Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen komt niet verder dan doelpuntloos gelijkspel tegen Willem II

Door Sven Heikens 66 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen Willem II. In een sfeervolle Euroborg wist de ploeg pas in de tweede helft Willem II verder terug te dringen, maar kwam het niet tot scoren. 

Ten opzichte van de blamage in Utrecht tegen Jong Utrecht waren er liefst vier wijzigingen in de ploeg. Määtä, Hove, Irandust en Valente hadden een basisplaats en verwezen Van Gelderen, Schreuders, Turay en Suslov naar de bank. Nieuwbakken aanwinst Emeran begon op de bank.

De eerste helft verliep van beide kanten erg traag en moeizaam, beide ploegen hielden het tempo veel te laag en kwamen nauwelijks tot kansen. Groningen kwam een enkele keer door via Määta, Max de Waal raakte namens Willem II de paal. Pas tegen het eind van de eerste helft kwam er meer schwung in het elfta. Irandust wist Van Veen weg te steken, maar de spits wist Smits niet de verschalken. Uit een corner net voor rust passeerde Schouten bijna de eigen doelman.

In de rust kwam Abraham in het veld voor Irandust. In de tweede helft trok Groningen de lijn van de laatste minuten uit de eerste helft door. Het tempo lag een stuk hoger, het koppeltje Määtä/Abraham stichtte redelijk wat gevaar, Bacuna zakte meer uit, Rente hoogop en Valente kreeg daardoor meer ruimte. Via de rechterkant kwam ook de kans van Postema, maar ook hij stuitte op Smits. Even later schoot Hove een afgeslagen corner op de lat.

Willem II werd de tweede helft teruggedrongen en kwam spaarzaam op de helft van de FC. Een enkele kans werd gecreërd uit een fout van Balker, maar Bosch schoot over. Ondanks het overwicht wist Groningen niet bijster veel te creëren, in het laatste deel werden vaak verkeerde keuzes gemaakt of kwam het door een slordige pass net niet tot een schot op doel. Daardoor bleef het bij een toch wel teleurstellende 0-0. Vrijdag nieuwe kansen, dan gaat de FC op bezoek bij TOP OSS

 

Reacties:
Durovski27-08-2023 om 17:45

Wat weer een waardeloze wedstrijd. Met deze selectie keren wij niet terug naar de eredivisie.  En dus ook niet naar de Grote Markt meneer Gudde!!!

.27-08-2023 om 17:54

Er was meer inzet dan maandag. Meer inzet is niet de sleutel.

Tactiek mag anders ipv meer inzet. Minder rennen en meer combineren richting voorhoede. Spelers spelen niet als team. Spel breder maken en bal voor de pot gooien. Zoveel mogelijk ballen voor de pot gooien en dat hoeft niet altijd met exacte precisie.

Geen leider en geen automatismen. Geen lef met hier en daar een pass met risico. Kan nog komen uiteraard maar met deze ervaren spelers zou dat nu al te zien moeten zijn.

Heb het idee dat Lukkien 0,0 vertrouwen heeft in de achterhoede en daarom de ploeg niet naar voren durft te laten spelen met wat lef. Beetje druk van de tegenstander en ze staan al voor de keeper.

Moet zeggen dat het niveau in de kkd niet veel lager is dan de onderste 5 ploegen in de eredivisie. 

In slechts 1 wedstrijd goals gemaakt...2 wedstrijden niet gescoord. 

Bikkel 27-08-2023 om 17:58

Dit gaat hem niet worden op deze manier! Zelfs niet in de kkd! Het is hetzelfde belabberde spel als de jaren hiervoor... geen grijntje beleving te zien bij welke speler dan ook, allemaal plichtmatig elkaar de bal proberen aan te spelen, wat hooguit 2/3 keer lukt... zal veel moeten veranderen anders zie ik het somber in!

Hgz27-08-2023 om 18:14

Waarom zijn ze zo eigenwijs dat ze denken dat ze geen versterkingen nodig hebben? Iedereen ziet toch dat dit elftal niet goed genoeg is? Dat is toch ongelofelijk.  Met Gudde en deze scouting wordt het niks, Zo gaat de club naar de kloten.

Dijk27-08-2023 om 18:16

Benieuwd naar de volgende wedstrijd TOP Oss

Alberto127-08-2023 om 18:19

De beleving is er wel bij een paar spelers: Postema, Valente, Maataa, Hove. Zij waren ook meteen de beste. Er ontbreekt binnen het team, met name de achterhoede en het middenveld, het zelfvertrouwen en lef om naar voren te spelen. Achterhoede valt voornamelijk op door slap, risicoloos spel. Zo'n Balker en Peersman blinken uit door traag spel, durven niet, alles is naar opzij of achteren gericht. Waarom is die Peersman gehaald? juist een oudere speler zou wat meer persoonlijkheid en durf moeten brengen. Enige goede verdediger is Maataa, tuurlijk maakt hij ook wel foutjes maar hij herstelt zich, blijft knokken en heeft als enige een goede drang naar voren, heeft als  een van de weinigen een actie. In de tweede helft was hij met Abraham een goed koppel. Rente kan alleen maar verdedigen, het was schrijnend te zien hoe hij probeerde op te bouwen. Bacuna valt me tegen, had een meer leidende rol van hem verwacht. En treurig is het dat Schreuders na een slechte wedstrijd er meteen naast stond en krijgen we weer Irandust te zien. Stop toch es met die Irandust, zelfs zijn technische kwaliteiten kwamen niet tevoorschijn, nauwelijks een goede pass. In de duels weten we al dat hij niet goed is. Met hem win je niet de oorlog. En van Veen, hij zal de wissel niet verwacht hebben. Ook ik dacht dat Postema wel weer geofferd zou worden maar dat vond ik goed van Lukkien dat hij onze beste aanvaller liet staan en de 30 goals man eruit haalde. En tja, dan hebben we nog de keeper. Die deed met name in de eerste helft zijn best om het spel te vertragen, hij snapt het nog steeds niet. Hij had blijkbaar in de rust de opdracht gekregen om die ballen maar naar voren te knallen. Dat deed hij dan ook, precies daar naar toe waar geen fc speler te vinden was. 
Beste Lukkien , haal Rente of Balker eruit en zet Blokzijl centraal. En dan zou er een rechtsback moeten komen. Waarom staat Beukers er niet in? Is die nog minder dan van Gelderen en Rente, dat kan toch haast niet. 

