Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint seizoensstart overtuigend van Jong Ajax en wint met 4-1

Door Sven Heikens 60 reacties

FC Groningen heeft vanavond zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen overtuigend gewonnen. Jong Ajax werd met 4-1 verslagen in een sfeervolle Euroborg. 

Dat de Euroborg vanavond nagenoeg uitverkocht was, was vanaf het begin te merken. Na de fantastische sfeeractie zat de sfeer er gelijk goed in. FC Groningen speelde overigens een felle eerste helft waarin liefst vier jongens uit de eigen jeugdpleiding in de basiself waren begonnen, Bacuna, Postema, Suslov en Turay. Groningen startte wat voorzichtig en liet de bal veel aan Jong Ajax. Na een dik halfuur kwam Groningen op voorsprong door een rake kopbal van Marco Rente uit een hoekschop van Laros Duarte. Daarmee bekroonde Rente zijn goed debuut, fel en scherp in de duels.

Na de rust liep Groningen verder uit op de beloften van Ajax. Groningen begon steeds meer aan te dringen en na een kopbal op de lat van Peersman was Postema het meest alert om de 2-0 binnen te tikken. Dit werd iets te uitbundig met een vreugdebiertje gevierd, vandaar dat beide clubs vervolgens eerst de catacomben moesten opzoeken. Na de tijdelijke schorsing ging Groningen door waar het mee bezig was, namelijk kansen creëren. Suslov schoot bekeken met zijn rechterbeen de bal achter Setford, waarna Rasmussen de stand terugbracht tot een marge van twee: 3-1. Hove bekroonde de avond met de 4-1 eindstand.

Vooraf was er nog wat twijfel over hoe Groningen tot kansen zou voetballen, maar Groningen liet vandaag zien hier goed tot in staat te zijn. Bacuna heerste op het middenveld, Turay speelde met lef en bracht met zijn acties en snelheid een toegevoegde waarde aan het aanvalsspel. 

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen (Blokzijl), Rente, Balker, Peersman; Duarte (Hove), Bacuna, Suslov (Määtä), Turay, Postema (Irandust), Van Veen (Van Bergen).

Reacties:
Marco11-08-2023 om 23:36

Prachtige start van het kampioensjaar.

Mooie dag voor de Groningen supporters. Groningen bovenaan de ranglijst. 

Postema op weg naar 38 doelpunten...

Voetballend en verdedigend kunnen er nog veel dingen beter, dit resultaat geeft vertrouwen. 

 

 

Marcos00911-08-2023 om 23:50

1 zwaluw maakt nog geen zomer. 020 had verreweg het meeste balbezit. Thuiswedstrijden zijn historisch gezien nooit het probleem. Volgende week Utrecht uit wordt andere kandijkoek!

Boerentrien11-08-2023 om 23:50

Wat een fijne avond! Niet alles ging perfect, maar dit spel biedt perspectief. Genoten van Turay, maar ook van de nummer 8 van Jong Ajax. 

campesino12-08-2023 om 09:22

Die krullebol van AJAX is inderdaad een leuk spelertje

Stadjer8112-08-2023 om 00:36

In principe staat hier een Eredivisiewaardige selectie. Vind ik dan. De achterhoede met Balker en Rente bijvoorbeeld, en dan Bacuna met Peersman en Hove op het middenveld zou niet misstaan in de middenmoot. Ik vind alleen Van Gelderen minder. De aanval is twijfelachtig. Van Veen moet nog blijken, en Postema is niet goed genoeg denk ik. Turay speelt wel leuk.

En dan hebben we nog Blokzijl, Valente, Suslov (zolang hij zich gedraagt). Dit zou op afstand de beste KKD selectie moeten zijn. Hiermee kun je je handhaven in de ED, Volendam, GAE, Almere, Excelsior allemaal zwakker. Precies een jaar geleden was Pelupessy zelfs onze aanvoerder, en speelde Maatta ook basis. 

Probleem blijft dus de voorhoede. Maar verder lijkt het wel aardig in balans ditmaal. 

 

 

 

hermank196912-08-2023 om 00:53

Dit is zeker geen eredivisiewaardige selectie als je maar 35% bal bezit hebt in de KKD. Selectie is zeker nog niet wat het moer zijn! 

marcelfcg12-08-2023 om 10:58

Dat geneuzel over balbezit is een Nederlandse ziekte.

Dat zegt geen kloten. In landen als Italië lagen ze zich de ballen uit de broek om dit soort statistieken.

 

Heiky12-08-2023 om 00:50

Marcos009: Jong Utrecht was by far zo ongeveer het meest beroerde team in de KKD. Dus waarom is dat andere koek?

Marcos00912-08-2023 om 13:10

Vorig jaar was het de slechtste elftal in de eerste divisie. Zegt niets over dit seizoen. Nu stonden er 20.000 man achter de FC. Volgende week speel je in een leeg stadion met 400 Groningen supporters. Das een heel ander soort druk. Bovendien moet Groningen elke week vele uit kilometers maken. Je kan mij meer vertellen, maar als ik 2 a 3 uur in de bus zit wordt ik al helemaal gaar. De omstandigheden zijn volgende week compleet anders; de druk, de sfeer, de voorbereiding, onderschatting. Jong Ajax had er ook makkelijk 3 kunnen maken. Ik ben positief gestemd over dit seizoen, maar ik waak wel voor een teleurstelling. Groningen uit en thuis is een wereld van verschil (uitgezonderd vorig seizoen).

Oeleoptak12-08-2023 om 05:08

Las dat Pessy en Mangoen mogen vertrekken. Vorig seizoen was Mangoen de eerste aankoop. Noemde hem toen direct al Joosten 2.0, kansloze speler voor niveau FC. Je vraagt je nog steeds al hoe er toen in vredesnaam gescout werd. Pessy heeft voor de microfoon altijd zijn woordje klaar. Hoewel dat woordje altijd hetzelfde is ( ' de volgende wedstrijd gaan we ervoor' ). Goed dat deze mensen ergens anders gaan hobbyen. 

