Terug

Deel deze pagina:

Restant inhaal wedstrijd, FC Groningen verliest met 3-2 van Ajax

Door Redactie 11 reacties

eerste helft
In een lege ambiance werd de wedstrijd hervat. De eerste kans was voor Bergwijn waarbij Leeuwenburgh in de baan van de bal stond. Bij een andere situatie schoot Kudus over het doel. In de achttiende minuut werd de bal op stip gelegd na een overtreding van Duarte in de eigen zestien op Wijndal. Tadic mocht aanleggen en zette de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. Pepi moest zich noodgedwongen laten wisselen (na een tik op zijn oog van Hato), Krüger kwam daarvoor terug. 

Voor de rest bleef het lang eenrichtingsverkeer richting speelhelft van FC. Daarentegen was de beste mogelijkheid voor Antman die met veel ruimte en overzicht een rebound naast het doel schoot. Kort daarna de 1-1 van Kruger. De Duitser wist een aanval op te zetten, speelde in op Määttä (diens schot geblokt werd) om daarna vol overtuiging uit te halen. Op slag van rust voorkwam Leeuwenburgh dat Kudus kon scoren. In de extra tijd kreeg Antman nog een kans, doelman Rulli moest gestrekt op het lage schot en tikte de bal naast.

tweede helft
Kudus kreeg al snel een kans maar kopte over. Daarna kenden de Groningers een prima fase. Määttä had een sterkte individuele aktie maar standde in de Amsterdamse zestien. Kort daarna werd op aangeven van Hove een dot van een kans gemist door Krüger die de bal over het doel schoot. Op de speelhelft van Groningen schoot Kudus rakelings over. Musampa voorkwam ten koste van een hoekschop dat Ajax opnieuw gevaarlijk werd, Leeuwenburgh had een prima redding op de inzet van Hato nadat er matig was uitverdedigd.

In de 67e minuut tikte Brobbey de gasten op een 2-1 voorsprong. Een diepe bal werd door Kudus opzij gelegd waardoor de aanvaller eenvoudig de kans wist te benutten. Met nog ruim tien minuten te gaan kreeg Irandust nog speeltijd voor Antman. In de tachtigste minuut schoot Balker (voor het hoofd van de inkomende Timber) een vrije trap van Tadic in eigen doel, 1-3. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. En al helemaal nadat Timber kort daarna bij een ongelukkige valpartij hands maakte in het eigen strafschopgebied. De VAR die hier standaard strafschoppen voor toekent, kende voor vandaag hun eigen procedure niet... In de 87e minuut krulde Duarte de 2-3 achter Rulli. 

Er kwamen nog drie minuten bij. In de stand kwam geen verandering meer waardoor de teller is opgelopen naar de 22e seizoensnederlaag. 

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Schreuders, Balker, Sörensen, Musampa, Suslov, Hove, Duarte, Antman, Pepi (Krüger/25), Määttä  

Opstelling Ajax: Rulli, Rensch, Timber, Hato, Wijndal, Álvarez, Bergwijn, Taylor, Kudus, Brobbey, Tadic                   

 

Reacties:
Milko4ever16-05-2023 om 17:43

Vind dat ze de tweede helft prima hebben gespeeld. Benieuwd welke spelers er volgend seizoen blijven dan wel gaan bijkomen. 

Roelofsky16-05-2023 om 17:45

Leuke wedstrijd gezien volgens mij is 2x hands een strafschop toch ??? Maar ja 020 he dus uitslag 3-3

marcelfcg16-05-2023 om 18:29

Wordt de wedstrijd een keer niet verneukt door een staking, is het wel weer de VAR.

We hadden gewoon een punt verdiend.

Herman Badkuip16-05-2023 om 18:43

Tsja er wordt weer duidelijk met twee maten gemeten....FC Groningen had op z'n minst een gelijkspel tegen Ajax verdiend, maar ja de spelers van Ajax mogen de bal in de zestien meter ook met de hand spelen.....Weet zeker dat FCG met de steun van de échte fans erbij, afgelopen zondag van dit Ajax had gewonnen! 

Marco16-05-2023 om 19:29

Positieve wedstrijd.

Wel weer ziek dat de VAR Groningen geen strafschop toekent. Altijd de beslissingen voor de topclubs. Ook voor de tv gelden kan het nog een duur foutje zijn.

Knvb legt Groningen wel boetes etc. op als het bij een wedstrijd misgaat, zelf klooien ze maar wat aan. Vorige editie kreeg Dankerslui wel de strafschop tegen toen de bal van dichtbij tegen hem aan werd geschopt. 

Henk116-05-2023 om 19:42

Al 22 wedstrijden verloren dit seizoen... wat een flutseizoen

Boerentrien17-05-2023 om 09:15

"Hooligans hebben FC Groningen in hun greep". Er lijkt maar geen einde te komen aan dit rampseizoen. Iedere keer als je denkt, dat het niet nog erger kan........

GroenWit02017-05-2023 om 10:45

Eerste helft redelijk, tweede helft goed. Goed fel, kort erop. Zo zie ik het graag. Suslov goed bezig voor de verandering, Schreuders nog wat licht, moet nog groeien. Duarte goed. Ajax 'met de handjes' mag eerst Schreuders, daarna Pepi in het gezicht slaan. 0 gele kaarten. Hands in de 16? Geen probleem. Als die idioten er zondag niet waren geweest, denk ik dat we er meer uit gehaald hadden.

BROMBEER17-05-2023 om 11:14

Raar he, eind van het seizoen , gedegradeert inmiddels en nu gaan de heren( leeuwenburg,duarte,suslov) ineens wel gaann  presteren en met overgave spelen. Omdat ze nu ineeens voelen dat ze zich zelf moeten laten zien omdat ze naar een nieuwe club willen, de kanslozen

Fan op afstand17-05-2023 om 16:12

De echte fans hebben hun "gladiatoren" dit jaar voor het laatst in actie gezien n de eredivisie. Geen uitsupporters en laatste thuis wedstrijd in een leeg Euroborg. Wat zijn we als FC diep gezakt. Geen woorden meer voor te vinden.

Herman Badkuip17-05-2023 om 16:37

Potverdorie zal toch niet waar zijn? Met dank aan de FCG-hooligans met hun Belgische en Duitse vriendjes, die 't voor alle échte FC Groningen-supporters flink verpest hebben!

Marco17-05-2023 om 17:15

Zeer slechte ontwikkeling dat het reltuig wint.

Hele KNVB regel maakt die droeftoeters al veel te belangrijk. 

no guts no glory17-05-2023 om 17:53

Echt ontzettend balen dat die hooligans het voor iedereen verpesten. Verschrikkelijk. Dit kost de club weer ontzettend veel geld. Die KNVB regel werkt in ieder geval niet. Direkt volgend seizoen mee kappen. Ben het niet vaak eens met Tadic maar nu wel. Die hooligans krijgen veel te veel aandacht. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!