Terug

Deel deze pagina:

Transfergeruchten juni - Wie komen en wie vertrekken komende zomer bij FC Groningen?

Door Sven Heikens 55 reacties

Na de degradatie afgelopen zondag en de afsluiting met supporters tijdens de live Q&A gisteravond in Euroborg is seizoen 2022/23 afgelopen. Hoog tijd om ons vol goede moed te richten op komend seizoen. Maar met welke selectie zal Groningen zich zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie willen voetballen? In onderstaand artikel de geruchten

1-juni:

RTV Noord maakte eerder al bekend dat Michael Verrips hoogstwaarschijnlijk ook komend seizoen weer onder de lat zal staan van FC Groningen. De koopoptie van de doelman werd niet gelicht, desondanks zal Groningen hem hoogstwaarschijnlijk opnieuw huren van Fortuna Sittard.

Verder werd bekend dat Groningen voor de spitspositie zijn ogen heeft gericht op Kevin van Veen. De 31-jarige spits van Motherwell (Schotland) scoort dit seizoen aan de lopende band en naar verluidt is Gudde al op bezoek geweest bij Van Veen. Ook werd in De Koffiecorner de naam van Veendorp (FC Emmen) al eens genoemd

Qua uitgaande transfers is er al één en ander bekend. Leeuwenburgh zijn contract werd niet verlengd, Jan de Boer zal vertrekken naar VVV Venlo, de huurlingen Pepi, Manu en Bech zullen teruggaan, onbekend is nog of de koopopties in de contracten van Chalus, Antman zijn/worden gelicht en ook Willems' contract loopt ook af. Verder liet ook Duarte eerder al uit tegenover OOG TV bij een 'mooie kans' ervoor te willen gaan.

2-juni:

RTV Noord maakt bekend dat vier spelers te horen hebben gekregen uit te mogen zien naar een andere club, namelijk: Damil Dankerlui, Yahya Kalley, Emmanuel Matuta en Marin Sverko. Verder zullen alle huurlingen vertrekken bij Groningen: Pepi, Chalus, Bech, Antman, Sher en Manu. Ook waar de FC een optie tot koop had, zal deze niet worden gelicht. Kortom, FC Groningen lijkt bezig om hevig door te selecteren binnen de selectie.

4-juni: 

Gisteren werd bekend dat Groningen bezig is met Mica Pinto. De 29-jarige linksback van Sparta Rotterdam is na dit seizoen transfervrij. Pinto had aanvankelijk een voorkeur voor een buitenlandse transfer, maar denkt inmiddels serieus na over het aanbod van Groningen, aldus Voetbal International.

Verder zal Nick Bakker komend seizoen aansluiten bij de eerste selectie. Hij zal gaan meetrainen en mits hij fit blijft, krijgt hij een contract, aldus RTV Noord.

7-juni: 

Voetbal International meldt dat FC Groningen zich zal versterken met Marco Rente, de 25-jarige centrale verdediger komt over van Heracles Almelo, waar hij afgelopen seizoen bijna alles speelde met het elftal en kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie.

13-juni: 

Volgens RTV Noord zal Kevin van Veen op korte termijn een meerjarig contract tekenen in Groningen. Als de laatste details zijn afgerond zal Van Veen volgende week naar Groningen komen. De spits zal dan gekeurd worden, waarna de transfer afgerond kan worden, aldus RTV Noord. Van Veen beschikt nog over een 1-jarig contract in Schotland en zodoende zal Groningen een afkoopsom voor hem moeten betalen.

15-juni:

Een update inzake Kevin van Veen en Mica Pinto. Laatstgenoemde zou een buitenlands avontuur de voorkeur hebben gegeven. Pinto had tot afgelopen woensdag om op het aanbod ingegaan, maar kiest dus zoals gezegd voor een avontuur elders. Wel positief nieuws over Kevin van Veen, want hij zou zijn ja-woord aan Groningen hebben gegeven. Nu moet Groningen er op de laatste details nog mee uitkomen met Motherwell, dat naar verluidt tussen de 5 en 7 ton vraagt. Bron: Voetbal International

25-juni: 

Op de presentatie van Dick Lukkien sprak Algemeen Directeur Wouter Gudde zich ook uit over de resterende transfertargets van FC Groningen. Hij noemde (bij hoogstwaarschijnlijk vertrek Johan Hove) een box-to-box middenvelder, voor beide kanten een vleugelspeler, een kopsterke spits en een linksback, waarbij hij de interesse in Marvin Peersman bevestigde.

