Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen pakt 3 punten in Oss.

Door Sven Heikens 52 reacties

De FC heeft met een 0-2 overwinning in Oss weer 3 punten te pakken. Met een uitverkocht en sfeervol uitvak wist FC Groningen overtuigend te winnen van TOP Oss.

Met een basisplaats voor Hove valt waarschijnlijk te concluderen dat hij nog langer te bewonderen is bij de Trots van het noorden. Het uitverkochte uitvak liet weer een mooie sfeeractie zien, met de tekst 'As je ainmoal begunnen, he'j de smoak zo te pakken!' en de groninger vlag stond het uitvak er weer mooi op.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd. Het overtuigende begin liet zien dat de FC de 3 punten binnen wou slepen, de vele kansen konden alleen niet bekroond worden met een doelpunt. Na 7 minuten kwam Postema naar ten val, waarna hij in de 17e minuut het veld moest verlaten met een schouderblessure. Turay is de vervanger. Waar Top Oss na een kwartier meer in de wedstrijd kwam begon de wedstrijd meer beide kanten op te gaan. Valente die veel kansen kreeg wist zichzelf niet te belonen. In de 35e minuut is de wedstrijd kort gestaakt geweest, wat zorgde voor 7 minuten blessuretijd. in de laatste minuut van deze blessuretijd wist Kevin van Veen zijn eerste doelpunt voor de FC te scoren. Via een vrije trap van Bacuna kon Van Veen binnenkoppen. Ruststand, 0-1.

Ook na rust was FC Groningen weer de betere ploeg. Top Oss probeerde het de Trots van het noorden moeilijk te maken, kwamen nog tot een paar kansen, maar wist niet tot een échte kans te komen. In de 64e minuut wisselde Luckien Abraham en Rente voor Emeran en Blokzijl. Emeran begon direct sterk, na 2 minuten kwam hij over de linker flank naar voren en wist hij een geweldige voorzet te geven. Deze fantastische voorzet kon beloond worden door een goal van Van Veen. 0-2. In de 83e minuut kwam de FC wederom tot een grote kans, alleen kan zowel Van Veen als Bacuna dit keer de voorzet niet bekronen. De 3 punten zijn eindelijk weer binnen, As je ainmoal begunnen, he'j de smoak zo te pakken. 15 september wacht een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, hopelijk hebben ze de smaak nu te pakken en wacht ons dan weer een mooie overwinning.

Reacties:
Fan op afstand01-09-2023 om 22:47

Fijn die drie punten. Misschien geeft dat meer vertrouwen. Voor mij toch belangrijker is de vermelding op de officiële site van de Fc dat Suslov verkocht is. Geld binnen en een "lastig" persoon vertrokken.

Heiky01-09-2023 om 23:07

Is dat nou definitief rond eigenlijk? Als ik, bijvoorbeeld, de teletekst pagina bekijk met transfers vandaag, zie ik deze niet vermeld. Wel dat Oratmangoen naar FS gaat.

Herman Badkuip01-09-2023 om 23:20

Ben blij met de dikverdiende overwinning van FCG tegen TOP Oss, drie belangrijke punten  erbij, waardoor wij mee blijven doen om de bovenste plekken in de KKD! Natuurlijk was het spel van de mannen van Dick Lukkien nog niet om over naar huis te schrijven, maar we weten allemaal dat overwinningen ons team een grote boost kunnen geven! Zelfvertrouwen moet nog groeien, maar dat gaat vast en zeker gebeuren de komende wedstrijden. Heb 't volste vertrouwen in Dick Lukkien en zijn staf, samen met onze geweldige supporters gaan zij er voor zorgen dat FCG dit seizoen écht mee gaat doen om de prijzen! 

Fan op afstand01-09-2023 om 23:23

#Heiky. Staat vermeld op de officiële site van de FC. Dus mag ik aannemen dat het klopt.

Nachtwacht02-09-2023 om 00:16

Kwaliteitsverschil was vanavond wel heel erg groot. Groningen speelde te slordig om dat met grotere cijfers af te straffen.

Ik vond het zonder Postema eigenlijk beter gaan.

 

Complimenten voor 'het uitvak'

Heel blij dat Hove (waarschijnlijk) blijft en dat Matuta (contract ontbonden), Suslov en Oratmangoen al naar de uitgang zijn.

Waarbij het de grootste winst is dat we het salaris van Suslov kwijt zijn.

debultjes02-09-2023 om 00:52

Eens door te slordig spel stonden veel spelers te diep en waren we kwetsbaar in de omschakeling. Zodra er meer balvastheid is zal het spel automatisch beter worden. Emeran en Turay in de basis wat mij betreft.

 

.02-09-2023 om 00:31

We waren een maatje te groot voor TopOss. Ook wel weer een keer leuk.

De eerste helft was het combinatie voetbal bedroevend van de Fc. Teveel individualisten. 

Emeran zijn eerste assist. Deze speler komt er wel.

campesino02-09-2023 om 08:03

We doen weer bovinin mee. Wat me ook opvalt is dat er geen ploeg is die er bovenuit steekt. Iedereen wint van iedereen. Gisteren cambuur, roda en emmen op hun bek.

