Terug

Deel deze pagina:

Generale repetitie: PEC Zwolle - FC Groningen laatste oefenpot voor start KKD-seizoen

Door Sven Heikens 15 reacties

Vandaag staat de laatste test voor FC Groningen op het menu alvorens de start van het nieuwe seizoen. Een belangrijk seizoen waarin Groningen zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie terug zal moeten keren. In het MAC3PARK-stadion wordt om 16.00 uur afgetrapt tegen PEC Zwolle.

Voorbereiding

FC Groningen begon de voorbereidingen met overwinningen bij VV Annen en Onstwedder Boys. De start tegen Annen was moeizaam (0-2), maar tegen Onstwedder Boys wist de FC al vaker het net te vinden (0-11). Vervolgens ging het team op trainingskamp in Epe waar in twee besloten oefenpotten werd gewonnen van Go Ahead Eagles (1-3) en de Belgische Tweedeklasser Deinze (2-5). De eerste oefennederlaag werd geleden bij Hibernian, waar met 2-1 werd verloren. Afgelopen week speelde de FC in twee verschillende elftallen nog oegenpotten tegen competitiegenoten De Graafschap (1-0 winst) en FC Emmen (1-1), waarbij vandaag de afsluiter van de oefenpotjes is bij promovendus PEC Zwolle

Staat van de selectie

FC Groningen heeft na het contracteren van Bacuna de selectie aardig compleet. Bekend is dat er nog gezocht wordt naar een versterking met diepgang, creativiteit en scorend vermogen voor op de rechterflank, of de rechter-10 in de 4-2-2-2 formatie van Lukkien. Daarnaast zullen er nog spelers gaan vertrekken, op basis van de keuzes die Lukkien zal moeten maken. Het middenveld is namelijk erg druk bezet met o.a. Pelupessy, Duarte, Bacuna, Oratmangoen, Suslov en talenten Valente en Schreuders. Idealiter zal Lukkien werken met +-20 selectiespelers excl. keepers. Hove zal waarschijnlijk ook vertrekken en was in de afsluitende training gisteren ook niet meer op het trainingsveld.

Afsluitende training

Op de afsluitende training van gisteren was zoals gezegd Hove niet aanwezig. De (ex-) geblesseerden Määtä, Irandust en Kruger waren wel weer van de partij, evenals de meest recente aanwinst Leandro Bacuna. Na de warming-up en wat sprintwerk werden er kleine positiespellen gespeeld met 1 en 2 keer raken, vervolgens werden er wat standaardsituaties genomen, waarbij opviel dat Suslov de te nemen corners en vrije trappen nam. Vervolgens werd er in vier verschillende partijen telkens kleine potjes gespeeld, waarbij de volgende verdeling opviel en tegen mekaar speelden:

Team A: Van Gelderen, Rente, Bacuna, Määtä, Van Veen, Suslov. 

Team B: Balker, Peersman, Duarte, Oratmangoen, Irandust, Van Bergen.

Vermoedelijk zal de basiself voor morgen grotendeels bestaan uit deze namen.

PEC Zwolle

Tegenstander PEC Zwolle heeft afgelopen jaar een seizoen gedraaid waar de FC vooraf voor zou tekenen: moeiteloos gepromoveerd in een seizoen vol aanvallend voetbal en spektakel. Uitblinkers Van de Belt en Beelen zijn verkocht aan landskampioen Feyenoord, Taha aan FC Twente. Trainer Schreuder maakte de stap naar het Spaanse Castellon en nam Medunjanin mee. Daarentegen stond de komst van nieuwe trainer Johnny Jansen, verder werden o.a. Druijff, Namli, Lam, Velanas, Vermeer, Buurmeester en Czyborra aangetrokken. Kortom, een goede krachtmeting voor de FC morgen.

Live verslag

Boerenmacht is morgen aanwezig in het MAC3PARK-stadion en zal via de social mediakanalen live verslag doen van de wedstrijd en in de loop van morgenavond zal er een verslag op de site komen te staan.

De link naar onze Twitterpagina is hieronder te vinden:

https://twitter.com/Boerenmacht

 

Reacties:
FCGS05-08-2023 om 00:17

Is de wedstrijd ergens live te volgen of via radio?

