Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen - Jong PSV

Door Sven Heikens 34 reacties

Matchday! Een snelle kans op revanche voor FC Groningen na de nederlaag van afgelopen vrijdag tegen ADO Den Haag, want vanavond wacht in eigen Euroborg alweer de volgende wedstrijd, namelijk Jong PSV-thuis.

FC Groningen

Voor de ploeg van trainer Lukkien is het nog geen 72 uur na de nederlaag tegen ADO, wanneer het eerste fluitsignaal vanavond zal klinken. Kortom, weinig tijd om te herstellen en/of om bij de pakken neer te zitten over de nederlaag heeft de ploeg niet. De speeldag vanavond is een inhaalronde van de ploegen die tijdens de interlandperiode niet in actie zijn gekomen, kortom: na vanavond is de ranglijst een stuk overzichtelijker en kunnen we scherper krijgen waar de ploeg van Lukkien nu precies staat. 

Lukkien gaf tijdens het praatje op het clubkanaal aan niet te veel willen wisselen in de basisformatie ten opzichte van afgelopen vrijdag. Wellicht dat Irandust op één van de drie aanvallende posities achter Van Veen zal komen te staan.

Vermoedelijke opstelling: Verrips; Rente, Balker, Peersman, Määtä; Bacuna, Hove; Irandust/Abraham, Valente, Emeran; Van Veen

Jong PSV

Jong PSV is sterk aan het nieuwe KKD-seizoen begonnen. Met negen punten uit vijf duels bezetten de Eindhovenaren momenteel de 5e plek op de ranglijst (geschreven nog voordag de uitslag van Cambuur - Willem II bekend was) en met Jason van Duiven en Tygo Land als blikvangers zijn de Eindhovenaren zeker een ploeg om rekening mee te houden.

Grote vraag alleen is met welke spelers Jong PSV allemaal naar Groningen zal afreizen vanavond. Afgelopen vrijdag speelde Jong PSV zijn eigen wedstrijd tegen De Graafschap, afgelopen zaterdag speelde PSV tegen NEC. Een duel waarin bijvoorbeeld Isac Babadi niet in actie kwam en vanavond zomaar eens in actie zou kunnen komen. Maar ook komende week heeft PSV een drukke agenda, want zowel het eerste elftal als het Youth League team komen woensdag in actie en wellicht zullen hier ook weer spelers voor gespaard worden. Kortom, er valt geen zinnig woord over te zeggen wie vanavond allemaal aan de aftrap zullen staan aan de kant van de Eindhovenaren.

Scheidsrechter vanavond is de heer Jesse Rozendal . Aftrap in Stadion Euroborg 20.00 uur. Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip18-09-2023 om 07:56

Vanavond tegen Jong PSV is een uitgelezen mogelijkheid voor de mannen van trainer Dick Lukkien om te laten zien, dat ze weer eens kunnen scoren! Gooi als team alle schroom van je af en zorg ervoor, dat het thuispubliek vermaakt wordt én weer eens met een fijn gevoel huiswaarts keert! Maakt niet uit welke PSV-ers er vanavond in de basis staan, vanavond staat in het teken van revanche én eerherstel voor de selectie van FCG! Alle ballen op onze spits Kevin van Veen én niet té veel ballen achteruit spelen óf breed tikken, lekker oppertunistisch alle ballen in de 16 gooien en véél druk zetten op deze jonge gasten! Dat is de enige manier om het hondstrouwe thuispubliek weer achter je te krijgen! Forza FC Grunn, laat ons vanavond weer eens juichen! Zeg 5-1 voor ons FC Groningen!

Dijk18-09-2023 om 08:39

Weer maakt de hardnekkige optimist zich volledig maar dan ook volledig belachelijk. 5-1. Vanavond weer van een koude kermis thuis komen. 

Groen hart18-09-2023 om 08:19

Ben het vertrouwen volledig kwijt.

TirolBeuk18-09-2023 om 09:40

Zal wel weer balen zijn na afloop , bah ...