BROMBEER12-08-2023 om 08:03

Leuke start  , hoede goals , biedt zeker perspectief.  Alles werd beter toen hove duarte had vervangen,  voor mij veruit de zwsksteschakrl. Eerste helft werden bacuba en vooral duarte volledig overlopen door Fitz Jim en sylvano Vos. Na de rust stond  het veel beter.

TomOkker12-08-2023 om 08:28

Als Bacuna en/of Duarte worden overlopen dan zijn de posities ervoor of er naast niet goed bezet.

campesino12-08-2023 om 09:48

Ik vond dat juist een zwakkere fase. Maar dat kwam inderdaad doordat mensen uit hun positief gingen lopen. Met 2-3 man op 1 spelers afstormen is leuk voor het publiek, maar als de tegenstander onder die druk uit komt staat het helemaal open. Vond het niet verrassend dat toen het tegendoelpunt kwam

marcelfcg12-08-2023 om 11:03

Het was tactisch niet heel handig om Fitz Jim zoveel ruimte te geven. Die jongen staat steeds op de juiste plek en speelt makkelijk onder de druk uit. Daar had gewoon een kuitenbijter kort op moeten zitten.

En laat Hove in ieder geval altijd spelen zolang hij er nog is. Wereld van verschil met Duarte.

Wat is er een geld weggegooid met Duarte, Määtä en Abraham zeg.

Herman Badkuip12-08-2023 om 08:52

Niet verkeerd hoor, de eerste thuiswedstrijd in de Euroborg met 4-1 winnen tegen Jong Ajax, maar zoals Dick Lukkien ook al beweerde na afloop, we zijn er nog niet.....Kan nóg beter, maar voor het zelfvertrouwen van ons team is dit enorm fijn! Geweldig trouwens weer eens een bijna uitverkochte Euroborg, waar de échte supporters massaal achter hun team FCG gingen staan! In zo'n sfeervolle ambiance gaan de mannen van Dick Lukkien nóg beter voetballen de komende weken. Had zelf de 4-1 overwinning voorspeld, maar dat was meer geluk dan wijsheid.....Hoop dat er nog veel meer overwinningen gaan volgen, want dit smaakt naar heerlijk vreugdebier, waar wij als echte FCGfans natuurlijk niet mee gaan gooien! Eindelijk weer eens met veel plezier naar een wedstrijd van FC Groningen gekeken! De kop is eraf, nog 37 wedstrijden vol strijd en passie te gaan! Forza FC Grunn! 

Reactie verwijderd door redactie

Buddy12-08-2023 om 15:39

 

 

 

campesino12-08-2023 om 09:43

Ik betrap mezelf erop dat ik groningen nog steeds beoordeel als eredivisie club en dan is het niveau un balbezit niet best. Maar als dit het niveau van de keuken divisie is, dan wordt je met 2 vingers in de neus kampioen.

Hoop dat we ook af zijn van dat gezeik over 90 of 100 doelpunten die nodig zijn voor promotie. Die derde en verde maken geen flikker uit.

Voor mij een van de besten ( niet om zijn doelpunt) rente. Als die zo blijft spelen krijgt blokzijl het moeilijk zich in de basis te spelen. Met de routine van bacuna, rente en peersman naast zich zie je ook van gelderen opfleuren.

Aanvallend als vorig seizoen. Eens kijken hoe dat gaat tegen een tegenstander die zich ingraaft. Want AJAX gaf best veel ruimte weg. Aan de Andere kant, de keepers en verdedigers van pak hem beet helmond sport zullen hun foutjes ook maken. 

Hulde voor de supporters. Prachtige sfeer. De zwarte piet voor de knvb. De wedstrijd staken om wat vreugdebier, gaat veels te ver.

Rob197012-08-2023 om 11:28

Het blok achterin met Rente, Balker, met daarvoor Bacuna en in mindere mate Duarte geeft het elftal wel duelkracht en power. Ik snap dan ook wel de redenatie van Lukkien om Blokzijl daar nu niet neer te zetten. Verder zitten er wel wat zwakke schakels tussen. Peersman kon met zijn ervaring en body de jonkies, makkelijk van zich afhouden, een redelijk stabiele verdediger die in tegenstelling tot zijn collega aan de overkant, niet een volle wedstrijd kan spelen. Van Gelderen, kan nog steeds geen volle wedstrijd spelen, dan is er toch iets goed mis met je. Of je lichaam kan het niet aan, of je houdt er gewoontes op na, waardoor je geen topsport kan beoefenen.

Suslov rechts voegt niets toe, loopt veel uit positie, gaat soms zwerven en is zijn tegenstander kwijt, toch nog veel balverlies en risicovolle frivoliteiten, die voor gevaar kunnen zorgen. Suslov gedraagd zich ook nog eens als aanvoerder, staat overal bovenop als er iets gebeurd en als er niets gebeurd, dan zorgt hij daar wel voor.

Turay, speelde goed, maar zal dit natuurlijk niet iedere week kunnen brengen, dan is het mooi dat er back-up van Maatta of Abraham is, of eventuul de Man. United speler. 

Hove is gebleken, dat hij toch echt moet blijven, de perfecte verbindingspeler die voorruit denkt, speelt en het tempo kan bepalen.

Postema blijft te kort komen, maar daarvoor zijn alternatieven zat. Van Veen heeft graag een draver en sleurder om zich heen, waar hij op kan vertrouwen, ik zou daar graag Kruger zien. Een speler, die wel iets te kort komt misschien, maar voor de KKD toch een topspeler zou moeten kunnen zijn. Hij verzaakt in ieder geval nooit. Van Veen moet er zeker van kunnen zijn dat hij weet waar zijn partner is en dat kan alleen nog maar beter worden.

 

Stadjer8112-08-2023 om 11:40

Balbezit zegt me niet zo veel, zeker niet als je er 4 in trapt en met een vrij grote marge wint. En het is allemaal anders he, volle bak, veel druk vanwege favorieten rol. En een hele lange negatieve serie. Je moet die eerste wedstrijd even doorkomen, denk ik. Ongeacht tegen wie het is. 

