Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - NEC

Door Sven Heikens 8 reacties

Speelronde 30 van de Eredivisie staat voor de deur. De laatste speelronde waarin Groningen bij een eventuele nederlaag nog niet kan degraderen. Want stel Groningen verliest opnieuw en de mede-concurrenten om degradatie weten te winnen, kan het doek na de volgende wedstrijd (Go Ahead-uit) al zomaar vallen. Degradatie lijkt onafwendbaar.

FC Groningen

Groningen leed vorige week opnieuw een nederlaag. Qua veldspel deed de ploeg wederom niet veel onder voor de tegenstander, maar het wist zelf nauwelijks kansen bijeen te voetballen en het was wachten totdat RKC beter in het spel kwam om zo hun kansen te benutten. Uiteindelijk was opnieuw een fout van Verrips debet aan de nederlaag van Groningen. Sowieso gaat de keeper de laatste weken/maanden al niet vrijuit. Van de week werd bekend dat Verrips tegen een blessure is aangelopen, dus zijn plek zal de komende weken worden overgenomen door Peter Leeuwenburgh.

Buiten het gevoel dat we hoop moeten houden, lijkt een aanstondse degradatie onafwendbaar. 

Naast het simpele feit dat Groningen dit seizoen nog maar 17! punten heeft gepakt en onder leiding van Van der Ree slechts 1 keer gewonnen werd, straalt het team de laatste weken bijzonder weinig moed meer uit, waar wij als supporters hoop uit kunnen putten. Week in, week uit worden er weer andere spelers de wei in gestuurd, maar aan een eenduidige, gezamenlijke spelopvatting/visie lijkt het telkens te ontbreken. En wanneer het goed staat, is het wachten totdat de tegenstander tactisch iets aanpast, waardoor we alsnog in het mes lopen.

Neem daarbij een lid van de technische staf die middenin de strijd tegen degradatie een boekje open doet over de selectie, alsmede het ontbreken van bepaalde posities en kwaliteiten binnen de groep, zoals een echte balafpakker of een middenvelder die dichtbij de spits speelt en erover heen komt..  Het zal de aangesproken spelers niet ondersteunen in hun toch al broze zelfvertrouwen. Teven wordt in hetzelfde interview genoemd dat deze jonge spelersgroep ten onder gaat aan druk en de angst om fouten te maken, maar waar week in, week uit met andere spelers gespeeld wordt en wanneer je eens een fout maakt, wordt geslachtofferd en sindsdien geen minuut meer maakt (Oratmangoen na Fortuna-uit). Durf dan nog maar eens de risicovolle ballen te spelen in plaats van het simpele tikkie terug/breed.

Tijd om de ogen vast te richten op de KKD en laten we dat doen met de spelers die ons kunnen helpen zo snel mogelijk weer uit de Eerste Divisie te komen, bijvoorbeeld Luciano Valente.. week in, week uit op de bank, komt nauwelijks meer tot minuten. Hopelijk zal hij zaterdagavond aan de aftrap staan. Geef hem dit seizoen nog zo veel mogelijk minuten, want anders staan we komende zomer bij een eventueel Italaans aanbod al bij voorbaat 0-2 achter. Bovendien heeft hij zijn toegevoegde waarde dit seizoen al ruim laten zien.

Musampa was één van de weinigen die vorige week een redelijke pot speelde. Hem zul je ook komend jaar prima erbij kunnen hebben, laat hem lekker staan om vast zoveel mogelijk bagage mee te geven. Maak alle keuzes dit seizoen nog, alvast met in het achterhoofd houdende de blik op het komende seizoen. 

NEC

NEC Nijmegen is bezig aan een stabiel seizoen. De Nijmegenaren staan momenteel op slechts drie punten van de play off plekken om nog te strijden om Europees Voetbal. Kortom, alles om nog voor te spelen. Trainer Rogier Meijer weet het vooral achterin goed neer te zetten en rekent voorin op de individuele bevliegingen van Tavsan, Tannane en Dimata. Afgelopen week leedt de ploeg nog een pijnlijke nederlaag in de Gelderse derby tegen Vitesse.

Aftrap komende zaterdag in Stadion Euroborg is 20 uur. 

