Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest in eigen huis van ADO Den Haag

Door Sven Heikens 48 reacties

FC Groningen heeft vanavond zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis verloor Groningen met 0-1 van ADO Den Haag

FC Groningen had ten opzichte van de winnende formatie tegen Oss één wijziging. De geblesseerde Postema werd vervangen door Noam Emeran. De overige tien bleven staan. Groningen begon sterk aan de wedstrijd, speelde met druk naar voren en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van ADO. Desondanks wist Groningen er niet uit te scoren. Scoren deed ADO wel, in hun eerste, beste mogelijkheid was het gelijk raak. Veerman stifte een steekbal over Verrips heen, 0-1 ADO. Groningen leek door de tegengoal een flinke tik te ontvangen, want even later stond ADO alweer voor Verrips. Een op het oog groen-gele penalty werd niet gegeven door Gözübüyük. Ruststand 0-1.

In de rust kwam Irandust voor Abraham. Aan het spelbeeld veranderde weinig, Groningen had veelvuldig de bal, had wederom erg veel moeite om het spel te maken en tot kansen te komen en de verdediging van ADO hield goed stand. Een scrimage met o.a. Irandust wist ADO-keeper Wentges knap te keren, evenals afstandschoten van Hove en Bacuna. Van Veen kreeg de grootste kans, maar schoot te wild tegen het alluminium.

Terugkerend patroon bij Groningen is de grote moeite aan de bal. Groningen lukt het niet de verdediging van de betere KKD-ploegen kapot te spelen (Willem II, ADO), creërt veel te weinig kansen en lijkt bij elke tegenslag een gigantische dreun te verwerken te krijgen. Tijd voor revanche krijgt Groningen snel, want maandagavond wacht Jong PSV alweer, opnieuw in eigen Euroborg.

Opstellingen:

FC Groningen: Verrips; Rente (Schreuders, Balker, Peersman, Määtä (Lien); Bacuna, Hove; Emeran (Turay), Valente (Van Bergen) Abraham (Irandust); Van Veen

ADO Den Haag: Wentges; Che, Asante, Van Hintum, Waem; Christensen (Kolmjenovic/Siereveld), Sürmeli; Van Mieghem, Van der Sande, Kossounou; Veerman

Reacties:
Marco15-09-2023 om 23:40

Ons nieuwe meiden elftal zal eerder promoveren dan deze opgewarmde kliek.

2 miljoen geïnvesteerd, in niks.

Ga een Robert Muhren huren. We hebben doelpunten nodig!

marcelfcg15-09-2023 om 23:43

Dat is een zelfde type als Van Veen. Beide prima spitsen voor de KKD maar je moet ze wel ballen geven. Daartoe is dit team wederom niet in staat en daarom verzuipt de zoveelste spits.

marcelfcg15-09-2023 om 23:41

Misschien kan Lukkien de spelers nog even een paar dagen vrijgeven.

Helemaal niet nodig om flink te gaan trainen op aanvalspatronen, dode spelmomenten en corners........

Jantje16-09-2023 om 00:09

Ik stop ermee om nog naar stadion tegaan.

Is gewoon triest voor woorden waar je naar kijkt.

Net als vorige jaar is er niks geleerd om middenvelder te halen met en actie en een steekpas. Je loopt steeds vast omdat je voorspelbaar voetbal speelt. 

Bayco16-09-2023 om 00:25

Wederom erg triest. Er is toch iets in dat team wat er niet hoort.. als je toch niet dat extra uit jezelf kan halen terwijl je voor thuispubliek speelt.. moet je je schamen.

 

Onze trainer...prima kerel.. maar geen  plan b... wil te mooi voetbal spelen.. en ziet niet in dat hij daar te beperkte voetballers voor heeft..

Plan b komt past in 86 min.. Dan snap je er niets van.. niemand van dit team snapt wat wij willen zien... passie en strijd.... en dan mag je verliezen

Maar dit...zo makkelijk..zonder strijd.. schaam je..

 

 

 

Wie kam mij uitleggen wat de meerwaarde van valente is.. ik zie het niet..zie echt een suslov 2.0..

 

.16-09-2023 om 00:31

We hebben een makkelijk scorende spits.

We hebben flanken.

We hebben een aanvallende middenvelder met een goeie pass.

We hebben geen goals....althans bij lange na niet genoeg.

6 in 5 wedstrijden...we moeten richting de 80.

De eerste 3 ploegen hebben al meer dan het dubbele van de Fc.

BROMBEER16-09-2023 om 08:03

Heyy puntje  het enige wat we hebben  is een drama  team en een coach  wat geen enkel idee heeft wat ie doet. 

Hgz16-09-2023 om 01:08

Je kan Lukkien de schuld geven maar Gudde en die scout hebben gewoon niet door dat dit team te zwak is. Zien het gewoon niet. Zolang zij hier nog zitten wordt het niks. Vaak genoeg door meerdere mensen aangegeven wat er mist in het elftal maar er wordt niet naar geluisterd,  doen er niks mee. Dan krijg je dit en zakt de club steeds verder weg.

Heiky16-09-2023 om 01:56

Ik vraag me een beetje af waar de inbreng van Veldmate afgelopen transferperuode is geweest. Hoe kom je in vredesnaam op het idee om zoveel tijd (en geld!) te steken in (in ieder geval Peersman en van Veen) te steken en nog meerjarige contracten te laten tekenen ook? Kan me werkelijk niet voorstellen dat die uit zijn koker komen. En Beukers, weliswaar geblessseerd, had gewoon basisspeler bij AZ kunnen zijn. Die zal zich ook nog wel efkes achter de oren krabben dat ie getekend heeft.

sjekkieroken16-09-2023 om 01:56

Ik ben er zo klaar mee. Elke keer weer die enorme wanprestatie. Ik ben normaal enorm voor de support vanaf noord, maar t wordt tijd dat deze ploeg eens goed op zn plek gezet wordt. Als ik op mijn werk keer op keer een wanprestatie lever, en mijn baas blijft maar tegen mij zeggen hoe ik mij best doe en mij complimentjes  blijft geven ga ik ook niet harder lopen en denk ik ach ja. Het is tijd voor eens stevige helft fluitconcert, dit pikken we niet meer. Dat was vorig seizoen al nodig en nu helemaal. Het is duidelijk dat de positiviteit en support deze jongens geen bal uitmaakt. Werken voor je geld verdomme.

