Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen lijdt beschamende nederlaag in Galgenwaard tegen Jong Utrecht

Door Sven Heikens 53 reacties

FC Groningen heeft vanavond een beschamende nederlaag geleden op bezoek bij Jong FC Utrecht. FC Groningen speelde een matige wedstrijd waarin het totaal niet aansprak maakte op de overwinning tegen de beloften van Utrecht.

Ten opzichte van de basiselft van afgelopen week kwam Jorg Schreuders in de basis ten koste van de geblesseerde Laros Duarte. Johan Hove zat niet op de bank i.v.m. transferperikelen. De jonge Schreuders had het lastig op het middenveld en verloor veel duels, waaruit kansen voor FC Utrecht ontstonden. Sowieso speelde Groningen een erg matige partij, het tempo was veel te laag en bij het minste of geringste gaan de koppies weer hangen.

FC Utrecht creërde zijn eerste kans door middel van een afstandschot, maar dit schot werd stijlvol gered door Verrips. Even later was het wel raak, Rijks' eerste inzet kon nog worden gekeerd door Verrips, maar op de rebound was hij kansloos. Groningen dan? Groningen creërde slechts een enkele kans, maar het schot van Van Gelderen dwong Jong Utrecht keeper niet tot een redding, de bal ging naast.

Het tweede bedrijf was van hetzelfde laken en pak, Utrecht creërde de meeste kansen, maar verzuimde de marge uit te breiden naar twee. Rijks schoot mis en zijn vervanger Van de Haar ging om Verrips heen, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit. Groningen drong in het tweede deel van de tweede helft wel wat aan, maar tot kansen kwam het nauwelijks. Van Veen kopte nog eens over op een enkele goede voorzet, de overige voorzetten verdwenen allen op de Cityside, alwaar de ballenjongen een drukke avond had.

Na ruim 95 minuten floot scheidsrechter Ruperti voor het eind en keert Groningen huiswaarts met een bak aan huiswerk, zowel voor spelers, staf als scouting en Gudde. 

Opstelling Jong FC Utrecht; Raatsie; Van Hees, Kooy, Mukeh, Held; Jenner (Hardley), Leliendal, Arguioui (van der Wegen); Akkerman (Augustinus-Jensen), Rijks (van de Haar) en Blake (Schlichting).

Opstelling FC Groningen: Verrips; Van Gelderen (Lien), Rente, Balker, Peersman (Määtä); Bacuna, Schreuders (Oratmangoen); Suslov (Irandust), Turay; Van Veen en Postema (Valente)

Reacties:
Milko4ever21-08-2023 om 23:29

Wedstrijd gezien en het was echt slecht. Wat is dat toch met spitsen bij Groningen die altijd op een eiland staan? Van Veen moet echt spijt hebben van zijn keuze. Ik vraag mij werkelijk af of de scout van de FC blind of slechtziend is! Zo'n Peersman..... ik zeg er maar niks over. Als we van de opleidingsploeg uit de Domstad nog niet eens een fatsoenlijke wedstrijd kunnen spelen ben ik bang dat we na Donar een volgende club kunnen gaan afschrijven. Werkelijk in en in triest wat de amateurs hebben laten zien! Respect voor de 400 aanwezige supporters die er alles aan gedaan hebben om ze te steunen. 

Heiky21-08-2023 om 23:35

Begrijp er sowieso weinig van om overjarige spelers, die eigenlijk nooit veel bewezen hebben, meerjarige contracten te geven. Bizar staaltje scouting weer. En ook is weer gebleken dat de jeugdspelers nog lang niet ver genoeg zijn om een verschil te maken. Ik heb bij JUT spelers gezien die meer voetbal in hun kleine teen hebben dan een hoop spelers bij Groningen.

TOPGrUNN21-08-2023 om 23:32

Word tijd dat Gudde en consorten nu keihard in gaan ingrijpen. Het moet nu toch wel duidelijk zijn welke spelers totaal niet functioneren, vandaag of morgen direct afscheid van nemen voor elk aannemelijk bod, of zelfs gratis...dit kan je je supporters niet langer aandoen...gebeurt er niks komen we never nooit meer uit de kkd...

Dijk22-08-2023 om 08:16

Helemaal met je eens TOPGrUNN, wat ongelofelijk lamlendigheid straalde het team.En dit mag je Gudde aanrekenen nog niks geleerd. En in winterstop paniek aankopen om de supporters weer tevreden te stellen. Met handvol kneuzen.  

 

hermank196921-08-2023 om 23:38

Men was koning te rijk dat Bacuna terug kwam, vanaf begin hoopte ik van niet. WAAR WAS HIJ!

Echter ben ik van mening dat Lukkien zich dit ook kan aanrekenen. Ook van hem was ik niet overtuigd om trainer van de Fc te zijn, heb hem net als veel spelers niet gezien en zeker niet gehoord!!

Cantona21-08-2023 om 23:51

Toen Bacuna vertrok was ik niet rouwig , nu weet ik weer waarom.

Het is net als vorig jaar , gebrek aan kwaliteit en passie.

Heiky21-08-2023 om 23:53

Feitelijk is er eigenlijk niks veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Het gros van de spelers, dat verantwoordelijk was voor de degradatie, hobbelt nog steeds rond maar nu aangevuld met 2 overjarige spelers en Bacuna. Zoek de verschillen. Heb het idee dat de FC er alleen maar op achteruit gegaan is. Ik hoop dat ik ernaast blijk te zitten gedurende het seizoen.

Heiky22-08-2023 om 00:59

Ik begrijp het wel. Jarelange ervaring opgebouwd in de Championship en PL. Ik denk dat hij wat ritme mist (weet niet wanneer hij zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft) dus ik verwacht (hoop?) dat hij nog van toegevoegde waarde kan zijn.