Reacties:
Milko4ever01-06-2023 om 12:41

Idd grote schoonmaak in de selectie is nodig. Bouwen aan nieuw team en vertrouwen geven aan Gudde, Lukkien en anderen met een groen wit hart. 

Herman Badkuip01-06-2023 om 19:14

Hoop dat onze nieuwe trainer Dick Lukkien onze jonge talenten [Dirk Baron, Thijmen Blokzijl, Maxim Mariani, Jorg Schreuders, Kian Slor, Luciano Valente, Thom van Bergen, Tika de Jonge, Fofin Turay en Alex Mortensen] in de seizoensvoorbereiding de kans geeft om zich te laten zien! Laat alle gehuurde én verhuurde spelers maar vertrekken.....Zou fijn zijn als Michael Verrips, Radinio Balker, Nordin Musampa, Laros Duarte, Oliver Antman, Johan Hove, Daleho Irandust, Paulos Abraham en Florian Krüger blijven! 

Rob197002-06-2023 om 11:48

Musampa, kan ook gewoon weg, wat een aanfluiting de laatste westrijden, helaas is ook van deze speler de mentaliteit niet goed genoeg om er iets van te maken. Als je de speler van AZ haalt, die in potentie meer kwaliteit heeft, kun je deze speler gewoon iedere wedstrijd laten spelen. Een speler met genoeg techniek en kwaliteit, die bij een elftal iedere week het spel toch moet gaan maken van grote invloed kan zijn. Maatta en Musampa kunnen niet een fatsoenlijk driehoekje, aanval of iets dergelijks opzetten. Mocht Willems willen, dan zou ik hem er ook bij laten, beide dan op linkerkant posteren. 

Maatta, Abraham, zullen zich in de KKD moeten aanpassen, waarvoor ze de kwaliteiten niet hebben, daardoor weer een zwakke plek in het elftal zullen worden. Deze spelers zijn zo afhankelijk van de spelers om zich heen. 

Het voordeel van Lukkien is dat hij vaak in dezelfde samenstelling speelt waardoor het allemaal wel iets duidelijker is voor het team.

Je hebt veel talenten opgenoemd Herman, maar teveel jonge talenten lijkt mij niet zinvol. Een basis van gelouterde spelers met daarin enkele talenten zou de ideale mix zijn, waarbij ik zou gaan voor de talenten die al vlieguren hebben gemaakt. Abraham is een groot twijfelgeval, zeker met zijn mysterieuze manier van voetbal bedrijven. Er is altijd wel iets aan deze speler. 

marcelfcg03-06-2023 om 18:50

Musampa ook eruit gooien. Duarte vindt zichzelf te goed, ook moven maar wel een flinke transfersom vragen. Die ballerina heeft 1,5 mln gekost. Antman is het ook niet. Irandust veel te duur dus ook moven.

Abraham raak je aan de straatstenen niet kwijt dus die kan sowieso niet weg.

appie happie01-06-2023 om 20:22

Abraham wie is dat?

Herman Badkuip01-06-2023 om 20:53

Ja Appie, ik hoop dat wij de échte Paulos Abraham in de KKD eindelijk eens te zien krijgen!

Marco02-06-2023 om 10:23

Afgelopen zomer en winter zijn er heel veel spelers gehaald uit andere competities, die het in de eredivisie slecht deden. 

Hopelijk haalt Groningen nu de beste KKD spelers, in plaats van spelers uit andere competenties, waarbij het afwachten is of ze echt zo goed zijn in de KKD. 

Fan op afstand02-06-2023 om 12:11

Wat mij minder boeit is waar de spelers wegkomen. Voor mij is het veel belangrijker dat er ervaring binnen gehaald wordt in elke linie. En daar mag wat mij betreft best de beurs voor getrokken worden. En een beetje kennis van het Nederlands voetbal is een pre maar geen eis.

campesino02-06-2023 om 14:17

En nederlandstalig is ook niks mis mee. Als ik die interviews met suslov hoor, dan is dat toch tenenkrommend. Hoevis het mogelijk dat die gast nog geen vloeiend nederlands spreekt?

King Poffel02-06-2023 om 12:34

Volgens voetbalprimeur zit de FC achter Pinto van Sparta en Leandro Bacuna aan. Pinto loopt uit zijn contract en mikt op een club die hoger speelt en met Bacuna is er "voorzichtig" gesproken.