Verdedigend verwacht ik dat het gros van deze ploegen veel steken gaan laten vallen. Het is echt wel een niveau lager. Eigenlijk hebben geen van deze ploegen iets te zoeken in de Eredivisie. De degradanten waren immers Emmen en Cambuur, en die zie ik beide niet gauw terugkeren. Zeker niet nadat Emmen ook behoorlijk is leeggelopen, en is natuurlijk Lukkien kwijt. De selectie van Willem II, ook niet bijster veel. 

PEC en Heracles wonnen niet alles, verloren maar liefst 7 duels. Wel met een straatlengte promotie afgedwongen. Het niveau is gewoon heel matig, veel ploegen aan elkaar gewaagd en echt veel middelen hebben die clubs niet. Clubs als Twente, PEC, Heracles domineerden konden vrij eenvoudig promoveren omdat ze de Eredivisie faciliteiten een jaar in stand hielden. Zeker nu er 2 direct promoveren ligt er volop kans voor een club met de middelen van FCG.

King Poffel12-08-2023 om 12:20

Als je een derde van de wedstrijd balbezit hebt en je lost 21 schoten waarvan 12 op doel terwijl de tegenstander twee derde van de wedstrijd balbezit heeft en tot maar 15 schoten waarvan 3 op doel komen, dan doe je het gewoon goed en beter dan je tegenstander. Houdt tevens in dat we niet meer dat oeverloze gebrei hebben, dus dat noem ik vooruitgang.

Natuurlijk is het realistisch om te zeggen dat het spel nog beter moet en dat we meer balbezit en verzorgder spel moeten ontwikkelen, maar dit was nog maar de eerste wedstrijd van het seizoen en er zullen komende weken vast ook nog wel wat wisselingen plaatsvinden. Het belangrijkste waar ze gisteren aan konden voldoen was punten pakken en vermaak en daar hebben ze in mijn ogen ruimschoots aan voldaan, vooral dat laatste ook. Denk dat iedereen gisteren een leuke en vermakelijke avond heeft gehad, waarbij iedereen met een prima gevoel naar huis is gegaan. Nu gewoon verder ontwikkelen.

Chapeau ook voor de supporters die voor, tijdens en na de wedstrijd voor een fantastische sfeer hebben gezorgd!

 

 

DanMan197112-08-2023 om 13:42

Ik moet vooraf bekennen dat ik alleen de doelpunten heb gezien. Ik kan dus geen oordeel vellen over het niveau.  Een 4-1 uitslag is echter wel hoopgevend. Bij zo'n uitslag verwachtte ik echter 2x van Veen op het scorebord. Enfin; laten we er vanuit gaan dat er nog 30 doelpunten van hem in het vat zitten.

TomOkker13-08-2023 om 17:33

Over scorebord gesproken? Nog erger dan studio bord op 't schoot analyse. Foei!

BOUWE12-08-2023 om 17:29

We zitten al wat te klagen fc Groningen heeft het goed gedaan we moeten nu positief effect bekijken we kunnen wel zeggen dat is niet goed en dat niet we zijn goed begonnen winnen dat hebben we een tijd niet gedaan en nu eindelijk weet eens met ruime cijfers maar komt er nog wat bij dat is nu de vraag 

Fan op afstand12-08-2023 om 17:30

Begrijp dat velen alles weer zonnig bekijken. Begrijpelijk, zeker als je in ogenschouw neemt dat een overwinning en dan ook nog 4-1. En het brengt bij mij ook een voorzichtige glimlach op mijn gezicht maar blijf voorzichtig want 1 zwaluw maakt nog geen zomer. 

Herman Badkuip12-08-2023 om 20:06

De eerste drie punten zijn binnen na een degelijke wedstrijd tegen de jonge talenten van Ajax. Onze verdediging én keeper Michael Verrips staan als een huis, de komende wedstrijden gewoon laten staan zou ik zeggen....Leandro Bacuna en Laros Duarte vielen mij in de eerste helft nog tegen, Johan Hove kende een sterke invalbeurt na de rust! Laten we met z'n allen duimen, dat hij hier in september ook nog speelt. Tomas Suslov kan ook beter, maar heeft iets speciaals in zijn spel én zeker een sterke klik met Dick Lukkien! Fofin Turay heeft snelheid en een drang naar voren, Kevin van Veen heeft nog niet gescoord, maar dat is een kwestie van tijd. Romano Postema blijft altijd maar zwoegen en diepgaan, krijgt steeds meer vertrouwen als je hem laat staan. Ook de invallers hebben zich laten zien en houden de voorlopige basiself scherp! Laten wij alsjeblieft de andere teams in de KKD niet onderschatten, óók zij hebben spelers met bijzondere kwaliteiten....Elke wedstrijd geconcentreerd ingaan en met de juiste wedstrijdmentaliteit kan FCG heel ver komen. De rol van het thuispubliek én het volle uitvak gaat dit seizoen ook belangrijk zijn! Als wij met z'n allen achter ons FC Groningen blijven staan, óók als 't eventjes tegenzit, dan verwacht ik een mooi seizoen!

Jantje12-08-2023 om 21:38

Nog steeds zelfde probleem als vorige jaar.

Totaal geen voetbal idee op middenveld. Duwarte en suslov vind ik erg matig. Er zal echt wat bij moeten als Hove weg gaat op middenveld.

Had beter FC verwacht dan ik heb gezien.

Ajax zijn positiespel is wat je hoopt tezien bij de fc.

 

 

Harris13-08-2023 om 09:13

Hoe dan ook, er is weer eens gewonnen en dat voelt altijd wel goed wat mij betreft. Met Bacuna erbij hebben we iemand die de organisatie kan neerzetten. Er moet een verlengstuk van de de trainer in het veld staan. Dit hadden we niet maar nu wel.

Hoe het zich verder ontwikkelt moeten we maar zien. Eerst de punten binnen harken en als dat met mooi spel gaat is dat meegenomen. 

 

Boerentrien13-08-2023 om 11:25

Precies. Gewoon eens blij zijn met een resultaat. Genieten van de blije kinderkoppies (en ook die van de volwassenen) in het stadion. + de opluchting bij spelers en trainer. Wat moeten die onder druk hebben gestaan. En laat Lukkien vooral rustig verder bouwen. 