Boerentrien27-08-2023 om 18:20

Ik ben minder somber, ook al zag ik, dat er veel niet goed ging. Er waren wel degelijk ook goede momenten en heel jammer, dat er niet één van de kansen inging. Dit team moet van ver komen en je kan niet verwachten, dat het er in 1x staat. 

Groen hart27-08-2023 om 18:32

hou toch op het is gewoon treurig !

Dijk27-08-2023 om 18:58

Wachten al 2 jaar week in week uit zelfde verhaal. 6 weken voorbereiding gehad. Minder somber omdat ze een punt pakken? En als het niet in 1x staat had er veel beter ingekocht moeten worden. Nu spits van Veen al aan het janken het is zo zwaar. Meisje zit in Schotland ik ben hier. 

Groen hart27-08-2023 om 18:30

Ik ben er echt klaar mee . Ga voorlopig niet meer. Steeds het zelfde gebrei met dit elftal .

herhaling van vorig jaar . Dikke teleurstelling.

gnudde mag nu echt in de spiegel kijken . Hoogste budget van de Kkd maar het blijft treurig dit .

 

appie happie27-08-2023 om 18:57

Herhaling van afgelopen 4 jaar zal je bedoelen..waardeloos kut voetbal..zit niks in..helemaal niks..

Ok ik ga op vakantie  naar Kreta  de mazzel..

Dijk27-08-2023 om 18:59

En jaar ervoor 

Herman Badkuip27-08-2023 om 18:40

Ben ook niet zo somber over het spel van FC Groningen, zéker het spelen met drie spitsen in de tweede helft geeft mij vertrouwen voor de komende wedstrijden. Alleen jammer dat de voorzetten van de flanken niet afgemaakt werden door onze spits Kevin van Veen, die mij tot nu toe licht tegenvalt....Ben wél blij met de invalbeurten van Paulos Abraham op links en Noam Emeran op rechts, zij kunnen de komende wedstrijden het verschil gaan maken als ook de spitsen scherper zijn voor het doel! Kevin van Veen heeft 't even lastig op dit moment, maar zal ongetwijfeld gaan scoren in de volgende wedstrijden!

Dijk27-08-2023 om 19:07

Welk verschil ? Altijd vertrouwen.  Jammer van de voorzetten net 1 geweest van Postema. Blij omdat hij na 1 jaar afwezigheid weer ging voetballen Abraham. Emeran inderdaad nog positief en die Kevin nu al aan het janken omdat er zo negatief op hem wordt gereageerd nee hou gvd je bek ik kom er ff 30 scoren in de KKD. Hadden ze nóóit moeten halen maar Gudde moest hem koste wat kost hebben. Nou voorlopig maakt hij niks klaar in 3 wedstrijden maar zal ongetwijfeld scoren ja hoor als hij gaat spelen om plek 10 KKD want zo erg is het gesteld met de fc. Maar blijf lekker positief zul jij je vrijkaartje wel krijgen van Gudde.

TomOkker28-08-2023 om 20:00

Het is misschien beter dat jij even gaat dimmen stresskip.

Burdy27-08-2023 om 18:40

De drie centrumspitsen van de FC gaan er samen nog geen 15 doelpunten maken. Gebrek aan  kwaliteit en aanvoer. Zelf met Hove vandaag was het aanvallend armoedig. Als hij deze week vertrekt wordt de FC er zeker niet sterker op. Zeker versterking nodig. En dan ook echte versterkingen!!

 

Marco27-08-2023 om 18:42

Thuis gelijk spelen tegen de nummer 4 van afgelopen seizoen is geen ramp.

Het aanvalspel is slecht.

Tegen Jong Ajax werd er 2x gescoord uit een hoekschop. Houd het simpel en probeer dat dan opnieuw. De hoekschoppen van vandaag waren zo slecht. Dan maak je het jezelf moeilijk. 

Boerentrien27-08-2023 om 18:55

Ja, die hoekschoppen van ons waren slecht. Waarom niet gewoon net als Willem 2 gewoon voor de goal. Volgens mij  hebben wij nog nooit gescoord uit zo'n korte hoekschop.

Metworst29-08-2023 om 06:58

Hoekschoppen gaan al jaren mis, scoren ze zelden uit. 

marcelfcg27-08-2023 om 19:01

Het spel zowel tegen Jong Utrecht als tegen Willem II oogt heel traag en de simpele reden is dat mensen steeds in de dekking lopen en zich lijken te verstoppen.

Als een malle gaan trainen dat bij iedere situatie twee spelers direct aanspeelbaar moeten zijn, zowel links als rechts van de bal.

En laat Emeran alsjeblieft lekker onbevangen spelen en maak die jongen niet kapot met een overkill aan tactische opdrachten.

Dijk27-08-2023 om 19:09

Juist voetjes laten spelen.  Zelfs Irandust kan het niveau KKD niet aan. 

ChiChi27-08-2023 om 19:04

Heel snel afstappen van dit waardeloze systeem 4 2 2 2,dit werkt helemaal niet.

A.u.b. normaal 4 3 3.

 

marcelfcg27-08-2023 om 19:38

Abraham en Emeran laten staan inderdaad samen met Van Veen. Daarachter 1 controlerende middenvelder en een creatieve (liefst Hove natuurlijk).

Nachtwacht27-08-2023 om 19:57

Zoals Emeran een bal in de loop aannam is klasse. 

Willem II speelt normaal gesproken top 5. Ben het met Boerentrien eens dat het vandaag echt niet zo slecht was (na dieptepunt Utrecht).

Abraham verraste mij positief. Balker is geen schim meer van vorig jaar. Hij en Peersman er uit voor Blokzijl en Maatta (linksachter). 

BROMBEER27-08-2023 om 20:02

Willem  2 ook een van de 4 sterkere ploegen  i. De kkd. Viel mij niet tegen.  Laaste pass en afwerking niet gelukkig,  maar zat wel  de goede  intensiteit in. Cruciaal wordt of hove blijft, gaat hij weg dan wordt het een moeilijk 

Cantona27-08-2023 om 20:07

We hebben helaas een te grote selectie met teveel " armen en benen" of " net niet voetballers" en daardoor kan er waarschijnlijk niet meer versterkt worden.

Een aantal overbodige spelers dan maar verkopen met verlies en dan nog een goede centrale middenvelder,een rechtsback en een buitenspeler halen.

