Terug

Deel deze pagina:

Matchday! Keuken Kampioen Divisie van start: FC Groningen - Jong Ajax

Door Sven Heikens 39 reacties

Na ruim 6 weken voorbereiding is het vandaag eindelijk zo ver, het nieuwe seizoen gaat vanavond beginnen. Een seizoen waarin FC Groningen kan en moet revancheren voor het dramatisch seizoen '22/'23 en waarin maar één ding centraal staat, namelijk zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. Te beginnen vanavond in de eigen Euroborg tegen Jong Ajax

Terugblik voorbereiding

FC Groningen begon de voorbereidingen met overwinningen bij VV Annen en Onstwedder Boys. De start tegen Annen was moeizaam (0-2), maar tegen Onstwedder Boys wist de FC al vaker het net te vinden (0-11). Vervolgens ging het team op trainingskamp in Epe waar in twee besloten oefenpotten werd gewonnen van Go Ahead Eagles (1-3) en de Belgische Tweedeklasser Deinze (2-5). De eerste oefennederlaag werd geleden bij Hibernian, waar met 2-1 werd verloren. Afgelopen week speelde de FC in twee verschillende elftallen nog oegenpotten tegen competitiegenoten De Graafschap (1-0 winst) en FC Emmen (1-1). Vorige week werd de voorbereiding afgesloten met een 0-0 bij PEC Zwolle.

Resumerend over de voorbereiding noemde ook Lukkien dat hij goede, maar ook mindere dingen gezien had. Vooral de laatste twee wedstrijden tegen FC Emmen was het aan de bal nog vrij moeizaam, maar desondanks komen de spelprincipes van balbezit wel steeds beter in het spel. Defensief stond het in beide wedstrijden wel erg goed en Lukkien houdt dan ook vast aan de achterste zeven spelers die tegen PEC Zwolle ook speelden. Later in de voorbeschouwing meer over de vermoedelijke opstelling

Tegenstander Jong Ajax

Over tegenstander Jong Ajax is het nog erg in het duister tasten. Het afgelopen seizoen zette Jong Ajax bijvoorbeeld liefst 38 spelers in, variërend van miljoenenaankopen Brian Brobbey en Lorenzo Lucca tot aan de in 2005 geboren Misehouy en Muzambo. Jong Ajax wisselt erg goede uitslagen af met forse nederlagen, wat ook grotendeels afhankelijk is van de jongens die ze tot hun beschikking hebben.

Van in het voordeel van FC Groningen kan werken is dat Ajax 1 zijn selectie bij lange na nog niet compleet heeft, wat de kans groter maakt dat toptalenten als Aertsen, Hato, Fitz-Jim, Vos en Godts morgenavond wellicht niet zullen meespelen in Euroborg.

Afgelopen zondag speelde (Jong) Ajax nog een oefenwedstrijd bij (Jong) FC Köln, eindstand 3-1 in het voordeel van de Duitse ploeg. 

Eigen jongens krijgen de kans

Afgaande op de laatste training van gisteren zullen ook bij Groningen een flink aantal eigen jongens de kans krijgen, want naast Suslov en Bacuna zullen ook Postema en Fofin Turay morgenavond vanaf de aftrap verschijnen. Zoals al eerder vermeld houdt Lukkien vast aan de achterste zeven personen van de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, wat betekend dat Blokzijl niet aan de aftrap zal verschijnen. Lukkien liet opmerken bij Kon Veel Minder de Podcast Rente-Balker verder te vinden in de defensieve, afgezien van het buitengewone talent wat Blokzijl is.

Vermoedelijke opstelling (4-2-2-2): Verrips; Van Gelderen, Rente, Balker, Peersman; Duarte, Bacuna; Suslov, Turay; Van Veen, Postema.

Voorin kiest Lukkien dus voor Turay en Postema. Turay mag wel het pareltje van de voorbereiding worden genoemd, ook vorige week tegen PEC Zwolle viel hij op met een aantal dreigende individuele acties waarmee hij dreiging had naar de goal van de tegenstander. Naast Van Veen kiest Lukkien dus niet voor Van Bergen of Lien, maar voor Romano Postema. De Stadjer mag het vanaf de aftrap laten zien. 