Herman Badkuip02-09-2023 om 08:34

Dat is het onvoorspelbare van de KKD, iedereen kan van iedereen winnen, zéker in deze fase van de competitie.....Als de teams straks goed op elkaar zijn ingespeeld, komen de verschillen tussen de clubs naar boven! Heb er wel vertrouwen in dat Dick Lukkien en zijn mannen met iets moois bezig zijn. Spelers, die niet geloven in zijn aanpak, vertrekken óf moeten de FCG verlaten én de welwillenden blijven vanzelf over! We kunnen nu weer in alle rust twee weken toewerken naar de volgende thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag én Jong PSV! 

TomOkker02-09-2023 om 19:56

Welkom in de KKD

marcelfcg02-09-2023 om 08:12

Twee hoogtepunten wat mij betreft.

De pass van Emeran bij de 2-0 van Van Veen en het steekballetje van Irandust vlak nadat hij was ingevallen.

Daar zag je de grote kwaliteit van Irandust. Volgens mij kan hij prima renderen als je de bovenliggende partij bent vlak achter Van Veen.

Lekkere overwinning die nog hoger uit had kunnen vallen als we iets scherper waren geweest.

We leven weer.

Hgz02-09-2023 om 09:50

Ben zwaar teleurgesteld  in Gudde  en de scouting. In mijn ogen zijn er geen versterkingen gehaald voor de backs en aanvallend middenveld   Denk maar niet dat het lek boven is. In de winterstop komen ze er wel weer achter en moeten ze alsnog versterkingen halen voor deze posities. Clubs als Heerenveen,  Twente, Utrecht,Vitesse zijn ons allang ontstegen. Sparta en RKC zijn ook al beter. Dat was 5 jaar geleden wel anders. Elk jaar je beste spelers verkopen en mindere ervoor terug halen heeft de club gebracht waar ze nu staan.. Wat een wanbeleid is dit zeg. Geld op de bank maar niks willen investeren 

Fan op afstand02-09-2023 om 09:53

Hopelijk gaat meneer Knudde nog een samenvatting geven van deze transferperiode zoals hij belooft heeft. Gaat hij ook nog wat contracten ontbinden want een opruiming van 4 spelers, afgezien van de gehuurde spelers die allang vertrokken zijn, is zeer mager. Net als zijn belofte van het aantrekken van zo'n 10 nieuwe spelers. Maar als hij in ieder geval doorgaat met de schoonmaak zodat er een handelbare selectie overblijft dan wil ik ze de voordeel van de twijfel geven want na gisteren ben ik nog niet overtuigd. Mede door de weerstand van de tegenstander. Want o.a. Emmen, NAC, Den Haag, Cambuur zijn mijn inziens toch van een andere orde. En kijk alsnog eens rond naar spelers zonder contract.

King Poffel02-09-2023 om 12:30

Komende maandag "Q&A De deadline voorbij" om 19:00 uur live op youtube, met Gudde en Lukkien die (vooraf gestelde) vragen gaan beantwoorden.

marcelfcg02-09-2023 om 10:09

Mocht Hove definitief blijven dan is deze selectie sterk en breed genoeg om kampioen te worden. Dat zal niet zo zijn bij promotie en dus is het begrijpelijk om het geld te bewaren om de selectie na promotie weer op Eredivisie niveau te krijgen.

Boerentrien02-09-2023 om 10:15

Heerlijk, ondanks een matig duel,  3 punten in een uitwedstrijd en de 0 gehouden. Behalve de mooie voorzet van Emeran ook een prima vrije trap van Bacuna. Laat Lukkien rustig verder bouwen. Het is hem wel toevertrouwd, roeien met de riemen die hij heeft. En wat leuk, dat schakelprogramma op ESPN, een soort Langs de Lijn (wij hebben geen ESPN 3).

Dijk02-09-2023 om 10:28

Heerlijk de 3 punten en wat je zegt matig duel. Tempo te laag, weer onzekere Verrips gezien eind van de wedstrijd weer de ballen op hem terwijl Lukkien zegt stop daarmee en gebeurt vervolgens toch.

En gebrei achterin speel de bal naar voren. En nu was Top Oss en maatje te klein.

Komende 4 wedstrijden ADO T en jong PSV T Helmond U DenBosch T zal er toch anders gevoetbald moeten worden. Zouden deze 4 westrijden winst opleveren dan maak je denk zeker een slag. En profiteren van de 3 thuiswedstrijden.

Herman Badkuip02-09-2023 om 10:48

Zou al heel mooi zijn als FCG de eerste periode pakt én deelname nacompetitie, dat geeft in elk geval wat rust voor de rest van het KKD-seizoen!

Stadjer8102-09-2023 om 10:57

Ik heb Ziggo een maandje geleden gebeld toen ze strooiden met 50% korting naar nieuwe leden. Dat ik al jaren lid ben en of ik ook hetzelfde kan krijgen, anders is overstappen een optie.

Zo heb ik al een paar jaar achter elkaar ESPN compleet van ze. Nog nooit voor betaald. 

Boerentrien02-09-2023 om 11:01

@Stadjer81: dankjewel voor de tip!

Rob197002-09-2023 om 11:14

Het tempo ligt soms te laag in de opbouw, deels omdat het allemaal onwennig is en men niet precies weet hoe het staat. Dat van Gelderen en Suslov niet spelen, geeft ook een bepaalde rust. Er gaan wel veel dingen fout, maar ook dat heeft zijn tijd nodig.

