Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen laat zich slachten in Arnhem en incasseert een zesklapper

Door Redactie 34 reacties

Met de 6-0 oorwassing in Arnhem is het einde in zicht gekomen aan de gifbeker die nagenoeg is leeggedronken. FC Groningen kwam snel op achterstand door een doelpunt van Manhoef en kreeg mogelijkheden wat terug te doen. De wedstrijd knakte definitief na de rode kaart voor Leeuwenburgh (verkeerde terugspeelbal van Suslov) en de 2-0 op slag van rust door Meulensteen. Na de rust werd het vertoonde groen-witte spel van kwaad tot erger waardoor de score dramatisch uitliep via doelpunten van Manhoef (2x), Vidovic en Tronstad. 

eerste helft 
Binnen vier minuten kwam FC op een 1-0 achterstand. Kort daarvoor was er een penalty geclaimd. De gasten bleven onder druk staan waarbij een voorzet door Manhoef werd afgrond. Niet veel later kwam Pepi in scoringspositie, Scherpen reageerde attent door op tijd uit zijn doel te komen. De Groningers gingen zeker niet bij de pakken neerzitten, ook Hove was dichtbij de gelijkmaker die naast het doel kopte. De Arnhemmers drongen daarentegen weer kortstondig aan, Leeuwenburgh stopte een bal van Flamingo. Van Ginkel trapte Suslov onderuit en kreeg geel. Een kopbal van Bialek vloog ruim over het doel van Leeuwenburgh.

Ook Wittek kwam in schietpositie en kegelde nipt over de lat. Daarna kende het het spelbeeld een tijdje weinig mogelijkheden. Op de speelhelft van de Arnhemmers had Hove iets teveel tijd nodig na goed voorbereidend werk van Antman. Diezelfde Hove kreeg opnieuw een mogelijkheid wat terug te doen maar schoot een rebound naast het halflege doel.

Na een ruim half uur kwam er een diepe bal op de helft van de Groningers. Manhoef gaf een voorzet op Bero dat geblokt werd, Kozlowski schoot hard over. In het zestienmetergebied van de thuisploeg reageerde Pepi niet adequaat op een diepe bal waar zeker meer had ingezeten. Kort voor rust incasseerde Leeuwenburgh rood. Suslov gaf een verkeerde terugspeelbal en lanceerde onbedoeld Manhoef.

De doelman kwam uit waarbij er licht contact zou zijn geweest met Manhoef die naar de grond ging. De Boer nam de taken over van Leeuwenburgh die daarmee zijn laatste optreden in dienst van FC Groningen had gemaakt, Suslov mocht gaan banken. De vrije trap vloog naast het doel. In de extra tijd schoot Meulensteen Vitesse naar 2-0. 

tweede helft
FC probeerde de eerste minuten om wat terug te doen maar het aanvalsspel stokte definitief na een mogelijkheid voor Pepi. Vitesse kreeg de ruimte om het initiatief over te nemen. Van Ginkel was dichtbij een doelpunt maar kopte naast. In de 56e minuut scoorde Manhoef de 3-0, de aanvaller werd diep aangespeeld, Sörensen werd eenvoudig uitgekapt en De Boer op het verkeerde been gezet. Kort daarna ontsnapte Grunn aan de 4-0 waarbij de Boer duikend onder de bal door ging, daarna vloog de bal rakeling voorlangs de tweede paal. 

Van Bergen, Blokzijl en Pelupessy kregen nog een klein half uur speeltijd. Antman, Hove en Balker werden afgelost. In de 70e minuut werd het 4-0 door Vidovic die vanuit een inworp een nagenoeg een vrije doortocht kreeg. Een kwartier voor tijd mocht Manhoef een hattrick maken. Met hetzelfde kunstje na een diepe bal, (Sörensen uitkappen en schiet maar raak) plofte de bal nu in de kruising, 5-0.

Zeven minuten voor tijd schoot Tronstad de 6-0 achter De Boer. De afgang was compleet. De uitslag had nog hoger kunnen zijn want vrijwel iedere aanval was raak. 

Aankomend weekend wordt er afgesloten thuis tegen Sparta Rotterdam. Wellicht een serieuze overweging voor de clubleiding om de wedstrijd schriftelijk af te doen.  

