Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Groningen

Door Redactie 22 reacties

Na de interland onderbreking van een kleine twee weken pakken we de draad weer op voor de slotfase van de competitie. Met nog acht speelrondes te gaan neemt de spanning en dan met name onderin, meer en meer toe. FC Groningen gaat zondagmiddag op bezoek bij Fortuna Sittard. Voorafgaand speelt Cambuur op zaterdag thuis tegen FC Emmen. De volgende scenario's kunnen van stal. Mochten de Emmenaren winnen en Groningen verliest ontstaat er een gat van zeven punten en raakt plek 16 (het spelen van de nacompetitie) verder uit zicht... Mocht Cambuur winnen en Groningen verliest, dan neemt ons geplaagde groen-wit de rode lantaarn over. Schrale troost is dat de onderste drie plekken in punten (na dit weekend nog) dichtbij elkaar blijven. Beide opties zijn natuurlijk vanuit ons groen-wit perspectief zeer ongewenst, echter is het zeker denkbaar. Om uitzicht te blijven op plek 16, en als het kan een plaatsje hoger, is een zege meer gewenst dan ooit! Waar blijft de urgentie?

 

Korte terugblik Heerenveen
Ondanks de massale steun van het publiek stond FC Groningen binnen een half uur met 0-1 achter. De ploeg raakte daarna totaal van de leg en vergat (vooruit) te voetballen. Op slag van rust werd het 0-2. Tijdens de tweede helft kwamen de Groningers niet meer tot een geslaagde aanval met daarbij de verdere dieptepunten de veldbetreder en de klap op het hoofd van Willems toen hij de boel wou kalmeren op de Noordtribune. De daders zijn bekend. Daarnaast kan de club een stevige sanctie verwachten via de aanklager van de KNVB.

FC Groningen
Maar liefst negen Internationals maakten de afgelopen dagen minuten. Het gaat om Hove, Dankerlui, Blokzijl, Suslov, Antman, Sher, Valente, Van Bergen en Pepi waarbij El Tren meerdere keren doeltreffend was. Trainer Dennis Van Der Ree heeft beschikking over vrijwel alle spelers. Abraham is nog steeds geblesseerd.

De vermoedelijke opstelling: Verrips, Balker, Blokzijl, Sörensen, Willems, Duarte, Suslov, Hove, Manu, Pepi, Määttä

Eerder dit seizoen verloor FC met 3-2 in eigen huis van de Zuid-Limburgers. Een kwartier voor tijd kopte Gladon de stand in evenwicht en bacht de Fortunezen in de reguliere slotminuten op voorsprong. In de extra tijd scoorde Krüger 2-2. Noslin deed de Groningers uiteindelijk de das om tijdens de slotseconden.  

Met het statement via RTV Noord van trainer Van Der Ree 'als wij niet gaan winnen degraderen we' lijkt het ons glashelder dat er over urgentie om uitzicht te houden op een plaats dat uiteindelijk recht geeft op (in)direct lijfsbehoud, niet meer gesproken hoeft te worden. Aan de spelersgroep om het te laten zien! 

COME ON FC!

Reacties:
Marco31-03-2023 om 20:17

Do or die wedstrijd. 

 Hopelijk zien we het in de spelopvatting.

appie happie31-03-2023 om 20:51

Gewaagde uitspraak van v Ree!!of zet hij de boel op scherp..

Emmen zou niet moeten winnen van Cambuur en wij niet verliezen van Fortuna..dan is het status quo

Cambuur wint Fcg wint...dan komen we op 1 punt van Emmen...zou dat perspectief bieden?

Ik denk het wel...

Ach we zullen het zien zondag..

campesino31-03-2023 om 21:12

Appie, we moeten zelf punten pakken. En daar wringt nu net de schoen.  Normaal gesproken gaan we met nul punten terug naar Groningen. Heb er totaal geen vertrouwen in. Maar goed het blijft voetbal 

appie happie31-03-2023 om 21:57

3 p zondag...hoppa

En Bech Sörensen hoeft van mij niet persé te spelen..

Nachtwacht31-03-2023 om 21:21

Ik schrok even en dacht dat vd Ree zei dat als er niet van de Fortunezen gewonnen wordt, degradatie een feit is. Maar een weinig gewaagde uitspraak op deze manier: "Als wij niet gaan winnen, degraderen we". Geen speld tussen te krijgen... In de categorie van als we altijd alles verliezen worden we laatste

 

Hopen op een ommekeer en een flinke reeks... het kan nog

no guts no glory31-03-2023 om 21:22

Zal hij weer met Sörensen beginnen? Vond hem tegen Heerenveen uiterst onzeker en opbouwend erg matig. 

De Generaal31-03-2023 om 21:33

Balker en Blokzijl centraal achterin, van Gelder rechts en Willems links. Duarte en Hove op 6 en 8, Maata links en Suslov rechts. Peppi en Antman voorin.

Aantal in paniek gehaalde spelers lijken nu al overbodig/niet goed genoeg.

TirolBeuk31-03-2023 om 21:41

Als als , er zijn te veel mogelijkheden geweest ,ga nu eens winnen en door gaan zo moeilijk kan hetniet zijn ,maar ach het zal wel weer ...

Alf31-03-2023 om 21:59

Mooi dat Irandust weer kan spelen. Hij zorgt voor de nodige creativiteit. Zaak is Pepi goed te bedienen. Hij steekt in een bloedvorm!

Dijk01-04-2023 om 07:13

Fc gaat zo wie zo niet redden. De instelling van droeftoeter ree komt eruit omdat ze hem niet willen als trainer.  Het interesseert hem geen reet dat de fc degradeert. De instelling is bedroevend van sommige spelers en technische staf. 