Met voetballers zoals Peersman, Rente, Oratmangoen, Pelupessy, Valente ,Irandust en ook Bacuna ga je het echt niet redden.

Marco27-08-2023 om 20:20

Door de vele spelers en blessures was het zoeken naar de beste opstelling. Deze wedstrijd is daarin weer een stapje vooruit.

Nu nog oefenen op scoringskansen en een beetje geluk in de afronding, dan gaan we echt wel veel wedstrijden winnen. 

Bayco27-08-2023 om 20:32

Slechte wedtrijd 

Onsamenhangend.. bezielloos.. zonder lef... zonder helder idee.. 

Ben  er voor ...zoals eerder hier is gezegt. Terug naar de basis. 4-3-3. Zonder veel opdrachten en te mooi willen spelen.

Lijkt nu wel alsof sommige spelers de bal niet willen hebben. En als ze hem.wel.hebben uit angst maar trap naar voren geven. Passing over 10 meter was al slecht. Van Veen...die kan bijna al wel afschrijven..  past niet in dit spel van lukkien.. heeft heimwee.. krijgt geen aanvoer.. mist de kansjes.. gaat hen niet worden. Als lukkien met dit systeem doorgaat

Balker.. man man man zo'n speler die teveel bejubeld is.. vertrekwens heeft.. kan zich niet meer opladen.. 

Terug naar 4-3-3 maatta en blokzijl erin. Abraham en emeran op de vleugels..

Dat was wel een lichtpuntje emeran..die jongen heeft wel bal gevoel. Eerste paar minuten lekker actief.. maar zag je dan ook moeiteloos in de sfeer van team aanpassen..en dat is lamgeslagen ofzo..helaas. er hangt iets in dat team..wat geen goede vibe geeft..

Heb er weinig vertrouwen in. Als lukkien dit vol blijft houden moet meer zijn eigen weg gaan ipv die van Marcel groninger.. 4222 paste wel bij teams wat hij deed.. maar niet bij dit fc

Bombarda779127-08-2023 om 21:44

Goethe kon het heel mooi zeggen: Himmelhock jauchzend und zum Tod betrubt. 

Beetje kalm aan mensen. Mooi interview met Kevin van Veen door Stefan Bleeker. Topgast is dat. Kevin dan he. Die doelpunten komen wel. Laat dat kindje maar snel ter wereld komen. 

Ik durf de stelling wel aan dat Yolante Kabouter Kasbergen Oranje heeft geholpen naar de finale in Zuid-Afrika. Wesley speelde de sterren van de hemel. Tongen in de parkeergarage. Man man man, die man zat op de top van zijn testosteron niveau. Met dito aanvalsspel. Dus Yolante, beetje laat, maar alsnog bedankt.

Dus persen Jacolyn, persen! 

 

 

Voetbalgek27-08-2023 om 22:01

Als ik hier zo een beetje lees is iedereen negatief. 
 Ik vond het vandaag wel meevallen. Van veen is het gewoon niet op dit moment. Vond Postema vandaag erg sterk, en dat vond ik ook van rente aanvallend dan, verdedigend was die wel minder. Hove is een prachtige voetballer.Abraham viel super in. Ook maättä die regelmachtig afgebrand is hier speelde erg goed. 

komende vrijdag op bezoek bij Oss met een gevuld uitvak er weer vol voor gaan. Ook zal er dan meer duidelijkheid zijn wat betreft Hove.

Voetbalgek27-08-2023 om 22:01

Als ik hier zo een beetje lees is iedereen negatief. 
 Ik vond het vandaag wel meevallen. Van veen is het gewoon niet op dit moment. Vond Postema vandaag erg sterk, en dat vond ik ook van rente aanvallend dan, verdedigend was die wel minder. Hove is een prachtige voetballer.Abraham viel super in. Ook maättä die regelmachtig afgebrand is hier speelde erg goed. 

komende vrijdag op bezoek bij Oss met een gevuld uitvak er weer vol voor gaan. Ook zal er dan meer duidelijkheid zijn wat betreft Hove.

Bierboer27-08-2023 om 22:20

Helaas niet alles kunnen zien, maar wel groot deel. Vond de fc daarin sterker. Redelijk verzorgd voetbal tot 10 meter over de middellijn en daarna gebrek aan idee/creativiteit. Selectie is groot en veel spelers welke vorig jaar gehaald zijn, zijn in mijn ogen niet eens goed genoeg voor kkd. 

Kunnen wel zeggen dat niet zo slecht is tegen de nr 4 van vorig jaar, maar in mijn ogen moet je deze potjes,  met name  thuis, gewoon winnen.

Ben nog niet in paniek en geef staff de tijd, maar had op minimaal 7 punten gerekend in deze 3 wedstrijden.

Hulde aan de supporters! 

Bierboer27-08-2023 om 22:20

Helaas niet alles kunnen zien, maar wel groot deel. Vond de fc daarin sterker. Redelijk verzorgd voetbal tot 10 meter over de middellijn en daarna gebrek aan idee/creativiteit. Selectie is groot en veel spelers welke vorig jaar gehaald zijn, zijn in mijn ogen niet eens goed genoeg voor kkd. 

Kunnen wel zeggen dat niet zo slecht is tegen de nr 4 van vorig jaar, maar in mijn ogen moet je deze potjes,  met name  thuis, gewoon winnen.

Ben nog niet in paniek en geef staff de tijd, maar had op minimaal 7 punten gerekend in deze 3 wedstrijden.

Hulde aan de supporters! 

W28-08-2023 om 00:32

Gaat nog genoeg gebeuren hoor nu al uitgaand 2 namen en dat zullen er meer gaan worden als ik jullie was zou ik even gaan kijken wie er vandaag niet speelde en vorig seizoen wel

appie happie28-08-2023 om 08:39

O en P

Dijk28-08-2023 om 09:02

O en H uit 

Maar zeker belangrijk mocht H nog vertrekken deze week dat daar zeker een goede vervanger komt Bacuna red het ook niet samen met Valente. 

Stadjer8128-08-2023 om 06:58

Tuurlijk is het slecht. Je hebt aspiraties om rechtstreeks te promoveren en je speelt thuis 0-0, na een nederlaag bij JFCU. Dat is toch geen reactie op zo'n misstap? 