Bovengemiddeld wordt er gespeeld, als je dat om kan zetten naar een hoger tempo, met meer verrassingen, het spel verleggen en daarbij de druk zo hoog leggen, dat er fouten bij de tegenstander ontstaan. 

De opbouw hoeft daarom echt niet bij de keeper te beginnen, de tegenstanders zijn op een dusdanig grote afstand en teruggetrokken in hun eigen verdediging, waardoor er veel verder naar voren gespeeld kan worden.

De tegenstanders graven zich in Groningen gewoon in en hopen zo lang mogelijk de nul te houden. Uit ligt er soms meer ruimte en dan is een goede omschakeling een dodelijk wapen. Snelheid op de vleugels en een afmaker in het midden. Dit moet mogelijk zijn. 

De KKD is een rare competitie, zoals er gisteren aan het eind van de wedstrijd op verschillende velden zichtbaar was. Groningen moet er gewoon voor zorgen, om niet in deze situatie te komen. Daarom zijn de goals zo belangrijk in deze competitie, de wedstrijden vroegtijding in het slot gooien.

 

Herman Badkuip02-09-2023 om 13:30

Mijn kinderen kregen van Ziggo vorig jaar ook een aanbod gratis ESPN compleet, omdat ze blij waren met hen als nieuwe leden. Heb ze de volgende dag gebeld met de vraag of zij niet blij zijn met Ziggo-leden, die al jaren lid zijn....Kreeg toen ook een jaar lang ESPN compleet gratis! Kunt 't altijd proberen Boerentrien, nee heb je en ja kun je krijgen!

Boerentrien02-09-2023 om 15:17

Dan heb ik dat gratis jaar al van Ziggo gehad. Ik wist niet, dat het maar voor 1 jaar was.

marcelfcg02-09-2023 om 10:22

Interessante vraag van Stefan Bleeker aan Johan Hove. Zijn er na deze transferperiode geen clausules meer in je contract. Johan Hove wil hier duidelijk geen antwoord op geven en wat mij betreft bevestig je dan min of meer de vraag. Want, mocht de clausule nog geldig zijn, dan roep je dat natuurlijk in de media zodat het ook bij de clubs bekend is.

 

 

 

Dijk02-09-2023 om 10:29

Dat denk ik ook dat hij in de winter vertrekt? 

Herman Badkuip02-09-2023 om 10:52

Zou géén slimme zet zijn van Gudde als de clausule in het contract van Johan Hove ook geldt voor de periode ná de transferwindow!

Bombarda779102-09-2023 om 10:51

Wat een heerlijke avond! Laat ik vooropstellen, ieder mag zijn mening ventileren. Dus je mag ook ventileren dat je je enorm stoort aan sommige reacties tijdens de wedstrijd. Ik begrijp het gewoon niet. Ja, het is nog niet je van het. Maar oke. Er zijn genoeg redenen om wel blij te zijn:

1. FC heeft een hoop spelers van de hand gedaan (Suslov, Oeratmangoen, Matuta, Sverko, Leeuwenburg, Willems, Dankerlui, Hoekstra, De Boer, Kruger, Bech Sorensen Sher, Chalus,  en dan vergeet ik er vast nog wel een paar), dat ruimt op. Het concurrentieniveau was te hoog, het geeft geen uitzicht op speeltijd. We komen nu op een aantal dat beter past. Weg met die zogenaamde buitenkansjes. Kost alleen maar geld en levert onzekerheid op binnen de selectie. Er kunnen uiteindelijk maar elf spelen. 

2. Daarvoor hebben we spelers teruggekregen waar je je als supporter meer mee kunt identificeren: Bacuna, Van Veen, Rente, dat soort jongens aangevuld met eigen jeugd met potentie (Valente, Postema, Blokzijl, Turay) en als kers op de taart Emeran. 

3. Gisteren hebben zowel Emmen, Roda als Cambuur verloren. Roda verliest ook van Jong Utrecht. 

4. Mooie teksten van Hove: i dont play for the division, i play for the club! 

5. Kevin van Veen heeft er nu twee in liggen. 

6. Een geweldige support van de fans, ze hebben werkelijk de hele wedstrijd gezongen. Heb meelij met hun stembanden. 

7. We hebben een normale en nuchtere staf met een trainer uit de regio. 

Ja, het spel is inderdaad nog niet altijd even flitsend. Maar kom op, er zijn echt genoeg redenen om wel blij te zijn. 

Goed weekend!

Herman Badkuip02-09-2023 om 10:58

Mooie post Bombarda7791! Ben 't volkomen met jou eens én hoop dat Johan Hove voor FCG behouden blijft! Brengt zoveel rust in het spel van onze Trots van het Noorden, alléén al door zijn aanwezigheid in het elftal! Alleen past rugnummer 2 niet écht bij hem, geef hem snel het rugnummer 7 nu Suslov is vertrokken naar Hellas Verona!

Boerentrien02-09-2023 om 11:04

Precies Bombarda7791. Goed verwoord  Ook goed weekend!

Heiky02-09-2023 om 11:48

8. Irandust liet, bij vlagen, zien waar hij destijds voor gehaald is. Als hij nou eens langere tijd gevrijwaard blijft van ziekte, misselijkheid, zwakte en blessures, kunnen we er nog een hoop plezier van hebben.

JopieGall02-09-2023 om 11:57

Helemaal mee eens. Je ziet de progressie groeien. Vergeet niet het negatieve aspect van kunstgras. Ik denk dat Lukkien deze selectie goed verzorgd voetbal aan het leren is. Ik heb er echt vertrouwen in. 

