Terug

Deel deze pagina:

update 21-augustus: Transfergeruchten augustus - Wie komen en wie vertrekken komende zomer bij FC Groningen?

Door Sven Heikens 66 reacties

De laatste maand van de transfermarkt is aangebroken! Tot en met 31 augustus kan FC Groningen nog spelers verkopen en aantrekken.

Qua inkomende transfers kwamen al: Verrips, Jurjus, Beukers, Rente, Peersman, Bacuna, Lien, Van Veen.

In dit liveblog alle transfergeruchten van de maand augustus:

21-augustus: Zowel Voetbal International als RTV Noord melden dat Groningen dichtbij het aantrekken van Noam Emeran is. Het zou niet gaan om een huurcontstructie, maar om een definitieve transfer van de jonge vleugelaanvaller van Manchester United. "Aanvankelijk leek Groningen hem te willen huren, maar de club zet nu in op een permanente deal. Groningen hoopt daar snel duidelijkheid over te krijgen, maar het ziet er goed uit. De deal bevindt zich hoe dan ook in de afrondende fase aldus Voetbal International

11-augustus: FC Groningen zou geïnteresseerd zijn in een 20-jarige vleugelaanvaller van Manchester United, te weten: Noam Emeran. Emeran is een linksbenige aanvaller die zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kan en voldoet aan de snelheid, diepgang waar FC Groningen nog naar op zoek is. Het zou gaan om een huurovergang.

10-augustus: FC Groningen heeft te kennen gegeven mee te willen werken aan een vertrek van Joey Pelupessy en Ragnar Oratmangoen. Dat verklaart Wouter Gudde tegenover RTV Noord. Beide heren zijn buiten de boot gevallen rond de basis van morgen tegen Jong Ajax, waarover vrijdag meer in onze voorbeschouwing. Over Oratmangoen zegt Gudde: "Daarom zijn we bereid om met hem mee te denken als een andere club zich meldt, mits ze bereid zijn om te zorgen voor een passende oplossing".  Over Pelupessy: "Joey wil knokken voor zijn plek', zegt Gudde. 'Mocht een club zich voor hem melden, dan zijn we bereid om mee te denken. Over zijn instelling kan ik niks negatiefs zeggen, maar op dit moment heeft hij wel wat spelers voor zich in de pikorde".

31-juli: Volgens RTV Noord heeft Groningen een tweede bod neergelegd bij Emmen wat betreft Rui Mendes. Het bod bedroeg naar verluidt een max van 500.000 euro (inclusief allerlei bonussen), maar vraag en aanbod ligt nog ver uit mekaar.

15-juli: DvhN weet te melden dat FC Groningen Rui Mendes probeert los te weken van FC Emmen. Lukkien werkte bij Emmen al eerder met Rui Mendes die inzetbaar is op meerdere posities, te weten beide vleugels en op aanvallende middenvelder. Zoals bekend is Groningen nog op zoek naar 2 vleugelaanvallers.

Reacties:
Bayco03-07-2023 om 12:27

Hahah transfergeruchten... nou dat is beetje het probleem..Welke geruchten.. behalve peersman en een middenvelder die in Polen speelt.. 

Het stagneert nu al tijdje..

Holwierde03-07-2023 om 12:35

triest allemaal het duurt gewoon te lang ,ze trainen alweer en woensdag de eerste oefenwedstrijd.

 

BOUWE03-07-2023 om 13:09

Die peersman komt vandaag of morgen en weet iemand waar ze nog mee bezig zijn 

Marco03-07-2023 om 14:14

Voorheen kwamen veel nieuwe spelers pas op de laatste transferdag, wanneer de competitie al meerdere wedstrijden bezig was. Dit is gewoon hoe de transfermarkt werkt.

Er zijn al best een aantal nieuwe spelers gekomen. Lukkien kan met die spelers aan de slag. En verder kan hij nu de selectie beter leren kennen om te bepalen wat er nog bij moet en weg kan. 

Bikkel 03-07-2023 om 17:04

Krijg wel es de indruk dat sommige hier denken, even met de vinger knippen en er staan nieuwe spelers...zo werkt het nu eenmaal niet...