BOUWE21-08-2023 om 23:52

We moeten nu niet oordelen over de trainer Lukkien doet het prima hij brengt wel een duidelijke boodschap na spelers toe..hij weet ook dat er in de voor kant nog wat bij moet daar zijn ze mee bezig zoals we dat vandaag gehoord hebben..kijk dit ligt bij de spelers die denken dat ze heel goed zijn suslov speelde tegen Jong Ajax een goede wedstrijd nu tegen Jong Utrecht weer super slecht en die Schreuder had ik ook meer van verwacht net als postema die deed nu ook slecht kijk een trainer ziet dat ook wel maar hij mag niet elf spelers wisselen dus hij doet wat hij nog kan nam risico op het laatst dat deed Lukkien harstikke goed we moeten ook positief blijven nu Willem 11 verslaan er komen wijzigingen in de ploeg Lukkien pakt ze op de training wel aan daar ben ik wel van overtuigd en als die nieuwe speler deze week komt en die kan Kevin van veen goed bedienen nou dan komt het wel goed en de middenvelders weer goed neer zet dan zijn we weer op de goede weg

BROMBEER22-08-2023 om 07:54

@ Bouwe .. Slecht en ongelukkig spelen mag nog in deze fase , geen probleem hoort erbij . MAAR ZO LAKS, ONGEMOTIVEERD EN ZONDER BELEVING MAG NOOIT!!!!!! GEWOON SCHANDALIG..     

En als ik dan na de wedstrijd die losers van een Van gelderen en een Oratmangoen lachend van het veld zie lopen , dan verdienen ze gewoon een doodtrap. Oprotten met dat volk.

@ 22/23 ZULLEN WE NOOIT VERGETEN EN NOOIT VERGEVEN!!

Rob197022-08-2023 om 17:36

De trainer heeft natuurlijk wel invloed om iets weer om te zetten. Schreuders is achteraf een misvatting gebleken, dit kun je om de speler te sparen, in de rust recht zetten. Er is nog 45 minuten te voetballen tegen een tegenstander, die de eerste helft sporadisch gevaarlijk is geweest. Thuis tegen jong Ajax, was je nog afhankelijk van de grilligheid van enkele Ajax talenten, maar de spelers van jong Utrecht waren toch echt middelmatige talenten, die er wel zin in hadden.

Daar kan een van Gelderen nog iets van leren, sinds deze speler weet dat hij de voorkeur krijgt bij Lukkien, is hij zo zeker van zichzelf dat hij maar doet waar hij zin in heeft. Beukers is nog te voorzichtig en niet genoeg aanwezig in het veld. Of je geeft hem de kans om dat te ontwikkelen, of je laat hem af ten toe invallen om te komen, waar hij de potentie voor heeft.

Van Gelderen speelt bijna nooit een wedstrijd helemaal uit.

Het degelijke duo Balker / Rente is stabiel en beter in de opbouw in de ogen van de technische staf. Het is alleen niet te zien, dan zou je toch echt moeten veranderen. Ook in de voorbereiding liep het niet en was alles erg matig, dan kun je wel denken, wij kijken over 2 maand hoe wij er voor staan. In eerste instantie gaat men op safe, maar als je na de voorbereiding, maar ook na enkele wedstrijden ziet dat van Gelderen, Peersman, Schreuders, Lien, Suslov, en Co, niet mee kunnen komen, dan zal je iets anders moeten verzinnen.

Dan maar terugvallen op een verdediging met Rente, Blokzijl, Balker en Maatta, een middenveld met Valente, Bacuna, Turay/Oaratmangoen en Irandust, aanvallen met Kruger en van Veen. Later kun je de nieuwe buitenspeler wel inpassen, samen met Abraham.

Het wordt tijd om afscheid te nemen van de net niet spelers, die wekelijks verzaken, of zoals gisteren door het ijs zakken.

BOUWE22-08-2023 om 00:14

Kijk na FEYENOORD en Ajax draaien ook niet wat zei vorige jaar hebben gezien Feyenoord was vorige jaar kampioen waar staan ze nu maar het zijn nog maar twee wedstrijden dus dat komt ook wel en bij fc Groningen is het niet anders maar ik heb hoop dat we zondag in de Euroborg weer een goede fc Groningen zien Lukkien pakt ze wel aan op de training hopelijk is die nieuwe speler er ook bij dus ik heb wel de volste vertrouwen in fc Groningen 

BOUWE22-08-2023 om 00:14

Kijk na FEYENOORD en Ajax draaien ook niet wat zei vorige jaar hebben gezien Feyenoord was vorige jaar kampioen waar staan ze nu maar het zijn nog maar twee wedstrijden dus dat komt ook wel en bij fc Groningen is het niet anders maar ik heb hoop dat we zondag in de Euroborg weer een goede fc Groningen zien Lukkien pakt ze wel aan op de training hopelijk is die nieuwe speler er ook bij dus ik heb wel de volste vertrouwen in fc Groningen 

Dijk22-08-2023 om 08:25

Bouwe hou het bij de fc en niet altijd kijken naar 010, 020 bla bla bla . Geef daar maar eens geen commentaar op raatjes.

Marco22-08-2023 om 02:07

Flash back naar het interview van Wormuth begin september 2022, na de thuisnederlaag tegen Vitesse:

"De Grote Markt is heel ver weg" . 

"Basisprincipes ontbreken. Dan heeft het geen zin om over tactiek en techniek te hebben". 

Lukkien mag menig selectiespeler, een jaar later, nog gaan leren om een goede pass over 10 meter te spelen. 

Boerentrien22-08-2023 om 07:41

Dat is ook wat wij tegen elkaar zeiden. Wormuth had gelijk. Technische vaardigheden ontbreken. En als dan bij een aantal  ook nog inzet ontbreekt....