Opstelling Vitesse: Scherpen, Oroz, Flamingo, Isimat-Mirin, Wittek, Manhoef, Meulensteen, Van Ginkel, Kozlowski, Bero, Bialek                            

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Schreuders, Balker, Sörensen, Musampa, Antman, Suslov, Hove, Duarte, Määttä, Pepi

Reacties:
Marco21-05-2023 om 16:46

Suslov en van der Ree (die hem blijf opstellen)  0

Vitesse 6

De Generaal21-05-2023 om 16:53

Nu ook de meeste doelpunten tegen, 70 heel knap. Het is dat Cambuur er ook niks van bakt, want we verdienen de laatste plaats. Wat Van der Ree heeft gepresteerd zal denk ik nooit meer worden geëvenaard. Wat een strateeg en motivator

no guts no glory21-05-2023 om 17:38

Ja bizar maar ze hebben van de week wel leuk getraind. Afbeulen die gasten, ze zijn het groen witte shirt niet waard. 

Nachtwacht22-05-2023 om 22:27

En je vergeet te melden dat het een aardige vent is

Rob197021-05-2023 om 16:55

Maak jullie absoluut niet meer druk om onze trots, er lopen veel te veel spelers, trainers rond, die het namelijk niet interesseren, of het niveau niet hebben.

Beleid van het allerslechtste soort, die nog 1 wedstrijd moet overleven. Daarna zijn wij van een hoop losers verlost. De grootste zorgen heb ik over het feit, hoe komen wij van de slecht renderende spelers af.

Lukkien is gelukkig niet dom en gaat met zijn eigen spelers aan de gang. Spelers die kkd waardig zijn, qua naam niet aansprekend, maar wel functioneel, de enige manier om snel weer terug te keren.

Nog even doorbijten.

Marco21-05-2023 om 17:00

Helaas heeft Lukkien de komende weken geen tijd voor een nieuwe selectie samen te stellen. 

BROMBEER21-05-2023 om 17:21

Verwacht nou nix van dit fc groningen,  de club is dood en doodziek, het is gewoon een abces gevuld met pus!! 

Nachtwacht22-05-2023 om 22:28

Dat roep je al tijden, maar begin langzamerhand te begrijpen dat je gelijk hebt.

Het stort als een kaartenhuis in elkaar. Een failliete sponsor ontbreekt nog als enige, maar die haaden we vorig jaar al. 

no guts no glory21-05-2023 om 17:44

Waarom van der Ree die Sörensen nog steeds opstelt en zelfs aanvoerder heeft gemaakt is mij een raadsel. Vorige weken heel matig maar vandaag belachelijk slecht. Zo amateuristisch hoe  hij zich 2 keer liet uitspelen door Manhoef. Die Sörensen is gehuurd die zien we volgend jaar niet weer terug. Waarom niet gewoon Blokzijl laten spelen? Dat is onze toekomst. 

Dijk21-05-2023 om 18:26

Wat te denken van Balker en vedette Suslov met zijn fantastische slappe terug speelbal op de keeper.  

 

Rob197021-05-2023 om 18:52

Dat is volledig de technische staf aan te rekenen. Deze kunnen allemaal weg, Arts inclusief.

De overige steunpilaren Langerer en Westerhof, ook de deur uit. Deze passanten hebben het helemaal laten lopen, met daarin niet 1 maal een overtuigende insteek, dat ze er ook maar iets van snappen.

Van Der Ree, is wel de grootste sukkel die er heeft rondgelopen. Geen enkele intentie of ook maar iets inhoudelijks gemeld tijdens interviews, tijdens en na een wedstrijd. Deze man is zo ongeschikt als trainer.

70 doelpunten tegen, hoe is het mogelijk? Heel simpel, de laatste linie van de club is niet 1 keer hetzelfde geweest. Dat zegt genoeg over het amateuristisch vermogen van onze trainers.

Dijk21-05-2023 om 19:49

En wat te denken Hove Balker zo ver kwa niveau achteruit gegaan.

Azing Griever zei het al die trainer wat heeft hij er zooitje van gemaakt. En net wat je zegt Arts inclusief.

En volgende week ook verlies daarna ff Gudde evalueren.

 

 

Rob197021-05-2023 om 20:13

Het is gewoon triest, het aanmodderen is al in januari begonnen en mocht iedere week maar doorgaan. De vreselijk eigenwijze van der Ree, heeft overal maling aan gehad en niemand die hem gecorrigeerd heeft. 
Gudde is makkelijk te evalueren, waarbij hij alleen nog de taken in de toekomst mag uitvoeren waartoe hij wel in staat is. Voor het overige, weer mensen op de plaats die er horen. 
Geen geschoolde managers, maar zelf ontwikkelde natuurlijke voetbalmanagers. Mensen met voetbalinhoud. 

