Terug

Deel deze pagina:

Italiaanse clubs geïnteresseerd in Luciano Valente

Door Redactie 4 reacties

VI bracht vandaag naar buiten dat Atalanta Bergamo, Bologna, Lazio, Salernitana, Sassuolo en Torino al langer gecharmeerd zijn van Valente en hem meerdere keren hebben gescout. Diverse Italiaanse bronnen verwachten dat FC Groningen binnenkort een eerste bieding kan verwachten. Valente die dit seizoen doorbrak in het eerste elftal stond tot in januari veelvuldig in de basis tot aan zijn blessure. De middenvelder die hersteld is en daarna weinig speeltijd kreeg ligt desondanks prima in de markt, ook bij clubs in de top van de Eredivisie. 

De meest serieuze interesse komt uit Italië, Valente beschikt over een Nederlandse en een Italiaanse nationaliteit en is jeugdinternational. Met het Italiaanse elftal Onder-20  (twee oefenduels) bereidt Valente zich momenteel voor op het WK later dit jaar in Indonesië.

Het contract van Valente is het afgelopen jaar verlengd tot medio 2026. FC Groningen heeft daarbij een optie voor een extra jaar.

 

Reacties:
marcelfcg22-03-2023 om 18:56

Fledderus even inhuren om dit klusje te klaren 

appie happie22-03-2023 om 19:14

Minsters 6 mio

Herman Badkuip22-03-2023 om 19:15

De talentvolle jeugdspeler Luciano Valente staat uiteraard als Italiaans jeugdinternational ook op de radar bij diverse Italiaanse clubs uit de Serie A! Lijkt mij nog té vroeg voor hem om nú al een stap te zetten naar het Italiaanse voetbal....Laat hem eerst bij FC Groningen nog even goed doorgroeien tot een vaste basisspeler als aanvallende middenvelder. Tijd uit de running geweest door een vervelende enkelblessure, maar zal in de laatste 8 wedstrijden vast nog wel van waarde zijn voor trainer Dennis van der Ree. 

Heb vanmiddag in de oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld nog vier talentvolle jeugdspelers van FCG [Kian Slor, Joël van Kaam, Jorg Schreuders en Fofin Turay] verdienstelijk aan het werk gezien. Goed voor de toekomst, dat deze spelers bij trainer Dennis van der Ree in beeld zijn! 

no guts no glory23-03-2023 om 22:41

Ik heb hem nu al liever dan Suslov of Duarte. Hij heeft namelijk WEL scorend vermogen en gaat in tegenstelling tot bijna alle middenvelders en aanvallers van ons wel diep. Ook nog een enorm loopvermogen. Onze zgn meer ervaren spelers laten het bijna allemaal afweten in de strijd tegen degradatie. Het is toch frappant dat een jeugdspeler als Blokzijl wekelijks prima presteert en constant is. Ik vond Valente voor zijn blessure al goed spelen. Zet Suslov maar eens een paar wedstrijden op de bank. Krijgt bij de analisten van het Dagblad van het Noorden ook wekelijks een onvoldoende. Iets wat wij op de tribune ook constateren. 

BROMBEER22-03-2023 om 21:10

wat ik zelf  heel bijzonder vindt is dat florian kruger zelfs met zoveel afwezigen , geen basisplaats heeft onder van der ree, raar toch voor een aankoop cam 1,2 miljoen euro. Is vast wat gebeurd tussen die 2

Rob197022-03-2023 om 22:04

Kruger schijnt veel naweeën te hebben van zijn Corona besmetting.

Dijk23-03-2023 om 05:59

Rob dat is inderdaad geen pretje.  Dan is het zeker bijzonder dat hij überhaupt nig kan spelen. Zal wel afgekeurd worden voor voetbal. Triest. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!