Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint onder tropische omstandigheden; 0-11 tegen Onstwedder Boys

Door Sven Heikens 21 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag onder tropische omstandigheden ruim gewonnen in Onstwedde. Tegen Onstwedder Boys werd het liefst 0-11, een eindstand die grotendeels voor rust al bepaald was. 

FC Groningen speelde net als afgelopen week in Annen in twee verschillende elftallen, een elftal voor de rust en een elftal na rust. De startopstelling van Groningen was als volgt: Meijster; Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Määtä; Pelupessy, Duarte; Irandust, Krüger, Valente; Van Veen (c).

Opvallend aan de startopstelling was dat Luciano Valente hangend vanaf links aan de wedstrijd begon. Een positie waar hij nog niet veel heeft gestaan in Groningen 1. Hij had net als Irandust vanaf rechts een vrije rol om naar binnen te komen, zodat beide backs aan de buitenkant konden overlappen.

Groningen schoot uit de startblokken in het begin van de wedstrijd. Binnen 3 minuten had Irandust de eerste al in het netje liggen.. Even later was het Blokzijl die binnen kon schieten 2-0. Voor rust kwam Groningen goed aan het voetballen toe, waarbij opviel dat vrijwel iedere aanval over Irandust ging. De Zweed neemt en krijgt een prominente rol in het creëren van kansen. Nog voor rust liep Groningen eenvoudig uit tot 7-0 door goals van o.a. Kruger, Van Gelderen en Valente. Zorgenpuntje was het uitvallen van spits en vanmiddag tevens aanvoerder Kevin Van Veen rond minuut 30, hij oogde niet fit en moest het veld dan ook enigszine gehavend verlaten.

Ander opvallend punt was de coaching aan de kant van FC Groningen. Tijdens de oefenwedstrijden is het goed hoorbaar dat het erg stil is binnen het veld en dat vanaf de zijlijn enkel Pelupessy constant zijn medespelers aan het coachen was.

In de tweede helft bracht Lukkien (zoals gezegd) een compleet nieuw elftal in het veld. Opstelling tweede helft: Baron; Beukers, Rente (c), Musampa, Peersman; Schreuders, Oratmangoen; Suslov, Van Bergen, Slor; Postema.

In de tweede helft kwam Groningen lastiger tot het creëren van grote kansen en mogelijkheden. Mede door de hitte en de vele spelonderbrekeningen wist Groningen in het tweede bedrijf het tempo lang niet zo hoog te houden als in de eeste helft. Groningen kwam na de rust vrij snel tot 0-10 door goals van Postema en Slor (2), maar het duurde tot slechts enkele minuten voor tijd voordat er opnieuw gescoord werd. Van Bergen bepaalde de eindstand op 0-11.

Komende week gaat Groningen op trainingskamp naar het Gelderse Epe waarbij het kamp wordt afgesloten tegen het Belgische Deinze. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 15-juli op Sportpark de Mors in Delden. 

Reacties:
Herman Badkuip08-07-2023 om 19:13

Fijn dat FC Groningen weer weet wat scoren is, maar verder geen conclusies verbinden aan deze oefenwedstrijd! Ook leuk dat onze jeugdspelers Kian Slor, Romano Postema, Luciano Valente, Thom van Bergen, Thijmen Blokzijl en Jörg Schreuders zich laten zien.  

Boerentrien08-07-2023 om 19:23

Inderdaad geen conclusies aan verbinden. Maar wel fijn, dat er veel is gescoord. Dat geeft de burger moed. Ook geweldig, dat er al zoveel seizoenkaarten zijn verkocht.

Martijn 09-07-2023 om 07:52

Is er al iets meer bekend over  het uitvallen  van van veen? 

Martijn 09-07-2023 om 07:52

Is er al iets meer bekend over  het uitvallen  van van veen? 

Rob197009-07-2023 om 08:33

Kevin van Veen heeft de naweeën van zijn stevige ziekteperiode. Hij traint gewoon mee, maar heeft een matige conditie. Hij heeft nog 5 weken om bij te komen. Dat moet lukken. Hij jaagt ze vanaf 12 augustus hard in de goal van tegenstander. Moeten ze bij Groningen, Irandust niet verkopen.