BROMBEER21-05-2023 om 19:37

Raar  he dat supporters dit niet meer accepteren,;het is godverdomme gewoon een schande. Wat een stel lamstralen. Het is het slechste team van de laaste 10 jaar eredivisie. Elke euro salaris voor deze mensen is er 1 teveel, eil er gratis niet eens meer nakijken.  Als je niet beter kunt ok, maar met deze mentaliteit schei uit. Zolang mensen als gudde, mulder, beuving langeler  rr zitten, kom ik er niet weer. 

Dijk21-05-2023 om 19:52

Zolang deze gasten er zitten komt de gifbeker NOOIT leeg.

grunn196721-05-2023 om 20:18

Onverstelbaar dat Gudde er nog zit.

Ik denk dat er bij een voetbal organisatie in Nederland nog nooit z'n puinhoop van gemaakt is. Alles maar dan echt alles is fout gegaan. De club heeft zich volstrekt belachelijk gemaakt en wordt door niemand meer serieus genomen, er is alleen nog maar leedvermaak en medelijden.

Ik had nog de illusie dat we binnen 1 seizoen wel weer promoveren, maar de puinhoop binnen de club is nog veel groter en zullen net als ADO een grijze muis worden de komende 3 jaar, met lege tribunes en op maandagavond tegen jong Utrecht.

Gudde is eindverantwoordelijke en mag nog steeds blijven zitten, volkomen belachelijk dat deze pipo er nog zit.

BROMBEER23-05-2023 om 08:13

Fc Groningen gaat clubs als Mvv, Roda JC en Ado den Haag achter na. Afgegleden door bestuurlijk wanbeleid.

TomOkker21-05-2023 om 20:44

Gudde gaat niet weg en hoeft ook niet weg. De grootste clown is al vertrokken. We hebben mensen nodig die club weer weten op te bouwen en zoals te horen uit de mond van Gudde zijn er al stappen gemaakt en zullen we gewoon verder moeten afwachten wat er op korte termijn verder nog gaat gebeuren. Ik denk dat Gudde de persoon is die dit met de reeds ervaren mensen om zich heen kan bewerksteliggen. Laten we er maar eerst voor zorgen dat het gespuis op de tribune oprot.

Dijk22-05-2023 om 06:41

Hoe wil je dat dit gespuis op de tribune oprot ? Toen vorige week onder het zwarte zeil zaten de relschoppers,  was er net 1 vrouw die wilde weten wat er onder zat en werd daarna aan  de kant gezet. Waar waren de 20 man/ vrouw beveiliging op de tribune? Organisatie wist al week lang van de geruchten er werd besloten niet niet  niet  in te grijpen voor angst. Zelfs nu de geluiden politie en zelfs families worden bedreigd.  Dan vraag ik mij af hoe jij dit op wilt lossen. Want wordt pas rustig als het ook rustig en goed voor elkaar in de organisatie fcgroningen.  

Te beginnen RVC Gudde Langeler Beuving strik erom. En wie bedoel je welke reeds ervaren mensen? Die hebben toch nu ook niet geadviseerd of geluisterd naar mensen die dit al heel lang aan zagen komen.  Nee niks aan de hand nou ondertussen wordt steeds meer duidelijk wat een gigantische bende er is bij de fc .  Gisteren nog interview van Leeuwenburg deze had gevoel dat hij al jaren in een rollercoaster zat. Niemand durft er iets van te zeggen.  Angst regeert er bij de fc . Daarom zal en Robben wel oppassen waar hij instapt.  Heel verstandig want Robben heeft wel mensen om zich heen die hem adviseren om niet van deze gifbeker te drinken.  Eerst de bezem er door heen. Wil je met een schone lei beginnen. 

BROMBEER22-05-2023 om 08:44

Gespuis op de tribune  oprotten? En deze kanslozen op het veld  gewoon week in week uit een wanprestatie laten leveren en fc groningen het lachertje van de laatste 10 jaar hebben laten worden, schei uit!! Ik heb nog zo'n zootje kansloze losers bij elkaar gezien , de thypus met dat volk!! Gewoon blijven zingen, klappen en juichen mensen komt dat  vast wel goed. Zolang  mensen zoals beuving, langeler, van Gessel, gudde en mulder  de dienst uit maken komt het nooit weer goed. Daar kunnen lukkien, vekdmate en zelfs robben ook niet tegen strijden zoveel onkunde en hautain gedrag

Herman Badkuip23-05-2023 om 08:39

Dat gespuis op de tribune moet eens een keer goed aangepakt worden! Zoek ze thuis op en gooi rookbommen in hun eigen achtertuin i.p.v. onze Euroborg en het voetbal in Groningen te verpesten!

