Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - FC Groningen

Door Redactie 14 reacties

Met de sterk ophanden zijnde afdaling naar de Keukenkampioen Divisie zijn we vanuit groen-wit perspectief aangeland bij de laatste lootjes van het seizoen. Een seizoen dat zo anders is verlopen dan menigeen had beoogd... FC Groningen speelt nog vier wedstrijden en dreigt afgaande op de huidige wedstrijd statistieken (voorlopig) na 23 jaren afscheid te nemen van de Eredivisie. Bij een nederlaag in Deventer is de degradatie van FC definitief. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.30 uur. Hoe zal FC Groningen voor de dag komen en hoe sterk is het besef en de wil bij de spelersgroep om zich vast te klampen aan de laatste strohalm?

Het scenario voor nu is dat FC Groningen vier keer (Go Ahead uit, Ajax thuis, Vitesse uit en Sparta thuis) moet winnen. FC Emmen en Excelsior mogen daarbij geen punten meer sprokkelen. Alleen dan ontloopt Groningen degradatie en de nacompetitie.  

Abraham, Blokzijl, Van Gelderen, Willems en Verrips zijn geblesseerd. Duarte is één wedstrijd geschorst. 

De vermoedelijke opstelling: Leeuwenburgh, Balker, Chalus, Sorensen, Musampa, Irandust, Hove, Antman, Suslov, Määttä, Pepi            

Ongeveer 200 supporters reizen mee naar Deventer. Laten we hopen dat hun reis niet voor niets is en waarbij het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Alleen de winst telt!

COME ON FC!

Reacties:
Marco05-05-2023 om 21:58

Ga voetballen om te winnen of blijf thuis.

appie happie05-05-2023 om 23:03

Vechten als leeuwen.

Ach laat maar.

Die lullo (vd Ree)ziet het al niet meer zitten laat staan de spelers.

Afdalen naar KKD is wat ons rest..

Konden we maar 3 wedstrijden doorspoelen.

Ik breng het niet meer op.

De club is verrot.

Slappe was.

Knok er dan voor gvd.

Fan op afstand05-05-2023 om 23:22

Gewoon schriftelijk afdoen. Horen we Van de Ree ook niet meer want die man heb ik nog geen zinnig woord horen zeggen in alle interviews die hij gegeven heeft. Hij bazelt allerlei onzin uit. Als dat in de kleedkamer ook zo gaat dan is het geen wonder dat we gedegradeerd zijn. Moe word je van die man.

De Generaal06-05-2023 om 08:03

Maandag kunnen alle werknemers 1 voor 1 bij Gudde op gesprek en krijgen ze te horen of ze kunnen blijven. Ontslag op economische basis. Vooral voor deze mensen is het hard. De lapzwansen op het veld vinden wel een andere video analist die hun geweldig vindt.

grunn196706-05-2023 om 08:26

De spelers met Pek en Veren naar Deventer en weer terug met Pek en Veren. (op de bus Logo: kansloos gedegradeerd naar de KKD, "trots"van het noorden)

Zelden z'n slappe hap gezien, niet eens voor degradatie gestreden. Voor dat de strijd begon al lang en breed gedegradeerd.

Maandag gelijk bekend maken welke spelers moeten vertrekken, zal me een slachtpartij worden.

Herman Badkuip06-05-2023 om 09:05

Zolang er nog niets definitief beslist is, is er nog van alles mogelijk.....zélfs een lijfsbehoud in de Eredivisie! We hebben 't alleen niet meer in eigen hand.....Emmen en Excelsior gaan over ons lot, maar ik zie deze teams ook weinig punten meer pakken in de laatste vier duels. Zeker voor het huidige team van trainer Dick Lukkien worden het lastige wedstrijden, maar zij zitten wél in een geweldige flow.......Voor FC Groningen geldt slechts, dat zij moéten blijven strijden tot het eind en dan zien we wel waar het schip strandt....Fijn in elk geval, dat Johan Hove en Oliver Antman weer mee kunnen spelen! Blijf er altijd in geloven samen met de tweehonderd supporters, 1-2 voor FCG in de Adelaarshorst!

Stadjer8106-05-2023 om 10:35

Met weinig punten is het doek al gevallen he. 1 punt om precies te zijn. Dat heeft Emmen nodig aangezien hun doelsaldo met +10 beter is.

Maar dan moeten wij wel opeens even een serie van 4 overwinningen gaan neerzetten. Precies het aantal dat we in een heel jaar hebben kunnen winnen. Het is volkomen logisch dat we uit bij Vitesse winnen en thuis ook even van Ajax. Laat staan Sparta die nog langskomt. We zijn 100% gedegradeerd.

Als we nog een punt pakken, dan is het tegen GAE. Maar ik verwacht dat het doek vandaag valt omdat Emmen het thuis wel aardig doet en wij uberhaubt niet bij GAE winnen.

Dijk06-05-2023 om 13:14

Poep praat van de hardnekkige optimist. Zo fijn dat de fc het niet méér in eigen hand heeft NEE HELE SEIZOEN AL NIET!!!!!!! NOU DE FC WEET NIET WAT STRIJDEN IS. NOU SCHIP GRONINGEN IS AL LANG GEZONKEN BADKUIP. 