Pinto zou een goede zijn maar ik denk dat daar wel een betere club voor komt. Hopen dat Bacuna klaar is met zijn buitenlandse avonturen en zich weer in de stad wil gaan settelen.

campesino02-06-2023 om 14:14

Pinto, bacunas, van veen, dat zijn nou precies het type spelers waarvan iedereen op dit forum  in januari het er over eens was, dat dat de spelers waren die gemist werden. En niet die karrevracht buitenkansjes. Een linksback met ervaring een kopsterke spits en een ervaren middenvelder. Met deze 3 spelers zouden we niet zijn gedegradeert.

Nu maar hopen dat ze komen. En hoe meer verhalen er naar buiten komen, hoe meer ik hoop dat al die lamstralen oprotten. Bij iedere willekeurige amateur club is meer profesionaliteit dan bij deze koekebakkers.

Dus herman, wat mij betreft mogen Duarte, kruger, musampa, paulus, irandust allemaal opzouten

 

 

Dijk02-06-2023 om 20:07

Nick Bakker schijnt bij Emmen ook te hebben meegetraind en gaat dit nu doen bij de fc in de voorbereiding en dan wordt er gekeken of hij aanvulling is. Nou dan zal Dick er wel potentie in zin. Denk dan waarom heeft Emmen hem geen contract aangeboden hij was transfervrij. 

campesino02-06-2023 om 20:47

Daar wordt ik weer iets minder vrolijk van. Heeft geloof ik behoorlijke tijd niet gespeeld. Nieuwe asnvullint vd ziekenboeg?

 

Oh nee, die hebben we niet. Want met dat topsportcentrum enzo ( bla bla bla), hebben we de fitste selectie vd eredividie

Herman Badkuip03-06-2023 om 09:13

Emmen had zélf waarschijnlijk genoeg centrale verdedigers in huis.....laat Grunniger Nick Bakker lekker meespelen in de voorbereiding en we zien wel of 't de juiste beslissing is. Dick Lukkien ziet vermoedelijk voor de KKD nog wel potentie in deze linksbenige centrale verdediger. 

Denk dat trainer Lukkien het Grunniger gehalte in de selectie omhoog wil halen.....Nick Bakker, Keziah Veendorp, Jeroen Veldmate, Leandro Bacuna,  Richairo Zivkovic....altijd beter dan een vreemdelingenlegioen op huurbasis!

Roelofsky03-06-2023 om 09:37

Kijk voetballen kunnen ze allemaal wel maar het gaat om de mentale balens in een team. Een balans van ervaring, vechters en jong talent.laat Veldmate in alle rust zijn werk doen....

marcelfcg03-06-2023 om 18:53

Precies. Veldmate is onze belangrijkste transfer deze zomer!

Fan op afstand04-06-2023 om 13:18

Als we toch terug gaan grijpen op ex FC spelers ga dan eens naar Tel Aviv en haal Cherry. Zeker als het geld mag kosten. En dan maar meer middenvelders de deur wijzen. Dan haal je creativiteit en inzet binnen. En ervaring op hoog niveau.

Fan op afstand05-06-2023 om 10:50

Weet iemand wanneer de nieuwe competitie weer begint? En de voorbereidingen op de nieuwe competitie?

appie happie05-06-2023 om 10:57

Half augustus

ChiChi05-06-2023 om 11:16

1 juli is de eerste training!

Fan op afstand07-06-2023 om 10:42

Rente van Heracles naar de FC. Volgens VI transfer in ver stadium.

Dijk07-06-2023 om 10:43

Bron VI  Marco Rente Heracles had bijgetekend , rechterverdediger zal nu wel geld kosten maar wie promoveren wil gaat betalen. Ervaring natuurlijk wel in de KKD wat hij al zei interview was niet gemakkelijk veel 1 op 1 duels. En dat is van Gelderen zijn sterkste punt natuurlijk niet. 

 

Zal wel weinig vertrouwen in van Gelderen zijn of reserve of belangstelling ? Omdat Dankerlui ook mag vertrekken. 

Herman Badkuip07-06-2023 om 13:15

Spelers kiezen dus nog wel voor FC Groningen, als je maar betaalt....Marco Rente is een prima centrale verdediger en kan ook als rechtsback uit de voeten. Als Jetro Willems vertrekt, zou ik linksback Thomas Poll uit Almere terughalen!