Hgz18-09-2023 om 10:11

Is het nog niet scherp genoeg dan waar de ploeg nu staat? Velen hebben de oogkleppen  nog op volgens mij. Dit elftal promoveert niet, te zwak, middelmaat kk divisie. Vaak genoeg aangegeven wat eraan schort maar ze zien het niet en er wordt niks aan gedaan.  Wen maar aan de kk divisie. Promoveren doe je niet met deze sukkels aan het bewind

BROMBEER18-09-2023 om 10:13

Zeker  badkuip, rtegen zulke  broekies  durven  de mannen  wel , maar owee als ze tegen echte kerels moeten  , dus kruipen  de losers  achter de cornervlag en geven  ze niet thuis.  En volgens  mij wordt er in zulke wedstrijden  bepaald wie 1 en 2 gaan worden. Het wordt gewoon weer  een kloten  jaar, Gudde bedankt!!

Harris18-09-2023 om 10:18

Lukkien zegt over de wedstrijd tegen Ado dat als het druk is in het strafschopgebied van de tegenstander dat je beter moet bewegen en sneller keuzes moet maken. Tja, dat is nu net het punt, dat lukt al jaren niet. Je moet die ballen gewoon de 16 in pompen en van Veen laten beuken en hopen op een kluts bal. Oud engels voetbal.

Dijk18-09-2023 om 10:30

Inderdaad opportunistisch, pompen die bal op van Veen dood of de gladiolen. Maar dat hebben veel spelers niet, spelen met pampers om. 

appie happie18-09-2023 om 11:45

Dit roep ik nu ook al een hele tijd!! Rammen bek op stuur!!er over heen walsen..niks van overlaten....7-1

no guts no glory18-09-2023 om 17:37

Klopt. Je zag het aan het begin van de tweede helft met 2 schoten van Irandust. De verdediging van ADO was echt niet zo geweldig. Toen ze in het begin van de tweede helft opportunistisch gingen spelen waren de verdedigers van ADO gelijk in paniek. Op die manier heb je ook meer aan van Veen. Ik heb Lukkien best wel hoog zitten alleen houdt hij teveel van verzorgd voetbal spelen en dat is nu te hoog gegrepen voor dit team. Ook moeten de buitenspelers eens hun man opzoeken en de achterlijn halen. Het is allemaal zo voorspelbaar en statisch. 

King Poffel18-09-2023 om 11:12

Ondanks mijn kritische post afgelopen weekend op het (wan)beleid bij onze club, blijf ik uiteraard hopen dat er op het veld eindelijk een ommekeer komt. We hoeven echt niet alles te verliezen dus ik ga voor een 2-1 vanavond.

.18-09-2023 om 11:19

Jong PSV, gemiddelde leeftijd 18,5 jaar. Een paar leuke talenten maar niet meer dan dat.

Spelers uit PSV 1, waar de FC vroeger tegen mocht spelen..., verwacht ik niet mee te doen vanavond.

Jong PSV maakt makkelijk goals maar krijgt ze ook makkelijk tegen. Van de laatste 10 uitwedstrijden kreeg Jong PSV elke wedstrijd minimaal een goal tegen. In 7 wedstrijden wist men ook zelf te scoren.

FC Groningen wist in de laatste 10 thuiswedstrijden in 6 wedstrijden te scoren. In dezelfde wedstrijden kreeg de FC in 8 duels minimaal een goal tegen.

Het mooie van deze data is dat het meestal geen ene moer zegt. Maar soms wel...net zoals scouten op data.

Idem voor tactiek. Zolang de bal maar terechtkomt bij Van Veen. We laten iedereen achter ons en moeten elk team omver lopen. Laat het maar zien Van Veen.

Misschien kan de FC geld claimen bij het IMG voor scheuren in de verdediging?

3-1 

BROMBEER18-09-2023 om 11:52

Lien naast  van veen , oorlog maken  en gas erop!

Dan maar zo , zit toch geen technisch vernuft in deze ploeg 

Bayco18-09-2023 om 14:36

Hier ben ik het volledig mee eens!

2 echte spitsen voorin. 

Lekker 442 spelen. Veel directe en effectiever spelen ipv gebrei.

Doen ze wat ze de afgelopen weken doen.. zie ik helaas weer een stroeve wedtrijd.. psv op counter.. fc kan geen vuist maken omdat ze te mooi willen dan denk ik zelfs dat we verliezen 

Jandeb18-09-2023 om 12:51

Verwacht vanavond een overwinning. De revanche gevoelens zullen de FC naar voren stuwen. Dan weer tevredenheid met als gevolg een nederlaag inde volgende wedstrijd en zo blijft het kwakkelen.

