Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen besluit oefencampagne met 0-0 gelijkspel bij PEC Zwolle

Door Sven Heikens 33 reacties

FC Groningen heeft de oefencampagne afgesloten met een 0-0 gelijkspel bij PEC Zwolle. In een regenachtig MAC3PARK-stadion werd de aanvallende onmacht van beide ploegen pijnlijk zichtbaar met een 0-0 eindstand als logisch resultaat. Ook werden een aantal spelprincipes van Lukkien duidelijk zichtbaar.

Generale repetitie

FC Groningen had de selectie wederom opgedeeld in twee elftallen, waarbij 'Het tweede' 1-1 gelijkspeelde eerder op de middag in Wijthmen tegen het tweede elftal van PEC Zwolle. De spelers die hier veel minuten hadden gemaakt, sloten niet meer aan bij de eerste selectie, maar keken op de tribune naar de verrichtingen van FC Groningen. Lukkien gaf al aan dat de basiself van vandaag niet veel meer zal wijzigen ten opzichte van de ploeg die zal starten tegen Jong Ajax.

FC Groningen startte met de volgende opstelling, wederom in een 4-2-2-2 formatie: Verrips; Van Gelderen, Rente, Balker, Peersman; Bacuna, Duarte; Suslov, Abraham; Van Bergen en Van Veen. Leandro Bacuna droeg de aanvoerdersband vanmiddag. Overigens bewees Bacuna gelijk zijn waarde, want Bacuna stak er vandaag met kop en schouders bovenuit.

Eerste helft

Groningen begon goed in Zwolle en kreeg via Thom van Bergen al gauw de eerste mogelijkheid. Even later was het wederom Van Bergen die de bal wist te onderscheppen uit de Zwolse opbouw, de jonge aanvaller legde de bal af op Van Veen, maar zijn inzet verdween op de paal. Niet veel later was het Bacuna die zijn inzet geblokt zag worden na een afvallende bal van de corner. Na het kwartier kwam ook Zwolle iets beter in de wedstrijd, maar verder dan een aantal schoten van linksback Czyborra kwamen de Zwollenaren niet. Beide ploegen hadden heel veel moeite om kansen te creëren.

Tweede helft

In de rust wisselde Lukkien tweemaal. Abraham en Duarte verlieten het veld voor Schreuders en Irandust. In de tweede helft was het Zwolle dat uit de startblokken schoot met een een schot van Reijnders, maar Verrips wist de inzet te verwerken tot corner. In de opvolgende corner scheerde de bal gevaarlijk voorlangs, maar tot Gronings geluk wist geen Zwollenaar aan te raken. Niet veel later kopte Kersten uit een grote kopkans naast. In het vervolg van het tweede bedrijf vloeiden aan Groningse zijde de energie snel weg. Pas na de viervoudige wissel met het inbrengen van Turay, De Jonge, Slor en Postema kwam er weer nieuwe energie in de ploeg. Een schot van Slor ging maar net voorlangs een Turay wist een mooie actie van hemzelf helaas niet te promoveren tot doelpunt. 

Spelprincipes zichtbaar, maar aanvallend onmachtig

In de zes tot zeven weken voorbereiding heeft Lukkien aardig wat aan zijn spelprincipes kunnen slijpen. Groningen speelt in een 4-2-2-2 formatie met een vierkant op het middenveld. Hoewel Lukkien prefereert aan een dynamische formatie is de 4-2-2-2 formatie wel de basis, zo was ook zichtbaar bij de doeltrappen van de FC. (zie onderstaande afbeelding)

Beide nummers 10 (in dit geval Abraham en Suslov) gaan naar binnen en komen in een vierkant met de controlerende middenvelders Bacuna en Duarte te staan. De backs komen hoog op te staan en Groningen wil een overtal creëren en uitspelen in de opbouw. Qua uitvoering was zichtbaar dat men nog wel moeten wennen aan elkaar, maar de contouren van hoe Lukkien wil spelen wordt zichtbaar.

Ook in balbezit tegenstander/de defensieve organisatie stond Groningen vandaag erg goed, het hield de as dicht en Zwolle wist zijn enige mogelijkheden te creëren middels hun vleugelverdedigers Reijnders en Czyborra of vroege/hoge voorzetten.

