Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen

Door Redactie 16 reacties

Zondagmiddag om 12.15 uur staat de derby van het noorden op de groen-witte speelkalender. Deze wedstrijd is in handen van Serdar Gözübüyük. De spanning neemt meer en meer toe want met nog slechts 9 wedstrijden te gaan heeft FC Groningen een aantal klinkklare resultaten nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Tijdens deze 26e speelronde speelt Excelsior thuis tegen SC Cambuur. FC Emmen treft Sparta Rotterdam. 

Blokzijl
Afgelopen donderdag kwam er via de clubkanalen fantastisch nieuws naar buiten dat Thijmen Blokzijl tot medio 2026 is vastgelegd, ondanks de belangstelling van andere clubs. FC Groningen heeft daarbij een optie om het contract tot 2027 te verlengen. Blokzijl die de hele jeugdopleiding doorlopen heeft en onlangs zijn 18e verjaardag vierde, debuteerde in de uitwedstrijd tegen Excelsior. De centrale verdediger maakt een geweldige ontwikkeling door en is door zijn goede prestaties vrijwel niet meer weg te denken uit de achterhoede. 

Corpus Den Hoorn
RTV Noord bracht deze week naar buiten dat er definitief geen plek is voor de uitbreidingsplannen van FC Groningen op Corpus. De club claimde acht tot tien voetbalvelden met als gevolg dat er voor de amateurclubs geen plek meer is. Deze claim blijkt uit onderzoek, in opdracht van de Gemeente Groningen onhaalbaar te zijn. De Gemeente is onder meer van oordeel dat breedtesport toegankelijk en inclusief moet zijn. Voor FC betekent dit dat de club het moet doen met de vier eigen velden en 2,5 andere velden die ze moeten delen met GRC en Groen Geel. FC Groningen heeft dit te accepteren of anders moet het vertrekken.

Weer een Boete
Minder goed nieuws was dat FC Groningen weer een boete kon aftikken van 5000 euro berichtte RTV Noord. Deze was vanwege de wanordelijkheden (bekers drinken en voorwerpen in het veld gooien) tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen Spakenburg. Deze boete is de derde in korte tijd, de eerdere 2 waren vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens wedstrijden. Om te voorkomen dat FC Groningen bij een volgende sanctie voor een (gedeeltelijk) leeg stadion moet voetballen, komt er een dadergerichte aanpak met als doel om incidenten uit te bannen. De huisregels worden aangescherpt, (gedeeltelijke) gezichtsbedekkende kleding is niet (meer) toegestaan, de mensen zullen worden aangesproken. 

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heerenveen zijn er controles. Er worden speciaal getrainde honden ingezet die vuurwerk kunnen opsporen.

De ziekenboeg stroomt langzaam leeg. Abraham, Irandust zijn geblesseerd. Onzeker is of Krüger inzetbaar is. Sørensen is inmiddels voldoende hersteld, ook Antman kan minuten maken. Määttä's schorsing van één wedstrijd zit erop.

De vermoedelijke opstelling: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Willems, Suslov, Duarte, Hove, Pepi, Manu, Määttä

Eerder in Heerenveen verloor FC Groningen met 3-1. De wedstrijd die lange tijd in evenwicht was werd tien minuten voor het einde in één minuut met twee (!) tegentreffers uit handen gegeven. Wat ons betreft de hoogste tijd voor een passend revanche!

COME ON FC! 

Reacties:
Marco17-03-2023 om 20:01

Winnen 

appie happie17-03-2023 om 20:02

De ommekeer is daar Heerenveen gaat ook niet lekker..

Die hebben ook moeite met hun spel...daarom denk ik dat we gaan winnen..met dezelfde  cijfers als waar we mee verloren aldaar.

Degraderen dat gaat niet gebeuren..

Jantje17-03-2023 om 20:47

Ik verwacht gewoon een nederlaag van de fc. excelsior wint dan tegen cambuur. en wordt gat zes punten.

Degraderen gaat gewoon gebeuren dit jaar ben ik bang voor . zo vaak wint de fc niet van Heerenveen.

MFEgrunn17-03-2023 om 22:47

Als deze niet gewonnen wordt, zit het erop. Dan is het over en uit. 

 

Volendam is vertrokken, Vitesse gaat er heus niet uit, blijft over FC Emmen, Excelsior, de FC, en Cambuur, waarbij die andere drie nog meerdere keren tegen elkaar moeten en er geregeld punten gepakt worden. Zie Emmen morgen ook wel thuis winnen van Sparta. En Excelsior wint morgen van Cambuur, dan wordt het gat te groot. Winnen van Heerenveen is een must, knallen 90 minuten lang!! En hopen op gelijkspel Excelsior Cambuur, en verlies Emmen. 

Herman Badkuip18-03-2023 om 17:23

Ben er niet zo zeker van dat Vitesse erin blijft hoor.....zij hebben nog steeds géén licentie om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen! 

no guts no glory18-03-2023 om 02:18

Helaas heeft Volendam gewonnen. Het wordt steeds lastiger. En de andere degradatie kandidaten spelen ook nog regelmatig tegen elkaar. Heerenveen thuis  wordt cruciaal. 