TirolBeuk16-09-2023 om 07:45

Wat een wanvertoning wederom , nait beter als de afgelopen jaren , word niks 

BROMBEER16-09-2023 om 08:01

Wat een ongelooflijk kutteam,  geen enkel idee en creativiteit  qu spel, drama!!  Top 6 zal voor dit team nog heel lastig worden. De gaat niet  naar de kloten , de club is naar de kloten.  Als je kijkt wat op de bank zit , hoofdklasse niveau.  Puppy armee!! GUDDE OPROTTEN!!

Durovski16-09-2023 om 08:06

20.000 supporters zwaar teleurgesteld en ontgocheld, Gudde wat doe je ons aan?

Tegen Jong Ajax dacht ik lekker de bal 1x raken, alleen naar voren spelen en op de goal knallen, maar nee het tikie terug, tikie breed en het oeverloos vertragen van een aanval zijn weer de standaard. Lekker je backs langzaam laten opkomen en dan bij een counter staan ze nog te kloten in het verkeerde strafschopgebied en zijn onze langzame middenvelders een dankbare prooi voor de snelle buitenspelers van de tegenstander. Hou op met PSG, Barcelona etc proberen na te doen, dat kunnen we niet en ram die bal naar voren en waar het moet de tegenstander onder de zoden. Maar ja met te veel zaalvoetballers en kleuters gaat ook dat niet lukken. Gudde je hebt er een waardeloze puinhoop van gemaakt.

appie happie16-09-2023 om 08:31

Lukkien is de man!!

Hij kan hier toch wel iets van maken?

Ik zie het nog niet gebeuren.

De mensen zullen niet langer komen.

Maandag zal het al veel.minder vol zijn..

Systeem moet om 443 spelen de van 20 meter voor het doel gooien.hopp Engels voetbal en niet dat gepiemel.

Ik snap Jantje wrl en zo zijn dr meer..

Ik kijk maandag ook niet,heb wel wat beters te doen.

Stadjer8116-09-2023 om 10:34

Lukkien is niet de man. Hij was kortgeleden te licht voor FC Groningen en met Emmen dat een behoorlijk budget had is hij 2x gedegradeerd. 

 

Maar het maakt niet veel uit wie je voor de groep zet. Het scoutingsbeleid is al jaren verkeerd. We hebben geen doelpunten en zelfs in de KKD dus niet. We zijn ook hier op een stuk of 4 ploegen na de minst scorende ploeg. Dan ga je in geen lichtjaren promoveren.

De vorige keer dat we degradeerde haalden we Drent en Visser, goed voor z'n 40 goals en 20 assists. Doelgerichte voetballers. Als deze trend doorzet, finishen we straks met 40 goals in totaal. Ik denk dat het over en uit is eigenlijk. ik weet niet hoe dit goed moet komen. Stel al promoveer je onverwachts via playoffs, dan zit je nog steeds met dit beleid en een zooi matige spelers die nog niet uit hun contract lopen. Maar een periodetitel gaan we ook niet winnen.

Herman Badkuip16-09-2023 om 08:38

Oók de eeuwige optimist ziet écht wel dat 't niet loopt bij FCG, ondanks alle goede bedoelingen van trainer Lukkien en zijn spelers, blijft 't spel dat FCG op de mat legt teleurstellend....Tóch moeten wij nóg niet gaan wanhopen, want er komen betere tijden voor alle supporters van FC Groningen! Iedere voetbalkenner ziet, dat er écht wel kwaliteit in onze huidige selectie zit en eens zal 't er uit komen.....misschien maandagavond 18/9 tegen Jong PSV al? 

BROMBEER16-09-2023 om 09:46

Tuurlijk  badkuipie tegen broekjes kunnen  de .mannen wel, maar owee  al ze tegen kerels  moeten,  zijn het net makke schapen.   Schei uit  tis gewoon een kutteam

Dijk16-09-2023 om 09:48

Roept je wedstrijd na wedstrijd al 3 jaar hardnekkige optimist en praat eens een keer in IK vorm i.p.v. wij. En voetbalkenner haha. Misschien Misschien Misschien leep team Den Haag haha

Sammy16-09-2023 om 15:09

Iedere voetbalkenner ziet dat er veel te weinig kwaliteit in deze selectie zit. Verschrikkelijk. Volle bak en dan zo'n waardeloze pot spelen. En dan onze bewierookte trainer staat er bij en kijkt er naar. Na het eerste kwartier is er geen fatsoenlijke aanval meer geweest, corners die verprutst worden, buitenspelers die meteen naar binnen trekken en ga maar door. Of de spelers snappen er niets van of ze kunnen er niets van. Enig voordeel is dat we straks weer gemakkelijker de auto kunnen parkeren want naast de die hard sukkels die weer een seizoenkaart hebben, daar ben ik er één van, komt er straks geen mens meer. Laatste jaren waardeloos voetbal gezien in de Euroborg en iedereen maar hopen nu eens een leuk spelend en winnend team te zien ook al is het in de KKD. Maar er komen gelukkig betere tijden aan voor de supporters. Tuurlijk, "eens zal 't er uit komen" . 

Marco16-09-2023 om 09:16

Lukkien:

'We hebben meer kwaliteit in de eindfase nodig...'

De aanvoer naar de scorende spits is in handen gelegd in Abraham, Turay, Valente, Emeran. 

Dat zijn allemaal beginnende spelers, waarvan het maar afwachten is of ze het gewenste niveau hebben. Er is geen tijd om een seizoen te leren. 

Zie graag nog de ervaren Robert Muhren komen, naast zijn doelpunten gaf hij ook 11 assists in zijn laatste jaar eerste divisie. 

