Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Ajax

Door Sven Heikens 7 reacties

Na de kansloze degradatie van afgelopen zondag, start voor Groningen zondag de afscheidstoernee in de Eredivisie. Nog 2 keer in eigen huis en een keer op bezoek in Arnhem. Zondag komt Ajax op bezoek in Stadion Euroborg. Altijd een beladen wedstrijd op het scherpst van de snede, alleen staat er dit keer niets meer dan 'het redden van de eer' op het spel voor FC Groningen

FC Groningen

Voor veel supporters kan het seizoen niet snel genoeg over zijn, zeker na de pijnlijke degradatie van afgelopen week. Komende zondag een kans voor de spelers en staf om de supporters op de tribune alles te geven, maar in hoeverre kan de wil er nog zijn net na de pijnlijke en historische degradatie?

Over een vermoedelijke opstelling, spelers die terugkeren van een blessure en afwezigen is op moment van schrijven nog weinig bekend, hierover in ons Matchday-artikel meer. 

Ajax

De Amsterdammers kennen dit seizoen eigenlijk erg veel gelijkenissen: op technisch gebied is het een puinzooi, verkeerde aankopen zijn gehaald, de selecties zijn totaal niet in balans, de trainers zijn ontslagen, voor beide ploegen staat een jonge trainer met nauwelijks ervaring en bij beide clubs wordt er verweten dat er in de RVC te weinig voetbal knowhow zit.

Ajax kan plek 1 (en eigenlijk) plek 2 wel vergeten en is met AZ verwikkeld in de strijd om plek 3. Afgelopen week speelden Ajax en AZ doelpuntloos gelijk tegen mekaar. Met nog wedstrijden tegen hun angstgegners Utrecht en Twente zaak voor Ajax om in Groningen drie punten te halen.

Kids United

Komende zondag wordt er gecollecteerd voor de Kids United, die afgelopen week het 20-jarig jubilieum vierden. 

Wedstrijd komende zondag begint om 14.30 uur, scheidsrechter Jeroen Manschot.

Reacties:
Herman Badkuip12-05-2023 om 21:05

De druk is hélaas van de ketel voor de mannen van trainer Dennis van der Ree, vorige week na een wedstrijd tegen Go Ahead zonder strijd gedegradeerd naar de KKD....Laten wij dit dramatische Eredivisie-seizoen alsjeblieft met z'n allen op een faire wijze afsluiten, zónder vervelende incidenten én opstootjes op 't veld óf tribune, want daar schiet niemand iets mee op! Tegenstander Ajax speelt de laatste weken ook niet al te best en voelt de druk van AZ om de derde plaats in de Eredivisie. De mannen van Johnny Heitinga moéten presteren én FCG kan vrij gaan voetballen zonder angst voor wéér een nederlaag! Er staat géén spanning meer op FC Groningen, misschien dat ze zondagmiddag weer eens gaan presteren....we hebben nog wél wat goed te maken tegen Lucky Ajax na de schandalige 6-1 in de Johan Cruijff Arena! 

Dijk12-05-2023 om 21:57

Misschien Misschien Misschien Misschien Misschien Misschien geen spanning

 

appie happie13-05-2023 om 07:41

Wordt nu 6-1 voor ons..

Marco12-05-2023 om 21:21

De twee loser teams van de competitie tegen elkaar. 

 

BROMBEER13-05-2023 om 07:55

Ik hoop het niet  maar ben bang dat heteen ongenadig harde afstraffing  wordt morgen let maar op. Mooi interview  in het dvhn met van de ree , die vertelde dat zijn kinderen steeds vaker moesten huilen, nou ik als ik zo,n slappe zak als pa had , sprongen mij de tranen ook in ogen.

Rob197013-05-2023 om 11:18

De kinderen van van der Ree huilden, omdat zij zagen dat hun vader er helemaal niets van snapt en medelijden kregen. Verstandige kinderen, jammer dat hij niet naar ze geluisterd heeft om er eerder mee te stoppen.

Rob197013-05-2023 om 11:21

Wie weet wordt het een mooie pot voetbal, Ajax nog verder in het moeras drukken moet toch een motivatie zijn.

Ze zouden toch wel 1 wedstrijd er voor kunnen gaan, de vorige wedstrijden waren schetsvertoningen. Alleen jammer dat van der Ree nog steeds de opstelling maakt, hierdoor wordt een winstpartij niet zo makkelijk. Suslov in ieder geval wel laten spelen, kan hij nog voor een mooi bedrag naar een andere club. 

Marco13-05-2023 om 11:46

Niet alleen zijn kinderen, maar heel Fc Groningen huilt om de prestaties van Van der Ree. 

Het toch ongelofelijk dat Suslov nog in de basis staat. Als je nog een beetje wilt winnen moet je Hove spelbepaler maken en Duarte en Valente er achter. Op de flanken heb je diepgang nodig. Ipv Maatta en Irandust kiezen voor Antman en Manu.

In de Arena vroeg Wormuth na afloop welke speler een gele kaart had gekregen, omdat strijd en fysiek voetbal er bijhoort om te winnen. Met lieve jongens als Irandust, Maatta en Suslov die zijn man steeds laat lopen wordt de verdediging overlopen. 

Bombarda779113-05-2023 om 21:05

Allemaal wel even seizoenskaartje verlengen he? 

Marco14-05-2023 om 00:31

Verstandige burgemeester in Utrecht die niet meegaat met die KNVB onzin, maar zelf nuchter nadenkt wat in het belang is voor de stad. Beter dan de meeloper die Groningen heeft gekregen, die zich de les liet lezen door de hysterie van een sportbond. 

Heiky14-05-2023 om 00:47

Straks de huurlingen niet meer opstellen. Kijk maar wat je zelf (nog) in huis hebt. Die jongens zijn over een paar weken toch weer vertrokken. Wat mij betreft zet je Slor in de basis. Valt toch niks meer te halen. Maar dat was al een tijdje duidelijk uiteraard.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!