Fan op afstand07-06-2023 om 15:54

Laat Poll maar lekker bij Almere. Geen versterking. Ze hebben hem niet voor niets laten gaan. Er moeten betere rondlopen binnen het voetbalcircuit.

Milko4ever07-06-2023 om 15:48

Geef Gudde de kans om de FC weer op te bouwen. Je ziet aan alles dat hij hier wil en zal slagen. 

Fan op afstand07-06-2023 om 15:56

Begin heel voorzichtig meneer Knudde het voordeel van de twijfel te geven. Maar we zijn er nog niet.

Snooty10.07-06-2023 om 21:26

600.000 jaarsalaris voor spits van Veen + daar overheen nog de afkoop van zijn contract?

Dat zal toch niet waar zijn? 31 jaar en altijd onder de subtop gespeeld. Pfffffff........

marcelfcg08-06-2023 om 15:03

Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt.

Een goed seizoen in Schotland is geen enkele garantie. Zo'n type is prima als breekijzer maar daar is hij veel te duur voor. In de KKD zul je ook een voetballende spits moeten hebben want we zullen enkel counterende clubs tegenover ons zien.

BOUWE07-06-2023 om 22:03

WAAROM DEZE BEDRAGEN TE NOEMEN HET GAAT OM DE CLUB DIE WIL VOLGENDE SEIZOEN WEER PROMOVEREN DAN MOET JE NIET NA GELD KIJKEN MAAR NA KWALITEIT EN ALS VAN VEEN ER EEN STEENTJE BIJ KAN KRIJGEN 

Heiky07-06-2023 om 23:08

Als het waar is ga je een non-eu salaris betalen voor een 31 jarige spits die veel in het netje legt in een middelmatige competitie. Allemaal mooi en aardig maar, net als Pepi, als zo'n gozer geen toevoer krijgt, wordt je er alsnog geen barst wijzer van. Maargoed, laat ik het nou maar eens het voordeel van de twijfel geven ipv spelers op voorhand af te gaan branden.

Grunnfanatic08-06-2023 om 00:23

HAAL ALSJEBLIEFT EENS EEN KEER JE DIKKE VINGERS VAN DE CAPS LOCK AF B.RAATJES...

BOUWE08-06-2023 om 07:16

bedragen worden nooit benoemd hoeveel ze gaan verdienen het voor mij belangrijk wat we volgende seizoen te zien krijgen daar gaat mij het meeste om welke spelers ze halen en dan maken mij die bedragen niet uit ik hoop dat ze hun lesje geleerd hebben en nu wel goede spelers erbij halen 

Burdy08-06-2023 om 08:55

Voorlopig nog geen 1 nieuwe speler gecontracteerd. 

Fan op afstand08-06-2023 om 09:51

En nog geen speler vertrokken, officieel, voorzover door gedrongen tot mij. En wie van mij echt de deur achter zich dicht mag trekken is Suslov. Denkt dat hij Messi is maar brengt echt helemaal niks. En wat mij helemaal stoort is het feit dat hij na al die jaren nog geen Nederlands spreekt. Geeft gewoon aan hoe hij in elkaar zit. Dus kleingeld van maken. 

Herman Badkuip08-06-2023 om 16:47

Met FC Groningen heeft Dennis van der Ree zich niet weten te handhaven in de eredivisie, bij Go Ahead Eagles krijgt hij een tweede kans als assistent trainer van z’n maatje René Hake! Heeft hij waarschijnlijk toch meer kwaliteiten, dan dat de meeste van onze posters dachten.....

Dijk08-06-2023 om 17:08

Wat dacht jij dan?  oh nu vond Badkuip hem opeens goed nooit kritiek gegeven ? is ook zo mister positivo de hardnekkige optimist nou wordt lekker fan van GAE. En die vriendje mjf van je zit bij de KNVB. Ongelovelijk nou zul je wel vrijkaartje krijgen van Nederlands elftal. 

Fugazi08-06-2023 om 19:33

De eerste degradant voor volgend seizoen is bekend. Go Ahead Eagles vliegt er kansloos uit. Hoe kan je nu zeggen dat van der Ree kwaliteit heeft. Alle posters die zeggen dat die flapdrol er niets van kon hadden gelijk. Dat heeft die volgens mij ook wel bewezen. Dat GAE hem een kans geeft doet daar niets aan af. Dat jij vanaf het begin vertrouwen in die goochem had is niet uitgekomen. Toch probeer jij na zo'n dramatische prestatie je gelijk te halen. Wat ben je ook een ongelooflijke betweter zeg. Pffff

slchan08-06-2023 om 17:57

 mjf technich manager bij eredivisie cv.