ChiChi16-09-2023 om 09:43

Het was al niks, het is niks en het wordt ook niks!!!

Zit geen vechters mentaliteit in en als ze achter komen zakt de heleboel in elkaar.

Wij hebben geen spelers die er om vechten met de mes tussen de tanden.

Op de training kunnen ze alles (Abraham etc.etc.) in de wedstrijd laten ze het niet zien.

Het was al niks, het is niks en het wordt ook niks!!!

Heiky16-09-2023 om 11:50

Ik mis ook de onbevangenheid. Het lijkt wel alsof, eenmaal in het veld, het ze dun door de broek loopt. De meesten kunnen vast wel voetballen maar het lijkt wel of de hele boel verkrampt. Misschien gaan ze met teveel opdrachten de wei in?

Durovski16-09-2023 om 10:20

Zaalvoetballers.

Stadjer8116-09-2023 om 10:42

Nee ik geef het nu wel op. Ik dacht in het begin wel dat we qua budget en mogelijkheden makkelijk bovenin konden meedraaien. Want het is niet dat de KKD overloopt van kwaliteit. Maar de realiteit is dat wij simpelweg tegen iedere betaald voetbal ploeg te moeilijk tot scoren komen en te weinig duelkracht bezitten.

De club zakt weg in het moeras en komt daar de komende jaren niet meer uit. Er zijn maar 4 of 5 ploegen die minder goals hebben gemaakt als wij. Zelfde verhaal als vorig seizoen. Het verschil tussen Eredivisie en KKD is dat we we in de Eredivisie onderin speelden en nu hangen we rond de subtop/middenoot van de KKD. Gezien het feit dat de beleidsbepalers op dezelfde voet wensten door te gaan hebben ze dus min of meer wat ze wilden.

Dat zij wars zijn van realiteitszin kun je weten omdat ze vorig seizoen mikte op plaats 8 en dat werd 18. Dus als deze koppen nu serieus op een kampioenschap mikken, is een 11e plaats eigenlijk waar we werkelijk staan. Het klinkt hard, maar dit is gewoon het maximaal haalbare voor deze ploeg. Zolang het beleid op deze voet doorgaat zal dat ook niet veranderen. En nog een veel engere gedachte, wil je met dit beleid de Eredivisie in? Als we bij gods gratie al promoveren (vraag me niet hoe, een periodetitel gaan we never nooit niet winnen), dan worden we op zijn best een pendelclub zoals Cambuur of Emmen.

Ze blijven onervaren spelers halen, ze blijven spelers voor verkeerde posities halen of spelers die helemaal niet in het systeem passen. Organisatorisch is het een zootje. Er moet een coup komen. 

Ik ga het gewoon zeggen; Wij gaan nooit meer promoveren. Schrijf maar op. Want dit seizoen en ook de komende lukt het 100% niet met het materiaal dat we hebben, dan kun je eigenlijk niet dit budget in stand houden. Dan moet de broekriem aan, verlies je sponsoren, publiek blijft weer weg en je wordt zo'n Roda JC die nu al 6 jaar KKD speelt.

Dijk16-09-2023 om 11:29

Gods gratie dit team zal NÓÓIT promoveren stelletje nietsnutten zijn het Gudde heeft te veel gekeken naar Zwolle en Heracles jong Utrecht en wat de hardnekkige optimist zei over Den Haag een leep team nou appeltje eitje was zie commentaar Bart van Hintum maar eens terug en alleen de materiaalman die had aandacht voor Bart. Ongelofelijk Gudde schaam je kapot. En hopen dat je voor de kerst je biezen hebt gepakt.

PDI16-09-2023 om 11:07

Het is zo gemakkelijk om kritiek te leveren, laat staan die waar mensen worden beschadigd, zeg dan hoe het wel zou moeten, ik doe een poging.

Kansen creëer je doe fouten van de tegenstander of om zelf datgene te doen wat de tegenstander niet verwacht. Ik vind dat het verrassingseffecten weg is bij onze fc. Steeds maar kort breien en zo stukje bij beetje grond veroveren bij de tegenstander, resultaat: de tegenpartij heeft de stellingen weer betrokken.

Zet onze spelers in hun kracht, Van Veen rendeert het beste bij kick and rush, geef die lange bal dan ook eens vanuit de verdediging!!! Steekballen van Dallah of van Johan, daar zitten we op te wachten, niet dat eindeloze gebrei.

Hanteer veel en veel vaker de lange bal of zoals iemand vroeger bij mijn club zei: Laaaaaange lelle'n.

Dijk16-09-2023 om 11:33

Lukkien veel te laconiek, misschien kunnen ze Steijn oppikken bij 020 als hij er na weekend nog zit. Die durft het teminste iets te zeggen. 

JopieGall16-09-2023 om 11:38

Over 5 jaren is er geen FC meer. Ze scouten op volgzaamheid ipv doorzettingsvermogen. Alles op het veld is niet geschikt voor profvoetbal. 

Stadjer8116-09-2023 om 12:00

Ik weet niet waar ze op scouten eigenlijk. Die Abraham stond op 2 goals in de Zweedse competitie. Dan zou ik eigenlijk liever voor minder geld een spelertje halen die het aardig deed in de KKD. Zo'n van der Sande bijvoorbeeld, niemand gaat mij vertellen dat hij slechter is dan Abraham.

Emeran moet het van komen, is gehuurd. Volgend jaar sowieso weg. Dus zit je weer met een probleem op die positie, als hij al gaat presteren want je mag er ook niet eens direct wat van verwachten. Tegelijkertijd geef je Van Veen, in mijn ogen een rampzalig slechte speler, een langdurig contract terwijl hij boven de 30 is en in zijn gehele carriere nog nooit heeft gepresteerd buiten een jaartje Schotland wat niks zegt over het Nederlandse voetbal. Het enige waar hij over heeft gebogen, is dat hij in een half jaar bij TOP Oss 16 goals heeft gemaakt, zo'n 8 jaar geleden. Zo'n speler haal je dus met veel bombarie binnen?

