Terug

Deel deze pagina:

Groningen wint van De Graafschap en speelt gelijk tegen Emmen. Over ruime week wacht Jong Ajax

Door Sven Heikens 15 reacties

FC Groningen heeft afgelopen weekend een tweetal oefenwedstrijden gespeeld. Op vrijdag werd er in Middelstum gespeeld tegen De Graafschap en een dag later tegen FC Emmen. In dit artikel een kort verslag van beide wedstrijden inclusief resumé.

FC Groningen - De Graafschap

Op sportpark Middelstum speelde Groningen vrijdagmiddag tegen De Graafschap. FC Groningen trad aan met de volgende opstelling: Jurjus; Beukers, Blokzijl, Musampa, Prins; Schreuders, Suslov; Postema, De Jonge, Abraham; Van Bergen. Kortom, Groningen trad aan met veel jonkies en pakweg de nummers 12 t/m 22 van het moment. Ook De Graafschap speelde met de nummers 12 t/m 22. 

Het spelverloop was rommelig, waarbij vooral de bedrijvige Suslov en Schreuders, die een zeer goede indruk maakte, opvielen. Na de rust schakelde Groningen nog een tandje bij, wat resulteerde in veel kansen. De 1-0 viel uiteindelijk in de 54e minuut wanneer Tika De Jonge raak schoot.

 

FC Groningen - FC Emmen

Een dag erna werd er gespeeld in Rolde tegen FC Emmen. Beide ploegen degradeerden afgelopen seizoen uit de Eredivisie en zullen als doel hebben zo snel mogelijk terug te keren naar het hoogste niveau. Kortom, een goede krachtmeting van de ploeg van trainer Dick Lukkien.

De wedstrijd tegen FC Emmen werd begonnen in de volgende opstelling: Verrips; Van Gelderen, Rente, Balker, Peersman; Pelupessy, Duarte, Valente, Oratmangoen; Van Veen, Lien. Lukkien kon niet beschikken over Isak Määttä en Daleho Irandust. Meerdere spelers die vrijdag tegen De Graafschap speelden kwamen eveneens niet in actie. 

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Emmenaren op een 0-1 voorsprong. Een scherp aangesneden vrije trap werd binnengewerkt door Parzyscek. Het Groningse spelbeeld verliep erg stroef de eerste helft, waarbij Groningen in het tweede deel van de helft meer tot kansen kwam. Van Veen trof nog geen doel. Even later deed Oratmangoen dit wel, na goed voorbereidend wel van Valente.

Na de rust veranderde aan het spelbeeld niet veel. Beide ploegen waren erg aan mekaar gewaagd, maar tot vele en grote kansen kwam het niet. Tot aan een pakweg 25 meter van de goal van de tegenstander zag het er goed uit, maar het creëren van kansen blijft een probleem. De grootste kansen aan de kant van de FC werden via Van Veen en Turay (die ook een goede indruk achterliet) niet verzilverd.

Resumé 

Resumerend na beide oefenpartijen wordt er best veel duidelijk. Lukkien heeft zijn basisformatie voor komene zondag redelijk op het oog. Dit zal grotendeels het basiselftal zijn van de wedstrijd tegen Emmen. Määtä is nog een tijdje geblesseerd. Van Irandust is de ernst van de blessure nog onduidelijk. Van Määtä en Irandust wordt verwacht dat beide heren deze week weer kunnen aansluiten in de training.

Achterin lijkt alles te staan en redelijk voor mekaar. Op het middenveld zijn genoeg aantallen in kwantiteit, maar mist kwaliteit in dynamiek en diepte. Voor het spitsenkoppel zijn evenwel genoeg aantallen, maar moet de afstemming in het spitsenkoppel nog gevonden worden.

Zaterdag speelt Groningen zijn laatste oefenwedstrijd bij PEC Zwolle, een week later wacht de start van de Keuken Kampioen Divisie.