Herman Badkuip03-07-2023 om 17:23

Denk dat FC Groningen goed bezig is aan het begin van het nieuwe seizoen in de KKD. Prima trainersstaf rond hoofdtrainer Dick Lukkien, aantal nieuwe spelers erbij en nog even afwachten welke spelers gaan vertrekken. Weet zeker dat er op vrijdag 11 augustus om 20.00 uur een goed gemotiveerd team op het veld van de Euroborg zal staan! Inmiddels alweer bijna 10 duizend seizoenskaarten verkocht, dikke streep onder het afgelopen seizoen én de blik vooruit naar een succesvol seizoen, waarin we véél zullen juichen om de gescoorde goals! Forza FC Grunn! 

BOUWE03-07-2023 om 19:24

Hoe staat het met peersman je hoort zondag middag dat hij binnen 48 uur presenteren wordt tot nu nog niks en wat kunnen we nog meer verwachten heeft iemand er iets over gehoord 

Holwierde03-07-2023 om 20:08

is rond Bouwe

Fan op afstand04-07-2023 om 08:48

Heb ergens gelezen dat Chuca, die middenvelder die in Polen speelt, richting Spanje trekt en dus niet naar ons komt. Zou Hove moeten vervangen.

TOPGrUNN15-07-2023 om 11:51

Ze hebben Rui Mendes op de korrel van Fc Emmen. Geen verkeerde mits echt fit, en een bekende van Lukkien. Maar is lang uit de running geweest na een beste aanslag op hem van Mauro Junior van PSV. Schijnt weer fit te zijn maar toch ook wel een risico als je ook nog een doorlopend contract moet afkopen.

Bayco15-07-2023 om 16:08

Zo wat een aanslag was dat toen.... wat een gek die mauro..

Maar denk dat het een leuke speler voor fc kan zijn. Als tie fit is .. en goed is getest... en het is te behappen voor de fc qua financiën..  want het is wel flink contract nog ... Dan zeg ik doen

Herman Badkuip15-07-2023 om 16:07

Rui Mendes zou zeker een aanwinst zijn voor FCG, verder zou ik de snelle en beweeglijke linkerspits Jeremy Antonisse van Jong PSV oppikken, maakte vorig seizoen een frisse indruk bij Emmen! En Fodé Fofana, prima centrumspits van Jong PSV met Groningse roots!

BROMBEER15-07-2023 om 19:01

Thomas suslov gisteren weggestuurd ben het trainingskamp,  stuurt dus wel degelijk aam op een breuk

Milko4ever15-07-2023 om 19:19

Dat irritante ventje moeten ze verkopen. Dikke sfeer verzieker lijkt me dat. Op tijd ingegrepen door staf. 

Bayco15-07-2023 om 19:34

Oh serieus....

En dan wel in intervieuw roepen dat je alles wil geven om fc weer in eredivisie te krijgen.  

Denk dat lukkien ook heel eerlijk naar hem is en hem ff van zijn wolkje haalt ... door te zeggen dat hij maar matige speler is laatste 1.5 jaar.. en dat tie moet knokken voor zijn plek en niet zo idioot in het veld moet doen..

Zint meneer denk ik niet..wel heel jammer was toch echt wel een ongeslepen diamantje...

 

 

Heiky15-07-2023 om 19:48

Bayco: Suslov staat mij net iets te lang te boek als 'ongeslepen diamantje'. Maar het komt er de laatste jaren totaal niet uit. Wat er wel uitkomt is geïrriteerd en miskend gedrag. Lijkt me voor beide partijen beter dat hij vertrekt. Misschien komt zijn talent elders wel bovendrijven.

Bayco15-07-2023 om 20:15

Precies 

Bedoel precies het zelfde. Die jongen moet er wel aan werken als hij ergens anders heen gaat.

Maar nogmaal vindt het wel jammer. Voor zijn contractverlenging was hij echt heel goed bezig

Maar zoals gezegt tijd om afscheid te nemen

 

BROMBEER15-07-2023 om 20:13

Laros duarte is in onderhandeling met heracles Almelo ,lijkt rond te gaan komen. Waarom. Geen afscheid van orantmangoen en pelupessy 

Bayco15-07-2023 om 20:17

Duarte mag van mij ook wel weg.. heeft geen stabiele periode kunnen laten zien. En vind het maar een middelmatige speler. Veel geblesseerd...heeft leuke acties heeft maar niet het over me lijk mentaliteit 

Oratmangoen zie ik nog wel zitten.. vaste positie geven op vleugel.z.. denk dat het dan nog wel wat kan worden.. sinds hij bij fc zit heeft hij op de vleugels gespeeld..op 10 op 8 dus..dus zie graag een vaste positie voor hem waar hij op kan focussen

 

Marco15-07-2023 om 20:26

Waarom zou Groningen Duarte verkopen. Is je beste middenvelder. Volgend jaar kun je er ook wel 2 miljoen voor krijgen. We moeten echt promoveren. Je sterkhouders verkopen helpt daar niet bij. 