Folkersm21-05-2023 om 20:49


Gudde weg is niet de directe oplossing‪, maar hoe kan je een organisatie zo laten ontsporen? Gedemotiveerde voetballers, rare aanstellingen met trainers die geen idee en ervaring hebben, geld uitgeven aan spelers die niets toevoegen, een bestuurder laten zitten die er niets van kan en vrij met de portemonnee kan zwaaien, sturen op een net promoter score terwijl op het veld er niet gepresteerd wordt, ja knikkers in de organisatie selecteren omdat je zelf moeilijk met kritiek kan omgaan, doof zijn voor de buitenwereld? De club FC Groningen is ziek en een grote schoonmaak is nodig. Dus Gudde, ga terug naar Rotterdam, zoek een carrière bij de overheid of iets dergelijks waar ‘too little too late’ niet zoveel schade aanbrengt en maak plaats voor een interim directeur (Nijland) die schoon schip maakt en FC Groningen weer terug brengt tot de kern. Je doet het niet express maar bent te onervaren om kort en duidelijk te managen, goede mensen te selecteren, politiek te bestrijden, het simpel te houde . 

Een Groningse voetbalclub waar korte lijnen belangrijk zijn, je elkaar aanspreekt om tot het beste resultaat te komen, voetbal centraal staat, mensen met de bijna benen op de grond staan en in een open cultuur samenwerken…. Ik kan nog wel even doorgaan… ik wil mijn club terug!‬

Dijk22-05-2023 om 06:47

Nachtwacht23-05-2023 om 10:18

Heb sympathie voor Nijland, maar verval is onder Nijland ingezet.

Goldeneye21-05-2023 om 21:05

Laten we Gudde houden. De beste man had natuurlijk veel (en veel) eerder moeten ingrijpen en MJF c.s. eruit gooien, maar verder lijkt hij mij een goede directeur. Blijf hopen dat de afkoopsom meeviel...

Marco21-05-2023 om 21:10

Nijland is zich al aan het profileren om het te kunnen overnemen en op De grote markt te staan, als grote verlosser van de club. 

Nijland is geeindigd als een schaamteloze opportunist. Zou voor de langere termijn een ramp zijn voor de club als hij terug zou komen. Nijland heeft een financiële bende achtergelaten, waar zijn vriendjes zich konden verrijken met leningen met 25% rente. Zo'n kerel kunnen we nu zeker niet gebruiken!

Gudde heeft de eerste verantwoordelijken, MJF en Wormuth ontslagen. Met Lukkien en Veldmate bekwame vervangers binnen gehaald. 

Verder gewoon rustig blijven en de club blijven steunen.

BROMBEER21-05-2023 om 21:20

De verantwoordelijken zitten in de rvc, daar zit geen voetbal knowhow oprotten met dat volk

Dijk22-05-2023 om 06:49

 klopt Brombeer 

Jantje21-05-2023 om 21:17

Wordt tijd dat Robben terug komt bij de FC. zou hem graag naast Lukkien als assistent op de bank zien.

Zeeman21-05-2023 om 22:24

Een schande zoals dit zielloze ploegje een potje voetbal speelt, stelletje amateurs, er zit totaal geen pit in, futloos ploegje.

Ze maken de club ten schande in Nederland , manman wat een zootje slappelingen , op een paar uitzonderingen na.

Meer dan de helft gewoon niet meer opstellen en vervroegd wegsturen waar ze vandaan komen.

Het is maar goed dat er tegen Sparta geen publiek aanwezig is, want dan zijn de rapen goed gaar.

Dijk22-05-2023 om 08:23

Badkuip nog steeds aan het fietsen . Of is het de waterfiets naar Engeland. 

Badkuip zal wel geen antwoord hebben op de afstraffing 6-0 of wacht nog ff af. Todat de positivo's weer reageren.

Donderspeeach van Cocu heeft in ieders geval wel geholpen bij Vitesse. 

Nou in ieder geval heeft Ree deze week weer met plezier gertraind,  nog 1 weekje 1 westrijd ergenis. 