Bij de selectie ontbreken Musampa door een schorsing, Krüger i.v.m. een blessure, Slor die in de belangstelling staat van een andere KKD-club (vermoedelijk VVV Venlo) en Beukers en Abraham, die beide minuten zullen maken zaterdag bij de onder 21.

Rest bank: Jurjus, Blokzijl, Määtä, Pelupessy, Schreuders, Valente, Irandust, Lien, Van Bergen, Oratmangoen en jawel Johan Hove. Ook de Noor zal aansluiten bij de selectie, hij is immers nog altijd niet vertrokken bij de FC

Voorspelcompetitie

Morgen is ook de laatste kans om mee te doen aan de Boerenmacht voorspelcompetitie. In het andere artikel op de site lees je eenvoudig hoe je mee kunt doen. Heel simpel: registeren, voorspellen en wellicht sta je aan het eind van het seizoen (hopelijk net als onze FC) bovenaan.

Volop steun

Ondanks de degradatie en het rampzalig afgelopen seizoen is het morgen volle bak in de Euroborg. De seizoenkaartverkoop ging als als een speer, maar ook de losse verkoop voor de pot van morgen gaat erg hard. Er waren gisteren nog circa 500 kaartjes beschikbaar en de steun van Stad en Ommeland zal morgen dus volop zichtbaar zijn in het stadion. 

Vanaf minuut 1 met z'n allen achter deze ploeg en selectie, met een nieuwe, frisse energie op naar een onvergetelijk seizoen in de KKD! Op naar onvergetelijke Groningse Nachten op de vrijdagavond in Stadion Euroborg, te beginnen vanavond tegen Jong Ajax

Come on FC!

Reacties:
appie happie11-08-2023 om 07:44

Eindelijk een seizoen waarin we weer een gaan winnen.

Vol stadion..lekker..

 

Veel gaan winnen...Ik gok op kampioenschap.

Dat moet ook,Groningen hoort in de eredevisie.

Hopelijk  blijft Hove,hij is nog niet weg en komt de buitenspeler man ManU deze kant op.

Verder zou het mooi zijn als bv de Grasfschap,Nac  of Willem II met onze FC promoveren.

Emmen en Cambuur mooi in de KKD  laten.

 

3- 1 vanavond.

Herman Badkuip11-08-2023 om 08:45

Emmen en Cambuur mogen van mij ook promoveren hoor, lekker toch Appie, een paar wedstrijden dicht in de buurt.....ze moeten nu steeds naar Noord-Brabant of Limburg!

Metworst11-08-2023 om 08:29

Ik ben nog niet zo positief voor het hele seizoen. Ik ben bang dat de mentaliteit voor de kkd mist en dat we veeeels te weinig doelunten hebben ingekocht. En afwachten of de spelers nu wel op conditie zijn. Maar wel mooi als spelers als Turay en andere jeugdspelers doorbreken. Als Postema er een inschiet zou dat zo maar de opmaat kunnen zijn naar wel een goed seizoen van hem met veel doelpunten (het bekende spitsenvertrouwen). En als Lukkien de juiste snaar bij Suslov weet te raken zou die zomaar een heel goed seizoen kunnen draaien. (heeft wel de drive/fysiek en inzet) Keeper blijft een zwak punt.

Herman Badkuip11-08-2023 om 08:32

Eindelijk gaan wij weer voetballen in een bijna uitverkochte Euroborg, de KKD-competitie gaat voor FC Groningen van start tegen een mix van jonge talenten én eerste elftalspelers van Ajax. Een goed begin is het halve werk, verwacht een 4-1 overwinning voor de mannen van trainer Dick Lukkien. Hoop dat de beste spelers van FCG vanavond daadwerkelijk aan de start staan, want als ik naar de bank van FCG kijk, zie ik een elftal dat bijna even sterk, zoniet nog sterker is...... Jurjus, Blokzijl, Valente, Schreuders, Irandust....en jawel Johan Hove! Allemaal klinkende namen, die bij geen enkel team zouden misstaan! Met zo'n sterke bank moet je toch bijna wel aan het einde van dit seizoen promoveren naar de Eredivisie.....? En dan zijn Lien, Abraham én de verrassing uit Manchester er nog niet eens bij! Veel plezier allemaal bij de eerste wedstrijd van dit nieuwe KKD-seizoen, in het stadion óf voor het schakelprogramma van ESPN! Forza FC Grunn!

marcelfcg11-08-2023 om 09:57

Waarom Hove op de bank zetten zolang hij niet nog is en een flink salaris op zal strijken.