Bayco15-07-2023 om 21:16

Te blessure gevoelig en komt te kort. Net neit aanvallend genoeg en verdedigend te kort komende.. denk dat je daar prima een betere voor kan vinden. Vooral met oog op blessures

BOUWE15-07-2023 om 20:49

Ik vindt het puur belachelijk wat suslov doet je bent onder contract bij fc Groningen..dan gedraag je ook we zijn samen gedegradeerd daar was suslov zelf ook bij betrokken en nu even je zin door drammen dat je weg wilt dan had hij vorige seizoen beter zijn best moeten doen..nu moet je op de bladeren zitten ik ben apetrots dat deze trainer Dick Lukkien hem weggestuurd laat hij maar een poosje bij jong fc Groningen mee doen dat is zijn verdiende straf

Bayco15-07-2023 om 21:14

Gaat niets helpen. Die jongen wil.niet meer. Ben met je eens dat dit niet de manier is... maar niet meer opnemen in welke selectie dan ook en lekker laten gaan.. tis inmiddels een dikke rotte appel.. en dat al maanden lang.. 

Grunnfanatic16-07-2023 om 03:25

Op de bladeren ziiten lijkt me een stuk comfortabeler danop de blaren. Raadjes

BOUWE15-07-2023 om 21:15

Dat vindt ik..ik vindt dat de spelers de baas worden kijk na Tadic die bemoeid zich met aankoop beleid daarom gaat hij weg .. spelers jullie zijn geen directeur van de club jullie worden betaald om goed voetbal te leveren dat is aan de bestuur.. jullie worden betaald als speler om de club zo hoog mogelijk te laten eindigen en publiek vermaken daar zijn jullie voor..de hoofdtrainer coach dick Lukkien daar moeten jullie na luisteren die geeft jullie opdracht wat jullie moeten doen hij bepaalt wat er gebeurt op het veld..maar sommige spelers die denken heel makkelijk ach ik kan zo vertrekken de club moet niet zeuren ik wil niet in de kkd spelen dat hebben jullie zelf in de hand gehad..als jullie beter je best had gedaan was dit ook niet gebeurd zo simpel is het..nu kan suslov wel al gaan zeuren maar hij is meede verantwoordelijk geweest dus moet hij niet zo zeuren..

Bayco15-07-2023 om 21:19

Als jij met je baas gedoe hebt en niet samen meer door 1 deur kan.. Dan heb jij het recht om dat kenbaar te maken en je contract op te zeggen. Zal bij voetballers niet anders zijn. En vergeet daarin ook niet de invloed van makelaars

BOUWE15-07-2023 om 21:52

Nou ik vindt dat schandalig je tekent een contract voor zoveel jaar dan ben je in dienst van de club..en dan bepaald de club of je weg mag of niet wel met een bepaalde bedrag natuurlijk..maar deze suslov denkt als ik nu de boel verzaagd denkt hij dat hij gratis weg kan..zo werkt dat niet hij moet leren en weten dat het zo niet werkt.. daarom zeg ik dat de spelers de baas zijn en dat is niet zo zei zijn in dienst van de club daar heeft hij voor getekend punt uit 

Marco16-07-2023 om 00:11

Was te verwachten. Had in de winterstop, na zijn karaoke act al afscheid van moeten nemen. Suslov is al langere tijd losgeslagen van de werkelijkheid. Wormuth was hem nog de baas, maar Van der Ree gaf hem alle ruime, waardoor het iedere week slechter ging op het veld.

Arjan Robben zat op zijn 21ste al bij Chelsea als basisspeler, terwijl Suslov op dezelfde leeftijd wordt weggestuurd bij een traingskamp van een kkd club, omdat hij zich niet professioneel weet te gedragen. Trieste carrière ontwikkeling.