ChiChi02-09-2023 om 12:05

Bombarda7791: deze mooie post had ik ook kunnen schrijven!

Ben het VOLLEDIG met je eens!

campesino02-09-2023 om 13:03

Je hebt helemaal gelijk, 3 punten, de ketchupfles is open en hove is gebleven.  Tijd om een keertje te genieten

Herman Badkuip02-09-2023 om 13:33

8. Geldt niet alleen voor Irandust, maar ook voor Paulos Abraham, die ik nog lang niet heb afgeschreven hoor.

TomOkker02-09-2023 om 19:28

Beste post sinds tijden chapeau Bomba.

.02-09-2023 om 15:45

Het spel is inderdaad nog altijd niet even flitsend. Je speelt tegen semi amateurs, TopOss, en deze combineren gewoonweg beter. De Fc was individuel beter en heeft daardoor gewonnen.

Het spel is zelden tot nooit flitsend van de fc. Teveel ego in de ploeg, nog steeds, gecombineerd met foute arrogantie. 

En dat van Hove is onzin. Iedere speler met een beetje ambitie wil in de hoogste divisie spelen.

Onbegrijpelijk dat supporters blij zijn met wat ze zien. Het is echt niet best hoor...

 

Stadjer8102-09-2023 om 16:54

Dit geeft simpelweg aan hoe kneiterhard de club is gevallen. Nu zijn veel supporters blij met een vrij rommelige 0-2 tegen TOP oss. Niet eens zo lang geleden, in 2021, finishte we nog als 7e in de Eredivisie. Dit is precies 2 jaar geleden. Het voetbal was toen ook al vaak niet om aan te gluren, dat is waar. Maar het was wel op een stuk hoger niveau dan dit. 

Als je keer op keer niet het spel kunt maken, zelfs niet tegen ploegen van dit kaliber, dan is het triest gesteld met deze club.

 

TomOkker02-09-2023 om 20:01

Mooi voorbeeld van het linkerrijtje syndroom . Ik denk dat de meeste supporters de realiteit allang onder de ogen hebben gezien wordt zo langzamerhand tijd dat het ook bij jou indaald.

Marco02-09-2023 om 17:07

Winst was noodzakelijk, mooi dat dit is gelukt. Van Veen kan nu de target man worden. 

Rondom Van Veen veel jonge aanvallende spelers die mooi een jaartje ervaring op kunnen doen. Eerst maar eens een paar weken samen trainen voor wat beter spel. 

Kunst is om na promotie wat linkerrijtje spelers te halen, dan doe je weer zo mee voor de play off plekken. 

Hopelijk wordt het een overwinningstoer dit jaar. Dat overleven we ook wel als supporter.

 

hermank196902-09-2023 om 18:02

Eerst dit jaar door komen!

Herman Badkuip03-09-2023 om 09:53

Eérst de eerste periode pakken, vrijdag 6 oktober de laatste speelronde uit tegen NAC Breda! Nóg 5 wedstrijden [ADO Den Haag-Jong PSV-Helmond Sport-FC Den Bosch-NAC Breda] voor de boeg. 

val03-09-2023 om 09:15

Wat opvalt na de laatste wedstrijden is het snelle (emotionele) oordeel van diverse supporters. Na elk puntverlies deugt er niets van en bij een overwinning is het (kennelijke) lek weer boven. Ook bij sommige analisten is dit terug te zien. Het woord miskoop bij Kevin van Veen valt wel erg gemakkelijk en na zijn 2 doelpunten ligt hij alweer op koers. De term "scorebord"journalistiek is nog steeds heel actueel.

Opvallend is dat Johan Hove nog altijd bij FCG voetbalt. Waar iedereen een transfer had verwacht is de 1,5 miljoen wellicht toch een brug te ver voor veel clubs. Komt bij dat Hove ook nog geen track-record heeft wat betreft het voetballen op een bepaald niveau. Het optimisme over een transfer is waarschijnlijk ook gevoed door zijn zaakwaarnemer door te schermen dat diverse clubs zich hadden gemeld. Onduidelijk is nog of de gelimiteerde transfersom alleen voor deze (zomer) transferperiode geldt of voor de hele periode dat FCG in de KKD speelt. Mogelijk dat Gudde hierover maandagavond uitsluitsel geeft.

De (huur) transfer van Kruger is weinig verrassend. Kenmerkend is dat veel Duitse clubs nauwelijks middelen hebben om transfersommen te betalen. Het is daarom nog maar de vraag of de optie tot koop volgend jaar wordt gelicht.FCG heeft hem nog voor ongeveer 900/k in de boeken staan en zal rekening moeten houden met een behoorlijk boekverlies tenzij Kruger dit seizoen heel goed presteert.

De huurtransfer met koopoptie van Oratmangoen naar Fortuna is zowel voor FCG als hemzelf een win-win situatie. Zijn positie bij FCG was uitzichtloos en hij kan op eredivisie niveau blijven spelen. Mogelijk dat Buijs hem beter kan maken. Een definitieve ruil met Verrips volgend jaar is mogelijk ook een optie.