 

grunn196708-06-2023 om 18:50

Ongelooflijk deze man heeft een enorme chaos bij de FC achtergelaten, hoe krijgen ze in hun botte hases deze jan lul aan te stellen.

CV: Heracles een jaar later gedegradeerd door zijn beleid en over de FC hoef ik niet te beginnen. Heeft een provincie verbod voor het leven.

De slechtste TD aller tijden.

Kost de FC minimaal 1 jaar om de boel te repareren.

 

Bayco08-06-2023 om 21:00

Dit is niet te begrijpen. En dat doen niet alleen fc fans... socialmedia staat op z'n kop..zoveel weerstand en onbegrip is er op het aanstellen van deze man bij de knvb.

Nu moet hij voor verbinding gaan zorgen.. terwijl hij niet kan samenwerken..dat is zelfs door gudde nu bevestigt..

Dit is toch een pijnlijke trap na..voor elke medewerker die met hem wou samenwerken maar eruit geflikkerd werdt. Omdat flederus en hele eigen mening heeft over samenwerken..

Hoe wil de knvb nu nog geloofwaardig gevonden worden. 

GroenWit02010-06-2023 om 19:54

Eredivisie zal wel weer degraderen volgend jaar

Bayco08-06-2023 om 21:06

Wat betreft transfers.. 

Nog geen speler weg gegaan en nog geen speler aangetrokken (beukers van az miss wel aangetrokken?) Maar iig geen voetballers die naam gemaakt hebben ergens.

 

Nick bakker sorry hoor maar 3 x kruisband blessure.. gaan we nu weer dezelfde fouten maken.. geblesseerde of risico spelers contract aanbieden vanwege buitenkansje goedkoop enz

Gudde moet als eerst maar es een goede tm/td aanstellen. Want krijg nu gevoel dat hij teveel "goed" wil doen. En zo alsnog zij het met "beste" intenties de club niet helpt. Heeft tie cursus tm/td gedaan?. Dus denk ff logisch na en zoek eerst de juiste mensen op de juiste plaats. Je gaat toch ook niet zonder rijbewijs op een c/e combinatie naar buitenland omdat je denkt dat je beter bent dan een chauffeur met paar jaar ervaring. Gedoemd om te mislukken en zorgt voor schades... onbegrijpelijk en ondoordacht..en last van grootheidswaanzin 

 

En getuigd van weinig zelfreflectie. 

Dijk09-06-2023 om 12:03

De schreeuwlelijk ook onder dak Fortuna S. Ja zegt Badkuip heeft toch meer kwaliteiten als sommige posters dachten. 

Rob197009-06-2023 om 12:38

#Dijk, dan heeft hij veel aanbiedingen gehad.......Als je bij deze club aan het werk gaat, financieel onzeker, veel tumult om de club.

Wel leuk dat hij een nieuwe club heeft in Nederland, kunnen wij goed zien hoe goed hij echt is.

Dat geldt ook voor van der Ree, afgeven op de club dat hij niet de spelers kreeg die hij dacht nodig te hebben. Met de spelers die hij wel had wist hij geen team te vormen, omdat hij het simpelweg niet kan.  Als hij zo goed was als hij zelf denkt te zijn, dan had hij voor een hoofdtrainersschap moeten gaan, of heeft hij die kans niet gehad en gaat hij op safe. 

Dijk09-06-2023 om 13:14

#Rob we gaan het zien? Ze hadden wel vertrouwen in hem was eerste keus. 

Rob197009-06-2023 om 14:46

Ik heb zijn interview nog gelezen, daarin is hij content met de rol als assistent, omdat hij nog veel wil en moet leren. Als hij dat zo helder voor zich heeft, waarom heeft hij dan niet de handdoek gegooid in Groningen. Hij dacht dat hij het varkentje wel kon wassen en hierdoor een betere status zou krijgen. 

