Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Groningen

Door Redactie 15 reacties

Speelronde 29. Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt het ondertussen meer en meer een (voorlopig) afscheidstoernee te worden van de Eredivisie. Sinds november won FC Groningen slechts één duel... Op de groen-witte speelkalender resteren nog zes wedstrijden waarvan (drie) uit tegen RKC, Go Ahead Eagles en Vitesse. Op de thuisagenda staan NEC, Ajax en Sparta Rotterdam. Aankomende zaterdag wordt er afgereist naar Waalwijk, deze wedstrijd begint om 18.45 uur.

Korte terugblik FC Utrecht
Zoals vaker dit seizoen een redelijke eerste fase. Na de pauze niet meer tot kansen komen. Symptomatisch voor dit seizoen. Of trainer Van der Ree nog steeds de aangewezen man is om FC in de Eredivisie te houden inclusief de assistent trainers die na dit seizoen op non actief staan? Algemeen directeur Wouter Gudde ziet geen redenen om in te grijpen. Kennelijk liggen de draaiboeken al klaar voor het nieuwe seizoen. 

RKC Waalwijk
RKC kan in tegenstelling tot FC Groningen terugkijken op een prima seizoen en staat op een keurige negende plaats. Het doet nog volop mee in strijd voor een ticket op de positieve play-offs. Eerder (in oktober) verloor FC Groningen thuis met 3-2 van de Waalwijkers. De wedstrijd kantelde nadat Balker in de 36e minuut een penalty veroorzaakte en met rood van het veld kon. 

De laatste uitzege in Waalwijk was in 2006 met doelpunten van Van De Laak en Nevland. Deze week werd bekend dat trainer Oosting na dit seizoen de overstap maakt naar FC Twente. 

FC Groningen
Inmiddels lijkt de club haar langste tijd te hebben uitgezeten op Sportpark Corpus Den Hoorn nadat gisteren bekend werd dat de gemeenteraad unaniem tot oordeel kwam dat FC daar weg moet. In de praktijk blijkt dat er o.a. teveel (onoverbrugbaar) gedoe is tussen de amateurclubs en FC Groningen over wie en wanneer over welk (trainings)veld kan beschikken. Daar komt bij dat FC het vrouwenvoetbal aan het optuigen is met als gevolg dat de capaciteitsproblemen verder zijn toegenomen. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de plannen van zowel de Gemeente als van de club, op welk termijn FC Groningen een nieuwe plek krijgt aangewezen waar alle ruimte is om de sportieve ambities te verwezenlijken. 

Blessures: Abraham en mogelijk Willems die tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht met hamstringklachten uitviel. 

De vermoedelijke opstelling: Verrips, Van Gelderen, Chalus, Balker, Määttä, Irandust, Hove, Suslov, Antman, Manu, Pepi              

COME ON FC!

Reacties:
appie happie13-04-2023 om 20:48

Nou ik probeer het nog één keer!!

Er moet gewonnen worden,want dan alleen blijft het licht nog even aan.

Winnen 3 punten..Emmen en Excelsior  winnen  niet dit weekend..dan nog een keer winnen en het wordt dan nog echt spannend.

Maar zaterdag MOET er gewonnen worden en dat kan ook!

Positief tot in het graf...

Forza FCG..

Herman Badkuip13-04-2023 om 21:00

Daar hou ik nou van....Appie Happie jij bent een man naar mijn hart! Altijd positief blijven tót het moment, dat je vier punten uit één wedstrijd moet halen! RKC heeft afgelopen weekend een tikkie gehad in de uitwedstrijd tegen Feijenoord, maar speelt thuis ijzersterk en strijdt nog voor de play-offs! FC Groningen kan alleen winnen als zij super geconcentreerd én gemotiveerd zijn en écht de wil hebben om voor de winst te strijden! Jammer dat Thijmen Blokzijl en waarschijnlijk Jetro Willems er niet bij zijn, maar ben blij met Matej Chalus, Radinio Balker, Johan Hove, Laros Duarte, Ricardo Pepi én Oliver Antman op het veld! Isak Määttä weer terug op linksachter is een noodgreep, zie hem liever als linkshalf of linkerspits....Tomas Suslov zal toch niét weer in de basis staan? Vond hem dramatisch tegen FC Utrecht.....En Elvis Manu mag 't nu écht eens laten zien tegen de mannen van Joseph Oosting! 

Marco13-04-2023 om 21:07

Stop met janken, begin met winnen.

Het balbezit moet er op gericht zijn om Pepi in scoringspositie te brengen.

Alleen Pepi, Hove, Antman en Manu mogen nog een doelpoging wagen. Overige spelers gelijk wisselen bij een doelpoging, zorgt alleen maar voor onnodig balverlies. 

RKC is een elftal met ervaren, beperkte spelers, die vooral goed weten wat ze wel en niet moeten doen. Door weinig fouten te maken en in balbezit de juiste keuzes te maken pakken ze de punten. Zeker geen goed elftal, tegen Feyenoord zijn ze weggespeeld. 

Altijd Duarte in de basis. Hij zorgt voor balans in het elftal. 