Reacties:
Herman Badkuip31-07-2023 om 19:47

Vind 't heel lastig om op dit moment [MA. 31-7] de beoogde basisformatie van trainer Dick Lukkien te zien....Er zijn voor mij nog té veel vraagtekens, komt Rui Mendes naar de Euroborg? Wat doet Leandro Bacuna, kiest hij voor de zandbak óf het groene grasveld in Grunn? Hoe gaat 't met Delaho Irandust, Paulos Abraham, Florian Krüger, Isak Määttä, Laros Duarte, Daniël Beukers? Blijft de wispelturige Tomas Suslov? Gaan de jeugdspelers Kian Slor, Fofin Turay, Thom van Bergen, Jorg Schreuders, Luciano Valente, Romano Postema, Joël van Kaam écht doorbreken dit seizoen? Wat wordt het centrale duo achterin? Wie gaat er keepen, Michael Verrips óf Hidde Jurjus? Blijft Johan Hove tóch bij FCG? Zijn Marco Rente, Marvin Peersman en Kristian Lien gehaald voor de basis? Komen er vóór 1-9 nog nieuwe spelers [ Daryl van Mieghem? Robert Mühren? Maikel Kieftenbeld? Bas Dost? Patrick Walemark? ] Kortom, té veel onzekere factoren, die hopenlijk voor een groot deel a.s. zaterdag 5-8, vóór de laatste oefenpot tegen PEC Zwolle, verdwenen zijn! 

Marco31-07-2023 om 19:57

Alleen Van Veen, Kruger en Postuma hebben bewezen te kunnen scoren op kkd niveau. Bouw om die jongens een elftal of haal betere scorende spelers. 

BOUWE31-07-2023 om 20:13

misschien komt er nog wat bij

Marco31-07-2023 om 21:09

Er komt zeker wat bij. Ze lijken te focussen op diepgang. Voetbal gaat om doelpunten. Ook zullen we meer al op de helft van de tegenstander staan, omdat we beter zijn. Of je dan zoveel aan diepgang hebt, is de vraag. Overzicht en scorend vermogen heb je dan meer aan. 

Sammy31-07-2023 om 22:57

Hoezo we zijn beter Marco. Dat moet nog maar blijken. Dezelfde middenvelders als vorig jaar, één van de weinige lichtpunten van vorig seizen, Blokzijl, niet in de basis? En dan het grootste drama wat de FC kon overkomen, Verrips op aanraden van onze trainer wel weer in de basis. Een aantal spelers die weg willen maar  je moet maar afwachten of er een club voor komt en een aantal spelers die wat mij betreft wel op marktplaats mogen. Nagenoeg hetzelfde team dat vorig jaar voor de keutel te duur was moet nu kampioen worden. We waren allemaal blij met de komst van Veldmate maar ben niet onder de indruk. Een linksback van 32 een 3 jarig contract voorschotelen. Een rechtsback die blijkbaar niet beter is dan van Gelderen. Een spits die het blijkbaar weer alleen moet oplossen. Wedstrijd tegen Emmen gezien. Wordt je echt niet vrolijk van. Tikkie breed op middenveld en weer geen kansen kunnen creëren. Zelfde verhaal als vorig jaar. Gudde zei dat we risico gingen nemen, Dat gaat de Fc zeker doen om met dezelfde prut als vorig seizoen te beginnen. Maar er is hoop, zijn druk doende om weer een geblesseerde speler te contracteren. Natuurlijk zal ik weer op mijn plekkie zitten in het stadion maar moet het nog maar zien.

Voetbalgek31-07-2023 om 22:49

Sierhuis naar alle waarschijnlijkheid naar Fortuna. Heeft hier ook een sterke periode gehad + wil vechten voor de club. Was dat ook niet wat voor ons geweest? 

Diemers heeft Cambuur voor het zooitje wellicht net als bacuna ons heeft.

Fan op afstand01-08-2023 om 08:08

Krijg het onbehaaglijke gevoel dat de FC veel wil maar niet waar kan maken. Ze krijgen maar geen ruimte in de huidige selectie en dat is volgens mij 1 van de voorwaarden om nieuwe spelers aan te kunnen trekken. Daarnaast denk ik dat het spelen in de KKD een beletsel is voor spelers om naar de FC over te stappen. Daarom vrees ik dat dit de selectie zal zijn waar we in ieder geval mee zullen starten. Helaas.

BROMBEER01-08-2023 om 16:38

Bacuna is groen wit!

FC NL05001-08-2023 om 17:35

@Brombeer wat bedoel je hiermee ? Heb jij opgevangen dat hij getekend heeft ?

Herman Badkuip01-08-2023 om 17:38

Dat zou heel mooi zijn....tóch gekozen voor een échte grasmat i.p.v. de zandbak! 