 

Rob197022-05-2023 om 09:53

Op basis van je laatste zin, had ik als directeur van de Fc, deze man direct alle wedstrijdvideo's van jaren geleden laten zien, met daarbij als opdracht deze te analyseren. Ik had hem tevens vrij van werkzaamheden bij de eerste selectie gegeven. Wat een onkunde en onzin kraamt deze, omhoog geschoven, nitwit, uit.

Het heeft allemaal geen zin meer, maar dat deze man zolang heeft mogen zitten, is een van de grootste factoren van de degradatie. Dan komt iedere keer de reactie bovendrijven, dat Gudde wel geleerd heeft van deze fouten, maar dat ga ik toch echt aan twijfelen.

Alle verhalen die nu rondzingen op de club zijn toch wel van een heel kinderlijk amateuristisch niveau. Geen visie, geen kennis, maar helemaal geen daadkracht. Gudde zit op een bepaald niveau, waarbij zijn gemaakte fouten dusdanig zijn, dat ik twijfel aan zijn vermogen om in de toekomst de club wel zou kunnen leiden. Goed in cijfertjes, maar slecht in managen van een organisatie.

Herman Badkuip23-05-2023 om 08:36

Maak je over mij maar géén zorgen Dijk, heb heerlijk gefietst door de duinen van Heemskerk en Egmond aan Zee. Zou voor jou ook weleens goed zijn om je gedachten even te verzetten....pak zondagmiddag de fiets en haal even een frisse kop! Kan het je aanbevelen hoor, even weg uit dat voetbalwereldje, je gaat de dingen héél anders bekijken! 

Marco22-05-2023 om 10:33

Gudde is een goede saneerder gebleken en dat hebben we nu helaas nodig.

Afgelopen zomer was er de kans en geld om te bouwen. Met Wortmuth dachten ze de succes trainer te hebben gevonden die attractief kon spelen, ook een wens van het publiek. Er zijn afgelopen zomer 6 gehaald. Alleen Pepi voldoet. Wormuth is daadkrachtig ontslagen. MJF is daadkrachtig ontslagen.

Van der Ree had van mij ook ontslagen mogen worden. We hebben nu 18 punten en of we met een andere trainer 32 of meer punten gehaald zouden hebben, ben ik minder zeker van. De selectie laat bijna iedere week zien dat ze in de KKD thuishoren.

Rob197022-05-2023 om 11:26

Wormuth en Fledderus was geen klik, maar Wormuth met veel anderen ook niet, dit ontslag stond al vast in september, alleen de datum van ontslag was nog niet bekend. Gudde heeft toen zijn oren laten hangen naar Fledderus, die er toen al een puinhoop van had gemaakt. Het niet kunnen vinden van een geschikte vervanger is ook Gudde aan te rekenen, Schreuder en van de Belt van Zwolle was een gelopen koers totdat, Fledderus er weer extra eisen tegenaan gooide. Hier had hij veel beter bovenop moeten zitten. Hier ontbrak namelijk ook de visie, eigenlijk had Lukkien voor de Fc. de voorkeur, maar dat was wat lastiger als verwacht. Het is het allemaal net niet.

Dijk22-05-2023 om 11:57

Ik denk dat Gudde zichzelf in de spiegel kijkt volgende week. Dat hij afscheid gaat nemen van de fc. Kan hij wel zeggen bevalt me zo goed in het Noorden en ik heb nog wat te leren. Geloof niet bij volgende besluit dat hij er bovenop gaat zitten. 

Herman Badkuip23-05-2023 om 08:26

Kijk jij zélf weleens in de spiegel Dijk?

Dijk23-05-2023 om 12:41

Ik wel jij niet badkuip 

Boerentrien22-05-2023 om 17:00

Dat relschoppende tuig van AZ komt in Opsporing Verzocht. Waarom die van onze FC niet, denk ik dan. Niet alleen de sportieve wanprestaties op het veld hebben mijn seizoen verziekt, maar vooral ook het tuig, dat verantwoordelijk was voor alle wanordelijkheden. Slechte prestaties zijn nooit een excuus voor dit wangedrag. Hopelijk wordt dit afgestraft met hoge boetes, stadionverboden en aanpassingen in de Euroborg, zodat het veld gevrijwaard blijft van zaken en personen, die daar niet horen.

En dan zie ik het volgende seizoen best wel positief en met optimisme tegemoet. 