Daarentegen staat wel de aanvallende onmacht waar Groningen zichtbaar tegenaan loopt. Vanuit balbezit worden er nauwelijks kansen gecreërd en Lukkien was zichtbaar geïrriteerd wanneer de juiste inspeelpass of het juiste moment van inspelen vanuit achterin niet gedaan werd. Suslov en Abraham grossierden in balverlies.

Kortom, Groningen en Lukkien zijn redelijk op weg, achterin ziet het er goed uit, aanvallend nog onmachtig. Vrijdag: Jong-Ajax thuis! 

 

Voor de volledigheid nog de opstelling incl. wissels van vanmiddag: 

Verrips; Van Gelderen, Rente, Balker (60’ Määttä), Peersman; Duarte (46’ Schreuders), Bacuna (75’ de Jonge); Suslov (75’ Turay), Van Bergen (88’ van Kaam), Abraham (46’ Irandust) (75’Slor) ; Van Veen (75’ Postema)

Reacties:
Herman Badkuip05-08-2023 om 20:52

Ben blij dat het verdedigend goed staat bij FC Groningen, Leandro Bacuna is de nieuwe aanvoerder én regelaar op het veld én aanvallend kunnen wij nog weinig potten breken met de huidige aanvallend ingestelde spelers....Vind 't ook wel zorgelijk, dat veel spelers [o.a. Laros Duarte, Paulos Abraham, Delaho Irandust, Isak Määttä, Florian Krüger] slechts deels inzetbaar zijn door fysieke problemen....Vind 't vreemd, dat trainer Dick Lukkien dan niet meer speeltijd aan de energieke jeugdspelers [Tika de Jonge, Luciano Valente, Jorg Schreuders, Thijmen Blokzijl, Fofin Turay, Kian Slor, Joël van Kaam etc.] geeft, maar daar zal de sympathieke Veendammer wel zijn redenen voor hebben. Verwacht wel dat een aantal spelers [o.a. Ragnar Oratmangoen en Joey Pelupessy] vóór 1-9 elders hun heil gaan zoeken, omdat ze buiten de boot dreigen te vallen....Verder opvallend dat Tomas Suslov en Paulos Abraham basisspelers waren tegen PEC Zwolle! 

.05-08-2023 om 21:44

Scorend vermogen van de Fc is veel te laag. 

Wil je rechtstreeks gaan promoveren dan moet je zeker een goal of 80 maken. 

Middenveld geeft geen assists en is ook niet gewend om te scoren. 

Van Veen gaat zijn goals wel maken maar dat is het dan ook wel.

De Fc heeft zeker 3/4 spelers nog die elk meer dan 15 goals gaan maken.

Betreffende assists heb je zeker hetzelfde aantal spelers nodig die elk ongeveer 8 assists gaan geven.

De Fc heeft deze spelers niet in de selectie.

Bacuna, Suslov, Duarte, kijk naar de cijfers van voorgaande seizoenen en je ziet dat er aanvallend geen dreiging vanuit gaat.

In het verleden had je trainers die op basis van hun selectie een redelijke inschatting konden maken van de te verwachten doelpunten. Dan kwam men op bijvroorbeelld 50 goals en dan wist men dat een hoge rangschikking kansloos was. Uiteraard liet men dit dan weten aan de voorzitter. Vorm van indekken zeg maar.

 

 

 

 

Marco05-08-2023 om 23:32

Wat mij opviel is dat Van Veen zo weinig wordt aangespeeld. Net als JSL en Pepi is er nauwelijks aanvoer. Vanuit het middenveld komt niks en de flanken ook niks. Zorgelijk.

Defensief staat het heel behoorlijk met Rente die het centraal prima deed.  Een defensief blok met Duarte en Bacuna is tegen sterke tegenstanders in de eredivisie misschien nodig, nu gaat het ten koste van de aanvals kracht voorin. Het werd alleen leuk toen Duarte een keer mee naar voren ging. Suslov blijft Suslov, goed in kleine ruimtes en trap techniek. Laat ook man uit de rug lopen en zal nooit een assist geven. Voegt weinig toe aan het elftal. 

.06-08-2023 om 00:55

Duarte in 52 wedstrijden 3 goals en 4 assists.

Suslov in 59 wedstrijden 2 goals en 5 assists.