Reacties:
Herman Badkuip20-04-2023 om 22:09

Tsja het verwachtingspatroon voor zaterdagavond voor FC Groningen ziet er al met al niet te best uit.....we missen sowieso een aantal belangrijke krachten en het zelfvertrouwen van de meeste spelers is tot het nulpunt gedaald! Als zélfs icoon Arjen Robben er niet meer in geloofd, ziet 't er wel heel somber uit voor de mannen van trainer Dennis van der Ree.....Geef de aanstormende jeugd de komende wedstrijden maar eens de kans om te laten zien wat ze in huis hebben! Aan de andere kant.....zolang het nog mogelijk is om in de eredivisie te blijven, moéten we er voor blijven strijden! Misschien wel tegen beter weten in.....we gaan 't meemaken.

campesino20-04-2023 om 22:21

Degradatie zullen we niet ontlopen, maar ik heb het gevoel dat we zaterdag 3 punten pakken. Leeuwenburg ranselt alle ballen eruit.

Marco20-04-2023 om 23:08

Elftal moet gaan spelen om Pepi topscoorder van de eredivisie te maken. 

Als Pepi nog een paar keer scoort dan is hij topscoorder. Hij wil graag verkocht worden voor 16 miljoen. In plaats dat ze zelf wat hopeloos op het doel schieten (Suslov en anderen). Is het nu alles inleveren bij Pepi in de 16, zodat die jongen zijn gewenste transfer kan maken.

Uit bij Utrecht werd hem door zijn medespelers geen kans gegund, en de staf was te druk met de hond van Abraham. Juist op het moment dat de WK selectie van de VS werd bepaald. Hopelijk gunt de selectie Pepi nu wel de bal in de 16.

Ook is het tijd dat Pepi zelf de ballen gaat opeisen, ook bij strafschoppen. 

Zet Hove achter de spits als spelverdeler en Suslov als verdedigende middenvelder rechtshalf. Mocht Tanane meedoen, maak dan Suslov mandekker van Tanane.  

Herman Badkuip21-04-2023 om 09:47

En als Ricardo Pepi lekker gaat scoren, is dat niet alleen gunstig voor hem zelf, maar ook voor de FCG!

Durovski21-04-2023 om 14:29

Gewoon de sterkste opstelling het veld inbrengen en voor de 3 punten gaan. Jeugd erin zetten kan zodra handhaven niet meer mogelijk is. En zonder keeper Verhip(s) moet dat toch een keer lukken. Kom op FC, 3 punten!!!

Herman Badkuip21-04-2023 om 20:05

Sterkste opstelling FCG :    Peter Leeuwenburgh -   Damil Dankerlui, Matej Chalus, Radinio Balker en Jetro Willems -    Johan Hove, Laros Duarte, Isak Määttä -    Oliver Antman, Ricardo Pepi en Elvis Manu ?????????????

Nachtwacht21-04-2023 om 17:39

Zij kwamen, zij zagen en zij degradeerden als een baksteen.

Tis naait aans. Heeft me weken gekost, maar leg mij er bij neer dat een grote schoonmaak voor de club het beste is. 

 

#Fleddymaakmegek, lijkt alweer zo lang geleden, maar heeft nu een heel andere betekenis 

Japie-R21-04-2023 om 18:04

Als zelfs de redactie van Boerenmacht de aanvangstijd van de wedstrijd tegen N.E.C al niet meer weet, is het tijd de handdoek te gooien en ons te richten op de Keuken Kastje divisie.

 

ter correctie: De wedstrijd is NIET zondag 20.00 uur maar ZATERDAG 20.00 uur.

BROMBEER21-04-2023 om 18:55

Met deze debiel als coach was het nix ,is het nix en wordt het nix !!! Was het  maar augustus kunnen we ons weer op de nieuwe competitie  richten!! 

Alf21-04-2023 om 21:30

Het kost me net als de meeste supporters en spelers er nog de moed in te houden. Enige uitweg die zie is dat de licentiecommissie Vitesse de licentie afpakt. Een na laatste worden kan dan genoeg zijn! :)

appie happie22-04-2023 om 06:24

Of Fortuna!!

marcelfcg22-04-2023 om 10:40

Het wanbeleid in Groningen is dit seizoen nog erger geweest dan in Arnhem en Sittard.

We moeten deze degradatie maar ondergaan en met z'n allen achter de club blijven staan zodat we in 1 jaar weer terug zijn waar we horen.

Kop d'r veur 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!