Martijn 09-07-2023 om 08:39

Ok bedankt voor de uitleg. 

 

Irandust mooi houden lijkt mij. Mits fit kan hij leuke dingen laten zien. Laten we hopen dat hij dit jaar dan van grote waarde  zal zijn 

Rob197009-07-2023 om 09:56

Irandust gaat het verschil maken, Lukkien kennende, heeft hij altijd wel zo'n speler in zijn elftal, die kan verrassen en creatief is en mag zijn. Verder kan hij naar binnen trekken om te dreigen voor een schot, maar ook snel een bal passen, onberekenbaar. 

ChiChi09-07-2023 om 10:30

Irandust is in principe de beste speler die we hebben!

Is echter zeer blessure gevoelig, kan volgens mij al die trainingen niet aan.

Ik laat me verrassen, maar is in principe geen buitenspeler, maar die hebben we (nog) niet!

marcelfcg09-07-2023 om 10:44

Irandust moet eens een praatje met Robben gaan maken en wat aan zijn lichaam gaan doen.

Ik zag Robben afgelopen week hardlopen in Haren en die is fitter dan die hele Irandust.

Fan op afstand09-07-2023 om 11:27

Denk dat veel van de spelers die er vorig jaar ook al rondliepen best kwaliteiten hebben. Echter als er geen sturing is vanaf boven dan gaat men snel uit het gareel lopen. Dan wordt het een moeilijk verhaal. Nu de touwtjes aangetrokken zijn en er duidelijk beleid gevoerd wordt kunnen de spelers laten zien wat hun kwaliteiten zijn. En geloof best dat er kwaliteiten aanwezig zijn. De enige waar ik geen hoge hoed van op heb is Suslov. Als ik de verslagen lees was hij gisteren echt een dissonant. Misschien omdat hij een vertrek af wil dwingen, maar verkoop van hem is in mijn visie de enige oplossing. Het probleem is dat niemand gecharmeerd van hem is. En alhoewel de FC een goede indruk heeft achtergelaten toch zal er links en rechts nog aanvulling moeten komen. Maar het begint er op te lijken.

Boerentrien09-07-2023 om 13:43

Dat vond ik nu ook, dat er best wel individuele klasse was, waar je af en toe een glimp van opving. Het blijft ongelooflijk, dat de toenmalige trainers/technische staf niet de sleutel hebben kunnen vinden er een (h)echt team van te maken. Daarom verontrust het mij ook niet, dat een aantal spelers blijft. Ik heb wel vertrouwen, dat Lukkien en zijn staf er een goed presterend team van kunnen smeden.

Rob197009-07-2023 om 13:58

Om jou links en rechts te gebruiken, baart mij de back posities ernstig zorgen, zowel van Gelderen, als Peersman, waren niet in staat om de 102 kilo zware verdedigers van Onstwedde met een simpele beweging voorbij te komen, een bal afpakken gaat ze door het gebruik van hun lichaam lukken, maar daarna houdt het op. Dan lijkt mij Maatta een betere optie en hebben wij een dure bankzitter gehaald. Beukers is nog niet zover, om week in week uit te schitteren, maar heeft meer potentie dan van Gelderen. In het midden ligt gelukkig geen probleem, Balker, Blokzijl en Rente hebben genoeg kwaliteit.
Op het middenveld ligt de uitdaging, gaat Duarte nog?, dan kan de zoektocht naar een echte verdedigende middenvelder gestart worden, daar zal echt iemand moeten staan die het spel stuurt en regelt, type Hove. Hove zal ik nogmaals proberen over te halen, ik had het geld van Peersman hiervoor graag gebruikt. 

campesino09-07-2023 om 15:37

Het zal wel aan mij liggen, maar waar begint het op te kijken? Als ik naar de opstellint vd eerste heeft kijk zie ik dezelfde stumpers als vorig jaar, met van veen als vervanger van Pepi.  Buijs, wormuth en de trainer wiens naam ik alweer vergeten ben, konden er geen chocola van maken. En dat gaat lukkien wel lukkien. Er moet nog heel wat gebeuren, anders wordt de grijze middenmoot het máximaal haalbare.