Suslov speelde eerste helft goed tegen Utrecht. Als hij als ondergeschikte van het elftal speelt heeft hij meerwaarde. Bij de grote verongelijkte ego Suslov-show, hem gelijk wisselen. Zorgt dan alleen maar voor onnodig balverlies op het middenveld, wat RKC eenvoudig afstraft.

Groningen is kwalitatief beter dan RKC, waarbij het de hoogste tijd is dat onze spelers dat gaan laten zien. 

 

 

BOUWE13-04-2023 om 23:04

Als we winnen dan leven we nog zo moet je het zien fc Groningen ga nu winnen dan hebben wij nog hoop op een goede afloop 

marcelfcg14-04-2023 om 08:19

Stop toch met dat gezeik over een vrouwen tak. Volgens mij hebben we momenteel wel andere grote problemen op te lossen. Gaan we nu ook nog eens knaken overboord gooien aan een bodemloze put genaamd vrouwenvoetbal.

Japie-R14-04-2023 om 12:01

Off Topic:

Voor de mensen die zich hem nog kunnen herinneren: Jan Nodström is begin deze maand op 78 jarige leeftijd overleden. Jan was de eerste keeper in het shirt van FC-Groningen en opvolger van ons aller Tonny van Leeuwen. R.I.P  Jan!!!

campesino14-04-2023 om 16:45

Verrips, chalus, suslov, Manu, Pepi, niet meer opstellen. Spelen hier volgend jaar niet meer. Lekker jongens uit het tweede of jeugdspelers opstellen. Punten pakken we toch niet meer

appie happie14-04-2023 om 19:32

Lijkt me ook geen raar plan..echter morgen laatste kans..is dat 0,0 dan doen we jou plan!!

ChiChi14-04-2023 om 17:11

Onze "trainer" dacht opeens, verrek we hebben nog ene Musampa lopen,die laatste maanden

alleen getraind en af en toe gespeeld heeft onder 21, laten we die een keer opstellen., want

volgens Bleeker speelt hij.

Het is niet te geloven!!!!

Met deze trainer halen we geen punt meer!!

Wanneer grijpt die slappe Gudde nu eens in!!

Marco14-04-2023 om 17:54

Als je wilt degraderen dan moet je Musampa opstellen. Misschien vindt Van der Ree een royale afkoopsom interessanter dan nog een paar punten binnenharken. 

campesino14-04-2023 om 18:08

Musampa prima idee. Zoals ik al zei, we zijn al gedegradeert. Dus kunnen we mooi zien os dat nog wat is voor volgens jaar. Vond hem in de voorbereiding niet slecht.

Herman Badkuip14-04-2023 om 19:11

Met Nordin Musampa heb je natuurlijk wel een goede linksback in huis....als hij volledig wedstrijdfit is, lijkt 't mij prima dat hij speelt! Ben allang blij dat Isak Määttä op het middenveld óf linksvoor blijft spelen nu Jetro Willems er niet bij is. Ook Damiel Dankerlui lijkt mij een logische vervanger voor de geblesseerde Liam van Gelderen. Hoop dat Laros Duarte écht wedstrijdfit is voor de wedstrijd tegen RKC, anders Luciano Valente erin en géén Tomas Suslov.....

Nachtwacht14-04-2023 om 19:25

Of Musampa een goede linksback is weet ik niet. Volgens mij stond hij in Amsterdam voornamelijk centraal. Vind het wel een logische keuze, want Maatta maakt teveel fouten op de back positie. Heb hem als middenvelder nog niet afgeschreven.

Nog maar even genieten van het feit dat alle wedstrijden van FC nog worden uitgezonden. Dat zal volgend jaar helaas anders zijn

Fugazi14-04-2023 om 20:10

Genieten van een wedstrijd van de FC? Dat is al jaren amper gebeurt en dit jaar al helemaal niet. Het is elke wedstrijd weer een ergernis en daarom martelgang. 

De Generaal14-04-2023 om 20:55

Maatta is geen linksback maar is goed bruikbaar als linksmid. Dan Musampa maar linksback, bij gebrek aan beter. Hopelijk zit het een keer mee. Vroeg scoren en in de wedstrijd blijven, knokken, alles geven.

Mot Rekko14-04-2023 om 22:01

Excelsior gewonnen.....gat nog maar 10 punten....

Marco14-04-2023 om 22:17

Uitslag geeft aan dat Groningen ook van GEA moet kunnen winnen ..

Herman Badkuip14-04-2023 om 22:22

Vitesse, Volendam en Excelsior zijn nu met 27 punten wel uit zicht.....Gezien het wedstrijdprogramma gaat plek 16 tussen Emmen en FC Groningen, héél pikant voor Dick Lukkien, de huidige trainer van Emmen én toekomstige trainer van FC Groningen.....

Bayern 15-04-2023 om 16:45

Wat is hier pikant aan? Groningen staat 8 punten achter op Emmen. Dat gaan ze nooit goedmaken. Het enige pikante vind ik dat Lukkien zo dom is geweest om bij Groningen te tekenen. 

Al heb je in de KKD denk ik wel iets meer kans om een wedstrijd te winnen. Dat is als coach ook wel leuk. Al zul je met deze selectie hooguit subtop zijn in de KKD. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!