Bas3818-09-2023 om 15:07

Vind van veen een waardeloze spits en praatjes maker met zijn 30goals dit seizoen vanavond zal die wel eindelijk eens scoren tegen de jonkies van psv voor de rest matige spits ik heb 0 vertrouwen op punten vandaag zal niet weten waarom ik zou moeten denken die winnen we wel even want zo goed zijn we niet ik zeg 2-2

Marco18-09-2023 om 15:59

Van Veen wordt in het brei en passje breed voetbal nauwelijks aangespeeld. Tegen Ado werd hij pas in de 92 minuut! voor het eerst goed aangespeeld in de 16. Aanspelen van spits in 16 is een drama. Kan hierdoor geen oordeel geven van goede of slechte afmaker.

Zou Hove en Valante van plek wisselen. Hove heeft beter overzicht en meer doelgerichtheid in zijn spel. 

Verder gewoon de ballen in de 16 gaan trappen.

Bayco18-09-2023 om 16:26

Valente eruit laten valt erg tegen matige speler

Schreuders op zijn positie

appie happie18-09-2023 om 17:51

Dames en heren het wordt een fantastische overwinning..eerder riep ik al 7-1   ik heb dat in een droom gehad..dus komt dat natuurlijk uit!!

Sammy18-09-2023 om 17:53

Er moet vanavond gewonnen worden, simpel zat. Mag van mij wel gewoon 4-4-2. Jong PSV geeft best wel wat ruimte weg dus daar moet je voetballend gebruik van kunnen maken. En als het niet via goede combinaties gaat pomp dan die bal er maar in. Wellicht dat van Veen dan wel in scoringskans komt want die spitsen van ons worden nou niet verwend met bruikbare ballen. Alleen Abraham? Kan zijn dat hij op de training wel wat klaar speelt maar was afgelopen vrijdag verschrikkelijk slecht, Geen enkel duel gewonnen, niet met de man meelopen, geen fatsoenlijke bal afgegeven, echt 0,0. Kan zijn dat hij vanavond , als hij speelt, tegenover een jeugdspeler staat dat hij er wat van maakt maar als hij weer zo speelt als vrijdag sta je gewoon met zijn 10 'en.  En wat de uitslag betreft: "eerst zien, dan geloven" maar toch hopend op een 2-0

Bayco18-09-2023 om 20:22

Man man.. fc speelt alsof ze niets kan gebeuren hautain houding..

Mazzel goal..

Psv komt veel te veel..

 

En dan  u net 2de goal.. wel prima goal

TomOkker18-09-2023 om 21:02

Psv kom veel te veel als blinde paarden bedoel je?

appie happie18-09-2023 om 20:22

Waar is de wil om te winnen g.... b1 elftal  van psv..jongens..de kerels van Groningen met name Bacuna..man o man.losers.

Oeleoptak18-09-2023 om 20:22

Ze staan met 1-0 voor. Maar wat is het weer slecht!!! Passes die totale misperen zijn. PSV had er alweer een stuk of wat kunnen maken. Omdat er ook geen duels aangegaan worden op middenveld en achterhoede. En die Bacuna heeft echt wel een zwemband zag ik. Mis de bezieling ook. 
Nu 2-0. Hoop dat ze nu eens los gaan!!

Oeleoptak18-09-2023 om 20:30

Haal die Peersman er maar uit. Levert alles in. 

Dijk18-09-2023 om 20:49

frankism18-09-2023 om 20:44

Gasten, ze staan 3-0 voor na ruim een half uur, en nog kunnen jullie alleen maar klagen en zeuren. 

Neem een biertje en laat de azijn even staan

Heiky18-09-2023 om 20:52

Zeker waar frank maar de tegenstand is nihil natuurlijk. Misschien kunnen ze op deze manier wat vertrouwen kweken en beseffen dat je de bal naar de juiste kleur kan spelen. Wel prettig voor Abraham dat ie een goaltje meepikt. Doet misschien iets met zijn (gekrenkte) zelfvertrouwen.

.18-09-2023 om 20:50

Eerste kwartier...moet je eens turfen hoeveel 1 op 1 duels de Fc verloor. Pak je telraam er maar bij.

We spelen tegen pubers.