Herman Badkuip23-05-2023 om 08:32

Jij hebt helemaal gelijk Boerentrien! Volgens mij was West Ham-supporter én FCG-hooligan Jan B. ook met zijn maatjes in Alkmaar aanwezig.....De relschoppers hebben elkaar weer gevonden en blijven elkaar vinden! Triest dat deze kornuiten het Nederlandse voetbal helemaal kapot maken.....Nog één wedstrijd thuis tegen Sparta en daarna voorbereiden op een geweldig seizoen in de KKD-competitie met Lukkien, Groninger, Goedkoop, Gudde en Veldmate! Verwacht dat Lukkien nog wel een aantal échte Grunnigers meeneemt naar de Euroborg! 

BOUWE22-05-2023 om 18:46

NOU LATEN WE NIET ALTIJD MAAR ZEGGEN GUDDE WEG ERMEE HIJ HEEFT WEL HENK VELDMATE TERUG GEHAALD DICK LUKKIEN ALS HOOFDTRAINER COACH GEHAALD HIJ HEEFT WEL MARCEL GRONINGER TERUG GEHAALD DAT WORDT WEL VERGETEN DAT HAD FLEDDERUS NIET GEDAAN EN DE CLUB IS NOG GEZOND DE HOOFDSPONSOR BLIJFT DAT VERGETEN JULLIE OOK 

BOUWE22-05-2023 om 18:50

DAT HET MISGAAT DAT WAS AL IN FEBRUARI BEKEND HET WAS ÉÉN POT ROMMEL IN DE ORGANISATIE DAN ZET JE NOG REN ASSISTENT TRAINER NEER OP DE PLEK ALS HOOFDTRAINER COACH DAT KAN HIJ ALLEMAAL NIET DAT ZIJN DINGEN WAAR HET FOUT GAAT MAAR OOK DE SPELERS MOET JE ZEKER VERWIJTEN GEVEN SUSLOV DACHT DAT HIJ DE BESTE SPELER VAN FC GRONINGEN ZOU WORDEN PELUPESY DACHT OOK IK ZET DE ORGANISATIE WEL OP VELD NEER DE ENIGE DIE BEETJE GOED WAS IS BALKER EN MÁÁTTÁ OOK WEL ALLEEN HIJ WERD TOTAAL VERKEERD GEBRUIKT 

Dijk22-05-2023 om 20:06

RVC en Gudde weg DOOR ZIJN TOEDOEN NIET GELUISTERD IS ER VOLGEND SEIZOEN KKD.

 

Jij was toch diegene in februari die iedereen een hand boven het hoofd hield toen was het B. Raatjes nu Bouwe.

Fan op afstand22-05-2023 om 19:24

Leonardo Bacuna misschien terug naar de FC?

Rob197022-05-2023 om 21:13

En er komen nog meer ex-Groningers met Lukkien mee, zijn verbindingsspelers bij Emmen staan er volgend jaar ook in de Euroborg.

Dijk22-05-2023 om 21:15

Veendorp o.a. ?

Dijk22-05-2023 om 21:15

Veendorp o.a. ?

Rob197022-05-2023 om 21:54

Dick zijn verbindingspelers, Veldmate en Veendorp, regelen wat hij heeft uitgedacht. Voor de KKD goed genoeg.

Herman Badkuip25-05-2023 om 16:09

Zou hem gelijk halen, net als zijn broertje Juninho.....twee Bacuna's op het middenveld!

Dijk22-05-2023 om 20:14

Hoorde ook Verrips nog seizoen huren van Fortuna S, assistenten Goedkoop en Groninger van Lukkien.

BROMBEER22-05-2023 om 21:55

Bouwe raatjes ophouden met dat verschonen, directie en rvc hebben er een onvoorstelbare puinhoop  van gemaakt. Van de trots van het noorden tot het lachertje van ee eredivisie van de laatste 10 jaar. En het terughalen van veldmate,lukkien,groninger en goedkoop is nergens een garantie voor, dit fc groningen is in alle geledingen doodziek door het overschot aan managers en het gebrek aan echte clubmensen. 

Nachtwacht22-05-2023 om 22:33

Suslov geeft Leeuwenburg een fijn afscheid met zijn dramatische terugspeelbal.

Volgende week geschorst 

Tanner05023-05-2023 om 09:19

Eigenlijk is dit seizoen ideaal wat betreft videoanalyse: wedstrijden laten zien en je hebt genoeg voorbeelden van wat je juist niet moet doen.

Hinderk23-05-2023 om 13:53

Geen medelijden met Leeuwenburg,krijgt de Boer misschien wel een leuk afscheid wat hij verdient.

Marco23-05-2023 om 17:47

Zet Verrips in het doel. Als hij het mentaal al niet eens aan kan om in een leeg stadion te spelen, dan is hij geen geschikte keeper om volgend jaar voor de kampioenstitel te gaan. 

