Terug

Deel deze pagina:

Update 5 mei - Koopoptie doelman Verrips wordt niet gelicht - FC zet in op nieuwe huurperiode

Door Redactie 23 reacties

RTV Noord bracht vandaag naar buiten dat FC Groningen aan het einde van het seizoen afscheid neemt van doelman Michael Verrips. De koopoptie om Verrips na een verhuurperiode van één jaar over te nemen van Fortuna Sittard, is definitief van de baan. Verrips keepte 24 wedstrijden en hield drie keer de nul. In verband met een blessure komt de sluitpost voor FC Groningen niet meer in aktie. Keeper Peter Leeuwenburgh die eveneens na dit seizoen vertrekt maakt het seizoen af. Doelman Jan Hoekstra die is uitgeleend aan PEC Zwolle, ligt voor het aankomende seizoen vast.

 

 

Update vrijdag 5 mei - Ondanks het gegeven dat FC Groningen de koopoptie niet gelicht heeft blijkt (in tegenstelling tot de eerdere berichtgeving) dat er iets anders in werking is gezet. VI meldt dat FC Groningen met het niet willen lichten van de koopoptie, de deur heeft opengehouden voor een langere samenwerking met Verrips in een andere constructie. Er wordt door de club vol ingezet (overleg met Fortuna Sittard) op een langere samenwerking in de vorm van een nieuwe huurperiode, hetgeen niet los gezien kan worden gezien met betrekking tot de ophanden zijnde komst van Dick Lukkien, die eerder bij FC Emmen naar tevredenheid samenwerkte met de doelman.

Reacties:
BROMBEER02-05-2023 om 16:13

Doen de heren toch nog iets goed dit jaar, weg met die vliegenvanger!!

Assenunited02-05-2023 om 16:36

Top beslissing, wat heb ik me vaak aan hem geergerd zeg. Kan beter koolrapen gaan plukken

Roelofsky02-05-2023 om 17:36

Prima holadijeee....

Herman Badkuip02-05-2023 om 18:01

Waarschijnlijk in tegenstelling tot andere supporters, vond ik Michael Verrips helemaal géén verkeerde keeper voor FC Groningen.....Net als trouwens de andere keepers, die dit seizoen het doel van FCG verdedigd hebben. Toegegeven, Michael Verrips haalde niét altijd het niveau van zijn Emmen-periode.....Denk dat de nieuwe trainer Dick Lukkien hem er het komende seizoen wél bij wilde hebben, hij was toen erg gecharmeerd van Michael Verrips. Volgend seizoen krijgt keeper Jan Hoekstra misschien wel de kans om zich goed te laten zien? 

Nachtwacht02-05-2023 om 18:42

Had wel hoge verwachtingen van Verrips, maar uiteindelijk heeft hij ons in de cruciale fase teveel punten gekost. Dus gewoon niet goed genoeg voor deze club

BOUWE02-05-2023 om 18:44

Ik denk dat dit wel met Lukkien is besproken dat ze deze keeper er niet meer bij willen hebben ik denk dat er een heel nieuwe elftal komt en beter is dan nu ik denk dat ze de lesje wel geleerd hebben Henk veldmate is al lang achter de schermen bezig en Lukkien ook wel ze hebben allemaal wel een elftal in hun hoofd zitten 

BOUWE02-05-2023 om 18:45

En zoon goede keeper was dit ook niet de laatste tijd was hij aan het blunderen dat heeft Lukkien ook wel gezien 

no guts no glory03-05-2023 om 16:42

Helemaal mee eens. Vondt hem bij Emmen een veel betere indruk maken. Ook zijn uitstraling als aanvoerder vond ik niet indrukwekkend. Schijnt ook nogal een dure jongen te zijn. Ik heb het al eerder aangegeven, ik hoop op Mathijs Branderhorst de huidige reserve keeper van NEC achter Jasper Gillessen. Zeer betrouwbare keeper die nog jaren mee kan. Ambitieus. Wil nog wel laten zien dat hij het keepen niet verleerd is. Hoop dat hij haalbaar is. 