Fan op afstand22-08-2023 om 07:15

Tuurlijk heb ik een malse mening over de selectie en de instelling van menig speler van de FC. Maar ook over de technische staf en het aan/verkoopbeleid. Maar heb mijzelf voorgenomen na de 1e periode pas een conclusie voor mijzelf te trekken. Ondanks de beschamende nederlaag gisteren. 

campesino22-08-2023 om 09:52

Dat hoorde ik vorig jaar ook veel. Eerst 10 wedstrijden de tijd geven, tereijl iedereen tegen volendam al zag waar het aan schortte

BROMBEER22-08-2023 om 07:49

Zolang  jongens Pelupessy, Oratmangoen, Balker, Duarte ,Van gelderen, Musampa, Suslov en Valente nog steeds in de selectie zitten gaat het een heel moeilijk verhaal worden voor dick lukkien en zijn staf. Deze jongens denken namelijk dat ze beter zijn dan ze daadwerkelijk zijn en acteren hier ook na door altijd te spelen op 70/ 80 procent inzet. Door de grootte van de groep hebben ze ook een behoorlijke stempel op de groep en de hegemonie hiervan. Voeg hier nog  een aantal jongens aan toe die wel willen , maar niet beter kunnen zoals een maatta, schreuders( hele matige balbehandeling voor centrale middenvelder), postema, van Bergen( veel te veel kansen nodig) en dan onze altijd geblesseerd en nooit dood  spelers Ihandust en Abraham, dan blijkt het  zelfs voor de KKD een hele matige  selectie te zijn, en als je dan ook nog die zak van een langeler op de tribune als manager voetbalzaken   hebt, schei uit!! Als ik dan Kevin van Veen hoor , die voor de camera's zegt we moeten "Harder Trainen en eerlijker zijn naar elkaar, dan is er dus nog niet heel veel veranderd tov vorig seizoen. Bij de Thuiswedstrijden zal  het nog wel gaan , maar ben er van overtuigd dat deze selectie in deze samenstelling en grootte heel veel punten in uitwedstrijden gaat verliezen, gewoonweg omdat een groot deel ongemotiveerd is. Er is maar een remedie  je verlies nemen en afscheid nemen van een groot aantal spelers van het eerste rijtje.

Dijk22-08-2023 om 08:22

Helemaal met eens Brombeer snel afscheid nemen van die lamlendige spelers. Als men nu nog niet overtuigd is van hun kwaliteit brengen niks. Musampa, van Gelderen, Suslov, Maata, Valente, Duarte, Pelupessy en Orantmangoen ga zo maar. En dan Lukkien voor de camera Rtv noord . LABBEKAKKERIG TOTALE ONDERGRENS Lukkien actie. Geldt ook voor Gudde en zijn hoofdscout haal eens keer spelers die de fc verder helpen. 

King Poffel22-08-2023 om 08:02

Tering, wat was dit slecht zeg. Wat Marco ook aangeeft, de basisprincipes ontbreken. Denk dat Schreuders en Suslov nog niet eens de 50% aan pass-nauwkeurigheid hebben aangetikt.

Van Veen was gisteren een luie donder die geen stap teveel heeft gezet. Bacuna heeft nog nooit van open draaien gehoord, gisteren een paar keer vanaf de zijkant ingespeeld en brengt die bal dan direct terug de drukte in terwijl er aan de andere kant iemand vrij staat met ontzettend veel ruimte. Voor Turay is het nog te vroeg en is nog te licht. Van Gelderen kan beter op dammen gaan, Beukers gewoon maar brengen, niemand kan sechter zijn Van Gelderen. Postema werkt hard maar heeft gewoon het niveau niet.

De enige die in mijn ogen een voldoende krijgt is Määttä, speelde zoals een back hoort te spelen in dit systeem, had drive naar voren, zorgde voor tempo in het spel en slingerde binnen tien minuten al drie keer de bal voor de goal, iets waar beide buitenspelers in het uur daarvoor gezamenlijk nog niet eens aan kwamen.

Lukkien, die tot het irritante aan toe apatisch langs de kant zat, moet ook kappen met 4-2-2-2 en gewoon 4-2-3-1 spelen met een spelbepaler i.p.v. die extra spits erbij voorin, het is nu allemaal zo makkelijk te verdedigen en er zit totaal geen verrassing in het spel.

Edit: Eens met Brombeer, je verlies nemen en van een hele zooi afscheid nemen.

Snooty10.22-08-2023 om 08:19

Dit elftal is bij lange niet goed genoeg voor de ere-divisie! Dus maak je geen illusies.........

Hgz22-08-2023 om 09:02

Het is heel simpel. Dit elftal is niet goed genoeg, die kunnen niet beter.  Geen spelers die iets extra hebben. Het ergste is dat de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn zien dat niet. Ze denken echt dat dit elftal goed genoeg is. Wij als supporters zijn daar mooi klaar mee. Zolang Gudde en die data scout hier zitten wordt het niks

Harris22-08-2023 om 09:12

Slechter dan dit kan het niet worden dacht ik na vorig seizoen. Blijkbaar wel.Als we in Engeland speelden zaten bonnen no time in de 4e divisie ofzo. Nu kunnen we niet degraderen,dat scheelt weer. Als er a.s zondag geen reactie komt hebben ze er niks van begrepen.Ik ben het eens met No Guts no Glory in het vorige bericht dat Blokzijl in de basis moet met Balker in het centrum en Maatta en Rente op back.en vooral van Gelderen NOOIT meer opstellen. 

Gerda en fokko22-08-2023 om 09:14

Gemakzucht,, denken we doen het wel effe in de kkd competitie.  NEE dus ,er is geen beleving, onderschatting,  en het is geen " team ".,, zijn overschatte spelers, ze kunnen helaas niet beter.

Haal aub een creatieve middenvelder die een mannetje  kan passeren  . IS nu weer balletje  terug en of breed .Nee we zijn zeker geen titel kandidaat.  Weet we hebben pas 2 wedstrijden  gespeeld, maar toch. . We zullen zien. Verwacht  zondag middag weer een moeilijke  weds . IN de kkd competitie  GAAT HET OM VECHTLUST  EN STRIJD, daar spelen ze geen mooi voetbal.

Heb je geen passie en de wil om te winnen ,dan wordt het zeer moeilijk  in de kkd  ,met ploegen als Ado,Roda Willem 2,,Nac ,De graafschap. Cambuur ,en Emmen 

Kan het helaas niet mooier  maken ,dan wat het is .

 

Roelofsky22-08-2023 om 09:20

Dit FC Groningen is Manisch Depresief en Gudde wees directeur maar bemoei je niet met het technische beleid en Beuvink rot aub op. Wat een vreselijke mentaliteit walchelijk....

Herman Badkuip22-08-2023 om 09:31

Tis allemaal té triest voor woorden, wat een enorme teleurstelling dit spel van FCG tegen de enthousiaste jonkies van Utreg! Kun je uit de KKD ook nog degraderen....?