BOUWE23-05-2023 om 18:32

NOU IK VIND DAT JE EEN NIEUWE BESTUUR INZET DIE STRAKS TEGEN DICK LUKKIEN EN HENK VELDMATE IS WAT HEBBEN WE DAN WEER EEN PROBLEEM DAT MOETEN WIJ VOOR KOMEN GUDDE HEEFT DEZE MENSEN OPGEHAALD GOEDE MENSEN DICK LUKKIEN PRIMA TRAINER HENK VELDMATE PRIMA HOOFD SCOUT MARCEL GRONINGER PRIMA ASSISTENT TRAINER EN DIE ANDERE ASSISTENT TRAINER DIE LUKKIEN MEE NEEMT PRIMA TECHNISCHE STAF COMPLEET DUS ER KOMEN NU MOOIE TIJDEN AAN KAMPIOEN WORDEN IN DE EERSTE DEVISIE OF PIERIODE TITEL PAKKEN EN HOGE KOMEN IN DE KNVB BEKER  DAT ZIJN MOOIE VOORUIT ZICHT HEBBEN WE NU WE MOETEN NU SAMEN ACHTER FC GRONINGEN STAAN DE GROTE LASPAK IS NU WEG FLEDIRUS IS GELUKKIG OPGEROT DAT WAS DE GROTE LASPAK VAN FC GRONINGEN DIE ZIJN WE GELUKKIG KWIJT WANT FLEDIRUS HAD GEEN HENK VELDMATE VOOR ZIJN VOETEN HEBBEN WANT DAN WAS VELDMATE NIET EENS GEKOMEN DICK LUKKIEN WAAR WIJ ALS TOESCHOUWERS AL VAKER HEBBEN ROEPEN HAAL LUKKIEN OP MAAR FLEDIRUS WOU NIET MET HEM SAMENWERKEN GELUKKIG IS DE BOOSDOENER IS NU WEG NU WEER RUSTIG DE CLUB OPBOUWEN PRIMA SPELERS HALEN DE TECHNISCHE STAF IS COMPLEET NU SPELERS HALEN EN LAAT GUDDE MAAR ZITTEN HIJ MOET DE CLUB GEZOND HOUDEN DE HOOFDSPONSOR BLIJFT DAT IS OOK EEN HARSTIKKE GOED TEKEN DUS HENK VELDMATE HAAL NU DE SPELERS OP DIE FC GRONINGEN WEER GAAT VERSTERKEN EN DICK LUKKIEN EN ZIJN TECHNISCHE STAF ZETTEN EEN GOEDE ELFTAL NEER EN WE GAAN VOOR ONZE KAMPIOEN SCHAAL OP HALEN IN DE EERSTE DEVISIE EN WEER VECHTEN VOOR TERUG TE KEREN IN DE EREDIVISIE 

Dijk24-05-2023 om 06:13

Hoeveel heb je gezopen Bouwe

Rob197023-05-2023 om 22:53

Ik heb wat nacompetitie wedstrijden bekeken, maar dit is toch een iets ander niveau dan wat onze Fc heeft laten zien. Dit is echt armoede.......afstandschoten zijn rolletjes, 3x passen is niet mogelijk en de rest is vrij worstelen. Lukkien hoeft ar alleen maar spelvreugde in te gooien, met wat talent en scorendvermogen, en de grote markt gloort.

BROMBEER24-05-2023 om 09:27

Geloof mij maar rob , ik ben bang dat dit fc groningen nog niet eens bij de eerste 8 van de kkd komt, het is omte grienen qua beleving en niveau!!

Dijk24-05-2023 om 10:11

Ze denken het fluitend te kunnen gaan doen.

Rob197024-05-2023 om 12:41

Met deze jongens hebben wij daar ook niets te zoeken, Maatta gaat zich daar als een renpaard iedere wedstrijd doodlopen, Suslov net zo. Een KKD voetballer is van een ander slag. Daarom is het niet zo erg als een Veendorp en Veldmate meekomen met Lukkien. Een beetje slimmigheid op het middenveld, Hove, twee werkers, Bacuna, Valente, voorin een scorende spits met aan de zijkant 2 spelers die de spits kunnen bedienen.