Jantje03-05-2023 om 18:46

Verwacht een grote schoonmaak bij de FC. tijd dat de jeugd van de FC zijn kans krijgt. dan met jaar of vijf weer terug naar de eredivisie.

Durovski03-05-2023 om 20:58

Ik hoop toch echt dat we weer in 1 jaar terug zijn in de eredivisie. En dan heb je een mix van ervaring, wilskracht  en talent nodig. Maar daar weet Dick Lukkien alles van.

Boerentrien04-05-2023 om 13:23

Dat hoop ik ook echt. Vizier nu echt richten op het volgende seizoen en dit (snert)seizoen snel achter ons laten.

Gek genoeg kijk ik wel al uit naar het volgende seizoen. Het zal hoe dan ook heel anders zijn.

Stadjer8104-05-2023 om 08:11

Van een ploeg die in 12 maanden een stuk of 3 wedstrijden wint moet je niemand willen behouden. Echt afscheid nemen van allemaal, op misschien een paar na. Verder aanvullen met ervaren KKD spelers, misschien dat het mogelijk is om zo'n Kostons en Verbeek te halen. Of een Robert Muhren, Dylan Vente... dat soort profielen moet je voor nu hebben. Muhren trapt er 30 in op dat niveau. Dan kun je gaan zeggen dat is niks, toen we subtop waren klopt, maar voor nu zou het top zijn.

De doodsteek zou zijn als Groningen doorgaat met het halen van onervaren buitenlandse spelers en talentjes. Dat heb je op dat niveau niet nodig. Vroeger contracteerde men Harry van der Laan, trapte er 30 in, en kende zijn beperkingen, tekende bij een andere kanshebber op het 2e niveau.

Kijk maar wie de lijstaanvoerders zijn in de KKD, zijn allemaal ervaren spelers.

GroenWithart04-05-2023 om 13:54

Als je naar PEC kijkt dan spelen daar nogal wat spelers uit de eigen jeugd mee naast ervaren spers. Maar de gemiddelde leeftijd is erg jong.. Vd Belt gaat weg maar die jongen van Huiberts wordt n hele grote. Voorts spelen daar nog 5 jongens  uit eigen jeugd.

Vergeet niet dat de eerste divisie 10 a 12 clubs hebben die om promotie gaan vechten.

Je moet een aanvallende vechtmachine samenstellen. Het is aanpoten om bovenin mee te doen.

GroenWithart04-05-2023 om 13:54

Als je naar PEC kijkt dan spelen daar nogal wat spelers uit de eigen jeugd mee naast ervaren spers. Maar de gemiddelde leeftijd is erg jong.. Vd Belt gaat weg maar die jongen van Huiberts wordt n hele grote. Voorts spelen daar nog 5 jongens  uit eigen jeugd.

Vergeet niet dat de eerste divisie 10 a 12 clubs hebben die om promotie gaan vechten.

Je moet een aanvallende vechtmachine samenstellen. Het is aanpoten om bovenin mee te doen.

Henk104-05-2023 om 15:41

Al die verhalen, en dat schimmenspel en dat ontzettende wanbeleid van de afgelopen jaren.... zo NIET nodig voor een club als de FC.... ik ben niet op kruistocht maar vind wel dat de falende beleidsmakers hun verantwoordelijkheid moeten nemen.... aan de andere kant is rust in deze roerige tent broodnodig.... ik heb er gezien de afgelopen jaren geen enkel positief gevoel bij een snelle terugkeer naar de Eredivisie....beleid en visie bepaalt alles, en dat is er gewoon niet... een directeur die bv alles voor het zeggen krijgt.... niet meer van deze tijd.... 