.22-08-2023 om 10:15

Vergeet directe promotie. Lukkien gaat deze ploeg niet plots succesvol krijgen.

Ga bouwen aan een sterk middenveld. Middenvelders die goed aan de bal zijn, steekpass kunnen geven, spel verdelen. Aanvallend denkende middenvelders met een goede techniek.

Met het huidige middenveld gaat het niet lukken. Gebrek aan kwaliteit.

Over gisteren. Het was geen gebrek aan inzet. Inzet was er wel. Het was gewoon een gebrek aan kwaliteit aan de bal. Ballen vliegen alle kanten op. Middenveld was erg slecht. Alles in een trechter.

Dat laatste mag men de trainer aanrekenen.

 

 

campesino22-08-2023 om 10:47

Ben het wel met je eens. Inzet is het problemen niet. En d schuld aan musampa, pelupessy, orantmangoen en Duarte geven lost ook nieta op. Die speelden nagenoeg niet. Problema is wel dat er teveel spelers zijn, dat de schoonmaak inderdaad niet grondig genoeg is geweest, maar vooral dat er dezelfde type spelers zijn asngekocht. Sommigen poppetjrs zijn verandert maar het zijn dezelfde sport poppetjes. Die poppetjes hoeven individueel niet slechte te zijn, maar zijn niet complementair. Iedereen ziet waar de problemen liggen. Op het middenveld, aanvallend en de backs. Speel je zonder buitenspelers dan zullen je backs op moeten komen of je middenvelder zullen er overheen moeten gaan. Peersman en van gelderen kunnen dat niet en trekken teveel naar binnen. Suslov hoef ik het niet over te hebben, dus dan blijft turay over. Tsja. En als die fransman straks op de plek van turay komt Lost dat ook niets op. Tel daarbij op dat zowel van veen als postema ( en kruger en líen) afhankelijk zijn van aanvoer en nooit zelf een kans creeren.  Verder wordt ik ziek van die langzame opbouw. En als het tempo iets wordt opgevoert komen passes over 2 meter Zelda niet aan. Dus of met 3 spitsen gaan spelen of een rechter wingback, die fransman en een Creative middenvelder aankopen. Het is zo simpel. Iedereen ziet het, behalve bij groningen 

BROMBEER22-08-2023 om 10:54

Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken puntje, maar er is bij dit team  een totaal gebrek aan bereidheid om te bewegen zonder bal , voor elkaar door het vuur te gaan, loopakties in de diepte , omschakelen bij balverlies , gebeurde allemaal niet of veel te langzaam.

Wat heb je aan een middenvelder die een steekbal kan geven , als er geen lopende mensen met een aktie om hem heen staan? Is allemaal veel te statisch en te apatisch, Zelfs telstar 3 blijft tegen deze ploeg met gemak overeind. Het ontbreekt al jaren aan lopende middenvelders alah lovre en gorre en mensen die een man kunnen uitspelen om zo een overtal te creeeren ipv daarvan geven ze 2 midden dertigers een lang contract ipv presatiecontract, Wie is er nou gek? Ze denken dat ze alles kunnen maar kunnen gvd nog geen fatsoenlijke pass over 5 meter geven. Turray vorig week man van de wedstrijd , trok gisteren veel te vaak naar binnen en is zijn directe man niet 1 keer voorbij gekomen en over schreuders maar helemeaal niet beginnen.

Wat ik hiermee aan wil geven , onze opgehemelde talenten zijn in tegenstelling tot die van utrecht en ajax helemaal niet zo goed,.

Nachtwacht22-08-2023 om 11:54

Ik mis juist wel het heilige vuur. Iemand die bereid is in clubbelang de tegenstander doormidden te schoppen, als een Jan van Dijk of een Paul Matthijs. Als je niet voldoende kwaliteit hebt, moet je 90 minuten volle bak willen gaan. Enigen die dat lieten zien waren Maatta en Postema. 

Denk dat door het plichtmatige, bijna arrogante spel van gisteren de ergernis vandaag bij mij nog niet weggezakt is. 

.22-08-2023 om 13:30

Jan van Dijk of een Paul Matthijs...die schopten uit frustatie omdat ze snelheid en techniek te kort kwamen. Altijd fascinerend om te lezen dat men verlangd naar voetballers uit het verleden. Vaak beseft men niet dat toen deze voetballers nog actief waren ze een berg kritiek over zich heen kregen. 

Te weinig bewegen: ze zien de ruimte niet...zijn zich niet bewust van hun positie op het veld. En wanneer een speler deze ruimte toch ziet en ook een loopactie maakt krijgt hij de bal niet of veel te nauwkeurig. En dus worden ze actiever op een kleine ruimte en gaan ze elkaar in de weg lopen.

Wanneer de fc een speler op het middenveld krijgt die wel de juiste bal geeft en ook op tijd dan zul je zien dat spelers alle gaten en hoeken induiken. Dat dwingt zo'n middenvelder gewoon af.

 

Boerentrien22-08-2023 om 10:25

Dat is ook het enige positieve. Dat al direct bij aanvang van het seizoen zonneklaar duidelijk is, dat een divisie lager en een andere trainer het probleem niet heeft opgelost.Dat er dus echt iets moet veranderen. En kan iemand in die koppies rammen, dat je ruim 12000 seizoenkaarthouders en de duizenden losse kaartkopers niet dit spel mag voorschotelen, dat mag en kan je ze niet aandoen.

Heiky22-08-2023 om 10:45

Even off topic wellicht: gisteren waren hier diverse berichten dat het rond zou zijn met Emeran. Ik snap dat, na het debacle van gisteravond, dit even naar de achtergrond verdrongen is maar is het nou rond of niet?

Dijk22-08-2023 om 10:59

Bij een site van ManU zeiden ze van wel. Maar een keuring ? Het is allemaal geen show meer hoe die mjf het bracht. 

 

King Poffel22-08-2023 om 11:14

Wat ik heb meegekregen is dat de deal in een afrondende fase zou zijn, maar dat betekent dat het dus nog niet helemaal in kannen en kruiken is. Zou gaan om een koop van rond de €700.000 met een flink doorverkooppercentage.

.23-08-2023 om 19:36

.