De Generaal06-05-2023 om 15:26

De fasen van rouw:

Ontkenning

Woede

Verdriet

Aanvaarding

 

Badkuip zit nog in de eerste fase. De andere fasen zien we hier op het forum ook voorbijkomen. Ik zit nog tussen woede en verdriet. Vooral boos omdat ik sinds de winterstop geen strijd zie bij spelers en staf. Verdrietig omdat onze mooie club straks in de kkd speelt.

Dijk06-05-2023 om 17:47

Het is verschrikkelijk van alles niks geen strijdlust. En volgend jaar zullen er heel wat andere strijdlust moeten laten zien. 

Dijk06-05-2023 om 17:47

Het is verschrikkelijk van alles niks geen strijdlust. En volgend jaar zullen er heel wat andere strijdlust moeten laten zien. 

Heiky06-05-2023 om 21:07

Weinig punten is wat anders dan geen punten. Als Excelsior/Emmen ook maar 1 punt pakken is het al gedaan Herman maar eigenlijk weet je dat zelf ook wel.

TirolBeuk06-05-2023 om 09:28

Nu willen ze verhips wel weer voor volgend seizoen hebben , snap er niks van .

zullen toch wel betere ballenvangers zijn ?

BOUWE06-05-2023 om 11:52

Misschien met Lukkien wel een goede keeper wordt we wachten maar af 

BOUWE06-05-2023 om 11:53

Er moet toch nog een keeper bij komen Hoekstra en Verrips heb je toch nog een keeper extra nodig 

DanMan197106-05-2023 om 13:12

Voorbeschouwing net op Radio Noord: Balker zegt met droge ogen ' we gaan in ieder geval plezier maken morgen'. Ik heb serieus tegen de muur lopen schreeuwen  "vechten moet je, bloed zweet en tranen.". 

Dijk06-05-2023 om 14:46

BROMBEER06-05-2023 om 20:24

De  kindertjes gaan morgen plezier maken, als dat al de insteek is van een profclub,  dat is er iets goed mis , en dat begint met die dapper lul van een trainer, watveen droeftoeter!!! Alles geven godverdomme voor stad en ommeland, stelletje lamstralen.  Zijn stuk voor stuk het groen wit shirt niet eens waard.

Bayern 06-05-2023 om 13:57

Ik ben er eigenlijk wel blij mee dat het na morgen gebeurd is. Sinds ze besloten om langer dan een half jaar met schreeuwlelijk Buijs door te gaan (dat had KV Mechelen toch beter gezien) is het een neerwaartse spiraal van verschrikkelijk beton voetbal geweest. Bijna 10 jaar lang hebben verschillende kneuzen (trainers, TD & spelers) de supporters het stadion uit mogen jagen met met de verschrikkingen die keer op keer op de mat gelegd werden. Het is klaar nu weg. Ik ga me heerlijk minimaal een jaar lang niet ergeren aan Groningen. ESPN opzeggen. En lekker naar andere sporten kijken.

Het zal mij verbazen als ze in een jaar terug weten te komen. Ik geloof er niks van. En voor degenen die mij een nepsupporter vinden, prima! Ik was er in het Oosterpark al bij maar wat ik de laatste 10 jaar gezien heb tart werkelijk elke beschrijving. De club is vakkundig kapot gemaakt. Ik wil het niet langer aanzien. Mochten ze ooit nog weer promoveren misschien dat ik ze dan nog een kans geef. Maar voorlopig is het klaar bij mij. 

TirolBeuk06-05-2023 om 15:58

Ik kwam al vanaf ‘69 in oosterparkstadion , nog aantal jaren programmaboekjes verkocht ,altijd trouwe suporter . Maar hoe mien cluppie afgegleden is de laatste jaren , geen zak meer aan . Een paar jaar geleden zat er op de noordtribune weinig volk en kon je tijdens wedstrijden een speld horen vallen , nu een trouwe aanhang met sfeeracties maar een schijtelftal en dito trainer/bestuur , jammer van zo’n cultclub , ik kan er gelukkig niet meer naartoe (afstand) maar op tv nodigt ook niet uit . Tja kut .

Milko4ever06-05-2023 om 15:13

Ik geef je groot gelijk Bayern. Heb vanaf de jaren 80 een seizoenkaart gehad en de laatste 10 jaar kom ik zo af en toe nog eens één wedstrijd bezoeken. Zo triest als het nu is..... is met geen pen te beschrijven. Een kansloos camping elftal die geen punt meer gaan halen. Met aan t roer een trainer die de boeken in gaat als allerslechtste trainer ooit! Zullen de oude tijden van weleer ooit weer terug komen????

Jantje06-05-2023 om 16:23

Beste zou zijn een nederlaag van de FC vandaag als ze toch moeten degraderen. zou groningen winnen zondag en dan thuis  tegen Ajax spelen om alles of niks dan zou ik het hellemaal uit de hand lopen bij een achterstand. 

Fan op afstand06-05-2023 om 21:13

Boeringa meldt dat Jan de Boer naar VVV-Venlo gaat. Kruger misschien naar Hannover 96 en een jonge rechtervleugelverdediger Eitschberger van Hertha BSC naar de FC?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!