Misschien wil Buijs hem nog een jaartje huren. 

campesino16-07-2023 om 08:08

We kunnen het wel over de transferwaarde van spelers hebben, of over sterkhouders of groeidiamantjes, maar al die teringzooi van vorig jaar moet gewoon weg, want hoe zeiden dijk en Brombeer dat vorig jaar, de Fc is ziek en de hele wond moet schoongemaakt worden anders blijft het dooretteren. Misselijke gastjes als Suslov moet je heel duidelijke afspraken mee maken. Je mag voor dit bedrag weg, anders gewoon blijven, maarbij het minste of geringste foutje tot de kerst op de tribune. Pelupessy, Duarte, orantmangoen, van gelderen  musampa van hetzelfde laken een pak. Gewoon nul komma nul grappen en het liefst zo snel mogelijk opzouten. Het zijn allemaal toekomstige ettergezwellen, waarvan je er zo min mogelijk in je selectie wil hebben.

Holwierde16-07-2023 om 08:17

Jeremy Antonisse heeft vorige jaar onder lukkien gespeeld bij Emmen,de beelden wat ik toen heb gezien is het best wel een leuke aanvaller.

no guts no glory16-07-2023 om 17:41

Wel enorm grillig. Ik heb liever Mendez 

Herman Badkuip16-07-2023 om 19:46

Rui Mendes én Jeremy Antonisse, dan heb je in één klap twee vleugelspelers erbij!

BOUWE16-07-2023 om 08:43

Nou iedereen weg sturen heeft geen zin..dan moet je een kompleet nieuwe spelers kopen maar dat hoeft ook niet.. thomas suslov moet je gewoon een strenge aanpak nodig hebben..dan maar op de bank gewoon zeggen je gedraagt je..je doet gewoon wat ook van andere spelers ook moeten doen anders belan je op de bank en dan speelt je met fc Groningen onder de 21 mee.. duidelijk eisen stellen..dat moeten ze doen

Boerentrien16-07-2023 om 11:16

Lukkien pakt Suslov wel stevig aan, dat is hem wel toevertrouwd. En met een beetje mazzel krijgt hij hem weer in het gareel en op zijn oude niveau. Want ooit was hij wèl goed en veelbelovend. En als het niet lukt, opsodemieteren die gast.

Herman Badkuip16-07-2023 om 19:50

Denk dat trainer Dick Lukkien nog wél vertrouwen heeft in Tomas Suslov, anders had hij hem wel definitief verbannen uit de eerste selectie! Tomas Suslov moet zich natuurlijk wél houden aan de gemaakte afspraken als hij bij FCG wil blijven voetballen....

Reactie verwijderd door redactie

appie happie16-07-2023 om 11:58

Wegwezen idd

Marco16-07-2023 om 12:49

Een Pepi toont ook weer aan dat clubs best wel fors wilen betalen voor spelers die het bij Groningen goed doen.

Spelers die weg willen, kunnen door goed te presteren de eerste wedstrijden aan het eind van de zomerwindow worden verkocht. Dat werkt beter dan wat aan te lopen klooien en verwachten dat een topclub zich meldt. 

Reactie verwijderd door redactie

Fan op afstand16-07-2023 om 16:15

Heb ondertussen een overzicht gezien van komende en vertrokken spelers bij de FC. Er blijken 13 spelers de deur hebben dicht getrokken en 7 zijn er gekomen. 

BOUWE16-07-2023 om 16:55

Ik tel nog maar vijf 

Holwierde16-07-2023 om 20:01

Postma is terug van Roda en verrips maar die was er al .

 

Holwierde16-07-2023 om 20:01

Postma is terug van Roda en verrips maar die was er al .

 

BOUWE16-07-2023 om 21:27

Postema is niet nieuw die was uitgeleend die moet je er niet bij noemen 

Holwierde16-07-2023 om 22:01

nee maar dan kom je wel op 7 

 

BOUWE16-07-2023 om 22:22

Nee postema is niet nieuw en trouwens die moet je ook niet gelijk OPSTELLEN er moet een balvaste Spits komen die ook koppen kan en postema heeft het even niet 

Milko4ever17-07-2023 om 08:59

Breaking news: Groningen is bezig met twee Denen. De gebroeders Nødig. Een spits Heug en diepgaande middenvelder Brööd. Komen we ook op 7

opa17-07-2023 om 11:02

Hahahahaha 

Roelofsky17-07-2023 om 13:08

Hihihihi fantastisch super....

Dijk17-07-2023 om 14:36

Het lijkt er allemaal wel op Kristian Lien uit Noorwegen melden diverse sites dat hij 2e spits wordt na Kevin van Veen. 

Herman Badkuip17-07-2023 om 16:56

De nieuwe Jörgen Strand Larsen? Dat zou fijn zijn!

