Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen neemt 'in stijl' afscheid van de eredivisie, krijgt opnieuw een pak slaag en neemt de rode lantaarn over van Cambuur

Door Redactie 15 reacties

De groen-witte gifbeker is leeggedronken. Met de 5-0 nederlaag tegen Sparta heeft het afscheid genomen van de eredivisie. FC kwam binnen een half uur in ondertal, na de rode kaart van Musampa. Doordat Cambuur met 4-0 won van RKC neemt FC de laatste plaats over. Met 24 nederlagen en een doelsaldo van 31 voor en 75 tegen werd maar weer eens pijnlijk duidelijk dat dit FC Groningen met stip de slechtste ploeg van de eredivisie was.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Voor beide teams stond er dan ook weinig meer op het spel. Musampa kreeg voor een overtreding op de doorgebroken Vriends rood na 24 minuten wedstrijd, de daaropvolgende vrije trap van De Guzman verdween met een krul achter doelman De Boer. Namens de Groningers was Pepi nog het meest dichtbij om wat terug te doen, de aanname was verkeerd waardoor Olij kon ingrijpen. Met de 0-1 ruststand in samenhang met de 2-0 voorsprong van Cambuur tegen RKC stond FC Groningen virtueel achttiende.

Namli's doelpoging raakte de lat en ook Verschueren was dichtbij een doelpunt. De Groningers creeërden nagenoeg niets. Een minuut of dertien na de hervatting scoorde invaller Saito 0-2. Na een ruim uur werden Irandust, Chalus en Blokzijl ingebracht voor Määttä, Balker en Antman. Sparta liep verder uit via Verschueren 0-3, Lauritsen 0-4, en Saito naar 0-5 (penalty).

Opstelling FC Groningen: De Boer, Schreuders, Balker, Sörensen, Musampa, Antman, Duarte, Hove, Suslov, Määttä, Pepi          

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij, Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto, De Guzman, Verschueren, Abels, Van Crooij, Lauritsen, Namli             

Reacties:
Holwierde28-05-2023 om 16:53

Helemaal terecht,met zo,n lamzak van een trainer .

Roelofsky28-05-2023 om 16:54

Gudde het wordt niets meer met jou wegwezen please....

BROMBEER28-05-2023 om 16:55

GUDDE OPROTTEN!!

Jantje28-05-2023 om 17:03

Gudde moet gewoon blijven. 

Heb alle vertrouwen dat alles anders zal zijn volgende jaar

 

Dijk28-05-2023 om 17:04

Gudde moet zichzelf evalueren. Conclusie oprotten 

BROMBEER28-05-2023 om 17:10

Op basis van wat , gaat het volgend seizoen beter worden jantje.  Het is gewoon een dikke thypus bende, en de beerput is nog lang niet leeg. Zolang er vriendjespolitiek in directie en rvc zit , gaat het never nooit beter worden.  Ook niet jammergenoeg met veldmate en lukkien. 

grunn196728-05-2023 om 17:52

Ik was er 3 weken geleden nog wel van overtuigd dan de fc binnen 1 seizoen wel weer zal terugkeren.

Mij is ter ore gekomen wat voor bende het is binnen de hele fcgroningen organisatie.

Het echt een enorme TERINGZOOI in alle geledingen. Gudde heeft enorm zitten te snurken en heeft of durft geen maatregelen te nemen. Deze man is totaal ongeschikt en zeker om de boel weer op te bouwen. 

Hij is eindverantwoordelijk voor deze chaos. Groningen is totaal belachelijk gemaakt en er is nu alleen nog maar medelijden en leedvermaak.

Ik hoop dat het is snel naar buiten komt wat er allemaal mis is gegaan, dan is iedereen wel van overtuigd dat deze man direct moet vertrekken.

Volgend seizoen nog een k*t seizoen en daarna weer de weg omhoog.

Eerst puinruimen en mensen met fc dna weer terug binnen de club.

 

TomOkker29-05-2023 om 12:04

Gudde mag inderdaad blijven Jantje degene die hier verantwoordelijk voor is/zijn al weg voor mij mogen bepaalde supporters oprotten.

Holwierde28-05-2023 om 17:10

Gudde weet nu waar het allemaal verkeerd is gegaan,dus hij kan hard aan het werk gaan om een selectie samen te stellen die er echt voor wil vechten.

28-05-2023 om 17:16

Met zo.n stelletje lamzakken en een trainer die voor de vierde klas amateurs nog te slecht is, moest dit FC-GRONINGEN wel de rode lantaarn krijgen. God wat een slecht team WAS dit. Gelukkig gaan al die gehuurde spelers weg en ligt der voor Veldmate een grote klus te wachten om deze club weer een gezicht te geven. En voor wat betreft Gudde.............ga jij maar gauw weer terug naar het Westen want je hebt hier in Groningen niets meer te zoeken en neem dan gelijk jouw vriendje Fledderus mee want die flapdrol heeft hier volledig de schuld aan. 

Holwierde28-05-2023 om 17:24

Fledderus was al lang weg hoor.