Weet je dat Muhren er niet lang geleden nog 30 per seizoen maakte? Dylan Vente maakte er kort geleden ook 21. 

En die nummer 10 van MVV, Kostons, staat ook alweer op 4 goals nu. 2x zoveel als onze superspits. 

Die Van Veen kan er werkelijk waar geen klap van. En je kunt ook niet het hele spel voor hem gaan veranderen. Voor kick n rush hebben we de spelers niet eens.

 

 

MFEgrunn16-09-2023 om 12:02

Alles is misgegaan sinds we onze scouting aan een tiener over hebben gelaten. Allemaal hip en modern, zie het resultaat. Fledderus is genoeg over gezegd, Gudde moet ook oprotten. 

 

Onze mooie FC helemaal naar de kloten, jarenlang vast zitten in het moeras van de KKD, hier komen we nooit meer uit, en als het zo doorgaat, gaat de club failliet.

appie happie16-09-2023 om 12:18

Emeran is gekocht..

Er moet een ander systeem  komen  433  

En ballen voor de pot gooien dat gebeurt niet.

Duurt te lang

De keeper vibd ik ook een druiloor..duurt ook allemaal te lang..

Blokzijl moet terug in basis.

Hgz16-09-2023 om 12:12

Ik lees hier allemaal uitspraken die al vaker zijn gedaan. Het elftal is niet versterkt, deze spelers kunnen niet beter welk systeem ofzo je ook wil spelen. Maakt niet uit.  Ze  blijven aankloten. Het wordt niet beter met Guddee en die scout die er nu zit. Kom in opstand! Laat je niet weer verneuken door dit bestuur.

Hgz16-09-2023 om 12:18

Arrogantie ten top om te denken dat dit elftal kans maakt op promotie. Als er in de winterstop geen gerichte verstekingen worden gehaald promoveren ze niet. Je mag dan hopen dat de achterstand in de winterstop al niet te groot is.

Jandeb16-09-2023 om 12:29

Na vijf wedstrijden kunnen we wel concluderen dat we niet zullen promoveren, we zijn een middenmoter in de KKD geworden. Meer zit er helaas niet in. En daarmee dreigt een jarenlang verblijf in de KKD. Niveau van spelers, trainer en scouting is te laag.MJF heeft de teloorgang ingezet en dat gaat als er niet rigoreus wordt ingegrepen rustig door. Mogelijke remedies: andere, meer gedreven trainer, scouting doorlichten ( kijk eens naar Twente), tijdens de winterstop flink investeren in doorgewinterde spelers, met name een nr 10, meer scouten in Duitsland en op de Balkan, laat Scandinavië maar links liggen. Doorpakken voor het te laat is en we een clubje in de marge zijn geworden, zo niet falliet zijn.

King Poffel16-09-2023 om 13:09

RVC weg, Gudde weg, Beuvink weg en Lukkien weg.

Het begon al met de transfers. Gudde had aangegeven nog een lange targetman te willen en kwam uit bij een spits van fucking Spakenburg. Deze zegt nee en waar komen ze dan ineens mee aanzetten, met Lien wat geen lange targetman is en waar wel 350.000 euro voor is betaald. Let wel, ook nog eens een speler van het tweede niveau van Noorwegen, wat gewoon hier 2e/3e klasse niveau is. Dus eerst een lange targetman van Spakenburg willen, dan aankomen zetten met Lien en Krüger gewoon laten vertrekken, dit rijmt allemaal niet en zegt toch alles over de manier en vooral het niveau dat men nastreeft van scouten! Snappen jullie dit nog?

Peersman en Van Veen halen met (te) lange en te dure contracten, beiden kunnen er geen reet van. 

Bovenstaande allemaal het gevolg van Gudde en Beuvink, maar ook van de RVC die dit gewoon hebben laten gebeuren. De RVC waar geen greintje voetbalverstand in zit en ons opzadelde met Gudde en Fledderus.

Postema mag eerst weg en zodra de competitie begint is hij naast Van Veen de vaste spits. Daar win je toch de oorlog niet mee. Lukkien is dan ook niet mijn trainer, misschien een aardige man maar daar bijft het dan ook bij.

Het enige wat ik zie is al tijden wanbeleid door de hele organisatie heen en wat mij betreft mag (moet eigenlijk) daar de bezem doorheen, van de RVC tot aan de trainer aan toe!

Dan nog even over Abraham, ik snap niet wat sommigen in hem zien. Deze jongen voetbalt met zevenmijlslaarsen i.p.v. voetbalschoenen, waar andere buitenspelers met korte passen in de dribbel voetballen is dat bij Abraham wel een meter tussen zijn passen. Makkelijk te verdedigen en zelf weinig geslaagde acties daardoor. Elke keer als ik hem zie lopen denk ik dat ie moet poepen.

Stadjer8116-09-2023 om 15:24

Ja Abraham kan echt niet voetballen. Maar goed, FC had altijd wel een paar van die misperen er tussen zoals Femi die lang gescout is en er absoluut niks van kon. En die Noor van Kaiserslautern van 1,70m die 2 jaar is gevolgd. Die kon ook niet voetballen. Van Weert ruilen voor Pohl was ook een klassieker (van Weert was matig, maar Pohl was verschrikkelijk). Maar dan was er altijd nog wel een Te Wierik, Itakura, Padt, De Leeuw etc. Iedere lichting had wel een paar succesnummers. Het probleem is dat JSL eigenlijk de laatste en enige van zijn lichting was. De rest flopte al min of meer of was niet echt een versterking. Konden ze wel voetballen maar waren ze eigenzinnig, zoals Ngonge en Idrissi, dan moesten ze weg.

En Lien? Dat zei ik meteen hier, die komt van een niveau vergelijkbaar met Derde Klasse. Scoort op dat niveau 3 goals per seizoen. Daar hebben we niks aan, kun je ook weer afschrijven. Wordt verhuurd ofzo, of gratis overgenomen.. weg geld.

