Terug

Deel deze pagina:

Henk Veldmate keert terug bij FC als Internationaal Scout

Door Redactie 8 reacties

Na een verblijf van zeven jaar bij Ajax, keert Henk Veldmate terug naar zijn oude liefde FC Groningen. Veldmate gaat vanaf 15 juni een functie bekleden als Internationaal Scout. Het contract loopt tot 1 september 2026. In de nieuwe structuur onder leiding van algemeen directeur Wouter Gudde gaat Veldmate samen met de nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien, Hoofd Scouting Wes Beuvink en manager Voetbal en Ontwikkeling Art Langeler zich bezig houden met de aan - en verkoop van spelers en de inrichting van de eerste selectie bericht de clubsite.

Wouter Gudde is blij met de komst van Veldmate die (onder meer als oud speler, hoofd jeugdopleiding en manager technische zaken bij FC) over een groot nationaal en internationaal netwerk beschikt.

Veldmate is eveneens verguld met zijn terugkeer. Ajax heeft meegewerkt aan een vervroegd vertrek, ondanks het doorlopende contract. Henk Veldmate kijkt er naar uit om de club te helpen de weg omhoog weer in te slaan en bij te dragen aan het realiseren van de sportieve ambities. 

Reacties:
Roelofsky12-04-2023 om 17:36

Prima Henk welkom en trap als eerste de huidige trainer eruit .... de komende wedstrijden moeten we winnen.

Marco12-04-2023 om 17:38

Beetje scouten is prima. Als hij 5 spelers haalt, vaak 1 topper, 2 matig, 2 slecht. 

Verkoop van spelers heeft hij een dramatische record en hem daar niet voor benutten. Waar MJF de hoofdprijs incasseerde liep onder Veldmate de ene na de andere zeer goede speler voor een bodemprijs de deur uit ( Van Dijk, Granqvist, Chery, Suarez,) Hierdoor zijn ook de financiële problemen onstaan. 

Fugazi12-04-2023 om 19:40

Scout is niet verantwoordelijk voor de verkoop van spelers. Die zit niet bij de onderhandelingen. Die werden toch echt gedaan door Hans Nijland. Over zijn track record. Jij noemt van de 5 spelers 1 topper,  2 matig en 2 slecht. Hieronder roem je Beuvink voor het halen van JSL. Nou dat 8s dus 1 topper en 48 dramatisch. Henk Veldmate terughalen is een prima zet. Clubmensen met een lang verleden bij de club is altijd beter dan het bijelkaar geraapte zooitje wat er nu zit en heeft gezeten. Degradatie is ons lot en ik heb de indruk dat bepaalde verantwoordelijken er geen minuut minder om slapen. 

Bombarda779112-04-2023 om 20:33

Dus Marco? Ook maar direct weer afscheid nemen van Veldmate? Kan er niets van blijkbaar...

Man man man... 

Japie-R13-04-2023 om 14:30

Gek eigenlijk. Bij de aanstelling van een nieuwe beleidsmedewerker wordt iemands verleden altijd erbij gehaald. Zo ook bij Henk Veldmate. Nu heeft hij volgens Marco een "dramatisch record"op zijn naam staan voor wat betreft zijn aan en verkoop van spelers. De man is ruim 7 jaar werkzaam geweest bij Ajax en heeft daar bewezen een goede kijk te hebben op potentiele spelers voor de club te scouten. Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst maar heb het volste vertrouwen in Henk veldmate als internationaal scout voor onze club, en laten we het verleden achter ons laten en vooruit zien naar een prettige samenwerking met deze "clubman", die met zijn grote netwerk FC-Groningen weer op het goede pad naar boven kan werken.

marcelfcg13-04-2023 om 17:35

Deze man heeft een goedbetaalde baan bij Ajax en keert ondanks dat terug naar een degradant.

Daar moeten we toch gewoon hartstikke blij en trots op zijn. 

En voor die veel te lage prijskaartjes moet je uiteraard niet bij Veldmate maar bij Nijland zijn.

MFEgrunn12-04-2023 om 18:20

Super nieuws! Gelijk onze twintigjarige Beuvink met zijn data scouten op de achtergrond doen, laat hem eerst maar eens leren echt te scouten i.p.v. op basis van data en nooit een speler zien. Alleen maar flops gehaald.  

marcelfcg13-04-2023 om 17:37

Beide kan ook hè, Beuvink doet waar hij goed in is en scout spelers op data die vervolgens nog in het echt worden doorgelicht door Veldmate.