TOPGrUNN17-07-2023 om 16:13

Top...lijkt me een leuk spitsje. Nu nog wat echte buitenspelers met een goeie voorzet en scorend vermogen, en een aanvallende middenvelders die ook zijn doelpuntjes kan maken.

TOPGrUNN17-07-2023 om 16:13

Top...lijkt me een leuk spitsje. Nu nog wat echte buitenspelers met een goeie voorzet en scorend vermogen, en een aanvallende middenvelders die ook zijn doelpuntjes kan maken.

RKR17-07-2023 om 16:30

Noorse 2e niveau dus lijkt me niet de gewenste versterking aangezien ze Gladon en Dost gespolst hebben. Ervaren spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld. Ik mag toch hopen dat er in Nederland wel 21 jarige spitsen rondlopen die minstens zo goed zijn als een speler die op het Noorse 2e niveau uitkomt? Wat zou dat zijn, vergelijkbaar met Derde divisie?

Wel goed dat ze eindelijk op doelpunten scouten, het structureel gebrek aan scorende spelers is wat ons uiteindelijk de kop heeft gekost. Omdat we geen keeper meer hadden die punten pakte, en geen degelijke defensie meer konden neerzetten.

Bayco17-07-2023 om 17:04

Lijkt mij een prima aankoop. Tuurlijk moet alles goed vallen. Maar het idee van een aanstormende talent naast kevin van veen lijkt mij prima met het oog op de toekomst. Deze jongen kan nu een stapje hoger bij een team wat gezien wordt als favoriet. Hier kan die lekker rijpen en hopelijk heb je daar na 2 jaar profijt van

BOUWE17-07-2023 om 17:13

Ik vind het een uitstekende aanvaller die samen met Kevin van veen op kan trekken twee score spitsen daar hebben we zeker wat aan 

DanMan197117-07-2023 om 17:27

Raatjes kent hem, dus alles komt goed

Dijk17-07-2023 om 17:40

Inderdaad raatjes kent hem heel goed. 

DanMan197117-07-2023 om 18:00

Alle gekheid op een stokje; het is natuurlijk onmogelijk om op basis van wat youtube beelden een oordeel te vellen. Als je alle hoogtepunten van mij bij Hellas VC en Goen-Geel achter elkaar zou zetten, dan was ik ook aantrekkelijk geweest voor onze FC destijds.

appie happie17-07-2023 om 19:37

Mooie namen  Hellas en Groen geel,zeker tegen gespeeld..toen ik nog jong was.

Astrea,Blauw geel,Amacitia vmc,Oud zwart/ wit..Forward...ach er zijn nog zoveel mooie namen  vvk,Gvav rap..Hoogkerk..Helpman,Grc..Gron Boys,Lycurges..

Vul maar aan ik vergeet er nog een paar..

Heerlijk

King Poffel18-07-2023 om 09:51

In dat rijtje mag in ieder geval Velocitas niet ontbreken 

Fugazi19-07-2023 om 17:53

Oosterparkers, De Vogels, Gronitas

DanMan197120-07-2023 om 19:21

Ook nog een seizoen bij groninger boys gespeeld trouwens. 

BOUWE17-07-2023 om 18:23

Dat zeg ik niet maar we hebben vaker goede Nooren gehad..strand Larsen en nevland en berg dus ik denk dat het wel goed zit en Henk veldmate weet heus wel wat hij binnen haalt 

marcelfcg17-07-2023 om 20:23

Het scheelt inderdaad wel dat Veldmate nu de scouting doet.

Maarre Berg een Noor? Kom op Bouwe

Marco17-07-2023 om 19:32

Op de beelden lijkt het een goed meevoetballende spits, die gevoel heeft voor ruimte, doelgericht en makkelijk scoort. Zo'n type spits hebben we al een tijdje niet meer gehad. Verder maar afwachten of hij het kdd niveau aan kan. 

Nog een scorende middenvelder en een flankspeler op links en we zijn wel uitgewinkeld. 

 

 

Fan op afstand17-07-2023 om 19:37

Laat mij graag positief verrassen. Dus laat maa komen. Las ergens dat het niet zeker is dat Valente komend seizoen voor de FC speelt. In Italië zijn ze erg gecharmeerd van hem.

Marco17-07-2023 om 20:05

Valente kan beter nog 2 jaar bij Groningen blijven en zorgen dat hij basis speler is. Belangstelling uit Italië zal er altijd wel voor hem zijn. 