BROMBEER01-08-2023 om 18:01

Yep!! 100% zeker

appie happie01-08-2023 om 18:08

Ittharen er bij en bingo!!

BROMBEER01-08-2023 om 18:03

@  badkuip  was ook lange tijd zo maar op aandringen van zijn familie heeft hij heel veel water bij de wijn gedaan.  Morgen goed de kranten in gaten houden 

appie happie01-08-2023 om 19:03

Staat op twitter..fc accoord met Bacuna..

Brommer je hebt gelijk.

Top.

ChiChi01-08-2023 om 18:47

Ik geloof het echt niet,ofschoon ik het wel hoop!!

Brombeer melde op 15/7 ook dat Duarte 100% rond was met Heracles, maar die is er helaas nog steeds!!

Gerda en fokko01-08-2023 om 19:17

Bacuna tekent  voor 2 jaar met een optie  van nog een jaar 

ChiChi01-08-2023 om 19:22

Sorry Brombeer, je had het gelukkiig deze keer wel juist!!

Martijn 01-08-2023 om 19:19

Bacuna tekent voor Groningen, goede berichten dus

 

p.s kan er iets aan de pagina grote advertenties gedaan worden?

bij elke pagina die je opent hier komt er eerst een beeldscherm vol troep, maakt niet uit of het de telefoon tablet of pc is

Martijn 01-08-2023 om 19:19

Bacuna tekent voor Groningen, goede berichten dus

 

p.s kan er iets aan de pagina grote advertenties gedaan worden?

bij elke pagina die je opent hier komt er eerst een beeldscherm vol troep, maakt niet uit of het de telefoon tablet of pc is

DanMan197101-08-2023 om 21:11

Voor niets gaat de zon op. De medewerkers van BM zullen investeringen moeten doen , (geld en tijd) We betalen geen abonnementje ofzo, maar worden goed op de hoogte gehouden. Ik heb totaal geen problemen met hier en daar een advertentie.

Herman Badkuip01-08-2023 om 20:36

Gelukkig heel goed nieuws over Leandro Bacuna, nou worden wij kampioen van de KKD! Zeker als wij Rui Mendes deze week ook nog binnenhalen!

Sammy01-08-2023 om 21:51

Nou. je bent wel weer heel enthousiast. Hoop maar dat er op korte termijn wat spelers weggaan zodat er ruimte komt in het salarisbudget want hebben nog teveel spelers die niet "leveren" zoals ze dat zo mooi noemen. En of Bacuna de speler is die voor creativiteit moet zorgen op het middenveld vraag ik me af. Laat me aangenaam verrassen maar als dit FC een kampioensploeg is dan is het met de kwaliteit in de KKD erg gesteld.  

Marco01-08-2023 om 20:39

Fijn dat Bacuna terug is. Speler die wat toevoegt aan het spel. 

 

Hgz01-08-2023 om 20:50

Wat voegt hij toe dan? En voor wie moet hij in de basis? Hoop niet dat hij vervanging is voor Hove want dan ga je er weer op achteruit.  Vervanger voor Suslov of Irandust zou ik wel begrijpen

Stadjer8101-08-2023 om 20:58

Zoals Gudde zei, Hove is al weg. Officieel niet, maar hij en de club wachten de biedingen rustig af. Hij gaat niet spelen in de KKD en draait volgens mij niet eens mee in de voorbereiding.

Bacuna is een buitenkansje voor de KKD. Speler met ervaring, kracht en scorend vermogen. Ik denk dat hij op dit niveau echt wel van waarde is voor de club. Meer dan Hove eigenlijk, denk ik. Het team heeft fysiek en ervaring nodig. Hove is vaak geblesseerd gebleken.

Bayern 02-08-2023 om 10:04

Ik bewonder de hosanna van sommige mensen. Maar ik zie echt nog steeds niet in waarom Groningen gelijk weer zou promoveren. Matige pot tegen Emmen met weinig kansen. B-elftal Groningen die nipt van B-elftal de Graafschap wint (je zou denken dat onze selectie breder is en wij dus over de Graafschap heen zouden moeten lopen). Het zou mij niks verbazen als we na 5 wedstrijden gewoon ergens in de middenmoot bivakkeren. Selectie is op een paar spelers na gewoon dezelfde matige als vorig jaar. Ik zal met een schuin oog in de gaten houden hoe het gaat. Maar ik verwacht er heel weinig van.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!