Heel bijzonder. 

Ook de keuze voor Postema (vaak bankzitter bij Roda JC) is verrassend te noemen.

Ik hoop dat Lukkien de mannen die het moeten gaan doen op scherp heeft gezet. Die mannetjes uit Amsterdam direct bij de strot pakken en doorknijpen.

Reactie verwijderd door redactie

hermank196911-08-2023 om 10:21

Volgens mij is de bank sterker dan de basis. 

Marco11-08-2023 om 10:40

Blaas jong Ajax van het veld.

Wis de schande uit van degradatie. Sta aan het eind van de dag op de kampioensplek op de ranglijst.

King Poffel11-08-2023 om 10:50

Ik heb er in ieder geval weer zin in en wens ook iedereen een mooi seizoen toe!

Groen hart11-08-2023 om 11:35

Ik ben er bij heel veel zin in . Vanavond om 21.45 weten we hoe sterk of zwak we zijn .

Boerentrien11-08-2023 om 11:35

Alle ingrediënten voor een fijne voetbalavond zijn aanwezig. Nu maar hopen, dat ze het ook echt laten zien. De 1e klap is een daalder waard, dus winnen 

Marco11-08-2023 om 12:25

Volendam wil Robert Muhren nog weg doen. Zijn doelpunten en assists zou Groningen goed kunnen gebruiken.

appie happie11-08-2023 om 12:39

Absoluut

Herman Badkuip11-08-2023 om 13:02

Neem dan ook die Daryl van Mieghem mee, mag ook weg uit Volendam!

hermank196911-08-2023 om 16:09

Omg, serieus? Hoever zak je door de ondergrens!!

Kijk naar de toekomst en dan kun je niks met die Muhren als ze terug zijn.

appie happie11-08-2023 om 13:46

Die gaat naar Den Haag

Heiky11-08-2023 om 16:21

Dat is Henk Veerman Appie of gaat Muhren daar ook naartoe?

appie happie11-08-2023 om 19:27

Ja

Bayco11-08-2023 om 14:06

Minimaal 5 a 6-0 

Met zo'n uitslag laat je zien dat je denk ik bij de bovenste teams hoort. En van veen moet er meteen 2 inknallen anders zie ik die mentaal nog wel in dip raken.

 

Fan op afstand11-08-2023 om 14:09

Wat betreft alle namen die hier genoemd worden is de FC niet in de markt. Anders hadden ze deze spelers allang gehaald. E.e.a. betekent dat zij heel anders kijken naar de selectie die nodig is dan menig fanatieke fan en meedenker. En als ik een stukje in het DvhD mag geloven zijn ze al enkele keren op hun neus gegaan met het aantrekken van nieuwe spelers. En ik hoop dat ze die speler van Man United kunnen huren maar ze zijn nog in onderhandeling. Dus nog geen zekerheid, helaas.Voor vanavond hoop ik dat we winnen want ik ben nog steeds niet overtuigd van de huidige selectie. 

.11-08-2023 om 14:56

Ben benieuwd naar de tactiek vanavond.

De Fc heeft een ervaren ploeg. Daar mag je initiatief van verwachten.

Druk naar voren. De bal willen hebben, het spel willen maken. Zeker tegen een jong elftal mag dat te zien zijn.

Of

Achterover hangen, leunen op de verdediging. De tegenstander het spel laten maken. Balletje breed en tikkie terug en hier en daar een counter. Van Veen schopt er toch wel een paar in tactiek.

Wil je bij de eerste 2 eindigen moet je toch richting de 70% gaan met je gewonnen wedstrijden. Dat zijn er nog al wat. Dan moet je wedstrijden willen domineren, de bal willen hebben en het spel willen maken.

 

Jantje11-08-2023 om 15:33

Trots op dat we met vol stadion gaan spelen vandaag. verwacht een sterk FC die gelijk goed van start gaat.