Stadjer8113-08-2023 om 14:49

Lukkien zijn elftallen spelen doorgaans verzorgd voetbal en halen het maximale eruit. Ik denk dat het wel goedkomt. Er is meer voetbalverstand binnen de club. Ze weten eindelijk weer wat winnen is, ook dat speelt echt wel mee. Wat als je ook nu af zou gaan? Ik verwacht dat ze vanzelf wel meer gedurfd gaan voetballen als ze doorhebben dat ze een maatje groter zijn dan de meeste van deze teams. 

We zijn gestart als koploper. En met Jong Ajax weet je het misschien ook nooit, die ploeg is kampioen geweest in de KKD en draait wel eens in de subtop. Ligt er net aan wie ze hebben, die Fitz Jim kan wel aardig voetballen en hangt tegen Ajax 1 aan. 

 

 

Steve Goble13-08-2023 om 15:40

Heel mooi dat we met een goede uitslag zijn begonnen! 1 man kan me echter zelden bekoren en dat is Duarte. Heb nooit begrepen op basis waarvan deze man is gehaald. Was destijds niet eens vaste basisspeler bij Sparta. 1 miljoen+ voor betaald. Zeer slappe speler die bijna geen duel wint. Heeft wel een goede vrije trap maar dat is alles. Wanneer heeft hij het nou echt laten zien bij onze FC? Heel af- en toe een leuke aktie en dat was het weer.... Hove voor Duarte en opgelost. Vind het verder nog steeds erg frustrerend dat Irandust altijd ziek, zwak of misselijk is. Robben werd de man van glas genoemd, hoe mogen we Irandust dan noemen? Man van pisbakkenstaal? Vooral zo frustrerend omdat deze man samen met Hove de enige is die onze spitsen met een mooie steekpass vrij kan zetten voor de keeper. Hij zou de belangrijkste speler voor Groningen kunnen zijn. Zou eigenlijk ook wel moeten, denk dat hij per gespeelde minuut veruit de best betaalde speler van onze FC is. Kom op Irandust, vanaf nu laten zien wat je kunt! Jij moet van Veen bedienen voor 30+ doelpunten!

no guts no glory13-08-2023 om 23:55

Je slaat de spijker op zijn kop. Helemaal mee eens 

BOUWE13-08-2023 om 18:15

Welke buiten speler komt er nog bij de rechter vleugel aanvaller ontbreekt nog komt er nog een nieuwe spelers bij

Voetbalgek13-08-2023 om 18:28

De combinatie Postema- van veen oogt een goede combinatie. Postema is een keiharde werker en loopt veel om van veen heen. Van veen wil zon speler omzich heen hebben. En dit gaat ons veel goals opleveren. Hove is echt een toevoeging op het elftal. 

zal Hove meekrijgen dat de supporters hem graag willen behouden?

no guts no glory14-08-2023 om 00:03

Je was waarschijnlijk niet in het stadion. Hove na afloop van de wedstrijd minutenlang toegezongen door de Z-Side ( zelf ook hard meegezongen)  Hove werd door zijn medespelers zelfs naar voren geduwd richting Z side. Hij was zichtbaar onder de indruk en zelfs behoorlijk emotioneel. Hij heeft het goed naar zijn zin in Groningen. Hij moet zich echt financieel en sportief goed kunnen verbeteren anders zie ik hem nog wel blijven. 

Roelofsky13-08-2023 om 18:41

Een klinkende overwinning prachtig maar stop aub met Duarte op het middenveld de man straalt alleen maar uit dat die weg wil... Dus laten gaan die kneus van vorig seizoen en laten vervangen door Hove .... hoop dat die blijft fantastische voetballer. Geef hem desnoods een verbeterd contract.

Herman Badkuip13-08-2023 om 20:32

Helemaal mee eens Roelofsky, geef Johan Hove zo snel mogelijk een sterk verbeterd contract en zet Laros Duarte maar snel op een zijspoor! Misschien hebben de supporters Johan Hove overtuigd na de wedstrijd tegen Jong Ajax en ook de invloed van Dick Lukkien speelt hopenlijk een grote rol op de jonge Noor! 

Cantona13-08-2023 om 20:21

Blij met de goede uitslag, voetbal kon beter.

Nog twee buitenspelers erbij, een goede rechtsback , goede centrale middenvelder en Duarte mag wat mij betreft weg.

Die brengt echt niets, mogen ze wel ruilen voor FitzJim....heerlijke voetballer om te zien.

Als je nagaat dat Ajax voor Rasmussen ook al 3 miljoen heeft betaald......

Herman Badkuip13-08-2023 om 20:34

Off the record#   Ook fijn voor de voormalige FCG-trainer Danny Buijs, een geweldig resultaat in de openingswedstrijd in de Kuip tegen Feijenoord! 

Marco13-08-2023 om 22:54

Bij Fc Zwolle hebben ze statiegeld plastic bekers van 2 euro bleek tijdens de oefenwedstrijd. 

Misschien een idee voor Groningen om vreugde bier bekertjes op het veld te voorkomen. Die schorsingen tijdens de wedstrijd zijn echt ergeniswekkend. 

Rob197014-08-2023 om 08:52

Laten wij nu niet met statiegeld beginnen in een stadion, het krijgen van bier duurt al eeuwen, als je dan de bekers wilt terugbrengen duurt het wederom uren. Statiegeld op plastic is bijna niet uitvoerbaar, in een stadion helemaal niet. Voor de verkoper is het gratis handel.

BOUWE13-08-2023 om 23:00

Ik dacht dat ze bezig waren met Manchester United over een buiten speler ik hoor daar niks meer over komt dat nog 

Bikkel 13-08-2023 om 23:09

Uit betrouwbare bron vernomen dat Robben weer in training is....................!

Heiky14-08-2023 om 14:54

Ik begrijp ook niet zo goed waar dat verhaal vandaan komt. Je hebt als ManU een bijzonder getalenteerde speler die je wilt verhuren. Waarom zou je die dan stallen bij een KKD club en niet bij een eredivisieclub waar de weerstand toch aanmerkelijk hoger ligt?