 

Buddy28-05-2023 om 17:57

Ik heb tijdens de "wedstrijd," tegen NEC alf afscheid genomen van mijn seizoenskaart voor een periodes van 3 jaren. Ik vrees dat dit te optimistisch is.

Stadjer8128-05-2023 om 18:57

Ik zie geen enkele reden waarom Gudde zou moeten blijven. Je wordt afgetekend laatste met de 7e begroting, het is bestuurlijk een puinzooi. 18 punten oftewel een van de slechtste ploegen in de Eredivisie ooit. Gudde is uiteindelijk verantwoordelijk voor Fledderus, en ook voor het aanblijven Van de Ree. Alles wat dit seizoen hieraan heeft gewerkt zou zijn conclusie moeten trekken.

Je moet er toch niet aan denken, dat bij evt. promotie deze zelfde lieden met veren lopen te pronken? Niet dat dit bestuur snel promoveert maar stel je voor.

Er was gewoon geen band met het achterland, en ook een Wormuth kreeg na zijn arbitragezaak gelijk wat inhoudt dat de club verkeerd zat. Deze RvC, en ook Gudde moeten gewoon weg. Een ander scenario is er mijns inziens niet.

BROMBEER28-05-2023 om 19:50

@ grunn1967  dit roep ik al 1,5 jaar dat  fc groningen  dood en dood ziek , en de mensen die dat ontkennen hebben oog kleppen op. Ik maak het van heel dichtbij mee, en ik kan jullie verzekeren de bodem  van de beerput is nog niet inzicht. En ik zou veldmate, lukkien, groninger en goedkoop graag anders gunnen, maar de bestuurlijke chaos is nog lang niet over. En in dat licht kan je ook het afscheid van kuperus zien. Doe wat je ermee wil, maar het is nog niet over..  

grunn196728-05-2023 om 20:09

Je hebt helemaal gelijk.

Wat ik nog kwijt wil is Fluderus is hoofdverantwoordelijke en Gudde eindverantwoordelijke voor deze puinzooi.

28-05-2023 om 19:57

In deze competitie mag één ding geleerd zijn "NOOIT MEER SPELERS HUREN", Deze spelers zijn over het algemeen ongeinteresseerd en spelen alleen voor de poen, de rest kan ze geen moer schelen. Van de gekochte spelers kan Abraham, Mette, Pelupessy en nog een stel van die lamzakken hun biezen ook wel pakken want wat die hebben laten zien is schandalig. Volgend seizoen in de KKD met een nieuw opgetuigd team met een goede trainer en een prima hoofdscout én hopenlijk een NIEUWE DIRECTEUR, want Gudde mag samen met de rotzooi ook wel aan z'n hakken trekken en snel weer naar het westen verdwijnen.

Milko4ever28-05-2023 om 20:00

Mooi ludieke aktie van die Friezen. Hopelijk kunnen we ze (ooit) op sportieve vlak weer terug pakken met originele aktie 

Nachtwacht28-05-2023 om 20:43

Ik las vooraf het commentaar van Dennis vd Ree in het DVHN. Toen wist ik al dat we er dik van langs zouden krijgen.

Wat een verschrikkelijke lapzwans. Hoe kan hij als trainer van deze mooie club zijn aangesteld en hoe is het mogelijk dat hij alweer nieuwe aanbiedingen heeft

 

 

Heiky28-05-2023 om 21:06

Och, je weet niet wat voor 'aanbiedingen' dat zijn. Ga er maar vanuit dat dat geen BVO betreft.

Bayern 28-05-2023 om 20:54

Mijn 0-12 uit de voorbeschouwing is net niet gelukt. De rode lantaarn wel. Woehoeeeee!!! Ik vind het jammer dat de Z-side niet bij de uitgang stond om al die fucking lamzakken inclusief van ree een gigantische schop onder hun kont te geven. Walgelijk dat deze G-voetballers het groen-wit van onze mooie club mogen dragen.

Nou dit was het dan. Mij zien jullie iig 1 seizoen niet meer terug en zeer waarschijnlijk nog langer. Voor de masochisten onder ons wens ik ze komende seizoen(en) veel plezier. 

Adieu.

Rob197028-05-2023 om 23:22

Deze soap, ellende, is gecreëerd door diverse mensen binnen de club, en daar is naar mijn mening vanaf 1 juni geen plek meer voor. Als je dit niet doet, gaat het nooit meer goed komen. De karaktereigenschappen, de kwaliteiten zijn niet voldoende voor de Fc. In topsport ga je voor het hoogsthaalbare, dan is het wieberen als je hiervoor niet geschikt bent.

Als je in de laatste 2 wedstrijden zo laat afslachten, dan heb je geen enkel besef waar je mee bezig bent. Het is schandalig wat er gebeurd is, met voorop de trainer en zijn staf, de falende spelers, waaronder ongeïnspireerde huurlingen en een onervaren directeur die een gigantische chaos heeft gecreeerd.

Kortom, wij als supporters zijn zwaar opgelicht. 

Marco28-05-2023 om 23:37

Ben blij dat het seizoen eindelijk is afgelopen. 

Er zijn teveel slechte en zwakke spelers gehaald. Trainer is ongeschikt.  Dan verlies je bijna altijd. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!