Meest opmerkelijk was nog wel de transfer van Tomas Suslov naar Hellas Verona. Na Ngonge is hij de 2e speler van de FC die met een "kras" naar deze club gaat. De vraag is of Hellas Verona hem ook had aangetrokken wanneer Ngonge slechts een "bankspeler" was geweest. Kennelijk verwachten zij dat Suslov het ook zo goed kan doen. Boven verwachting is de verplichte transfersom- na 1 jaar huur- van 1,5 miljoen. Gudde heeft de details van de transactie prijsgegeven aan zowel RTV Noord als DVHN. Volgens deze informatie is het een onvoorwaardelijke verplichting. Het laatste komt niet overeen met het bericht van Hellas Verona. Zij heeft op haar website vermeld dat de koopverplichting alleen van toepassing is wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. De vraag is welke versie de juiste is. Gudde heeft nog iets uit te leggen.

m o i03-09-2023 om 09:56

Over je eerste alinea: het is ook heftig als je club afzakt naar plan B. Dan wil je niks anders dan zo snel mogelijk weer terug en als dat dan eventjes niet lukt, dan komen er wel eens wat emoties los. Verder is er een categorie supporters die bij een overwinning alles verder vergeten, en zijn ze er ook die graag wat redelijk voetbal willen zien. Kijk, we zijn geen City ofzo, maar wat meer patroon in het spel en wat passes die aankomen, mwah. Vorig seizoen was de enige fatsoenlijke thuiswedstrijd die tegen PSV. Weliswaar met wat geluk, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ben het wel eens met een aantal anderen dat we er nu vertrouwen in moeten hebben dat het vanaf nu alleen nog maar weer beter wordt. 

Durovski03-09-2023 om 09:52

Het grote pluspunt van deze transfer periode is dat Suslov weg is en dat Hove gebleven is.

Herman Badkuip03-09-2023 om 09:56

Voor mij de doorbraak van Fofin Turay én de komst van Noam Emeran!

BOUWE03-09-2023 om 12:28

Ik ben super blij met deze spelers we moeten ze nu vertrouwen geven de rotte appel is weg suslov 

Cantona03-09-2023 om 14:27

Blij met de drie punten, minder blij met de manier van spelen.

De aanvoer van buitenaf moet beter, gewoon met drie aanvallers spelen en eens doorpakken ipv de bal doelloos rondspelen.

Wees eerlijk er hadden er zeker twee doelpunten meer in gemoeten.

Hopelijk worden we eindelijk wat sterker

Herman Badkuip03-09-2023 om 16:53

Voor mij heb jij gelijk Cantona, hoop dat trainer Dick Lukkien meer naar het Fortuna Sittard van Danny Buijs gaat kijken! Lekker een aanvallend 4-4-3 systeem met veel druk naar voren. Ballen van de snelle vleugelspitsen op spits Kevin van Veen en het komt helemaal goed! FCG heeft twee weken de tijd om het nieuwe systeem goed in te slijpen voor de twee thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag en Jong PSV!

Fan op afstand03-09-2023 om 19:01

Eens met #Cantona. Daarnaast denk ik #Herman dat je 4-3-3 bedoelt en daar kan ik mij ook in vinden.

Stadjer8103-09-2023 om 20:05

Dat Hove blijft is ergens niet vreemd. Die jongen moet 1.5 miljoen kosten, en voor de clubs waarvoor hij een versterking zou kunnen zijn is dit veel geld. Hij heeft 10 Eredivisie duels gespeeld, daarna blessure. Op basis daarvan snap ik dat je geen speler voor meer dan een miljoen koopt.

Als er echt clubs concreet waren hadden ze dat wel gemeld. Ik denk dat dit niet het geval was eigenlijk. Lukkien liet hem in de 1e wedstrijd een helft meedoen, dat lijkt me niet normaal als er zoveel interesse was geweest.

Jandeb03-09-2023 om 20:53

Over de laatste wedstrijd kunnen we tevreden zijn. Spel wordt beter, maar is nog niet goed genoeg om kampioenskandidaat te worden. Maar: overwinningen brengen vertrouwen, geeft meer rust in het spel en daardoor beter spel. Denk wel, dat bij onze spelers 4-3-3 beter past, zeker als Emeran goed blijkt te zijn en Turay zich goed ontwikkelt. 

.04-09-2023 om 09:55

De laatste wedstrijd was tegen TopOss. In 2020 had TopOss zeventien contracten liggen tussen de  € 1.800,- en € 3.600,- euro bruto. En daar zaten toen meer in de buurt van € 1.800,- dan € 3.600,-. Dat zal  nu niet veel beter zijn.

Bij de FC spelen diverse spelers met een salaris van € 25.000,- bruto of meer per maand.

Zeker de eerste helft zag je dat verschil niet terug. Uiteraard is dat verschil ook niet exact weer te geven maar ook bij benadering was dat amper te zien. En dan met name het opbouwen en combineren was in een tempo exact aan de afgelopen jaren. Traag en angstig.

Individueel zag je wel verschil maar als team is het erg pover. Wat je ook goed zag is dat wanneer de FC meer risico ging nemen er direct ook meer kans kwamen voor de tegenstander, zie de data de tweede helft maar eens terug. Vandaar misschien ook de angst om aanvallend te willen voetballen en het veld daarom klein wil houden. Niet via de flanken dus. Gaat de FC dat wel doen dan zal het middenveld overlopen worden en krijgen ze veel goals tegen.