BOUWE14-08-2023 om 08:03

Kijk dom lullen is ook bikkel Robben komt niet meer terug als voetballer maar hij is jeugdtrainer bij fc Groningen 

Fan op afstand14-08-2023 om 15:24

Fofana van PSV naar Willem II? Willem II heeft navraag gedaan daar Fofana overbodig is geworden bij PSV. Hoop dat onze FC ook aan hem gedacht heeft.

Snooty10.14-08-2023 om 15:27

Fode Fofana bij PSV op de transferlijst!!

Heiky16-08-2023 om 10:21

Is inmiddels opgepikt door Willem II.

ChiChi14-08-2023 om 15:46

We hebben al vier spitsen: v.Veen, Postema, Lien en Kruger.

We hebben een rechter vleugelaanvaller nodig!

Daar zijn ze dus druk mee bezig.

Herman Badkuip14-08-2023 om 19:08

De jonge Groninger Fodé Fofana van jong PSV is beter dan de spitsen die FCG op dit moment heeft! Als ik Gudde was zou ik hem snel ophalen, wij hebben toch veel meer voor hem te bieden dan Willem II! 

BOUWE14-08-2023 om 18:58

Hoe staat het daar mee met die rechtervleugel aanvaller 

Jantje15-08-2023 om 11:43

ik zou eerder gaan voor een creatieve middenvelder erbij.

Fan op afstand14-08-2023 om 19:27

# Herman helemaal met je eens. Dus hoop dat ze bij de FC actie ondernemen.

Sammy14-08-2023 om 19:48

Denk dat er toch eerst wat spelers moeten vertrekken voordat er wat nieuws aangetrokken kan worden. Al zou het wel leuk zijn om nog een groninger in de selectie te hebben. Ga er niet van uit want centrumspitsen hebben we nu wel genoeg.

Stadjer8114-08-2023 om 21:39

Spitsen hebben we op papier niet nodig, ik denk dat Kruger wel goed genoeg is voor de KKD maar aan Lien en Postema twijfel ik.

Er moet een rechtsbuiten komen. En misschien iemand die wat meer toevoegt dan Van Gelderen.

Ik was er eerst van overtuigd dat Hove weg zou gaan, zeker na de woorden van Gudde 3 weken geleden. Maar hij heeft de hele voorbereiding getraint en het seizoen is al begonnen. Nu nog een transfer maken zou voor zo'n jonge speler niet geheel verstandig zijn. Daarnaast heeft ie zich niet vaak kunnen laten zien vanwege een blessure, wie weet wil hij dat nu wel doen. Hij kan zich onderscheiden in de KKD. 

Contract van Abraham kunnen ze beter verscheuren en salaris vrij maken. Die jongen komt volgens mij niet eens in de plannen voor. Ik vind dit misschien wel onze domste transfer ooit. Tijdens covid voor veel geld gekocht toen medewerkers werden ontslagen, en heeft er helemaal niks van gebakken. Minder dan een Pedersen en Femi.

Marco14-08-2023 om 22:18

Zou Robert Muhren halen als je die voor een paar ton kunt krijgen. Een speler die garant staat voor 20 doelpunten en 10 assists. Mocht Van Veen gebleseerd raken is het sowieso wel verstandig om een goed alternatief in huis te hebben. 

Postema is een goede aanjager en goed voor 15 doelpunten als je hem laat staan. 

Op de beelden van Lien zie je dat hij zich vaak wat laat terugzakken en een aanval opzet. Dit kan wel van meerwaarde zijn als we zonder spelbepaler blijven spelen. 

Ik weet niet wat Kruger mankeert en hoop dat hij snel weer mee kan doen.

Noodzaak van een rechtsbuiten hangt wat af van fitheid Kruger en Irandust. Nu staat Suslov als rechtsbuiten, die zal Lukkien er ook niet gelijk naast zetten. hoewel dat misschien beter zou zijn voor het aanvalsspel. 

Abraham zou ik nog niet opgeven. Is nog een jonge speler. Heeft duidelijkheid nodig wat er van hem wordt verwacht in het veld. Lukkien kan dit denk ik wel overbrengen. Ook kan een Peersman en Van Veen daarbij helpen. Deed nog mee tegen Zwolle, dan zie je wel dat hij makkelijk passeert en dreigend kan zijn. Laat hem fit worden en meedraaien in KKD. Nog een jaartje de tijd geven.   

Johan15-08-2023 om 09:21

Zou Fofana lekker halen en een postzegel plakken op Kruger en Irandust en ook Duarte. Die Kruger heeft nu geruime tijd laten zien er helemaal niks van te kunnen. Dan heb ik liever een jongen uit Groningen hier met echt een hoop potentie. Irandust heeft geen lichaam voor betaald voetbal en Duarte begreep ik al niks van toen ze hem kochten van Sparta. Zou voor de laatste 2 een Antonucci proberen te halen en Schreuder/Valente lekker naast Bacuna zetten. 

Fan op afstand15-08-2023 om 09:31

Zie ook liever Fofana rond Van Veen dartelen dan Postema. Vind Fofana meer voetballer dan Postema, hoe goed hij ook zijn best doet. Van Kruger en Lien heb ik nog geen goed beeld. Aangaande de eventuele huurling van MU begin ik een beetje het gevoel van storm in een glas water te krijgen. Volgens mij heb ik in het DvhN gelezen dat er meerdere Europese clubs zijn die hem graag willen huren/kopen en die spelen op een hoger niveau dan de FC. Dus verwacht ik er niet veel van.

ChiChi15-08-2023 om 10:01

Heeft niets daarvan in het DvhN gestaan!

Op de site van RTV Noord heeft wel gestaan dat eenaantal clubs hadden geïnformeerd maar is nooit concreet geworden,

maar dat was een paar weken geleden!

 

Fan op afstand15-08-2023 om 10:13

Sorry mijn fout. Heb het gelezen op de sportsite van RTV Noord en daar staan ook enkele clubs genoemd die navraag gedaan hebben bij MU waaronder Vitesse.

