Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht

Door Redactie 7 reacties

Met nog zeven speelrondes voor de boeg wacht vrijdagavond in de Euroborg FC Utrecht. Net als eerder tegen Fortuna SC en SC Heerenveen, een tegenstander - waarin FC in goede doen niet opzij voor hoeft te gaan. Echter gelet op de huidige sportieve neergaande spiraal waarin FC Groningen verkeerd, lijkt iedere wedstrijd dit seizoen op voorhand kansloos. Hoe dan ook, de wedstrijd moet worden gespeeld en de omslag om de komende weken voldoende punten bij elkaar te schrapen, lijkt verder weg dan ooit...

Wouter Gudde
Algemeen directeur Gudde is van oordeel dat FC Groningen degradatie nog kan afwenden met Van De Ree als trainer. Wel is het een heel stuk moeilijker geworden vertelde Gudde (onder meer) in de RTV Noord Podcast de Koffiecorner. 


Thijmen Blokzijl
Centrale verdediger Blokzijl is de komende zes tot acht weken uit de running. Diep in de tweede helft tegen Fortuna Sittard raakte de verdediger geblesseerd tijdens een duel naar wat later bleek een scheurtje in de enkelband. Het is nog maar de vraag of Blokzijl dit seizoen nog in aktie komt. Zelf hoopt de verdediger dat hij de laatste wedstrijd er weer bij is.


Jetro Willems
Eerder deze week kwam er nieuws naar buiten dat er een inval is geweest in een pand dat verhuurd wordt door Jetro Willems. In de woning werden twee mannen aangehouden waarbij twee vuurwapens in beslag zijn genomen. Aan RTV Noord vertelde Willems dat hij wel wist aan wie hij het pand verhuurd had, maar de personen verder niet kende. Willems die meerdere panden verhuurd laat weten dat hij in shock was omdat het huis zijn eigendom is en zijn naam ermee in verband wordt gebracht. Willems heeft duidelijk gemaakt dat hij met het voorval niets van doen heeft. 

Geblesseerd: Abraham en Blokzijl

De vermoedelijke opstelling: Verrips, Van Gelderen, Balker, Sørensen, Willems, Hove, Suslov, Duarte, Manu, Pepi, Irandust

FC Groningen opent vanaf 18.00 uur twee supporterspleinen. Supporters kunnen daar terecht voor een hapje en een drankje. Het stadion opent de deuren vanaf 18.30 uur. De verwachting is dat het volle bak wordt.

COME ON FC !

 

 

   

Reacties:
Herman Badkuip05-04-2023 om 21:51

Het wordt een échte goede Vrijdag voor FC Groningen tegen FC Utrecht, een volle Euroborg met supporters die hun gezonde verstand blijven gebruiken én de hele wedstrijd achter hun team blijven staan, kan een enorme steun zijn voor het team van trainer Dennis van der Ree! Nog 7 finales te gaan om te strijden voor lijfsbehoud in de eredivisie! Laat Suslov en Manu maar een wedstrijdje banken en zet Antman en Määttä in de basisopstelling! Laat het nou eindelijk écht eens een keertje meezitten voor ons FCG!

Fugazi06-04-2023 om 07:56

Die steun krijgt deze ploeg al het hele seizoen. Zowel uit als thuis. Ze doen er alleen niets mee. Dan hebben ze ook nog een trainer die er niets van begrijpt en waarvan de wanhoop van het gezicht is af te lezen en je weet dat het wederom een kansloze missie wordt.

appie happie05-04-2023 om 22:03

Ik hoop toch echt op Määtä   ipv bv Suslov..of Manu!!

Marco05-04-2023 om 23:28

Ik zie liever een tactiek dat meer kans geeft op punten. Dit seizoen wilden we verzorgt voetbal met balbezit, maar bij de huidige uitvoering zorgt dit nauwelijks tot kansen en punten. Door bijna wekelijks kinderlijke fouten in balbezit krijgen we veel tegen doelpunten. Tegen Fortuna al na 3 minuten.

In de omschakeling scoorden we tegen Fortuna en wonnen we thuis van PSV.

Het reactievoetbal van afgelopen jaren waarmee we vaak  maximaal resultaat haalden zou ons nog uit de degratie kunnen halen. Kies hier dan nu voor. Fortuna speelde ook op de counter, en kreeg simpel de punten kado. 