Rob197022-08-2023 om 11:02

Veel nieuws heb ik niet te melden, maar ter aanvulling, men dacht in Groningen door het aanstellen van echte Groningers en mensen met voetbalverstand, dat het wel tot rust zou komen. Dat is dan na 1 uitwedstrijd weer helemaal over. 

Wat er gisteren voorgeschoteld werd, slaat alles en geeft weer de labiele organisatie weer, die Groningen zo langzamerhand geworden is.

Als men bij Groningen denkt, dat Suslov, Peersman, van Gelderen, Schreuders, Postema, Turay en dan laat ik de wisselspelers als Pelupessy, Oeratmangoen end nog buiten dezel lijst, want deze zijn nog veel minder, voldoende kwaliteit hebben om een winnende ploeg te vormen, dan wordt het tijd dat ze opstappen.

Ik hoor dan iedere keer, je weet niet wat de datascout allemaal doet, laat ik deze denkers uit de droom helpen, deze Beuvink, kan en snapt er helemaal niets van. Hij kan alleen data verzamelen, maar kan het niet toepassen op een speler of deze ook daadwerkelijk talent heeft.

Zit je naar een jong elftal te kijken, is er niet 1 Groninger die zich kan onderscheiden. Maar dat is ook geen verrassing, van de huidige selectie is niet 1 speler interessant voor een andere club, dat moet toch te denken geven.

Dijk22-08-2023 om 11:30

Ergenis troef. 

Boerentrien22-08-2023 om 13:35

Weer met beide benen op de grond.

Nevinsrow22-08-2023 om 11:52

Ach ja...ben eigenlijk wel blij dat we nu tegen een zeperd aanlopen. Dit seizoen promoveren behoort zeker tot de mogelijkheden,  maar dan moet er wel uit een ander vaatje worden getapt. We hebben winnaars nodig. (Best lastig als je kijkt naar het aantal wedstrijden die we hebben gewonnen het afgelopen seizoen). Ik heb vertrouwen in de te technische vaardigheden van de spelers, maar mentaal oogt dit heel zwak. 

Hopelijk is dit een incident. Iedereen geeft weleens een mindere dag. Als je dit afzet tegen vorig seizoen,  dan maak ik me wel zorgen.  Dan is het blijkbaar een structureel probleem wat tijd nodig heeft.

Ik ben benieuwd naar de reactie tegen Willem II. 

Come on

Heiky22-08-2023 om 12:08

Ik waardeer je optimisme. Maar zolang het gros van de spelers nog rond hobbelt, die ervoor gezorgd hebben dat we in deze situatie beland zijn, vrees ik niet veel goeds.

Kunnen deze lieden (ik hoef geen namen te noemen neem ik aan) niet tranfservrij vertrekken en dan als club het verlies maar nemen? Zijn toch vast wel wat amateurclubs die ons kunnen verlossen van de Pelupessies en Otmangaroens van deze wereld?

Bayco22-08-2023 om 13:12

Ik denk dat er veel te veel spelers in deze selectie zitten die wel kwaliteit hebben. Maar allemaal mentale issues hebben.  Niet zo gek na afgelopen seizoen. 

Komt op mij over alsof sommige spelers het niet memtaal meer kunnen opbrengen om bij de  basis normen en waarden te beginnen. Er speelt veel teveel in die koppies. Tel daarbij op dat sommige zich te goed voelen voor kkd. Dat verziekt de hele sfeer bij 1 kleine tegenslag. 

Ik denk dat daar echt de sleutel tot suc6 ligt. Zoals sommige zeggen hier..zal je miss hard moeten ingrijpen.. spelers zoals duarte suslov enz enz van de hand doen.

Nu zitten er teveel spelers met bagage van vorig jaar in het team. En deze jongens willen en kunnen  niet meer hun eigen rugzakje dragen 

Heiky22-08-2023 om 13:46

Ik denk dat je de spijker op de kop slaat Bayco. Maar spelers die het niet op kunnen brengen om in de kkd te spelen moeten zich realiseren dat ze daar veelal zelf de oorzaak van zijn. En dan is er inderdaad maar 1 oplossing: de bezem erdoor heen.

Overigens, en dat is wat Marco hieronder ook al aangeeft, zie ik het niet zo somber in.

De vlag hangt meteen halfstok na een verloren wedstrijd die inderdaad hemeltergend was.

Marco22-08-2023 om 13:13

Ik ben wat minder somber. We zijn niet weggespeeld. Groningen speelde zelf dramatisch, waarbij er nauwelijks kansen zijn gecreëerd. De tegenstanders zijn ook niet heel bijzonder. Wat al heel lang ontbreekt is aanvoer naar de aanvallers. De MU speler kan dit vanaf recht gaan doen.

Er moet een spelbepaler worden gekocht die 10 assists per seizoen kan geven en 5x kan scoren. Alle middenvelders die we hebben zijn daar slecht in. 

Of we dan promoveren moeten we dan in de winterstop masr wer zien. 

Sammy22-08-2023 om 13:33

Onze trainer wil verzorgd voetbal spelen. Dat kan ook in een 4-2-2-2 opstelling mits je de spelers er voor hebt. Nog geen pass komt over een afstand van 10 meter aan. Verschrikkelijk. Tegen Ajax had je een ploeg die ruimtes weg gaf en dan is het gemakkelijker passen. Utrecht die veel geslotener voeltbalde liet meteen zien waar het manco ligt van deze ploeg. Als je weinig ruimte hebt heb je een hoog tempo nodig en dus techniek. Dat ontbreekt er aan. Volgens mij hebben we dat al meerdere trainers horen zeggen. Onze 30 goals Kevin van Veen had het na 5 minuten al gezien toen hij helemaal vrij stond bij de eerste paal maar de bal weer niet kreeg. Die gast moet wel gigantisch gefrustreeerd zijn. Postema die druk zet maar onze middenvelders vrolijk staan toe te kijken. Na ja, Suslov met zijn buitenkant voetje. Wat moet je er nog over zeggen. Schreuders die na de eerste foute passes alleen nog maar durfde terug te spelen. Bacuna die alle kanten opdraaide behalve de juiste. Rente, vorige week bejubeld door ons allen met een geweldige kopbal lukte het niet om een simpele bal weg te koppen. Bij een hoekschop nog wel. En dan onze backs Peersman en van Gelderen. Tjonge wat slecht.Na de wissels werden er tenminste nog wat ballen voor het doel gegooid maar het bleef slecht. Sterker nog, het wachten was eerder op de 2-0 dan de 1-1.  Maar heeft onze trainer nog wel een plan B? Stond er gisteren apatisch bij te loeren dat ik meteen een flasback kreeg naar onze geweldige trainer van vorig seizoen. Deze manier van voetbal zoals de FC het uitvoert is zo gemakkelijk te verdedigen. Hulde aan de 400 supporters die de moeite hebben genomen om de FC te steunen in Utrecht, Na zo'n wanvertoning mogen die mensen de volgende keer wel op kosten van de FC weer mee zou ik zeggen. En dan die scheidsrechter. Vasthouden, tijdrekken het mocht allemaal van Utrecht zijde  al had dat voor de eindstand natuurlijk geen invloed. Al met al een waardeloze vertoning en zeker geen reclame voor de FC. Zondag thuis tegen W2. We zitten er weer natuurlijk maar ben benieuwd of onze trainer nog wat anders kan bedenken.