Rob197005-08-2023 om 00:43

Is er iets bekend over Hove, dat er belangstelling is, dat is bekend, maar voorlopig gebeurd er niets. Voor de Fc toch een rare situatie, wachten op 1,5 miljoen. Een speler die niet meedoet en misschien pas op de laatste dag van de transferwindow gaat vertrekken. 
Wat voor onzinnige clausules heeft Fledderus in dit contract gezet, als hij iets slimmer was geweest dan had hij hem tot 1 augustus voor een vaste som kunnen laten vertrekken en daarna niet meer. Hij krijgt nu toch gewoon betaald dus mag hij van mij aan de bak. Kan ook als invaller gebracht worden. Waanzinnig....

Metworst05-08-2023 om 09:14

Heeft geen zin om hem mee te laten spelen als hij toch op zeker weggaat. Prima om te spelen met spelers die zeer waarschijnlijk blijven. En ook een goede laatste test voor de mogelijk af te vallen spelers.

Oppassen voor druijf, dat is een spits die ik hier wel had willen zien.

Marco05-08-2023 om 10:01

Vind het maar vreemd dat Hove niet meedoet. Zeker als Groningen nog zo'n type speler zoekt. Stel Hove dan op, dan kun je teminste oefenen in het gewenste systeem.

Blokzijl raakt uit beeld. Speler was afgelopen seizoen nog een lichtpuntje, waarbij iedereen blij was dst hij zijn contractverlengde. 

TomOkker06-08-2023 om 08:22

Vreemd is enkel jouw reactie, Hove is nagenoeg weg en allang niet meer met FCG bezig, dus waarom opstellen? Daarbij welk systeem heb jij het over? Het is al heel wat als de bal naar dezelfde kleur shirtje gaat en dat gaat in de KKD nog niet meevallen. Blokzijl maar ook een Valente blijven voorlopig talenten, dat een aantal hier denken dat ze het niveau aankunnen daarover heb ik mijn twijfels. Een Blokzijl kent z'n plek wel maar ik ben bang dat een Valente net als Suslov al denkt dat hij er al is, maar dat denken hier wel meer.

Herman Badkuip05-08-2023 om 12:24

Mooie laatste test voor de mannen van trainer Dick Lukkien tegen een eredivisionist. Beetje vreemd de hele situatie rond Johan Hove, ben benieuwd of er nog een club voor hem komt....Maar Marco, hoe kom jij er bij dat Thijmen Blokzijl uit beeld raakt? Volgens mij heeft hij alle oefenwedstrijden nog meegespeeld en heeft Dick Lukkien nog geen definitieve keuzes gemaakt. Het elftal van de wedstrijd tegen PEC Zwolle zal waarschijnlijk de basis zijn voor de eerste wedstrijd in de KKD tegen Jong Ajax. Afwachten nog maar.....

Marco05-08-2023 om 13:15

Blokzijl doet vanmiddag weer met het B team mee. 

Rob197005-08-2023 om 13:44

Blokzijl heeft over belangstelling niet te klagen, hij is namelijk een groot talent, die veel potentie heeft. Als ik Groningen was zal ik niet met hem sollen.

Gewoon opstellen en Rente op de back, heb je geen kapitaalvernietiging en een sterkere defensie. 

no guts no glory06-08-2023 om 05:07

Helemaal mee eens Rob. Blokzijl heeft een uitstekend seizoen gedraaid en is in de voorbereiding ook gelijkwaardig aan Rente. Zou hem altijd opstellen en Rente als rechtsback opstellen. Die van Gelderen kan mij in de voorbereiding wederom niet overtuigen. Verdedigend niet overtuigend en schakelt zich aanvallend veel te weinig in. Haalt ook nooit de achterlijn. Met Rente als rechtsback wordt je verdedigend duidelijk sterker. 

campesino05-08-2023 om 15:17

Heb het idee dat lukkien liever een oudere ervaren verdediging heeft ( was bij emmen ook zo) lijkt mij niets mis mee. Blokzijl en ook schreuder gaan hun minuutjes wel maken. En als ze beter zijn dan wat er nu staat komen ze er vanzelf in.