Deze wedstrijd gaat het zelfvertrouwen niet verbeteren. Ook de hoeveelheid goals niet.

Men weigerd elkaar voorin de bal te gunnen. 

Enige positieve aan deze wedstrijd is het opkrikken van het doelsaldo. 

 

Oeleoptak18-09-2023 om 20:52

Ben aan het bier. En blij met het resultaat. Maar tegen andere tegenstander zorgen de genoemde minpunten voor een heel ander uitslag!

appie happie18-09-2023 om 20:55

Gelukkig is het 4-0  mijn zg droom 7-1 kon zomaar uitkomen..Psv is ook wel een soort dames elftal..als Abraham zomaar kan scoren..maar ok..positief voor t zelfvertrouwen richiting Helmond..

Oeleoptak18-09-2023 om 20:56

Wat ik wel leuk vind is de chemie tussen Veen en Abraham. Geven elkaar een assist en hebben ook verder wat met elkaar. Zie Veen tegen Abraham praten en als Veen scoort is Abraham superblij en valt hem om de hals. Die jongen heeft zich wel eens minder gevoeld weet ik zeker. 

TomOkker18-09-2023 om 20:59

Idiale tegenstander om zelfvertrouwen te kweken tegen een matig Jong PSV. Ik begreep de 'angst' of overmoed van een aantal mensen hier al niet, maar goed ik had het kunnen weten want de stand op de ranglijst is hier belangrijker dan het voetbal. FCG doet het prima tegen een kamikaze team waarbij de de bal bij Jong PSV opvallend vaak naar dezelfde kleur shirtje gaat. Voor wat het waard is prima wedstrijd.

m o i18-09-2023 om 21:24

Volgens mij hebben Oeleoptak en puntje het hierboven wel degelijk over voetbal. Als je echt wat wil pak je de tweede helft flink door, maar sinds de thee, inmiddels minuut 69, is het nog niet best. 

.18-09-2023 om 21:19

Wissels.

Pelupessy vraagt aan de trainer "staan we voor?".

Reactie Lukkien "ja 4 0".

Bayco18-09-2023 om 21:20

Slechtste speler van veld.. valente ... wat is er toch met die jongen..

 

TomOkker18-09-2023 om 21:23

Die gaat voorlopig banken leuk hoor al die talenten maar het is allemaal net niet.

appie happie18-09-2023 om 21:25

Drama  allemachtig wat slecht..

 

Vrijblijvend Zomeravondvoetbal..wat een bagger , sorry hoor,  ondanks de 4-0  had het dubbele moeten en kunnen zijn..losers..

Heiky18-09-2023 om 21:28

Yup. Leuke eerste helft maar nu lijkt iedereen het wel best te vinden en valt weer terug in het welbekende patroon.

Bayco18-09-2023 om 21:29

Idd..

Je gaat de rust in met 4-0.. 2de helft naar de fanatieke aanhang.. moet je toch aan klantenbinding doen..

Nu te laag tempo ..Te weinig energie..te hautain.. 

 

Tis gewoon een heel matig elftal... hoop niet dat men nu blindstaren op de uitslag..

 

TomOkker18-09-2023 om 21:42

Klantenbinding dat hoor ik die irritante verslaggever ook telkens zeggen. Het gaat nog steeds over voetbal dan zullen de goals vanzelf vallen. Het bord op 't schoot gelul kennnen we nu wel. Voorlopig speelt Jong PSV de bal vaker naar dezelfde kleur shirtje en dan heb je niks aan klantenbinding. Dit is de fase, leuk of niet, waarin we momenteel in zitten mensen.

Bayco18-09-2023 om 21:36

Maatta miss wel gewoon beste speler van veld..

Dan moet de rest toch ff na gaan denken 

Heiky18-09-2023 om 21:39

Tsja...lijkt leuk hoor die 4-0 maar je speelt wel tegen een elftal dat nog gewoon leerplichtig is.

TomOkker18-09-2023 om 21:45

Misschien moet jij je verwachting en inzicht van sommige spelers bijstellen.

Dijk18-09-2023 om 21:53

Nou ongelofelijk slecht de 2e helft 5 nieuwe wissels en nog niks laten zien. Dit had minstens 8-0 moeten worden. Pelupessy, Irandust helemaal niks laten zien drama. 