Uiteraard moeten nieuwe spelers aan elkaar wennen maar dat is idem voor TopOss he. Bij TopOss zag je, ook de eerste helft, toch een paar leuke counters door snel  uitverdedigen en snel de vrije man te zoeken. De FC gaf ze hiervoor alle kans en dat is erg zwak en gaat ons opbreken tegen de wat grotere clubs.

Dijk04-09-2023 om 12:31

Bacuna en Hove krijgen het op middenveld nog heel moeilijk. 

Herman Badkuip04-09-2023 om 13:25

Waarom krijgen Leandro Bacuna en Johan Hove het nog zeer moeilijk op het middenveld? Kun jij dat motiveren Dijk?

Reactie verwijderd door redactie

Dijk04-09-2023 om 12:29

@ . Heeft groot gelijk, gelijk hossana na 0-2 kop op zeg Top Oss met alle respect hoor. Straks NAC, Den Haag, Roda, VVV, Emmen, Cambuur, De Graafschap,MVV, Eindhoven laat maar zien dat ze deze wedstrijden gaan winnen. 

En niet gelijk azijnpisser ChiChi. En Jouw berichten van . een zeer negeative inslag. Gewoon de waarheid. 

Herman Badkuip04-09-2023 om 13:28

Chichi heeft wél een punt hoor Dijk, heb jou nog nooit op iets positiefs kunnen betrappen.....

Sammy04-09-2023 om 14:29

Dus als je hier een bericht plaatst wat kritisch is ( en in de ogen van anderen negatief ) ben je meteen een azijnpisser? Nou deze azijnpisser vindt het spel ook veel te traag. Dat begint al bij onze keeper. Het is tegenwoordig mode om vanaf de keeper op te bouwen maar doet dat dan met een keeper die balvastiger is aan de voet. Eerst lang wachten en op moment dat verdediger terugspeelt heeft Verrips alweer stress, En ook op het middenveld zijn de passes onnauwkeurig en te slap, laat staan de laatste pass naar onze aanvallers. En dat er ruimtes komen in de KKD hebben we de laatste wedstrijden al kunnen zien.  De FC moet daar met hun kwaliteit veel meer met doen. Dat mag je verwachten van deze spelers en niet pas over 4 tot 6 weken. Pas als de spelers wat schroom van zich af gooien komen er mogelijkheden. Kijk naar W2 thuis. Tuurlijk zijn er positieve punten te benoemen. We zijn gelukkig wat spelers kwijt uit de categorie "wat moet je er mee". Om nu meteen na een overwinning op Top Oss de polonaise te gaan lopen gaat mij te ver. Zeker de eerste helft was dramatisch. Maarb om dan maar positief te eindigen. Vindt onze supporters bij uitwedstrijden geweldig. Hulde.

Dijk04-09-2023 om 13:55

Zei de hardnekkige optimist mij niet lastig vallen badkuip, lezen kun je ook al niet had het over ....... punt 

.04-09-2023 om 14:18

Het middenveld bij de FC heeft het al jaren moeilijk, Duarte/Suslov was een zwakke combinatie. De overige middenvelders waren niet beter.

Bacuna is op leeftijd en niet afgetraind. Hove is een prima speler maar vooral aanvallend. De overige middenvelders zijn nog weinig ervaren en vooral aanvallend ingesteld. In de praktijk zal je zien dat Bacuna veel gaten moet gaan dichten. 

Wanneer we het veld breder gaan maken met Emeran(de komende wedstrijden minimaal een helft opstellen) en Turay dan komt er meer ruimte voor de counter van de tegenstander. Veel tegenstanders kunnnen namelijk best leuk en snel combineren. Dat geeft nu eenmaal meer druk op het middenveld omdat ze meer gaten moeten dichten en meer achter de tegenstander aan moeten lopen. Dat wordt gewoon lastig voor Bacuna en Hove. Ze moeten dus meer verdedigen en dat is zeker niet het sterkste punt van Hove.

 

Hove moet op het middenveld vooral energie over houden voor zijn prima pass en aansluiten bij de aanval.

Meer en meer via de vleugels zie ik graag en is denk ik ook de oplossing tot meer goals maar we gaan er ook meer tegen krijgen op die manier.

Herman Badkuip04-09-2023 om 17:30

Wellicht dat trainer Dick Lukkien zijn 4222-systeem in de komende periode gaat omzetten naar een 433-systeem, omdat hij daar de spelers voor heeft in de huidige selectie! Achterhoede met Marco Rente - Radinio Balker- Marvin Peersman [Thijmen Blokzijl] - Isak Määttä staat als een huis, middenveld met Leandro Bacuna - Johan Hove - Luciano Valente [Jorg Schreuders] moet sterk genoeg zijn voor de KKD én spits Kevin van Veen met vleugelspelers Fofin Turay, Paulos Abraham, Noam Emeran, Thom van Bergen, Romano Postema en Delaho Irandust, keus genoeg voor Lukkien!

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

appie happie04-09-2023 om 15:45

Nasser El Khayati is transfer vrij!! Ik zou hem halen ideale nr 10

marcelfcg04-09-2023 om 19:05

Dat is al lang vervlogen glorie Appie. Die is minder dan Irandust en minstens zo blessuregevoelig.

ChiChi04-09-2023 om 16:43

Nu de transferperiode is afgelopen en er nu rust is, kan Lukkien en de rest van de TS,

een juiste invulling van het team neer zetten en het juiste systeem,ofschoon ik liever 4 3 3 zie.