En die Van Veen, dat gaat niet komen. Die jongen kan er niks van. Zou in deze fase van zijn carriere er meteen moeten staan, kwam aan in goede vorm. Heimwee enzo, excuusjes omdat hij eerder nogal grote woorden had. Hij zegt zelf al dat ie geen schim is van de spits van vorig jaar. Hij heeft 1 seizoen in zijn loopbaan gehad waarin het liep, de KKD is waarschijnlijk gewoon lastiger dan de Schotse competitie buiten de 2 topclubs om. Dit is gewoon zijn gebruikelijke niveau. Je kunt het systeem wel de schuld geven, maar hij doet er zelf ook niks aan. Zijn loopacties, aanname en kaats zijn al niet goed genoeg. Hij blijft gewoon in de 16 stilstaan als Maata wil voorgeven. Je moet hopen dat ie zoveel heimwee heeft dat ie zijn vet contract inlevert.

 

 

 

 

 

 

 

King Poffel28-08-2023 om 08:19

Zo eens met jou over Van Veen. Heb het idee dat hij zich ook moet profileren als stoere gast met een grote bek en baardje etc. maar hij is en blijft gewoon een dikke softie in en buiten het veld, en zulke types kunnen we juist nu niet gebruiken. Hij kan verder niet echt veel zeg maar....

Verder z.s.m. afstappen van het 4-2-2-2 systeem. In mijn ogen is de nummer 10 positie de allerbelangrijkste positie in het voetbal en onmisbaar, helemaal als je verzorgd, aantrekkelijk en aanvallend voetbal wilt spelen. Dus gewoon 4-2-3-1 gaan spelen (wat in principe gewoon een verkapte 4-3-3 is).

campesino28-08-2023 om 09:24

Eerste helft weer kopie van vorig jaar. Tweede helft heeft me toch hoop gegeven. Met Emeran  en Abraham stonden er 2 spelers die in ieder geval een speler voorbij kunnen. In de eerste helft dtond er niemand in het veld die ook maar een lantaarnpaal voorbijkomt. 

Verder die irandust nooit meer opstellen. Dat kan echt niet. Je voetbalt gewoon met 10. Sjokt terug, zet geen druk, loopt geen meter teveel en dat voor 1 of 2 steekballetjes.

Verder dacht ik dat van veen een kopsterke spits was, maar laat ik het zo uitdrukken; Peter houtman is het niet. Er kwamen me toch een karrevracht aan voorzetten  van rechts en niet eens allemaal zo slecht. Maar helemaal niks.

In de eerste helft Valente dramatisch, in de 2 helft kwamen er samen met rente af en toe wel aardige dingen uit. Net als het koppeltje Abraham, maata waar ik ook wel mogelijkheden zie.

Tegen Utrecht was het helemaal niks. Belangrijk is dat je vandaag tegen een direkte concurrnt( die eerlijk gezecht, ook niet fantastisch voetballen) niet verliest en dat er in ieder geval aanknopingspunten waren

Jandeb28-08-2023 om 09:46

De tweede helft was naar behoren. Als ze de volgende wedstrijden dat 90 minuten zo spelen komen de winstpartijen eraan. Postema viel me ook mee. Is beter dan vorig jaar. Ben bang dat onze spits Van Veen het niveau niet heeft. Speelt veel te afwachtend. Die wordt niet moe. Rente op rechts was een goede keus. Irandust nooit weer opstellen, laat die maar op zaalvoetbal gaan. Snap trouwens niet waarom we met Abraham en Noam in de ploeg niet overstappen op 4-3-3. Kent Lukkien dat systeem niet?

TomOkker29-08-2023 om 13:30

Heb zo m'n twijfels of jij het wel kent. 

W28-08-2023 om 10:37

Appie Happie bij mijn post doelde ik op anderen jullie zien het vanzelf 

campesino28-08-2023 om 11:03

Is er een acuut luie vingers virus of zo. W. O H, je moet het maar allemaal begrijpen. Maar goed ik voeg S toe aan het rijtje

Dijk28-08-2023 om 11:39

Orantmangoen en Hove dat deze weg gaan? 

Euroborgfc28-08-2023 om 11:40

In de derde speelronde van vorig seizoen speelden Orantmangoen, Pelupessy, Suslov en Duarte ten opzichte van gisteren.

Dus als het O en P niet zijn dan voeg ik Duarte nog toe.

Dijk28-08-2023 om 11:51

 en nu S

BOUWE28-08-2023 om 11:48

Ik zou de volgende wedstrijd wel met van veen en Lien en emeran in de basis Wouden zien

.28-08-2023 om 12:12

Slechts een speler of 3 gaan zou ik misschien missen.

Hove - kan aanvallend van nut zijn

Blokzijl/Valente - talenten en kan nog wat aan verdiend worden

Voor de rest komen alle spelers te kort om de FC "even" aan een plek bij de eerste 2 te helpen. Tactiek is ook niet best.

Wat je straks wel gaat krijgen bij een vertrek van Suslov is teksten als "we missen energie en dynamiek op het middenveld". En zo zakken we steeds verder af in de praktijk en zijn we met terugwerkende kracht plots tevreden over een speler als Suslov.

Vergelijkbaar met een paar seizoenen geleden toen Lukkien werd genoemd als nieuwe trainer van de FC. Daar was toen veel kritiek op en werd er lacherig over gedaan. Totdat Lukkien werd aangesteld en toen was hij plots DE juiste trainer voor de FC.

We willen graag betere prestaties maar zijn, blijkbaar, niet in staat de juiste spelers/trainers hiervoor te vinden. We zijn veel te snel tevreden met minder en minder...ambities die geuit worden zien we niet terug in daden. En zo zakken we nog veel verder af.

Jammer van al het bravour trouwens, Van Veen en Gudde etc. Ze hebben het hele gebeuren(direct promoveren) zwaar onderschat. Eigenlijk laten vooral Veldmate en Gudde hiermee zien niet goed voorbereid te zijn op de KKD. We halen wat ervaren krachten en dan komt het wel goed...gaat niet gebeuren. Pure overschatting van kennis en kunde...arrogantie.

Nu zijn er nog keuzes...straks niet meer want de centen zijn snel op. Ervaren krachten zijn duur.

Hgz28-08-2023 om 16:27

Helemaal gelijk maar we kunnen aangeven wat we willen ze lezen dit toch niet en gaan door met blunderen en schijt hebben aan de supporters. Onkunde ten top daarzo

TomOkker28-08-2023 om 19:55

En terecht Hgz want dat gejank van een aantal figuren hier kun je niks mee. 