BOUWE04-05-2023 om 16:45

Ik denk dat ze volledig jaar gewoon weer eredivisie spelen waarom Henk veldmate terug en dick LUKKIEN is een hele goede trainer hij heeft fc Emmen twee keer terug weten te brengen in de eredivisie ik heb nu wel vertrouwen dat het goed komt 

Japie-R04-05-2023 om 16:49

De één weet het nog beter dan de ander. Allemaal bla bla om wat te zeggen te hebben. Kritiek op de leiding is er genoeg maar er is niemand die met een gedegen plan aan komt. Wij als supporters hoeven ook niet zo nodig met ideeen aan komen dragen, daar zijn de beleidsmedewerkers mans genoeg voor. Wij moeten alleen maar doen alsof we verstand van voetbal hebben, en voor sommigen lukt dat zelfs niet. Het beste is op dit ogenblik stil in een hoekje gaan zitten en afwachten totdat het ergste is overgewaaid en denken dat je toch niets aan de situatie kunt veranderen. Het is even niet anders!!!!!!!!!!!!

Japie-R04-05-2023 om 16:49

BOUWE04-05-2023 om 18:36

Nou je mag best een mening hebben maar ik vindt niet dat het altijd maar gezegd wordt de bestuur moet allemaal oprotten het is wel dat Gudde  Henk veldmate terug heeft gehaald het is wel dat Gudde dick LUKKIEN heeft gehaald daar moeten we positief over zijn dus Gudde is zich aan herstellen en hij heeft de club gezond blijven houden dat is super belangrijk en dat er ook supporters zijn die zich misdragen heeft ook Gudde heeft daar ook goed in gehandeld de supporter die dit heeft gedaan krijgt een flinke stadions verbod en hij draait voor de schulden op en zo hoort het ook 

DanMan197104-05-2023 om 20:26

Was Bouwe vroeger Raatjes? Just asking..

Rob197004-05-2023 om 22:44

Helemaal goed ik denk dat het ook zo is of ze hebben les gehad van dezelfde leraar want de tekst ziet er net zo uit en je weet als iets bijna hetzelfde eruitziet het ook zo is evenals het shirt van Fandi die ziet ook precies hetzelfde uit zoals het eerder was

BOUWE05-05-2023 om 12:04

Nee dat ben ik niet er zijn meer mensen die Raatjes heet ik zeg gewoon mijn mening ik vindt gewoon dat er al mensen zeggen de bestuur moet weg maar ik zie het nu ook van de positieve kant Henk veldmate terug we krijgen een goede trainer Dick LUKKIEN dat heeft wel Gudde voor gezorgd en dat is een positieve kant vindt ik dat wordt niet benoemd en de club is gezond dat we in deze crisis is terecht gekomen dan moet je fledirus er voor aan spreken die wou niet met dick LUKKIEN werken Danny Buijs heeft hij ook weggestuurd toen kregen we wormuth die met Heracles Almelo al degraderen hij heeft er een puinhoop van gemaakt niet Gudde fledirus die was technische directeur die was verantwoordelijk voor team en trainer 

Grunnfanatic06-05-2023 om 01:11

Goed verhaal braatjes maar helaas niet heel geloofwaardig. Welkom terug!

Hinderk05-05-2023 om 17:22

Er zal toch in de zondag vijfde klasse wel een betere keeper rondlopen als deze gestreste ballenvanger.

Laten ze een jonge keeper met veel potentie naar de de concurrent vertrekken.

Verrips heeft geen wedstrijd voor ons gewonnen en zal dat ook niet doen ook niet in de KKD

Krijgen we half Emmen hier volgend jaar te voetballen, want die zullen wel opschalen.

Holwierde05-05-2023 om 18:02

Verrips heeft geen wedstrijd voor ons gewonnen ,welke speler wel dan bij de FC.

Herman Badkuip05-05-2023 om 17:51

Wist wel dat onze nieuwe trainer Dick Lukkien erg gecharmeerd was van Michael Verrips uit zijn Emmen-periode.... En huren lijkt mij een prima deal voor komend seizoen!

Alberto105-05-2023 om 22:15

Hopeloze keeper, hoop dat hij vertrekt

Marco05-05-2023 om 22:44

Wat moet Groningen met zo'n mentaal wrak.

Zelfs in een lege euroborg tegen NEC wordt Verrips niet opgesteld. 

Haal winnaars op.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!