Gerda en fokko15-08-2023 om 12:03

even voor de liefhebbers .en voor de supporters die niet mee gaan maar Utrecht. HET VOLGENDE 

Jong Utrecht- Fc groningen. Live op  TV .

EN WEL BIJ ESPN 

Herman Badkuip15-08-2023 om 15:25

Zou graag naar de Galgenwaard zijn gegaan net als vorig seizoen, maar er is weer zo'n verplichte buscombi had ik begrepen.....En om eerst naar Groningen te reizen vanuit Heemskerk vind ik een beetje omslachtig.....En ik ga natuurlijk niet tussen de Utrechtsupporters zitten.....

ChiChi15-08-2023 om 13:05

Johan Hove is deze week nog niet op het trainingsveld geweest!

Was afgelopen vrijdagavond zijn afscheid van het publiek??

Herman Badkuip15-08-2023 om 15:26

De hele week? Tis pas dinsdag hoor ChiChi....Bedankt voor jouw snelle reactie ChiChi, jij bezoekt volgens mij vaak de training, hou je ons een beetje op de hoogte? Johan Hove weg zou een flinke tegenvaller zijn! 

no guts no glory15-08-2023 om 17:04

Oei dat is minder. Ben er bang voor dat hij alsnog vertrekt. 

BROMBEER16-08-2023 om 08:20

volgens fc groningen is johan hove  ziek, maar off the record schijnt hij onderweg te zijn naar een championchip club( coventry city als vervanger Gustavo Hamer ex Pec Zwolle)

ChiChi15-08-2023 om 15:34

De trainingen van zondag,maandag en dinsdag, zaterdag waren ze vrij!!

ChiChi15-08-2023 om 18:35

Herman Badkuip;  als het goed weer is ga ik wel eens naar de training!

Aan mijn berichten te zien meld ik e.e.a. als ik nieuws hoor en zie!

no guts no glory15-08-2023 om 22:16

Dat stellen we zeer op prijs ChiChi 

Fan op afstand16-08-2023 om 10:26

Fofana naar Willem II. Jammer. Worden ze niet slechter van.

ChiChi16-08-2023 om 12:27

Johan Hove is een paar dagen ziek geweest en trainde vanochtend nog binnen!

We kunnen nog blijven hopen.........

TOPGrUNN16-08-2023 om 13:37

Ik blijf hopen dat we Hove kunnen behouden...En hoe zit het met die Emeran, komt die nog? Is al weer een tijdje stil of zijn ze met andere buitenaanvallers bezig?

Gerda en fokko16-08-2023 om 16:25

Ben bang dat die niet" komt".duurt allemaal te lang . 

Heiky16-08-2023 om 17:10

Ik heb in een eerdere post al geschreven: je hebt als ManU een zeer getalenteerde speler. Waarom zou je die willen verhuren aan een KKD club en niet aan een Eredivisieclub? Maargoed, ik laat me verrassen. Zijn gekkere dingen gebeurd.

Marco16-08-2023 om 17:26

Andersom: waarom zou Groningen een talentvolle speler willen huren. We moeten promoveren. Waarom kies je dan niet voor bewezen kwaliteit ipv de onzekerheid van een talent die geen minuut heeft gespeeld in de kkd en geen Nederlands spreekt. 

 

Bayco16-08-2023 om 20:10

Simpel.

Waarde van speler verhogen. Zelf minder salaris betalen. Kkd kan zo'n jongen veel assist en goals maken en dus werken aan zijn statistieken. Fc groningen  is een bekende naam. 

Dus kan lucratief zijn

Fan op afstand17-08-2023 om 10:47

Dat is dus het geval. Iedereen vindt dat we moeten promoveren. Wat is er dan fout aan om kwaliteit in te huren als de aankoop van zo'n speler niet haalbaar is. En het is een type speler die iedereen op dit forum nog mist bij de FC. Want niet iedere kwalitatief goede speler is genegen naar een KKD club over te stappen. Ook al ben je FC Groningen. En deze speler heeft in vriendschappelijke wedstrijden van MU meegespeeld in het 1e elftal. Vele spelers bij de FC krijgen natte dromen als ze er aan denken dat ze mee zouden mogen spelen in het 1e van MU. Dus nogmaals, als de mogelijkheid er is, huren.

King Poffel17-08-2023 om 13:31

Ben ook voorstander van huren, mochten we wel promoveren dan kun je dan nog op zoek naar een eredivisiewaardige speler om te kopen. Als je nu teveel gaat kopen dan heb je grote kans op allemaal Peersmannetjes, misschien redelijk voor de KKD maar in de eredivisie zul je er niks aan hebben maar zit je er dan nog wel bv twee jaar aan vast. Als je promoveert wil je ook een selectie hebben die niet direct weer degradeert.

val17-08-2023 om 12:59

Laros Duarte wil graag hogerop en heeft daarom een vertrekwens. In een eerdere, door hem gegeven interview had hij het alleen over zichzelf en repte met geen woord over FCG en de ambitie van de club om in 1 jaar terug te keren naar de eredivisie. Duarte kwam 2 jaar geleden naar Groningen voor een bedrag van 675/k en ongeveer 300/k aan bonussen. Hij heeft in 2 jaar FCG totaal 55 wedstrijden gespeeld (gem. speeltijd per wedstrijd 80 minuten, totaal 3 doelpunten, 5 assists, 5 gele en 1 rode kaart). Fledderus noemde hem bij het aantrekken een andere controlerende middenvelder dan Matusiwa hetgeen ook is gebleken.

Hij is dit seizoen niet goed begonnen. In de voorbereiding heeft hij mede door een blessure slechts 2 halve wedstrijden gespeeld en ook in de 1e competitiewedstrijd tegen Jong Ajax kwam hij niet verder dan 45 minuten. De reden was waarschijnlijk weer een blessure (na een een smerige overtreding op hem dat ook rood had kunnen zijn voor de Ajax speler). Hij speelde trouwens ook niet goed en liet nogmaals zien dat hij als controleur verdedigend tekort komt. Lukkien is nogal gecharmeerd van hem maar moet toch ook geschrokken zijn van zijn manier van verdedigen. Om de balans op het middenveld te herstellen zijn bijvoorbeeld Hove of Schreuders betere opties. Met alleen een prachtige traptechniek zal hij moeilijk promotie kunnen maken. Het is bovendien nog maar de vraag of hij dit jaar een basisspeler van FCG is.