Fan op afstand22-08-2023 om 13:59

Op Twitter  wordt gemeld dat Hove onderweg is naar Southampton. 

BOUWE22-08-2023 om 14:48

Wanneer komt die nieuwe speler 

Dijk22-08-2023 om 17:51

Is al lang aan het trainen. 

campesino22-08-2023 om 17:34

Tegen teams die zich ingraven en met de spelers die er nu zijn en er vanuit gaande dat die fransman komt en hove vertrekt zou ik met 3 verdedigers spelen. Maar dan ook echt met 3 en niet met 5 en dan er vol op klappen.

            Rente.  / Blokzijl  / balker

              Duarte( schreuder) / bacuna

           Fransman. / Irandust.   / maata

                    Van veen / turoy

Stadjer8122-08-2023 om 18:00

Je hebt dit soort duels er tussen en het is een ander niveau. Twente had het de eerste 2, 3 maanden ook lastig. Won de 2e wedstrijd niet bij Helmond, verloor daarna thuis van TOP. Ik neem aan dat FC Groningen uiteindelijk wel bovenin mee draait, en ik vind ze in potentie ook de beste ploeg in deze competitie met ook de meeste middelen en natuurlijk publiek.

Het probleem is dat er simpelweg te weinig voetbal in zit. Ze moeten zich realiseren dat je op dit niveau tegen veel clubs best wel opportunistisch kan spelen. Dat gebrei is nergens voor nodig, dit zijn geen tegenstanders met in balbezit veel gogme en kwaliteiten. Het is alsof ze denken dat ze tegen het grote FC Utrecht spelen.

BOUWE22-08-2023 om 19:40

Jongens we zijn nog maar twee wedstrijden onderweg en we geven nu al zoveel commentaar oke deze wedstrijd was niet goed maar kijk nu ook eens positief er komt een nieuwe speler bij en de opstelling wordt zondag best anders de spelers krijgen een STRAFTRAINING reken daar maar op nu weer positief na Willem 11 thuis winnen en we zijn dan weer bij 

Hgz22-08-2023 om 21:08

Heb jij vorig jaar niet gekeken ofzo? Dit team is nog minder dan vorig jaar. Geen Hove geen Pepi. Zijn mindere spelers voor in het elftal gekomen.. ja er komt nog een jochie van 20 bij. Denk je dat dat genoeg is? Jij bent net zo als de leiding van Groningen,  die zien ook niet wat er allemaal aan mankeert  en denken dat alles wel  losloopt

TomOkker22-08-2023 om 19:48

Ik wil er maar eén ding over zeggen, welkom in de KKD.

Marco22-08-2023 om 22:20

In plaats van straftraining kunnen ze beter wat aanvalspatronen er in gaan slijpen. 

Van Veen, maar ook Postema hebben voldoende doelpunten gemaakt om daar een trend in te ontdekken. Train daar dan op dat de spitsen weer in zo'n situatie komen. Van creativiteit moeten we het nog niet hebben. 

BOUWE22-08-2023 om 22:32

Nou ik vindt dat de spelers moeten beseffen dat we beter moeten spelen dan wat ze maandag hebben laten zien daarom zeg ik je moet ze een STRAFTRAINING geven en dat de spelers duidelijk maken dat dit niet mag gebeuren en dat spelers ze 100 procent moeten geven anders wordt het niks kijk dit moet je als insident zien maar het mag nooit meer over komen

Dijk23-08-2023 om 08:01

Ga jij even heen en uitleggen dat ze 100% moeten geven want was Buys, Rhee, Wortmuth en nu Lukkien niet gelukt en jij bent de ontbrekende schakel waar de fc op zit te wachten op het veld bestuur directie en scouting. Jij bent de aangewezen persoon BOUWE om te zorgen dit kleuterklas terug te krijgen naar de eredivisie. Actie paniekzaaier

BOUWE22-08-2023 om 22:59

En ik hoop dat de bestuur nu flink aan werk gaat om nog wat nieuwe speler erbij te halen en nu niet te lang wachten de speler die bij ze erbij wil hebben dat hij liefst morgen of overmorgen erbij is want de zijkanten moet inderdaad wat bij en zo snel mogelijk Kevin van veen in kan schakelen en dat ontbreekt er nu nog aan daar moet je niet te lang mee wachten 

Dijk23-08-2023 om 07:55

Geen paniek raatjes 

ChiChi22-08-2023 om 23:23

Volgens W.Pomp in Radio Milko gaat Emeran donderdag voor het eerst mee trainen! 

Dus hij zal woensdag dan wel gekeurd en gepresenteerd worden.

Fan op afstand23-08-2023 om 06:52

Mooi te horen maar daar hebben we het zinkend schip nog niet me gered. Contracten ontbinden en ECHTE kwaliteit binnen halen meneer Knudde!

appie happie23-08-2023 om 07:35

Zal tijd worden.

Suslov en Gelderen al weg?