Abraham 51 wedstrijden 2 goals en 2 assists.

Cijfers Bacuna zijn vergelijkbaar.

Van Bergen geen idee of daar voldoende klasse in zit.

 

BROMBEER06-08-2023 om 06:50

Ook weer in deze basisopstelling stond niemand die vanuit een actie iemand kan vrijspelen of iets kan creëren.  Dus twas nix tis nix en twordt nix

Reactie verwijderd door redactie

Johan06-08-2023 om 10:03

Heel blij met Bacuna maar deel de zorgen van de rest hier. Zou die Zweedse rechtsbuiten Wallemark van Feyenoord proberen te huren met optie tot koop bij promotie. Erg goede speler die hier denk ik goed past. Goede suggestie dus van iemand voor mij op dit forum. Hoop dat Suslov nog gaat want die voegt niks toe. Doet me erg aan Hrustic denken wat ik ook een drama vond. 

ChiChi06-08-2023 om 10:43

Het is aanvallend heel matig en dat is zorgelijk zo vlak voor aanvang van de competitie.

K.v.Veen krijgt praktisch geen aanvoer en staat,zoals bij de FC gebruikelijk, op een eiland.

Lukkien was erg gereserveerd t.a.v. nog aanvallende versterkingen.

Het is jammer dat onze talenten geen basisplaats krijgen,terwijl Duarte en Suslov niets toevoegen.

Dit team rolt jong Ajax en jong Utrecht niet zo maar op, laat staan Willem 2,Cambuur etc.

Ik ben op dit moment er niet gerust op dat we met dit team meedraaien in de top van de KKD.

Herman Badkuip06-08-2023 om 11:00

Tis nog steeds heel moeilijk inschatten hoe FCG er op dit moment voor staat.....en daar komt bij, van de komende tegenstanders is ook erg weinig bekend. Blijft gewoon belangrijk om altijd van je eigen kracht uit te gaan én zorgen dat je in elk geval de eerste wedstrijden punten pakt om het zelfvertrouwen op te krikken! Te beginnen met een klinkende overwinning op Jong Ajax volgende week vrijdag! Volle bak erop, van 't begin af aan, met een uitverkochte Euroborg achter je! Maakt niet uit met welke elf spelers Dick Lukkien gaat starten, als zij met z'n allen maar de juiste wedstrijdinstelling hebben! 

Roelofsky06-08-2023 om 12:05

Met Gudde als technisch directeur redden we het niet.... O ja Duarte en Suslov zo snel mogelijk verkopen zijn de kneuzen van vorig seizoen geef jong talent een kans Schreuder en Valente.. als het zo door gaat wordt het een kut seizoen hoop dat ik ongelijk heb.

hermank196906-08-2023 om 12:22

Persoonlijk zie ik dit elftal niet promoveren, of eigenlijk beter gezegd, dit elftal vind ik slechter dan vorig seizoen.

Marco06-08-2023 om 12:32

Misschien is de conclusie van de oefencampagne dat het voor Groningen niet zo verkeerd hoeft te zijn als de zaakwaarnemers van Duarte en Suslov een club aandragen die 1,5 miljoen voor ze wil neerleggen. 

De teamgeest is beter dan afgelopen jaar. Gelijk tegen Emmen, Zwolle en winst tegen GEA is heel behoorlijk. Of we goed kunnen aanvallen en veel gaan scoren tegen zwakkere teams is zeer onzeker. 

 

BROMBEER06-08-2023 om 12:45

Wordt weer ouderwets stilstaand schaakvoetbal zoals de laatste 5 seizoenen

Herman Badkuip06-08-2023 om 13:21

Laat onze talentvolle jeugdspelers zoveel mogelijk spelen in het eerste team van FC Groningen, anders ben ik bang dat zij vertrekken naar eredivisieclubs als Heerenveen en PEC Zwolle....Spelers uit de opleiding als Thijmen Blokzijl, Jorg Schreuders, Luciano Valente, Fofin Turay, Kian Slor, Joël van Kaam en Thom van Bergen hebben véél energie en willen zichzelf nog bewijzen! Zijn fysiek in orde en groeien alleen maar als je hen veel speelminuten geeft! Laat de overbodige spelers [Oratmangoen, Pelupessy, Duarte, Suslov en Musampa] maar snel vertrekken.....