RKR28-08-2023 om 12:34

Ja klopt je wordt tevreden met steeds minder. Ik merkte dat ik zat te hopen op een buitenspeler als Rui Mendes.

Maar dat komt omdat de club ook een niveau lager speelt nu. Het is niet meer zoals in het verleden, dat je bijv. in de positie bent om een Lauritsen of Saito bij Sparta weg te halen. Dit had een aantal jaren geleden nog wel gekund. Wij hebben echter steeds van die onbekende moneyball gokjes aangetrokken, terwijl we er niet de ploeggenoten en het systeem er voor hadden. 

 

Illustrerend is bijvoorbeeld de 2e helft van het vorige seizoen. We stonden eerst nog ongeveer veilig, en na de winterstop liepen alle concurrenten 10 punten uit. Omdat die overige clubs allemaal wel gerichte versterkingen hebben gehaald en ook niet zo'n idiote trainerswissel hebben gedaan.

Het beleid van deze club voldoet niet. En het gaat echt niet gebeuren dat deze zelfde mensen een succes gaan bereiken. Lager niveau of niet, het gaat niet gebeuren.

 

 

Dijk28-08-2023 om 14:19

FC NL05028-08-2023 om 12:47

@W : Doel je met die 2 namen op Suslov en Kruger ? 

W28-08-2023 om 13:16

Fc nl050 ja daar doelde ik op interesse was bij mij al langer bekend 

appie happie28-08-2023 om 13:32

Suslov naar Bratislava dus..Kruger nach die Heimat

appie happie28-08-2023 om 13:32

Suslov naar Bratislava dus..Kruger nach die Heimat

ChiChi28-08-2023 om 13:35

Uitgebreide berichten over mogelijke uitgaande transfers op de site van RTVNoord!

W28-08-2023 om 13:53

Daar doelde ik al op chichi gisteren interesse was al langer bij me bekend benieuwd wat er uit voor komt 

.28-08-2023 om 14:00

RTVNoord even gelezen inderdaad.

"en de beleidsbepaler wilde de groep van vorig seizoen voor een groot gedeelte compleet houden"

En nu mag er een basisspeler of 7 weg...

Beleid bij de fc is ad hoc. Ze halen spelers bij de vleet en bij de vleet mogen ze ook weer weg. Zo bouw je geen team. Ook niet mee te werken voor een trainer.

Pure verkwisting van geld. 

BOUWE28-08-2023 om 14:46

NOU JE KUNT WEL MEER JEUGDIGE SPELERS INZETTEN SUSLOV BEN IK GEEN FAN VAN INDRADUST IS TE VAAK GEBLESSEERD DUS VAN DIE TWEE ZOU IK AFSCHEID WEL WILLEN NEMEN

Hgz28-08-2023 om 14:50

GUDDE legt zij  hoofd wel op het hakblok zo. Geen versterkingen meer halen en denken dat Groningen met dit elftal wel even promoveert. Hoe arrogant en kortzichtig kun je zijn. Van alles beloven en dan niet nakomen.

Hgz28-08-2023 om 14:50

GUDDE legt zij  hoofd wel op het hakblok zo. Geen versterkingen meer halen en denken dat Groningen met dit elftal wel even promoveert. Hoe arrogant en kortzichtig kun je zijn. Van alles beloven en dan niet nakomen.

Dijk28-08-2023 om 16:20

Inderdaad Gudde deze transfer deadline nu al verantwoordelijk houden.  

Sammy28-08-2023 om 18:05

Gudde had eind vorig seizoen al op moeten stappen. Gaf aan zich te weinig met de samenstelling van de selectie bezig gehouden te hebben. Nu houdt hij er zich wel mee bezig. Wat hebben we tot dusver. 4 oudere spelers met lange contracten. Peersman, Kevin van Veen, Bacuna en Rente. Ze hebben mij nog niet kunnen overtuigen. Beukers van AZ onder 19 die blijkbaar een van Gelderen niet uit de basis kan spelen, Lien een spits die ze er in schopt op 2e nivo Noorwegen en Jurjus die Verrips voor zich moet dulden. Diezelfde Verrips die vorig jaar geen enkel punt voor de FC pakte. En dan een gros aan spelers waar we geen donder aan hebben maar dezelfde Gudde aangaf dat ze niet voor KKD prijzen weg zouden gaan. Nee , lekker de hele voorbereiding die gasten mee laten hobbelen en nu maar hopen dat er daadwerkelijk wat de deur uit gaat in de laatste week. Maar al die gasten hebben nog een 2 of 3 jarig contract dus die willen niet teveel inleveren. Maar gelukkig hebben we Nick Bakker nog achter de hand. Kom op zeg die heeft al een jaar niet gespeeld. Of zullen we die ook maar meteen een 3 jarig contract geven. Die Gudde zal best op financieel gebied het e.e.a. voor de FC betekend hebben maar op deze manier zorgt hij er ook voor dat het nu rap weer de verkeerde kant op gaat. Echt, het technisch beleid is al jaren ruk bij de FC en laten we het over het spel maar niet hebben,

Rob197028-08-2023 om 18:59

Alle spijkers worden hier op de kop geslagen, maar laten wij dit al jaren schrijven en posten. Dan lees ik af en toe nog positieve post ook. Daarom ben ik blij dat Willem van Hanegem, ook nog een duit in het zakje doet, het is namelijk schromelijk en schandalig slecht. Er ontbreekt aan alles. Helaas ziet Gudde dit niet, want die heeft er naar mijn idee, de ballen verstand van. 

Alle tekortkomingen zijn in de voorbereiding al zichtbaar geweest en daar is niet op ingespeeld en het zal ook niet meer gebeuren. Wij zouden het er mee moeten doen. De gifbeker hebben wij vorig jaar al leeg gedronken en dit seizoen gaan wij de aftakeling zien van een voetbalbolwerk, die helaas overgeleverd is aan enkele incapabele beleidsbepalers. Helaas slapen onze RVC mensen nog steeds, daarom zal er niet veel veranderen totdat na de gifbeker ook de schatkist leeg is.

