (of nog minder) en vond hem wat licht. Beetje Tom van Bergen. Hij maakte één goede loopactie en rondde de pass van Hove mooi af. Maar verder? Hij is ook nog wat jong.

Had zaterdag het idee dat er een goede klik is ontstaan tussen Willems en Manu, die weten elkaar makkelijk te vinden. Vond het vreemd dat Duarte regelmatig tussen Balker en Blokzijl stond zodat Willems op links door kon schuiven en van Gelderen op rechts. Soort 3-4-3. Op zich leuk bedacht, maar ik heb toch in mijn hoofd dat Duarte de creatieve spelmaker is. Dus die wil ik verder naar voren zien. Misschien dat de dynamiek wat verandert is met de nieuwe mensen terwijl hij geblesseerd was. Liet ook Suslov de vrije trap nemen. Blij dat Valente weer minuten maakt, maar ik mis vooral Irandust.

Nachtwacht14-03-2023 om 10:10

Ik zag hetzelfde. De eerste helft zakte Duarte steeds tussen de beide cv's, waardoor er wel erg veel opzij en terug werd gespeeld. Precies wat de trainer niet wil. Ook wel raar als je Willems daarmee dwingt meters te maken, terwijl de man conditioneel nog niet op 100 procent zit. 

Ik had de indruk dat Duarte tweede helft hoger speelde, waarbij de andere middenvelders soms inzakten.

 

Voor komende wedstrijd verwacht ik Maatta wel weer terug in de basis, ook om achter van Ewijk aan te rennen (want Manu gaat dat niet doen). Ben benieuwd of dat ten koste gaat van Duarte, of van Suslov. 

appie happie14-03-2023 om 14:25

Suslov

Dijk14-03-2023 om 16:15

Inderdaad Suslov elke bal die hij speelt naar een medespeler te hard. Alles willen opeisen corner vrije trap o.a. Hove en Duarte hebben we daar voor rendement is waardeloos 1 goal dit seizoen !!!!!!!!!!!!! Rest van het seizoen maar mooi tussen de supporters staan.

TirolBeuk15-03-2023 om 21:26

Zeker ,Suslov is over zijn top .te egoïstisch en te onzuivere passes (als ie de bal al afgeeft) ,erg jammer maar mooi op de bank zondag en verdomme nu eens echt knallen ????

Fugazi16-03-2023 om 08:29

Ik vraag mij af hoe het nu met Sorensen is. Als die kan spelen dan zou ik hem opstellen en Balker weer op rechts zetten. Verder ben ik niet echt onder de indruk van Duarte. Suslov heeft veel meer gif om in deze situatie te spelen. Die zou ik dus wel opstellen. Groot gemis is de afwezigheid van Irandust er vanuit gaande dat die niet kan spelen. Is voor de aanvoer naar de spitsen heel belangrijk. Van Bergen komt in mijn ogen op dit moment nog tekort maar gaat er ongetwijfeld wel komen. 

Herman Badkuip16-03-2023 om 15:05

Vind Tomas Suslov té wisselvallig, sterk voor het team spelend in de uitwedstrijd tegen Feyenoord, matig té egoistisch tegen AZ! Sórensen en Antman niet té snel als basisspeler  brengen....Tegen Heerenveen misschien wat minuten maken en na de interlandbreak in de basis? Tegen Heerenveen niet te veel veranderen, Duarte kan nog meer minuten gaan maken, Suslov even banken en Määttä weer als linkerspits in de basis....Manu achter Pepi als schaduwspits. 

Mijn opstelling voor zondag thuis tegen Heerenveen : op doel Michael Verrips, achterhoede Liam van Gelderen,Thijmen Blokzijl, Radinio Balker en Jetro Willems, middenveld met Laros Duarte, Johan Hove én Isak Määttä, voorhoede Elvis Manu, Ricardo Pepi en Thom van Bergen. Na zo'n 67 minuten voetballen Willems, Manu en van Gelderen wisselen voor Antman, Sörensen en Krüger....Gaat Sörensen naast Blokzijl spelen, Balker op rechtsachter, Antman voorin, Krüger achter Pepi en Määttä linksachter......

campesino16-03-2023 om 22:26

Suslov in plaats van Van Bergen. 

Ok, suslov zoekr in balbezit regelmatig de verkeerde oplossing, maar werkt als een pasrd, verovert veel ballen en brengt wat gif in de ploeg. En bij van Bergen krijg ik een Postema gevoel.

Marco16-03-2023 om 20:10

'Fc Groningen gaat zich handhaven'

Ongefundeerde uitspraak van onze fc trainer in de vi. Individueel wel betere spelers, maar het veldspel ziet er onder zijn leiding plichtmatig en ideeloos uit.

Groningen zal nog enorm moeten knokken om degradatie te ontlopen. Zowel 2de helft tegen AZ, maar ook thuis tegen Emmen ontbrak een gezonde overlevingsdrang en opportunisme om iets te forceren. 

Het balbezit tegen Hveen zal er toch echt gericht op moeten zijn om de makkelijk scorende spelers doelkansen te gaan geven. Anders komt degradatie opeens heel dichterbij.

Herman Badkuip16-03-2023 om 20:50

Maar Marco, wat verwacht jij dan dat de trainer van FCG tegen zijn spelers zegt?  Jongens we stoppen er maar mee, we gaan 't toch niet redden dit seizoen....Nee natuurlijk niet, de trainer en zijn spelers moeten zelfvertrouwen uitstralen én vertellen, dat zij zich in de komende 9 wedstrijden zichzelf helemaal leeg moeten knokken om in de eredivisie te blijven! Te beginnen komende zondag thuis tegen Heerenveen vanaf het begin volop druk zetten op het doel van stampot Mous! En met zijn allen vechten voor de drie punten tot ze er bij neervallen!

TirolBeuk16-03-2023 om 21:14

Badkuip , zo denk ik ook . Maar het word tijd dat het ook eens eens een keer gaat lukken , we gaan het zien zondag en anders word het .....

grunn196717-03-2023 om 12:19

Laatste 14 wedstrijden 1 gewonnen, reden tot optimisme en handhaving

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!