Als ik die Erik Mulder hoor praten, dan weet ik wel genoeg over die RvC. Die hebben er geen kijk op. En zij zijn ook de reden waarom we staan waar we nu staan. Wil je deze club redden, dan zul je het vanaf de top moeten doorlichten. Eigenlijk had die nieuwe start nu moeten beginnen, maar dezelfde visie wordt doodleuk doorgezet en dat wordt onze doodsteek. Dan gaan we achteraf lezen "ja we hadden de eer aan onszelf moeten houden" en "we hadden inderdaad gerichter moeten scouten en moeten kijken naar ervaring en speelwijze". Maar dan is de club inmiddels wel naar de filistijnen.

 

Roelofsky16-09-2023 om 13:17

Beuvink je hebt weer bagger gehaald je moet spelers halen die binnen het systeem passen....en Gudde ook jij moet je conclusies trekken voor dit beleid....want een technisch directeur ben je niet en wordt je nooit.... Ik heb wel mijn conclusie getrokken ik kap ermee....

marcelfcg16-09-2023 om 14:34

Ik ben benieuwd naar de rol van Veldmate. Is die nu echt alleen scout of is Gudde alleen op papier de TD.

.16-09-2023 om 14:48

Laat ons weer eens juichen.

Olé olé FC Groningen olé.

Olé olé FC Groningen olé.

 

Laat ons weer eens juichen.

FC FC Groningen.

Laat ons weer eens brullen.

FC FC Groningen.

 

Groningers van het Hogeland,

Friezen langs de waterkant,

Drenthen van het vlakke land,

reikt elkander nu de hand.

 

Laat ons weer eens juichen.

FC FC Groningen.

Laat ons weer eens brullen.

FC FC Groningen.

 

Zondags staan we langs de lijn.

Niemand krijgt het Noorden klein.

 

Laat ons weer eens juichen.

FC FC Groningen.

Laat ons weer eens brullen.

FC FC Groningen.

 

Op het einde van ´t seizoen

zijn we dan geen kampioen.

Nou , dat zien we dan wel weer,

want we doen het nog een keer.

 

Laat ons weer eens juichen.

FC FC Groningen.

Laat ons weer eens brullen.

FC FC Groningen.

Herman Badkuip16-09-2023 om 15:30

Goed bezig puntje [.] Dát is de ware spirit, maandagavond weer met z'n allen juichen voor FCG!

Dijk16-09-2023 om 17:13

Dat was cynisch lachwekkend hardnekkige optimist. Ze gaan er ook maandag aan jonkies zullen vast ook leem voetballen.  Heemskerker  zat er weer naast. Wij jou spirit heeft nog nooit gewerkt misschien maar een tijdje uit de lucht hardnekkige optimist zal de fc goed doen. 

 

 

 

Boerentrien16-09-2023 om 15:37

Aan het begin van het seizoen zijn torenhoge verwachtingen gewekt, alsof we fluitend met 2 vingers in de neus als kampioen terug zouden keren in de eredivisie. Zoals gebruikelijk in deze tijd wordt het door  beleidsmakers direct gepresenteerd als realistisch doel zonder te toetsen of het überhaupt haalbaar is. Gevolg zichtbaar en merkbaar te zware druk op de veelal jonge spelersgroep en grote teleurstelling bij de trouwe supporters. Als nuchtere Noordeling dacht ik, eerst zien dan geloven. Maar dat het niet de start is, die we voor ogen hadden, is pijnlijk duidelijk geworden. En toch, de wedstrijden zijn wel aantrekkelijker dan in het vorige seizoen en er is meer inzet, naar mijn mening. Ik hou me vast aan wat Michael de Leeuw zei, namelijk dat onderschat wordt, dat het wennen is in de KKD. Dus ik hoop, dat het geleidelijk beter gaat. Wij zijn er gewoon weer bij a.s. maandag en blijven achter de ploeg staan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Dijk16-09-2023 om 17:20

Gudde blijft westerling Boerentrien,  zijn niet nuchter altijd z'n eigen salaris elke maand maar binnenkomt interesseert hem niks met zijn loze beloftes. En ik wil je maandag of dinsdag wel horen als ze tegen jong jong psv verloren hebben. Succes maandag 

Heiky16-09-2023 om 17:37

Dijk: zal zo'n Gudde niet merken dat de achterban (die toch het bestaansrecht van de FC zijn) zich inmiddels behoorlijk tegen hem beginnen te keren, voor zover daar al niet langer sprake van was, en onderhand zijn conclusies niet trekken? Of vind de RVC het allemaal wel best dat Groningen steeds verder wegzakt? Hebben ze zelf toch ook geen baat bij?

Dijk16-09-2023 om 19:33

Gudde zegt dat hij meeleeft maar ik zeg gewoon dat doet hij niet. Laat de achterban nog meer tegen hem keren RVC heeft Gudde zelf aangesteld dus die kontekruipers vinden alles best. Gratis wedstrijden bekijken vreten en zuipen.  Die gaan zich niet druk maken.  Maar dat doen de spelers ook niet Buys Wortmuth Rhee en ook Lukkien en staf krijgen het NIET voor elkaar.  Lukkien roept al weken hetzelfde bij die gast van rtv noord.  En wat jij ook eerder zei een Veldtmate dat die op de proppen komt met Peersman. En die ketchup fles uit Brabant heeft de dop weer flink aangedraaid. Met zijn schot op de paal. Als je wilt heersen had je gisteren ado toch op moet rollen met 4-0. 

Hgz16-09-2023 om 18:32

Aankoopbeleid faalt al jaren achter elkaar. Niemand doet er wat aan

Fan op afstand16-09-2023 om 19:18

Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er binnen de FC een sfeer van "ouwe jongens krentenbrood " hangt.

Marco16-09-2023 om 19:20

Vindt het systeem waarin Lukkien voetbalt ook niet echt aansluiten bij de selectie. Dat Valente aanvallende middenvelder staat is maar vreemd. Die jongen heeft nog geen assist gegeven of doelpunt gemaakt. Zet hem naast Bacuna en schuif Hove naar voren. 