Ga Utrecht thuis weg counteren. Utrecht heeft ook de punten nodig dus moet naar voren spelen,.

Zet Manu en Antman zeker het eerste uur op de flanken en benut de ruimtes achter de verdediging van Utrecht en counter ze weg.

Mocht het nodig zijn kunnen Irandust en Maatta, Slor of Oratmangoen worden ingebracht als we hoger moeten gaan spelen als het counteren niks heeft opgeleverd.

Zet Kruger of Hove als spelbepaler. Vervang Suslov voor Valente. 

Zet bij achterstand geen verdediging in de 16, maar Hove en Kruger, zij scoren makkelijk. Een verdediger loopt Pepi alleen maar in de weg. 

 

 

marcelfcg06-04-2023 om 07:40

Selectie zwaar in onbalans, spelers die iedere wedstrijd weer op kinderachtige manier goals weggeven en niet de juiste instelling hebben.

Een giftige cocktail die ervoor heeft gezorgd dat het al tijden bekend is dat we degraderen.

Alleen de datum moet nog ingegraveerd worden.

En laat die badmuts het niet in zijn hoofd halen die Oratmangoen nog 1 keer in te brengen.

Alberto106-04-2023 om 15:36

Het was erg om te zien, niet alleen hoe hij de bal verloor, maar vooral hoe hij daarna erachteraan sjokte terwijl als hij fel en fanatiek achter zijn man was aangegaan hij mogelijk nog had kunnen verhinderen dat er gescoord werd. Ik hoop dat er nou es een keer geen beslissende individuele fouten worden gemaakt door keeper en verdedigers. Helaas hebben we geen keeper die echt punten pakt voor de ploeg.

ik vind ook dat Maataa er in moet. Hij heeft tenminste nog bravoure en pit en kan iemand passeren. Manu ben ik niet van overtuigd. Heeft soms een goede opvlieging maar zakt toch snel weg na vaak een goed begin. 
Ik zou ook graag Valente in het team zien. 

 

Alberto106-04-2023 om 15:36

Het was erg om te zien, niet alleen hoe hij de bal verloor, maar vooral hoe hij daarna erachteraan sjokte terwijl als hij fel en fanatiek achter zijn man was aangegaan hij mogelijk nog had kunnen verhinderen dat er gescoord werd. Ik hoop dat er nou es een keer geen beslissende individuele fouten worden gemaakt door keeper en verdedigers. Helaas hebben we geen keeper die echt punten pakt voor de ploeg.

ik vind ook dat Maataa er in moet. Hij heeft tenminste nog bravoure en pit en kan iemand passeren. Manu ben ik niet van overtuigd. Heeft soms een goede opvlieging maar zakt toch snel weg na vaak een goed begin. 
Ik zou ook graag Valente in het team zien. 

 

Herman Badkuip06-04-2023 om 20:53

En weer een nieuwe opstelling van trainer Dennis van der Ree voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, deels aangepast door blessures van Thijmen Blokzijl en Mads Sörensen.....Eindelijk gaat Elvis Manu een weekje banken, maar Tomas Suslov mag het als linkermiddenvelder gaan proberen. Positief vind ik wel de positie van Delaho Irandust als nummer 10 achter de spitsen Isak Määttä, Ricardo Pepi en Oliver Antman! Koning Irandust is wél de man met splijtende passes naar de spitsen, vooral topscorer Ricardo Pepi kan hier baat bij hebben! Matej Chalus neemt de positie van de waarschijnlijk langdurig geblesseerde Thijmen Blokzijl over. Tis altijd weer afwachten of het gaat lopen in deze nieuwe samenstelling......Tóch weer Michael Verrips op het doel, dan weet je dus zeker dat de andere keepers [Leeuwenburgh en De Boer] zijn afgeschreven! 

Rob197006-04-2023 om 21:56

Hoe zit het met jou vertrouwen Herman, ik was pessimistisch deze week, maar het is helemaal gedraaid. Het probleem van afgelopen zondag is geëvalueerd en iedereen is vanaf vandaag schuldbewust, en volgens onze trainer is de instelling dusdanig, dat er nu echt het besef is dat er gewonnen moet worden. Wij kunnen rustig gaan slapen, morgen wordt een feestdag. Voor een ieder die gaat, laat thuis vast weten, dat het een latertje wordt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!