Het kan alleen dan nog maar beter gaan,daar ben ik van overtuigd en er zullen dan ook wel nogeens van die

"dip" wedstrijden voor komen.

Alleen al als ik zie hoe er nu getraind wordt, in vergelijking met het vorige seizoen,

heb ik er toch wel alle vertrouwen in!

Herman Badkuip04-09-2023 om 19:41

Wat is volgens jou het grote verschil tussen de trainingen van Dick Lukkien en zijn staf én de trainingen van Wormuth/van der Ree vorig seizoen? Wordt er harder getraind door de huidige selectie? En hoe is de sfeer tijdens de trainingen van Dick Lukkien? 

ChiChi04-09-2023 om 21:41

Er wordt ten eerste op veel meer facetten getraind,zoals op voorzetten vanaf de vleugels,

corners en stilstaande situaties etc.

Verder meer konditie vormen en de sfeer is heel anders, geen zgn."groepjes" meer en gaan

volgens mij heel goed met elkaar om.

En de TS zit er veel meer "bovenop"

Herman Badkuip05-09-2023 om 08:17

Bedankt voor jouw reactie Chichi, fijn om te lezen dat Dick Lukkien 't goed aanpakt!

grunn196705-09-2023 om 12:24

leuke informatie om te lezen top !

Marco05-09-2023 om 15:50

In de tijd van vd Looi / Lukkien werd er ook veel getraind om De Leeuw in de 16 in scoringspositie te krijgen. Dit zorgde toen voor veel doelpunten.

Goed nieuws voor Van Veen en de buitenspelers dat ze zich zo kunnen ontwikkelen. Het aanvalspel zal hierdoor ook veel beter gaan. Wat vaste aanvalspatronen geeft de jonge aanvallers houvast. 

Harris06-09-2023 om 10:20

Jorrit Hendrix is ook transfervrij, 28 jaar,veel ervaring. Traint nu mee bij PSV. Op huurbasis misschien een optie?

Twee-een06-09-2023 om 11:37

Huren van wie?

appie happie06-09-2023 om 11:42

Is transfervrij hoor..

no guts no glory06-09-2023 om 15:50

Was altijd wel een goede balafpakker met een goede inzet. Ook Europese wedstrijden in de benen. Weet niet of hij dat niveau nog haalt. Komt ongetwijfeld in Nederland wel aan de bak. 

ChiChi06-09-2023 om 14:52

De FC speelde vanmiddag op Corpus een "besloten" wedstrijd tegen Heerenveen en

won met 1-0, door een schitterende goal van Emeran.

Op de site van RTVNOORD en DvhN staat een uitgebreid verslag!

 

 

 

 

 

 

no guts no glory06-09-2023 om 15:52

Er is maar één trots van het noorden ook al spelen we KKD 

Stadjer8106-09-2023 om 18:38

Groningen is in oefenduels wel ongeslagen tegen Eredivisie clubs. GAE en Heerenveen beide winst en Zwolle gelijk. Hopen dat er vastigheden inkomen en dat ze de komende tijd minder steken gaan laten vallen in de KKD.

marcelfcg06-09-2023 om 18:41

In het kader van het inslijpen van patronen is het wel vreemd dat de selectie tot Maandag vrij heeft gekregen. Volgens mij zijn we er nog niet.

Boerentrien06-09-2023 om 18:52

Ook al zijn we er nog niet, rust is ook belangrijk. 

TomOkker06-09-2023 om 21:57

Tou nou eem, t'is tot moandag wel waam mien jong, en ast waam is den nemt koppie nait veul op. Kalm aan Marcel jij wilt er niet aan dat de voorbereiding na de transferdeadline nu pas begonnen is. Hoop allleen niet dat we die Emeran bij elke verlies partij richting de psychiater duwen. Heb nou eem geduld man. Speciaal voor Marcel https://www.youtube.com/watch?v=Zfz8PZwcKHE

 

marcelfcg07-09-2023 om 15:01

Volgens mij heb jij ook last van de warmte Tom. De voorbereiding is al weken geleden begonnen. Maar ok, ik ga even mee in jouw stelling. De voorbereiding is begonnen op 2 September. Dan stuur je die jongens vervolgens direct dagen lang naar huis, omdat het warm is volgens jou. Terwijl de voorbereiding net begonnen is.

Jij zult het ongetwijfeld wel snappen, ik niet.

Waarom je er nu een verhaal over Emeran bijsleept in een reactie op mij is me ook een raadsel. Prachtige speler waarvan ik direct al na zijn eerste optreden heb geroepen dat je die moet laten staan. Ook na een mindere wedstrijd.

Geniet van de warme zon Tom, maar pas een beetje op voor overkill.

Rob197007-09-2023 om 21:04

#marcel, deze pauze, is een mooi momentje om van Veen geen privileges te geven om wat langer naar huis te kunnen, iedereen lekker vrij. Komt hij na de warmte fris terug en kunnen ze weer werken naar ADO en jong PSV.

 

King Poffel07-09-2023 om 10:49

Sven Heikens, gefeliciteerd met de toetreding tot de wedstrijdcommissie van onze supportersvereniging!

Heiky10-09-2023 om 19:59

Wat ik mij, zo tussen neus en lippen afvraag: met wel doel Beukers eigenlijk is gehaald? Pascal Jansen baalde er nogal van dat hij voor Groningen had gekozen. Waarom zit hij dan nooit bij de selectie, laat staan dat hij opgesteld wordt?