Marco17-08-2023 om 16:02

Duarte zorgt voor balans op het middenveld. Verder speelt hij taakgericht. Hierdoor is het elftal stabiel.

Met zijn goed genomen hoekschop zorgde hij voor een opening, in een wedstrijd die tot dan toe moeilijk verliep. Dat was op dat moment heel belangrijk.

Groningen is sterker met Duarte dan zonder. 

 

Bayco17-08-2023 om 16:27

Helemaal mee eens. Tis een net niet speler.als hove weg is zie ik graag schreuders op zijn positie of een nieuwe ervaren man.

Duarte heeft veel te weinig geleverd. Blessures of niet. Blessure heeft ook vaak met fitheid te maken.

 En kom op traptechniek bij een hoekschop.... beetje voetballer.. kan die bal 99 van de 100 keer goed voor geven. En wordt ook op getraind. Dus traptechniek bij hoekschop beetje overdreven.

Vrije trappen is traptechniek wel belangrijk. Maar ook dat heeft hij veel te weinig laten zien

Alberto117-08-2023 om 19:52

Ik heb liever Schreuder op het middenveld. Is veel sterker in duels, heeft drang naar voren, kan versnellen. Duarte mag van mij gaan.

Johan17-08-2023 om 18:28

Halilovic van Heerenveen is ook een goede speler en mag weg. 

Steve Goble17-08-2023 om 23:21

Helemaal oneens met Marco. Duarte zo snel mogelijk verkopen. Al is het maar voor de helft waarvoor hij is gekomen. Ca 5 ton. Is zelden van meerwaarde geweest voer onze club. Bovendien helemaal geen winnaarsmentaliteit. Het gras in een diameter van 5 mtr rondom hem is bijna weg van het kappen en draaien, verder komt hij ook niet. Totaal geen dynamiek. De FC scout vnl op statistieken, allleen al op Basis daarvan verdient hij het niet om bij de basiself te zitten. Hij wil graag een stap hogerop, laat me niet lachen.. Yildirim had een veel mooiere trap, wat heeft die bereikt, behalve wereldkampioen latjetrap. Het is voor Groningen te hopen dat Irandust eindelijk opstaat, net als Duarte veel te vaak geblesseerd. Hij zou echt het verschil kunnen maken. Op de bank met die slappe Duarte, bij Sparta was het destijds ook al niets bijzonders!

Marco18-08-2023 om 00:10

Amper een jaar geleden werd Duarte door onze supporters nog uitgeroepen tot man of the match na de uitwedstrijd tegen NEC, waarin hij prachtig scoorde. Het forum wilde toen dat MJF hem absoluut niet zou verkopen in de laatste dagen van de transferwindow.

Die jongen moet net als Abraham weer fit worden. 

Onze ervaren eredivisie spelers verkopen is een gevaarlijk recept om in de kkd te blijven hangen. Talentjes zijn te grillig en onervaren dat kost uiteindelijk teveel punten. NAC had na degradatie ook de hoogste begroting maar werd maar 5. WILLEM II werd afgelopen jaar 4de. Een goede thuisstart is mooi tegen jong Ajax. Maar die ploeg was afgelopen jaar slechts de nummer 13, en liet al veel zwakheden van ons elftal zien. 

Steve Goble18-08-2023 om 09:14

Marco, ik ben het helemaal met je eens dat je ervaring nodig hebt om ver te komen. Echter heeft de FC zonder Duarte voldoende ervaring. Rente, Peersman, Bacuna, van Veen en Verrips lijkt mij voldoende ervaring. Inderdaad heeft Duarte heel soms wel eens goed gespeeld. Blijf bij mijn standpunt dat hij er weinig van heeft gebakken de laatste jaren. Ik wil zelfs nog wel verder gaan; dat Fc nu KKD speelt ligt met name aan Abraham, Irandust, Suslov en zeker ook Duarte. Inderdaad allemaal middenvelders. Die linie was dan ook dramatisch, alleen Hove speelde goed. Wanneer Irandust blessurevrij blijft zie ik in hem de man die met mooie passes van Veen vrij voor de goal kan zetten.

Steve Goble18-08-2023 om 09:14

Marco, ik ben het helemaal met je eens dat je ervaring nodig hebt om ver te komen. Echter heeft de FC zonder Duarte voldoende ervaring. Rente, Peersman, Bacuna, van Veen en Verrips lijkt mij voldoende ervaring. Inderdaad heeft Duarte heel soms wel eens goed gespeeld. Blijf bij mijn standpunt dat hij er weinig van heeft gebakken de laatste jaren. Ik wil zelfs nog wel verder gaan; dat Fc nu KKD speelt ligt met name aan Abraham, Irandust, Suslov en zeker ook Duarte. Inderdaad allemaal middenvelders. Die linie was dan ook dramatisch, alleen Hove speelde goed. Wanneer Irandust blessurevrij blijft zie ik in hem de man die met mooie passes van Veen vrij voor de goal kan zetten.

Steve Goble18-08-2023 om 09:15

Marco, ik ben het helemaal met je eens dat je ervaring nodig hebt om ver te komen. Echter heeft de FC zonder Duarte voldoende ervaring. Rente, Peersman, Bacuna, van Veen en Verrips lijkt mij voldoende ervaring. Inderdaad heeft Duarte heel soms wel eens goed gespeeld. Blijf bij mijn standpunt dat hij er weinig van heeft gebakken de laatste jaren. Ik wil zelfs nog wel verder gaan; dat Fc nu KKD speelt ligt met name aan Abraham, Irandust, Suslov en zeker ook Duarte. Inderdaad allemaal middenvelders. Die linie was dan ook dramatisch, alleen Hove speelde goed. Wanneer Irandust blessurevrij blijft zie ik in hem de man die met mooie passes van Veen vrij voor de goal kan zetten.