Herman Badkuip09-06-2023 om 15:32

Ja hoor en wéér een zinvolle bijdrage van papagaai Dijk, blijft gewoon wél een feit, dat Dennis van der Ree, Mark Jan Fledderus én Danny Buijs ná een minder geslaagde periode bij FCG tóch maar weer aan de bak komen! En dat terwijl Dijk hen al helemaal had afgebrand....Wees nou toch eens een keertje blij voor deze gasten en zet de blik op komend seizoen met Dick Lukkien, Marcel Groninger én Henk Veldmate! Forza FC Grunn, komend seizoen elke vrijdag een feestje in de KKD!

Rob197009-06-2023 om 17:37

#Herman, De bovengenoemde mensen zullen echt wel kwaliteiten hebben, maar tot op een bepaald niveau. Alle drie missen in ieder geval het stukje menselijkheid, cognitief vermogen, signalering en niet onbebelangrijk omgangsvormen. Met de nieuwe trainersstaf heb je deze tekortkomingen in 1 keer te niet gedaan. En dan heb ik het nog niet eens over de voetbalkennis, want die is ook nog eens erg beperkt bij Fledderus, Buijs en zeker van der Ree, ( die in Maatta een super aanvaller zag, een top linkerverdediger, en een gewone middenvelder, multifunctioneel). Wat ben ik blij dat deze druiven zijn verdwenen. 

Stadjer8109-06-2023 om 13:13

Van de Ree kan er geen klap van als hoofdtrainer. Dat hij nu assistent wordt bij GAE, een club die normaliter tegen degradatie vecht en in de KKD speelt, zegt toch ook wel iets hierover? 

Als Groningen weer wat kunde naar de club haalt en zijn geld slim besteed spelen we hier na een paar jaar weer subtop, en zit GAE gewoon weer in de KKD. Het heeft allemaal te maken met hoe de club nu gerund gaat worden, maar financieel en qua achterban en sponsors kan het wel en moet het eigenlijk ook snel.

Fan op afstand13-06-2023 om 09:38

Heb meer vertrouwen in Buys als trainer dan Van de Ree. Las trouwens op verschillende voetbalsites dat Van der Venne en Thomas Lam besloten hebben Down Under te verlaten en weer richting Nederland te komen. Wat ik mij herinner van deze 2 spelers is dat zij een dusdanige kwaliteit hebben dat ik als FC een balletje op zou gooien. Zeker Thomas Lam.

En is er iets bekend aangaande Arjen Robben als jeugdtrainer? Of heb ik daarvoor iets gemist?

King Poffel13-06-2023 om 10:44

Laatste nieuws (RTV Noord) is van twee weken terug dat de FC met Robben in gesprek was om skills trainer bij de jeugd te worden. Verder niks meer over gehoord, dus ben ook wel benieuwd hoe het daar nu mee staat.

Oeleoptak13-06-2023 om 10:12

Kevin van Veen komt dus ook. Dan nu ook goede flankspelers die een voorzet hebben en zelf ook kunnen scoren

Rob197013-06-2023 om 14:36

Alfons Arts verlaat de club naar 8 jaar werkzaam te zijn geweest. Voor mij een zegen en voor Groningen ook, wat heb ik veel slechte verhalen over deze man gehoord, niet alleen in zijn tijd bij Groningen maar ook bij zijn oude clubs. Ik heb zijn verleningen ook nooit begrepen. 

Toch wens ik hem wel veel succes. Hij maakt zijn vertrek gelukkig nu pas bekend, want de baantjescarrousel draait op volle toeren.

Als Dennis van der Ree dit had geweten, dan had hij niet zo snel bij Go Ahead moeten tekenen, want een trainer met zijn staat van dienst was natuurlijk topkandidaat geweest bij Sparta. (lol).

Rob197013-06-2023 om 16:12

Diverse kanalen melden done deals; Jurjus tot 2025 en van Veen schijnt ook rond te zijn met Groningen.

Oeleoptak13-06-2023 om 18:33

Kees de Boer is doelwit (VVV). 7 goals en 7 assists afgelopen seizoen. Lange vent erbij. Leuk voor de corners. 

Bombarda779123-06-2023 om 18:37

Alleen om de naam al! Andy Houtkamp zei het nog eens bij Langs de lijn: 'Kees de Boer aan de bal op de middenveld, kijkend, zoekend, ach wat een heerlijke naam toch, Kees de Boer...'

Bombarda779123-06-2023 om 18:38

Alleen om de naam al! Andy Houtkamp zei het nog eens bij Langs de lijn: 'Kees de Boer aan de bal op de middenveld, kijkend, zoekend, ach wat een heerlijke naam toch, Kees de Boer...'