.06-08-2023 om 13:43

Beleid bij de fc is veranderd he. Eerst was het Europees voetbal halen en talenten een kans geven.

Nu is het zo snel mogelijk terug naar de eredivisie ongeacht met welke spelers. Promoveren en niks anders.

Blokzijl en Valente hebben groot gelijk wanneer ze vertrekken.

Bij dit Fc staan ze stil. 

 

 

TomOkker06-08-2023 om 22:02

Totaal niet mee eens die gasten moeten zich nog maar eerst bewijzen als het er echt omgaat. 

no guts no glory06-08-2023 om 22:28

Nou sorry hoor Tom maar Valente en Blokzijl hebben vorig jaar al veel meer laten zien dan Duarte, Pelupessy, Oeratmagoen Suslov etc. 
Ook in de voorbereiding zijn ze minstens gelijkwaardig aan deze spelers. Zij zijn onze toekomst en zijn nu al beter als die ideale schoonzonen ( cq slapzakken ) van vorig jaar.  
Hebben die het vorig jaar dan bewezen dat ze zo goed zijn? 34 wedstrijden 17 punten. 

TomOkker07-08-2023 om 07:01

Laat ik het dan anders zeggen, ik vind dat beide spelers nog niet zo ver zijn als sommigen hier denken. Valente is nog veels te druistig en zijn acties liepen veelal dood en kwam de bal zelden bij een medespeler. Daarbij heeft hij niet zoveel minuten gemaakt. Blokzijl heeft zich vorig seizoen goed staande weten te houden maar ik zie in hem nog niet de meedogenloze verdediger die we m.i. misten. In dat opzich mogen beide spelers nog flink aan de bak en begrijp ik de keus van Lukkien.

Jantje06-08-2023 om 13:50

Verwacht dat we de titel pakken dit jaar. Ook gaan we de knvb beker winnen dit jaar.

Heb volste vertrouwen in dat we een goed jaar gaan draaien.

Reactie verwijderd door redactie

Fan op afstand06-08-2023 om 15:36

Wil geen azijnzeiker zijn maar zolang de rotte plekken van afgelopen seizoen niet vervangen worden door of jeugdspelers of externe kwaliteit geloof ik niet dat we direct weer gaan promoveren. Op de meest belangrijke posities hebben we de selectie(nog) niet verbeterd/versterkt. Die Suslov gewoon inpakken, postzegel erop en enkele reis Verweggistan. Duarte heb ik wel goede wedstrijden zien spelen maar komt er niet meer uit. Had toch begrepen dat hij weg kon, dat er belangstelling was?  En meneer Knudde moet gewoon zijn portemonnee trekken want elke speler is te koop, als de prijs en secundair maar goed zijn. En dan maar een seizoen een negatieve balans maar dit wat er nu gedeeltelijk nog rondloopt van de selectie van vorig jaar is voor het merendeel de zout in de pap niet waard. En daar gaat, helaas, ook Dick Lukkien geen verandering in brengen. Het pakket van eisen betreffende de (nieuwe) spelers moet echt omhoog. En dat gaat geld kosten. Dat zij dan maar zo maar investeringen moeten er komen. Maar ben vrees ik aan het roepen in de woestijn.

BROMBEER06-08-2023 om 18:01

Spijker op zijn kop!! Fan op afstand.. 

Maar net zoals vorig seizoen mogen er hier momenteel van bepaalde gasten  alleen  maar lieve woordjes geschreven worden, anders krijg je gelijk stempel azijnpisser oid. Terwijl het helemaal nog niks bijzonders  is  wat er nu staat . Groot deel van de rotte appels  is er nog, en met bacuna en van veen zijn er nog maar twee echte aanwinsten en missen we op cruciale posities nog versterkingen.  Daar komt bij dat de selectie  nog veel te groot is voor lukkien op een normale manier te kunnen werken.  Ook daar heeft woutertje nog nix van geleerd tov vorig seizoen dus. 

Bombarda779106-08-2023 om 16:01

Geef die mensen nu even de kans, man man man

Ja, er moeten nog wat middenvelders weg en een goede rechtsbuiten zou heel welkom zijn. 

Hoe dan ook, heb er wel zin in vrijdagavond! 