BOUWE28-08-2023 om 15:34

Wat voor versterking wil je nog halen dan je hebt 24 spelers de groep is groot en daar komt Nick bakker nog bij 

Hgz28-08-2023 om 15:56

Ja jammer dan. Je ziet toch ook welke posities tekortkomen. Of zie jij dat ook niet net als de directie? Rechtsback, linksback, aanvallende middenvelder 

Dijk28-08-2023 om 16:24

Bakker alleen maar geblesseerd wanneer hij erbij komt hopelijk nooit.  

 

Fan op afstand28-08-2023 om 16:20

Heb het stuk van RTVNOORD ook gelezen en ik kom tot een totaal van 10 namen, inclusief drie jeugdigen waarin de Fc geen brood ziet. Mocht dat allemaal lukken dan ga ik er ook geen chocolade meer van maken. Zeker als ik op dit forum lees dat meneer Knudde niemand meer halen willen, behalve als Hove vertrekt. Misschien komt de bodem van de spaarpot in zicht. Aan de ander kant kun je ook stellen dat als je inderdaad 10 spelers kunt "lozen", waarvoor dan ook een vergoeding ontvangen wordt voor enkelen, dan zou ik zeggen dat er toch 2 spelers bij moeten. Maar dit beleid geeft weinig vertrouwen voor de toekomst. Als klopt wat ik allemaal lees natuurlijk.

Daarnaast krijg je door verkoop van spelers niet de broodnodige kwaliteistimpulsen.

grunn196728-08-2023 om 19:10

Met Kevin van Veen weer in een kat in de zak gehaald met dik salaris.

De beste man heeft nu al heimwee naar scotland. Gudde is hier verantwoordelijk voor.

 

Stadjer8128-08-2023 om 20:57

Ja tuurlijk, Gudde moest hem hebben. En deze gozer heeft geen verstand van het spelletje. Nijland ook niet, maar die had slimmere mensen om zich heen. Gudde moet het doen met idioten als Beuvink. Iedereen ziet toch dat de club naar de kloten is sinds deze groep amateurs de leiding heeft.

Van Veen hopen dat die heimwee doorzet en dat ie zijn contract inlevert. Ik hoop het snel te lezen. Ik moet er niet aan denken dat ie zijn contract uitdient en hoef hem ook niet in dit shirt te zien trouwens. Dit is een enorme misser, geloof me. Ik vind hem zo ontiegelijk slecht, echt, voetballend was zelfs die Jannik Pohl beter. Koppen, aannemen, passen en inlopen kan hij ook niet. Echt een verschrikking. 

Zo was er vroeger Mark de Vries, die ook makkelijk doelpunten in Schotland maakte. Die kon er vervolgens bij Heerenveen en ADO geen klap van, en uiteindelijk grotendeels in de JL bij Cambuur ook niet.

appie happie28-08-2023 om 22:06

Die gaat in de Winterstop wel terug..of hij heeft er 30 gemaakt.

Hgz28-08-2023 om 19:50

Ik ben bang dat zolang Gudde en deze scouting er zit, de club steeds verder wegzakt. Veel te veel spelers gehaald die het niveau wat de club nastreeft niet halen. Van alle kanten wordt er aangegeven waar het aan schort maar ze trekken zich er niks van aan.

Dijk29-08-2023 om 10:29

RVC wanneer wordt er ingegrepen? 

Stadjer8128-08-2023 om 20:53

Dat weet ik wel zeker.

Gudde wilde de selectie in stand houden. Deze selectie, die 17 punten had gepakt vooral dankzij huurling Pepi. Zonder hem had deze selectie 10 punten gepakt. Alsjeblieft ga gewoon weg. Ik zou bijna zeggen dat er opzet in het spel is, net als het vorig jaar gewoon niet ingrijpen op basis van;

tumult tussen staf en spelers

fitheid

van der ree laten bungelen

MJF

...En nog veel meer

 

Ga weg. je hebt genoeg stuk gemaakt.

Dijk29-08-2023 om 10:32

Zolang er spelers in de nachtelijke uren 03:30 uur worden gespot o.a. nu weer Valente waar is de topsport mentaliteit en dan weer de laatste 20 minuten niet vol kunnen houden conditie ? 

Hgz28-08-2023 om 21:34

Heeft geen zin om hier te klagen. Ze hebben een plaat voor hun kop. Trekken zich van niemand iets aan. Blijven dezelfde fouten maken. Rvc moet ingrijpen 

Dijk29-08-2023 om 10:35

RVC ingrijpen club zakt nog verder af potjes Jong Utrecht en W2 niet kunnen winnen zegt genoeg. 

.28-08-2023 om 22:15

De Fc is bezig met een vrouwenelftal.

Daarom zou ik niet alle spelers nu al wegdoen...

Burdy28-08-2023 om 22:28

Alle gekochte spelers voegen niets toe op KKD nivo. Waarom geen spelers geschout bij andere KKD ploegen. Deze selectie zal zeker niet bij de eerste zes eindigen? Hoezo promoveren. 

Marco28-08-2023 om 22:49

Zie graag Muhren nog komen van Volendam. Speler mag weg en is goed in doelpunten maken en assists.

Verder hebben we nu Veldmate; laat die man rustig zijn werk doen.

Gudde die weet dat je een euro maar 1x kunt uitgeven. Hij wil de club financieel gezond houden. Dat valt in hem te prijzen. 

Alle spelen zijn en waren te koop, er was gewoon weinig concrete belangstelling. De meeste transfers zijn op de laatste dagen van de window. Nu Lukkien een goed beeld heeft van de selectie is het laten gaan van spelers logisch.

Bayco29-08-2023 om 01:34

Veldmate.. hoor je niets van.. bijzonder toch?  welke aankoop kan je aan hem wijden... als hij nergens verantwoording voor aflegt.. vroeger hoorde je nog wel van hoofdscout de reden waarom iemand gehaald is..  en een bepaalde trots dat het gelukt was... veldmate.. overschat...

 

Gudde sorry maar als je als algemeendirecteur denkt dat je ineens verstand hebt van spelers aankopen .. mag je wel es in de spiegel kijken.. er is een spreekwoord voor bedacht  heel vroeger... schoenmaker blijf bij je leest..

Dat er nu geen intresse is voor bepaalde spelers .. zegt alleen maar dat fc geld verspeeld heeft door paniek aankopen te doen.. .. gudde...?..

 

Muhren.. mag weg bij volendam.. zegt toch genoeg.. moet je toch niet willen kom op zeg

Er heerst nog steeds  een ziekte bij fc

 

Mensen Wordt wakker..