Herman Badkuip09-07-2023 om 16:08

Zou Mark Diemers naar de Euroborg halen....speler met een prima traptechniek, scorend vermogen én een loepzuivere voorzet voor Kevin van Veen! Onze trainer Dick Lukkien kent hem door en door en zal hem goed gaan gebruiken!

appie happie09-07-2023 om 16:24

Diemers NEEE!!!!! Die heeft zijn kans gehad...

BOUWE09-07-2023 om 16:16

Laat we nu eens afwachten plaats van nu al paniek zaaien we zijn nog maar twee keer gespeeld en ga zelf even in deze hitte keihard rennen 

Bayco09-07-2023 om 21:14

Bouwe echt...

Je zoekt steeds weer excuses.. in Annen was het volgens jou slecht weer.. daarom.maar 2-0 ..

Nu is je excuses te warm... 

 

Dit alles mag een profclub met supporters toch nooit als excuses gebruiken.. en snap niet dat jij dat doet.!.. in de voorbereiding moet je juist je basis plek veroveren dus wat het weer ook is volle bak erop..!!!

We zitten  in de voorbereiding..er is hoog van de toren geblazen om fouten te herstellen.. fouten zelf door gudde toegegeven..  1 van die fout.. slechte selectie.. oplossing... opruiming en minimaal 10 nieuwe spelers..en ja dan moet ik als supporter nu toch ook.constateren dat de selectie nog ondermaats is voor de gekozen doelstelling. En dat de supporters juist in deze moeilijke tijd achter de club gaan staan... Dan mogen wij toch wel meer verwachten.. en sorry dan zit ik niet op slappe excuses te wachten van iemand die niet eens bij de wedtrijd aanwezig was..

 

Duurt mij veel te lang nu en het is veel te stil.. 

 

En ik weet hoe het wereld werkt en je hebt niet zomaar spelers.. maar blaas dan niet zo hoog van de toren.. enige speler tot nu toe war ik zie als aanwinst.. is niet een spits die met 32 jaar ergens op niet al te hoge niveau heeft geacteerd.. maar dat is daniel beukers..iemand met potentie..

Tot nu toe.. is ons maar een vette worst voor gehouden.. en we hebben met zijn allen weer de 10000 seizoenkaarten aangetikt

PDI09-07-2023 om 16:57

Diemers is zeker een prima versterking, niet blijven hangen in het verleden, hij zal zelf ook wel zien dat het niet handig was. En zijn kwaliteiten zowel op de flanken als ook vrije trappen zijn goed aan hem besteed. Ik zeg doen!

Bayco09-07-2023 om 21:17

Nee denk niet dat hij in het profiel past van box to box speler..  niet fel en conditioneel niet sterk genoeg ik vond hem bij Emmen voor zijn status ook ondermaats presteren.

 

Als aanvallende controleur zou het kunnen.. maar hebben we betere en fittere spelers voor

appie happie09-07-2023 om 23:17

Nee sorry,ik ben een echte stiefkop.

Gaat er bij mij niet in..

1 x verkeerd altijd verkeerd..

Hij heeft ons verneukt,gebruikt  of te wel misbruikt.

De Generaal09-07-2023 om 21:47

Diemers kan aanvallend van waarde zijn, maar verdedigend heb je er niets aan. Liet bij Emmen vaak zn man lopen. Vooral mooie voetballer geen strijder. 

Hove proberen te houden. Suslov en Abraham snel lozen. 

Combinatie van eigen jeugd en ervaring lijkt mij het beste. De kunst is om er een team van te maken, kwaliteit is er voldoende.

DanMan197110-07-2023 om 12:26

John Verhoek mag vertrekken uit Duitsland. Wel op leeftijd, maar met een contract voor één seizoen kun je daar geen buil aan vallen. Misschien Fofana van psv huren, al weet ik eerlijk gezegd niet of hij progressie heeft gemaakt. Is wel een Groninger.

BROMBEER10-07-2023 om 13:44

ihandust en diemers in een elftal gaat never nooit niet werken,daar zijn ze beide defensief te zwak voor,

Johan10-07-2023 om 14:48

Eens maar zou niet al mn geld op Irandust gaan zetten..... 