Heiky23-08-2023 om 10:13

Ik weet niet in welk stadium deze transfer zich bevindt maar lees net op een voetbalsite dat een transfer van een aanvaller vsn ManU (Pellistri) naar Twente niet door lijkt te gaan. Door het vertrek van Greenwood en offensieve blessures willen ze deze speler binnenboord houden. Zou dat ook voor Emeran kunnen gaan gelden?

BOUWE23-08-2023 om 09:06

Waarom van Gelderen is nog niet zo slecht 

King Poffel23-08-2023 om 09:42

Sorry Bouwe, je lijkt me een aardige vent maar met deze post laat je zien dat je de ballen verstand hebt van voetbal.

no guts no glory23-08-2023 om 16:25

Slechtste back in ons meer dan 50 jarig bestaan. Ik volg Groningen al vanaf de oprichting en kan mij geen slechtere back herinneren. Snap niet dat die Beukers van Jong Az nog geen kans krijgt. Die kan niet minder zijn. Liever nog Rente rechtsback en Blokzijl erbij centraal achterin met Balker. 

BOUWE23-08-2023 om 09:23

Laten we nu de ploeg op peppen plaats van af te kraken we moeten nu fc Groningen steunen en de spelers beter maken 

Dijk23-08-2023 om 09:50

Ga de ploeg ff op peppen, praat ff met Lukkien en de spelers beter maken succes.

Reactie verwijderd door redactie

Oosterparker 23-08-2023 om 09:54

Ik ben zo klaar met die dramatische erfenis van MJF. Waarom spelen al zijn aankopen nog bij de FC? Er is geen één die tot nu toe iets gepresteerd heeft. Afscheid nemen van onderstaande circus....

- Van Gelderen 
- Musampa
- Duarte
- Pelupessy
- Oratmangoen
- Abraham 
- Irandust
- Kruger

Het voegt werkelijkwaar helemaal niks toe aan dit hele FCG. Futloos, energieloos, geen winnaars, drukken zwaar op de begroting. Afscheid nemen van dit soort spelers. Willen niet vechten voor de club en hebben kansen genoeg gehad. 

Waarom niet eens wat meer scouten in de Balkan of in Zuid-Amerika. Winnaars, strijders en gifkikkers hebben we nodig. Niet die halve gebakjes. 

campesino23-08-2023 om 10:15

Ik moet toegeven dat ik het na vorig jaar ook wel gehad heb met deze spelers, maar aan de Andere kant kun je hen niet verantwoordelijk houden voor het trieste schouwspel van maandag. 5 van dit lijstje speelden geen seconde.

Het is eerder het aan koopbeleid wat wederom heeft gefaald. 10 nieuwe aankopen zouden er komen. Ik zag er gisteren maar 4 in de basis: peersman, rente, bacuna en van veen.  Waarbij van veen minder is dan Pepi en maata binnenkort in de plaats staat voor peersman. 

Tsja, dan is het niet raar dat we "deja vu" gevoelens krijgen

BROMBEER23-08-2023 om 11:39

Helemaal gelijk en ik zou balker hier graag nog aan willen toevoegen  , speelt traag,plichtmatig en zonder energie en pit, En heerft een draaicirkel van een buldozer. 

Bayern 24-08-2023 om 13:05

Je vergeet schwalbekoning aka mr. 0-rendement en rotte appel suslov nog. 

BOUWE23-08-2023 om 10:18

Dat is nu de grote flauwe kul verhaal we zijn twee wedstrijden onderweg en er is één gewonnen en één wedstrijd verloren en als we zondag winnen dan praat niemand meer over de verloren wedstrijd werd nou eens positief we kunnen wel ieder speler de grond in drukken daar kopen we niks voor ga nu eens als supporter achter de ploeg staan daar steun je de spelers ook mee ze hebben onze supporters hard nodig 

no guts no glory23-08-2023 om 16:33

Bouwe ik was erbij in de Galgenwaard tegen Jong Utrecht. Het was echt janken in de bus op de terugreis. Achter mijn ploeg staan doe ik altijd maar je mag wel kritisch zijn. Wij hopen dat Lukkien niet in dezelfde valkuil valt als zijn voorgangers. Ik ben het helemaal eens met het lijstje van Oosterparkers . De spelers die daar genoemd worden tonen al tijden aan dat je daar de oorlog en de promotie niet mee gaat bewerkstelligen. 

BOUWE23-08-2023 om 10:21

Ik zou Kruger voor Postema in de plaats zetten Kruger speelt wat dieper dan postema 

campesino23-08-2023 om 12:20

Kruger is altijd ziek zwak of misselijk. En hij is de enigste. 

BOUWE23-08-2023 om 11:40

WANNEER KOMT DIE NIEUWE SPELER 

Heiky23-08-2023 om 12:20

Bouwe: ieder persoon heeft hier het recht zijn mening te uiten, zijn gal te spuwen etc. Maar wat jij nu aan het doen bent is gewoon zeuren als een klein kind. Even voor de goede orde: het salarishuis en budget van de FC heeft ook een plafond. Je kunt niet oneindig spelers halen zonder ze ook te lozen. Ja, we zitten allemaal met smacht te wachten op witte rook (ook van spelers die uit mogen kijken naar een nieuwe wergever) maar zolang die er niet is is het gewoon afwachten. We hopen allemaal dat die jongen van ManU komt en wellicht weten ze nog een creatieve middenvelder op te duikelen die niet de 30 gepasseerd en een verleden bij, pak m beet, Dordrecht of Eindhoven heeft. Geduld Bouwe, geduld. Dat moeten we hier allemaal hebben.

Dijk23-08-2023 om 14:58

Goeie scout Heiky hopelijk geen data? Welke spelers had je in gedachten van Dordrecht en Eindhoven? Zullen goede invulling voor Hove, Pelupessy Duarte zijn.

ChiChi23-08-2023 om 11:46

Bouwe: Rustiiiiiiiiiig!

Dijk23-08-2023 om 14:54

Ben je Hagenees ChiChi? 