Herman Badkuip10-09-2023 om 20:13

Denk dat Daniël Beukers er nog niet klaar voor is, tis ook best wel een stap voor een jonge voetballer van AZ O19 naar een KKD-topclub! Moet misschien ook heel erg wennen aan een andere omgeving óf is hij nog niet wedstrijdfit ? Maar Heiky, als hij écht zo goed is, zal hij best wel zijn kansen gaan krijgen!

Heiky11-09-2023 om 23:32

Als iemand als verdediger in een team gespeeld heeft dat de Youth League gewonnen heeft en gezien werd als potentiele basisspeler van AZ...en die kan dan het niveau van de KKD niet aan? Ik vind het een beetje vreemd. Maargoed.

Herman Badkuip11-09-2023 om 15:42

Na de interlandbreak zijn alle ogen weer gericht op de spannende KKD-competitie! Een aantal wedstrijden uit speelronde 5 zijn afgelopen vrijdag gespeeld....vind 't erg jammer dat het wedstrijdprogramma zo rommelig is. Voor FC Groningen komend weekend twee thuiswedstrijden, vrijdagavond 15/9 tegen ADO Den Haag én maandagavond 18/9 tegen Jong PSV. Om in de top mee te blijven draaien zouden 6 punten zeer welkom zijn! Deze week kunnen de mannen van trainer Dick Lukkien zich, na de hitte van afgelopen week,  in betere weersomstandigheden goed voorbereiden op beide duels. Ben benieuwd welke spelers a.s. vrijdag tegen ADO Den Haag in de Euroborg op het veld verschijnen.....Mijn opstelling zou zijn : op doel Michael Verrips, achterhoede Marco Rente, Radinio Balker, Marvin Peersman en Isak Määttä. Middenveld met Leandro Bacuna, Johan Hove en Luciano Valente én voorin op de vleugels Fofin Turay en Noam Emeran en in de spits Kevin van Veen! 

appie happie12-09-2023 om 08:52

6 punten moet!!

TomOkker13-09-2023 om 15:18

nee hoor, misschien van jou.

Fan op afstand12-09-2023 om 11:08

Inderdaad 6 punten moet maar......

Durovski12-09-2023 om 21:08

Herman, prima opstelling, op naar 3 punten.

campesino13-09-2023 om 11:41

Wist niet dat er afgelopen weekend wedstrijden waren. Doo de uitslagen light er toch een beetje druk op. Als je verliest, haak je voorlopig af

appie happie13-09-2023 om 21:54

Verliezen niet...2x3 punten ... 

Wat vindt Raadjes er van?

Herman Badkuip13-09-2023 om 11:48

Joshua Brenet, de veelscorende rechtsback van FC Twente, heeft nog steeds géén club gevonden.....als ik Wouter Gudde was zou ik een poging wagen. Kost een paar centen, maar dan haal je wel kwaliteit in huis....huren met optie tot koop is misschien ook een mogelijkheid?

TomOkker13-09-2023 om 15:30

De Brenet die een paar bevliegingen in een jaar heeft? Die staat volgens mij nog gewoon op de loonlijst van Twente. 

Johan13-09-2023 om 19:25

Haha nou die komt zeker niet naar Groningen en speelt idd bij Twente. Idrissi ook nog transfervrij....Dronken voeren en dan bierviltje onder de neus

Herman Badkuip14-09-2023 om 10:02

Zat tegen Volendam niet bij de wedstrijdselectie en mag vertrekken.....jaartje geleden was hij bijna speler van FC Groningen, vóórdat FC Twente er tussen kwam! 

King Poffel14-09-2023 om 12:56

Die gaat echt niet in de KKD spelen.

Fan op afstand14-09-2023 om 10:37

Als hij zo goed is waarom is Twente niet met hem verder gegaan en is hij nog steeds transfervrij?

ChiChi14-09-2023 om 12:38

Volgens de partij vanochtend bij de laatste training wordt dit volgens mij de opstelling:

                                               Verrips

Rente.      Balker.       Peersman.         Maatta

                           Bacuna.         Hove

             Emeran.                                   Abraham

                                  Valente       v.Veen

King Poffel14-09-2023 om 13:07

Dan hoop ik dat Valente meer achter Van Veen komt te spelen dan naast hem.

appie happie14-09-2023 om 13:54

De winnende ploeg..wel aanvallend maar dat moet ook.FC is de te kloppen ploeg..en aanval is de beste ...je weet wel..

ChiChi14-09-2023 om 13:20

Gebeurd ook! Hij zal zich laten zakken en Emeran en Abraham zullen hoger spelen,

dus ongeveer 4-3-3

King Poffel14-09-2023 om 14:41

Dank Chi Chi, stel het wederom op prijs 

Vermoed zelf dan dat we dan eindelijk 4-2-3-1 gaan spelen. Wordt het spel in ieder geval aantrekkelijker van dan met een 4-2-2-2, mits goed uitgevoerd.

Jandeb14-09-2023 om 17:21

Qua opstelling gaat het nu de goeie kant op. Vind wel dat Verrips bron van onrust is. Is Jurjus niet zo goed? Of houdt Lukkien vast aan zijn vertrouwen in een oud-Emmenspeler?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!