Verrassend, Abraham en suslov in de basis 

Herman Badkuip05-08-2023 om 15:31

Vanmiddag spelen wij met de volgende elf :   op doel Michael Verrips, rechtsback Liam van Gelderen, centraal achterin Marco Rente met Radinio Balker, linksback Marvin Peersman, middenveld met Leandro Bacuna, Laros Duarte en Tomas Suslov én voorin Thom van Bergen, Kevin van Veen en Paulos Abraham. Vind 't persoonlijk jammer, dat Thijmen Blokzijl, Luciano Valente en Jorg Schreuders niet in de basis staan....En inderdaad heel verrassend dat Abraham vanaf 't begin start. Laat mij vanmiddag verrassen door de mannen van Dick Lukkien! 

Ronnie 05-08-2023 om 17:57

Beetje hetzelfde als vorig seizoen en laatste helft seizoen met Buijs. Spelers willen wel, maar er zit te weinig stootkracht en dus te weinig doelpunten in fc groningen. Met die geblesseerde speler van Emmen schieten we niet direct iets op. We kunnen toch wel andere, direct inzetbare vleugelspelers krijgen? Geld genoeg. 

Ajax zal nog wel lukken, maar het wordt moeizaam zo op deze manier

appie happie05-08-2023 om 18:04

Wanhopig word je ervan!! Zit niks in...v Veen zal nu alwel spijt hebben..Er is 0 crea..en 0 voorzetten in het elftal.

Genoeg inzet,maar tot aan de 16 prima daarna waardeloos.

Ik zeg dit uit naam van iemand die de wrdstrijd heeft gezien !!!.

Marco05-08-2023 om 18:07

Super saaie wedstrijd.

Verdedigend staat het wel goed. Een kommetje op het middenveld met Duarte en Bacuna is indrukwekkend, maar ook te verdedigend voor de kkd. Abraham en Suslov moeten voor de aanvoer naar de spitsen zorgen. Abraham heeft geen idee en Suslov speelt alleen voor zichzelf. Geen aanvoer.

Een aanvallende middenvelder is zeer gewenst. Irandust viel in de 2de helft al weer snel uit. 

Geen slecht resultaat tegen de promovendus van afgelopen jaar. Je moet kansen creëeren om te kunnen winnen.

Peersman het laaste gedeelte nog laatste man. Voor blokzijl ziet het er slecht uit. Rente speelde wel goed.  

BOUWE05-08-2023 om 18:47

Laten we positief blijven de jeugd gaat straks weer terug naar de jonge elftal van kaam en slor en er gaan ook nog wel een paar vertreken en dan zal er nog wel wat bij komen in de aanval dus en trouwens het valt mij van pec Zwolle tegen een EREDIVISIE tegen een keuken devisie dan had Zwolle toch moeten winnen daar hoor ik niemand over 

Boerentrien05-08-2023 om 18:54

Inderdaad. Dat is precies wat wij ook al tegen elkaar zeiden.

Fan op afstand05-08-2023 om 18:53

Het ziet er naar uit dat meneer Knudde na het wegsturen van Fledderus een grote broek heeft aangetrokken met zijn uitspraken wat betreft de selectie en ik hoop dat hij goede bretels heeft om die broek hoog te houden en zijn uitspraken gaat concretiseren. Want als de broek zakt dan zijn de sponsoren en zeker de supporters weer de kind van de rekening en hoeven de zangtalenten van alle supporters niet getest worden volgend jaar richting de Grote Markt.

Dijk05-08-2023 om 19:33

Nee zelfs Lukkien krijgt dit elftal niet aan voetballen. Hard gelach voor sommige o.a Blokzijl, Valente. 

Abraham, Duarte, Irandust, Postema, Suslov, van Bergen brengen niks extra's. 

Aanvoer naar van Veen op 1 hand te tellen deze voorbereiding, waar blijven de beloftes van Gudde? Of eerst maar wachten tot Hove wordt verkocht. 

Vrijdag begint het weer en dan moet je er gelijk staan. Kun je wel zeggen tranferwindow is nog open. Er komen nog spelers. Al 3 weken zegt Lukkien we zitten er bovenop. Nou 3 weken verder en alleen Bacuna erbij. 

Bayco05-08-2023 om 19:01

Over de uitslag en het spel kan ik niets zeggen..ik was er niet bij..

 

Maar als dit de basis 11 zijn..oei.. ik wordt er niet vrolijk van. En wisselen ook niet..

Duarte suslov abraham.. om maar paar te noemen...