Reactie verwijderd door redactie

Bayco18-07-2023 om 16:25

Emmen wil niet erg meewerken lees ik. Dat is hun goed recht. Maar zoals ik het begrijp dan is hij momenteel ook nog niet fit.  Als ik Emmen was.. zou ik niet te veel proberen om mendez bij Emmen te houden. Zal een speler zijn die veel verdiend. En je kan hem nu kwijt.

Ik dacht zelf dat hij al weer fit was.  Blijkt dus niet zo te zijn. Dus moet je dat willen als fc zijnde... en tegen welke prijs .. vindt het een moeilijke. Veel risico en Emmen wil dure speler wel graag kwijt denk ik..

 

Rob197019-07-2023 om 20:43

Mendes zou ik niet nemen, voor de KKD, is het nog te doen, maar op eredivisie niveau is het geen bijzondere speler. Deze speler is niet goedkoop en heeft een hoge transfersom.
Lukkien heeft met hem gewerkt en denkt dat het voldoende is, maar voor de toekomst denk ik niet goed genoeg.
Groningen moet ook oppassen met het halen van spelers met langdurige contracten, bij een eventuele promotie zijn velen niet geschikt om mee te doen in de eredivisie en dan zit je weer met een overvolle selectie. Van de huidige selectie kunnen ze de niet presterende spelers ook nog niet makkelijk slijten bij andere clubs, dus een beetje zorgvuldigheid is toch wel gewenst.

BOUWE18-07-2023 om 18:07

Ik vindt dat fc Emmen wel kinderachtig doet ze hebben van fc Groningen ook heelveel spelers gehad ..Kian slot ..van kaam ..KEZIAH veendorp..nu janken om een paar euros

TOPGrUNN18-07-2023 om 18:07

Sja...snap best dat Emmen niet een van zijn beste spelers kwijt wil voor een appel en een ei. Hij heeft ook nog een doorlopend contract van 2 jaar plus optie van nog een jaar. Logisch dat Emmen wil cashen, maar als ie echt wil als ik dat zo in de verhalen lees kan het ook ineens snel gaan jn het spelerswereldje... Ik zou zo'n speler er graag bijhebben, is nog vrij jong, dus wie weet kan Grunn later ook weer cashen.....

appie happie18-07-2023 om 20:52

Ik vind nog geen miljoen...niet eens zo slecht..toch?

BOUWE18-07-2023 om 20:57

Maar goed misschien komen ze nog uit..een andere vraag er zou vandaag met Thomas suslov gepraat worden wat is daar van uit gekomen 

Marco18-07-2023 om 21:41

We willen geen hekken om het veld! De keren dat supporters het veld betraden is op 1 hand te tellen. Het waren, hoe vervelend ook incidenten, meestal van enkel individu. De hele wedstrijdbeleving is anders met hekken. Zeker iets om naar terug te gaan. 

Ook in de tijd van de hekken klommen supporters er soms overeen, dus geen oplossing. Als club zelf zeer hoge boetes uitdelen als personen het veld betreden is beter. 

BOUWE18-07-2023 om 22:22

Nou dat vraagt ik mij ook af maar goed ik denk dat we dit moeten laten rusten tot dat ze er wel uitkomen of niet..de andere vraag was weet iemand wat er met suslov is gebeurd van mij part mag hij weg maar er zou met hem een gesprek aan gaan

Marco19-07-2023 om 10:33

Als betalende bezoekers moeten we nu juist duidelijk aangeven dat we geen wedstrijden door de tralies van een hek willen gaan zien. Geen opgehokte criminele sfeer. Als het hek en net eenmaal is geplaatst komen we er nooit meer vanaf en kijken we de komende 20 jaar tegen een hek of net aan.

De Euroborg is juist ontworpen op optimale wedstrijdbeleving voor de supporters.

Een adviesbureautje uit de randstad (Utrecht) kan wel meer voorstellen, dat zijn geen bezoekers van de club; het is hierdoor meer een technisch rapport dan een crowd managementrapport. Zwak advies. Een burgemeester die wat nuchterder en de situatie wat beter aanvoelt, zou een beter advies zijn voor de gemeente Groningen. Fc Groningen is een belangrijk onderdeel in het sociale leven in de stad, een burgemeester moet daar feeling mee hebben. Zijn collega in Utrecht loste een zelfde probleem, praktischer en daardoor veel beter op. De ramptoeristen die hierna de wedstrijden gingen stilleggen hadden door een minder rigide en praktischer aanpak van de burgemeester voorkomen kunnen worden. 