 

 

Johan29-08-2023 om 05:36

Vrees ook dat het niks wordt. Het klopt gewoon qua elftal nog steeds voor geen meter. Peersman is voor mij het ultieme voorbeeld van het wanbeleid van nu. Hele matige speler van in de 30 een driejarig contract geven. Hoe bedenk je het? Blokzijl vorig jaar de enige speler die zichtbaar beter werd zet je nu op de bank. Sterker nog je zet liever een matige linksback centraal als dat je hem gaat opstellen. Lekker voor het vertrouwen. Als je een spits als van Veen gaat halen dan kijk je toch ook bij wat voor voetbal hij het beste functioneerd oftewel je scout toch iemand op het spel dat je wil gaan spelen dus bij van Veen geen gebrei maar directer spel? Nee hoor dat doen we niet. Echt vreselijk allemaal dit. Wij krijgen het met dit kutvoetbal tegen elke tegenstander erg moeilijk. Ze graven zich gewoon in en geven niks weg. Is ook niet erg moeilijk met het voorspelbare voetbal van onze kant. Zag in de voorbereiding al dat de amateurs het hier ook niet heel moeilijk mee hadden. 

Johan29-08-2023 om 05:37

Vrees ook dat het niks wordt. Het klopt gewoon qua elftal nog steeds voor geen meter. Peersman is voor mij het ultieme voorbeeld van het wanbeleid van nu. Hele matige speler van in de 30 een driejarig contract geven. Hoe bedenk je het? Blokzijl vorig jaar de enige speler die zichtbaar beter werd zet je nu op de bank. Sterker nog je zet liever een matige linksback centraal als dat je hem gaat opstellen. Lekker voor het vertrouwen. Als je een spits als van Veen gaat halen dan kijk je toch ook bij wat voor voetbal hij het beste functioneerd oftewel je scout toch iemand op het spel dat je wil gaan spelen dus bij van Veen geen gebrei maar directer spel? Nee hoor dat doen we niet. Echt vreselijk allemaal dit. Wij krijgen het met dit kutvoetbal tegen elke tegenstander erg moeilijk. Ze graven zich gewoon in en geven niks weg. Is ook niet erg moeilijk met het voorspelbare voetbal van onze kant. Zag in de voorbereiding al dat de amateurs het hier ook niet heel moeilijk mee hadden. 

Johan29-08-2023 om 05:37

Vrees ook dat het niks wordt. Het klopt gewoon qua elftal nog steeds voor geen meter. Peersman is voor mij het ultieme voorbeeld van het wanbeleid van nu. Hele matige speler van in de 30 een driejarig contract geven. Hoe bedenk je het? Blokzijl vorig jaar de enige speler die zichtbaar beter werd zet je nu op de bank. Sterker nog je zet liever een matige linksback centraal als dat je hem gaat opstellen. Lekker voor het vertrouwen. Als je een spits als van Veen gaat halen dan kijk je toch ook bij wat voor voetbal hij het beste functioneert oftewel je scout toch iemand op het spel dat je wil gaan spelen dus bij van Veen geen gebrei maar directer spel? Nee hoor dat doen we niet. Echt vreselijk allemaal dit. Wij krijgen het met dit kutvoetbal tegen elke tegenstander erg moeilijk. Ze graven zich gewoon in en geven niks weg. Is ook niet erg moeilijk met het voorspelbare voetbal van onze kant. Zag in de voorbereiding al dat de amateurs het hier ook niet heel moeilijk mee hadden. 

.29-08-2023 om 08:26

.

.29-08-2023 om 08:26

Geschreeuw/arrogantie FC:

- beging vorig seizoen: we gaan voor Europees voetbal

- 2/3de seizoen:          we gaan niet degraderen

- begin dit seizoen:      we gaan direct promoveren(we willen deze selectie zo veel mogelijk behouden)

- na 3 wedstrijden:      we gaan voor nacompetitie(we willen een speler of 7 lozen)

Roelofsky29-08-2023 om 09:14

Gudde verkoop de kneuzen en haal Murhen bij Volendam op please....Anders gaat het weer dezelfde kant op als vorigjaar....

grunn196729-08-2023 om 10:30

We zitten met de erfenis van Fluderus, deze man heeft er een giga puinhoop van gemaakt door alle geledingen van de club,

Ik wil ook graag dat we weer leuk spelen en weer meedoen, maar dit zit er voorlopig nog niet in. Eerst zal er verder schoon schip gemaakt moeten worden. Belangrijkste: vertrek Gudde !(had eind vorig seizoen al moeten gebeuren) Niet te begrijpen in de meest git zwarte periode van de Fc mag de Algemeen directeur gewoon blijven zitten die overal verantwoordelijk voor is en trekt ook nog de taken van TD naar zich toe. Wat een Bassie en Adriaan niveau. Nu zitten we met een dure spits opgescheept die heimwee heeft en als hij een dag vrij heeft op en neer vliegt naar zijn zwangere vrouw in schotland. Dit kan toch niet. Deze jongen is niet met de FC bezig en dat is aan zijn spel ook te zien. Wat weer een k*t scouting.  Gudde donder nou heel snel op. Was al lang klaar met je. Ga weer terug naar de Randstad en ga iets doen in de marketing. (dat doe je wel goed)

Ik zie de club met de week verder weg zakken, ben supporter vanaf 1975 eerste wedstrijd tegen wageningen. Zo slecht als het nu is, is nog nooit geweest. In jaar tijd van iedereen verliezen van amateurs tot de pupillen van utrecht. Schaam je kapot met dit beleid. Schoon schip RVC (stelletje prutsers)

Dijk29-08-2023 om 10:40

Komende vrijdag moet ik nog maar zien dat er gewonnen wordt? alle respect Top Oss.

.29-08-2023 om 11:19

Toen was het ook al niet best met de Fc...

Fan op afstand29-08-2023 om 11:19

Sinds Ron Jans is vertrokken is het voetbal er niet op vooruit gegaan. Mede door het niveau van de meeste spelers die gekocht zijn. Daarnaast is niet ingekocht op aanvallend voetbal maar op controlerend voetbal. Behoudend spelende spelers. En als je hier bij de FC iets positiever en vooruit spelend voetbal wilt moet je echt het gehele spelershuis, inclusief trainer vervangen. Echter, dat gaat niet gebeuren. Dus blijft het doormodderen.