Hgz23-08-2023 om 14:54

Geduld? We zijn al toe aan de derde wedstrijd en al 3 punten verkwanseld 

Fan op afstand23-08-2023 om 14:55

Bouwe, vandaag of morgen, letterlijk, wordt Emeran medisch gekeurd. Was meer belangstelling voor deze speler maar voor zover ik het op kan maken uit het verhaal op Twitter was de FC de enige die bereid was Emeran te kopen. Kan te maken hebben met de regels die gelden in Engeland. Voor zover mijn kennis reikt mogen Engelse clubs maximaal 7 spelers verhuren per seizoen.

Oosterparker 23-08-2023 om 15:06

Zijn jullie het met mij eens dat deze selectie wel Zuid-Amerikaans of Balkan bloed kan gebruiken? Er moeten een aantal strijders bij die de plaggen uit de grond sjouwen en vechten voor iedere meter!

Fan op afstand23-08-2023 om 15:46

Een paar "smeerlapjes" erbij zou geen slechte keuze zijn. En vaak zijn ze ook nog redelijk technisch. En we hebben best wel een paar goede spelers uit genoemde regio's gehad. Maar goed, we weten niet wat er achter de gordijnen gebeurd.

Bayco23-08-2023 om 15:47

Helemaal mee eens. Ipv ideale schoonzonen of puberende voetballers. 

King Poffel23-08-2023 om 17:47

Laatste op twitter/X is dat Emeran al op Corpus gespot is en dat hij vandaag zijn medische keuring ondergaat. Zijn favoriete positie is links maar hij is ook zeker goed vanaf rechts, nu de vraag; Wie moet banken, Suslov of Turay? Brand maar los....

Edit: Mijn voorkeur zou inderdaad ook zijn om van die twee Suslov te laten banken.

Rob197023-08-2023 om 17:59

Zolang Irandust niet fit is, graag aan de rechterkant. Youtubefilmpjes zeggen niet zo veel, maar ik ben wel van een buitenspeler die naar binnentrekt, met daarbij een fatsoenlijke doelpoging. Abraham moet toch ook een keer uit de verf komen aan de linkerkant.

Dan ook graag een andere back aan beide kanten, zodat deze er overheen kunnen gaan en een fatsoenlijke voorzet afgeven.

appie happie23-08-2023 om 18:29

Suslov natuurlijk

Herman Badkuip23-08-2023 om 18:29

Noam Emeran tegen Willem II op de rechtervleugel, Kevin van Veen in de spits én Paulos Abraham vanaf links! Hoop dat Dick Lukkien zo wijs is dat hij terugvalt op een 4-3-3 systeem met Marco Rente, Thijmen Blokzijl, Radinio Balker en Isak Määttä achterin én Leandro Bacuna, Delaho Irandust en Luciano Valente op het middenveld! Met dát elftal blazen wij Willem II van het veld in de Euroborg! 

Dijk23-08-2023 om 18:39

Droom lekker verder. Tegen Jong Utrecht lukte niks en dan W2 van het veld blazen zei de eeuwige optimist.

Herman Badkuip23-08-2023 om 18:53

Je moet er wél in blijven geloven Dijkie, met deze andere opstelling méér de nadruk op de aanval én ondersteuning voor spits Kevin van Veen moet het lukken om te gaan scoren tegen Willem II!

Jantje23-08-2023 om 18:51

Ik zelf ben voor deze 11 basis spelers

------------------------------Verrips----------------------------------------

Daniel Beukers-----Balker-------Marco Rente-------------Maata

---------------------Bancuna ----------Duarte-----------------

----------------------------Valente----------------------

Irandust----------------Van Veen---------------------Emeran

 

Herman Badkuip23-08-2023 om 18:54

Is ook geen verkeerde optie Jantje! 

Marco23-08-2023 om 19:38

Valente, 20 eredivisieduels 0 assists en 0 doelpunten. Te mager op die plek.

Irandus is structureel met Kruger geblesseerd. Emeran is naar afwachten. 

Postema werkt hard en maakt nog eens een doelpunt.

Overall is het op het middenveld en voorin te zwak. 

Snap Gudde niet zo goed op dit moment. Als we niet op het goede spoor komen van promotie vliegt hij eruit. Haal dan een ervaren spits en spelverdeler, kan een hoop ellende voorkomen dit seizoen. 

Gerda en fokko24-08-2023 om 11:02

Irandust  en Duarte, izijn te vaak geblesseerd. Teveel onzekerheid  met die 2.

Gewoon weg  er mee.maar probleem  is wie wil,ze hebben .. ( hebben niks laten zien afgelopen  seizoen) 

 

 

 

 

no guts no glory23-08-2023 om 20:49

Bas Dost naar NEC 

FC NL05023-08-2023 om 21:47

Noam Emeran heeft via zijn Instragram afscheid genomen van Manchester United en de fans

https://www.instagram.com/p/CwTDJlEtxL0/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

 

BOUWE23-08-2023 om 22:03

Hij zal morgen wel tekenen bij fc Groningen 

Herman Badkuip24-08-2023 om 09:06

Off the record#  Vanavond eindelijk weer eens genieten van onze Sergio Padt in het doel van Ludogorets tegen Lucky Ajax!

Gerda en fokko24-08-2023 om 10:23

Goedemorgen/ middag  of avond .

Jullie roepen  wel veel veel .dat Nordin Musama ,Pelupessy ,Duarte ,Irandust ,Kruger,Oratmangoen en Abraham .mogen vertrekken... Maar welke club heeft  interesse   in deze spelers ,Die helemaal niks hebben laten zien !!! 

Of spelers   als Duarte en Irandust die vaak geblesseerd zijn !!! 

De fc heeft nu al een tekort van 7 miljoen  ( ,o ongeveer ) 

Dus eerst die kneuzen er uit ( wat op zich al een hele opgave ,al zijn!! 

De selectie  is al veel te groot plus de  ( salaris kosten ).

Persoonlijke  zie ik als de bovenstaande  kneuzen weg zijn . Dat ze is een creatieve  middenvelder  halen . 

En  betreft  Hove laten spelen ( zo lang die nog geen andere club heeft 

Zijn salaris wordt   betaald door de Fc .en hij krygt iedere maand zijn geld . Dus niet zeuren  en spelen .Kan ook niet zeggen tegen mijn werkgever  ik kom niet en ben in gesprek met een andere baas .. dus wacht maar effe .. 

Maar goed we zulen zien  

Forza Grunn  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!