 

Fan op afstand06-08-2023 om 17:05

Las op een andere site dat er gesproken zou zijn, langdurig, met Memisevic. Gisteren.

Oeleoptak06-08-2023 om 17:50

Mimi is een goede speler maar ik denk niet dat daar op dit moment de prioriteit moet liggen. Die ligt zoals voorgaande schrijvers al benoemen voorin. Scorende spelers moeten we hebben. Te beginnen met de rechtervleugel. Als daarin geen resultaten worden geboekt zie ik promoveren ook zomaar niet gebeuren. 

Rob197006-08-2023 om 20:17

Er is bij Groningen nog te veel geloof, dat de huidige spelers het wel kunnen, dat gevoel was er bij van der Ree, het komt nog wel goed. Van dat geloof moet Groningen eens afstappen. Nu hebben ze al veel geprobeerd bij spelers als, Dost, Armenteros end, maar die willen allemaal nog niet. 
Dan wordt het roeien met de riemen die je hebt, deze groep spelers zijn te groot en vol van, net niet spelers. Abraham, Suslov, Maatta, Pelupessy, Oeratmangoen, maar ook Irandust, leveren nooit. En dat gaat al tijden zo, neem dan je verlies en probeer het met andere spelers. 
Hove en Antman, waren de enige versterkeringen met toegevoegde waarde en hadden alle twee iets extra's.

Deze spelers lopen gewoon de poort weer uit en de toen niet presterende meute blijft zitten. (Slechte contracten afgesloten, anders waren zij nu ook al bij andere clubs in de voorbereiding aan het meedraaien).

Als je in de eredivisie totaal niets kan brengen en dit ook niet laat zien in de afgelopen oefenwedstrijden, dan ben je van matige kwaliteit. En met matige kwaliteit wordt je geen kampioen, of zoals Groningen denkt, die andere clubs zijn ook niet zo best. Met deze gedachte zijn wij ook gedegradeerd, omdat Cambuur, Excelsior en Volendam er volgens de directie niet veel van konden, Emmen misschien wel, maar ook deze club zou in twee wedstrijden nog wel weggespeeld kunnen worden.......pffffff.

Daarom was een goede trainer ook niet gewenst, want de nieuwe spelers, weggegooid geld, zouden het varkentje wel even wassen. Wij hadden ook een makkelijker programma als de andere clubs, wederom pfffff.

Allemaal misvattingen en die worden er op dit moment ook gemaakt. Mochten de eerste drie wedstrijden weinig tot geen punten opleveren, zullen ze op kantoor weer met geld gaan gooien en vaak wordt het er niet veel beter van. 

Herman Badkuip06-08-2023 om 21:13

Johan Hove gaat binnenkort waarschijnlijk voor 1,5 miljoen euro vertrekken én de geleende Olivier Antman is alweer terug naar Nordsjaelland.....Blijft toch ontzettend jammer, dat wij deze spelers niet hebben kunnen behouden, ondanks het feit dat er best wel geld is voor beide spelers! Dan had je nu niemand gehoord over de problemen op de rechtervleugel óf over het aantrekken van Rui Mendes....

Rob197006-08-2023 om 22:39

Dat waren wel echte versterkingen, met de drang naar voren. Deze spelers zouden hun carrière niet willen vergooien bij een degradant, jammer.

Dit soort spelers kun je in de categorie goede spelers uit Scandinavië scharen, waarvan wij er al meer gehad hebben.

Bij handhaving had je deze spelers goed kunnen gebruiken, voor een stabiele toekomst, wij zijn nu wel erg ver teruggeworpen in ontwikkeling als club. Ook hier was de gedachte om door te selecteren en de niet presterende spelers te losen, maar daar is buiten Dankerlui, niet veel van terecht gekomen.

Marco06-08-2023 om 20:19

Memisevic hebben we nu niks. Was een zeer matige voorstopper. Als verdedigende middenvelder goed bruikbaar om duelkracht. Met Bacuna en Duarrte hebben we al haast teveel verdedigende middenvelders voor kkd. 

Herman Badkuip06-08-2023 om 21:15

Denk dat Memisevic géén meerwaarde is voor het huidige team van Dick Lukkien, die had je beter vóór de winterstop kunnen halen....