De veldbetreders van afgelopen seizoen zijn opgepakt, afgevoerd en hebben nu een stadionverbod. Door bronaanpak is het probleem verholpen. 

Omdat de overheid en het strafrecht het volledig laat afweten met strengere straffen is het zeer goed dat de club privaatrechtelijk de schade gaat verhalen bij de daders. Dit moet ze consequent gaan doen. 

Er ontbreekt een voetbalwet, daar moet de gemeente wat mee. 

Boerentrien19-07-2023 om 13:32

Sorry Marco, maar dit is typisch een geval, dat veel goeden onder een paar kwaden moeten lijden. Er is het vorige seizoen aandacht genoeg voor geweest, desondanks bleven de problemen. Boetes helpen niet, van kale kippen kun je niet plukken. Stadionverboden kunnen ( te) makkelijk worden omzeild. Het is echt tijd voor hardere en onplezierige acties. Ik wil als trouwe seizoenkaarthouder met man en kleinkinderen veilig in de Euroborg kunnen zijn, niet geconfronteerd worden met gestaakte wedstrijden en ik wil mijn kluppie niet opgezadeld zien met torenhoge boetes van de KNVB en spelen zonder publiek.

Het zijn supervervelende maatregelen voor goedwillende supporters, maar de tijd van softe maatregelen is echt voorbij. Nu keihard ingrijpen anders gaat het hele voetbal naar de gallemiezen.

Koekiemonster19-07-2023 om 14:06

Hekken plaatsen is NOOIT de oplossing, als ze met dat soort onzin gaan beginnen dan lopen de supporters aantallen helemaal naar beneden.

Veilig in de Euroborg zitten kan sowieso wel, er is geen enkele supporter die een medesupporter gaat aanvallen én ze hebben de regels mbt het gooien van spullen versoepeld inmiddels.

Degenen die zich hebben verlaagd tot de domme acties van vorig seizoen zijn aan gepakt, en met de komst van een nieuwe technische staf is de rust inmiddels weer terug gekeerd.

Bayco19-07-2023 om 18:14

Opmerkelijk van je... geen hekken want er zijn toch versoepelingen.. 

Wat bedoel je hiermee..gooien mag dan?.. hoop niet dat jij zo denkt.. zo ja.. dan is een net en hek een uitstekend idee

Marco19-07-2023 om 14:08

Ik ben ook voor hard ingrijpen. Dat is bij mij het ruiltuig uit het stadion te houden en anders financieel pijn te doen als het misgaat. Veel hebben wel geld. 

In Engeland lukt dit door wetgeving goed, maar ook in de euroborg ging het tot aan de nieuwe knvb regel jarenlang heel behoorlijk.

Hekken en netten zorgen voor andere en grotere veiligheidsrisico's. Dit heb ik in het oosterpark en andere stadions in Europa wel genoeg ervaren. Ook helpt dit maar matig.

Zolang de ingangscontrole niet op orde is, blijf ik dan liever uit een volle euroborg. Als het misgaat, gaat het gelijk goed mis met tientallen doden. Dat is van een heel andere orde dan dat iemand een bekertje bier op het veld gooit of wat figuren het veld op rennen.  

 

opa19-07-2023 om 16:21

Is dat met Suslov al opgelost?

BOUWE19-07-2023 om 18:42

Ja op rtv Noord app staat het 

TOPGrUNN19-07-2023 om 21:10

Lukkien heeft denk ik ff duidelijk gemaakt wat er van Suslov verwacht word...en die heeft beterschap beloofd. Hij zit weer bij de selectie dit weekend voor de wedstrijd tegen Hibernian. Had niet anders verwacht, hij zal wat moeten laten zien anders kost hem dat gewoon zijn plekkie. Afwachten of dit gesprek wat opleverd...je weet maar nooit.

Fan op afstand20-07-2023 om 07:14

Heb gelezen dat Kristian Lien gisteren( woensdag) gekeurd zou zijn. Iemand iets van bekend?

Fan op afstand20-07-2023 om 08:10

Blijkt rond te zijn. 

marcelfcg31-07-2023 om 17:55

500.000 voor een speler die nog steeds kruipel is, dat is nogal wat.

Emmen moet verkopen dus een deadline stellen en anders stikken ze er maar lekker in. Die club leeft ver boven z'n stand en gaat nu harde klappen krijgen.