Stadjer8116-09-2023 om 19:25

Ik mis inderdaad die knuppel in het hoenderhok. De club lijkt wel in slaap gesust. We zijn een subtopper qua accomodatie, budget en achterban en we staan nog niet eens in de subtop van de KKD. Dit kan toch eigenlijk helemaal niet? Twente, ja, dat was ook een shock degradatie, maar die waren gestript na de affaire Munsterman. Daar zat een hele juridische zaak achter waardoor die club uit de Eredivisie donderde. Maar wij? Gezonde subtopper. Pats, boem, 18e en doei.

Zo jammer dat er zoveel narcisten op belangrijke posities zitten. Want iedereen met een beetje zelfkritiek was allang uit zichzelf opgerot. Ik zou me niet durven te vertonen als ik een FC Groningen in die toestand zou laten degraderen.

De RvC, Gudde en die Beuvink zijn clowns. En ik hoop van harte dat de club onder hun niet meer promoveert.

Dijk16-09-2023 om 19:34

 een woord subliem 

campesino16-09-2023 om 19:37

Wel grappig, groningen verliest en gudde, lukkien en weet ik wie  nog meer moeten oprotten. Groningen wint en het lek is boven en we pakken 6 punten en worden fluitend kampioen en na weer een dramatische pot, worden de messen weer geslepen. Ik betrap me er zelf ook op.

Tsja ik denk dat we nu wel een beetje weten waar we beland zijn en zoals lukkien zegt, voorlopig maar even niet over promotie praten. 

De selectie is zeker niet zo goed als vooraf gesteld. Als ik gisteren ook naar de bank keek, zag ik pelupessy, irandust en een hoop jeugdspelers die nog niets bewezen hebben. Ook de basis voorhoede gisteren was minder dan die van Ado. Veerman zie ik liever dan van veen, van mieghem zei ik vd zomer al, zou ik graag hier hebben gezien en is beter dan Abraham en die vd sande is ook niet minder dan Valente.

Wat we wel verbaast is dat spelers die het elders goed doen of bij groningen leuk beginnen na een tijdje bij groningen helemaal niet meer kunnen voetballen, geen pass over over 3 meter kunnen geven en knullig balverlies lijden. Dat is toch vreemd. Ze kunnen veel beter maar staan op een of Andere manier stijf van de stress of kunnen de druk niet aan. Misschien iets voor een mental coach. Want ook hove en bacuna hobbeken zielloos mee en die kunnen echt wel ballen.

Maar om nu iedereen eruit te trappen, schiet je niks mee op. Tot januari kan je zowiezo niets veranderen. Dus laten we lukkien voorlopig maar de tijd geven om er iets moois van te maken

King Poffel16-09-2023 om 19:51

Aangezien ik in dit topci begon met dat er een bezem door de organisatie moet worden gehaald, voel ik me een beetje aangesproken. Laat ik zeggen dat ik op de laatste wedstrijd hiervoor niet gereageerd heb, maar ook toen zag ik iedereen weer positief op een enkeling na. Ook die wedstrijd was namelijk ruk en de uitslag verbloemde de problemen die wij hadden en hebben. Dat de bezem door de organisatie moet en wat ik van de trainer vind is niet alleen op de wedstrijd van gisteren gebaseerd. 

campesino16-09-2023 om 21:03

Mijn opmerking is zeker niet persoonlijk bedoelt. Wel zie ik hier een groep die wat de ook gebeurt altijd negatief is en dan is er een kleiner groepje die wat er ook gebeurt altijd positief is. Prima hoor, maar er bestaat ook zoiets als grijs. Niet alles is zwart wit.

Het kan BEST zijn dat er een bezem door de organisatie moet, heb ik geen kijk op. Maar vilgens mij is er al een behoorlijke bezem door gegaan. Zijn fledderus en de hele rij trainers verrokken en is veldmate aan de scouting toevoegt. Goed of slecht, dat weet ik niet, maar die moet je natuurlijk wel de tijd gunnen

Cantona16-09-2023 om 21:13

 

Ik zag in de wedstrijd tegen Top Oss veel geknoei, heel veel slechte pases en een zwalkend FC Groningen en was totaal niet tevreden met deze uitslag tegen misschien wel het slechtste team in de KKD.

Na de 0-2 werd er alleen maar rond gespeeld en teruggetikt, enkele intensie om de score te verhogen.

Begin eerst maar eens met 4-3-3 en twee buitenspelers die niet naar binnen trekken en backs die opkomen en er niet al staan.

Door al dat " verzorgder" voetbal van Lukkien is de opbouw veel te traag.

Ik mis naast kwaliteit ook gewoon wat opportunisme en de echte wil om te winnen.

Heel veel waren na Top Oss positief maar ik voorspelde vooraf een kleine nederlaag tegen ADO en ook tegen Jong PSV zie ik ze helaas nog niet winnen.

En hoe vaak moet die Irandust nog laten zien dat hij niet kan voetballen?

Bombarda779116-09-2023 om 22:07

Ja dat was heel jammer, tis niet anders. Op naar maandag. 

Gudde moet maar eens een accountje maken op boerenmacht en daar zijn advies inwinnen. Al jaren blijkt dat deze supporters het wel goed zien. Neem nou zo n Danny Buijs, echt een waardeloze trainer. Dat had men hier direct in de gaten. Kijk naar wat voor een puinhoop hij er nu weer in Sittard van maakt. Man man man. 

 

Heiky17-09-2023 om 01:42

Buys heeft heel ander materiaal tot zijn beschikking bij Fortuna dan dat hij ooit bij de FC heeft gehad. Het voornaamste probleem (en dit is waar je het in ieder geval tot de winterstop mee moet doen) is een mentaal probleem. Spelers kunnen het wel maar lijken niet te durven. Kan Robben niet eens een uitstapje maken vanuit de onder 18 om af en toe eens een motiverend praatje te houden bii het eerste elftal? Als iemand een ijzeren mentaliteit heeft is hij het wel.