Fan op afstand18-08-2023 om 11:03

Het blijkt dat we voor bijna elke plek in het elftal wel iemand kunnen vinden. Daarbij laat ik in het midden de kwaliteiten van de aanwezige spelers. Zeg uiteraard niet voor niets bijna elke plek want voor aanvoer via de vleugels is nog geen afdoende oplossing en sinds het gerucht van ongeveer een week geleden betreffende een vleugelaanvaller van MU is het weer eens angstvallig stil op het internet aangaande de zo gewenste vleugelspelers. Hiermee zeg ik niet dat men niet druk is maar blijkbaar is men tot dusver niet overtuigend genoeg om de benodigde speler(s) binnen te hengelen. Dat gezegd hebbende hoop ik toch dat ze wel kwaliteit proberen binnen te halen en geen beter iets dan niets oplossing creëren. Volgens mij hebben we daar al genoeg van rondlopen.

ChiChi18-08-2023 om 12:47

Johan Hove stond vanochtend weer op het trainingsveld.

Later was er een partij basis tegen de rest,hierbij lijkt het dat het basisellftal tegen

Jong Utrecht hetzelfde is als tegen Jong Ajax, alleen Hove i.p.v. Duarte.

Dijk18-08-2023 om 13:17

Noam Emeran heb je daar nog nieuws over? Gehoord op het trainingsveld?

ChiChi18-08-2023 om 13:33

Niets over gehoord, het duurt mij te lang, dus denk dat dit het niet wordt.

FC NL05018-08-2023 om 20:20

@ChiChi : ik weet niet of het met transfer te maken heeft,maar Emeran ontbreekt in wedstrijdselectie van Manchester United U21 vandaag terwijl hij afgelopen maandag nog trefzeker was voor dat team

Dijk18-08-2023 om 14:22

Inderdaad duurt te lang.

 

 

TomOkker18-08-2023 om 15:58

Tied zat nog 13 doagn. Dat gedram ook aal.

Metworst19-08-2023 om 08:13

Dat is wel zo Tom, maar dan zijn we al weer 2 wedstrijden verder, en moet een nieuwe speler ook nog Ingepast worden.  Ik zou ook graag zien dat de selectie snel op orde is ( en dat Hove blijft) 

FC NL05019-08-2023 om 12:34

@ChiChi : Ben je vandaag ook bij de training wezen kijken ?

 

Kan ik met je in contact komen via Twitter/X ?

ChiChi19-08-2023 om 13:46

Vanochtend even geweest.

Tijdens partijvorm werd de plaats naast Bacuna afwisselend ingevuld door

Hove, Duarte en Schreuders.

Verder hetzelfde team.

FCNl050:Ik heb gelukkig geen Twitter etc.etc.

ChiChi20-08-2023 om 12:36

Vandaag bij de laatste training lijkt het er op dat Schreuders naast Bacuna speelt.

Waarschijnlijk omdat Hove en Duarte beiden een paar dagen ziek zijn geweest.

Verder iedereen inzetbaar.

Marco20-08-2023 om 15:35

Voor Valente teleurstellend. Was aan het begin van de voorbereiding nog hoopvol gestemd. 

Herman Badkuip20-08-2023 om 15:49

Komt wel goed hoor Marco, het seizoen is nog lang, óók Luciano Valente krijgt zijn kansen bij Dick Lukkien! Ben wel blij met de dynamische Jorg Schreuders op het middenveld, vind hem sterker dan Laros Duarte.

Herman Badkuip20-08-2023 om 15:49

Komt wel goed hoor Marco, het seizoen is nog lang, óók Luciano Valente krijgt zijn kansen bij Dick Lukkien! Ben wel blij met de dynamische Jorg Schreuders op het middenveld, vind hem sterker dan Laros Duarte.

Fan op afstand20-08-2023 om 19:15

Het blijkt dat Hove zich niet volledig kan focussen ivm transferperikelen rond om hem dus, volgens een ander forum, doet Hove morgen niet mee. Dit zou door Lukkien gezegd zijn via een podcast.

Herman Badkuip20-08-2023 om 20:34

Morgenavond weer een wedstrijd tegen een Jong-team, waarvan je nooit zeker weet of er ook nog eerste elftalspelers meedoen....Bij FC Utrecht zouden morgenavond keeper Matthijs Branderhorst, verdediger Mark van der Marel, middenvelders Ivar Jensen en Zakaria Labyad en de aanvallers Ole Romeny en Isac Lidberg in de basis kunnen staan. Of zal trainer Ivar van Dinteren voor de Utrechtse jeugdspelers kiezen? Je weet 't maar nooit, maakt ook niet uit, wanneer het team van Dick Lukkien de juiste wedstrijdinstelling heeft, winnen ze van elk team! Zij hebben in elk geval de steun van zo'n 400 fanatieke supporters in het sfeervak, waarschijnlijk meer dan er Utrechtfans zullen zijn! Ga voor een 1-3 overwinning, waardoor FCG koploper blijft!

Herman Badkuip20-08-2023 om 20:35

Morgenavond weer een wedstrijd tegen een Jong-team, waarvan je nooit zeker weet of er ook nog eerste elftalspelers meedoen....Bij FC Utrecht zouden morgenavond keeper Matthijs Branderhorst, verdediger Mark van der Marel, middenvelders Ivar Jensen en Zakaria Labyad en de aanvallers Ole Romeny en Isac Lidberg in de basis kunnen staan. Of zal trainer Ivar van Dinteren voor de Utrechtse jeugdspelers kiezen? Je weet 't maar nooit, maakt ook niet uit, wanneer het team van Dick Lukkien de juiste wedstrijdinstelling heeft, winnen ze van elk team! Zij hebben in elk geval de steun van zo'n 400 fanatieke supporters in het sfeervak, waarschijnlijk meer dan er Utrechtfans zullen zijn! Ga voor een 1-3 overwinning, waardoor FCG koploper blijft!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!