Rob197031-07-2023 om 19:00

Een half miljoen voor een geblesseerde speler, bij Groningen leren ze het nooit. Mendes, moet het ook naar maar eens bewijzen. Groningen blijft met geld gooien, voor spelers met vraagteken. Nu Mendes, Peersman kortgeleden, een dure spits, zonder aanvoer. Mocht het sprookje niet lukken, zijn wij als supporters de sigaar.

Clubkas leeg, geen promotie en een afglijdende club. Iedereen gaat voor een prikkie de deur uit, buiten de wel presterende spelers om, maar nagenoeg iedereen wordt te duur binnen gehaald, om maar te zwijgen over de megabedragen die de huurspelers gekost hebben, (Gudde heeft dat goedgekeurd). Daar was van geleerd werd in mei verteld, ik heb het idee van niet. 

Mendes, is volgens Lukkien een perfecte aanvulling, maar wat moet je met spelers, die pas in oktober/november op niveau zijn. Misschien is het zaak om de transfers die gemaakt worden eens tegen het licht te houden. 

Dankerlui voor een schijntje weg, evenals Joosten vorig jaar, met als clausule dat er bij een volgende verkoop, betaald moet worden, dat gaat lekker als je ze aan een club verkoopt, die ze binnen een jaar transfervrij laten gaan. "Voor Joosten was veel belangstelling uit binnen en buitenland", pfffff.

marcelfcg31-07-2023 om 19:10

Ik kan me maar heel moeilijk voorstellen dat zo'n Peersman uit de koker van Veldmate komt.

Ik had me bij de komst van Veldmate heel veel meer voorgesteld dan wat we momenteel hebben gezien.

Rob197031-07-2023 om 20:33

Dat kan ik mij ook niet voorstellen. De datascout mag nog steeds blijven zitten, waar is dit op gebaseerd. Hij heeft nog niet geleverd.

TomOkker01-08-2023 om 18:52

Blijkbaar is het leveren van data voldoende.

Rob197001-08-2023 om 19:54

Blijkbaar wel, maar daar waren de resultaten niet naar. Data is mooi voor het opsporen van spelers. 

In de data zitten inmiddels alle clubs te loeren, dat levert niet zo heel meer op. Dan toch maar weer de wereld rond, stuur Hans Nijland maar de wereld rond, komt hij met verkeerde spelers terug, die achteraf nog veel beter zijn ook.

Rob197001-08-2023 om 19:54

#

TomOkker06-08-2023 om 08:28

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 

TomOkker06-08-2023 om 08:40

Ik begon een beetje flauw maar jou reactie over een Dankerlui of Joosten is toch niet serieus? Daarbij als je niet weet wat de functie datascout bij FCG inhoud, zou ik niet te snel oordelen want volgens mij vergelijk je appels met peren. Daarbij is het niet kies om beeldvormingen de wereld in slingeren over iemand die we niet kennen waarover FCG blijkbaar tevreden over is. 

Rob197011-08-2023 om 12:46

Een beetje laat misschien, maar het vak van datascout is mij al eens uitgelegd, inclusief een kijk in de data. Veel scouts, clubs, makelaars end werken daar mee.

Dankerlui en Joosten, en daar kan ik nog meer spelers aanhangen, die zijn verkocht met dusdanige clausules, dat de club bij verkoop of vrije status, er voor zorgen dat er geen vergoeding aan oude clubs betaald hoeven worden, of ze worden uitgeleend of betrokken in andere deals of ze krijgen een vrije transfer. Doorverkoopclausules, a la Volendam, dat zijn superdeals waar je als club iets aan over houdt. 

Terugkomend op de datascout, alleen data kan niet, alleen scouten gaat ook niet meer, maar met echt scouten loop je nog wel eens tegen "echte" talenten aan. Maar alleen data en dan gaan kijken, ben je vaak te laat. Onderschat de zaakwaarnemers ook niet.

 

appie happie10-08-2023 om 22:17

Hove zit morgen bij de wedstrijd selectie,hij is nog niet weg...zou mooi zijn wanneer hij nog ff zou blijven..

Herman Badkuip11-08-2023 om 17:20

Off the record#  Gaat de kassabel bij FC Groningen nog rinkelen als Azor Matusiwa door Ajax wordt gekocht? Is er een doorverkoopclausule in het contract met de Franse club opgenomen?

Rob197011-08-2023 om 19:09

Daar zit een doorverkoopclausule in. Hoeveel het is weet ik niet.

Mark1986M21-08-2023 om 14:05

FC dichtbij aantrekken van Noam Emeran volgens rtv noord. Met 5 jarig contract.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!