Boerentrien17-09-2023 om 10:28

@Heiky: Ik denk, dat je een punt hebt, dat het meer een mentale kwestie is. Ook ChiChi constateerde al, dat het in trainingen als een speer loopt en dat hij dat niet terugziet in de wedstrijden. Ik ken de situatie niet, maar het lijkt er toch op  dat er intern iets niet op orde is . En inderdaad meer mensen "met poten in de klei" en minder achter computers, meetapparatuur en rekenmodellen. Ook voor profvoetballers geldt, dat werkplezier en je fijn voelen in je werkomgeving een positieve invloed heeft op de arbeidsprestaties. Wij hebben echt niet allemaal kneuzen in het veld rondlopen.

Dijk17-09-2023 om 10:51

Boerentrien een van de eerste interviews van Lukkien. Die zei de eerste dag hij weer kwam kijken bij de fc dat het fcgroningen DNA weg was. Lukkien schrok zich kapot. En dit herstel je 1 2 3. En je moet voetballers inderdaad de voetjes laten spreken.  En niet meetapparatuur bij elke piep Die je krijgt op dat ding leid alleen maar af. Net als een Duarte kon 2 jaar geleden nog naar Stuttgart, Hove, Balker en ga zo maar door die gasten kunnen heus voetballen maar momenteel bang om goed te voetballen. Angst regeert bij de fc.

 

 

 

.17-09-2023 om 01:56

Wanneer je naar het scorend vermogen van Fortuna Sittard kijkt, middenvelders en aanvallers, dan is dat zeker niet beter dan de Fc.

Ook verdedigend zijn ze niet echt beter dan de Fc.

Ze spelen wel meer op de aanval. Er zit wel meer vertrouwen in de ploeg en de wil om te scoren is beter. Meer drang naar voren. Combineren gaat ook een stuk sneller.

Herman Badkuip17-09-2023 om 09:07

Héérlijk uitgebalanceerd team van de trainers Danny Buijs en Adrie Poldervaart! Met een geweldige Alen Halilovic én Oguzhan Özyakup op het middenveld én snelle, beweeglijke spitsen als Iningo Cordoba, Tijjani Noslin, Kai Sierhuis en Mohamed Belkheir in de voorhoede! Zélfs onze Ragnar Oratmangoen bloeit weer helemaal op! Kon wel eens dé verrassing van dit seizoen gaan worden.....de Limburgers hebben dit jaar heel goed ingekocht én de juiste trainers er bij gezocht! Héél fijn voor Danny en Adrie, gun 't ze van harte én wens ze beiden veel succes in Sittard!

Dijk17-09-2023 om 10:53

Wordt lekker fan van Fortuna ga daar je hardnekkige optimisme delen met de limbo's zou heel fijn zijn.  Wat interesseert mij Fortuna nou!!!!!!

grunn196717-09-2023 om 12:25

Oratmangoen kan er helemaal niks van nog slechter dan slecht en zal niet of nauwelijks spelen bij fs, komen ze snel achter. Opvulling.

Hij heeft totaal 4 minuten gespeeld en dat noem je opbloeien. ????

Dijk17-09-2023 om 13:18

Dijk17-09-2023 om 13:18

Fan op afstand17-09-2023 om 10:43

Ze hebben een psycholoog nodig. 

Dijk17-09-2023 om 11:26

F O A die lopen er dagelijks rond bij de fc. Nog méér geitenwollen sokken.  Nog meer pamperen wordt tijd dat ze luiers af doen. Week in week uit schijten ze hem in de broek. 

 

Fan op afstand17-09-2023 om 12:30

Ok, duidelijk. Kunnen dus ook van de loonlijst af. 

Gerda en fokko17-09-2023 om 12:58

Ach,zo te lezen zijn op dit forum veel trainers. Ik zeg neem het over en . En de resultaten  komen  dan wel . ( tenminste  dat hoop ik ) 

Ziten veel azijnpissers hier. Ipv zeiken ,steun  je club ..Ik zeg forza Grunn..

TomOkker17-09-2023 om 13:06

Diep en diep trieste reacties hier. Had je waffel maar opengetrokken toen die Buijs hier als een dorpsidioot langs de lijn liep. Het voetbal is met het vertrek van Jans overleden en met Buijs naar de grafkelders afgedaald. Maar het linkerrijtje en het eindigen boven Heerenveen was belangrijker dan het vertoonde spel. En nu huilen met de wolven in het bos.

We zitten met een erfenis die z'n weerga niet kent en Nijland zag dit al aankomen en is optijd gevlucht. Met het vertrek van Mulder hadden de alarmbellen reeds af moeten gaan. Het is mij inderdaad nog steeds een doorn in het oog dat mensen die zogenaamd FCG een warm hart toe droegen zich schaamteloos hebben verrijkt met die zgn. spelersfondsen. Die gelukkig door Gudde in zijn eerste jaar zijn afbetaald.

De huidige directie en de TS mogen de schade die in de afgelopen 7 - 8 jaar is onstaan, weer repareren en van mij krijgen ze alle tijd. Dat het gros niet in de gaten heeft dat een dergelijk proces minimaal 1 tot 2 jaar kan duren en misschien wel langer, zegt genoeg over de sport en alles wat er om heen hangt. We hebben nu 5 wedstrijden gespeeld waarvan 2 wedstrijden zonder de rotte appelen, we zitten nu met een team waarin de pikorde hersteld moet worden en hoe moeilijk dit ook voor het gros is men zal moeten wennen aan het systeem en (opnieuw) moeten wennen aan elkaar. Ook dit is een proces wat niet in eén week opgelost is. Dan kun je wel iemand in z'n oor schreeuwen of iemand bij de enkels affakkelen of erger hier gaan zitten janken als een klein kind, maar dat gaat zeker niet helpen. Het gezeik over een paar dagen vrij geeft al aan over wat voor niveau we het hier hebben. Laten ze hier maar een keer de bezem doorhalen, want gezien sommige reacties zit het verstand ze niet in de weg.

appie happie17-09-2023 om 13:18

Amen

grunn196717-09-2023 om 15:28

Wat een onzinnig gelul, zelden zoveel gebakken lucht gelezen. 