Johan10-07-2023 om 14:55

Irandust wordt hier nu als een soort Maradonna neergezet maar snap niet helemaal waarom. Evenals ik nog steeds mensen hier zie analyseren dat we toch wel erg veel kwaliteit in de selectie hebben. Nou dat hebben we niet. Het is over het algemeen niet functionele techniek en geen duelkracht. Dus win je geen wedstrijden. En als je dan alles aan meneer Irandust wil ophangen die in 1,5/2 jaar tijd 1 goede wedstrijd tegen Excelsior heeft gespeeld dan maak ik me echt heel erg veel zorgen. Enige hoop die ik heb dat de beleidsbepalers dit ook zien en in elk geval een complementaire selectie gaan neerzetten met de nadruk op gaan.

campesino10-07-2023 om 16:57

DUELKRACHT

Dat is wat mij betreft het toverwoord. Dat was er niet en is er ook NOG niet. En dan heb ik het over duelkracht. Niet over schijnduelkracht. Daar zijn we meesters in

appie happie10-07-2023 om 19:01

Twente was hij ook goed..hij moet vertrouwen hebben..denk ik..ik zie m wel zitten..

Hgz10-07-2023 om 23:35

Goed gezien, jij bent 1 van de weinigen die het ziet dat deze selectie nog steeds te weinig kwaliteit heeft. Ik hoop ook dat de directie dat ook ziet en  spelers haalt  die iets extra hebben  duurt wel lang,niet bevorderlijk voor het krijgen van een ingespeeld team

campesino10-07-2023 om 16:58

Al meer dan 11000 seizoenkaarten lees ik net. Dat is wel erg netjes hoor. Daar vrolijkt je maandag wel van op.

ChiChi10-07-2023 om 18:54

Ik lees net op de FC site dat ze morgen met 27 spelers op trainingskamp gaan.

Echter zonder Nick Bakker, dus dat zal wel niet door gaan.

Jammer dat de twee gewenste aanvallende versterkingen er dan nog niet bij zijn.

Dijk11-07-2023 om 08:46

Geen Amor Layouni  die tekend voor BK Hacken. Dus op naar volgende versterking. 

BOUWE11-07-2023 om 09:02

Nick bakker is gewoon conditie aan het opbouwen en als dat goed gaat dan krijgt hij een contract aangeboden 

Dijk11-07-2023 om 12:49

Bouwe wie is jou bron ? 

BROMBEER11-07-2023 om 15:17

Ze willen deze trainingsweek + de oefenpot in schotland afwachten om te kijken waar echt behoefte aan is binnen deze selectie en welke jongens nog meer gaan afvallen ( lees middenvelders), waarbij ook nog eens moet worden opgemerkt dat romano postema en kian slor niet op de teamfoto hoefden vorige week,dus dat is einde oefening voor beiden. Heb zo'n gevoel dat er ook niet heel veel aansprekende spelers meer bij gaan komen jammer genoeg

appie happie11-07-2023 om 15:41

Ik vind Slor jammer als dat zo is..

ChiChi11-07-2023 om 16:32

Slor en Postema mogen een andere club zoeken!

Vorige week is een selectie foto gemaakt en daar waren zij niet bij!

Heiky11-07-2023 om 17:40

Even wat anders: ik lees ineens op teletekst dat Groningen vandaag (dinsdag) een oefenpot zou spelen tegen VV Annen. Ik neem aan dat dit een foutje is? Of gaan ze in de 'herkansing'? De overige wedstrijden die genoemd worden kloppen wel namelijk.

Rob197011-07-2023 om 17:49

Dat moet Fc Emmen zijn.

Dijk11-07-2023 om 21:11

Annen-Emmen 1-5 

 

 

 

Durovski11-07-2023 om 19:28

Wanneer er geen rechts- en linksbuiten komen die een mannetje kunnen passeren, een beslissende pass kunnen geven en kunnen scoren en een kopsterke spits en een sterke  verdedigende middenvelder dan blijft het dezelfde slappe hap als vorig jaar en weer een regelrecht drama.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!