Marco12-04-2023 om 18:47

Beukvink haalde JSL

grunn196712-04-2023 om 19:16

Chapeau !!!

BOUWE12-04-2023 om 19:13

Prima gedaan en als we toch degradatie dan hebben we een goede trainer en een goede scouting opgehaald om na één jaar weer terug te komen in de eredivisie 

Herman Badkuip12-04-2023 om 19:29

Fijn dat een echte Grunniger in de persoon van Henk Veldmate is teruggekeerd op het oude, vertrouwde nest! Laten wij nou niet denken dat wij El Salvador in huis hebben gehaald, want de laatste jaren heeft hij weinig échte toppers naar Ajax gehaald......Heeft natuurlijk wel een groot netwerk en veel contacten!

Dijk13-04-2023 om 05:40

Badkuipje nogmaals Veldtmate is iemand die geboren is in Schalkhaar Twente.  Dan kun je geen echte Groninger zijn. Dat hij ooit speler en in de technische staf zat is iets anders. En ja wat je zegt geen wonderdokter matige spelers gehaald geen toppers dat heeft de fc wel nodig om terug te keren naar eredivisie niveau. Ik zeg nog geen KKD. Fijn dat je zegt El Salvador is natuurlijk ook geen Argentinië. En Veldtmate wat hij zegt ziet zichzelf NIET als verlosser.

Badkuipje verschiet je kruit nu niet vrijkaarten voor de vrijdagavond worden moeilijk hoor dat je deze gratis krijgt. Prijs hem de hemel in plaats van geen wonderdokter want die heeft de fc wel nodig van het jarenlang gepruts van Fledderus. Dat noem jij het oude vertrouwde nest? Van het oude vertrouwde nest zijn nog paar takjes over. En binnenkort zullen we het weten of er nog een nest bestaat en waar zal deze komen want zelfs de gemeenteraad wil dat de FC verhuist naar ander trainingscomplex. Veel onrust ook daar. Inderdaad wel hele knappe dokter wonder moeten komen om dit de komende jaren gaat genezen.

Maar dan zul jij het wel weer optimistisch zien.

Herman Badkuip13-04-2023 om 10:33

Doe toch niet zo denigrerend Dijkie....en niet zo pessimistisch hoor. Nog zes wedstrijden te gaan en zaterdagavond winst tegen RKC Waalwijk! De mannen van trainer Dennis van der Ree gaan er weer volle bak tegenaan! Heb het volste vertrouwen in een goede afloop! Forza Grunn!

 

Dijk13-04-2023 om 13:49

Nee week in week uit zit je er naast met je voorspelllingen.

Herman Badkuip13-04-2023 om 16:27

Daar heb jij gelijk in hoor, dat voorspellen kan ik beter aan mijn vrouw overlaten.... Die scoort sterk in de voorspelcompetitie van Boerenmacht! Maar ik blijf doorgaan, ééns zal ik de juiste uitslag van de wedstrijd van FCG voorspeld hebben....dat moment komt steeds dichterbij. Net als een overwinning voor FCG!

Bierboer12-04-2023 om 20:10

Mooi nieuws. Man met hart voor de club, net als lukkien. Heeft groot netwerk en wat wie weet Heeft hij een lijstje met spelers welke voor ajax (net) niet goed genoeg waren, maar voor fcg wel haalbaar en een versterking.  Ik heb het vertrouwen in onze laptopscout in ieder geval opgegeven kijkend naar de huidige selectie.

BROMBEER13-04-2023 om 21:24

Nu wes Beuving en Sandra van Gessel nog een trap geven en Roy beukenkamp, Paul mathijs, Martin drent en arjan robben terug halen en het begint echt ergens op te lijken en dan proberen om iemand als john de kock of een levchenko in de rvc krijgen. 

Dijk14-04-2023 om 05:50

Brombeer niet met Piet van Dijken op de proppen komen laat die aub supporter blijven. 

marcelfcg14-04-2023 om 08:15

De Kock of Levchenko in de RvC is een uitstekende suggestie. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!