Ga je hok maar weer in.

TomOkker17-09-2023 om 16:13

Ja doet het pijn. Weet je wel wat gebakken lucht betekent?

Sammy17-09-2023 om 20:05

Gudde maakt ondertussen al 4,5 jaar onderdeel uit van de schade die is ontstaan. Hij is degene die de technisch directeur MJF zijn gang liet gaan, hij is degene die nu ook zelf als technisch directeur deze groep heeft samengesteld. Hij geeft als doelstelling af dat de FC in 1 jaar terug moet en dus heeft hij niet de tijd. Drie jaar geleden presenteerde hij het beleidsplan dat ervoor moest zorgen dat de FC structureel europees voetbal zou gaan spelen. Over gebakken lucht gesproken.

m o i18-09-2023 om 12:58

Nou meneer Okker, het dossier Buijs is er nog wel op dit forum, trek er eens een uurtje voor uit om het terug te lezen zou ik zeggen. Ook toen werd steen en been geklaagd over het overwegend defensief insteken van wedstrijden, het gebrek aan kansen creëren, etcetera. ben het volkomn met je eens dat sinds Jans het bergafwaarts is gegaan. De bekerwinst was een mooie opsteker, maar verbloemde ook veel. We hadden een zeer gelukkige loting en toch nog wel iets dat als team kon voetballen. Verder ben je niet erg consistent: je doet je beklag over resultaatvoetbal (linkerrijtje, boven Heerenveen) maar toen er van Top Oss werd gewonnen mocht ik niet van je zeggen dat het voetbal in de basis erg bedroevend was (en nog steeds is). Jouw waarheid is niet de enige waarheid. De kracht van een forum is dat mensen hun mening mogen geven en daarover discussie kunnen voeren. Iemand de maat nemen met een "krachtige" oneliner is een stijl die daar wat mij betreft niet in past. Iets wat hier overigens wel vaker gebeurt .....

Dan het herstel: ben het met je eens dat daar meer tijd over heen gaat dan aleen de volgende wedstrijd. Ik moet helaas Sammy ook gelijk geven dat Gudde al geruime tijd deeluitmaakt van de nieuwe beleidscub. Naar mijn idee inmiddels al behoorlijk verantwoordelijk voor wat er nu staat en hoe het nu gaat. 

ChiChi17-09-2023 om 15:41

Het was al(jaren) niks; het is nu niks en het wordt ook niks!!!

Herman Badkuip17-09-2023 om 20:53

Zullen we 't maar weer eens over voetbal hebben? Morgenavond 20.00 uur in de Euroborg ons FC Groningen tegen Jong PSV. Bij winst hebben wij weer aansluiting met de topploegen uit de KKD. En waarom zouden wij tegen de jeugd van PSV niet kunnen winnen? Heb nog steeds veel vertrouwen in de huidige selectie van trainer Dick Lukkien en verwacht, dat zij voor het thuispubliek de onverdiende nederlaag tegen ADO Den Haag willen wegspoelen. Zou in elk geval Fofin Turay een basisplek op links geven én op rechts Thom van Bergen, voor de rest niets veranderen! Laat de spelers, die afgelopen vrijdagavond flink hebben verzaakt maar eens goed revanche nemen tegen Jong PSV! 

Dijk17-09-2023 om 21:31

Lul er maar weer zoals gewoonlijk lekker over heen hardnekkige optimist. Revanche bij winst laat me niet lachen.  Wat krijg je van de fc iedere keer positief verhaaltje neer te zetten. Waarheid is hard maar gewoon door gaan nou en dat jij veel vertrouwen hebt. Topploegen laat me lachen KKD. 

Marco17-09-2023 om 21:20

Gewoon wat oppertunistischer spelen.

Trap de bal maar gewoon de 16 in van Eindhoven ipv een pass breed. Dan dwing je vanzelf wel wat af. Nivo is al laag, en Van Veen wil graag duels uitvechten. Niet te moeilijk doen. 

.17-09-2023 om 21:21

Kans op een doelpunten festijn.

Jong PSV maakt ze makkelijk maar krijgt ze ook makkelijk tegen.

Dit zou, net als tegen Jong Fc Utrecht was de verwachting, een uitgelezen kans zijn voor Van Veen om er een stuk of twee te maken. Breng hem zoveel mogelijk in stelling en minder breien door te combineren en combineren en combineren...

Onervaren tegenstander. Wel veel talent. Jong PSV staat in het teken van het laten groeien van een paar talenten en minder vechten voor een plek bij de bovenste 2. 

Tegen Jong Fc Utrecht was een debacle... profvoetbal onwaardig.

We zitten inmiddels op het niveau dat we revanche moeten nemen. En dat op een jeugdploeg...

3 1

appie happie17-09-2023 om 22:59

Staat veel druk op morgen..als de 1-0 snel valt   kan er een grote score ontstaan..een die alle andere scores overbodig maak.

Heiky18-09-2023 om 00:47

Stuur ze de wei in zonder al teveel opdrachten. Laat die gasten gewoon vrij voetballen. Ben nog steeds van mening, dat om wat voor reden dan ook, er ineens heel veel druk op die jongens staat. Geen idee hoe dat kan. Teveel druk van bovenaf? Het verwachtingspatroon om meteen te promoveren? Gewoon zenuwen in het algemeen? Laat ze het een wedstrijd zelf uitzoeken en kijken wat er gebeurt.

Hgz18-09-2023 om 10:15

Geen idee waar de druk vandaan komt? Wat dacht je van al die verloren thuiswedstrijden al

Hgz18-09-2023 om 10:15

Geen idee waar de druk vandaan komt? Wat dacht je van al die verloren thuiswedstrijden al

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!