Hele voorbereiding niet fit of ter discussie.. 

Dan van bergen.. vindt ik te licht.. 

Wordt er niet vrolijk van.  Begrijp het ook niet zo goed.

Dat bv blokzijl valente nu bij b team horen.. 

 

Maar dick zal wel weten 

Marco05-08-2023 om 19:36

Het is Buijs voetbal. 2 verdedigende middenvelders met Duarte en Bacuna, die nauwelijks over de middenlijn komen. Een keertje hoog druk zetten, en geen idee om Van Veen in stelling te krijgen. 

Als rechterrijtje ploegen eredivisie misschien voldoende om er in te blijven; als kkd kampioenskandidaat moet je kansen kunnen creëren.

Dezelfde basis in 4-3-3 zou beter werken. Bacuna spelbepaler en Duarte en Suslov half speler en Van Bergen rechtsbuiten. 

BOUWE05-08-2023 om 20:08

De transfer windows is nog niet gesloten dus nu geen enkele paniek zaaien.. iedereen is nog niet klaar kijk na Ajax die hebben meer spelers verkocht dan gehaald..daar zitten de toeschouwers ook al te zeuren..fc Groningen heeft nu verschillende keer toegeslagen en nog zijn we nog niet tevreden..want die is niet goed en dat wordt niks ga maar zo door trainer Dick Lukkien weet heus wel wat hij wil hij heeft zelfs al aangegeven dat er wat bij moet..maar ik of iemand anders kunnen toch niet achter de broek van Gudde of veldmate aan zitten..ik denk dat deze maand zeker nog wat bij komt misschien wel een verassing 

Dijk05-08-2023 om 20:11

Bouwe niet naar andere clubs kijken wat interesseert mij nou wat 020 doet. 

Van Veen 2 goals in de hele voorbereiding.

Wordt tijd, dat jij achter de broek van Gudde gaat zitten.

 

 

Herman Badkuip07-08-2023 om 08:05

Een verrassing erbij zou fijn zijn Bouwe, liever géén verassing, dat geeft alleen maar narigheid......

val05-08-2023 om 20:38

Het door FCG gestelde doel om in 1 jaar weer te promoveren is geen vanzelfsprekendheid. Zij zal door alle tegenstanders als de favoriet voor promotie resp. het kampioenschap worden beschouwd. Betekent dat FCG te maken krijgt met verdedigend ingestelde ploegen waar tegenover creativiteit en doeltreffenheid worden gevraagd. Heracles en PEC Zwolle hadden vorig seizoen 85 punten en een doelsaldo van 61 (103-42) resp. 56 (99-43). Ofwel ruim 2 punten per wedstrijd en gemiddeld bijna 3 doelpunten voor en ruim 1 tegen. De vraag is wie, behalve van Veen, de doelpunten moeten gaan maken. Kruger, Lien, Valente, van Bergen en Postema (indien hij blijft) zijn in staat er elk 5 a 10 te maken. Met daarbij Abraham, Suslov, Irandust en Turay (elk 5) is de 100 in zicht. Punten zijn er ook te halen met een solide verdediging en weinig tegendoelpunten. Positief is in ieder geval dat bij het begin van de competitie het geraamte van het elftal er al staat. Met nog een gewenste flankspeler en mogelijk Nick Bakker, is de selectie meer dan compleet. Er is ook ruimte om, behalve Hove, nog 1 a 2 spelers te laten gaan. Kijkend naar de selectie is bijna elke positie dubbel bezet. Gudde cs hebben met de beschikbare middelen een voor KKD begrippen zeer acceptabele groep samengesteld. Van de huidige selectie, een mix van ervaring en jong talent, mag het nodige worden verwacht. Suslov en Abraham moeten dit jaar hun talent/kwaliteit laten zien. Kan van Veen zijn belofte van 30 doelpunten waarmaken, wordt Irandust nu echt "the King" en breken dit jaar jongeren als Valente, Blokzijl, Schreuders en Turay door? Het belooft een zeer interessante competitie te worden. Van belang is verder dat de supporters bij een teleurstellend resultaat niet gelijk in paniek raken. Heracles en PEC Zwolle hadden uiteindelijk ook 29 verliespunten (7 verliespartijen en 4 gelijk). Bovendien kan een blijvende steun van de supporters, als 12e man, ook punten opleveren.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!