Stadjer8106-08-2023 om 21:48

Op papier is het best goed als je ongeslagen blijft tegen Eredivisie clubs. Maar in de praktijk mist er wederom scorend vermogen. Hebben we dat en wat aanvoer, dan is Groningen favoriet voor de titel. Zo'n Kostons levert bij MVV 19 assists af en scoort er 9. Is zo'n speler onhaalbaar voor FC Groningen? Van der Sande van NAC ook goede statistieken. Van der Water van Cambuur, rechtsbuiten. Maar kan zijn dat ze nog gokken op Rui Mendes.

 

 

 

 

 

 

Bayco06-08-2023 om 23:41

Ik ben bang dat er niets meer bij gaat komen. Er zijn nu nog teveel spelers.. en als ik lukkien beluister dan heeft hij het vertrouwen in dit elftal... met uitzondering van eventueel rechtsbuiten..  maar dat voelt alsof dat dan weer een buitenkansje moet zijn.

 

Als je het interview van van veen luisterde druipt daar ook de teleurstelling vanaf. Geeft heel duidelijk aan "ik ben een spits die me eigen kansen creëer..die lange ballen wil... die baalt van langdradig over spelen ".. Kan je toch uit opmaken dat hij niet eens is met manier van spelen...en idee dat hij baalt van sommige medespelers ... en valt hem nu al tegen zolang weg zijn van huis... gaat hem niet worden zo.. die moet meteen in flow komen anders geen meerwaarde

 

Mendes.. niet halen!.  Niet fit niet meteen inzetbaar. En wat ik eerder al aangaf.. deze trainer maakt nu ook keuzes voor spelers die in de voorbereiding niet goed gepresteerd hebben of  niet fit waren of waar gedoe mee was.. of weg willen. Geeft mij wel te denken over lukkien. Bovendien is het al lang veel te stil op de transfermarkt.

 

Ben er niet gerust op .. dit elftal is matig

Herman Badkuip07-08-2023 om 08:11

Gisteravond een realistische Dick Lukkien gezien bij Studio Sport, vooruitkijkend op het nieuwe seizoen in de KKD.....FCG heeft een redelijke voorbereiding gehad op de competitie en zal vanaf komende vrijdag écht moeten laten zien wat ze waard zijn! Doelstelling van FCG blijft plek één of twee, zo snel mogelijk terug naar de eredivisie, waar 't thuishoort!

hermank196907-08-2023 om 09:04

Al zouden ze promoveren dan zal er zeker kwaliteitspelers moeten komen met dit materiaal zijn ze zo terug bij af. Vandaar dat ik ook vanaf begin zei dat dit niet de spelers zijn waar we uit moeten vissen en toekomst in zit voor langere periode. Kortom, geld uitgeven voor mindere spelers is kapitaal vernietiging.

Hgz07-08-2023 om 12:02

Dat wordt hem niet met dit elftal van dit moment daar hoef je geen trainer van de eredivisie voor te zijn om dat al te zien. Duurt allemaal veel te lang met versterkingen. En ze halen ook weer de verkeerde. Niks geleerd van de afgelopen jaren. Pfff

Stadjer8107-08-2023 om 18:59

We hebben niet zoveel te willen. Je hebt nu spelers nodig je je meteen helpen promoveren, typische KKD spelers die misschien te weinig nadenken voor de ED maar wel makkelijk scoren op dit niveau. Het is een kwestie van niet al te lange contracten geven. De spelers die de ED niet aankunnen kun je dan mogelijk weer afscheid van nemen en er zijn altijd KKD clubs met promotie aspiraties die dergelijke spelers weer willen overnemen. Van Veen is ook geen Eredivisie speler vind ik, maar kan daar wel een cultspeler worden net als Martin Drent. Over Drent gesproken, die had aanvoer van een Hans Visser die er 15 op zijn hoofd legde. Dat hebben we nodig.

Financieel, als we direct promoveren, kan er met een goede visie wel weer direct een selectie staan die middenmoot Eredivisie speelt. Qua club horen we daar minimaal. En die aantrekkingskracht hebben we ook.

 

ChiChi07-08-2023 om 10:06

Op het FCG forum meld iemand dat de FC heel ver is met een vleugel aanvaller!