Fan op afstand29-08-2023 om 11:26

Lees op verschillende media dat er een storm door de selectie van de FC gaat waaien deze week. Wel, zien is geloven. Hard hoofd in want wie wil nu spelers van de FC hebben. Lange contracten, behoorlijk salaris en mager niveau is de samenvatting van de meeste spelers. Gegokt en zwaar verloren door Fledderus.

ChiChi29-08-2023 om 12:18

Hove trainde vanochtend nog gewoon met de groep mee!

Suslov trainde apart en is op weg naar de uitgang, is praktisch rond.

Duarte trainde ook apart.

Dijk29-08-2023 om 12:36

zei clubwatcher ChiChi, wel benieuwd wat ze ontvangen voor Suslov? 

Herman Badkuip29-08-2023 om 12:55

Wat denk je zelf Dijk? Suslov krijgt geld mee als hij vertrekt.....

FC NL05029-08-2023 om 14:55

@ChiChi : Misschien wel goed als je komende dagen ook trainingen gaat bezoeken, want men verwacht nog een drukke laatste paar dagen op de transfermarkt bij FC Groningen qua vertrekken spelers 

ChiChi29-08-2023 om 15:19

Ik geef geen garantie dat ik elke keer naar de training ga!!!

Hangt ook vaak van het weer af, ik heb een pest aan regen etc.

Ik denk donderdag weer, is laatste training voor de wedstrijd.

Dijk29-08-2023 om 15:48

Nemen Bleeker en Pomp je nieuws nog niet over ? 

Fan op afstand29-08-2023 om 16:24

Volgens RTVNOORD zijn Suslov en Van Gelder buiten de 1e selectie gezet. Zouden zich niet aan afspraken hebben gehouden.

grunn196729-08-2023 om 16:36

Zucht er is niks veranderd tov het vorige seizoen, misschien nog een slechtere selectie.

Schoon schip !

Eerst Gudde lozen, jij bent verantwoordelijk voor alles. 

Dijk29-08-2023 om 16:37

Weg met die 2 droeftoeters waren dus 10 die konden vertrekken nu dus 11, niks presteren. Jammer dat het nog niet naar buiten word gebracht wat ze precies gedaan hebben. Maar deze 2 intreseert het helemaal niks das wel duidelijk.

Iedere keer wat het probleem ook is Dick is wel duidelijk alles nog rustig gezegd. Maar nog duidelijker zijn, 5 verlies punten door dit soort lamzakken.

Suslov na zijn goal tegen jong 020 gelijk naar de zijlijn naar Lukkien oh wat had de vedette Suslov een spijt iedereen kon het zien. Een groot toneelspel doei.

campesino29-08-2023 om 16:40

Groningen blijft dus een rotte appel. Al die zielige gastjes die denken dat ze jezus zijn hadden er al lang uitgesneden moeten worden. En ook gewoon duidelijk  zijn nu, als je niet oprot voor vrijdag, zit je gewoon tot de kerst op de tribune. Alleen werken met gasten die wel willen. En niks geen derde of vierde kans. Opzouten met die gasten

Dijk29-08-2023 om 16:47

Waren ze allemaal zo duidelijk Campesino.

Sammy29-08-2023 om 17:22

Die van Gelderen is toch ook gewoon een lul. Krijgt die mafkees, vraag me niet af waarom, het vertrouwen van de trainer om zich in de eerste wedstrijden te laten zien. Staat een keer er naast en meteen heeft meneer de regels geschonden waarom hij nu onder 21 speelt. Samen met onze vedette Suslov die toch zo'n goede band heeft met de trainer. Het is toch ook niet normaal. Zij nemen de FC, de trainer en zeker ons, de supporters gewoon in de zeik. Van mij hoeven ze ook niet onder de 21 spelen. Zet ze maar op de tribune.

campesino29-08-2023 om 17:42

@dijk. Iedereen die de fc een beetje volgt weet wie de rotte appels zijn. En dan zijn er meer dan deze 2. Die heertjes zijn niet meer te redden. Maar dat was in januari al duidelijk. Slecht management dat dat nu nog niet is opgelost.

Rob197029-08-2023 om 19:20

Misschien past het Lukkien ook wel, eindelijk is hij ook verlost van deze niet presterende spelers. Beide leven ook niet voor hun sport.

no guts no glory29-08-2023 om 22:51

Suslov heeft gereageerd op de schorsing. Er is volgens hem niets ernstigs gebeurd. Hij en van Gelderen hebben na de wedstrijd tegen Willem 2 als wisselspelers geen Cooling down gedaan. Er wordt van de spelers die nauwelijks gespeeld hebben en die op de bank hebben gezeten verwacht dat ze nog een behoorlijke looptraining direct naar de wedstrijd doen. Dat hebben beiden niet gedaan. 

Jandeb29-08-2023 om 16:59

Het blijft dus rommelen in de selectie. Voor het tweede jaar. Gudde en Lukkien moeten rigoreuzer doorpakken, anders kunnen we promotie wel op onze buik schrijven. Als Suslov na de transferperiode hier nog is, dan gewoon tribuneklant maken tot de volgende transferperiode. Piept ie wel anders.       Vond trouwens de passes van Emeran maar matig.

Marco29-08-2023 om 17:24

Triest dat spelers die zoveel vertrouwen en kansen hebben gekregen, de club en supporters zo terugbetalen. 

Dijk29-08-2023 om 17:46

Kruger kan uitzieken op huur basis met optie koop in Braunsweig.

ChiChi29-08-2023 om 17:49

Zitten nog teveel "rotte appels"van vorig seizoen in het team!

Als dat niet snel opgelost wordt is het weer een verloren seizoen.

Dijk29-08-2023 om 17:54

Dit heeft Brombeer constant benoemd. Daarom de gifbeker nog steeds niet leeg. 

BROMBEER30-08-2023 om 11:54

@ Dijk  Brombeer loopt dit al meer als een jaar te verkondigen maarheeft er geen zicht op dijkie, nou geloof mij maar de beker is nog                steeds niet leeg.Maar brombeer zit dichter bij het vuur als menigeen weet en daarom zolang mannen als langeler , beuving en             van gessel  er  nog steeds lopen en gudde zich met de technische gang  zaken bemoeit wordt het niet veel beter. Daar                             gaan lukkien, veldmate, groninger  en goedkoop niet veel meer aan veranderen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!