Oeleoptak13-06-2023 om 19:07

Keeper Hoekstra mag vertrekken. 

TirolBeuk15-06-2023 om 22:37

Pinto komt niet , wil naar buitenland . Benieuwd wat voor elftal we krijgen .

Fan op afstand16-06-2023 om 08:33

Dat Pinto niet gaat komen is jammer. En meen ergens gelezen te hebben dat Kees de Boer niet geïnteresseerd zou zijn in een overgang naar de FC. Dus er is nog werk te doen. 

Rob197016-06-2023 om 10:00

Dat Kees de Boer niet geinteresseerd is, dat is niet zo erg, misschien voor de breedte, maar niet een speler die onderscheidend is voor promotie, dit soort spelers lopen er wel rond, die het op het hoogste niveau niet konden, maar een trapje lager zeker wel.

De bekerwedstrijd tegen Dordrecht, geeft een klein beeld van de tegenstanders, en daar waren alle spelers beter dan de tegenstander. Hij is misschien jong en talentvol maar om dit nu als directe grote versterking te vinden, twijfel ik.

Fan op afstand16-06-2023 om 12:53

Zou het aantrekken van Caner Cavlan een verrassing zijn?

Fan op afstand17-06-2023 om 08:32

Als Bacuna wel wordt aangetrokken dan kan hij op tijd aansluiten want Curaçao is uitgeschakeld op de Gold Cup.

Roelofsky17-06-2023 om 11:51

Mag toch aannemen dat de versterkingen namens Veldmate gehaald zijn ??? Hoor daar niets over...

BOUWE17-06-2023 om 14:19

Dat denk ik wel kijk er wordt achter de schermen gewerkt of je moet elke de pers achter veldmate heen sturen maar ik denk niet dat hij dat zo leuk vindt 

Boerentrien17-06-2023 om 16:32

Bouwe, je bent net als mij een echte FC Groningenfan en positief ingesteld. Ik ben het vaak met je eens.  Het is fijn, dat je niet meer je tekst in hoofdletters typt. Het leest nog prettiger, als je kortere zinnen maak en eindigt met een punt. En de volgende zin met een hoofdletter begint. Daar wordt het echt leesbaarder van. Het is anders zo'n brei van woorden.

En net als jou heb ik er vertrouwen in

BOUWE17-06-2023 om 16:59

Oke ik zal er aan denken 

BOUWE17-06-2023 om 17:05

Kijk ik wou er mee zeggen.. Gudde zal dit wel niet in zijn ééntje doen..daar heb je een hoofdscouting voor nodig..dus zal veldmate wel wat mee te maken hebben..maar ik kan niet voorstellen dat veldmate alweg de pers achter zijn broek aan willen hebben..dat zou ik zeker niet willen.. veldmate weet precies wat fc Groningen nodig heeft..ik reken erop dat van veen deze week gepresenteerd wordt..maar wanneer wordt de trainer ofcieel gepresenteerd dat is mij nog niet duidelijk geworden 

Boerentrien17-06-2023 om 17:09

Zo leest het al prettiger En ik denk ook  dat Veldmate al druk bezig is. Lukkien.wordt op zondagochtend  25 juni om 10 uur gepresenteerd staat op de website van de FC

ChiChi19-06-2023 om 16:00

Het is de laatste dagen wel heel rustig met transfernieuws en geruchten, ook niet over

uitgaande transfers!

iIk heb sterk het gevoel dat het met Kevin van Veen niet door gaat.

BOUWE19-06-2023 om 16:43

Hij zou deze week gepresenteerd worden het is nog maar maandag 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Sapmeer19-06-2023 om 19:59

Misschien heeft Wout Brama nog wel zin in een  jaartje KKD.Kan zeer nuttig zijn,heeft routine en een mentaliteit waar de huidige spelers nog veel van kunnen leren.

Een gratis tip voor Gudde !!!

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

BOUWE19-06-2023 om 22:00

Kijk ik vindt wel dat ze wel een tip van de sluier mogen geven ..hoe staat het er voor en wanneer de spits gepresenteerd wordt..dat is vaak onduidelijk..deze week maar wanneer ongeveer 

Bayco20-06-2023 om 09:31

Het is nu idd erg stil wat transfers betreft. Dit hoeft niets te betekenen. Maar vanuit marketing oogpunt moet je toch zo snel mogelijk leuke verassende goede spelers presenteren.. zodat mensen zin krijgen in het nieuwe seizoen en hun seizoenskaart willen verlengen..of willen aanschaffen

 

Hgz20-06-2023 om 20:01

precies dat

ChiChi20-06-2023 om 12:26

Ik lees net op het FCGforum dat Kevin van Veen vanochtend wordt gekeurd en dat

Hij vanmiddag een meerjarig kontrakt tekent!