Spelen tegen 16 17 jarigen nou stukken beter dan det fc

2e helft

Schaam je dood en dan staat publiek er wedstrijd na wedstrijd achter. En niks harder lopen triest. 

TomOkker19-09-2023 om 09:12

Hoho Pelupessy meer dan prima ingevallen, goede passing, als een van de weinigen, snel het spel verplaatsen naar de ruimte(s) vooral aan de linkerkant. Je kunt roepen wat je wilt maar Pelupessy speelde een puike 2e helft en anders kijk je beelden nog maar eens terug.

Herman Badkuip18-09-2023 om 22:05

Prima eerste helft met 4 goals voor FCG, dan ga je er de tweede helft nog even goed voor zitten, want je verwacht eigenlijk een monsterscore.....Na de rust erg matige wedstrijd van FCG, té weinig ballen naar voren gespeeld, té veel tikkie breed en terug! Maar goed, we hebben ons gerevancheerd voor de nederlaag tegen ADO Den Haag. Ben blij voor Paulos Abraham, die zich in de eerste helft van zijn goede kant liet zien, mooie assist en een heerlijke goal! Goed voor zijn zelfvertrouwen lijkt mij, spits Kevin van Veen speelde een weinig gelukkige wedstrijd, scoorde wel een fraaie goal! Zou centrale verdediger Thijmen Blokzijl de komende wedstrijden naast Radinio Balker zetten, beviel mij in de korte periode dat hij speelde beter dan Marvin Peersman! 

Dijk18-09-2023 om 22:17

Als je dat revancheren noemt voor de nederlaag tegen Den Haag. Bagger.

Heiky18-09-2023 om 22:23

Gerevancheerd tegen een team dat morgen weer in de schoolbanken zit Herman. Knap hoor. Eerste helft voldoende, tweede helft een 4- .Lijkt wel of de FC het na de 4-0 wel mooi geweest vond en de tweede helft maar weer een beetje, als vanouds, rond aan het hobbelen is in plaats van extra gas te geven en er, wellicht, wat patronen inslijpt waar je profijt van kan hebben bij échte wedstrijden.

Dijk18-09-2023 om 22:43

@ Heiky je hebt nog méér voetbalkennis dan Badkuip die denkt dat ze tegen het grote van psv hebben gespeeld. Morgen mogen de jonkies spijbelen komen zo laat thuis vanacht.  Eerst maar uitslapen voor de mannen.  

Boerentrien18-09-2023 om 22:49

Een leuke 1e helft, 4 goals voor en de 0 gehouden. En ja, nog steeds gaat nog niet alles even goed, maar je hoort mij niet klagen. 

Dijk18-09-2023 om 23:05

Nee 2e helft niet gezien natuurlijk. 

Boerentrien18-09-2023 om 23:23

@Dijk: de 2e helft was inderdaad niet goed, maar ze hebben wel de 0 gehouden. En er waren toch nog enige kansen. Alles bij elkaar genomen, was ik wel tevreden.

appie happie18-09-2023 om 22:50

De meeste mogen nog niet eens op de brommer..

3 pinten is oke

De wedstijd niet..

Echt slecht!!

Had gewoon 7-1 kunnen zijn..

ChiChi18-09-2023 om 22:55

Wat een schandalige tweede helft, echt weer "ouderwets"

Wat een stelletje lamzakken!

Zo'n Peersman die alle ballen inleverde,een drama, en mag gewoon de hele wedstrijd blijven staan!!

En onze zgn."talenten" zijn er nog lang niet en komen nog veel tekort.

TomOkker19-09-2023 om 09:16

Dat laatste roep ik hier al geruime tijd maar of het nu Peersman was of Balker ik kon ze moeilijk uit elkaar houden want volgens mij viel het nl. wel mee met Peersman. Balker is allang niet meer de 'stabiele' factor achterin. Wel weer een mooie goal van hem.

marcelfcg19-09-2023 om 10:06

Ik kon de beide heren prima uit elkaar halen en ben van mening dat Peersman een drama is. Dat moet dan de ervaren speler zijn. Hij vertraagd het spel steeds en speelt alles risicoloos opzij of achteruit en is ook verdedigend niet sterk. Ombegrijpelijk dat deze speler een jongen als Blokzijl of eventueel Rente uit als CV uit de basis houdt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!