En weer de egoïst Suslov bankengeen toegevoegde waarde, de rest van het seizoen. 

Durovski01-04-2023 om 09:17

Wanneer houten klaas Sörensen weer wordt opgesteld dan krijgen we weer hetzelfde als tegen Heerenveen een onzekere blunderende achterhoede en blijven de punten in Sittard. Laten we hopen op een punt of zelfs 3 en winst voor Cambuur. Dan maken we nog kans op handhaving.

Herman Badkuip01-04-2023 om 09:46

Hou m'n hart vast met Mads Sörensen als centrale verdediger.....Zet gewoon het vertrouwde koppel Radinio Balker en Thijmen Blokzijl centraal achterin! Op rechts liever Liam van Gelderen, want Balker is 't niet gewend om daar te spelen.....Linksachter uiteraard Jetro Willems, op het middenveld Johan Hove, Laros Duarte en Isak Määttä én voorin Oliver Antman op rechts, Ricardo Pepi in de spits en Elvis Manu op links! In de tweede helft voldoende mogelijkheden om uitgeraasde óf tegenvallende spelers te wisselen! Heb 't al eerder gezegd, van de laatste 8 wedstrijden moeten wij er zeker 5 gaan winnen! Met de steun van ons échte supporterslegioen moet dat zeker gaan lukken! Laat het duel in Sittard tegen Fortuna maar de eerste zijn! Forza FC Grunn, neem de drei punt'n met noar huus toa! 

appie happie01-04-2023 om 11:31

Herman ik denk er precies net zo over..Bech is niet sterk als cv!!balker is ook beter als cv..met blokzijl..gelderen was net goed bezig..zou hem er gewoon in zetten.En irandust!!

Sammy01-04-2023 om 12:08

Zie niet waar FC 5 wedsrijden moet gaan winnen maar je zult inderdaad meer dan 30 punten moeten halen om niet rechtstreeks te gaan degraderen.  Als een team niet draait zul je koppeltjes in het veld moeten hebben die elkaar kunnen vinden en begrijpen. Het voetballen als een kip zonder kop hebben we nu lang genoeg gezien. Maar als onze trainer nu in al zijn wijsheid besluit om wederom Balker en Blokzijl uit elkaar te halen mag hij van mij meteen in Sittard blijven. Van Gelderen die eindelijk een beetje een balletje begint te trappen ga je dan vervangen door Balker die geen rechtsback is en Sörensen zet je in het centrum die erg onzeker is. Weet niet wat voor wedstrijd die trainer gezien heeft tegen Heerenveen of was hij weer wat video's aan het bekijken.

Durovski01-04-2023 om 10:46

Badkuip, klinkt goed hopen dat het lukt.

Jantje01-04-2023 om 11:03

Ik geloof er niet meer in. wanbeleid gaat je kop kosten. volgende jaar nieuwe start maken. liefst zie ik wouter Gudde ook het veld ruimen bij de FC.

grunn196701-04-2023 om 12:20

Geloof er sinds het verlies tegen cambuur niet meer in. het wanbeleid van de afgelopen jaren kwam helemaal naar voren in de wedstrijd tegen hveen. Een derby en dan met z'n instelling spelen. Het is dat hv op 50% speelde anders was het een giga vernedering geweest. afgelopen 17 wedstrijden 1 gewonnen dit zegt genoeg over het wanbeleid van de afgelopen jaren. Blij dat het seizoen bijna over is. Dan maar naar het schakelprogramma kijken op vrijdagavond en op maandagavond tegen jong utrecht. Knap hoor met de 7de begroting en dan z'n puinhoop van maken. Met nieuwe technisch beleid heb ik ook weinig vertrouwen in, hoop niet dat langeler zich met het aantrekken van spelers mag bemoeien want dan belanden we van de regen in drup. Heeft er een puinzooi van gemaakt bij Pec, gevolg degradatie.

Laat ons weer eens juichen.

Japie-R01-04-2023 om 17:29

Allemaal bla,bla,bla. Gewoom afwachten is het beste,we kunnen er toch niks aan veranderen, Je druk maken is slechtvoor het hart.

appie happie01-04-2023 om 20:08

Slecht voor je hart ja dat wel..maar je kunt wel zeggen wat je er van vindt!! Niet dat het wat uitmaakt...maar je hebt het wel gezegd...dus!!

Herman Badkuip01-04-2023 om 20:56

Ach Japie-R, tis toch leuk, we doen net alsof wij verstand van 't spelletje hebben en geven onze mening.....je moet 't zien als een uitlaatklep van betrokken supporters van FCG! 

The Cottage01-04-2023 om 20:57

Zou mij niks verbazen wanneer er in het huurcontract van Sorensen een clausule staat dat hij een minimaal aantal wedstrijden moet spelen anders dient de FC een boete betalen aan Brentford.

Zelfde was met Itakura toentertijd.

 

Oeleoptak01-04-2023 om 21:54

Verschil met Emmen nu 7 punten. Too much. 

Bas3801-04-2023 om 21:57

Klaar emmen wint ongeloofelijk als je niet wint morgen is klaar denk ik wil nog beetje hoop houden maar dan telt alleeen 3 punten morgen

grunn196701-04-2023 om 21:57

Emmen en Excelsior veilig gespeeld voor directe degradatie.

Zijn we ook van dat gezeik af dat het onderin (directe degradatie) zo spannend is.

 

The Cottage01-04-2023 om 21:58

Morgen 18.45:Verdriet of blijven hopen 

Zeeman01-04-2023 om 22:02

Bij verlies of gelijk spel is het over en uit en uithuilen geblazen.

Oeleoptak01-04-2023 om 22:18

Ik mis Brummie

Marco01-04-2023 om 22:18

Emmen bleef vechten voor de overwinning, dat moeten wij ook doen!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!