Zie de FC de titel pakken dit jaar. zonder ook maar 1 nederlaag dit jaar

hermank196911-08-2023 om 16:07

Durovski11-08-2023 om 16:21

Eerst nog een goeie voorhoede. En ben benieuwd of Suslov zich normaal kan gedragen. Hoop dat we winnen in een kolkende Euroborg.

Marco11-08-2023 om 16:52

Onze spisen Van Veen en Postema zijn wel goed. Grote vraag is of ze goed aangespeeld gaan worden. 

Vanavond mag dit een debutant doen en Suslov. 

Durovski11-08-2023 om 18:37

Dat bedoel ik.

.11-08-2023 om 19:50

Sterk en aanvallend ingesteld middenveld jong Ajax.

Die Hlynsson in de gaten houden.

Wanneer de Fc grip krijgt op dit middenveld moet het te doen zijn.

hermank196911-08-2023 om 20:13

Nou als ik kijk naar balbezit? 35% fc - Jajax 65%

TomOkker11-08-2023 om 20:26

Hebben zichzelf weer lekker belachelijk gemaakt, tot aan de kerst horen we dat FCG wel even kampioen gaat worden en het gros lult daar lekker in mee hahaha

hermank196911-08-2023 om 20:31

32.5% om 67.5%. Gaat goed, nog geen tegengoal

Metworst11-08-2023 om 20:37

1-0 (rente) lekker

TomOkker11-08-2023 om 20:37

Geweldige kopbal trouwens.

Rob197011-08-2023 om 20:53

Rust 1-0, Ajax laat best leuke dingen zien, maar de volwassen spelers in de as neutraliseren veel. Mooie goal Rente. Het is geen klagen om te klagen, maar Suslov is overal bij betrokken, totdat het over zijn tegenstander gaat. Deze speler kan creatief zijn, maar is absoluut niet effectief, laat zijn man te vaak lopen en maakt veel foute keuzes. Dan zie ik liever Irandust, Kruger of Hove in het veld. 

Postema kan mij ook niet bekoren, werkt hard maar blijft het net niet. 

Bayco11-08-2023 om 21:00

Nou vindt het matig

 

Met een volle tribune ..thuiswedstrijd..jong ajax .. mis ik een bepaald instelling..  en voelt het meer angstig dan we laten zien dat we volle bak willen gaan voor trouwe steun van publiek.. en revancheren voor vorig seizoen

Rob197011-08-2023 om 21:03

Jong Ajax blijft wel onberekenbaar. De grootste angst om de eerste thuis te verliezen.

Bayco11-08-2023 om 21:06

Elk team is onberekenbaar.. slap excuses.. 

Helemaal als je ze het idee geven er is wat te halen

Rob197011-08-2023 om 21:48

Dat is ook geen excuus, jong Ajax is een samenraapsel van ruwe diamantjes aangevuld met gewone voetballers.

Tip: lees het verslag op de sites van Ajax.

Bayco11-08-2023 om 21:11

Man man man 

Na de rust sta je gewoon onder druk

Bayco11-08-2023 om 21:20

Mooi 2-0  

Maar wat een gezeur.. vreugde bier mag ook niet dus

Herman Badkuip11-08-2023 om 21:26

Zal toch niet zeg....zo'n fijne sfeer in de Euroborg, 2-0 door Romano Postema en dan weer een tijdje naar binnen met z'n allen! Daar zitten we toch niet op te wachten, vreugdebier mag dus ook al niet meer.....Hoop dat deze onderbreking geen nadelige gevolgen heeft voor het spel van FCG!

TomOkker11-08-2023 om 21:29

Dus toch maar netten achter het doel?. Maar de daders waren betraft toch, ja aan mijn hoela wie betaald gvd de boetes.

Johan11-08-2023 om 21:34

Sneu kutlandje dit. Misschien moet de knvb een keer een concertje bezoeken. Maar zal wel niet want dan zeiken ze vast hun slipjes vol

TomOkker11-08-2023 om 21:41

Donderstraal toch op je hebt je gewoon te gedragen. Welk concertje heb jij het over? Dat gratis concertje in het Stadspark waar dezelfde idioten de sfeer verpesten voor de rest? Maar wat ook een vergelijk zeg. 