Hgz07-08-2023 om 11:56

Als Gudde en fledderus  Ngonge niet hadden weggestuurd hadden we een mooie rechtsbuiten gehad

Marco07-08-2023 om 12:30

Denk dat we met Ngonge erbij niet gedegradeerd waren. Als hij meedeed zorgde hij voor dreiging assist en doelpunten. Het wangedrag hadden we bij deze bepalende speler beter even kunnen accepteren en de rest moeten laten gaan. 

Hgz07-08-2023 om 12:40

Gudde had beter Fledderus er toen uit moeten gooien en Ngonge behouden. Dan hadden we geen probleem op rechts gehad nu  Wat een blunders zijn er gemaakt toen, ongelofelijk En nog zijn ze nu weer aan het blunderen met denken dat dit elftal goed genoeg is , overbodige spelers niet kunnen slijten, verkeerde spelers aantrekken en te lang wachten met versterkingen . Deze week begint de competitie al man. Wat 'n sukkels

Marco07-08-2023 om 12:36

Vind de noodzaak voor een nieuwe vleugelaanvaller twijfelachtig. Denk dat we in balbezit beter 4-3-3 kunben spelen. Kruger of irandust op rechts vind ik nog steeds een goede optie. Op links Turay of abraham

Een scorende spelbepaler vind ik meer nodig.

Het 4 2 2 2 systeem is onduidelijk. Je hebt een blok met Duarte en Bucuna dat is duidelijk. Moeten de 2 buitenste spelers dan naar binnen het spel te maken of juist diep gaan richting achterlijn? Ook 2 spitsen voorin. Moet 1 spits zich laten terug zakken als spelverdeler, of beide voorin wachten op een kans. Tegen Zwolle kwam er aanvallend weinig uit. 

ChiChi07-08-2023 om 12:47

Het schijnt dat de FC ook bezig is om J.Hove nog een jaar te behouden!

Lukkien is zeer gecharmeerd van hem!

Hij traint ook nog volop mee.

Herman Badkuip07-08-2023 om 12:55

Dat zou pas geweldig nieuws zijn als Johan Hove bij FCG blijft én daarna Olivier Antman weer ophalen uit Noorwegen! Dan zijn wij klaar op de transfermarkt! FCG heeft geld zat om dit voor elkaar te krijgen lijkt mij.....

appie happie07-08-2023 om 13:09

Er zouden meer dan 10 clubs voor hem zijn  wo waarschijnlijk ook AZ !!

Ik hoop uiteraard dat hij blijft...en idd Antman nogmaals halen en kampioen..

Theo de topper07-08-2023 om 16:32

Ik hoop het Appie en Badkuip dat we kampioen gaan worden maar we moeten ook niet vergeten dat wij vorig seizoen ook met deze twee spelers bijna alles verloren en soms volledig weggespeeld werden door de mindere teams.  

Theo de topper07-08-2023 om 16:32

Ik hoop het Appie en Badkuip dat we kampioen gaan worden maar we moeten ook niet vergeten dat wij vorig seizoen ook met deze twee spelers bijna alles verloren en soms volledig weggespeeld werden door de mindere teams.  

Stadjer8107-08-2023 om 19:01

Ja maar vorig jaar rammelde de club van binnen en buiten. Van het beleid, opstelling en tactiek klopte vrijwel niets. Lukkien is wel een betere coach, Veldmate ook een betere scout. Die selectie stond tijdens de winterstop nog veilig in de Eredivisie. 

Marco07-08-2023 om 16:49

Dit seizoen gaan we niet weggespeeld worden. Teamgeest is veel beter en Duarte en Bucuna houden veel tegen. 

Antman maakte een knappe goal, verder weinig van gezien. 

hermank196907-08-2023 om 18:47

Tenzij je de eerste paar niet wint!

Rob197007-08-2023 om 21:30

Lukkien weet wel hoe hij moet spelen in de KKD, dat is een groot voordeel. Aanstaande vrijdag, strakke organisatie, met een verdedigende opstelling in de eerste helft, Ajax lekker laten razen en in de tweede helft toeslaan, als de koppies van de jong Ajacieden hangen en ze vermoeid zijn.

Niet zo leuk om naar te kijken, maar wel functioneel. Zo bestreed hij Ajax in zijn Emmen tijd ook graag.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!