Fan op afstand18-03-2023 om 09:39

Een overwinning morgen is echt niet uitgesloten. Ondanks dat heb ik er echt nog een heel hard hoofd in. Zeker nu Volendam zich, zo te zien, mooi veilig speelt. En om niet rechtstreeks te degraderen heb je minimaal 3 clubs nodig die beneden je staan. Dus voldoende werk aan de winkel. Spelen zonder schroom en duimen dat een zege morgen de start is van een zegetocht welke eindigt in lijfsbehoud.

Herman Badkuip18-03-2023 om 10:10

Het blijft ontzettend spannend onderin de eredivisie....Volendam heeft gisteravond met 2-1 gewonnen van Fortuna Sittard en staat op 26 punten! Emmen speelt vanavond thuis tegen het verrassende Sparta Rotterdam, verwacht een gelijkspel, Cambuur en Excelsior spelen morgenmiddag tegen elkaar óók gelijk, Vitesse speelt thuis tegen PSV en zal géén punten scoren, dús FC Groningen zal morgen tegen Heerenveen gewoon moéten winnen om mee te blijven doen! Vind 't van trainer Dennis van der Ree geen slimme zet om Elvis Manu op rechts te zetten, zie hem liever samen met Ricardo Pepi in de spits en Thom van Bergen [tweede helft Oliver Antman!] op rechts.....Zou Tomas Suslov weer een keertje laten banken! Maar goed, wij staan langs de lijn en missen de knowhow van onze trainer Dennis van der Ree! Met de juiste wedstrijdmentaliteit én een volle Euroborg erachter gaan wij met 3-1 winnen van Heerenveen!

Durovski18-03-2023 om 14:05

Gewoon winnen van H veen. Moet zeker kunnen met deze opstelling en een weer beter gevulde bank. Een vol stadion, als een man achter onze FC. Knallen en op naar de 3 punten!!!

frankism18-03-2023 om 14:35

Wisselspeler Antman gaat het ook deze keer doen.

Hij maakt de winnende!

Boerentrien18-03-2023 om 15:59

Mijn Top 3 wensenlijst:

1. WINNEN!!!!

2. Geen vuurwerk/ongeregeldheden 

3. Leuke wedstrijd

no guts no glory18-03-2023 om 17:15

Er is in ieder geval weer een mooie sfeer actie op Noord voor de wedstrijd. 

Bayern 18-03-2023 om 17:23

Zoals ik 2 weken geleden al zei. De komende 3 wedstrijden ga je verliezen en de rest gaat punten pakken. Moeten allemaal tegen elkaar. En over 3 weken staan we er nog slechter voor. Tot nu toe is dat exact wat er gebeurt. Op basis waar van denken sommige mensen dat we wel even de punten gaan pakken tegen Heerenveen. Dat is en blijft een angstgegner net als Twente. Ik schat de kans op 3 punten morgen op ongeveer 10%. Dan kan je leuk meedoen de laatste wedstrijden, maar het heeft je exact 0 punten opgeleverd. En dat gelukje waardoor het dubbeltje wel een keer de goede kant op valt heb je niet en ga je ook niet krijgen. Dat is precies wat het "in de hoek zitten waar de klappen vallen" inhoudt. En met elke wedstrijd die er verstrijkt kom je zo dichter bij degradatie. Natuurlijk lijk je een selectie te hebben die op dit moment beter is dan de ploegen om je heen. Echter hoeven wij niet meer te voetballen tegen de ploegen om ons heen. De enige die volgens mij een nog zwaarder programma heeft als ons is Cambuur die toch al onder ons staat.

Ik heb er een heel hard hoofd in dat dit nog goed komt.

Herman Badkuip18-03-2023 om 17:26

Het programma van Emmen is ook niet misselijk hoor.....maar we moeten 't doen op eigen kracht en dát gaat gebeuren hoor! Eerst morgen een mooie overwinning op Heerenveen!

Nachtwacht18-03-2023 om 18:01

1000 procent geven en dan hopen dat het genoeg is.... 

Benieuwd hoe het middenveld nu staat, met Duarte.

Metworst18-03-2023 om 19:58

Wat een prachtig nieuws dat Blokzijl heeft bijgetekend. Voor Thijmen zelf en de club de beste weg naar succes. Een verstandige jongeman met een evenwichtige familie achter zich. Dat gaat helemaal goedkomen met hem. 

Voor morgen, t'  kan Friezen, t' kan dooien. Ik zet in op een kleine winst. Fijne wedstrijd. 

Durovski18-03-2023 om 20:43

Nog meer goed nieuws Emmen heeft met 0-2 van Sparta verloren. Dus morgen 3 punten dan komen we weer dichter bij. Forza FCG!!

TomOkker18-03-2023 om 21:44

Er komt nog veel meer goed nieuws alleen is het op dit moment voor sommigen moeilijk te begrijpen. Kom op mensen stop eens met dat negatief gedoe en gezeur of "zit het erop" gelul allemaal schouders eronder met z'n allen nog 9 wedstrijden te gaan, eris nog geen man over boord.

appie happie18-03-2023 om 23:53

Zo is het..positief blijven..anders kun je direct wel voor de trein springen

.morgen 3 en volgende week 3 punten en we staan 15de 

Herman Badkuip19-03-2023 om 08:50

Heel goed TomOkker, dát is de juiste spirit! Boeren geven nooit op!

Bombarda779119-03-2023 om 00:15

Die treinen rijden niet tegenwoordig. Dr op of aans gain vreten! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!