Bayco11-08-2023 om 21:41

Hahahaha  1 sliipje zeker hahaha

Bayco11-08-2023 om 21:44

#Tomokker

 

Tuurlijk heb je gelijk..  maar dit is toch heel.wat anders..Dan kwaadwillig iets gooien en dan 15 min stil leggen.. 

Bij cambuur 5 min stil..

 Bij dor ( volgens mij ) niets geen staken...

 

Zelfde incidenten  vreugde bier

 

Leg mij het dan maar uit.. overdreven regel knvb

TomOkker11-08-2023 om 21:50

De regels zijn toch duidelijk? Niks overdreven, net als dat idiote gedrag aan de zijlijn en het geprotesteer tegen de scheidsrechter wat nog nimmer een ander beslissing tot stand heeft gebracht. Ik heb de bedragen niet allemaal bij elkaar opgeteld maar volgens heb je daar inmiddels een aardige speler voor op dit niveau.

Johan11-08-2023 om 21:52

Bla bla

TomOkker11-08-2023 om 21:57

Haha ja Johan het verstand zit je in ieder geval niet in de weg.

Johan11-08-2023 om 22:01

Lekker tennis gaan kijken Tom

King Poffel11-08-2023 om 22:02

Weet niet of jij nog een leuke speler kent voor €42.500? Dat is namelijk wat de FC in twee jaar aan boetes heeft opgelegd gekregen.

King Poffel11-08-2023 om 22:02

.

TomOkker11-08-2023 om 22:09

sneu geld.

Johan11-08-2023 om 22:09

Ik snap heus wel dat het voor de club niet goed is en heb zelf ook zeker niet de behoefte om het te doen. Drink het gewoon op want vindt het zonde maarre tijdens het juichen worden er een paar plastic bekers op het veld gegooid. En dan ga je een wedstrijd stilleggen. Waar gaat het over? En nee voor 42500 zou ik echt geen speler weten. Misschien wil Boekweg het nog voor dat geld doen

TomOkker11-08-2023 om 22:13

Dat wist ik ook wel en voor 42500 kom ik mijn bed ook niet uit, maar het is sneu geld en niet nodig.

King Poffel11-08-2023 om 22:13

@Johan, was voor Okker bedoeld 

Blij met deze overwinning!

TomOkker11-08-2023 om 23:11

goh!

Herman Badkuip11-08-2023 om 22:11

Had 't gisteren al voorspeld, FC Groningen wint met 4-1 van Jong AJAX met verrassende doelpuntenmakers Tomas Suslov en Johan mot bliev'n Hove! Geweldige sfeer in stadion de Euroborg bij deze eerste thuiswedstrijd van het seizoen! 

Oeleoptak11-08-2023 om 22:13

Nou ja, die supporters zouden het na afgelopen seizoen toch moeten weten. Blijkbaar iq van min tien oid. Maar we hebben gewonnen mensen. Zelfs Suslov scoorde. Voorlopig kunnen we dus tevreden zijn. 

Johan11-08-2023 om 22:22

Blij met de overwinning. 3 punten zeer belangrijk. Mooi om te zien dat het stadion zo vol zit. 

appie happie11-08-2023 om 23:09

Lekker jonge!!!

Kijken of Hove blijft..er is een kans..en die gast van ManU  komt nu ook wel bij t zien van de beelden..

 

Had ook zomaar 7-1 kunnen worden.

no guts no glory12-08-2023 om 12:26

De z side scandeerde minuten lang na afloop de naam van Johan Hove. Daar was hij zichtbaar van onder de indruk. Hij was zelfs behoorlijk emotioneel. Natuurlijk als er een mooie club komt met een behoorlijke salaris verhoging is hij weg maar hij gaat niet voor 10.000 euro meer weg uit Groningen. Daarvoor heeft hij het tegoed naar zijn zin in Groningen. De steunbetuigingen van het publiek deden hem erg goed. Ook Lukkien doet er alles aan om hem te overtuigen om te blijven. 

Durovski11-08-2023 om 23:40

Yes, eindelijk weer gewonnen. Geen  tikkie terug, tikkie breed en weer terug en weer breed meer, heerlijk gewoon de bal naar voren spelen. En Turay wat een fijne speler is dat. Forza FC!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!