Metworst24-05-2023 om 19:31

Doelpunten moeten ze halen, en een paar bikkelaars die weten wat er in de kkd nodig is. De talenten mogen blijven behalve Suslov, is geen teamplayer. De 2 senioren voetballers en de grootverdieners naar huis, en die hebben laten zien niet te kunnen voetballen ook wegdoen. Blijft weinig van over, maar het overgrote deel is ook brandhout. 

Wat een verademing dat die droeftoeters, coach en alle assistent weggaan. 

Fan op afstand24-05-2023 om 19:33

De FC heeft haar eerste aanwinst binnen, Daniël Beukers van AZ onder 19. Een linkervleugelverdediger.

Heiky25-05-2023 om 00:44

Leuke speler op het eerste gezicht. Maakte deel uit van het team dat de Youth League gewonnen heeft. Maar laat men er in vredesnaam voor waken het team alleen uit dit soort talenten te laten bestaan.

appie happie25-05-2023 om 13:03

Rechts dat ik

Stadjer8124-05-2023 om 19:53

Met dit elftal eindig je ook in de KKD ergens in de middenmoot. Maar het voordeel is dat je de bezem er volledig doorheen kunt halen. En met een Lukkien en Veldmate moet er iets mogelijk zijn. Echter zou ik het wel bijzonder vinden als je met een volledig gerenoveerd team meteen een competitie winnend afsluit. Maar je kunt natuurlijk ook promoveren als je ergens in de subtop eindigt, dat komt gewoon aan op barrage wedstrijden en de vorm in de eindfase.

Ik vind het namelijk wel een voordeel dat iedereen weg mag. Er is geen speler waarvan ik denk, jammer dat ie nu vertrekt. Sterker nog, ik wil eigenlijk helemaal niemand terugzien. We moeten helemaal breken met wat er de laatste jaren is neergezet. Ik wil ook niet meer van die nietszeggende buitenlandse jonge spelers zien waarvan ik niet wil geloven dat ze echt beter zijn dan wat er in ons land aan jonge spelers rondloopt. Deze jongens komen immers geen lantaarnpaal voorbij, dus waarom? Spelers halen voor posities waar ze niet thuishoren wil ik ook niet meer zien. Dit komt volgens mij doordat ze het datascout of moneyball principe hanteren, maar niet echt rekening houden met de formatie en de tactiek. Je kunt er eigenlijk geen chocola van maken wat wij halen, het gebrek aan scorend vermogen was al snel een zorgenkindje dit seizoen dus dan haal je onervaren verdedigers of verdedigers die geen wedstrijd hebben gespeeld uit het buitenland weg die weken of maanden nodig hebben om zich aan te passen. Dat kun je toch niet geloven?

 

Het enige wat ik terugzie in de statistiek per individu is dat vrijwel niemand een goal kan maken. En dit is niet nieuw, hoeveel wedstrijden de laatste 3 of 4 jaar hebben wij gewonnen met meer dan 1 goal verschil? Dat kunnen er niet heel veel zijn.

 

 

 

Marco24-05-2023 om 20:20

Goed dat Groningen de huisregels heeft aangescherpt en verbonden heeft aan forse geldstraffen.

De overheid (OM) en de KNVB laten de clubs volledig in de steek. De minister van justitie stuurt een verontwaardigd appje als het misgaat, maar de daders worden nauwelijks strafrechtelijk aangepakt. De KNVB legt de club een sanctie op. Verstandig en helaas noodzakelijk dat Groningen zich nu zelf gaat verdedigen tegen de relschoppers. 

 

grunn196725-05-2023 om 11:52

Krijgen we nog een x te horen wie er moeten vertrekken, competitie is lang en breed gespeeld.

(Graag de hele selectie op de jonkies na + hove en balker)

Of zit Gudde hier ook weer te slapen.

Herman Badkuip25-05-2023 om 16:12

Ben bang dat er weinig belangstelling is voor de spelers van FC Groningen.....misschien dat Radinio Balker, Johan Hove, Laros Duarte en Tomas Suslov gaan vertrekken?

Hinderk25-05-2023 om 15:07

Eerste miskoop al binnen, Verrips nog een jaar gehuurd.

Herman Badkuip25-05-2023 om 16:03

Michael Verrips een miskoop? Hij wordt in eerste instantie gehuurd, met een optie tot koop....Volgens mij een prima keeper voor FCG, heeft een goede klik met onze nieuwe trainer Dick Lukkien. Met Jan Hoekstra er weer bij hebben we twee prima keepers voor de KKD! 

Hinderk25-05-2023 om 20:51

Had vroeger ook altijd een goeie klik met de trainer maar kon ook niet keepen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!