Reactie verwijderd door redactie

Johan20-06-2023 om 16:10

Zou Jordy Bruijn van Nec wel een goede versterking vinden. Kan ook goals maken en goed voetballen. Verder afscheid nemen van Irandust, Abraham, Pelupussy, Dankerlui, Oratmangoen of zoiets, die rare Duitser., van Gelderen, Musampa, Suslov en Duarte Wat mij betreft een elftal bouwen met Maata(linkshalf), Valente, Blokzijl. Rente Denk dat Balker en Hove niet blijven. Belangrijkse is je balans op het middenveld. loper, Panther en creatieve man en niet steeds dezelfde types die alleen maar in de bal komen en elkaar in de weg lopen. En belangrijk is dat je een nieuwe spitrit in je elftal gaat creeren. Dus echt afscheid nemen van zoveel mogelijk van de spelers die ons vorig jaar een degradatie als wereldprestatie hebben bezorgt.

 

Hgz20-06-2023 om 20:00

Je neemt niet zomaar afscheid van die spelers, zal toch eerst belangstelling voor moeten komen. Ze zitten er gewoon mee opgescheept

Rob197020-06-2023 om 22:11

#Johan, wil jij nog jaren in de kkd blijven? Bovenstaande spelers kunnnen echt niet allemaal weg. In de afgelopen jaren is nooit gebouwd aan een elftal met automatismen, daar hebben wij Lukkien en Co. nu voor. Veel spelers zijn bovengemiddeld, zeker voor de KKD, je moet er alleen iets van maken. 

Johan20-06-2023 om 22:46

Bovengenoemde spelers kunnen er niet veel van Rob. Met die spelers valt niks te kweken. Als ze nu het besef hadden dat ze niet heel goed zijn ok dan valt er wat van te maken. Maar ja.....

Rob197021-06-2023 om 14:31

Ieder zijn eigen kijk op de spelers, maar ik denk dat je met veel van de huidige selectie namelijk wel iets kunt bereiken. Iedere trainer die hiervoor hebben gewerkt met deze spelers, hebben of alleen maar verdedigd, of alleen maar van wedstrijd na wedstrijd gekeken, zonder plan.

Zelden tot nooit een vast elftal, iets dat bij Lukkien niet gaat gebeuren. Maatta, is misschien een speler om te houden, maar dan mag hij eerst gaan leren verdedigen, inspelen en werken aan zijn techniek. Dit kan misschien op een lager niveau, want afgelopen jaar vond ik heb buiten zijn werkslust om, een van de slechtste.

Johan21-06-2023 om 15:34

Gelukkig maar want we hebben inderdaad een andere menig dan. Maata zit wel potentie in maar zeker niet als back. Verdedigen gaat ie niet leren. Moet je een bepaalde mentaliteit voor hebben die hij niet heeft

Bayco24-06-2023 om 13:54

Maatta gewoon houden.. is jong juiste drive verzaakt nooit in zijn mentaliteit. Alleen gewoon weer linkervleugelspeler maken .. heeft drive naar voren.. snelheid ..en redelijk voorzet en vroege voorzet.. ideaal aanvoer voor van veen lijkt me

grunn196725-06-2023 om 11:04

Jammer dat Hove gaat vertrekken, voor zijn ontwikkeling is dat natuurlijk beter. Komend seizoen op semi amateur niveau te spelen wordt hij ook niet beter van.

BOUWE25-06-2023 om 15:55

Weet je wel dat je de spelers ook niet allemaal kwadelijk kunt nemen.. waarom er was. Nooit een goede trainer voor de groep geen duidelijke boodschap mee kregen van de trainer..en dat is wel belangrijk voor de spelers en daarom ben ik nu apetrots dat dick Lukkien komt samen met Marcel Groninger en Casper goedkoop en Henk veldmate..nu kunnen we weer bouwen voor de ploeg nu krijgen ze wel een goede boodschap mee dus ga nou niet al roepen van die gaan weg of dat is niks laten we afwachten of het nu beter gaat worden dat denk ik wel

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!